Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
zyndar: Ronaldo és Del Piero visszavonultak Messi youth coach volt a Sporting Gijónnál Sasára pedig nem tudtam ránézni, mert sok bajnokság volt betöltve de a magyar nem.Talán az ismertek közül Victor Valdes vitte a legtöbbre mint spanyol szöv. kap.
grat 😄
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Közben befejeztem a harmadik szezonom is Ausztriában. Nincs szöveg csak kép:
Bajnokság:
Bajnoki Tabella
Meccsek elsõ fele
Meccsek második fele
Kupa (végre meg lett ez is):
Kupa menetelés
BL (elsõ nekifutásra):
Csoport végeredmény
Európa Liga:
Menetelés
Les Dogues
Az év csapata Kép
Mia san Mia
kezdjük az igazolásokkal: tartaléknak jött, de alapember lett Konc (g), 975e euróért Liverpooltól. Träsch jött mindenesnek (jobb-baloldalon, elõl-hátul mindenhol bevethetõ), majd a transfer idõszak uccsó napján jött Willian (nem volt csapata) és mivel Noll-t kivásárolta a Madrid (40 milliós kivásárlási ár), ezért a helyére jött az idõsebb, de megbízható Samba (8,5m). télen behisztizett Reinartz és Hunt is, elõbbi a Romaba, utóbbi a Milanhoz ment. de tartogatott a téli transzfer számunkra is egy nagy dobást, jött Rossi a Villarrealtól potom pénzért (2,8m).
kupában megint sikerült a második körben kiesni, semmi nem jött össze a Stuttgart ellen (döntõig meneteltek). a kupában valahogy sosincs szerencsém.
a továbbiakat képekben.
BL
EL
Bajnokság
legerõsebb kezdõm
januárig úgy nézett a Wolfsburg behúzza, de tavaszra nagyon kipukkadtak. legnagyobb örömömre az örök rivális HSV kiesett a brébe.
egymás után két bajnoki cím, van egy nemzetközi cím is, ha összejön a hazai kupa, könnyen lehet, hogy továbbállok egy gyengébb csapathoz.
nagy sajnálatom még az, hogy egyetlen saját nevelésû kölköt nem tudok mélyvízbe dobni, mindegyik kuka, hiába fejlesztem az utánpótlást.
blüh im ganzen dieses glückes.
a védekezéssel nem tom mi a fenét kéne csinálnom. Sárospatakkal barimeccs, de ott is gólt kapok, nem tudom lehozni nullára a meccseket, pedig egyénileg nagyon jó védõim vannak. A másik, hogy ezen a meccsen is már szünetben 3 emberem besárgult. A szerelés pedig közepesre van véve, szóval nem durvulnak nagyon a srácok.
Mi a fenét lehetne ezzel kezdeni?
Les Dogues
Ötlet a problémàra?
Les Dogues
Mia san Mia
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
Les Dogues
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Les Dogues
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy siker edzõ. Egy szezonban a tök utolsó helyen állt és kirúgták. Majd picivel késõbb egy kiesõ jelölt csapatnál próbálkozott újra. Kiestek....
Achievement Unlocked - 1 szezon 2 kiesés
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
ezek alapján csak gyõzzem megtartani...nem kicsit rombolna az nb1-ben ilyen értékekkel
elvileg jó a képméret
úgy döntöttünk, hogy mivel tél van, meg ilyenek, ezért egy négyes elég lesz a milánóiaknak. 😄 majd meglátjuk 😛
I met God. She's black
No, végigpörgettem végre este a szezont, a szinte mindig alkalmazott, szokásos 4-2-2-2-ben toltam végig, illetve idõnként az egyik csatár hátrébb húzódva AMC-t játszott. A szezon közepéig egész jól meneteltem, november végéig még vereségem se volt (2 ligakupa bukta, de az nem nagyon érdekel). Viszont az EL selejtezõnél az elsõ körben kipottyantam. Mondjuk tök mindegy, úgyis 2-3. körben kaptam volna egy olyat aki hazazavar 8 góllal, de csak megalázó volt kicsit
Kupában egy 3-3-as idegenbeli meccs után, otthon 3-1-re vert pont az újpest. Nagyon büszke voltam ám a srácokra...
5. fordulótól kezdve stabilan a második helyen voltam. 13. fordulóban vette át a vezetést a Debrecen, akik attól kezdve egyszerûen képtelenek voltak nem hogy kikapni, de szinte pontot se vesztettek. Ráadásul a gép nagyon nem is akarta hogy rájuk zárkózzak.
Szezon közepe táján volt a 2. egymás elleni meccsünk. 2-1-re vezetek 90. perc után, támadok, kapufa, kontra és 2-2. Qva nénikéteket...
Miközben a Loki sorra húzta be a meccseit és képtelen volt bukni, én a szezon végefelé mélyrepülésbe kezdtem, veszélybe került a második hely is. Böde Dani után szabadon - majdnem elbuziztam a dolgot. De ilyen meccsek hogy pl. megyek Pécsre, van 20 lövésem, nekik meg 2 kis kapuragurítás és egy öngóllal nyernek. Végül a Loki már április elején bajnok lett, nekem meg volt hátra 6 tét nélküli meccsem, tudtam variálgatni, megnézni hogy kire számithatok következõ szezonban. Utolsó fordulókra szerencsére a Loki kiengedett, pedig már azért küzdöttem egy idõben, hogy 20 ponton belül tudjak maradni.
Az igazolásokról néhány szó
Frédson ingyen, õ tapasztalt vkp
Matheus Emidio - õ lesz Frédson utóda, már szárnyai alá vette az öreg 😄
Ibrahim Gnanou ingyen - a védelem minden posztján megállta a helyét
Danilo Ferreira - pár évre remélem megoldja középhátvéd posztot
Cheick Diarra 100k - balszélsõ, mindig megveszem, pár év és milliókat ér majd, idén 34 meccs/8gól, 13 gp
meglepi - Kezsman ingyen 😄 11 meccs/ 5 gól, 5 gp - jó az öreg a háznál
és akkor a nagybevásárlás tagjai
Facundo Ferreyra 1,3M - 30 meccs/31 gól, 10 gp - azt hiszem megszolgálta az árát
Romárió 1M - fiatal brazil up válogatott jobbhátvéd. Remélem meg tudom tartani még pár szezonban
Matsilele Sono 1,5M - elvileg õ a középpálya közepe, de mondjuk úgy, hogy haloványan muzsikált eddig plusz jött még ingyen brazil befektetés gyerek, nyáron adom is el õket
A támadógépezet fényesen teljesitett (80+ gól), a védelem viszont förtelmes volt. 7. legtöbb kapott góllal nagyon elbújhatok.
Igazából nem nagyon értettem mit rontottam ott el, egyénileg jók a védõim, van a kp-n egy szûrõ ember is, ráadásul idejük is volt összeszokni. A kapus posztot jövõre valaki másra kell bizni, se Végh, se Jova, se Ranilovics nem lesz megoldás.
Ráadásul borzasztó szabálytalanok is voltunk. Legtöbb lapot mi kaptuk /69!), rendszeresek voltak a lap miatti hiányzások.
Nyárra nem tervezek nagy átalakitásokat. Már le van szerzõdtetve pár fiatal, õk csatlakoznak majd, de amúgy a csapat jónak tûnik, a védelmen kell még csiszolni kicsit, plusz kapus kell, aztán annyi. Jövõre cél a bajnokság megnyerése.
Nemzetközi kupában még nem gondolkozok, EL csoportkört távolinak érzem egyelõre.
Kicsit vicces volt, hogy Ferreyra, aki annyi gólt lõtt mint a 2 utána következõ csatár együtt, a legtöbbször volt a meccs embere az egész bajnokságban, a legmagasabb átlaggal rendelkezik és még csak 21 éves, szóba se került se a legjobb játékos, se a legjobb fiatal játékos kategóriában. Érdekes, mondjuk úgy. Nem nagyon tudom mi alapján számolgatják ezt a dolgot, de jövõre mindenképp az én emberemnek kell lennie az év játékosának 😊
keret
tabella
átigazolások
blüh im ganzen dieses glückes.
lerúgják a játékosom, és akkor jön a taktika változtatós bug, azaz egybõl a semmibõl gólt lõnek. ó ha tudnám hány meccsem ment el ezzel
I met God. She's black
Les Dogues
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Bele is vágok a Nice-szal a 3. szezonomba! Hátha ismét tudunk javítani és bekerülünk az elsõ 10-be 😄
Egy ideje próbálgaom a barcával a tiki-takát megcsinálni, a labdabirtoklás megvan az eredmények is, viszont valaki tudna e segíteni, hogy miképp lehetne xavi-val 100+ passzot csináltatni? nekem olyan 50-60 körül szokott lenni meccsenként.