Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zyndar
Én 4-2-4et játszok és winger beállítással szerepelnek a szélsõk. Állítsd még be a drill crosses-t, ami a laposan betett, esetleg belõtt labdákat jelenti. Nálam így hatékony.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

horrorpops
kár, hogy nem a bajnokságban tudtunk gólarányt javítani.

blüh im ganzen dieses glückes.

Akkor én is jönnék egy kicsit láma kérdéssel.

Pedig régóta játszom a sorozattal, de ezt nem nagyon tudom megfejteni, hogy mitõl van...
Szóval adott egy 4-2-3-1-es vagy egy 4-2-4-es felállás (utóbbi az, amikor a két szélsõ egészen fel van tolva a taktikai táblán az ellenfél térfelének a közepére...), vagy akár egy 4-1-2-3-as formáció.

A kérdés az, hogy hogyan tudom elérni azt, hogy a szélsõk rugdossák be középre, kicsit angolosan a labdát, hisz ott kb. 3 ember vár rá, ebbõl gyengébb csapatok ellen kettõ tök üresen, de a szélsõ csak vár, csak vár, csak vár, ameddig be nem éri egy védõ és jön a szöglet...

Próbálgattam már mindenfélét, de 10-15 beadásból max. 1, vagy 2 sikeres, gyakorta az is csak szögletbõl.

Ha, esetleg volna ötlet, szívesen venném.

horrorpops
a játékos utasításoknál állítsd be, hogy ne lõjön távolról, valamint ha jól emlékszem a mérkõzés eleji utasításoknál beállítható olyan, hogy vigyék be a 16-oson belülre a labdát.

szabii98
az amúgy fasza, hogy 1. félidõt végig mutatja ez a köcsög játék, 2. félidõben meg bevillan 2-3 helyzet, abból 2 szöglet az ellenfélnek, és természetesen kettõ gól...és akkor csinálj valamit, de vigyázz mert az óra pörög mint állat és fél mp múlva már 80. perc van, holott 69. percben lõtték a második gólt. -.-

I met God. She's black

Sracok,kene egy kis help!

Hol a fenebe tudom beallitani azt,hogy a tamado jatekosaim vigyenek vegig egy-egy akciot. Kapnak egy labdat,1 az 1 ellen megy a tamadas (sot,van amikor letudna passzolni egy teljesen ures embernek,aki fut mellette) es nem viszi be a labdat egeszen kozel a kapushoz,hanem mar nagyon koran ellovi. Persze az esetek tobbsegeben nem talaja el a kaput sem. Van erre valami opcio? (FM2012-vel jatszok)

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Hát srácok felraktam azt a bizonyos magyarosítást...de ez inkább 15 % magyar, 85 angol. Nem fordítva.
1. év felénél nagy szarba voltam, mert le töltöttem egy adatbázist. Magyar téli átigazolások és azt nem tudtam megcsinálni, hogy Rodi legyen az elnök:S télen meg ugye jöttek a játékosok, bár csak 2 emberért kellett fizetni és a fizetésük se a legmagasabb. De nem jöttek olyan jól. Balogh, Kovács, Tajthy és Szokol nyáron mentek is.

Újpesti karrierem: http://fm-alvazez.blogspot.hu/

Néztem a beszámolóidat, hogy nincsenek ott sajnos :S nálam elsõ évbe a Fradi sokáig a 16 . helyen volt. Gondolom az EL miatt, de végül top10-be kerültek azt hiszem :D

bexinho
Oh.... azonnali hatállyal ki is rúgtak. Az utódom nagy valószínûséggel Róth Antal lesz, akit a Pakstól küldtek el márciusban. Úgy érzem jegelem egy ideig ezt a válogatott témát. :D

FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/

bexinho
Persze hogy! Én minden beszámolót el szoktam olvasni, mert érdekel ki mire viszi adott csapattal. Sajnos nálam az Újpest nagy gondban van, hiszen talán már a 4. éve, hogy NB2-ben sínylódik. Ugyanez elmondható a Vasasról és a Honvédról. Lassan nem lesz õsi riválisa az FTC-nek. :(

ˆ zavbal: Velem is elõfordult u.ilyen bug. Annyira idegesítõ volt, hogy szinte már sírba kívántam a mentést. Nem emlékszem pontosan, de szerintem 2-3 (játékidõ) hónapon keresztül szenvedtem vele. Aztán a játékos eligazolt máshová, így megoldódott.

Más: válogatottál szörnyen szerepelek. A vezetõség nem hõzöng, se a közönség. Legutóbbi eredményünk hazai pályán eb-selejtezõben Wales ellen 0-5. Most ebben a percben fújták le a németek elleni idegenbeli meccsünket: 5-0
Nem tudom mit tegyek. Váltottam taktikát, személyzet csere megvolt (igaz nem befolyásolja a meccs eredményt), mindig érték-forma-játszott meccsek alapján állítom össze a csapatot...

FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/

Én szerintem nyitok egy blogot, pár napja kezdtem az Újpesttel amint befejezem a 2.szezont jelentkezem. Remélem a Ferencvárosi kollégák és mások is szívesen olvassák majd :)

Sziasztok..Kár h nem lehet hivatkozásokat betenni, nem rég regeltem, hogy megírhassam a kis 2 éves beszámolóm, de nemtudom a képeket mellékelni így..:/ (30 nap..)
Hogy a fene enné meg..ahogy leírom a kérdést, úgy meg is találom... -.-
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne magyarosítás letölthetõ valahonnan, vagy még sehol sincs? :) Válaszokat elõre is köszönöm :)
Urak!

FM 2009-hez NB1 NB2 mezcsomagot tud valaki? Sehol nem találok... :S

www.smart-bus.hu

Fyrex
gratu!

Avanti Crociati!

Zenszkij
Persze hogy érdekel. Toljad a helyzetjelentést majd :).

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

zavbal
Kérdésem lenne: az üzenetek automatikusan törlõdnek? mert van egy hír egy szerzõdés hosszabításról.Mikor megkaptam olyan piros felkiáltójeles hír volt mint például a regisztráció csak itt tovább tudtam menni.Azóta viszont akárhányszor Spacet nyomok hogy folytassam mindig bedobja és már idegesít.Nem lehet valahogy kitörölni? a srácot levettem shortlistrõl és a hírfigyelõbõl is.
Sziasztok!
Rudee munkájának és segítségének hála, kezdtem egy karriert kis városom csapatával, az NB III Tisza csoport tagjával, Nyírbátorral.

3 játékos volt megcsinálva a valós csapatból, amatõr klub ezért sajnos ebbõl kettõt el is vittek tõlem, igazoltam vagy 20 embert akik közül fõleg Hart István vált be.

Nagyon jól kezdtük a szezont kb 10-11 fordulóig hibátlanok voltunk, ekkor jött egy kis hullámvölgy, elõbb leikszeltünk Tiszakanyárral, majd jött Kisvárda aki a valóéletben is mumusa Bátornak és kikaptunk tõlük 1-0-ra. Szerencsére a hasonlóerõsségû Hajdúböszörményt megvertük így 1. helyen állok féltávnál.

Most attól félek hogy csapatot szétkapják szünetben majd, mivel mkinek csak amatõr szerzõdése van.
Ha érdekel a folytatás valakit akkor év végén újra írok egy kis helyzetjelentést.

"A legjobb dolog mindig a gyerekkor, amikor a kibaszott esõ is még meleg volt"

bakkerman
valóságban azt hiszem EL fõtábláig jutottak nem is olyan rég,szóval tényleg jó kis csapatuk van,mai világban magyar klub csapatnak nincs olyan hogy "verhetõ ellenfél"

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Én most a Szpartak Moszkvával vagyok és az EL selejtezõben õket kaptuk. Vigyázni kell velük, mert van 1-2 jobb játékosuk magyar szinten.

bakkerman
fõleg hogy a Glentoran ellen is csak büntetõkkel jutottak tovább...

bakkerman
Ventspils-Fradi 1-1,a következõ körben a Sheriff-et kaptuk,verhetõek,én úgy vélem!!

augusztus végénél elõbb nem fognak kiadni infot róla

Rudee
Inkább a 13-ról tolnának valami infót végre.

Szar Bayern, szar Bayern :)

bakkerman
hát én ha kezdek egy csapattal elsõ dolgom,hogy rámegyek az assistant reports-ra,és akinek nem üti meg legalább a 3.5 csillagot a pot ability-je,az repül,kivéve ha nagyon fiatal az illetõ,és nagy a POT-ja :) így nálam repült Józsi :D

Rudee
Józsi nálam anno nem volt rossz. Igaz én megpróbáltam az alap csapattal tovább lépni.

Szar Bayern, szar Bayern :)

horrorpops
csak semmi önsajnáltatás. lássuk azt a képet!

hát ez eddig tartott. bordeauxtól oda vissza kikaptunk.

bakkerman
ja meg valami román srác,20 éves,két évre kölcsönbe jött,opcióval

bakkerman
fradival kezdtem egy laza gémet,jött Tusori,Nagy Dani,Ebala,Weitner Ádám így hirtelen ennyi jutott eszembe,próbáltam bajnokságon belülrõl igazolni. A sok szennytõl megszabadultam: Fitos,Rósa,Józsi,Junior ezek kapásból repültek. EL-ben elsõ körben vertük a Fola Esch-t 5-2-es összesítéssel,2. körben a Ventspils ellen otthon nyertünk 4-0-ra,elsõ bajnokin a Diók ellen nyertünk 2-1-re,várom a visszavágót,és készülünk az EL 3. selejtezõ körre,remélem verhetõ ellenfelet kapunk,na sziasztok

le van olcsózva steamen a játék, 13 euro...

Fyrex
rossz kép, de látom nem sok mindenkit zavart úgyhogy nem is lényeg

Avanti Crociati!

Fisicofan
Jéézus azért azt hogy???:DD 2 forduló van a bajnokságból, az NBI ugyebár már véget ért, nincs is ezzel gond. Közben jön egy üzenet hogy 1 játékosom bekerült az idény csapatába, mondom fura hogy 2 fordulóval a vége elõtt eredményt hirdetnek, de neem, Franck Dali az NBI legjobb csapatába került be, ami azért nem kis teljesítmény az NBII-Nyugati csoportból :D

Két szót ismerek: mindig és soha. Fradista MINDIG, újpesti SOHA Ac Milan 4ever!

Európa Liga elsõ kör: Bordeaux.

mondanom sem kell ,hogy a mu és a moszkva is oda vissza vert minket. jött az otthoni ajay meccs és mindketten azonos pontszámmal (3) küzdöttünk a EL helyezésért. 2-1-re legyûrtük õket. csak az utolsó percekben találtak egy gólt. <#smile>

És igen!!Greuter Fürth befutott a 4.helyre.Igaz ehhez nyernünk kellett Stuttgartban,de sikerült :)

Igaz a Mainz is nyert,de õk ia csak 1-0-ra.Jöhet a pihenés,és utána cél a BL csoportkör!
Mellesleg kérdezném,hogy hol marad az Ausztrál összefoglaló!!!
Új adatbázissal tolom a Bundásliga 1-be a Greuter Fürth csapatával,és óriási siker elõtt állhatunk.Óriási rangadót tolunk a VFB Stuttgart ellen (idegenben) az utolsó fordulóban,de még a Mainz is beleszólhat a 4.hely megszerzéséért...
Fyrex
eljött az elsõ bl döntõnk ideje is! :)

Avanti Crociati!

Szycsu
Európai Szuperkupa - döntõ.
Kameni kivédte a szemüket, 9.3-as osztályzatot kapott. Egy másodpercre sem ingott meg és 1vs1-eket is kellett hárítania. Jó kis meccs volt, végig kiélezett volt, de, amikor Muniain belõtte a 2-at, tudtam, hogy zsebben van az idei 2. trófeánk is (Francia Szuperkupa után). Bajnokságból 3 forduló ment le, nem érdemes még róla szót ejteni.

Les Dogues

Fyrex
egy kis helyzetjelentés akkor tõlem is a bajnokságot tekintve

BL-ben másodikként jutottunk tovább a csoportkörbõl, bár ugyanannyi pontunk volt mint a Realnak, az elsõ kiesési körben pedig a Lyont ejtettük ki

az olasz kupában is versenyben vagyunk még, az elõdöntõ visszavágója következik majd a Napoli ellen 2-0ás elõnybõl otthon

Avanti Crociati!

Forza Italia
köszi:)

Forza Juve! Solo la JUVE e GRANDE! 30 Scudetto, 9 Olasz Kupa, 5 Olasz Szuperkupa, 2 Bajnokok Ligája, 1 Kupagyõztesek Európa Kupája, 3 UEFA Kupa, 2 Európai Szuperkupa, 2 Világkupa, 1 Intertotó Kupa

Fyrex
nagyjából ugyanaz a szitu nehézségre mint a Sunderlanddel, ott nagyobb a stadion meg több a pénz annyi a különbség, de ez második évtõl az angol bajnokságban már úgysem lesz gond

EL döntõre és BL helyre jó lehetsz, szurkolok!

Avanti Crociati!

Fyrex
szófosó vasárnap? :D

grat mindenkinek, kedvenceim a Fradis srácok, bár Termosztát már régi arc rajta nem lepõdik meg az ember hogy durván keni :P

külön öröm hogy végre eleget baszogattam Forza Italia-t hogy pilispicsára számûzze az adatbázisát :)

Avanti Crociati!

moszkva elporolt minket 4-1-re... remélem meglesz a 3-ik hely.

Forza Italia
hát remélem :D de elég nehéz lesz. Sõt nagyon nehéz

Forza Juve! Solo la JUVE e GRANDE! 30 Scudetto, 9 Olasz Kupa, 5 Olasz Szuperkupa, 2 Bajnokok Ligája, 1 Kupagyõztesek Európa Kupája, 3 UEFA Kupa, 2 Európai Szuperkupa, 2 Világkupa, 1 Intertotó Kupa

zavbal
indul az újabb sikerszéria? :D

Én a szezon felénél tartok azaz a második szezon a Dortmunddal.A bajnokságot vezetjük 9 ponttal a Bl-bõl éppen továbbjutottunk 3 gy 1d 2v. Egész kiegyensúlyozott a csapat viszont a sérüléshullámból nem tudom hogyan jövünk ki.Ha meglesz a bajnokság dobbantok hiszen semmi mást nem töltöttem be csak a francia és az olasz 1. 2. 3. 4. osztályt.Célom minnél alacsonyabb osztályban kezdeni.Valószínûleg az utolsó projekt hiszen pl egy haramdosztályú eggyüttest felfuttatni kell egy jó pár év.
Forza Italia
ja elnéztem még nem vagyunk ott. :D 4. kör még hátravan. Sorsolás kedvezõ volt a Spartak Trnava lesz az ellenfél.