Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.
"A legjobb dolog mindig a gyerekkor, amikor a kibaszott eső is még meleg volt"
www.udlaspalmas.es,www.ultranaciente.com www.chelseafc.hu, Thx Guus!!!
Üdv mindenkinek! 😊
Múltkori baljós meccseim után elolvastam amit küldtetek taktikai kézikönyvet, s ha még nem teljesen is, de azért kezdem megérteni. Angol hatodik osztályba kezdtem egyet, a Satlybridge Celtic csapatával. 7. helyre jósoltak, cél a feljutás volt. Sajnos edzõmeccseket már nagy csapattal nem tudtam lekötni, így az igazolásoktól várható deficit következett be, de idén ezt profittá válton.
Na, de lássuk. A csapatból senkit nem küldtem el, na de csak azért nem, mert senki nem kellett senkinek. Ez szomorú. Viszont a csatársorba, s a védelembe mindenképp kellett erõsítés.
Bognár az elején lenyûgözõ volt, azonban hamar lesérült sajnos 3-4 hónapra, s miután visszatért nem lett a régi önmaga. Bignall viszont! A csávó egy isten volt, házi gólkirály lett, valamint a bajnokság gólkirálya - egyértelmûen. Gyors is volt, higgadt is, így megpróbálom jövõre is elhozni kölcsönbe, Reading nem hiszem, hogy nagyon játszatni akarja a késõbbiekben. Sam is jó volt csatársorba a vége fele. Szezon közben kénytelen voltam több rövidebb idejû kölcsönt megkötni, mert sok volt a sérülés.
A csapat fõként 4-3-1-2 felállásba játszott, irányító szerepben. A szezon remekül kezdõdött 18 meccsen keresztül nem volt egy vereségünk sem. Utána bekövetkezett a várható hullámvölgy, így megközelítettek 5 ponttal is. Halifax nyomult elég veretesen, de a végére kipukkadtak, mi pedig összeszedtük magunkat.
Mókás, az FA kupába három kört mentünk, azonban gyakorlatilag akkor kaptunk ki elõször, a 8-ad (!!!) osztályú Keek ütött ki minket egy olyan 4-0-val, hogy még mindig szédülök. Az elsõ meccs 0-0 volt. FA Trophyba a Bet premieres Werxham mákolta be, nem sírtam sokat, koncentrálni kellett a bajnokságra. Ami végül mint láthatjátok, 3 fordulóval a vége elõtt, meglett:
Link helyett thumbnail-t válaszd, és azt illeszd be!
www.udlaspalmas.es,www.ultranaciente.com www.chelseafc.hu, Thx Guus!!!
válogatott meccsek alatt ligakupát kellett játszanom a lokival és még darabra se voltak meg a védõim, egy vkp meg egy kreativ középpályás került be a védelembe, mert egyszerûen mindenki oda volt a válogatottjánál. Otthon kontrára raktam, és 1-0-ra behúztuk végül, úgy hogy nem játszott fölényben a Debrecen egyáltalán. Pedig a lokinál azért nem a totál második sor játszott, bõven volt a kezdõben olyan aki bajnokin is állandóan játszik.
ez tök durva, mert pl hozzám be se férne, hárman is elõtte vannak a rangsorban, õ meg már 11 meccset lejátszott fél szezon alatt a portugáloknál.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Jók a playerek is!
15 meccs után 9 ponttal vezetem a bajnokságot, a kupában megkaptam a veretes Balmazújváros csapatát, talán-talán sikerül átlépnem rajtuk 😄
Novemberre fejezõdött be az ifi meg az edzõcentrum upgradelése is. A BL és az EL csoportkör is elúszott, igy tudok koncentrálni a bajnokságra. Valami tizenakárhanyas veretlenségi szériám van már, legutóbb a szezon elején kaptam ki amikor két BL selejtezõ közé tettek egy bajnokit. 32-16-os gólarány, féltávnál nálam van a gólkirály 11 góllal.
Anyagilag szokás szerint piszok jól állok, van egy 7 millás keretem, 126 ezres fizetési kerettel (amibõl alig 28 ezret használok fel). Télen meg is válok két jó kis fiatal játékostól, az egyik 700 ezerért megy a francia 2-be, a másik 2 milláért megy haza Braziliába, mindkettõ következõ eladásából 35% az enyém. Fiatalok, rajtuk még nagyot kaszálhatok a késõbbiekben. (az egyik argentin csodagyerek akit az elnök eladott a fejem fölött 1-2 szezonnal ezelõtt azóta a Shaktarban nyomja és olyan 8 milliót ér). Jön helyettük 2 másik, plusz már nyárra is le van szerzõdtetve 3 fiatal tehetség.
Be kéne fejeznem még ma a szezont és nyáron egy nagytakaritás lesz a keretben, seggére akarok verni annak a pár milliónak, jó lenne hozni belõle 2-3 olyan játékost aki pár szezont le tud húzni még nálam.
Plusz itt van pár kép a kis büszkeségeimrõl 😄 (remélem nem cseszem el a képeket)
http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2012_11_22_yna9ttanv8.jpg
http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2012_11_22_esvzi8p86q.jpg
http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2012_11_22_haleejduko.jpg
www.smart-bus.hu
A "többek között" részhez - a srác egy amerikai sportügynökségnél volt gyakorlaton, vagy ott dolgozott, a klubelnöknek nagy spanja, és az egyik tartalékcsapathoz került csupán. De az FM-nek azért igy is jó reklám
Szeretem az FM-et, de ez csak egy játék, sajnos nem leszek attól Mourinho, mert mindig feljutok az angol hatodosztályból a premier leaguebe és megnyerem a BL-t..😊
A srácnak azért sok sikert (egyébként némely hazai edzõ helyére is simán beférne egy-egy top FM-es, mert amit õk szakmaiságnak neveznek az nemzetközi szinten egy vicc..)
HEJA BVB! HAJRÁ FC AJKA&DIÓSGYŐR! Let\'s go RANGERS!
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Rengeteg potenciális világsztár van, de csak nagyon kevésbõl lehet világsztárt csinálni, ha megfelelõ az edzés.
katt - itt külön részletezi a general és az individual traininget is, meg elmagyarázza az attribútumokat is. Jó hosszú, részletes írás.
A másik az edzés, hogy hogyan lehet fiatalokból világsztárt faragni. Na ehhez kívülrõl kell fújni a training nem látható részét is (hogy az fm hogyan fejleszti/kezeli az attribútumokat). De így 20 óra után már kezdem megérteni. Viszont folyamatosan figyelni kell, ki mennyire fejlõdik, mire edz, mennyire elégedett az edzéstervvel, stb...

HEJA BVB! HAJRÁ FC AJKA&DIÓSGYŐR! Let\'s go RANGERS!
www.smart-bus.hu
Már eltelt 6-8 óra, és egy napot sem haladtam elõre. Aztán az elsõ 4-5 barátságos meccs alatt finomítgattam a végleges taktikákon, ehhez comprehensive nézetben toltam le õket. Egy meccs kb. 15 perc, szóval ez is volt 1-2 óra a statisztikák kiértékelésével együtt. Augusztus utolsó napjai is lassan teltek, nagy volt a forgalom az átigazolási piacon. De nálam a nyári idõszak mindig ilyen körülményes. A szeptember-május közötti rész gyorsabban fog pörögni. (ja, a Bayernnel vagyok). Nálam egy szezon simán van 40 óra, de inkább több.
Rég írtam már, sajnos nincs idõm a szakgyak meg a szakdoga miatt a Fradis (FM2012) karrieremet folytatnom. Azóta megjelent a 2013 is, vegyes érzéseket táplálok iránta, bár ahogy látom egyre többen játszotok vele. Februárban 99%, hogy megveszem. Addig decemberben folytatom a régi karrierem. Nincs szívem eldobni.
Ha megengedtek egy kis Off-ot, ami kivételesen nem az FM-el kapcsolatos, akkor megköszönném. Okostelefon+vásárlás szakdolgozat témámhoz kell, ami tulajdonképpen csak 1-2 percet venne igénybe.
Köszönöm: http://bit.ly/UWRsd9
FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/
Les Dogues