Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az elsõ szezon igazán könnyûnek mondható volt, megszorongatni egyik ellenfél csapat sem tudott a bajnokságban!
A kupát sajnos elbuktam, Red Star kiejtette a csapatot, igaz, fõleg a tartalékok játszottak, valamint 1-2 U19.
A Bajnokok Ligájának fõtáblájára könnyedén bejutottunk, azonban az erõs csoportból nem sikerült tovább jutnunk. Egyetlen nagyobb gyõzelmünk a Bayern München elleni otthoni gyõzelem.
A következõ szezon célja a bajnokság és a kupa megszerzése, valamint legalább 3. helyen végezni a BL csoportkörben.
Meccsek1, Meccsek1
Igazolások
Statisztika a bajnokságról
CSAK a Fradi
Szar Bayern, szar Bayern :)
Mi közben a Pálhalmával már kezdjük az NB1-es szezont, de valahogy egyre megy el a kedvem tõle. Nem is tudom igazán, miért. De persze azért belekezdek a bajnokságba, aztán lehet a felénél felhagyok a mentéssel, mindegy, akkor max kezdek egy újat. Ilyen vagyok én az fm-el valamiért. <#whatever>#whatever>
Még csak október van, új igazolás csak az, akit alapból is szerzõdtettek ez idáig.
Én is lejátszottam a Vasassal a 3. évem, de úgy döntöttem, hogy kezdek majd egy nagyobb magyar csapattal, ami -Fehérvár környékiként nem meglepõ- a Vidi lett!
Remélem, eléggé kiismertem a játékot ez alatt a csekély 3 év alatt, és természetesen célom egy minél nagyobb és jobb csapat építése .
I met God. She's black

Befejeztem harmadik szezonomat a Ferencvárossal. Egyre izgalmasabb a játék, hisz szépen fejlõdik a klub infrastruktúrája, játékosállománya. Értékelés a spoilerben.

A Magyar Ligakupát egy teljesen felesleges és idegõrlõ sorozatnak tartom. Ráadásul egy bug miatt a játék minden évben a Ferencvárost az „A” csoportba számûzi a Gyõrrel, a Haladással és a Debrecennel összepárosítva. A csoportbeosztás csak az elsõ 2011/2012-es évben tér el ettõl, késõbb ez a sorsolás konstans marad. Több fórumon is olvastam, hogy ez a 12.2.2-es patch bevezetése óta mindenkinél jelentkezõ probléma, remélem az FM 2013-ban ezt orvosolni fogják. Mivel tavaly már elsõ alkalommal megnyertük eme dicsõ kupát, idén nem szándékoztam foglalkozni ezzel a kiírással. Ifik, továbbá a tartalékok kaptak itt szerepet. Így is pontegyenlõséggel estünk csak ki. Micsoda fájdalom. A Magyar Kupa megtartása ugyanakkor már annál fontosabb feladat volt számomra. Itt minden különösebb nehézség nélkül a döntõig meneteltük, ahol a Kaposvár csapatát 2-0-ra verve, második alkalommal hódítottuk el a nemes trófeát. Érdekesség, és számomra igen furcsa, hogy a kupadöntõre igen kevés drukker látogat ki.

A statisztika szerint 23 ezer nézõ volt a mérkõzésen a Puskás Ferenc Stadionban, de a kép alapján, amint azt látjátok igen kevés szurkoló foglalt helyet a lelátókon. Véleményem szerint a játék kezelhetné úgy ezt a mérkõzést, hogy nem a Népstadionba szervezi évrõl évre a döntõt, hanem elvinné azt például Gyõrbe vagy Székesfehérvárra, ahol ezzel a nézõszámmal is teltház lenne a stadionokban. Sokkal jobb hangulata lenne az összecsapásnak. A hazai menetelésbõl ennyit szerettem volna kiemelni, meg a tényt, hogy idén elõször kaptunk ki az Újpesttõl, sajnos pont hazai pályán 2-3-ra, egy olyan meccsen, ahol semmi nem jött össze. Ugye ismerõs? <#hehe>#hehe>
A nemzetközi kupaszereplés idén ismét központi szerepet töltött be a csapat életében. Célom volt, hogy kvalifikáljam a Fradit immár harmadik (karrierem alatt második) alkalommal a Bajnokok Ligája csoportkörébe, hiszen ebben van a pénz, az igazi bevételi forrás, a jövõ. Ez sajnos idén nagy bánatomra nem sikerült. Mint azt írtam a játék kiismerte a taktikám és sajnos ezt csak késõn vettem észre. A fiúk év elején amúgy sincsenek bombaformában és ez a két dolog lett most a vesztünk. A 2. selejtezõ párosításomon a Maribor csapata idegenben 3-0-ra megvert. Ekkor már érzékeltem a taktikai gondot és változtattam is picit rajta, de sajnos a hazai 2-0-ás gyõzelem már kevésnek bizonyult a továbbjutáshoz. Maradt az Európa Liga. Itt viszont sikeresen vettük az akadályt új taktikai utasításaimnak megfelelõn (ezt valamiért a bajnokságban nem alkalmaztam, kíváncsi voltam tényleg kiismerte-e a játék 2 év után a stratégiám, a válasz igen) és a csoportkörbe történõ bejutást a csoportgyõzelemmel koronáztuk meg.

Amint azt látjátok óriási gyõzelmeket arattunk. A Juvét idegenben 1-5-re, a Werder Brement oda-vissza egy-egy góllal ütöttük, az Apoel nem volt ellenfél. Otthon ugyan botlottunk a torinoiak ellen és belefutottunk egy 0-3-ba, de összesítve még náluk is jobbnak bizonyultunk. Büszkén vártuk a sorsolást és kaptuk a Lens-t. Mit mondjak, ennél csak egy nehezebb ellenfelet kaphattunk volna (ugye csoportelsõként a csoport másodikak közül), a Sevillát, de így sem lehettem elégedetlen. Idegenben vért izzadtunk a döntetlenért, otthon hengerültünk, továbbmentünk. Egy újabb francia csapat állta utunkat, a Montpellier, és éreztem ez már húzósabb párharc lesz. Jött is a sérüléshullám, és eltiltás miatt sem játszottak páran az alapkeretbõl, így hát elfogyott a csapat és kiestünk, de nem vallottunk kudarcot. A Montpellier jelenleg még erõsebb, gazdagabb csapat. A Bajnokok Ligája szereplést leszámítva felülmúltuk a tavalyi évet, mert egy körrel tovább meneteltünk az Európa Ligában, így elégedett vagyok. Jövõre mindenképpen BL fõtáblára kell kerülnünk a bevételforrás miatt.
Idén az átigazolási piacon is tetemes munkát végeztem felderítõimnek köszönhetõen.

Az év igazolásai közül kiemelném Jozef Giertl-t, akit a Nitrától szereztünk meg, és már 2 és fél éve bombáztuk ajánlatokkal, mire végre sikeresen beadta derekát. Hiába no, növekszik a klub hírneve. Ebbõl a gyerekbõl még nagy sztárt faragok, õ lesz az új Marek Hamsik. Hovatovább részét képezi ama felfogásomnak, hogy hosszútávon közép illetve kelet –európai nemzetiségû játékosokból (magyar, szerb, román, szlovák, horvát, bolgár stb.. ) összerakott sztárcsapatot szeretnék a Fradiból faragni.

Legnagyobb sztárom Maikol Pastore olasz támadó középpályás/csatár. Ez az ember rohamosan fejlõdik, és klasszis szinten teljesít bármikor is lépjen pályára. A Roma, a Nápoly, a Juventus, az Arsenal vinné is, remélem sikerül õt megtartani. Belõle szupersztár lesz 24-25 éves korára.

A másik nagy aduászom meglepõ módon nem mezõnyjátékos, hanem a kapusom, a fehérorosz Balakhomskiy. Nagy szerencsém volt, hogy játékjogát sikerült megszereznem. Ez a hálóõr még rendkívül fiatal, de szerintem már bármelyik sztárcsapatban megállná a helyét. Bombaigazolás volt.

Amint látjátok ezek már generált emberkék. Sajnos a magyar csapatok reputációja igen alacsony, ahhoz hogy valódi tehetségeket igazolhasson az ember a játék kezdetén. Egyszerûen, mert senki nem ír alá. De sebaj, így még nagyobb kihívás a csapatépítés.
Végezetül pedig az edzõközpontról írnék pár sort. Legnagyobb örömömre az elnökség edzéskérdésben mindig teljesíti a kéréseimet. Az edzõközpontokat folyamatosan fejlesztjük mind a felnõtt, mind az ifi korosztálynál. Egyre több jó képességû edzõ csatlakozik a szakmai stábhoz. Jönnek a csapathoz a minõségi megfigyelõk, és gyúrók is. Egyre több pénzt fektetünk az utcakölkök felkutatásába.

Erre alapozva remélem sikerül majd igazi magyar aranylábú focistákat kinevelnünk. Egy új Bozsik, egy új Hidegkúti egy új Puskás öcsi jót tenne a magyar válogatottnak is. A sikeres szereplés mellett ez talán még fontosabb célom ebben a mentésben.
Elsõ szezonom értékelésének hozzászólási sorszáma: #82327.
A második szezonom értékelésének hozzászólási sorszáma: #82609, #82610.
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
Fisicofan -> Érett már ez a feljutás!! :-) sok sikert az NB1-ben! ;-)
Én meg lassan haladgatok a Bayernnel. Mióta az Újpestes mentésemnek kampó lett, nincs kedvem FMezni...amíg nem találom ki hogy melyik kicsivel kezdjek meg melyik országban, addig bizony marad a Bayern! :-)
Dortmund II.szezon :
Szép élményekkel hagyom el a Signal Iduna Parkot ugyanis a csapat ebben az évben 2 kupát is begyûjtve remek teljesítményt nyújtott.Itt a bajnokság végeredménye.Idén nekünk jött ki a lépés a Bayernnek nem.Képek a meccsek elsõ illetve a második felérõl. A csapat a kupát is behúzta.Egész végig mákom volt minden nagy nevû ellenfelet elkerültem.A menetelésrõl itt látható a kép.
Idén megmérettük magunkat a Bl -ben is.Selejteznünk nem kellett.Itt a csoport végeredménye. A továbbjutás is döcögõs volt a következõ körben meg is akadtunk hiszen a Mu kettõs gyõzelemmel kiejtett.A visszavágón a volt Toulouse kapusom kivédte a szememet. Tehát így távozom célom egy minél alacsonyabb osztályú olasz v. francia csapat.Kösz ha elolvastad
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Nem is tudom hol kezdjem, talán jobb lenne az elején. Az igazolások elég jól sikerültek, mindenki komoly erõsítést jelentett, igazából egyedül Hornyák az aki nem vált be egyáltalán, így a védelem közepe sajnos már megszokottan gyenge volt idén is, a többi poszton nem volt komoly gond a kerettel.
A Magyar Kupa hamar véget ért, de igazán nem is bántam, így csak a bajnokságra kellett koncentrálnunk végig.
A bajnokság elképesztõen izgalmas volt, nem ritkán azt gondoltuk hogy már nincs esély idén sem feljutni, de a végeredmény ez lett:
Fordulatosnak mondható bajnoki idény volt, az MTK toronymagasan vezetett õsszel, de tavaszra nagyon hullámzó teljesítményt nyújtottak, az utolsó 6 meccsen 7 pontot szereztek csak. A Paks ennek az ellentettje volt, õsszel hol nyertek hol nem, a tavasz elsõ három meccsén 1 pontot kapartak össze aztán viszont 11 meccset zsinórban nyertek.
Az utolsó forduló is érdekesen telt, mi vezettünk, a Paks 1 ponttal volt mögöttünk, mi a gyenge formában lévõ Komlóval, a Paks a Pálhalmával játszott. Mi hamar vezetést szereztünk, ahogy a Paks is, a 60. perc körül néztem, akkor nekik 3-1 volt, mi viszont csak õrizni tudtuk az elõnyt. A Paks gyõzelmében ekkor már biztos voltam, a Komló viszont eléggé nyomult, és Pandur öngóljával végülis kiegyenlítettek a 80. percben, akkor el akartam ásni magamat kb, és nem is sikerült visszaszerezni a vezetést. A srácokat elég rendesen leszidtam az öltözõben, és csak utána néztem hogy a 92. percben egyenlített a Pálhalma Paks ellen :D
Így bár letettem róla, mégis sikerült az elsõ helyen zárni a bajnokságot, és az 1992/93-mas idény után, hosszú szenvedések árán, és a megye 2-t is megjárva, ismét NBI-es csapata lesz Veszprém városának :)
Keret
Meccsek
Játékos statok
Csapat statok
Két szót ismerek: mindig és soha. Fradista MINDIG, újpesti SOHA Ac Milan 4ever!
A Kraci meg, azért nem egy világverõ gárda. Ahogy látom, ott vagy a középmezõny alján, nem kell rögtön bajnokságot nyerni. Persze mindenki szeretne rögtön nagy sikereket elérni, de ha ott vagy mondjuk a 8.-12. hely környékén a szezon végén, az már bõven-bõven jó! ;)
szabi: Jo otlet,kosz! ;)
I met God. She's black
I met God. She's black
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Most ez a taktika mar elegge begyakoroltnak nez ki,de a csapat egyszeruen nem hajlando osszeszedni magat. Gondoltam mar arra is,hogy esetleg az edzoket kene meneszteni es hozni helyettuk komolyabbat,dehat penz hianyaban erre nem sok remeny van. Na mindegy,most elvergodok a szezon vegeig aztan nyaron imadkozok egy kis loveert. :D
Fulham-Fradi 4-1
tisztesen helytálltunk,lõttünk 3 gólt a kb 20x akkora költségvetésû Fulhamnek,ennyi a lényeg.
Ez alapból hiba, be kell gyakoroltatni egy jó taktikát, idõ kell, amíg elsajátítják a játékosok is, nem szabad össze-vissza váltogatni.
Max legyen 2-3 különbözõ, amit a match preparation résznél begyakoroltatsz.
CSAK a Fradi
Kaposvarral indultam el,leven hogy kaposvari vagyok es alig 15 percre van ide a Pecsi uti stadion. <#zavart1>#zavart1>
Rengeteg taktikat kiprobaltam,de az eredmenyek csak nem jonnek. Ha veletlenul szerzunk egy kis elonyt az elso felidoben,akkor a masodik felidoben hetszentseg,hogy leadjuk,sot...az ellenfel rendszerint konnyeden megforditja a meccset. Atigazolasra termeszetesen egy budos petakot nem kaptam,a Free Transferekkel meg nem megyek semmire. A vedelem rettenetesen rossz, a csatarok pedig egyszeruen nem tudjak ertelmesen befejezni az akciokat,ha golt szerzunk az is azert van,mert az ellenfel hibazott egy orbitalisat. Ime par kep:
KEP1
KEP2
KEP3
Van egy eros sejtesem,hogy ezt a pocsek teljesitmenyt nagyreszben a jatekban valo tapasztalatlansagom okozza. Mostanra egyertelmuve valt,hogy az idei ill. a kovetkezo szezonban a fo cel a kieses elkerulese es a tapasztalat szerzes lesz.
Ha van valami jotanacsotok,hogy hogyan-mikent kene kialakitani a csapatot,akkor irjatok!<#worship>#worship>
Jova meg sajnos szar értékeket kapott, a szezon elõtt még nem igazán ismerték szerintem, a következõ részben talán már használható lesz, ahogy pl Megyeri is...
CSAK a Fradi
a Jova-Klein kettõs büszke lehet a kereken 5-ös osztályzatára,mindkettõ repült a 2. csapathoz meccs után. Jöhet Végh Zoli,és Grúz a helyükre az alapcsapatba
horrorpops
ma 10:16 | válasz | #82767
Szinte teljesen magyar a játék, de nekem még az állítólagos 85%-os magyarosítással sincs ennyi magyar szöveg benne.. :S A képen látható "magyarsággal" már meg lennék elégedve :PP :))
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
Amugy kezdtem egy uj karriert,immaron egy NB1-es csapattal,felevnel majd jovok egy kis ertekelessel ;)
Amúgy magam részérõl kedvenc orosz csapatommal, a Szpartak Moszkvával vagyok. 2011. júliusában vettem át a csapatot, eléggé szenvedtek. A 6.-7. helyen álltak, azóta eltelt pár forduló és már az 5.-ek vagyunk, de elég nagy az elõttünk állók elõnye. A játék néha még akadozik, de lassacskán sikerül valamennyire a saját képemre formálni.
Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!
mivel egyéni játékos beállítás, a többire nem vonatkozik
Avanti Crociati!
Avanti Crociati!
Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!
Avanti Crociati!
2.) figyelj oda jobban miket mondassz félidõben
3.) cserélj okosabban
Avanti Crociati!
I met God. She's black
Blum: short pass, work ball into box, play through defence utasításokkal próbáld. A játékosok egyéni utasításánál vedd le a long shots-ot (távoli lövés) minimálisra.
blüh im ganzen dieses glückes.