104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Lancelot1983
    VdG 1. szezonösszegzés 2. rész:

Bajnokság:

Igazából a nagyokkal csak a bajnokság közepéig tudtuk tartani valamennyire a lépést, de ez nem is csoda Benfica-Porto éves fizetés 20M font körül, Sporting több mint 16M font, de Braga is 4M, viszonyításképpen nálunk ez idén csak 2M font volt. Az elején el kell ismerni nagyon sokszor szerencsénk volt, főleg idegenbeli meccseken, amiken nem érdemeltünk győzelmet, és sorozatban nyertem őket. Végül 2 fordulóval a vége előtt még 2 pont előnyöm volt a 4. helyen lévőhöz képest.
    Nagy csapatok ellen Braga-Sporting 2-2 pont, Porto ellen csak 1 pont, de Benfica ellen 6 pontot sikerült gyűjteni. Arouca viszont oda-vissza vert minket, mondjuk, ezen nem csodálkozom, ők voltak az egyetlen ilyen csapat.

Marítimo kiesése nagyon meglepő, nem csak azért, mert kiestek, hanem mert tök utolsóként nagyon kevés ponttal és igazából esély nem volt rá, hogy bent maradjanak. Utolsó nem tudom 5-6-7 fordulóra úgy érkeztünk, hogy 2 csapatnak van reális esélye kiesni még a Marítimo mellett a Setúbalnak azért jóval nagyobb volt és Pacosnak. Setúbal egyszerűen megtáltosodott, utolsó 4 meccsét megnyerte, de utolsó 11 meccséből 7 győzelem 1 döntetlen 3 vereség. Pacos utolsó 12 meccsén 2 győzelem 5-5 vereség és döntetlen. Utolsó fordulóban Setúbal nyert Pacos csak x 34 illetve 32 pont. Sajnálkozom, hogy a Pacos kiesett két kupa döntőjük si volt, meg szerintem nem is játszottak rosszul, erre nézem Tondela a kieső, ugyanannyi ponttal, mint Pacos, kiderült, hogy a Tondela utolsó 5 meccsét elbukta előtte csak 3 x, értük is kár, Petit nagyon összerakta őket, Liga kupát is behúzták. Végét elrontották, kár, a Setúbál huszáros hajrának.

A Braga nagyon rosszul kezdte a szezont, de naivitás lett volna azt gondolni, hogy ott is maradnak, én tartottam tőle, feltámadnak, Arouca tartja a remek formáját, mi hullámvölgybe kerülünk és csak 6. hely lesz meg. Braga be is indult győzelmet győzelemre halmozva, nagyon hamar a 6. helyre ugrott fel a bajnokság második felében. Arouca meg szerencsére végén hullámvölgybe került, volt egy 5 meccses 4 vereség 1 döntetlen, utána viszont 7 meccs zsinórban győzelem és utolsó fordulóban vereség.
    Sporting teljesen magabiztosan simán vezette a bajnokságot, majd a 20. forduló körül volt egy 9 meccs 1 győzelem 4 döntetlen 4 vereség 4 rúgott gól, repült is a menedzser.
    Tabella
    Tabella hazai
    Tabella idegen

B és ifi csapat:

U19 3. lett, Braga és Pacos mögött, de 1 osztályú a csoportban még Académica és Moreirense, szóval ez kb a várt eredmény.

B csapat 5 és 2 fordulóval a vége előtt még kieső helyen volt, de végül 15. lett a 24 csapatos bajnokságban, köszönhetően, hogy utolsó 5 meccsből 4-t nyertünk. 9. fordulóban még 1. helyen 12. fordulóban pedig még 3. helyen is voltak.

Túl sok jó ifistát most nem kaptam reménykedtem, hogy kapok 2 olyan ifistát, akik majd 1-2 éven múlva már a felnőtt keretet erősíthetik, de nagyon nagy csalódás volt a felhozatal.

Jövőre vagy legkésőbb utána a B csapat ki fog esni, mert elsősorban az U19-ből feljött játékosok alkotják majd.
    2. osztály Tabella
    2. osztály Tabella hazai
    2. osztály Tabella idegen
    Egyéb:

Brazil olimpiai csapat edzője leszek, elutasított, Portugálisa, Svédország, Dánia, meg még valaki, ajánlatott tett Brazília, Argentína, Ghána meg még valaki, nyilván ezek a ligák nincsenek betöltve ezért fogadtak fel, az európaiak be vannak.

Év edzője szavazáson 2. lettem. Tozé az év csapatába is bekerült és gólpassz listán 3. lett. Cafú csak azért nem került be az év csapatába, mert az ő posztja DM csak és ilyen poszt az év csapat választáson. Egyébként mondjuk Tozé nem tudom, hogy került be, mert 2 játékos is volt 7,6 feletti értékkel Tozé meg kb csak 7,35 körül lehetett.

Érdekesebb eredmények:

EL: St. Etienne-Liverpool 1-1 11-esekkel nyert a St. Etienne, Roux fantasztikusan játszott náluk ebben a sorozatban, 16 között búcsúzott a Braga a Bilbao ellen, Sporting pedig csak csoport 3. lett, úgy hogy utolsó fordulóban elég lett volna nyernie hazai pályán West Ham ellen, de kikaptak

BL: Arsenal- Man. City 2-0, Porto 16 között esett ki Valencia ellen, úgy hogy első meccsen nyertek 3-0-ra majd Valenciában kikaptak 4-0-ra, következő körben Bayern szinte lemásolta a Porto, hazai pályán 3-1 Valencia ellen idegenben 3-0-ra kikaptak, Benfica még 16 között búcsúztatta a PSG-t, de Atlético Madrid ellen már nem tudott továbbmenni

Anglia: Arsenal a bajnok 99 ponttal 1 vereséggel
    Németország: Dortmund, Leverkusen, Bayern a sorrend
    Görögország: Iraklis kiesett
    Olaszország: Juventus 102 pont utána Napoli-Roma 69-69, Sampdoria kiesett
    Többi bajnokságban olyan nagyon nagy meglepetések nem voltak, meg vízilabda eredmény sem, gondolom ez annak köszönhető, hogy normálra van állítva az eredmények feldolgozása, és nem gyorsra.
  • Lancelot1983
    VdG 1. szezonösszegzés 1. rész:

EL:

El meccsekkel kezdtük a szezon itt még nem igazán alakult ki a keret pláne nem szokott össze. Nálam úgy van, hogy az első forduló kezdete előtt egy nappal már késznek kell lennie a keretnek, tehát utána se ki, se be senki, téli szünetben sem az első csapatnál. A második csapatból illetve ifiből ki még mehet játékos, de be nem jöhet már oda sem, továbbá kölcsön nem mehet senki és nem is jöhet, valamint, egyik keretben sem lehet nálam holland illetve magyar játékos és személyzet sem.

Az El tehát nagyon döcögősen indult, első meccsen kapura lövés nélkül Litex ellen, visszavágó szerencsére sikerült jól játszani, de csak a 87. percben nyugodhattunk meg, benne volt egy Litex gól a meccsben. Második kör első meccsén Sturm ellen sikerült lekopírozni, az első kör első meccsét, nulla kaput eltaláló lövéssel. Hazai pályán kellett kiharcolni a továbbjutást. 88. p percig vezettünk aztán kaptam kettőt, de szerencsére jött a crash dump, így újra le tudtam játszani a meccset, és az már sima volt, kikaptam 1-3-ra, így kiestünk az EL-ből. Érdekesség, hogy az EL csoport körben, bár 1. meccsen verték a Spartát 3-1-re utána 5 zakó 0-11-el és kiestek, osztrák ligában csak 7. helyen végeztek.
    EL

Liga kupa:

Itt végig azok játszottak, akikre a bajnokságban nem kezdőként számítottam, 2 körben kapcsolódtunk be Nacional ellen, meccs végén kiegyenlíttek, de jobbak voltak bűntetőknél meg ők kettőt mi egyet hibáztunk, így 4-3. Csoportkörben nagyon kedvező sorsolásom volt. Braga, Rio Ave, Moreirense. Kár, hogy Bragával kezdtem az első meccset. Miután vesztettünk nem sok esélyünk maradt a továbbjutásra. Sors iróniája, hogy utána Braga csak 2 x-re volt képes, így ha tudtunk volna nyerni Rio Ave ellen, vagy Bragától nem kapunk, ki akkor mi jutunk tovább.

Liga kupa csoportkörben nagy meglepetések voltak. Az A csoportban Pacos-Sporting meccs döntött a továbbjutásról ha Sporting nem kap ki ők mennek tovább 1-0 lett a Pacosnak.
    A C csoportban Porto- Tondela meccs volt és Académica- Marítimo utolsó fordulóban, ha Portó nyer tovább megy, amennyiben Académica nem nyer több góllal mint ők, X-nél is hasonló a helyzet, de Tondela idegenben nyert, Académica meg csak x-elt, így Tondela ment tovább. D csoportban 2. ligás Chaves fogadta Benficát, Benficának csak kikapnia nem szabadott erre 3-0 második ligás Chavesnek.

Pacos- Tondela döntőn Tondela nyert 11-esekkel, érdekesség, hogy elődöntőben Braga ellen is 11-esekkel jutottak tovább a döntőbe.
    Liga kupa

Portugál Kupa:

3. körben csatlakoztunk be egy 3. ligás csapat ellen, a „cserék” simán nyertek, majd rögtön megkaptunk a Sportingot, de szerencsére rossz napot fogtak ki 1 lövésük találta el a kaput és 12 mellé ment, pedig talán 2 ember kivételével, teljes csapattal álltak ki, és az a 2 ember sem ifi volt.

Következő körben Varzimot kaptam idegenben, itt nagyon eltaktikáztam az elejét, kontrára álltam, igaz nem a legjobb kezdő 11 ment ki, de gondoltam, így is hozni kell, erre elkezdtek egy kapuzni gólt is lőttek, és ha őszinték akarunk lenni, ha a félidő 3-0 oda egy szót sem szólhattunk volna, teljesen reális lett volna. Félidőben átálltam támadásra és itt már uraltuk a meccset 55. percben meg volt az egyenlítés, 81. percben behoztam 2 kulcsjátékost támadó szekcióba és az egyik csere 90+2. percben tovább lőtt minket. Kicsit sajnáltam a Varzim csapatát, mert nem ilyen kiesést érdemeltek.

Következő kör: idegenben a több éve mumus Arouca nem is sikerült nyernünk pedig most alap csapattal jöttem, 52. percben kaptunk egy gólt, addig szerintem jobban játszottunk, gól megfogott minket, kénytelen voltam később támadó mentalításra váltani, valamint a 2 DM-t feltoltam MC-be, és a 88. percben az egyik cserének sikerült egyenlítenie. Tizenegyeseknél kihagyták az 1. 2. és 5. 11-est, mi csak egyet hibáztunk, így 4 közé kerültünk.

Jöhetett a Pacos a döntőbe jutásért másik ágon Benfica- Braga. Mindenképp döntőbe akartam jutni, mert az már biztos kupaindulást ért volna, meg azért csak mégiscsak egy Portugál kupáról van szó. Úgyis éreztem, hogy Sporting és Arouca kiverése után meg is érdemelném a döntőt, de ehhez a Pacosnak is volt szava, igazából bajnokágban nem értettem, miért állnak kieső vagy kieső közeli helyen. Jól játszottak, hamar megszerezték nálunk a vezetést, majd 58. percben emberelőnybe is kerültek, nekünk talán nagyobb helyzeteink voltak, de nekik több, megérdemelten nyertek.
    Visszavágón is hamar vezetést szereztek 61. percben ugyan sikerült egyenlítenünk, de a mindent eldöntő gólt nem sikerült belőni.

Így a Pacos már a második kupa döntőjét játszhatta idén, amit megint elbukott csak most hosszabbításban.
    Portugál kupa
  • bexinho
    Helyzetjelentés (Ferencváros - 2028-ból)
  • korbin555
    Olyasmi.
  • LasDen #102976
    love to hate, hate to love...
  • korbin555
    Alap is volt egy évtizedig, de már nem izgat. Már a 16-ot sem akartam megvenni, és utólag belegondolva hiba is volt. Ettől még lehet, hogy megveszem a 17-et is. Ha az fm-ről van szó, a józan ész nálam nem számít. Valami olyan fura kapcsolatban vagyok a játékkal, hogy már nem érdekel, de megszabadulni mégsem bírok tőle.
  • LasDen #102974
    túlértékelt dolog az az evés...
  • bakkerman
    Na ja,de az FM alap vetel minden evben :) nekem meg a FIFA is hozzajon szeptember vegen konzolra...nembaj,majd nem eszek :DDDD
  • Lancelot1983
    ó battlefield azt nagyon szerettem régen :)
  • bexinho
    Meg a BF1 :))
  • korbin555
    Ja, jött a mail nekem is. Előrendelve október 21. Éppen aznap jön a Civ6 is. Hogy stílszerű legyek, az fm nem fog labdába rúgni.
  • LasDen #102969
    Lehet készülni... :)
    With your club’s fixtures in the diary, there’s just one date left to confirm… and we’re delighted to reveal that Football Manager 2017 will kick off on Friday, November 4th.
  • geo91
    na igen, akkor még külső program kellett a feltöltéshez :D
  • zyndar
    Akkor jöjjenek a retro videók? Oké :) Én időben visszafelé ajánlom, 7 éve kerültek fel az elsők.

FM videók, zömében pocsék minőségben :)
  • geo91
    semmi hír még róla
  • the_red_machine
    Sziasztok,

azt lehet már tudni, hogy a '17-es játék mikor jelenhet majd meg?

Köszi,
    trm
  • bexinho
    Akkor én is beszállnék (2013). A többszörös BL győztes Fradim... Azóta nem tudok nemzetközi kupát nyerni (15-ben), pedig elődöntőig, negyeddöntőig mindig eljutok.

Fradi-Chelsea 3-0 - BL Döntő
  • LasDen #102963
    nem rossz, de emelem egy Endoval (szintén FM11)...

Utoljára szerkesztette: LasDen, 2016.08.11. 15:14:17
  • korbin555
    Az igen!
  • Rudee
    Találtam egy már-már retro gólt, még az FM 2011-ben lőtte Oláh a Fradimban. Somália gólpassza a komoly :)

• korbin555
    Steam - Játékok - Kellékek - Football Manager 2016 Editor.
    Azon belül: Nations (Hungary) - Information - Youth Rating.
    Átírod a 68-at, amire akarod. Ha nem akarod a játékot teljesen irreálissá tenni, 100 fölé nem mész. Esetleg az ambition + professionalism tulajdonságokat is feltolhatod good-ra. Nem lesz annyi lusta disznó, mint egyébként. link
  • rg60
    Hello!

Van olyan editor amivel bele lehet piszkálni, azokba az értékekbe, hogy a magyar játékosok kicsit is tehetségesebbek legyenek?:)

Köszi:)

• Rudee
    A link attól még nem változik.
  • smylie
    Igen, azt láttam, csak írtad hogy van egy frissebb verzió
  • ozbom
    Eljutottam a szezon feléig a Lazioval. Jelenleg így áll a bajnokság.Tabella

A BL-ben végre sikerült az áttörés, megugrottuk a saját árnyékunkat és csoport elsőként jutottunk tovább. Az egyenes kieséses szakaszban a Portót kaptuk. Örülök is neki, mert kaphattunk volna erősebb ellenfelet is. Bár nem szabad őket lebecsülnöm, mert az elmúlt években nem voltunk jók a nemzetközi kupákban.
    Meccsek

Összességében elégedett vagyok a csapattal és a mutatott teljesítménnyel. Egyedül a kapott gólok számát nem sikerül javítani, de kompenzáljuk azzal, hogy mi szerezzük a legtöbbet. A két gólvágóm Andrea Belotti és Lucas Alario. Ők ketten 30 gól felett lőttek idáig a szezonban. A többiek is kiveszik a részüket a gólszerzésben.
  • Rudee
    #102901 például.
  • smylie
    És ez hol érhető el?
  • RolandMania
    Sziasztok! Már 2011 óta van egy YouTube csatornám, de mostanság elkezdtem Football Manager-es videókat is készíteni. Ha akarjátok, megtekinthetitek. Előre is köszi és jó szórakozást! :)
    Csatorna
  • Lancelot1983
    véget ért a bajnokság: tabella

részletes beszámoló majd talán később, egyelőre annyi, hogy szerintem erőn felül teljesítettünk, az utolsó fordulóban dőlt el, hogy nem leszünk a 3. helyen, 2 fordulóval a vége előtt még 2 pont előnyöm volt, mondjuk szerencsére nem kísért sérüléshullám cafú dőlt ki 5 hónapra 4 fordulóval a vége előtt, de megfelelő helyettese volt, így nem jelentett egy cseppnyi gondot sem

6 vereség 34 forduló alatt szerintem nem rossz, mondjuk tavaly sporting 2 vereséggel tudott csak 3. lenni :) portotól és Aroucától kaptunk ki oda-vissza, rio ave ellen idegenben és a kieső tondela ellen idegenben, az is érdekes történet, ahogy ők kiestek, braga és sporting ellen 2-2 pontot szereztünk, de benfica ellen 4 pontot
  • Lancelot1983
    közben kiestem kupából pacos ellen visszavágó 1-1 lett 90+2. percben ziccert rontottunk, de összességében megérdemelt a pacos továbbjutása nem is értem bajnokságban miért ilyen gyengék, minket mind a két kupa meccsen durván lejátszottak, linz utolsó meccsét játszotta a csapatban 23. percben becseréltem 63. -ban pedig le, ha kell csatár nélkül fogok kiállni, de ő nem fogja még egyszer magára ölteni a csapat mezét
  • Lancelot1983
    10 fordulóval a vége előtt a tabella

idegenbeli 6 meccsem nagyon nehéz lesz a 4 hazai könnyebbnek tűnik, de kiesés elől menekülnek, marítimo, tondela, setúbal, moreirense
    most jön a pacos elleni visszavágó döntőbe jutásért, első meccsen hazai pályán kikaptam tőlük 0-1-re, Arouca utolsó 3 meccsén csak 1 pontot szerzett pedig eddig kiválóan szerepeltek, addig nekik volt a legkevesebb vereségük, braga meg nagy hajrába kezdett a szünet után 6 meccs 5 győzelem 1 x 0 kapott gól liga rekord, de porto 4-1-el megállította őket

portugál csapatok a nemzetközi színtéren nagyon jól szerepelnek eddig, bár sporting az EL-ben a monaco, west ham, mögött és bröndby előtt a 3. helyen végezett köszönhetően, hogy west ham oda-vissza verte őket, braga szépen továbbjutott a csoportból és leverkusen is kiverte utána, porto, benfica a bl csoportból is viszonylg simán továbbjutott, első meccsen porto valenciát verte 3-0-ra benfica psg-t 2-0-ra visszavágók most lesznek

keretben várhatóak majd változtatások, 2 csatár majd minimum kell linz sajnos használhatatlan 27 meccs 4 gól 1 gól passz, a 3. számú fiatal csatárom meg kupa meccseken semmit nem mutatott, legjobb középső védőm is gyengélkedik, legutóbb sporting ellen 78. percben le is hoztam 6,2 volt és kiakartam húzni 0-0-val
  • ozbom
    1 hét kihagyás után folytattam a Lazios mentésemet. Jelenleg így áll a Tabella
    Elfogadnám az év végén is a jelenlegi helyezéseket a bajnokságban, legalább megszabadulnánk a Romától és az Intertől. :D

A viszonylag rossz kezdés után magára talált a csapat. A Bl-ben is vezetjük a csoportot 7 ponttal, az Atlético Madrid előtt. Mellettük még a Maribor és Olympiakos szerepel. Remélem sikerül valamit alkotni a bl-ben, mert ez már a 3. nekifutás és eddig mindig csak elhasaltunk a csoportban.
  • Rudee
    Ma ténylegesen is lezártam az update-em. Két kérésnek eleget téve még befejeztem a svéd 2. és a spanyol 3. osztályt. A pposzt alján spoilerben található az összes befejezett bajnokság.

Zárásként utóbbit kihasználva kezdek egy karriert még Spanyolországban. A Hércules-re esett a választásom. A miértje igen egyszerű: 17 millió eurós kölcsöntartozása van a klubnak, amit nem lesz könnyű visszafizetni, de azért megpróbáljuk. A legnagyobb név talán Javier Portillo, aki viszont az év végén visszavonul. Érdekes lesz.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Angol Championship
    Angol League One
    Angol Premier League
    Argentín Primera División
    Belga Jupiler Pro League
    Bosnyák Premijer League
    Brazil Campeonato Serie A
    Dán Superligaen
    Francia Ligue 1
    Francia Ligue 2
    Görög Super League
    Holland Eredivisie
    Horvát 1. HNL
    Magyar NB1
    Magyar NB2
    Magyar NB3
    Német Bundesliga 1
    Német Bundesliga 2
    Norvég Tippeligaen
    Olasz Serie A
    Orosz Premier Liga
    Osztrák Bundesliga
    Portugál Primeira Liga
    Román Liga 1
    Skót Premiership
    Skót Championship
    Spanyol Primera División
    Spanyol Segunda División
    Spanyol Segunda División B Gr. 1
    Spanyol Segunda División B Gr. 2
    Spanyol Segunda División B Gr. 3
    Spanyol Segunda División B Gr. 4
    Svájci Raiffeisen Super League
    Svéd Allsvenskan
    Svéd Superettan
    Szerb SuperLiga
    Szlovén PrvaLiga Telekom
    Török Süper Lig
  • RolandMania
    Bocsi, most vettem észre, hogy az EL tabellát nem raktam ki, ezért most itt kirakom :D :
  • RolandMania
    Hát ja, nem véletlen vagyok első :D
  • Rudee
    Hú, tényleg, akkor azért :D
    Napoli-hoz alapból BL-t gondoltam.
  • zorrobomber
    Europa League az :)
  • Rudee
    Egész barátságos a BL csoportod.
  • RolandMania
    Sziasztok! Elkezdtem a Napolival egy karriert, viszont még nincs vége a szezonnak. Gondoltam, megosztom veletek, hogy hogy is állok éppen.
    Itt a tabella:

Sajnos a helyezésem nem egyenlő a megfelelővel, legalább is számomra, hisz a vezetőség nem harapja le a fejem, egész elvannak ezzel a pozícióval is.

Itt vannak az eddigi meccseim:

Valójában az előszezonban rontottam el azt, hogy nem fordítottam elég figyelmet a taktika begyakorlására, így az a szezon elején csak "megfelelően", mostanára hála égnek már "rutinosan" megy.

A sérülések kikerülésével sem voltam top helyzetben. Szegény Hamsík, egy elég fontos kulcsemberünknek volt sokszor baja. Szeptember körül lesérült körülbelül másfél hónapra. Mikor ez letelt, másnap a Szlovák edzőtáborban sérült le újabb másfél hónapra. Ez egy kicsit kiverte nálam a biztosítékot. Amikor újra felépült, egy kicsit lecsökkent Match Sharpness-szel, de beraktam a kezdőkeretbe, mondván, egy kicsit játszatom, aztán lecserélem. Az első 10 percben lesérült megint. Ez valószínűleg az én rossz döntésem miatt sikerülhetett, hisz tudniillik, ha a Match Fitness 81% alatt van, nagyon nem ajánlott játszatni a játékost!!!

És most jelenleg az Európa Ligai első helyezésemet próbálom bebiztosítani a Panathinaikos elleni felkészüléssel, ami nem lesz nagyon nehéz, elég csak ránézni a csoportomra. Itt a tabella:

Igazából ennyi lenne egyelőre, valószínűleg még leírogatom a történéseket ha bárkit érdekel. Kívánjatok sok szerencsét! :D
  • Lancelot1983
    végül Arouca ellen nem tartalékoltam stabil kezdő ment ki kontrával idegenben, ehhez képest voltak helyzeteink azért, de második félidő 52. percében megszerezték vezetést, addig szerintem jobbak voltunk és gólt is kellett volna szereznünk, utána viszont nem agyon volt helyzetünk 20 perccel a vége előtt cseréltem kettőt ők már a góljuk előtt kihasználták mind a 3 cserét meg fáradtabbnak is tűntek, így a DM-t feltoltam MC-be és támadás taktikára, 88. percben sikerült az egyenlítés

jött a hosszabbítás, maradtam támadáson, mert az elelnfél nagyon fáradnak tűnt és még cseréltem is egyet, de ennek ellenére 1-2 kidolgozott akciónk volt csak nekik több, jöttek a 11-esek és az első kettőt kihagyták sajnos mi is a másodikat, de utána nem hibáztunk ők igen és elődöntőben pacos lesz az ellenfél, másik ágon benfica-braga utóbbinak és pacosnak csak a kupa jelenthet nemzetközi szereplést, de remélem azért benfica jut be velünk együtt a döntőbe, akkor garantált lenne nekünk az EL

porto elleni bajnokira úgy került, sor, hogy 13 napon belül ez volt az 5. meccsünk plusz 1 hosszabbításos, ráadásul, ami érdekes kupa eltiltást viszik magukkal bajnokira a játékosok, így két szélső hátvédem eltiltva valamint, másik jobb hátvédem sérült volt éppen, így a 3. számú kezdett, sajnos brahimi akkor szívatta meg amikor csak akarta, 0-3 a vége, hízelgő ránk nézve az eredmény ráadásul 67. perctől emberhátrányban 2 perccel előtte használtam ki utolsó cserém, de nem volt esélyünk a döntetetlenre sem egy pillanatig sem
    3. helyre visszaestem benfica meg 1 pontra megközelített, 4-6 helyért lesz nagy csata köztem Arouca, madeira valamint belenenses között szerintem, meg kérdéses braga tud-e tökéletesen hajrázni a 15. helyről és 20 kb 15-20 pont hátrányról