104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Rudee
    Ő a győri szórakozóhelyeken méri fel a kiszemeltek tánctudását :D
  • zorrobomber
    A sármőr balfék scout :)

Mondjuk a 3-as heading-es csatárom is fejesgóllal mutatkozott be, szóval akár be is válhat :)
  • Lancelot1983
    nem hülye kérdés :) először én is meglepődtem, azt hittem valami bug lesz, 2015/2016-os szezonban megnövekedtek a csapatok létszámai az első körben, és, hogy későbbi körökben páros maradjon a létszám, valami vigaszág van, így bizonyos csapatok, hiába "estek" ki az első körben vereség ellenére is továbbjuthatnak, de ezt a vigaszág szisztémát nem tudom pontosan, hogy van
  • zorrobomber
    Lehet hülye kérdés, de kupában ugyanazt a csapatot hogy lehet megkapni kétszer? :)
  • Lancelot1983
    fél távnál az állás: tabella
    szerintem, most ez a legjobb 5 csapat sorrend még kérdéses, tavaly ez a csapat csak más edzővel 55 ponttal lett 5. remélem ezt azért megcsípjük, nem lesz könnyű, mert az idegenbeli sorsolásunk, eddig könnyebb volt és csak nagy mázlival nyertünk sokszor
    nagy meglepetés, a braga, belenenses, rio ave és marítimo gyengélkedése is

kupában sikerült 1-0-ra legyőzni a sportingot, nem tudom, hogy, de így 8 között vagyunk, de ott pechünkre megkaptuk a mumus Aroucát, bajnokságban is szarrá vertek minket egyetlen hazai pályás vereségem, esélyem nem volt, de már FM2015-ben is nagyon tudtunk örülni, ha egy x-t elcsípünk ellenük, mert győzelemre nem sok esély volt, benfica, braga, madeira, pacos egy másodosztályú és egy harmadosztályú csapat van még ott a 8 között, a harmadosztályú érdekes, mert első körben megverte a trofensét hosszabbítással és 3. körben megint megkapták a trofensét és büntetőkkel jutottak a 16 közé ott egy másodosztályút vertek, viszonylag könnyű sorsolásuk volt, következő körben idegenben benfica ellen bizonyíthatnak :)

liga kupában, a legkönnyebb csoportba kerültem, de első csoportmeccsen már el is dőlt, h nem jutunk tovább, mondjuk ott csak a cserék, vagy akik még oda sem férnek be, azok játszanak

most lesz kupa meccs Arouca ellen idegenben utána 3 nap múlva porto ellen hazai, nem tudom melyikre pihentessen a játékosaim, mert 3 napja meg bajnoki volt sőt azelőtt 3 nappal is meg azelőtt 3-al is, 13 nap alatt van most 5 meccs

Utoljára szerkesztette: Lancelot1983, 2016.07.27. 22:51:36
  • Szabz27
    én a Bolognával kezdtem, és az elsőkkel ikszelek, verem őket, a kiesőjelöltek meg ütöttek. ez volt az első szezon, most a másodikban meglátjuk.
  • ozbom
    Ismét kezdődik. A Verona és a Sassuolo is az utolsó pillanatban egyenlített. Mit lehet ilyenkor tenni? Kezd elegem lenni, hogy szép lassan tendenciává válik, hogy így kezdjük a szezont. Kieső jelölt csapatokat nem bírunk megverni. Szépen nézik a védőim, ahogy ezek passzolgatnak vagy ami a legjobb, hogy leveszik nekik és felkínálják, hogy rúgják be. Lehet kapust is kéne vennem, mert mostanában ő is, amit művel az gyalázat.
  • zorrobomber
  • ozbom
    Véget ért a második szezon a Lazio együttesével. Óriási csatában megvédtük a címünket és pluszban megnyertük a kupát is. Ez 2000 óta nem történt meg a csapattal. Az év elején az első 10 meccsen 7-szer játszottunk döntetlent, ezért is lett ennyire szoros.
    Tabella
    Kupa döntő

Csapatként nagyot küzdöttek, de volt két játékos, akik nélkül ez nem jött volna létre.
    Andrea Belotti

Év elején nem igazán ment neki a játék, nem nagyon találta a góllövő csukáját, de utána szépen belejött. Fontos gólokat szerzett és meccseket döntött el vele. Ez után a szezon után behívót is kapott a válogatottba és ott lesz a vb-n az olasz keretben. A másik játékos lassan egy őskövület lesz, de még mindig nagyon jó. Ő is ott van a vb-n.

Antonio Candreva

Még van pár játékos, akik kiemelkedőt nyújtottak. Dusan Basta a jobboldali hátvéd, Marco Parolo és Lucas Romero. Ők hárman is nagyon jók voltak. És egyéni címeket nyertek. Na meg persze én lettem megint az év edzője. Jövőre a Bl-ben szeretnék maradandót alkotni, mert két nekifutásból a nagy semmi lett. Szégyenszemre utolsóként zártunk a csoportban. Jött megint nyárra pár játékos a védelembe, meg távozók is lesznek. Utána már csak fiatalokat akarok igazolni. Majd őket beépíteni a csapatba. Év közben 65 millió euróra emelték az átigazolási keretet. Most is 35 millión van. Nem akarok nagyon drágán igazolni már, mert jó lenne idővel egy új stadion. Nem akarunk örökké a Romaval osztozni, hiába " Róma az örök város". :D Kicsit hosszúra sikeredett a beszámoló.
  • ozbom
    Tabella

12 fordulóval a vége előtt 5 pont előnnyel vezetjük a bajnokságot.Az elején nagyon beragadtunk a sok döntetlennel, de utána felébredt a csapat. Még lesz egy meccsünk a Juvéval a bajnokságban, előtta a Milannal és a Rómával is lesz egy városi derbi. Na meg a kupában két meccs a Juve ellen, hogy biztos meglegyen a sikerélményük ellenünk. Remélem azért ott is sikerül majd lenyomni őket.
  • Lancelot1983
    én mondjuk gyakran küldök pályára, a 27-28-as keretemből ilyen 66%-os match fitnessel embereket, nem szeretem tarcsiba küldeni őket, arra ott a tartalék keretem, meg azt hiszem B csapatban nem is játszhatnak idősek olyan sokan, de van liga kupa nálunk, szal, azért így is jut mindenkinek évi 4-5 meccs legalább, és nálam mindennap van edzés, de szerencsére, nem akarom elkiabálni, nincs nagy sérülés hullám, teljesen normális minden, sőt
  • gamling3
    Kösz a tippeket! Az tuti hogy nem az egyéni edzés az oka, fél évig azokat nem szoktam beállítani és még egy csapatommal sem jutottam odáig :)
    Utoljára szerkesztette: gamling3, 2016.07.25. 21:55:17
  • ozbom
    Akár az egész kezdőt le tudom cserélni, 25 játéksom van. Középpályára talán túl sok is. De most jó pár játékosom kidőlt egy két hónapra onnan. Egy kicsit piszkáltam a taktikát és elkezdtek meccseket nyerni. Most a téli átigazolási szezonban vettem egy védőt. Mert a védelem sokszor átjáróház. Jelenleg a 2. helyen állunk a Juve mögött 1 ponttal lemaradva. A bl-ben 1 ponttal csoport utolsóként estünk ki. Megint marad a bajnokság és a kupa. Mindig meg voltak a helyzeteink csak valahogy nem ment be soha. Kapufa, mellé, kapusba vagy védőbe lőtték.
  • korbin555
    Amit nem árt megfontolni:

Rotáció.
    Nem igazolsz sérülékeny játékost (és megszabadulsz tőle, ha van ilyen).
    Sérülékeny játékosnak nincs individual training.
    Senkinek nincs heavy individual training.
    Nem küldesz pályára 92% condition alatti játékost.
    Nem küldesz pályára 81% match fitness alatt játékost. (elérhetővé kell tenni a tartaléknak, míg nem éri utol magát)
    Meccs előtti, és utáni napon is van edzés. (előszezon)
    Meccs utáni nap nincs edzés. (szezon közben)
    Meccs előtti, és utáni nap sincs edzés. (szezon közben, zsúfolt programnál)
    Nagyon fáradt, vagy lassan regenerálódó játékos bátran kaphat + pihenőnapot.
    Az erőnléti edzők minőségét prioritásként kell kezelni.

Mindent persze nem lehet kontrollálni, de engem nem sújtott a dögvész a 16-ban sem. Ha folyamatosan sok a sérült játékos, az nem véletlen. Rosszul van beállítva az edzés, gyenge a staff, sok a sérülékeny játékos, nem tudnak pihenni az emberek. Valami oka van. Kis csapatnál pl. ahol alig van edző és nyúlbélák a játékosok, kész kórházat lehet csinálni az egyéni edzésekkel.
  • gamling3
    Egyébként ezt most nem kritikának szánom, de nekem első látásra nehezebb játéknak tűnik mint az előző
  • gamling3
    Lehet, de abban 3-4 fiatal meg 2-3 backup is benne van, de az, hogy konstans már a szezon elején kilője a legjobb játékosaimat, meg hogy minden meccsen lerúgjon egy embert sorozatban 3-4 meccsen keresztül, ilyen nincs a valóságban. Az fm15-ben még vállalhatóbb volt szerintem, az egyetlen ami ott bosszantóbb volt, hogy nem lehetett felkészülési szezont komoly sérülések nélkül letudni...itt ez most megfordult, a felkészülés alatt nincs gond, de amint elindul a szezon kezdődik a mészárlás. 4-5 indított játékomból 1 olyan van, ahol nem ez megy, de ott már a 2. csapatomnál vagyok, az 1.-nél ugyanez ment
    Utoljára szerkesztette: gamling3, 2016.07.25. 21:09:41
  • gamling3
    Nem hiszem, rendes felkészülés után már az első pár meccs után jelentkeznek a problémák, amikor még csak a bajnokság indult be heti 1 meccsel
  • korbin555
    Nem irreális, a top ligák csapatainak a sérült listáját figyelve. (Azokról van mindig naprakész infó.) 6-7 sérült teljesen átlagos. A 8-9 nem kirívó. És adott időpontban 4 top ligás csapatnál volt 10+ sérült játékos.
    Egyébként pedig az SI szerint 15-20%-al kevesebb a sérülés a játékban, mint a valóságban. (fm 15-ről volt szó)
  • Sinnerman1
    Egy ősrégi "kölcsönzött" fm12 volt fent, de azt is leszedtem egy fél éve, viszont egy mentést biztosan megtartottam, megnézem a maradványokat, köszi.
    Utoljára szerkesztette: Sinnerman1, 2016.07.25. 20:29:43
  • Sinnerman1
    Egy-másfél éve nem nagyon kerültek tört programok a gépemre, nincs ötletem, hogy miért most és miért csak ennél jelentkezik. Kösz, akkor azon a vonalon indulok el.
    18-ért vettem most a nyári leárazáson.
  • Lancelot1983
    szerintem, egyáltalán nincs sok sérülés a játékban összességében, én teljesen normálisnak találom, de azt hiszem fm scout oldalán van "sérülést csökkenő fájl" de meg nem mondom mi a neve és pontosan hol található
  • Rudee
    Nem lehet, hogy nem bírják a folyamatos meccsterhelést? Ha kicsit fáradtak, akkor már probléma lehet. Ezért kell több fronton harcoló csapathoz bővebb keret, hogy meccsenként akár 3-4 játékost is tudj pihentetni.
  • Rudee
    Nem mindig van ám ilyen, évről évre sosem fordul elő. Amúgy meg a valóságban is előfordul néha, bár tény, hogy ritka.
    Kikapcsolni nem lehet, viszont jól megszervezett edzéssel és normális gyúrókkal a többség megelőzhető.
  • gamling3
    Ebben a 16-os játékban is nevetségesen sok sérülés van, és az FM készítőinek még van pofája azt mondani, hogy teljesen reális. Mikor van olyan, hogy egy csapatnál 3 meccsen belül megsérül hónapokra a 2 legjobb játékos? És jó ez egyedi eset volt, tehát még mondhatnánk is, hogy előfordul, de szinte minden mentésemben megtalálja már az első hónapokban a több kulcsjátékosomat is több hetes sérülés, van olyan hogy hetekig minden meccsen megsérül valaki...nagyon reális, nem tudom lehet én más focit nézek mint a készítők.
    Nem lehet valahogy kikapcsolni teljesen a sérüléseket? Inkább akkor legyen az az alternatív univerzum, hogy soha nem sérül le senki, minthogy élvezhetetlen legyen a játék
    Utoljára szerkesztette: gamling3, 2016.07.25. 17:01:43
  • ozbom
    Én is szeretnék egy kis tanácsot kérni. Ugye tavaly megnyertük nagy meglepetésre az olasz bajnokságot. Pár játékostól megváltam és hoztam a helyükre újakat. A felkészülés során minden szép volt és jó. De ahogy elkezdődött a bajnokság minden megváltozott. Egyszerűen nem tudunk nyerni. A győztes meccseken is hagyjuk, hogy az ellenfél a végén egyenlítsen. 10 ember ellen hátrányba kerülünk. Vagy 11-est hibázunk és marad a 0-0. A tavalyi bajnoki címhez hozzájárult egy 12 mecces győzelmi széria is. A bl-ben megint csúfos kiesés vár ránk. 3 meccs 0 pont, kritikán aluli játék. Lehet kevés prémiumot osztok szét a csapatnak? Ez lehet olyan tényező, ami ennyire befolyásolja a játékosokat? Így halad lassan kitesznek a csapattól.
  • korbin555
    Nem fm, vagy Steam problémád van, hanem fertőzött a géped. A "Win32:Evo-gen" egy vírus. Fő előfordulási helye különféle patch és crack rejtett bugyrai. Nálad éppen az FM16-ot b@sztatja, de beépülhetett volna bármelyik más programba. Belemászik a registry-be, és elég macerás lehet megszabadulni tőle. Nyomozd ki, hogy lehet kinyírni. Rengeteg cikk van róla a neten.
    Ha esetleg gyanítod, hogy mi pakolta fel a gépre, állítsd vissza a rendszert egy korábbi időpontra.

Tényleg a Steam-en vetted a játékot 55€-ért? Csak mert 15-ért is lehet már venni, de februárban is volt 30-ért.
    Utoljára szerkesztette: korbin555, 2016.07.25. 11:41:19
  • Rudee
    Előtte a törtet használtad? Gyanús, hogy abból maradt meg valami.
  • Sinnerman1
    Azt is próbáltam, úgy sem. Amikor visszakapcsolom, sorban küldi az addig elmaradt riasztásokat.
  • zyndar
    Avastot kapcsold ki és úgy hátha felmegy.
  • Sinnerman1
    Üdv Mindenkinek!
    Régóta a fórum alkalmi olvasója vagyok, eddig nem szóltam hozzá, de most segítségre szorulok. Megvettem a steam-en az FM2016-ot. Amikor indítanám a játékot, pár másodpercig látszik a Feladatkezelőben hogy elindult, de aztán leáll, feljön egy ablak az Avast-tól, hogy fenyegetés blokkolva, a steam.exe futtatása közben Win32:Evo-gen típusú, http://208.64.201.84:80/dbs/download/C2781... tárgyú fertőzést észlelt.
    - a többi steam-en vásárolt játéknál ilyen egyáltalán nem történt
    - az ezen az oldalon található leírás nem használt: http://www.fmscout.com/q-3540-Error-Steam-or-Football-Manager-is-already-running.html
    Ha valaki már találkozott a problémával, és megoldást is talált rá, ami esetleg itt a korábbi kommentek között fellelhető, kérem világosítson fel! Előre is köszönöm!
  • korbin555
    Van ott még TV pénz is. A bajnok 80M € körül kap egy évben. Szezon előtt 50M, szezon végén 25M, helyezési pénz 4,5M.
  • bakkerman
    Hullamvolgy,vagy kulcsjatekos serulese,nem megfelelo team talkok,sok tenyezos a dolog.
  • hooker00
    sziasztok, korábban is előfordult már velem, de a mostani játékomban csúcsosodott ki igazán, hogy a csapatom (orosz 2.osztály) , az első 25-26 fordulóban remekül játszva szinte alázza a többieket, de a bajnokság végén mintha az egész taktikát elfelejtették volna, és sorra gyűjti be a vereséget vagy jó esetben egy -két döntetlent.. Orosz 2.-ban novemberben vége a bajnokságnak, és csak márciusban kezdődik újra ,ráadásul ekkor már csak 11 forduló van hátra a 38-ból.
    ennek mi lehet az oka? elfáradtak?
  • ozbom
    Véget ért a szezon, nagy meglepetésre megnyertük a bajnokságot. 16 év után először sikerült, remélem nem kell megint 16 évet várni a következő sikerre. Ennyi vereséggel se nyertem még bajnokságot. A Roma, Juve kettős oda-vissza elvert minket, de a végén mi nevettünk. Tabella A védelmet akarom majd megerősíteni, mert sok gólt kaptunk. Meg egy támadót akarok beszerezni, mert akik vannak, kritikán alul teljesítettek. Djordjevic, Matri kettős, alig lőtt gól. Összesen 14 gólt rúgtak, ami kevés. Kloset eladtam a télen, nem is hiányzott a játéka, mert ő se volt már a régi. Barbosat vettem meg a nyáron, első éve nem volt rossz, de kiemelkedő sem. Bigliat kellett még eladnom, mert menni akart. A PSG vette meg 29 millió euróért. Így a pénzügyeket rendbe tettem. A következő év nehéz lesz, megpróbáljuk megvédeni a címünket és a Bl-ben is legalább a csoportból tovább jutni, mert az idei nemzetközi szereplés az inkább leszereplés volt.
  • bakkerman
    Juveval bohockodok egy kicsit,a bajnoki címért 4,5 millio pénzdíjt kaptam,előző játékomban a Hoffenheimmel elértem egy 4. helyet a BuLi-ban és arra kaptam 80 milliót!! Ez nekem új volt mert nem nagyon tolom az olaszoknál
  • Lancelot1983
    na ilyen sem volt még menedzseri pályafutásom alatt Sportingot kivertük a kupából, erre kb 4,5 hónap után szerződés hosszabbítást ajánlott a klub :)
  • ozbom
    Félre téve a próba karriert és az eredeti adatbázissal játszva megpróbálom a Laziot Európa trónjára ültetni. Persze, ehhez az olasz bajnokságban kell maradandót alkotni. Első szezon vége felé közeledve jelenleg így fest a tabella. Bajnokság állása
    A kupában az elődöntőben estünk ki az Udinese ellen 3-2-es összesítéssel. A BL-ben szintúgy kiestünk a csoportkör után, ami számomra kicsit érthetetlen volt. Arsenal, Celti, Zenit csoportból úgy gondoltam tovább kell lépni, de 1 nyert meccsel utolsók lettünk. Van hová fejlődni a csapatnak.
  • Lancelot1983
    csak nem bírtam ki, hogy ne kezdjek egyet a Guimaraes csapatával, 10 forduló ment le, szerintem FM2016 még sosem álltam ilyen jól egyik csapatommal sem talán
    Tabella
    Meccsek

Igazából, nem tudom, mi lehet a titok a váratlan jó szereplésünknek, 6 játékost igazoltam, ebből 5 játékost a cserepadra, egyedül a 34 éve csatár lett kezdő, de ő meg kritikán aluli formát hoz eddig: Csatár játszatom lesipuskásként, kimondott támadóként, szélsőknek ki van adva, hogy "float" beadásokat adjanak neki, hogy a 17-es fejelését és 18-as befejezéstét ki tudjam használni, de a 3 góljából 1 fejes van az is pontrúgás után, szal itt kicsit tanácstalan vagyok vele kapcsolatban, pedig még fejlődőképes is

tehát támadójátékunktól nem vagyok elragadtatva, meg jó pár idegenbeli meccsen, az ellenfelek jobban játszottak, de szerencsével nyertünk, védelem viszont tényleg masszívnak tűnik, mondjuk 2 DM-el illik is, példa erre a legutóbbi Benfica elleni győzelem 41. percben 1-0-nál kiállítás nálunk, utána kb percenként volt támadása az ellenfélnek és 2 percenként kapura lövése és megúsztuk 1 góllal sőt a végén 90+2. percben egy kontrával megnyertük a meccset, megint szerencsénk volt, fiatal 20 éves kapusom is jó előző szezonban már B csapatban játszott 4 meccset, így rutin megvan

igazolási időszak zárása előtt eladtam még 2 tehetségemet, 3,3M illetve 2M fontért, így remélhetőleg pénzügyi helyzet stabil lesz
    Utoljára szerkesztette: Lancelot1983, 2016.07.23. 13:03:01
  • kikiroller
    Köszi
  • Rudee
    Íme.

Ma még megcsináltam a kínai élvonal összes téli átigazolását, volt mozgás bőven.