Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Értem oks köszi
Rudee
Az van benne, aki szerepel az adatbázisban. Senki nem mondta, hogy az összes játékos benne lesz.

Szar Bayern, szar Bayern :)

Nekem az nb 3 ban alig vannak játékosok
Rudee
Lehet, hogy mégis működik. Link.. A C:\Users\FelhasználóNeved\Documents\Sports Interactive\Football Manager 2016\editor data-ba kell kicsomagolni.

Rudee
Nem. Teljesen más a mentés, mint korábban, amikor ilyet csináltam. Gondolom nem véletlen találták ki ezt a steam-es workshop-ot.

Máshová nem tudnád feltölteni vagy privátban elküldeni?
Rudee
Szerdán újra Hollandiában leszek, lehet, hogy az ottani steam szerver barátságosabb lesz.

Kár pedig jó lenne
Rudee
Steam-en keresztül lehet, de valamiért nem működik.

Csáó Rudee megostod valahol a munkádat?
Kösznöm a segítséget.
Érthető. Úgy látszik teljesen elfelejtettem a 15-öt. Tényleg ez van sok csapatnál, össze-vissza vannak beszórva az edzők. Megnéztem a Chelsea-t, több az ifiedző a felnőtteknél mint a gyerekeknél. De a mentéseimben mindenhol rend van, szóval van megoldás. Ha valakit nem tudsz a munkahelyére zavarni, szabadulj meg tőle. Akit felveszel, az már nem fog a másik helyen lábatlankodni. Jobb ötletem nincs.
Tessék, így néz. Ha az ifiknél kiveszem a pipákat, hogy ne dolgozzanak a felnőtt edzők akkor a felnőtt csapatnál is kiveszi, remélem érthető.
edzés
Rámész az U19, U21 edzésére, és kiszedsz onnan mindenkit, akit nem akarsz ott tudni. Jobban mondva nem adsz nekik ott semmi feladatot.
Azt viszont nem tudom, a felnőttek között hogyan lehet ott ifiedző. A felnőtt edzői (kapus, erőnlét) vihetik az ifit, de fordítva nem. Direkt sem tudnám odatenni őket. Képet dobhatnál, mert vizuális típus vagyok.
Vegyél fel utánpótlás edzőket, de van olyan felnőtt edző, aki dolgozik az utánpótlással is én úgy tudom. De majd valaki, aki jobban ért hozzá majd felvilágosít. Amúgy meg csak az első csapatot válaszd ki, amikor a staffokra mész. Akkor csak azt fogja mutatni.
Sziasztok. Egy kis segítséget szeretnék kérni. Valaki megtudja nekem mondani, hogyan tudom azt beállítani, hogy az első csapat NE edzen együtt az utánpótlással ? Jelenleg úgy néz ki, hogy ha rámegyek az első csapat edzőire (ahol beállítom ki, miért felelős pl.: erőnlet stb.) akkor ott vannak az U21, és U19 es edzők is, valamint az utánpótlást edzik a felnőtt edzők is ezért leterheltek.
Előre is köszönöm, Üdv.
Én meg a Lazioval nyúzom/nyúztam. 4 szezont toltam le velük, az utolsóban mindenhol második lettem, kicsit elvette a kedvem😞 Szerintem félrerakom csak nem tudom, mivel kezdjem el.
Amúgy rendszeresen olvasom én is, naponta többször felnézek melóból, meg telefonról, hátha van valami. Tény, hogy valamiért ritkán szólok hozzá bármihez is.
Beszámolót meg azért nem írok, mert játszani sincs sok időm. Napi 1-2 óra, de van, hogy 2-3 napig semmi. Most, hogy érkezik a kisbabánk, szerintem még kevesebb időm lesz rá😊 Vagy még több, ha sokat kell virrasztani😊
bexinho
Mondjuk ez nálam is így van, hogy "háttérben" folyamatosan viszem a karrieremet. Csak valamikor 4-5 napig folyamatosan játszom munka után, valamikor meg 2-3 hétig nincs rá időm. Ha jól rémlik, akkor most 2025 nyaránál tartok (FM15) járok a Fradival, 700. meccsem következik, és BL-EL kupát még nem nyertünk. De EL döntőt már játszottunk, és BL elődöntőben is egyszer már jártunk.
Viszont vannak már eu mércével mérve is sztár neveléseim (15 éves koruk óta játszatom őket az első csapatban). Most 20-22 évesek. Illetve Hajdúszoboszlóból induló generált magyar csatár most igazolt el a Manchester Unitedből Olaszországba... Előtte a PSG-nél játszott. Szezon végén szerintem írok egy beszámolót. Csak nekem is a reakció hiánya volt az egyik ok, ami miatt ritkán írok már posztot. Bár az adott poszt látogatottságából (index fórumon is posztolom) azért látom, hogy sok embert érdekel (4-5 napon belül 100-200). De régebben sokkal többen látogatták meg a posztokat. Volt, amikor 3-400 is összejött 1-2 hét alatt.

FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/

Én nagyon nagyon ritkán írtam ide vagy posztoltam. Viszont annál többször olvastam a fórumot. Rengeteg alkalommal azért is kezdtem el játszani, mert mindig kedvet kaptam. De mára valahogy elment az egésztől a kedvem. Most munkahelyet is váltottam, így lenne rá több időm, de valamiért nem játszom. Igaz most már jön a jó idő, így majd szeretnék a horgászatnak hódolni, kint a szabadban a friss levegőn. Plusz emberek közé járni, nem a gép előtt ülni. Meg szerintem elveszett az egész játék varázsa. Már szinte nem is a játékról szól, hanem állandóan sajtótájékoztató, meg a rinyáló játékosok sírásainak a megoldása. Persze ez is hozzátartozik egy menedzser életéhez, de szerintem nem ez a fő dolga. Na meg egyre jobb gép kell hozzá, hogy normális tempóban lehessen haladni. Az én gépem már elég régi, ha játszottam vele akkor egy bajnoki szezon 1 hét alatt ment le. Persze nem is volt mindig időm játszani, de akkor is rengeteg idő az.
zyndar
Én a mai napig játszok, majdnem minden nap.Hogy ez az FM, annak többek között praktikus okai is vannak, mert bármikor fel tudok állni a gép elől, nem kell hozzá a füles, stb. Dota 2-t, Diablo III-t, Dragon Age-t is játszanám, de az pont nem felel meg ezeknek a feltételeknek 😊

Ide azért nem írok beszámolókat, mert amíg írtam, nem volt rá reakció, nem generált beszélgetést. Nekem személy szerint fontos a reakció, ami itt régebben rendben is volt, egy este alatt 2 oldalt is teleírtunk.

Most épp a Leccével játszok egyébként, ha van rá igény, írok majd pár sort. Tegye meg ezt más is (tisztelet az aktívan posztoló keveseknek) és újra lehet itt forgalom.
Utoljára szerkesztette: zyndar, 2016.04.15. 09:02:58

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
8 éve vásárolok online, de eddig csak egyszer buktam pénzt. Itthon. Nem is keveset.
mooo
"Elméletileg vissza lehet igényelni a pénzt,de én még nem próbálkoztam"
De amúgy shieldel sem 100% hogy visszakapod,olvastam már érdekes dolgokat.
Nekem amúgy 5 tételből volt egy visszavont.
A G2A már vagy 2 éve garanciát vállal, ha a Shield biztosítás aktív. Használt kulcsot kaptam egyszer, de az email után 10 perccel már küldtek is Steam Gift-ben egy másikat. Vettem tőlük Kaspersky-t, 2 db. Win 10 kulcsot is. Eddig összesen 14 szoftvert, és mind rendben volt. Személy szerint rossz tapasztalatom nincs velük.
köszi az infókat
LasDen
Akkor tévedtem. Nem vagyok szakértő, csak feltételeztem....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

mooo
Hát a G2A csak egy picatér,ahol bárki árulhat egy regisztrációt követően,szóval az hogy megbízhatóbb az enyhe túlzás. Csak nézd meg azt,hogy 1-1 eladóhoz mennyi negatív értékelés érkezik azzal kapcsolatban,hogy használt volt a kulcs,vagy érvénytelen,netalán régiókorlátos. És akkor még ott van a veszély,hogy ha esetleg működik a kulcs,attól még a steam visszavonhatja mert kétes eredetű.
Utoljára szerkesztette: mooo, 2016.04.14. 16:04:38
mooo
cdkeys meg az instant-gaming sem teljesen legális,de ott kisebb a veszély,mint a g2a és kinguin féle helyeken ahova bárki felrakhatja a ki tudja milyen forrásból szerzett kulcsait. Elméletileg vissza lehet igényelni a pénzt,de én még nem próbálkoztam,mert csak egyszer jártam így egy 1 eurós dlc-vel.
LasDen
igen, ha nem megbízható helyről származik a kulcs. Amit te nem tudsz ellenőrizni. Ami a megbízhatóbbak közé tartozik az a G2A. Voltak nekik is ilyen problémáik, de ha nagyon rossz lenne, akkor annyi streamer és e-sport csapat talán csak nem hagyná, hogy szponzorálják őket....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

hm, ezzel kapcsolatban én sem vagyok képben, steamre, csak a steam shopból lehet venni játékot, tehát mondjuk ha a cdkeys.com az instant gaming, gk4a, kinguin oldalakról veszem akkor azt le is tilthatják?
mooo
"holott egy kulcsos oldalon fizettem érte" Hát pont ezaz. Arról nem a steam tehet,ha nem legális úton szerzed be,sajnos a kulcsos oldalakon megvan ez a veszély... Én is jártam már így,szerencsére filléres dologgal.
Lópikula
nem mellesleg a steam elvette a 2015ös játékomat, holott egy kulcsos oldalon fizettem érte..ergo többet nem veszek fm-et..jó a virágáruslány muffja is

Az a gyanús, ami nem gyanús!

LasDen
neked sincs sok hasznod....😞
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2016.04.13. 22:34:15

taktikát töltöttem csak fel eddig, azt egyszerűen, a játékból néhány kattintással fel lehet tölteni. editoros fájlokat sajnos nem tudom hogy kell feltölteni a workshopba, mert még sosem próbáltam.
Már késő... 😊 Ha szerencsém van, akkor a bajnokság megnyerése helyrebillenti a morált... ha nem, akkor el kell adnom a hangadót, pedig messze az egyik legjobb játékosom.

www.smart-bus.hu

Rudee
Sajnos ez jogos is. Talán próbálj meg bedobni valami fiatalt, hátha. Végül is az is erősítés lehet.

LasDen
Geot kérdezd, neki van cucca

Rudee
Egyébként készen vagyok a magyar frissítéssel NB3-ig, de valamiért a steam nem jelzi a feltöltött file-t. Valaki használta már ezt a workshop-ot?

Ott rontottam el, hogy beígértem két emberkének, hogy hozok az eladott helyett jobbat, de aztán nem sikerült, mert a háromból akit kinéztem egyik sem hozzám jött... ahogy zárult az átigazolási időszak, rögtön nekem estek, hogy nem tartom a szavamat! 😞

www.smart-bus.hu

Rudee
Nekem a Helmond-ba volt hasonló eset, mikor eladott játékos után sírtak. Megmondtam, hogy azért a pénzért el kellett adni. Rögtön nem javult meg, vagy fél év kellett hozzá. Amúgy ha nem adod el, akkor meg Ő sír, hogy miért nem mehet. Az meg meg sem változik egyhamar.

Rudee
Meg akkoriban még játék volt. Most megnézik a potential-t, összeraknak egy csapatot és megnyernek mindent. Erre komolyabban senki sem vágyik szerintem. Egy akciójátéknak se lenne jó reklám az örök élet kód <#csodalk>

Nem olyan sikeres, mint gondolod. Vagy amennyire el szeretnék hitetni. A tendencia mindenhol ugyanaz mint nálunk. A horvát fórumon a 10-13 idejében a napi 250-300 user átlagosnak számított. Mára talán a negyede maradt. A 14-nél már voltak jelek, de tömegesen a 15 idejében léptek le a user-ek. Izrael dettó. Nem csak a hsz-ek, hanem a letöltések számán is megfigyelhető, hogy a nép java eltűnt. A németeknél is a 13, és a 15 között van mínusz 20 ezer különbség hsz-ben. Az idei meg a 15-től is messze el fog maradni. Nálunk ugyanez. 2-3 éve még volt aktivitás, már nincs.

Minden arra utal, hogy túl a csúcson az fm. A GS letöltése is évente százezres tétellel csökken, ami megint árulkodó tendencia. Persze meg lehet magyarázni, hogy a döglött egér alszik. De egyszerűbb magyarázat, hogy nem veszik annyian a játékot mint korábban. Tavaly azt olvastam, hogy a best selling fm a 13 volt 940 ezerrel. Bár a pontos számokat a fene sem tudja, mert nem reklámozzák. De inkább az a valószínű, hogy nem veszik, minthogy több tízezer aktív user kezdte bojkottálni mindenfelé a fórumokat. Nem posztolnak, mert már nem játszanak. Gamer utánpótlás meg nincs. A játék túl van árazva, fél évig gyakorlatilag nem is csökken az ára. A híre is megelőzi, mert sokan visszarettennek a hsz-ektől. Minden fórumon olvasni ilyeneket, hogy majd meglátod haver, 10 perc alatt beléd köt az első jöttment ifi, vagy fellázadnak a kulcsemberek. Meg ilyen nehéz, olyan nehéz. Csalogató karrierek sincsenek, ki kap kedvet egy olyan játékhoz, amit nem játszik senki?
Sziasztok,
hát egyéb elfoglaltságok ill. meló miatt eléggé lassan sikerült a végére érnem a 2020/21-es szezonnak az Iraklis csapatával. De ma a végére értem, erről írnék most 1 kisebb szösszenetet :-)
Átigazolások 2020/21
Elégedett lehettem az érkezőkkel teljes mértékben, viszont a távozók oldalon Fortounis-t és a fiatal Kilian-t nagyon sajnáltam hogy elmentek tőlünk, de pénzügyileg abszolút jó helyzetbe kerültem ezeknek az eladásoknak köszönhetően.

BL/EL
Elnéztem a koeff. táblát, mert már ettől a szezontól kezdve a bajnok újra a csoportkörbe kerülhetett, mivel ezek mi voltunk, így be is kerültünk a Juventus, Anderlecht, Sahtar hármas mellé. Szépen teljesítettünk, elégedett voltam, épphogy nem jutottunk tovább a 2. helyen. Sajnos Belgiumban ment el a továbbjutás az 5. körben, aztán a 6.-ban zúztunk egyet bosszúból! :-)
BL csoport végeredménye
BL/EL meccsek
Mint látható az EL-ből gyorsan kiestünk. Utolsó 10 percben rontottuk el a jó eredményt...

Bajnokság
Végeredmény
Megszereztük a csapat történetének 3. bajnoki címét, következő szezonban újra a BL csoportkörében kezdünk. Az elején bukdácsoltunk eléggé, de aztán sikerült felvenni a ritmust és nem is engedtük ki a kezünkből az újabb sikert. A szezon felénél még úgy tűnt újra a PAOK lesz a nagy rivális, de ők egy idő után láthatóan kiszálltak a bajnoki címért folytatott harcból. Ezzel a sikerrel címet is sikerült védenünk!
Érdekesség hogy az AEK félszezonban még kiesésre állt, végül sikerült bennmaradniuk, de most valóban nem voltak túl erősek.

Kupa
Hát itt nagyon brutális sorsolásom volt a kieséses szakaszban. A 16 között viszonylag könnyű ellenfelem volt, de a 8 között a Panathinaikos, a 4 között pedig az Olympiakos került elém. Sikerült mindkettőn túljutni elég nagy harcok árán, aztán a döntőben következett az Atromitos elleni meccs, ami drámaibbra sikeredett mint a bajnokságban lejátszott meccseink (ott 2x lett 5-1 ide).
Tehát akkor a Kupa Finálé
Végig irányítottunk, de majdnem elcsúsztunk még így is, az a piros lap és a 11-es megijesztett, de szerencsére nem lett probléma. Ez az eredmény azt jelenti hogy itt is címet védtünk, ez a 2. kupasikerünk az irányításom alatt. Út a Döntőig...

Összességében teljesen sikeres szezonnak ítélem meg ezt a mostanit, remélem sikerül majd már a nemzetközi porondon is áttörést csinálni, mondjuk 1 BL csoport továbbjutással :-)
Következő szezonban 5 helyett 6 csapat indul a nemzetközi porondon, mert a Fair-Play miatt kaptunk 1 extra helyet. Remélem rajtam kívül legalább 3 klub bejut valahová, mert ebben az idényben csak én és a PAOK volt jelen nemzetköziben, a többiek lehullottak.
Végezetül, a BL-t a Liverpool, az EL-t a Leverkusen nyerte meg a Lyon és a Marseille ellenében! :-)

LasDen
amit említettél, de az is előidézi a pangást, hogy az SG felhasználói bázisa un bloc visszaesett. Így ide is kevesebb ember jut. Ez van...

bexinho
Nálam addig nem oldódott meg a helyzet, amíg el nem adtam a csapatmorál-romboló játékost. De előfordult az is, hogy a klublegendám csoda módjára új szezon kezdetére megváltoztatta a véleményét, és újra 'happy' lett. Így mindenki boldog lett. 😊

bexinho
Jól kihalt a fórum... Emlékszem, amikor a 2007 körül az aktuális résszel elkezdtem játszani, már akkor rengetegen játszottak és posztoltak a FM-es karrierjükről. Az utóbbi 1-2-3(?) évben viszont drasztikusan visszaesett az oldal aktivitása. Hogy mi lehet ennek az oka? Nyilván sokan közülünk elmentek dolgozni, kevesebb idejük maradt a játékra, megunták, stb... De általában (ha sikeres egy játék, márpedig az FM egyre népszerűbb) mindig jön egy utánpótlás. De itt valahogy elmaradt. Régen naponta többször is feljöttem a fórumra, de mostanában hetente, kéthetente nézek fel, mert tudom, sok kommentről nem maradok le. Sajnos.

Üdv Urak,

Nagyon rég nem játszottam már, most elővettem egy kicsit a Fradi mentésemet, de alaposan belém vágta az ideget! 😊 Eladtam egy játékost, aki állandóan nyafogott, hogy játszani akar, amikor beraktam nem ment neki, viszont a többieknek valamiért nagyon hiányzik, és most megy a hiszti... két kulcsjátékosomat azzal nyugtattam meg, hogy jön helyette jobb, de egyszerűen nem találtam olyan elérhető játékost, aki tényleg erősítést jelentett volna, erre most az egész társaság kiakadt az átigazolási időszak vége után, hogy nem tartottam a szavamat... azóta természetesen a morál a béka segge alatt, mindenki nyávog.

Aki játssza az unhappy-t, azt levágtam a tartalékok közé, nyerem a meccseket is, de a morál nem akar javulni már hetek óta... ilyenkor mit szoktatok csinálni? Én még nem kerültem ilyen helyzetbe soha...

www.smart-bus.hu

2015/16 szezon

AS Saint Etinne

Az új szezon tehát megkezdődött, Attila pedig eleinte kevés meccsen kapott kezdőként játéklehetőséget. Ez ugyan várható is volt, bizonyítania kellett az új szakmai stábnak, fel kellett vennie azt a ritmust amivel helyt tud állni a francia első osztályban. Ő sem akart természetesen a gyange láncszem lenni a védelemben, szóval elégedett volt azzal a szerepkörrel amit a szezon első pár hónapjában kapott. A meccsek java részén ugyan pályára lépett, de kevés olyan alkalom volt amikor kezdőként számított rá a mester. Az Európa Ligában hasonló volt a helyzet. A csoportkörben egyetlen meccsen kapott kezdőként szerepet, a másik öt mérkőzésen pedig csereként segítette csapatát értékes pontokhoz. Végül az őszt az EL csoport megnyerésével zárta a csapat, a bajnoki tabellán pedig a 10. helyet foglalták el.
Fura volt Attila számára, hogy a téli időszakban nincs megállás, nincs téli szünet. Ahogyan felkészültek nyáron, úgy kell végigcsinálniuk a szezon, nincsenek újabb alapozó edzések, ha egyszer kiesik a formából gyorsan akár a lelátón is találhatja magát, de ez szerencsére nem így lett.
A szezon előrehaladtával Attila szépen lassan beverekedte magát a kezdőcsapatba. A tavaszi szezonban már a meccsek jó részén a kezdőcsapat tagjaként lépett a pályára, mindhárom fronton ahol még harcban állt a csapat. A francia kupában sajnos elég hamar kihullottak a Bordeaux csapata ellen, viszont az EL-ben nagyon sokáig menetelt a francia meglepetés csapat. a 32 között az orosz Rubin-t ejtették ki, majd a legjobb 16 között a Napoli-t búcsúztatták. Az elődöntőbe jutásért a Manchester Uniteddel találkoztak, akik ellen az idegenbeli 0-0 után, hazai pályán elért 2-1-es sikerrel jutottak a legjobb négy közé. Az elődöntőben aztán ismét egy angol csapat az Aston Villa került az útjukba. Eddigre sajnos már elfogyott a lendület. Az első mérközésen elszenvedett két gólós vereség után hiába nyertek a visszavágón 2-1-re ez már sajnos nem volt elég a döntőbe jutáshoz. A bajnokságban végül a 7. helyen zártak, ahogyan azt a szezon előtt a legtöbb szakember megjósolta.
A klub vezetésének ez azonban nem volt elég, ezért a nyár folyamán új vezetőedző veszi át a klub irányítását.
Attilát végül a legjobb 11-be választották, amiről álmodozni sem mert amikor ide került, de úgy tűnik első szezonja után sikerült megtalálnia a helyét. Az új edző érkezésével azonban mindenki tiszta lappal indul, így újra meg kell harcolnia a helyért a kezdő 11-ben.

2015/16 szezon:
AS Saint Etienne: 49 meccs (14 csereként), 3 gólpassz, 7 meccs legjobbja
Válogatott: 6 meccs, 2 gólpassz, 5 meccs legjobbja

zyndar
Szééép! <#taps>

Bár a nézők fele kéri vissza a pénzét.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Darthmushroom
Ritka rossz meccs volt, de nem számít csak az hogy végre meg van az első.

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

LasDen
Explain this