Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tono34

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

gojoci
Promising:

Bargains:

A most promisingekrõl és a top bargainrõl is tudnál dobni egy képet?

"A legjobb dolog mindig a gyerekkor, amikor a kibaszott eső is még meleg volt"

szabocsaba1983
David Silvának lejárt a szerzõdése, ingyen jött volna valami horror fizuért, de nem kértem belõle. Így a Werderhez ment, heti 42e fontért.

www.udlaspalmas.es,www.ultranaciente.com www.chelseafc.hu, Thx Guus!!!

gojoci
Ha lúd, legyen kövér...megvettem kemény 292Ft-ért az FM Genie Scout 13g-t. Paypallal 5 perc volt az egész.
Néhány érdekesség a fizetõs változatból:

A vezetõség korrekt volt, 5e font/ w -es fizetési keretet feltolta 14 ezerre , úgy, hogy mínusz 200 ezerrel zártam. Tetszik az ötlet.

szabocsaba1983
szuperkupa

<#gun><#violent><#taps>

Na, próba 2:

Üdv mindenkinek! 😊

Múltkori baljós meccseim után elolvastam amit küldtetek taktikai kézikönyvet, s ha még nem teljesen is, de azért kezdem megérteni. Angol hatodik osztályba kezdtem egyet, a Satlybridge Celtic csapatával. 7. helyre jósoltak, cél a feljutás volt. Sajnos edzõmeccseket már nagy csapattal nem tudtam lekötni, így az igazolásoktól várható deficit következett be, de idén ezt profittá válton.

Na, de lássuk. A csapatból senkit nem küldtem el, na de csak azért nem, mert senki nem kellett senkinek. Ez szomorú. Viszont a csatársorba, s a védelembe mindenképp kellett erõsítés.

Bognár az elején lenyûgözõ volt, azonban hamar lesérült sajnos 3-4 hónapra, s miután visszatért nem lett a régi önmaga. Bignall viszont! A csávó egy isten volt, házi gólkirály lett, valamint a bajnokság gólkirálya - egyértelmûen. Gyors is volt, higgadt is, így megpróbálom jövõre is elhozni kölcsönbe, Reading nem hiszem, hogy nagyon játszatni akarja a késõbbiekben. Sam is jó volt csatársorba a vége fele. Szezon közben kénytelen voltam több rövidebb idejû kölcsönt megkötni, mert sok volt a sérülés.

A csapat fõként 4-3-1-2 felállásba játszott, irányító szerepben. A szezon remekül kezdõdött 18 meccsen keresztül nem volt egy vereségünk sem. Utána bekövetkezett a várható hullámvölgy, így megközelítettek 5 ponttal is. Halifax nyomult elég veretesen, de a végére kipukkadtak, mi pedig összeszedtük magunkat.

Mókás, az FA kupába három kört mentünk, azonban gyakorlatilag akkor kaptunk ki elõször, a 8-ad (!!!) osztályú Keek ütött ki minket egy olyan 4-0-val, hogy még mindig szédülök. Az elsõ meccs 0-0 volt. FA Trophyba a Bet premieres Werxham mákolta be, nem sírtam sokat, koncentrálni kellett a bajnokságra. Ami végül mint láthatjátok, 3 fordulóval a vége elõtt, meglett:

Az melyik? URL link van, Direkt link, meg az url meg img egyben, azt raktam be, nem volt túl bölcs döntés. ( azon az oldalon ami itt van feltûntetve )

szabocsaba1983
Kijavítani nem tudja, csak törölni...
Link helyett thumbnail-t válaszd, és azt illeszd be!

Ooh, hogy az a... Kattintós miniképet akartam csinálni, azt miként kellene? Huni, megtennéd, hogy kijavítod, s elmondod, mit teszek rosszul...? 😊

szabocsaba1983
A csapat tovább erõsítése érdekében õk érkeztek:

Felkészülés:

Ez a keret várja a szezon kezdetét:

BetonK <#eljen> keretrõl, pénzügyrõl képet pls!

Nagy gratula!

Micsoda mák!

Oda-vissza vertük az Atletico-t! Rudolf viszont 4 hónap pihin!
kosheen
õõõ a meccsmotor vajon igy jelzi hogy qva jó a csapatom? 😄
válogatott meccsek alatt ligakupát kellett játszanom a lokival és még darabra se voltak meg a védõim, egy vkp meg egy kreativ középpályás került be a védelembe, mert egyszerûen mindenki oda volt a válogatottjánál. Otthon kontrára raktam, és 1-0-ra behúztuk végül, úgy hogy nem játszott fölényben a Debrecen egyáltalán. Pedig a lokinál azért nem a totál második sor játszott, bõven volt a kezdõben olyan aki bajnokin is állandóan játszik.

kosheen
nálam pallérozódott a szerb ifiválogatott kapusa, kölcsönlistára tettem a szezon elején és Porto is bejelentkezett érte meg más nagyobb csapatok, kölcsönadtam a Portonak a 18 éves srácot és JÁTSZATJÁK 😄
ez tök durva, mert pl hozzám be se férne, hárman is elõtte vannak a rangsorban, õ meg már 11 meccset lejátszott fél szezon alatt a portugáloknál.

grat😊!
LasDen
leszopsz 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Grat!
Jók a playerek is!
szóval akkor mostmár a Bolton nem kapna zakót a QPRemtõl?😄

kosheen
Féltávhoz értem a 2015-16-os szezonban a Fradi élén
15 meccs után 9 ponttal vezetem a bajnokságot, a kupában megkaptam a veretes Balmazújváros csapatát, talán-talán sikerül átlépnem rajtuk 😄
Novemberre fejezõdött be az ifi meg az edzõcentrum upgradelése is. A BL és az EL csoportkör is elúszott, igy tudok koncentrálni a bajnokságra. Valami tizenakárhanyas veretlenségi szériám van már, legutóbb a szezon elején kaptam ki amikor két BL selejtezõ közé tettek egy bajnokit. 32-16-os gólarány, féltávnál nálam van a gólkirály 11 góllal.
Anyagilag szokás szerint piszok jól állok, van egy 7 millás keretem, 126 ezres fizetési kerettel (amibõl alig 28 ezret használok fel). Télen meg is válok két jó kis fiatal játékostól, az egyik 700 ezerért megy a francia 2-be, a másik 2 milláért megy haza Braziliába, mindkettõ következõ eladásából 35% az enyém. Fiatalok, rajtuk még nagyot kaszálhatok a késõbbiekben. (az egyik argentin csodagyerek akit az elnök eladott a fejem fölött 1-2 szezonnal ezelõtt azóta a Shaktarban nyomja és olyan 8 milliót ér). Jön helyettük 2 másik, plusz már nyárra is le van szerzõdtetve 3 fiatal tehetség.
Be kéne fejeznem még ma a szezont és nyáron egy nagytakaritás lesz a keretben, seggére akarok verni annak a pár milliónak, jó lenne hozni belõle 2-3 olyan játékost aki pár szezont le tud húzni még nálam.
Plusz itt van pár kép a kis büszkeségeimrõl 😄 (remélem nem cseszem el a képeket)
http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2012_11_22_yna9ttanv8.jpg
http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2012_11_22_esvzi8p86q.jpg
http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2012_11_22_haleejduko.jpg

Nem tudtok valami iPhone vagy droid alkalmazást, amivel a kiegészítõ infókat ki lehetne dobni tabletre? 😄

www.smart-bus.hu

harmadik BL csoportmeccs, ez is jó volt. Két kezdõm játékos hiányzott eltiltás miatt, idegenben nyerünk😊!
Rudolf 8 meccsen 10 gólos BL-ben!

kosheen
nem mindegy hogy moszkvicsokat osztogatnak vagy volgákat fosztogatnak
A "többek között" részhez - a srác egy amerikai sportügynökségnél volt gyakorlaton, vagy ott dolgozott, a klubelnöknek nagy spanja, és az egyik tartalékcsapathoz került csupán. De az FM-nek azért igy is jó reklám

hát.."Korábban többek között azért vették fel a klubhoz tanácsadónak, mert nagyon jó eredményeket ért el a Football Managerben!" mit ne mondjak, sok eszük van..😊

Szeretem az FM-et, de ez csak egy játék, sajnos nem leszek attól Mourinho, mert mindig feljutok az angol hatodosztályból a premier leaguebe és megnyerem a BL-t..😊

A srácnak azért sok sikert (egyébként némely hazai edzõ helyére is simán beférne egy-egy top FM-es, mert amit õk szakmaiságnak neveznek az nemzetközi szinten egy vicc..)

A 21 éves (!) Vugar Huseynzade lett az azeri elsõ ligás FK Baku vezetõedzõje. Korábban többek között azért vették fel a klubhoz tanácsadónak, mert nagyon jó eredményeket ért el a Football Managerben!

szabocsaba1983
Még jó, hogy csak felkészülési. A hajamat is kitépem, ha ez tétmeccs.

én meg azt mondom hogy számomra rosszabb lett... védekezés nekem nem javult,ehelyett a bíró mindent fúj csak azt nem amit kell,de lehet már reális lett a magyar játékvezetés a játékban,akkor viszont hatalmas pirospont..

HEJA BVB! HAJRÁ FC AJKA&DIÓSGYŐR! Let\'s go RANGERS!

bakkerman
na akkor ránézek

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

LasDen
mostmár én is úgy érzem, hogy jobb lett....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

bakkerman
2 napja nem indítottam a gémet,sokat dob a gémen a legutóbbi patch?

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

LasDen
Azért hízelgõ, ha egy elnök keres meg engem, hogy én vagyok a problémákra a megoldás 😄

Elkezdtem építkezni, elindultunk egy úton, most még nem akaródzik távozni 😄

gojoci
Igen, csak abból lehet világsztár, akinek a Potential abilityje min. 150, de inkább 160, vagy fölötte. De az, hogy tényleg világsztár lesz e, rengeteg mindentõl függ. Egyrészt a játékos életkora, a CA/PA aránya, a fejlõdéshez szükséges determination, professionalism, ambition hármas aránya (ez határozza meg a személyiséget). Ha ezek adottak, akkor jön a megfelelõ edzés, meccsek száma, jó edzõk, tutoring, stb...
Rengeteg potenciális világsztár van, de csak nagyon kevésbõl lehet világsztárt csinálni, ha megfelelõ az edzés.

Kövezzetek meg ha nem így van, de csak abból a játékosból lehet világsztár, akibe benne van a potenciál, és az függetlenül az edzéstõl, ki is fejlõdik, ha játszik. Ahhoz, h kiteljesedjen, megfelelõ edzõk kellenek, nem pedig eggyel jobbra húzni valamelyik csúszkát. Ilyen formán nem felesleges órákat beleölni az edzés beállításába?
gojoci
Akit bõvebben érdekel a megújult training:
katt - itt külön részletezi a general és az individual traininget is, meg elmagyarázza az attribútumokat is. Jó hosszú, részletes írás.

gojoci
Nekem két mániám van. Az egyik a taktika, ami igazából nem sokat változott, csak a meccsmotorhoz kell hozzászokni. De ehhez elég 4-5 tétmeccs végignézése.
A másik az edzés, hogy hogyan lehet fiatalokból világsztárt faragni. Na ehhez kívülrõl kell fújni a training nem látható részét is (hogy az fm hogyan fejleszti/kezeli az attribútumokat). De így 20 óra után már kezdem megérteni. Viszont folyamatosan figyelni kell, ki mennyire fejlõdik, mire edz, mennyire elégedett az edzéstervvel, stb...

Nem szoktam ennyire részletes lenni,de amíg csak nb2be vagyok,addig nagyon nem szoktam edzés,scout stb-el törödni,hoztam köteg fiatalt kölcsönbe összehoztam a taktikot,azt ennyi. De hihetetlen hogy 13 meccs alatt vagy már a 6.pirosunkat kapjuk... abból 2 ha jogos volt:/ de gyirmóton se adtuk fel.

Így is kell ezt... 😉

www.smart-bus.hu

gojoci
Az elsõ 2-3 óra simán elment a nézelõdésre, az új funkciók megismerésére, az új edzés tanulmányozására (amirõl szerintem 10-bõl 9 embernek fogalma sincs, hogyan is mûködik ez a teljesen átvariált training). Közben sokszor tálcán volt a játék, míg neten átnéztem minden fellelhetõ dokumentumot az újításokkal kapcsolatban. Aztán 1-2 óra volt, amíg beállítottam az egyéni tréningeket (nagycsapat, u23, u19), lefixáltam a meccseket, beállítottam a staff munkáit, stb... Aztán elkezdtem scoutolni, játékosok után keresgélni, létrehoztam shortlistet a lehetséges célpontokkal. Ez megint 1-2 óra volt.
Már eltelt 6-8 óra, és egy napot sem haladtam elõre. Aztán az elsõ 4-5 barátságos meccs alatt finomítgattam a végleges taktikákon, ehhez comprehensive nézetben toltam le õket. Egy meccs kb. 15 perc, szóval ez is volt 1-2 óra a statisztikák kiértékelésével együtt. Augusztus utolsó napjai is lassan teltek, nagy volt a forgalom az átigazolási piacon. De nálam a nyári idõszak mindig ilyen körülményes. A szeptember-május közötti rész gyorsabban fog pörögni. (ja, a Bayernnel vagyok). Nálam egy szezon simán van 40 óra, de inkább több.

Nem kevés a 17 óra... Mivel töltötted?
Nekem is nagyon hosszadalmas egy szezont végig nyomni.

gojoci
Nem tudom, ti hogy a bánatba tudjátok így darálni a játékot. Én 17 órája játszom, de még csak most ért véget az elsõ átigazolási idõszak. 2012. aug. vége. Ez az utolsó napi átigazolási gyorshíres opció nagyon király volt. Végig követtem az eseményeket. Közben egy kis pálinkával megünnepeltem a nyertes tippmix-szelvényemet. (az Internetes Fogadások, Tippmix +18 topicba belinkeltem, ha esetleg érdekel valakit. <#vigyor2> )

bexinho
Sziasztok!

Rég írtam már, sajnos nincs idõm a szakgyak meg a szakdoga miatt a Fradis (FM2012) karrieremet folytatnom. Azóta megjelent a 2013 is, vegyes érzéseket táplálok iránta, bár ahogy látom egyre többen játszotok vele. Februárban 99%, hogy megveszem. Addig decemberben folytatom a régi karrierem. Nincs szívem eldobni.

Ha megengedtek egy kis Off-ot, ami kivételesen nem az FM-el kapcsolatos, akkor megköszönném. Okostelefon+vásárlás szakdolgozat témámhoz kell, ami tulajdonképpen csak 1-2 percet venne igénybe.

Köszönöm: http://bit.ly/UWRsd9

FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/

Szycsu
Lenne hozzá vasam, én is megvenném. Nem szoktam sok játékot, de amit ennyire szeretek, azt megveszem. Half Life 2 is vákuum alatt van tartva már jó pár éve. 😄

Les Dogues

Kíváncsiságból megnéztem mennyien töltötték le az ncoreról: 12 ezren. Pedig az ingyen van. Még esetleg hozzátolhatjuk a többi torrent oldalt, s így kijön egy durva 20 ezres tábor... Ebbõl kiindulva durván 2 ezer embert mondanék, aki megveszi eredetiben, de ezzel talán már túloztam is...

Pápa elleni meccs érdekes volt,bíró eldöntötte,42.perctõl 10 emberrel játszottunk,azt lefagyott a védõm és úgy kaptam ki:/ gyõr ellen 1-1 lett,elszállt a gép,segédedzõm tolta le újra.😊

Huni92
Generált egy történelmet neki a játék, nem nagy dolog. Láttál te ilyen fejjel rendelkezû valódi játékost? 😊

Huni92
10 ezer példányt mondtak nekem, ne ringassuk magunkat 😊 Felvettem a kapcsolatot a törökökkel, hátha tudnak mondani errõl valamit. Vagy az SI-nél nem normálisak, vagy nem kell ennyi eladott példányszám.

Zenszkij
jajah, szerencsénk volt, szerintem ennyit megért a játék, hogy ne kelljen a feltöréssel szenvedni

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?