Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a pénzügyi része meg nem számít. fiorentina, aston villa, bolton....náluk ilyenekkel nem lehet spórolni 😄
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Eddig úgy csinálgattam hogy kutattak ezek mindenhol, de tényleg mindenhol. Most viszont már rohadt idegesitõ hogy nem sikerült 10 év alatt 1 normális magyart se találni, ezért erre fókuszálok most, meg egy normális BL menetelésre.
Én egyébként mindig maximálisan kihasználom a stáb bõvitési lehetõségeket, van olyan játékosom amelyik egymaga többet kap mint a fél stáb, szóval tõlük aztán nem sajnálom a pénzt
az összes szkótot kiküldtem a magyar pusztába
meg van asszem 19 edzõm is. Már csak stadiont kéne épitenie a hülye elnöknek (rólam elnevezve ofkorsz)
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
19 scoutot ráküldtem Mo-ra, 21 éven aluli minimum 4 csillagos potenciállal rendelkezõ srácokra vadásznak. Rohadt kiváncsi leszek mi sül ki belõle. Játékos úgyse akarok venni, ha a tartalékokat meg a kölcsönben lévõket játszatnám akkor is behúznám az MB1-et
Julien Schieber 19 tétmeccs, 15 gól, 6 gólpassz
Robert Lewandowski 20 tétmeccs, 21 gól, 5 gólpassz
tehát a 66 lõtt gólunkból csak õk ketten 47-bõl valamilyen módon kivették a részüket!
És ugye egyikük se Falcao,Ibrahimovic,Van Persie,Messi kaliber...
4-4-2 formáció
Very fluid - Attacking
rövid passzok,ellenfél térfelén letámadás,szûk játék,gyors tempó,védelem feltolva
a 4 védõ:
fullbackek két szélen automatic
középen két védõ normál central defender defend mentalitással
a 4 középpályás:
MR: Winger,támadó felfogással
ML: szintén
jobboldali belsõ középpályás,MC: Advanced playmaker support
baloldali belsõ középpályás,MC: Ball winning midfielder, defend
a 2 csatár:
jobboldali támadó: complete forward support
baloldali támadó: adwanced forward attack
Dortmunddal tesztelgetem,november 30.-a van,22 tétmeccs 17 gyõzelem,2 döntetlen,3 vereség. 66 lõtt,17 kapott gól.
Hazai pályán ellenféltõl FÜGGETLENÜL fix 65%-os labdabirtoklás,temérdek helyzet kidolgozás. Idegenben szintén meddõ mezõnyfölény,még nagyobb csapatok ellen is(pl.: Schalke,Shakhtar,Milan),helyzetek szintén jönnek. Meccseken ahogy látom a kulcskérdés gyengébb csapatok ellen a két szélsõ középpályás,nem kellenek klasszisok,a lényeg hogy gyorsak legyenek,jól passzoljanak. Azonos képességû,vagy esetleg erõsebb csapatok ellen fontos a baloldali belsõ középpályás,jó munkabírásúnak kell lennie,jó szerelési,és emberfogási értékekkel,de tudjon passzolni is kontránál. Nálam ezt Sven Bender tökéletesen megoldja. Januárig tesztelem a Dortmunddal,utána még próbálgatom más csapatnál is.
http://bit.ly/XQbeT9
FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/
de az ilyet nevezem én védõmunkának....

24-bõl 22 fejest nyert és 26x tudott tisztázni....nem szarral gurigázik na 😄
kosheen: nem baj hogy hosszú lett. sokan szeressünk ilyeneket olvasni 😄
korábbi szezonok csak számokban, csak hogy látszódjon a tendencia
szezon - gy/d/v rúgott/kapott gól pont
16/17 - 18/7/5 66/30 61
17/18 - 19/10/1 70/22 67
18/19 - 25/2/3 94/25 77
19/20 - 25/4/1 101/23 79
Végre ebben a szezonban átléptem a 100 gólos határt. 3 meccsel a vége elõtt ehhez kellett volna meccsenként 3 gól, erre egybõl jött egy 1-1-es döntetlen, azt hittem nem jön össze. Végül mentem Egerbe, kontrára állitottam a csapatot és vágtam hetet.
9 szezon alatt kicsit helyre hoztam a magyar foci elmúlt 20 évének bajait. Elsõ kettõ BL-ben, 3-5 El-ben indulhat már.
Igazolások
16/17
5 játékos jött akkor (összesen alig 1 milláért) akik közül 4 stabil kezdõ azóta is, egyet pedig jó pénzért eladtam
ekkor volt az elsõ nagyobb átalakitás, elment a gólvágó target man-em a videotonhoz, jött helyette az azóta klasszissá érõ új csatárom. (Yobou - lent bõvebben)
17/18
egyiptomi válogatott kapus, 17 éves U19-es vb gyõztes francia bekk, 16 éves csatár, fõleg fiatalok jöttek, semmi extra. Jött ekkor 3 fiatal magyar, de a nagyon erõs konkurencia miatt, közülük csak 1 támadó tudott több-kevesebb lehetõséget kiharcolni
Ekkor vitte el az Inter a kedvenc hátvédemet akit asszem a játék kezdetekor igazoltam le.
18/19
3 fiatal ingyen, azóta is kölcsönben vannak, meg egy fiatal magyar támadó akit kölcsön adogattam. Elõször Mainzban húzott le pár meccset 18 évesen, aztán a Rodában lövöldözgette a gólokat, kár hogy fél évre is volt hogy kidõlt. Benne látok fantáziát, 23-24 évesen stabilan akarnám játszatni, kár hogy Yobou, az állandó csatárom harmincasával lövi a gólokat, nehéz szivvel fogom igy eladni majd 😄
Nagytakaritás, pont egy tucatnyi játékosnak intettem búcsút. Egy szintén nekem nagyon kedves gyerek is a Leichesterbe ment, akit a játék kezdetén hoztam ingyen.
19/20
a totális átalakulás 😄
Paulinho a bal szélre 8,75 milláért, Pablo Gonzalez treqartistának 6 milláért, Eduardo Torres jobb szélre 9 milláért. A 4-2-2-2 átalakult kicsit, az egyik csatárt hátrébb hoztam.
Jött még ezen kivül 3 csatár, kettõ közülük a második csapatban vitézkedhetnek még vagy 2 évig, bár õk is belekerültek együtt 3 millába. A harmadik csatár az meg csak azért hogy legyen 😄 Csak 300 ezerbe került, de 19-es befejezéssel, kicsi fizuval elvan a padon. Újabb fiatal magyar 400 ezerért.
13 játékos elment, többségük azért már elég régóta nem is játszott, még a második capatban is ritkán. Most elõször lett negativ az átigazolási mérlegem, dehát volt vagy 20 milla a kasszában, eddig alig költekeztem, most seggére vertem egy kicsit a pénznek.
Egyébként az új fiúk az utolsó fillérig megérték az árukat (bár a gép korrigálta és levitte mindet 2-3 millióra)
név meccs/gól/assziszt/átlag
Paulinho 46/23/16/7,71
Torres 34/7/22/7,49
Gonzalez 15/14/6/8,15 (õ egyébként 21 évesen 34x-es chilei válogatott 😄)
Yobou 36/31/10/7,77 - õ nem új, ez a negyedik szezonja, csak õ még hiányzott a támadónégyesbõl 😊
A bajnokság idén fordulókkal a vége elõtt megvolt ismét, zsinórban ez volt a hatodik. A kupa is összejött megint, de tiszta ideg voltam, csak 11-esekkel lett meg a Vidi ellen, 3-3 után. A vidi csatárára direkt volt ember állitva, naná hogy gólt lõtt, plusz pont a falábú exfradista Kulcsár vágott kettõt
Egy bajom van, de az nagy. Nemzetközi porondon nem tudok még tényezõ lenni sajnos. Egyszer volt hogy a BL csoportomból tovább tudtam jutni, azt hiszem EL 8 között véreztem el végül.
Idén is elsõ meccsen 2-1-re verem a Barcát, aztán az összes hátralévõ meccsemen (PSV, Liverpool) kikapok.
Mostanra megkeresett egy pár szövetség, hogy vezessem az ifiválogatottjukat. Uruguay U23-as csapatát válaszotttam. Bár nem tudom meddig húzom majd, a válogatottozás nem tud lekötni. 1x már voltam magyar kapitány, meg nigériai kapitány is, de mindig felmondtam pár meccs után, leeht itt is bedobom a törölközõt.
Picit vicces...hót fos magyar játékosokat generál a gép, de Véber Zsuzsi kivezette a magyrokat az EB-re
Nekem pont az kellene, hogy ne kelljen egyesével végignézni a már kikeresett potenciális jelölteket, hanem ez alapján (statisztika) tudjak keresni, vagy legalább összehasonlítani a jelöltjeimet.
Pl: Dzsudzsáknak volt az elmúlt szezon(ok)ban 15 gólpassza.
Ez alapján akarok találni mondjuk egy olyan szélsõt, aki szórja a gólpasszokat, vagy egy olyan csatárt(hátvédet) aki szögletnél vagy beadásból termeli a fejesgólokat pl.
Nekem erre kellene egy ilyen keresési opció.
Ilyen van benne valahogy, vagy egy scout-al lehet így keresni/szûrni ?
Mind a 100-at mondjuk 😊
szóval http://imagerz.com/QFdDWVlVVgA
blüh im ganzen dieses glückes.
"A legjobb dolog mindig a gyerekkor, amikor a kibaszott eső is még meleg volt"
Ha ez így van, akkor ez nagyon gáz 😞
Igazán beleírhatnák a játékba, mert teszem azt 2-3-4 lejátszott szezon után, inkább érdemesebb olyan játékosokat felkutatni, megszerezni, akiknek nem csak a képességeik jók, hanem hozzák is a formát !!!
http://footballmanager2012ferencvaros.blogspot.hu/2013_02_19_archive.html
FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Scout ?
Melyikben ?
ettõl függetlenül irl a spurs kapkodna ha egy sikeres volt bayern edzõ menne hozzájuk 😄D
Úgy értem, hogy legtöbb passz, vagy gólpassz, rúgott gól, megnyert párharc, fejelés, kapusoknál védés, stb alapján ?
Nyilván, csak ha már elindult a szezon és vannak adatok, vagy esetleg több lejátszott szezon után...?
Alapból benne van ez a játékban valahol ? Ha nincs, van olyan scout segédprogi amivel lehet ilyenekre keresni/szûrni ?
<#duhos2>#duhos2>
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Én 2020-ban járok és ingyen tudok ilyen francia U19-es vb gyõztest, meg 1-2 milliókért olyan 4 csillagos argentin srácokat hozni hogy csak lesek. Meg ugye ott vannak az afrikaiak is. Magyarból viszont még véletlen se akad. A legjobb magyar játékos helyett is van a keretemben 20 éves gyerek amelyik klasszisokkal jobb és bagóért vettem.
Már tényleg ott tartok, hogy nem kell igazolnom hanem csak játszatni a csapatot együtt és nyerik a bajnokságot nagyon lazán. Mostanra a legnagyobb gondom az lett hogy kit kéne kihagyni. Pl. egy kicsit variáltam a taktikán és egy második felállást is begyakoroltattam ezért nem volt szükségem az egyik (amúgy mocskosul túlfizetett) 21 éves egyiptomi válogatott target man-emre, kölcsön adtam a Fenerbahcenak ahol fossa a gólokat. És ilyenek nem férnek be most hozzám. Elkapott a hév anno aztán bevásároltam, most meg nem tudom kit zavarjak el. 😄
Akárkit beállitok az stabilan hozza a 7-8-as osztályzatot, bármelyik csatárt teszem be tuti hogy gólt fog rúgni
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
I met God. She's black
most majd a lyonnal fogok egy ilyen karriert kezdeni.
de akár lehet az is célkikötés hogy mindenki a csapatban azonos nemzetiségû legyen.
HALA REAL MADRID!!! The BEST: SCHUMI. NEXT LEGEND: VETTEL.
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Azt nem tudod véletlenül (vagy valaki más), hogy mi lehet az oka annak, hogy nem engedi kijelölni a szögletek, szabadrúgás stb. rúgóit. Hiába húzom oda a játékost nem "teszi le". Így pedig nehéz mondjuk 1-2 szabadrúgásért felelõs játékost erre is edzeni, ami szerintem azért fontos lenne...a meccs közben random jelleggel változtat, hogy ki végezze el a szögletet és a szabadrúgást. Nekem ez nagyon kényelmetlen, de sajnos nem engedi beállítani...fogalmam sincs miért :S
Fm12-ben végig a meccs közben is jelen vagytok? Vagy "csak kommentár" opcióval végig futjátok?
(bocs a sok kérdésért, de most kezdtem el ezt a játékot 😊 )
Véber Zsuzsi a szövkap, ez is mutatja hogy milyen gyengécske is lesz a focink akkorra 😄
Egy 5 milliós Feyenordos támadó a legértékesebb játékos, utána Otigba jön, aztán ilyenek hogy Bódi, Futács, Lázár, Adorján (nálam volt, jól is játszott, de nem volt hajlandó hosszabbitani és ingyen ment az Olympiakoszba ahol egész jól tolja).
A generáltak elég gyengécskék sajnos. Az egyik az ADO Den haag-ig jutott, õ a legjobb. De már ilyen Eger, Vác szintû csapatokból is behivogat a nagyszerû Véber mester.
Sajnos én is kénytelen vagyok külföldiekre támaszkodni, pedig szivesen megvenném én a magyart ha már kinevelni nem tudom, de halál gyenge mindegyik.
Zolika - az edzést én úgy csinálom, hogy van posztonként külön (szélsõ-, középsõ védõ, winger, középpályás, irányitó, csatár-kb ennyi), oda beosztottam az embereket, azzal nem is variálok. Szezon elõtt lenyomok egy fizikai felkészitést, akkor mindenkinek csutkára van húzva a strength, stamina, labdát nem is látnak pár hétig, utána szezon elõtt még mindig le szoktam nyomni legalább 5 edzõmeccset. Szezon közbeni szünetnél erõnléti edzést nem csinálok, akkor inkább adok egy kis pihenõt, aztán edzõmeccsek 4-5 naponta.
Amin állitgatni szoktam az a match preparation, bár 2020-ra már nem kell variálnom vele csak a BL-ben, hazai meccseken teamwork vagy támadó, attól függ kivel játszok.
Az egyéni edzést mindenkinek beállitom és általában fél évig szoktam hagyni, meg pár havonta ránézek. Ha valamiért nem akar fejlõdni abban akkor változtatok. Ha 1-2-3 pontot fejlõdött akkor valami mást állitok. Én nem szeretem ha 1 értéke kimagasló, inkább a többit is próbálom utána húzni. Persze van a keretben 2-3 olyan akinek kimaxolom mondjuk a szöglet, vagy szabadrúgás értékét és õket évekre magamhoz is láncolom.
FM12-ben Ti hogyan állítottátok be az edzéseket? És hány napig hagytátok azt az edzéstípust? Azaz mennyi nap után változtattatok?
Jelenleg én azt csinálom, hogy az "edzés" menüpont alatt külön vettem a védekezõ és támadó játékosokat csoportokba, de még így is egyesével kell beállítani minden játékosnak, hogy éppen milyen jellegû edzést végezzen! Kb 3-4 napig hagyom ugyanazt az edzéstípust, aztán váltok.
Nektek milyen "taktika" válik be az edzések terén? Ti hogyan és milyen "elv alapján" edzetek?
Köszi a segítséget! 😊
A támadósoron ráadásul nem akarok variálni, el akarom érni a 100 gólos határt, ehhez a hátralévõ három meccsen 9 gól kellene, úgy hogy a 2. helyen lévõ Debrecenhez is megyek, ott meg valahogy nem érzem tutinak a 3 gólt 😄