Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ez dedurva 😄
bakkerman
ilyen elemzést...függõ vagy baszod! 😄D de jó lett,végigolvastam,és meg is jött a kedvem egy kis játékhoz,szerintem a friss olasz bajnokkal kezdek 😊

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

A képet középre akartam betenni látom nem sikerült. Nem baj majd megpróbálom legközelebb.

Ferencváros 2011/2012

Igazolások:

Az egész csapatot átalakítottam. Jóformán a fél keretet elküldtem. Helyette vásároltam nagy ászokat.
A legjobb igazolásom Michel Platini CSZKA Szófiától aki most már 1M ér és Stuttgart és több Német csapat is a soraiba akarja tudni 27 góllal lett gólkirály. A másik Tom nevezetû brazil/bolgár srác aki jóformán az egész szezonban Platini cselédje volt és mindig kiszolgálta õt párszor azért õ is megzörgette a hálót 16 assziszt és 9 gólja után a Torino és a Venlo csapata szívesen leigazolná(Télen még a Villareal is érdeklõdött.) A másik Xisco Nadal aki az év elején verhetetlen formában volt aztán jött egy fránya sérülés és 4 hónapra kidõlt a sorból. Kanta alap ember és vezér volt az egész szezont simán végignyomta.
A többi igazolás is nagyon jól teljesített egyedül N'Diaye teljesítményével nem voltam megelégedve így nyáron közös megegyezéssel szerzõdést bontottunk.

Igazolások

Bajnokság:

Végig kiélezett kemény menetek voltak és végül csak a jobb gólarány miatt lettünk bajnokok. A bajnokság vezetését a 2 mérkõzés óta vettük át és utána végig az utolsó elõtti fordulóig mi álltunk a tabella élén. Nagy szerepet játszott az is ,hogy a Videoton 4-0-ra megverte a Debrecent így segítettek nekünk míg mi az Újpestet oktattuk.

Tabella

meccsek1 meccsek2

bexinho
Nagyon jó!!! Nekem tetszik ez a fajta elemzés 😉

FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/

LasDen
Ez hosszú lesz...😄
Ghána-Egyiptom - Afrikai Nemzetek Kupája döntõ

Ez pedig a ráadás...Spoilerbe, mer rohadt hosszú 😄D szórakozásból csináltam csak úgy 😄D
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Egy februári délutánon került megrendezésre a 2029. évi Afrikai Nemzetek Kupájának döntõje, ahol Ghána – akik legutóbb 2021-ben játszhattak döntõt, de alulmaradtak Dél-Afrikával szemben – és Egyiptom találkozott. Egyiptom egy klasszikus 4-4-2-vel készült a meccsre, amiben sok fantázia nem volt. Míg a másik oldalon kisebb meglepetésre az õsz mester egy 3-4-3-at rajzolt fel a táblára. Azért meglepetés, mert a torna korábbi szakaszaiban a ghánaiak folyamatosan 4-2-2-2-õt játszottak, és eredményre is vezetett. Hogy miért tért vissza a selejtezõkön használt taktikához?

A ghánai felállás eléggé öngyilkos természetû, mivel Boateng agyig felvan tolva, így ritkán és sokszor késve érkezik vissza védekezni, amit egy erõsebb csapat ki is használ. A másik oldalon Mensah csak a támadásokat követi és ügyel a védõ munkájára. Így Amoah, a Real Madrid kiválósága, a támadások során egyedül marad hátul – ebben az esetben 2 támadóval. De Richards ennek az egyenetlenségnek a kiküszöbölésére rakott fel két védekezõ kp-t. Az egyik Mohammed, aki folyamatosan visszább lép védekezni, míg a másik Abbey, aki az üres folyosókba próbál belépni és labdátszerezni. Ha ez sikerül, akkor gyorsan tudnak átmenni támadásba és fölényt teremteni Boateng belépésével.
Az egyiptomiak játékában nincs semmi meglepõ. Klasszikus felállás a klasszikus szerepkörökkel…
Jöjjenek a képek…

Támad egyiptom. Jól látható, hogy a 2 szélsõ behúzódott középre és ezzel 4 a 3 ellen helyzetet kialakítva helyet csinálnak a mögöttük felfutó védõknek. A három védõnek megvannak az embereik és nem foglalkoznak a védõkkel, akik szélen próbálnak segítséget nyújtani. Egyedül Selah van üresen, de rá a visszalépõ Abbey ügyel. Mellette Mohammed is hátrahúzódik, ezzel máris Ghána oldalára fordul a számbeli fölény.

A 3 védõ tolódik a támadással. Shawkry megkapja a labdát és az alapvonalig tolja, ahol két lehetõsége van. Vagy beadja vagy hátrafele játsza a mögötte lévõ társnak. Az elõzõt választja. Beadja Selah felé, de végül Mohammed bevág elé és tisztáz.

Egy szöglet utáni gyors kontra ghánától. A 3 támadó 2 védõ ellenében viszi a labdát, de mivel túl lassan fejlõdik fel a támadás, így a helyzetbõl nem lesz semmi.

Még mindig 3 a 2-ben vezeti a labdát Blankson, de hála a késõi beadásának a védõk visszaérnek és bár sikertelenül tisztáznak, de a lepattanóból sem lesz semmi.

A gól elõtti szituáció. Látható, hogy Selah az egyiptomiak játékosát a kapu mellett ápolják, ám mégis mindenkinek megvan az embere. Sõt, Annanon a kapu elõtt ketten is vannak. A labda Blanksonnak megy majd, akire az örõzje nem lép ki és ez az egyik oka, amiért ez gólhoz vezetett.

Blankson egy pillanatra megtartja majd Mensahnak vissza passzolja, aki habozás nélkül a védõi közül kimozgó Annan fejére íveli labdát. 1-0. Fontos eleme volt még a gólnak a rosszul helyezkedõ kapus, aki visszaérvén már nem tudott menteni.

5 perc sem telt el és megérkezett az egyiptomiak válasza egy jól kivitelezett kontra személyében. Ebbõl is tökéletesen látszik a taktika hiányossága. Ilyen helyzetekben nincs hátul elég ember biztosítani. Amoah, mivel nem tehet mást támadja a labdás játékost, így a másik oldalon lévõ játékos teljesen szabadon van.

Mahmoud Shehata elé passzol, aki állít egyet a labdán és a kapuba helyezi. 1-1. Boateng, Mohammed, Abbey és Mensah a végére visszaért, de csak hátulról figyelték az eseményeket és nem tudtak már közbe avatkozni.

A félidõben egyik mester sem változtatott a csapatán és így vágtak neki a 2. félidõnek. Gyûrték egymást a csapatok, de egyik sem bírt olyan helyzetet kialakítani, ami góllal kecsegtetett volna.

Majd jött a 68. perc, ami eldöntött mindent.

Blankson a 16-os sarkáról hozta és befelé cselezett, ahol Mohamed szabálytalanul állította meg. Nincs mit vitatkozni rajta, 11-es. Armah pedig biztos lábbal értékesítette ezt a gyõzelmet érõ találatot.
Ezzel a találattal 1982, azaz 47 év után nyerte meg újra a sorozatot Ghána válogatottja.
Összegzés
Egyiptom taktijában benne volt a gyõzelem és csak egy nyüaszni hibán múlott, hogy nem tudták megragadni a kupát. Míg a másik oldalon bebizonyosodott, hogy a felállás ebben a formájában erõsebb csapatok ellen halálos lehet. Viszont a mai meccsen a szerencse Richards pártjára állt és elragadták a kupát…

asszem a képeket a helyes sorrendben linkeltem 😄D

és a végére egy összefoglaló 😄D

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Forza Italia
köszönöm a dicséretet.😊

Forza Juve! Solo la JUVE e GRANDE! 30 Scudetto, 9 Olasz Kupa, 5 Olasz Szuperkupa, 2 Bajnokok Ligája, 1 Kupagyőztesek Európa Kupája, 3 UEFA Kupa, 2 Európai Szuperkupa, 2 Világkupa, 1 Intertotó Kupa

Steve Downie
Okosan igazolsz! Ugye mar irtak, h a szarkak a valosagban Carroll arabol epitettek BL csapatot, veled igy meg eleg hamar bajnokok is lesznek :-)

The awkward moment someone says no one is perfect in front of Heskey.

Forza Italia
na januárba távozott pár ember. 4 éves részletre megszereztem Sambat, és meg tudtam relatívan olcsón szerezni Tevezt.

Forza Juve! Solo la JUVE e GRANDE! 30 Scudetto, 9 Olasz Kupa, 5 Olasz Szuperkupa, 2 Bajnokok Ligája, 1 Kupagyőztesek Európa Kupája, 3 UEFA Kupa, 2 Európai Szuperkupa, 2 Világkupa, 1 Intertotó Kupa

Forza Italia
jha lehet 😄😄 jó h szóltál 😄

zorrobomber
+ az aláírásod is frissíteni kéne, nem? 😉

zorrobomber
Az egész jó keret és a kihívás nem ellentmondás? 😊

Forza Italia
túl könnyû volt. 2 év 2 bajnoki cím 2 kupa, meg egy bl döntõ. Nagyobb kihívást akartam és a Newcastle egész jó kerettel rendelkezik.

Eddigi nagyobb meccseim:

Arsenal - Newcastle 1-3
Man City - Newcastle 1-2
Newcastle - Chelsea 1-0
Newcastle - Liverpool 3-0
Newcastle - MU 1-2

Csak a mutol kaptam ki a nagyok közül. Jelenleg 4. vagyok de csak 2 pontra van a 2.

Csacsi
Mi lett a Juventussal?

Nekem eddig két szezon. Két bajnokság, két olasz kupa, két szuperkupa, és egy BL elõdöntõ, amit fel tudok mutatni. 😊

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Forza Italia
Kezdtem egyet a Newcastle csapatával.

Nagy mozgás nem volt a csapatnál. Három játékos érkezett: Livermoor, LAcine Traore, Sow. Mindhárman 4 éves részletre jöttek.

az nem hiba, szándékos, a német szövetség nem járult hozzá, hogy a német válogatott szerepeljen a játékban, ki kell törölni a fake.lnc nevû fájlt a játék mappájából és akkor ha új játékot kezdel, rendbejön
a német válogatott nálam ismeretlen, nem is létezõ nevekbõl áll és szinte legyõzhetetlen erre a hibára tudtok valami megoldást?
Steve Downie
On loan or a transfer? 😄DD

Huni92
nekem is vannak ám ilyen képeim 😄
elõtte viszont reklámozom egy kicsit az FMHungaryt és az általam szervezett Offline Challenge szériát, amelynek a VII. fordulójában a magyar válogatottal kell játszani.
Itt egy link, ha érdekel 😊

Steve Downie

Zenszkij
Na kezd alakulni a Dortmundom. 3. szezonban végre továbbjutottunk a BL-ben elsõként a Manchestert az Atletico Madridot és a Trabzonsport is magam mögé utasítva. MU-t otthon 4-2re vertem, idegenben 2-1re nyaltam, otthon Atleticoval 3-3, idegenben gyõzelem 3-2, Trabzonsport oda vissza ütöttem. Götze beindult hatalmas gólokat lõ, felhúztam a befejezését 13-ra 9-rõl. A fiatal igazolásaim is beérnek, hiába idõ kell a sikerhez.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Darthmushroom
alex smithies huddersfield, 1m körül meglehet venni. bár tavalyiba jobb volt (alap válogatott kapus lett) de azért idei-be is elég jó még

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

joe lewis, peterborough
egyszerûbb, ha keresel magadnak, küldjed ki a figyelõidet, hogy nézzenek szét neked
Valaki mondjon pls egy jó kapust Championship-be, mert Southamptonnal vagyok, de a kapusom vmi gyötrelem 😄 Miatta kaptunk a szezonba 30 gólt... Elõre is köszi 😉
Darthmushroom
én már láttam, csõd miatt szokott lenni pontlevonás, bár kb 2-3 csapatnál láttam eddig az összes fmbe. ha te osztályodba történik a csapattal nagy mega hír is 😄 úgy mint h valamelyk csapatott átvesz egy másik elnök vagy üzletember. am amikor volt nálam akkor ilyen kiesett newcastle,tottenham ilyeneknél volt h rosszul sikerült év miatt kiestek utána eladtak mindenkit utána, nem ment a játék, adósság meg csak nõt. és jó pár év alatt teljesen tönkre mentek. haveromnál meg a chelsea jár mindig így mert nála mindig úgy generálja h abra kilép pár szezon után tõlük és totálisan nem bírják ezt anyagilag.

valaki kezdett már a Marseillel? mit ért el 1. évben? én most kezdtem el, kiváncsi vagyok mások mit értek el velük😄 Köszi.
LasDen
nemtom...nem sikerült kideríteni...😄

am azóta már Tevez az edzõ ott, aki 5 csapatból 1-et feljuttatott 3-mal meg kiesett 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

én generált, tehát nem valós büntetést még nem is láttam a játékban 😮 milyen okokkal lehetséges amúgy?
de szemét vagy 😄
LasDen
tegnap észrevettem hogy levontak 10 pontot a charltontól és kerestem, hogy vajon miért...aztán a staffra tévedtem és meglepõt találtam...😄D így már annyira nem is furcsa hogy irtó szar a csapat és a championshipbõl is kiesik 😄D

Steve Downie

myl0
1. ha huzamosabb ideig ugyanazt a taktikát használod elõbb utobb kiismeri a jatek. Az én meglátásom szerint taktikát kéne váltani. vannak nálam nagyobb fm guruk itt, de sztem ez gyógyír lehet a gondodra.
2. Én a tehetségeimet, fokozatosan építem be a csapatba, elõször csak 25-30 percet játszanak, majd egy félidõt és késõbb kapnak kisebb tétû meccseken lehetõséget (pl. kupa, liga kupa, bl-ben, el-ben ha már biztos a tovább jutás stb.), mondjuk az is egy opció ha kölcsön adogatod õket, olyan ország bajnokságába, ami be van töltve és feltehetõen kezdõként pályára is lépnek.
Én a helyedben ezeket lépném meg

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni.
4. évadom a Sheffiled Utd-vel, szerencsére már a premier leagueban, féltávnál járok és a 9-15. hely között ingázok, de most van egy kisebbfajta hullámvölgye a csapatnak:
megvertük odahaza a Chelseat 4:1-re, aztán 3 vereség zsinorban, pedig SEMMI nem változott... aztán egy gyõzelem nagy nehezen, majd megint 3 zakó, ráadásul olyan zakók, ahol az utso pillanatban fordítanak, mindent kihagyok (tizenegyest, 8kapufa, stb) szal semmi nem jön össze. Már volt csapatmegbeszélés, mindenki pozitívan reagált, a morál jó, de már 3 meccse nem lövök gólt és akkora potyákat kapok... szal ötleteket légyszi, mert azt hittem, hogy felgyújtom a gépet... <#falbav>

A másik, amiben várom a véleményeteket, hogy a fiatal tehetségeimet hogyan érdemes kezelni, játszatni? Mert van egy-két ígéret, de ahhoz, hogy fejlõdjenek a nagycsapatban lenne a helyük, de ha meg "ifi"-vel állok ki, akkor jönnek a zakók és lehet, hogy fejlõdnek, de a moráluk a béka segge alatt lesz, ráadásul ki is rúghatnak! <#help>
az kemény 😄
LasDen
2014-15-ben egy 2. hely, de ezen túl nem sok...
az utolsó szezonok eredményei (2026-2019): 5-6-9-3-3-5-2
Szabó János az edzõ, ahogy látom a kezdetek óta és valami belga elnök van...a bajnokság most kezdõdött és 3 meccs után holtversenyben elsõk 😄

Barcikával mi a helyzet?
LasDen
nem unom.....😄 és nem is degeneráltak....amúgy meg tök jó látni, hogy a régi játékosok hol miket csinálnak 😄D
pl.: Hart most nyáron vonult vissza, Tevezt nemrég kirúgták a Leeds és nemsokra rá már a Notts County edzõje lett, Fred (aki a lyonba jáccott annó) meg a Baja, Eger, DVTK és most a Vidi edzõje 😄DD

nemtom meddig viszem még...a játékos karakterem 75 éves most és kíváncsi vagyok meddig vihetem. ameddig akarom?? vagy egyszer csak visszavonultatják??? 😄DD

2026, jesszus 😄 nem unod a (de)generáltakat? 😄
LasDen
velem nem gyakran van ilyen...ez beteg egy meccs volt...😄DD

Leigazoltam Henrik Mkhitaryan nevezetû örmény állampolgárságú játékost a Porto-ba. Nyomja a gólokat ezerrel. Nézzétek meg, hátha Nálatok is beválik. Kezdéskor még viszonylag olcsó. Sahtar-ból igazoltam.

Letoltam 5 meccset az új szezonból, mindegyiken 6 gól felett lõttünk, és 1-nél többet nem kaptunk egyiken sem, köztük volt 1 Manchester City elleni BL meccs is. A Serie A-ban a Juve és a Milan nagyon szenvedett, Milan 18. hely 5 forduló után, Juve 13. szintén 5 meccs után. Kis elmélkedés után lemondtam a Barca-nál, mondván már minden lehetséges klubtrófea a zsebben, nincs túl nagy kihívás, aztán beadtam a jelentkezésem a Juventus-hoz. Taktika ugyanaz ami a Barca-nál volt, gondoltam itt nagyobb kihívás lesz kivitelezni ezt a labdatartós játékot, más bajnokság, gyengébb játékosanyag. Elsõ meccs bajnoki AS Róma (akiknek az edzõjük amúgy már Ancelotti) ellen idegenben, 3-1-re kikaptam, de a játék alapján abszolút nem érdemeltem vereséget sõt, volt 3 ordító nagy ziccerem amibõl mindössze 1 ment be. Se baj, gondoltam lesz ez még sokkal jobb idõvel. Következõ meccs Cesena ellen. 😄 7-1... Az egész csapat fantastic, 30 körüli lövési kísérlet ellen oldaláról ellenben csak pár, abból 1 gól amit Mutu szerzett. A következõ egyben utolsó letolt meccsem a Milan ellen, 3-0-ra nyertem, ez a meccs már sokkal kiegyenlítettebb volt, de a lényeg, hogy nyertem! A Milan-nak egyébként Guidolin az edzõje. Szóval itt tartok most, a csapatom a következõ:

-------------------------------------Buffon/Storari----------------------------------------
Nyom/Motta-----Bonucci/Mangane---Chiellini/Barzagli---Mathieu/De Ceglie
----------------------Pirlo/J.Márquez-----Vidal/Marchisio------------------------------
Krasic/Giaccherini--------------Vucinic/Del Piero--------------G. Ramírez/Elia
---------------------------------Matri/Quagliarella---------------------------------------

Ezt a csapatot így vettem át, senkit nem én hoztam, de viszonylag jó kis csapat, bár azért ha lehetõségem lesz alakítgatom majd picit.
Krisz018
Felkészülési szezon:

Community Shield:

Rooney sajnos lesérült 4-5 hétre 😞

Keret:

Igazolás:

A szezon most kezdõdik, legközelebb a téli átigazolási szezon végén jövök!

Darthmushroom
ha fiatalok: akkor Mateo Kovacsics,badelj mind2 dimano zágráb elején. esetleg kölcsön wilshere õ ált azon van. moussa sissoko a másik francia nagyágyú m'villa-n kívül.marvin martin fosóból õ is fiatal.

Forza Italia
srácok tippeket kérnék h kiket érdemes kp-ra leigazolni??? Jelenleg, Pirlo, Vidal, Marchisio, M'Vila van a csapatba de ez kevés egy szezonra

Krisz018
Sziasztok!

Kezdtem egy szezont a Manchester United-el, most kezdõdik a felkészülési szezon.
Barátságos meccsek: Bayern, Royal Antwerp, Gremio Porto Alegre, Internacional.
Community Shield: Manchester City.

Eredményekkel, igazolásokkal, kerettel nemsokára jövök (:

Szycsu
Köszönöm a neveket, így talán már könnyebb lesz. Thx, még egyszer!

Les Dogues

kiki888
Szycsu - Pato, Neymar, Phil Jones, M'Vila, Nkoulou, Pastore, Wilshere, Douglas Costa, Bale, Alexis Sánchez, Ramsey, Rodwell, Babacar, Sanogo, Vrsaljko, Alaba, Areola, Aurier, Muniain, Boyata, Casemiro, Ganso, Coutinho, Crisetig, Delac, Digne, Dzagoev, Christian Eriksen, Lucas, Felipe Anderson, Leonel Galeano, Griezmann, Abel Hernandez, Holtby, Kakuta, Munoz, Thiago, Kevin, Kovacic, Ljajic, Macheda, Araujo, Buonanotte, Asamoah, Fellaini, Aguero, Pjanic

remélem helyesen írtam mindet 😊

'Gigabyte GA-P35-DS3L, q8200-2,7GHz (Cooler Master Hyper TX2) , 4GB DDR2, HD6770'

hazard, lukaku, kadlec, moussa sissoko, yaisien, miguel medina...
Elkezdõdött a 2. szezonom a Barca élén. Nyáron ugye volt EB, és olimpia. Az EB-t a franciák nyerték, a spanyolok durván égtek. 3 csoportmeccsükbõl mindhármat bukták, ezzel simán kiestek. Del Bosque-t ki is rúgták, helyére ment Unai Emery, az õ helyére meg Wenger, Wenger helyére meg Moyes. 😄 1 mélységi irányító féle kp-t mindenképp igazolni akartam a nyáron, mert ebben gondban voltam mikor Xavi kidõlt fél évre. Jött Banega 23 milláért, egyéb bónuszokkal, meg Abidal kidõlt 3 hónapra, így elhoztam Darron Gibbs-et az Arsenal-tól 4 milláért. Na szóval a szezon már elkezdõdött játszottam a Valencia-val a spanyol szuperkupa trófeáért, összesítésben 5-0-ra vertem õket, a Chelsea ellen EU szuperkupa meccset, sajnos 2-0-ra kikaptam, nagyon jó lett az a Chelsea Luis van Gaal irányítása alatt, meg jól igazoltak (Lavezzi, Lichsteiner, meg egy fasza középhátvéd, nem tudom a nevét majd megnézem) Szerintem õk lesznek a következõ állomáshelyem, csak szabaduljon fel a kispadjuk. Voltak érdekességek az átigazolási piacon, pl. a Napoli értékesítette a 3 tenorját, Lavezzi 14,5 milla->Chelsea, Hamsík 24 milla->Inter, Cavani 29 milla->Tottenham.
A csapatom így néz ki:
--------------------------------------Valdés/Pinto---------------------------------------
Alves/Montoya---Mascherano/Piqué---Vertonghen/Fontás---Abidal/Gibbs
--------------------Xavi/Bousquets---------Fábregas/Banéga---------------------
Sánchez/Afellay-----------------Iniesta/Thiago----------------------Villa/Pedro
-----------------------------------Messi/Nsué-----------------------------------------

Néha kap lehetõséget: Bartra, Muniesa, Adriano, Keita
Megjegyezném, hogy Vertonghen barmi gólerõs, és kurva jó kis hátvéd.
Bocs, hogy hosszú lett.