Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szar Bayern, szar Bayern :)
edzés
Azt viszont nem tudom, a felnőttek között hogyan lehet ott ifiedző. A felnőtt edzői (kapus, erőnlét) vihetik az ifit, de fordítva nem. Direkt sem tudnám odatenni őket. Képet dobhatnál, mert vizuális típus vagyok.
Előre is köszönöm, Üdv.
Amúgy rendszeresen olvasom én is, naponta többször felnézek melóból, meg telefonról, hátha van valami. Tény, hogy valamiért ritkán szólok hozzá bármihez is.
Beszámolót meg azért nem írok, mert játszani sincs sok időm. Napi 1-2 óra, de van, hogy 2-3 napig semmi. Most, hogy érkezik a kisbabánk, szerintem még kevesebb időm lesz rá😊 Vagy még több, ha sokat kell virrasztani😊
Viszont vannak már eu mércével mérve is sztár neveléseim (15 éves koruk óta játszatom őket az első csapatban). Most 20-22 évesek. Illetve Hajdúszoboszlóból induló generált magyar csatár most igazolt el a Manchester Unitedből Olaszországba... Előtte a PSG-nél játszott. Szezon végén szerintem írok egy beszámolót. Csak nekem is a reakció hiánya volt az egyik ok, ami miatt ritkán írok már posztot. Bár az adott poszt látogatottságából (index fórumon is posztolom) azért látom, hogy sok embert érdekel (4-5 napon belül 100-200). De régebben sokkal többen látogatták meg a posztokat. Volt, amikor 3-400 is összejött 1-2 hét alatt.
FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/
Ide azért nem írok beszámolókat, mert amíg írtam, nem volt rá reakció, nem generált beszélgetést. Nekem személy szerint fontos a reakció, ami itt régebben rendben is volt, egy este alatt 2 oldalt is teleírtunk.
Most épp a Leccével játszok egyébként, ha van rá igény, írok majd pár sort. Tegye meg ezt más is (tisztelet az aktívan posztoló keveseknek) és újra lehet itt forgalom.
Utoljára szerkesztette: zyndar, 2016.04.15. 09:02:58
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
De amúgy shieldel sem 100% hogy visszakapod,olvastam már érdekes dolgokat.
Nekem amúgy 5 tételből volt egy visszavont.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Utoljára szerkesztette: mooo, 2016.04.14. 16:04:38
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Az a gyanús, ami nem gyanús!
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2016.04.13. 22:34:15
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Minden arra utal, hogy túl a csúcson az fm. A GS letöltése is évente százezres tétellel csökken, ami megint árulkodó tendencia. Persze meg lehet magyarázni, hogy a döglött egér alszik. De egyszerűbb magyarázat, hogy nem veszik annyian a játékot mint korábban. Tavaly azt olvastam, hogy a best selling fm a 13 volt 940 ezerrel. Bár a pontos számokat a fene sem tudja, mert nem reklámozzák. De inkább az a valószínű, hogy nem veszik, minthogy több tízezer aktív user kezdte bojkottálni mindenfelé a fórumokat. Nem posztolnak, mert már nem játszanak. Gamer utánpótlás meg nincs. A játék túl van árazva, fél évig gyakorlatilag nem is csökken az ára. A híre is megelőzi, mert sokan visszarettennek a hsz-ektől. Minden fórumon olvasni ilyeneket, hogy majd meglátod haver, 10 perc alatt beléd köt az első jöttment ifi, vagy fellázadnak a kulcsemberek. Meg ilyen nehéz, olyan nehéz. Csalogató karrierek sincsenek, ki kap kedvet egy olyan játékhoz, amit nem játszik senki?
hát egyéb elfoglaltságok ill. meló miatt eléggé lassan sikerült a végére érnem a 2020/21-es szezonnak az Iraklis csapatával. De ma a végére értem, erről írnék most 1 kisebb szösszenetet :-)
Átigazolások 2020/21
Elégedett lehettem az érkezőkkel teljes mértékben, viszont a távozók oldalon Fortounis-t és a fiatal Kilian-t nagyon sajnáltam hogy elmentek tőlünk, de pénzügyileg abszolút jó helyzetbe kerültem ezeknek az eladásoknak köszönhetően.
BL/EL
Elnéztem a koeff. táblát, mert már ettől a szezontól kezdve a bajnok újra a csoportkörbe kerülhetett, mivel ezek mi voltunk, így be is kerültünk a Juventus, Anderlecht, Sahtar hármas mellé. Szépen teljesítettünk, elégedett voltam, épphogy nem jutottunk tovább a 2. helyen. Sajnos Belgiumban ment el a továbbjutás az 5. körben, aztán a 6.-ban zúztunk egyet bosszúból! :-)
BL csoport végeredménye
BL/EL meccsek
Mint látható az EL-ből gyorsan kiestünk. Utolsó 10 percben rontottuk el a jó eredményt...
Bajnokság
Végeredmény
Megszereztük a csapat történetének 3. bajnoki címét, következő szezonban újra a BL csoportkörében kezdünk. Az elején bukdácsoltunk eléggé, de aztán sikerült felvenni a ritmust és nem is engedtük ki a kezünkből az újabb sikert. A szezon felénél még úgy tűnt újra a PAOK lesz a nagy rivális, de ők egy idő után láthatóan kiszálltak a bajnoki címért folytatott harcból. Ezzel a sikerrel címet is sikerült védenünk!
Érdekesség hogy az AEK félszezonban még kiesésre állt, végül sikerült bennmaradniuk, de most valóban nem voltak túl erősek.
Kupa
Hát itt nagyon brutális sorsolásom volt a kieséses szakaszban. A 16 között viszonylag könnyű ellenfelem volt, de a 8 között a Panathinaikos, a 4 között pedig az Olympiakos került elém. Sikerült mindkettőn túljutni elég nagy harcok árán, aztán a döntőben következett az Atromitos elleni meccs, ami drámaibbra sikeredett mint a bajnokságban lejátszott meccseink (ott 2x lett 5-1 ide).
Tehát akkor a Kupa Finálé
Végig irányítottunk, de majdnem elcsúsztunk még így is, az a piros lap és a 11-es megijesztett, de szerencsére nem lett probléma. Ez az eredmény azt jelenti hogy itt is címet védtünk, ez a 2. kupasikerünk az irányításom alatt. Út a Döntőig...
Összességében teljesen sikeres szezonnak ítélem meg ezt a mostanit, remélem sikerül majd már a nemzetközi porondon is áttörést csinálni, mondjuk 1 BL csoport továbbjutással :-)
Következő szezonban 5 helyett 6 csapat indul a nemzetközi porondon, mert a Fair-Play miatt kaptunk 1 extra helyet. Remélem rajtam kívül legalább 3 klub bejut valahová, mert ebben az idényben csak én és a PAOK volt jelen nemzetköziben, a többiek lehullottak.
Végezetül, a BL-t a Liverpool, az EL-t a Leverkusen nyerte meg a Lyon és a Marseille ellenében! :-)
Nagyon rég nem játszottam már, most elővettem egy kicsit a Fradi mentésemet, de alaposan belém vágta az ideget! 😊 Eladtam egy játékost, aki állandóan nyafogott, hogy játszani akar, amikor beraktam nem ment neki, viszont a többieknek valamiért nagyon hiányzik, és most megy a hiszti... két kulcsjátékosomat azzal nyugtattam meg, hogy jön helyette jobb, de egyszerűen nem találtam olyan elérhető játékost, aki tényleg erősítést jelentett volna, erre most az egész társaság kiakadt az átigazolási időszak vége után, hogy nem tartottam a szavamat... azóta természetesen a morál a béka segge alatt, mindenki nyávog.
Aki játssza az unhappy-t, azt levágtam a tartalékok közé, nyerem a meccseket is, de a morál nem akar javulni már hetek óta... ilyenkor mit szoktatok csinálni? Én még nem kerültem ilyen helyzetbe soha...
www.smart-bus.hu
AS Saint Etinne
Az új szezon tehát megkezdődött, Attila pedig eleinte kevés meccsen kapott kezdőként játéklehetőséget. Ez ugyan várható is volt, bizonyítania kellett az új szakmai stábnak, fel kellett vennie azt a ritmust amivel helyt tud állni a francia első osztályban. Ő sem akart természetesen a gyange láncszem lenni a védelemben, szóval elégedett volt azzal a szerepkörrel amit a szezon első pár hónapjában kapott. A meccsek java részén ugyan pályára lépett, de kevés olyan alkalom volt amikor kezdőként számított rá a mester. Az Európa Ligában hasonló volt a helyzet. A csoportkörben egyetlen meccsen kapott kezdőként szerepet, a másik öt mérkőzésen pedig csereként segítette csapatát értékes pontokhoz. Végül az őszt az EL csoport megnyerésével zárta a csapat, a bajnoki tabellán pedig a 10. helyet foglalták el.
Fura volt Attila számára, hogy a téli időszakban nincs megállás, nincs téli szünet. Ahogyan felkészültek nyáron, úgy kell végigcsinálniuk a szezon, nincsenek újabb alapozó edzések, ha egyszer kiesik a formából gyorsan akár a lelátón is találhatja magát, de ez szerencsére nem így lett.
A szezon előrehaladtával Attila szépen lassan beverekedte magát a kezdőcsapatba. A tavaszi szezonban már a meccsek jó részén a kezdőcsapat tagjaként lépett a pályára, mindhárom fronton ahol még harcban állt a csapat. A francia kupában sajnos elég hamar kihullottak a Bordeaux csapata ellen, viszont az EL-ben nagyon sokáig menetelt a francia meglepetés csapat. a 32 között az orosz Rubin-t ejtették ki, majd a legjobb 16 között a Napoli-t búcsúztatták. Az elődöntőbe jutásért a Manchester Uniteddel találkoztak, akik ellen az idegenbeli 0-0 után, hazai pályán elért 2-1-es sikerrel jutottak a legjobb négy közé. Az elődöntőben aztán ismét egy angol csapat az Aston Villa került az útjukba. Eddigre sajnos már elfogyott a lendület. Az első mérközésen elszenvedett két gólós vereség után hiába nyertek a visszavágón 2-1-re ez már sajnos nem volt elég a döntőbe jutáshoz. A bajnokságban végül a 7. helyen zártak, ahogyan azt a szezon előtt a legtöbb szakember megjósolta.
A klub vezetésének ez azonban nem volt elég, ezért a nyár folyamán új vezetőedző veszi át a klub irányítását.
Attilát végül a legjobb 11-be választották, amiről álmodozni sem mert amikor ide került, de úgy tűnik első szezonja után sikerült megtalálnia a helyét. Az új edző érkezésével azonban mindenki tiszta lappal indul, így újra meg kell harcolnia a helyért a kezdő 11-ben.
2015/16 szezon:
AS Saint Etienne: 49 meccs (14 csereként), 3 gólpassz, 7 meccs legjobbja
Válogatott: 6 meccs, 2 gólpassz, 5 meccs legjobbja
Bár a nézők fele kéri vissza a pénzét.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC