Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sysfox
Mondjuk, ami röhej, az FM szerint két "kisebb trófeát" nyertünk eddig. Nyertem egy FA-Kupát és egy Europa Ligát... Ha ez neked kisebb trófea... :)

Annyira megugrott a reputációm ezzel, hogy én vagyok a legnagyobb esélyese az angol válogatott kispadjára (jelentkeztem is), mert Ancelotti lemondott a siralmas EB/VB szereplés után. Az angolok még a csoportból sem jutottak tovább...

A válogatottban vándormadár vagyok, voltam ausztrál, nigériai edzõ, jelenleg az íreket trenírozom, és most jelentkeztem az angol kispadra.

FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/

Sysfox
Nekem is véget ért a 2015-2016-os szezon. A bajnokságban 5. helyen végeztünk, de hatalmas meglepetésre megnyertük a Blackburn csapatával az Europa Ligát, mégpedig az Inter 7:2-es legyõzésével! Elõtte a Manchester Unitedet, a meglepetés Panathinaikost, az elõdöntõben pedig a Real Madridot búcsúztattuk.

FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/

Érdekes dolog történt:
Vidivel játszom utolsó elõtti fordulóban a Lokival, 2-1 az állás, jön egy beadás és szerzünk egy szabályos gólt, meg is adták de az eredményjelzõre nem került fel. Folytatódott a meccs, majd a 87. percben újabb gólt szerzünk, megint nem történik változás az eredményjelzõn. Lefújják a meccset, és nem tudok továbblépni! Nem hozza be a teamtalkot, ha próbálok továbbmenni space-el akkor csak a meccset próbálja elindítani/megállítani. Tapasztalt valaki ilyet?? FM 12
LasDen
hasítunk...
kiesés ellen küzdünk szóval nem meglepõ...amíg meg van esély benn maradni, addig nyugi van...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

kosheen
az anyagiakhoz esetleg még annyi, hogy én lehetõleg az összes eladásba beleteszek olyan opciót, hogy a következõ eladás x (próbálom mindig az 50%-ot csinálni) százaléka az enyém.
Akkor nem túl érdekes, de 1-2-3 év múlva kellemes meglepetések érhetnek ha csak úgy jön pár száz ezer vagy akár millió juró a számládra

Szycsu
Hogy mit hogy csinálj francia honban, nem tudom nagyon. Még fm 11-ben nyomtam 3 évet Lille-el, de ott hagytam õket, miután bajnoki és bl cím is megvolt.

Les Dogues

zavbal
Pedig eladni kell.Építettem csapatot én is franciahonban és ütöttem az asztalt mikor a válogatott kapusom elvitte a Mu de abból a 12 millióból jött 3 játékos és maradt is egy kicsi.Értem én hogy jövõ csapata de pénzt csak így vagy a kupákból lehet kapni.A másik én mindig figyeltem a Marseille Psg Lyon tartalékokat ott is lehet jó játékost találni.Ja és eladásoknál megnézni hogy hány százalékot forgatnak vissza.Hiába csinálsz egy zsíros bizniszt ha annak 70%-t látod viszont...

Áh Lasden nem figyeltem na mindegy Vezesd gyõzelemre sereged!
bakkerman
anyagiak terén azt tudom javasolni,hogy folyamatosan építgess be szezononként 2 igéretes fiatalt az ifibõl,azok ha jól játszanak,akkor 2 év múlva már nagyobb összegeket lehet értük kapni,amit ráfordíthatsz minõségi ingyenesen igazolható játékosokra,vagy akár pénzért is vehetsz,és ha így megy ez a körforgás,akkor elõbb-utóbb lesz egy olyan mag a csapaton belül,hogy ütõképes együttesed lesz. A taktikát meg te érzed,te látod a keretben rejlõ lehetõségeket. Egy Nice szintû kiscsapatnál nem elvárás a sokgólos gyõzelem,olyan taktikát próbálj meg használni,amivel otthon elkaphatod a veled egyszinten lévõ csapatokat,biztos kézzel húzzák be a 3 pontokat,idegenben meg kontrázz ha kell,vagy menj ki 5 védõvel. Ha hosszútávra gondolkodsz,akkor mindenképp használd ki az utánpótlás csapatodat,a franciáknál szinte minden csapat fossa a 4 csillagos ifiket,20-21 éves korukra lehetnek a csapatod vezérei,hogy jöjjenek a jó eredmények,utána meg eladhatod õket jó pénzért,és jöhet a következõ "generáció".

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Szycsu
Amint játszom, linkelek képet, hogy hol keresd. Alap Skin-em van, nem tudom befolyásoló tényezõ-e.

Les Dogues

Sziasztok,

Szycsu! Köszönöm a választ! Bár nem találtam meg ezt az opciót :D de rajta vagyok...csak lehet kiüti a szemet és ezért nem látom :D A lényeg, hogy megoldható :)

Egyébként olvasom a hsz-eket napi szinten! Próbálok rájönni a trükkjeitekre :) Én a Nice-val kezdem a 3. szezonomat. Az elsõben éppenhogy nem estünk ki (17. hely), a 2-ban már jobban ment egy picivel (sima 4-4-2-es felállással) és a 14. helyre értünk be 3 ponttal lemaradva a 10. mögött. Igyekszem figyelni doldokra, de nem tudok ebbõl a "kis csapatból" ütõképes közép csapatot csinálni (ha már mást nem is). Igazolni nem engednek, mert már tavaly is ha egy ingyen igazolhatóra lecsaptam, akkor 400€-t engedtek maximum, ami valljuk be nem 15.000€. Adtam el játékost, ez viszont ugyanigy maradt, max felment 1300€-ra. (Pedig az egyik 10.500€-t keresett, a másik 13.000€-t). Így pedig nehéz építkezni.
Fiatalok között van 1-2 jó játékos, õk egyre többet játszanak...
Eladni is nehéz bárkit is...A kapusom és két védõm nagyon kapós, de õket nem adom.
A taktikát is próbálgatom. Most ebben a szezonban maradok a 4-4-2-es felállásnál kezdésnek. Tavaly év végén mikor erre átálltam, akkor bejött. Aztán meglátjuk. Kaptam 2 éves szerzõdést (mert itt már a 14. helyezéstõl is a vezetõk elaléltak). De a klub anyagi háttere nulla (átigazolási keretet tekintve). Szóval igazolni nem tudok, a csapat meg...hát így nehéz...
Nem gondolom, hogy analfabéta lennék a focihoz, edzõsködöm, voltam labdarúgó! Persze ez játék, itt másképp kell hatni a játékosra és másképp kell reagálni a meccsen a dolgokra...de kicsit elkeserít.
Na bocs a rinyáért :) Csak gondoltam megosztom veletek a gondolataimat!
Ha valakinek van ötlete akár a taktikával, akár az anyagi dolgokkal kapcsolatban, vagy csak egyszerûen van egy jó tipp a tarsolyában, akkor azt szívesen veszem :)

Jó szereplést mindenkinek, sok gólt és sok 3 pontot :)
Sziasztok!
Szycsu
Féltávnál 3 ponttal viszek a vidi elõtt, 1 d és 3 v csúszott be eddig. Meglátjuk, hogy lesz-e belõle bajnoki cím. Ligakupából sikeresen kiestem, azzal már szerencsére nem kell számolni, magyar kupában még vagyunk, de úgyis a "zsdfsad" csapat játszik, addig megyünk, amíg õk tudnak.

Les Dogues

LasDen
ez nehezebb lesz, mint gondoltam...5milliós fizu keretbõl nem fogok bajnok csapatot 2 nap alatt építeni. fõleg, hogy 99%-a már foglalt :D
Sikerült néhány használható játékost kölcsönbe hozni, de nehéz lesz....
3 éven belül EL-be kéne jutni, hogy lehessen feljebb lépni...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Nem készült hozzá, nem is fog!
LasDen
postimage.org-->>képet feltöltöd--->>kép alatt sok link--->>thumbnail fórumra kimásolod

kosheen
amúgy ahhoz hogy ilyen picikébe be lehessen tenni képet ahhoz hogy kell csinálni?

fm 13-hoz tud valaki adni egy magyarosítást?
sok sikert Genoaban ;)

Szycsu
Persze, Display & Sounds-nál kinyomod a Full Screen-t és Évoálá! (Hé, micsinálsz? Ez a hülye mondta neki, hogy gyújtsa fel... :D)

Les Dogues

Szycsu
Már vártam, mikor jön az újabb agyament név :D

Les Dogues

LasDen
semmi péz nincs, szóval fasza lesz :D

jóóóó :D
LasDen
Ricco87 volt olyan kedves és oda adta a mentését, ami 2024 szeptember 1-nél volt. Mivel nem beugrani akartam, hanem teljesen elölrõl kezdeni, így átpörgettem az egész szezont (2. lettél Rocco és mindenhonnan kiestél :D). Aztán a meglévõ edzõt visszavonultattam...
Majd nézelõdtem, hogy hova menjek...de aztán beugrott. A Genoa frissen jutott fel, így velük kezdek :D Here comes Józef Zachariasz Bem!!!

Sziasztok!

FM12-vel játszom, a gépemen XP van! Meg lehet itt csinálni azt, hogy ne "totál" teljes képernyõ legyen játék közben? Tehát a tálca látszódjon!
Ha ez beállítható, akkor azt hol lehet megtenni?

Köszönöm szépen elõre is a segítséget!
Z.
Szycsu

Les Dogues

Darthmushroom
jaja sok olyan van h bomba lövés kapus beleüt csak , és öngólnak adják meg hasonlók, Én is észrevettem

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Hmmm... én nem tapasztaltam ilyet! :)

www.smart-bus.hu

Szycsu
Nincs :D De nem is ez, az ellenfél szerez állandóan ellenem. Volt olyan, ahol kettõt is. Legtöbbször olyat adnak öngólnak, ami amúgy az én gólom lenne. Beleér a kapus, öngól, beleér a védõ, öngól, stb.. Meccsen még Abdi-nak adta a gólt, Split View-ban meg már öngólként volt feltüntetve...

Les Dogues

Ha a Gyepes nálad van, akkor nem! :D

www.smart-bus.hu

bestGP
8 mecsel a vége elõtt vezettem tabellát 10 ponttal. 3 mal a vége elõtt, már 1 el ment a napoli (serie a) és uccsó 3 meccs eléõõtt kaptam szerzõdéshosszabbítást, 3 évre. aláírtam, jött a maradék 3 meccs, minden kikaptam, erre kirugtak (3. hely meglett simán, cél az elsõ 5 volt).
az mi? :D

hüje vagy hamán szép nem!4

Barnabyka
Motpellier, Fiorentina, Leverkusen

Szycsu
Bug a 12-ben a rengeteg öngól?

Les Dogues

zyndar
Befejeztem a 6. szezont az 1860 München kispadján, beérett az eddigi munka végre :)

Bundás
Statok
Manager profil

Itt befejezem ezt a mentést. Összejött egy bajnoki cím, egy német kupa, EL gyõzelem és egy európai szuperkupa. Mindenbõl egy kicsi. Még van egy VB a bosnyákokkal, azt talán befejezem, aztán újat kezdek, valahol a Premier Ligában.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

LasDen
érdekel :D

van 2025os Newcastle-öm ha érdekel ;)

LasDen
az nekem mindegy...új emberrel kezdeném valahol :D
jó lesz az a 2019. ha felraknád valahova megköszönném :)

zavbal
fel tudok ajánlani egy 2019-es Bilbaot. A Molde trénereként kértek fel de lementettem a lehetõséget.27 millió igazolni 1,1 millió fiz. keret (920 a jelenlegi).
LasDen
nekem meg valaki egy 20huszonvaláhnyban tartót mentést küldhetne, mert nincs affinitásom újat kezdeni. amit kezdtem, ott gyorsan bedöntöttem a klubbot....
így legalább úgy tehetek,mintha nem veszett volna el a mentésem :D

Darthmushroom
Wolsburg-Real Sociedad, de min 2 bl gyõzelemig nem éri abba hagyni 2év után :D

bakkerman
vannak szabályok,be kéne tartani!

szabii98
Ócsárd-NB3 Alföld csoport <#vigyor5>

I met God. She's black

bakkerman
adjatok már valami tippet fm12-höz,hogy kivel kezdjek :D valami erõs középcsapatot keresnék fiatalos alapkerettel szerény történelemmel,tehát ahol lehet maradandót alkotni :D

Darthmushroom
Real Sociedad 1 év:
csapat végig nagyszerû volt egy két botlástól eltekintve, az utolsó elõtti fordulóba egy csodát téve itthon még a 2. helyre is sikerült felérni szóval abszolúte elégedett lehettek, nem úgy mint az igazolásokkal... Vela-t el kellet volna adni szinte sérült volt végig, Helenius érkezett még eleinte majd kidõlt 10+ hónapra, majd télen megvettem egy afrikait aki meg afrika kupán volt szóval vele se lettem kisegítve, de jött végül Kadlec aki félév alatt is 10+ gólig jutott, mellette a kölcsön lévõ Kozák emelkedett ki
igazolások:
igazolások
tabella:
tabella
Real elleni utolsó elõtti forduló:
real

Szycsu
Az Albert Stadion-ban is barnulhatna, nálam... :D

Les Dogues

bakkerman
ez se portugál tengerparton barnult :DDDDDDDDD

Szycsu
ASD

Les Dogues

tessék. nagyon szarul kezdte ezt a szezont... <#idiota>

horrorpops
4. szezon, féltáv.
a bajnokságban eddig parádézunk, fõleg a védelem dicséretre méltó. az Adler - Vlcek, Noll, Reinartz, Alaba négyes eszméletlenül teljesít, elõttük pedig jól szûrnek a srácok (Sahin, Biglia, Bargfrede játszik általában ezen a poszton).
az átigazolások egy kivételtõl eltekintve nagyon beváltak - csak éppen a rekordösszegért vásárolt Menez az aki eddig abszolút 0. egy árva pontja sincs kanadai táblázaton, pedig ilyen öszegért elvárható lenne, hogy valamit le is tegyen az asztalra. mikor szóltam neki, hogy 'öreg, ez így nem pálya' vérig sértõdött, jelenleg eléggé kifelé áll a szénája, fõleg annak fényében, hogy Pastore szerzõdése lejár a szezon végén és a tárgyalás az átigazolásáról már meg is volt. egyelõre még nem írt alá hozzám, de mással meg nem is tárgyalt még, úgyhogy igen csak pozitív vagyok.
mire ezt leírtam, véglegessé vált az átigazolása :)
megdöntöttük a HSV 30 éves rekordját is. ha más HSV - természetesen a kupában megint õket kaptam (mint lejjebb írtam, örök mumus), ofkorsz idegenben, és annak rendje és módja szerint kikaptunk... kurvára herótom van már tõlük.
BL-ben hiába szereztünk a Besiktas ellen 0 pontot, a Real ellen gyõzelem és döntetlen jött össze, a Liéget oda-vissza verve végül mázlival, de tovább mentünk a csoportból (és a Barcat kaptuk...)
a sikeres szezon annak fényébek meglepõ, hogy korábbi gólfelelõsöm Roux idén 3 gólt szerzett a bajnokságban. a házi góllövõlista éllovasa a 19 éves dán kp-m, öt góllal (utána Hunt-Vrana-Roux-Gebhart-Noll 3-3 góllal).
innen folyt.köv.

blüh im ganzen dieses glückes.

szabii98

I met God. She's black

szabii98
AS Roma
2014/2015
A tavaly 9. lett a csapat, így idén nem indultunk a nemzetközi porondon(ahogy 2011/12 óta egyszer sem), így a cél az Európa Liga volt számomra. Sokáig úgy volt, hogy csak a 6. hely lesz meg, de olyan jó tavaszt futottunk, hogy felülmúltuk magunkat.

Az utolsó 5 fordulóban a Palermoval harcoltunk a 3. helyért, majd õk nagyon leeresztettek, az utolsó 2 fordulót leadták így csúnyán visszacsúsztak.
Végül nagy elõnnyel megérdemelten indulhatunk a BLben.

A kupából egy bug miatt kiestünk a Fio ellen, nemrég szúrtam be a képet.

Képek:
tabella
igazolások
Abel Hernández

Abel gólkirály lett, Destro csak 17 gólt lõtt idén.

I met God. She's black

horrorpops
aki õsszel a BL-ben játszott, az játszhat tavasszal az EL-ben? illetve ugyanez fordítva?

blüh im ganzen dieses glückes.