Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

<#csodalk><#nevetes1><#taps>
Zsolti9014
értem a problémát, de ha az alap adatbázist veszem, ott legalább ennyire irreális az is, amikor egy-egy nagycsapatnak van mondjuk 30-40 milliója, holott IRL meg egy-egy játékosért adnak ennyit. 😊

Hajrá Magyarország!

bakkerman
a financiális részét jól elbaszták a Wally féle détbéz ápdétnek! Eddig kezdtem ezzel a frissítéssel a PSG-vel,a Malagaval,Arsenallal,és a Chelsea-vel,és mindenhol irreálisan nagy az átigazolási keret! Nem értem miért csinálták meg így,a PSG alapból úgy megerõsött,hogy elsõszámú bajnoki esélyesek,erre még hozzámdobnak 60 misit???? Arsenal-nál szintúgy,bár õk nem erõsödtek nyáron,de ígyis irreális az 50 misi. Chelsea is költekezett azért a nyáron,Lukaku,Mata ketten együtt olyan 35-40 misi lehetett,erre ott is kapok 45-öt minimum,ha vállalom az európai porondra való kijutást. totál elment a kedvem ettõl a détbéztõl,lehet kezdek egyet a meggyengült Palermoval

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Zsolti9014
de hülye vagyok: az elsõ meccs 1-0 volt oda.

Hajrá Magyarország!

Zsolti9014
de akkor lehet, hogy vesztett, ha nem kalkulált a hosszabbítással. 😊

Hajrá Magyarország!

bakkerman
meccs elõtt felnézett bwinre,megrakta szinglibe az over 4.5-öt,meg külön szinglibe hogy "lesz-e öngól a meccsen",ilyen egyszerû 😄DDD

úúúristen baszki 😄
Zsolti9014
csávót biztos szeretik most Gyõrben! 😊

Hajrá Magyarország!

LasDen
buundaaa...😄D

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Zsolti9014
Éééés a meccs hõseeee:

Hajrá Magyarország!

Zsolti9014
Tegnap ígértem tabellát:

Látszik, hogy a svédek és a finnek is elõzhetnének, de mivel egymás ellen is játszanak 2x, így max. az egyik teheti meg, mi pedig mindkettõvel itthon játszunk (a 2x ellenük van, sajnos a finnek Helsinkiben a hajrában egyenlítettek).

Moldovát meg San Marinót meg agyon kell csapni.

Hajrá Magyarország!

köszi! már sikerült minden😊
"Nagyon sok gólt abból kapunk hogy vagy bejátszák a védelem mögé a labdát kiugrik egy csatár "

vedd kicsit lentebb a védõk feltolását (védekezz mélyebben)

"vagy az ellenfél szélsõje elmegy az egyik szélen jön egy lapos beadás és nem rugjuk el a labdát."

gyorsabb szélsõ védõket alkalmazz akik felveszik a tempót a támadókkal
belsõ védõnek meg jól helyezkedõt

Csacsi
Sziasztok. Adatbázis frissítés még nem jött ki a legújabb igazolásokkal?

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Valóban ez volt a baj.
Nagyon sok gólt abból kapunk hogy vagy bejátszák a védelem mögé a labdát kiugrik egy csatár , vagy az ellenfél szélsõje elmegy az egyik szélen jön egy lapos beadás és nem rugjuk el a labdát. Mitõl lehet ez mit változtassak?
Ugyanezt viszont az én szélsõim,csatáraim nem csinálják meg. Valami tipp?
És még egy utolsó... valami felállás szöglet kivédekezésére?
Nyilván ki van kapcsolva a beállításokban.
Az mitõl van hogy 3D meccseken nem látom a stadiont(lelátót stb)?
egy kis szezonközi összefoglaló így a téli uborkaszezon alkalmából

nehezebb csoportot kaptunk mint tavaly
meg is lett az eredménye
sorsoltak el-ben

sajnos a horvát kupában elbuktunk a negyeddöntõben az õsi rivális ellen

ellenben a bajnokságban még mindig veretlenek vagyunk, immáron 47 meccse

gondoltam körülnézek egy kicsit az afrikai tenyészcsapatokban. (asec mimosas, ocean boys, heartland stb...) találtam is néhány ígéretes fiatalt, akiket az ificsapatban nevelgetve majd eldõl hogy bekerülnek e az elsõ csapatba vagy busás haszonnal adok majd túl rajtuk.

cissé, hassan és macalou

egyik tavaly igazolt játékossal pedig rendesen befürödtem, nem váltotta be a hozzá fûzött reményeket, még a 17 éves kovacic is jobban teljesített a posztján pedig az õ értékei jóval gyengébbek. 7,5 millióért érkezett és 9 milláért távozott.
zyndar
A visszavágóra kiküldték a C csapatot, 3-0 ide. A bajnokságban viszont 11 ponttal mennek.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

zyndar
Nem változott a kezdõ különösebben.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

LasDen
grat...😄 dobsz majd képet real keretérõl?? 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Zsolti9014
képet már csak holnap teszek, mára befejeztem, de másodikok vagyunk a hollandok mögött.

A Real legyõzéséhez meg gratulálok! Megérdemelte a csapat a sikert! 😊

Hajrá Magyarország!

zyndar
Hogy áll a csoport?

Közben sikerült elõször nyerni a Real ellen, ugyanezt kellene megismételni a bajnokságban.

Ezzel módosult a nem túl fényes egymás elleni mérleg.

Zsolti9014
kint kikaptunk 2-1-re...

Hajrá Magyarország!

Zsolti9014
1-1 után azt hittem fordítanak... de végülis sok mindenben mi voltunk jobbak.

Nem tudom feltûnt-e már nektek, hogy rengeteg az öngól a játékban, köszönhetõen annak, hogy rengeteg megpattanó labdát adnak öngólnak, ami a valóságban nagy százalékban a támadó gólja lenne.

Hajrá Magyarország!

zyndar
Egész jó! 😊

Zsolti9014

Hajrá Magyarország!

Na ja.Csak végre pénzt akarok látni, hogy ne szabad játékosokból meg kölcsönbõl éljek.
Zsolti9014
Ez azért nem rossz! 😊 Meg úgy az egész karrier. Szépen építkezel.

Hát, a Loki nem is értem, hogy szerepelt ilyen gyengén, de most oltjuk a tüzet. 😊
Nagy a lemaradás, de azért szeretnék európai porondra odaérni.

Hajrá Magyarország!

Nem hiszem, hogy sok gondod lesz.
Na mára ennyi azt hiszem.Ennél jobb altató nem kell, négybõl négy, a legutolsó az abszolút esélyes ellen.

Zsolti9014
Elsõ meccs:

Hajrá Magyarország!

Zsolti9014
Na, kezdtem egyet a magyar válogatottal, kicsit pihentetem az Ózdot.

Március van már, és felkért a Loki (8. helyen állnak). Elvállaltam õket is, megnézem, mit tudok velük.

Hajrá Magyarország!

zyndar
Egzotikus...

sehol senki?Akkor magammal társalgok.Elsõ két meccs 2 gyõzelem a Darlingtonnal, ráadásula második a bajnokesélyes ellen volt.
Háháhá, Hajnal tamás az mtk-hoz ment szabadon.Ez vicces.
Ezek voltak a felkészülési meccseim, ami miatt a nagyok ellen játszottam az nem jött be mert a félmillió fontos bevétel ellenére nem találnak a fõnökök pénzt az edzõpálya fejlesztésére.Tiszta mtk.<#nevetes1>

CSZKA Moszkva simán kiejtett az EL-bõl...Nagyban köszönhetõ a honvédnak:@
bakkerman
nagyon csít csapat a Real a gémben

Tovább jutottam büntetõkkel az udinese ellen. Eredmény Büntetõpárbaj
Így még nem izgultam meccsen mint most😄 büntetõknél azt hittem vége van mikor már jött egyik védõm a 7. tizenegyest elvégezni. Aztán belõtte utánna Babos védett ugráltam örömömben 😄
Ott válaszd ki a jobb felsõ környékén az edzõt, akinek a neve mellett zárójelben van, hogy támadó, általános, védekezõ vagy kapus. Ha védekezõ jellegû játékoshoz védekezõ edzõt választasz, õ általában több dolgot mond (ír) róla, ilyenkor lehet olyannal találkozni, hogy szereti a nagy meccseket vagy nem szereti a nyomást. Nekem kb. 25 felnõtt játékosomból kb. 10-en szeretik a nagy meccseket (az egyik csak kedveli), és 3-an nem szeretik a nyomást.

Érdemes végignézni az összes számításba jövõ játékosodat, és kiírni pl. játékbeli jegyzetbe, hogy ki szeret játszani nagy meccseken és ki nem.
ott néztem😊
Saját játékosnál nem lehet figyelõi jelentés, ott csak edzõi van. (Esetleg korábbi figyelõi is lehet, ha nemrég vetted meg.)

Rámész a saját játékos nevére, és "jelentés" fül.
Figyelõi jelentést tudom csak azon belül nem nagyon találtam ien szöveget 😄
Van a játékos adatlapján vmi edzõi jelentés rész, ahol kiírja pl. a (várható) potenciálját is, meg a jelenlegit, meg az erõsségeit/gyengéit, legjobb posztját stb. Ez a lap kb. ugyanúgy néz ki, mint a figyelõi jelentés lapja, csak a saját játékosodra vonatkozik. Azon a részen jobboldalt felül tudod kiválasztani, hogy melyik edzõ értékelje a játékost. Sztem érdemes egy-egy kapusedzõt, támadó edzõt és védekezõ edzõt kiválasztani, azt, amelyiknek a legnagyobb a judging player ability képessége (esetleg a saját játékosok ismerete). Szóval ha pl. kapus játékos értékelését (edzõi lapját) nézed, akkor jobb felül a legjobb JPA képességû kapusedzõt válaszd ki. Bár ahogy elnézem, ez a JPA érték nem is olyan fontos, mert minden kapusedzõ ugyanazt mondja az adott kapusról 😊 De az fontos, hogy pl. védekezõ jellegû játékosnál védekezõ felfogású edzõt válassz ki, támadóhoz támadót, kapushoz kapust. Ezt a jobb felsõ részen az edzõ neve mellett zárójelben írja.

Nyilván elõfordul az is, hogy se az erõsségeinél, se a gyengéinél nem ír nyomásról/nagy meccsekrõl, ilyenkor az adott játékos ebben "átlagos".
akvik
na majd már jobban megnézem a dolgot akkor😊 meg lassan beszámolót is kéne írnom a dinamoról de a suli mellett nemsok idõ van bármire is.

Ezt hol találom pontosan?😮
zorrobomber
Elvileg igen, mukodnie kene 18 eveseknel is.