Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem már pár szezonja fullos az ifiközpontom, Bl-ben is megyegetek, de nem igazán sikerült még csiszolatlan gyémátra akadni. Most is több a külföldi a keretben mint a magyar sajnos. Kapus poszton volt magyar játékosom, meg 1-2 csatárocska, de pl. 800 ezerért hoztam 30 gólos elefántcsontpartit a Haladásból.
A válogatott magyarokat nem tudom haza csábitani, meg simán találok tõlük sokkal jobbat 1-2 milliórt dél-amerikában, vagy afrikában
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
www.smart-bus.hu
tirimturum
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
<#taps>#taps><#worship>#worship> De ez csak a beszámolónak szól, az eredmény nem kirívó! 😊
www.smart-bus.hu
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
Amúgy nekem tetszik a nehézsége, látom sokaknak nem jön be, de végre van kihívás. <#wave>#wave>
Kérdésem lenne: Lehet valahogy a játékban a statisztikáik alappján keresni játékosokra ?
Úgy értem, hogy legtöbb passz, vagy gólpassz, rúgott gól, megnyert párharc, fejelés, kapusoknál védés, stb alapján ?
Nyilván, csak ha már elindult a szezon és vannak adatok, vagy esetleg több lejátszott szezon után...?
Alapból benne van ez a játékban valahol ? Ha nincs, van olyan scout segédprogi amivel lehet ilyenekre keresni/szûrni ?
Köszi elõre is a választ...
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
A VB játékosa
Dembelé meglepõ, hogy milyen jól játszott 😄
A VB-n legtöbb gólt szerzõ játékos
Én Neymarban v Hulkban gondolkodtam a vb elõtt, nem hittem, hogy kinövi magát a srác 😄
A VB legjobb fiatal játékosa
A VB legszebb góljai
A VB álomcsapata
Ha Thiago Silva végigjátsza simán ott lett volna Godin helyett 😄
Ezzel a csapattal vágtam neki a nagy küzdelemnek
Az alap kezdõm a Diego Alves, Dani Alves, Silva, Luiz, Marcelo, Sandro, Lucas, Ramires, Coutinho, Hulk, Neymar volt 4-3-3-as felállásban, de ez gyorsan változott.
A döntõben vezetõ út nem volt könnyû, de miután könnyû csoportba (É-Korea, Dánia és Lengyelország) sorsolták a csapatot, így a továbbjutás kötelezõ volt. Elsõ meccsünkön Észak-Koreával találkoztunk. Nem volt megerõltetés a csapatnak, így a nyitányon lazán leléptük õket.
Ezután következett a csoportbeli legnagyobb ellenfél Dánia. Velük megszenvedtünk, így hát nem is hozott eredményt. Csöndes 0-0- lett a vége.
Majd következett Lengyelország. Újabb nem túl megerõltetõ meccs. Végig fölényben játszottunk, aminek meg is lett az eredménye. 2-0
Elsõként mentünk tovább a csoportból. Az egész csoport eredménye papírforma. Mögöttünk a Dánok jutottak tovább...
A tizenhat között Elefántcsontpart jött. Kiegyenlített meccs kulcsa az afrikaiak rossz kihasználása volt. Középpályás fölényükkel nem tudtak mit kezdeni, míg a másik oldalon nekünk Damiao vezetésével összejött minden.
A 1/4döntõben az Angolok következtek. Rooney újabb egyenlítõ góljára tudtunk még a félidõ elõtt válaszolni, ami a kezünkbe adta az elõnyt. Innentõl megállíthatatlanok voltunk.
Az elõdöntõben a Belgákkal találkoztunk. A belga fölényt és kevés gólt hozó meccsen végül a 11-esek döntöttek. Dani Alves újra oda állhatott a labda mögé, de az 1 évvel ezelõtt hibáját - ahol hibája miatt nem gyõztek - megismételte és megint kihagyta a büntetõt. Szerencséjére a másik oldalon is voltak ketten, akik nem tudták berúgni. 4-3-mal Brazília a döntõben. Ellenfele Uruguay.
A 3. helyért Belgium - Szenegál mérkõzést rendeztek, ahol Szenegál 1-0-ra nyert.
Eddig 2 meccset játszottam az Urukhaiok ellen és mindkettõ döntetlennel ért véget (1-1 és 0-0). A mostanit mindenképp dûlõre kell vinni. A srácoknak a meccs elõtt mondtam, hogy a szurkolóknak is nyerjék meg a címet. Mindenki lelkesen vágott neki a mérkõzésnek.
Ez a csapat futott ki a mérkõzésre. Sajnos Sandro és Thiago Silva is lesérült, de így is erõs csapattal tudtam kiállni. A kapuban a Valencia megbízható hálõõre Diego Alves, széleken Alves és Marcelo futkároztak segítve a támadásokat. Középen Sandro helyett a Porto játékosa Luíz Gustavo rombolt. Elõtte visszavonta Leiva és hol támadó, hol védekezõ szerepben Hernanes játszott. Fen pedig egy bárki által irigyelhetõ hármas bombázta a védõket. Jobbról Hulk, balról Neymar tört folyamatosan befelé és középen Damiao is elvonta a figyelmet.
A mérkõzés elsõ helyzete nem is más, mint a mérkõzés elsõ gólja. Hulk úgy csavarta középre a labdát, hogy bármelyik pék megirigyelhetné. Hulk beadására Marcelo érkezik, aki érdekes módon egyedül áll az uruguayi védõk mögött. 1-0
A gyors gól után (ami mellesleg a torna leggyorsabb gólja is lett) megzuhant picit a kék-fehér csapat, így Brazília nyugodtan ostromolhatott tovább. Teljesen beszorultak és 11 emberrel kénytelenek védekezni. Senki nincs a másik térfélen. Cavani olyan messze a kaputól, mint Makó Pekingtõl.
Emellett a sárgák olyan nyugodtan járathatják a labdát, mintha nem is lenne más a pályán. Egymás után dolgozzák ki a helyzeteket. Marcelo és Alves teljesen fent, szinte nem is kell a védekezéssel törõdniük.
Ha sikerül is támadásba lendülnie az ellenfélnek vagy Gustavonál vagy a védelemnél elhal az akció, kapura rúgásig el se jutnak.
Egy gyors kontra Marcelotól, aki tökéletesen íveli középre a labdát Damiao fejére, aki telibe fejeli a kapufát.
14 perc kellett Uruguaynak, hogy felocsúdjanak a gólból. Egy szép játék után Cavani juttatta a labdát a hálóba. Ramírez passza után Ábel Hernández ugratta ki azonnal Cavanit, aki Marcelo miatt nem volt lesen. A vissza futó védõk már nem tudtak segíteni és 16-ról bevágta.
A játék képes nem sokat változott a gól után. Brazília ugyanúgy folytatta támadásait. Marcelo, Neymar, Alves és Hulk betöréseivel, beadásaival próbálták feltörni a védelmet. A másik oldal tovább próbálkozott és akadtak lehetõségei, de a lövésig ritkán jutottak csak el. Az egész meccs alatt csak 4 kaput eltaláló lövésük volt. Ez egy döntõn nagyon kevés, nem lehet megnyerni, így egy meccset. Akár 20 perc után 2 vagy 3-0-ra vezethetett volna a kék-sárga alakulat Damiao révén, de minden lehetõségét elpuskázta. Nem akart összejönni neki semmi.
Mivel uruguay gyémánt alakzatban játszott és középen tömörült, így a széleken csak a bekkek voltak, akik pedig nem merészkedtek, de nem is tudtak nagyon a félpályánál messzebb kalandozni. Emiatt a széleken erõsen sebezhetõek voltak. Ez a mérkõzésen is meglátszott. Marcelo és Dani Alves kedvükre mehettek fel a támadásokkal és szintem minden támadás a szélrõl indult. És ezt tehetetlenül nézték Cavaniék.
A második gól egy Hulk labdaszerzésbõl indult és picit lelassult a végére, de így is sikerült góllal befejezniük. Hulkot még sikerült megállítani, aki az érkezõ Alvesnek passzolt, aki elõtt hatalmas terült volt, mivel betömörültek az uruk a 16-osra. Õ pedig peadta az érkezõ Damiaonak, aki pár méterrõl már nem hibázott és bevarrta...
Hulk hozta a 3. gólt. Miután megkapta a labdát érthetetlen módon simán végigvezethette a pályán egészen a 16osig, ahonnan kegyetlen módon bebikázta a kapuba.
A 2. félidõ nagyrésze eseménytelenül telt. Brazília továbbra is fölényben maradt. Majd jött a 81. perc. Muslera kirúgása után Hernanes Damiaohoz fejelte a labdát, aki Hulknak passzolt. Õ elsuhant a szélen és a precíz beadás után Neymar bevágta a 4. és utolsó gólt, ami bebiztosította a gyõzelmet. Ez a gól mindent elmond a mérkõzésrõl. Uruguay csak nyomozta a mérkõzésen a labdát. És e mellé még a hibák is felsorakoznak. Brazília 3 passzból hozta össze a negyedik gólt. Hulk, Neymar és Damiao egész meccsen szinte akadály nélkül tüzelhetett a kapura. Ennek eredménye, hogy mindhárman végül betaláltak. Hulk lett a meccs játékosa 1 góljával és 2 gólpasszával.
Így lett a 2014-es Mundial gyõztese az így már 6x rekorder Brazília...köszönöm a figyelmet....Én vagyok a Király!!! 😄
Le is mondott utána VdB és most Vilanova az edzõ 😄
azt szeretném kérdezni ,hogy a Football Manager 13-hoz van e magyaritás ?
Elõre is kösz !!!
de csak hogy mondod, most tûnt fel hogy nincs is spanyolország 😄DDDD
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
www.smart-bus.hu
Man City - FC Bayern 4-2 Agüero(2),Barry,Toure ill. Dante,Contento
majd jövõre...
de ha nem paint, akkor meg PS 😄
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
a rendes képek úgyis thumbnailesek lesznek, szóval tudom a helyem 😄
Ha esetleg érdekel magyarul valakit, hogy mit javít az új patch, annak tálalom ezt.

Ketten vágtunk neki online játékban, két lengyel 2. ligás csapatot választva, méghozzá természetesen kettõ kiesõjelölt együttest. Névszerint Olimpia Grudziadz és Stomil Olsztyn, utóbbi az enyém. nagyjából hasonló pénzügyi helyzettel és ezzel együtt járó hasonló fizetési sapkával kezdtünk, amit amúgy meglepõen alacsonynak találtam (a magyar 2. osztályú putnokkal sokkal magasabb volt). Igazoltunk, amennyit csak tudtunk (bár inkább kevesebbet mint szerettünk volna), majd kezdõdött a bajnokság, ami számomra elsõre nem sikerült túl jól.. Az utolsó fordulókban sikerült elbukni a feljutást, elég durván visszacsúszva a tabellán. erõsen meglepett ez a sikertelenség az elõzõ játékokhoz képest, de mivel ismerõsömnek sikerült a feljutás, végülis eszembe sem jutott, hogy feladjam már itt. A legjobban teljesítõ játékosom (aki csak kölcsönben volt nálam és azóta visszament, de elképesztõ paintszkilljeimet segítségül hívva alávágtam a nálam nyújtott teljesítményét) vezérletével azért volt 1-2 jobb meccsünk is, és kezdtem ráérezni a taktikai részére is a játéknak.. (ez amúgy totál nem igaz, de így lett szép kerek a mondat, szóval marad <#idiota>#idiota> )
Jött hát a következõ szezon, nekem még mindig a másodosztályban, és csak 1 célom volt, hogy feljussunk, lehetõleg simán. Botrányosan kezdtük ezt a szezont is, de aztán (egy rövidebb jó forma után az elsõ félévben) a második felében már belejöttünk, alig vesztettünk pontot. az utolsó forduló nem fért bele, pedig csak ott dõlt el, hogy nagy nehezen, elképesztõ versenyfutásban a végén valahogy csak sikerült 1 iksszel bebiztosítani a 2. helyet (az utolsó elõtti fordulóban szereztük meg..). A tabella (az elsõ helyhez is elég közel kerültünk, de ezzel meg is elégedtem, mivel a lechia a szezon során 10 ponttal is vezetett)
nagy-nagy öröm, 2 kulcsjátékost emelnék ki - bár többet is lehetne -, a szûrõm, zé luis, akinek a képességei igen durván megkoptak az év végére, de így is messze a legstabilabb teljesítményt hozta, remek védekezõ és passzoló átlagokkal. A másik a csatárom, ramirez, aki többször nem is saját posztján játszva hozott elég jó teljesítményt összességében. 30 k-ért jött elõzõ félévben, csak 24 éves, nagyon jó igazolás volt (zé luis ingyen jött).
Ebben a félévben érkezett 1 igen tehetségesregen is, akinek tényleg csak a fizetésével van bajom, ami egy záradéknak köszönhetõen kb másfélszeresére növekedett, mikor behívták 18 évesen (..) a venezuelai válogatottba - de legalább gólt lõtt.
A kupákban egyébként egyikõnk sem alkotott maradandót a két év alatt, majd talán jövõre, lehet kelleni is fog, mert az elsõ osztály még keményebb dió, az idei tabella (7. lett ismerõsöm). Cél tehát jövõre kb a bennmaradás, de komolyan kell majd erõsíteni mindenképp.
(bocs a hosszért, remélem a képeket legalább nem csesztem el..)
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
Fenerbahce-Bayern 2-4 Gomez 4 gólt lõtt,ugyanúgy ahogy az Arsenalnak is 😄DD csúcs ez a pali,IRL meg egy szar 😄 de a lényeg így fél lábbal a döntõben vagyunk,ahol valamelyik arabbérenc csapatot kapjuk (City vagy PSG),remélem a bajor kolbi a torkukra akad majd a rongyfejûeknek
(a maximalista fejem fog a sírba vinni egyszer 😄DDD )
jelentem,ízlett a frankfurti leves! 😄D Hátralévõ 6 fordulóra elég EGYETLEN pontot szereznünk a bajnoki címhez,BL-ben hátravan a negyeddöntõ visszavágó az Arsenal ellen(elsõ meccs 5-0 lett,szóval várjuk az elõdöntõt),kupában a Leverkusen lesz az ellenfelünk az elõdöntõben,mostmár egyértelmû cél a triplázás. Ha sikerülne,akkor szezon végén lemondok(ugye a mondás...a csúcson kell abbahagyni),és elvállalok egy válogatottat.