Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

köszi a segítséget!
Hehe közben Sowunmi élete csúcs formáját hozza nálam 34 évesem 😊 igaz nb2 -ben újonc csapatomban.
szoltan
Szerintem ez a fan-day az, amikor a vezetõség bejelenti, hogy a következõ meccsedre ingyenesen mehetnek be a szurkolók. Ha nyersz, vagy izgalmas meccset játszol, akkor várható valamekkora nézõszám növekedés a jövõben, de ha kikapsz, akkor jön a levél, hogy rosszul sikerült. De szerintem ezt nem lehet külön kérni, amúgy az 'Interact with board' menüpontban tudsz kérvényezni dolgokat.

Hala Madrid!

úgy tudom fan dayt automatikusan tart a vezetõség.
olyankor érdemes nyerni 10-0 ra.
Helló. Jött egy olyan tipp a játékban hogy tartsak "fan-day"-t, vagy is szurkolói napot. (téli szünetben vagyok jelenleg) az ilyen akciókat hol lehet beállítani? Mert a kalendárnál csak -go friendly, vagy -go holiday opciók vannak.
bexinho
Örülök neki, hogy inspirálóan hatott rád a Fradis karrierem, ugyanis részben azért íródott, mert jó érzés volt blogbejegyzésbe foglalni azt a jól sikerült pályafutást, másrészt pedig jó érzés, hogy még érdekelt is néhány FM játékostársamat is 😊

FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/

Szycsu
Amúgy, olvastam a beszámolóidat. Eléggé inspirálóan hatottak arra, hogy én is kezdjek egyet a fradi élén.
De offolom magam, nem chat 😄DD

Les Dogues

kosheen
a félidei 4-0-nál én mondtam a srácoknak hogy kapják be, ezt már elvesztettük, játszhatunk nyugodtan. Utána csak 1-et kaptak. Szóval végülis beszédben már jó vagyok 😄

Szycsu
Málaga ellen 1 szem szélsõ védõm volt, az összes többi, kezdõ és csere egyaránt sérült volt. Egy középpályást kellett beraknom bal szélre védekezni, még most is csodálom, hogy "csak" 3 gólt kaptunk.

Les Dogues

Szycsu
Nekem nem futna (vagy csak nagyon lassan) a 13, ezért tolom a 12-vel. Tetszik ez a fradi, de még meg tudok lepõdni, elég sokszor 😄

Les Dogues

kosheen
tart még a meccs, de kijelenthetem, hogy az AZ ütött el az EL csoportkörtõl.
az AMC-jüket szorosan fogom, meg minden rá van már állitva és mégis van 10 lövése, abból 4(!!!!) gól. Közelrõl, távolról, mindenhonnan.
idegenben 3-0 nekik, itthon támadnom kellett, csúnyán szétkontráztak, ráadásul a fél csapatot nélkülöznöm kellett (kapus, védõ, dmc, csatár). Ráadásul a dmc elõzõ meccsen egybõl pirossal állt ki, miatta is lett 3-0 nekik.
itthon kaptam egy szégyenteljes 5-öst. Azt hiszem ennyire nem aláztak még meg egy mentésemben sem. 8-0-val kiesni még egy barca ellen se kéne, nem hogy egy ilyen fos holland csapat ellen.
legszivesebben mindenkitõl levonnék 1 havi fizut

bexinho
Sajnos én abba a hibába estem, amit gondolatod végén kifejtettél... bár csalódottságom még nem ért mélypontot 😊 A szezon végén kiderül mi lesz: feljutok, vagy megint marad ez a posvány, amit "nPower League 2" -nek hívnak.

Amúgy szépen haladsz a Fradival. Mindig megdobban a szívem, ha egy Fradis karriert látok ezen vagy más fórumon. Imádtam azt a karrierem 😊 Igaz, az FM12-vel töröltem is a mentéseket, nehogy visszavágyódjak az elõzõ részhez...

Szycsu
Meghiszem azt, de pont ezért vonz. Még FIFA 07-ben toltam velük, PL-ig felmentünk (nyilván klasszisokkal egyszerûbb abban a játékban mint FM-ben, nem vitatom), azóta bírom õket. Csak úgy vagyok vele, amíg nem ismerem teljesen a játékot, addig nem akarok belekezdeni, nehogy túl hamar kedvem szegje az esetleges vereségek sora 😄

Más:
Elsõ pontunk az Európa Ligában!
Idén még nagyobb fokozatra kapcsolt a csatárom.

Les Dogues

bexinho
Sajnos nem kicsi. Amúgy nagy élmény (minden negatívumot figyelmen kívül hagyva) és kihívásokkal teli egy ilyen kis csapatot vezetni, és olykor egy FA kupában egy több tízezres stadionban pályára lépni, de kínkeserves és monoton érzés, ahogy a 4. szezonom futom a negyedosztályban...

Szycsu
Látom, vannak problémák bõven. Én egy Swindon Town-on karrierben gondolkodom (FM 12), régóta kedvelem azt a kis csapatot.

Les Dogues

bexinho
Ámokfutásom az angol negyedosztályból:

http://bit.ly/15psXaG

mindig a x.3.3 az utolsó...

Mor3llo
nem hiszem

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

bakkerman
fm13-hoz már nem is fog jönni semmilyen patch?

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Szycsu
ASDASDASD Hát, hozzád képest, igencsak el vagyok maradva a fradival. Eddig egy bajnoki 2. és tavaly egy 1. hely valamint idén egy EL csoportkör jött össze. Van hová fejlõdnöm 😄DD Nagy grat! Szépek a BL sikerek!

Nekem jelenleg õ a legjobb játékosom, ingyen jött.

Les Dogues

Videoton (2011 - 2014) FM 12

2014 május 28: Jelenleg is a kispadon ülök, és olyan emberek segítik a munkámat mint Gera Zoltán (edzõ), Szûcs Lajos (edzõ), Király Gábor (scout) és a most távozó Carillo helyett nagy valószínûséggel Materazzi, mint assistant manager, miután Didier Drogbával nem tudtam megegyezni az anyagiakban.

A Kezdet:

- A Videoton kispadját foglaltam el nagy tervekkel Paulo Sousa-t váltva. Egybõl a keret erõsítésébe kezdtem, ami egész jól sikerült. Ebben a szezonban õk érkeztek: Villalva (kölcsön), Ngambi (free), Nadal (free), Kanta 300k, Foxi 380K, Soukouna (free), Bódi 30k, Hauche 900K (õ szezon második felében érkezett)
Ezek közül Villalva, Hauche, Nadal és Soukouna máig fontos láncszemei a csapatnak, bár az utolsó kettõ egymás cseréi.
A távozó oldalon Elek (1,2M), Vasiljevic, Sándor Gy és Nagy Dani szerepelt, akik pénzért cserébe távoztak.
A bemutatkozásom tétmeccsen jól sikerült, hiszen nagy csatában 4-3-ra vertük a Kecskemétet a Szuperkupa fináléban. Aztán jött a nemzetközi szereplés:

Bajnokok ligája 2. selejtezõ kör:
Rosenborg 1 : 2 Videoton
Videoton 4 : 0 Rosenborg

Bajnokok ligája 3. selejtezõ kör:
Videoton 3 : 1 Maribor
Maribor 1 : 2 Videoton

Bajnokok ligája Play Off:
Maccabi Haifa 3 : 3 Videoton
Videoton 4 : 0 Maccabi H.

- Ez azt eredményezte, hogy rögtön elsõ évben összejött a csoportkör, ami nagy pénzt hozott a csapatnak. A Bl csoportunk: Porto, Ajax, Villareal. Itt 4 döntetlenre voltunk képesek, és két vereségre (Villareallal mindkétszer X-eltünk, Portoval idegenben, Ajaxal otthon osztozkodtunk a pontokon) Ez nem volt elég a 3. helyhez sajnos, 4. helyen végeztünk.

A hazai porondon sikerült triplázni, bár a nemzetközi kupakaland miatt épphogy 1 ponttal húztuk be a bajnoki aranyat a Loki elõtt.

A következõ évben szintén nagy igazolásba kezdtem, amit a nemzetközi hadjárat és a vezetõség szépen támogatott. Érkezett: Mario Fernandes, Dibusz (free), Sarmiento (free, ezerszer megbántam leigazolását), Kádár (kölcsön, majd véglegesen), Lipták (375K), Villalva (véglegesítve, 3,1M, a klub legdrágábban igazolt játékosa lett), Priskin (free), Blake (generált), Király G (free). Távozott: Walter, Hector és sok lejárt szerzõdésû.

A cél egyértelmûen az elõzõ év megismétlése, mert anyagilag elég megterhelõ transzfereket hajtottam végre. Nemzetközi szereplés:

Lokomotiv Astana 0 : 5 Videoton
Videoton 5 : 0 Lokomotiv Astana

Videoton 4 : 0 Djurgarden
Djurgarden 0 : 1 Videoton

Videoton 0 : 1 Celtic
Celtic 1 -2 Videoton

Rendesen leizzadtam a skótok ellen, de meglett a csoportkör ismét. Ezúttal a Marseille, Wolfsburg és Real Madrid várt ránk. 3 vereség, 2 döntetlen és 1 gyõzelem elég lett a 3. helyhez, így folytathattuk utunkat az UEFA kupában (habár már azt hiszem nem így hívják)

Videoton 2 : 0 Metalist
Metalist 1 : 3 Videoton

Majd jött az olasz nagyágyú Lazio, akiket otthon fogadtunk elõsször. Természetesen kapuhoz szögezve kb 15 percig bírtuk tartani az X-et, mikor is egy távoli bomba után 0-1 volt az eredményjelzõn. Már itt feladtam, hiszen otthon kapott góllal egy Lazio ellen szinte sansztalan a további erõlködés, de itt váltottunk. Behoztam Hauchet a már bent egyedüliként lévõ Villalva mellé, és sokkal támadóbbra formáltam a csapatot "innen mindegy" alapon. Hatalmas játékkal telt ház elõtt 3-1-re hoztuk a meccset, legszívesebben felálltam volna, és a monitor elõtt tapsoltam volna a csapatomat a büszkeségtõl, de azért ennyire nem kellene beleélni magam😄.

A Visszavágó Olaszországban kicsit sem ígérkezett könnyûnek, és mivel túltaktikáztam, így 3-1-re kikaptunk rendes játékidõben. Pont úgy jöhettünk le kis pihenõre 90. perc után, hogy Fernandest lerúgták, és nincs több cserénk. A hosszabbítás második részében az erõsen kapuhoz szögezõ Lazio betalált, így kiestünk. A hazai meccs után nagyon bántott a dolog. Egyetlen ami vigasztal, hogy mint az késõbb kiderült: A végsõ gyõztes ejtett ki minket, aki a döntõben a Bayern-t verte.

Ebben az évben a hazai porond már nem igen volt kihívás, nagy fölénnyel tripláztunk ezúttal. Érdekesség, hogy a Loki a 7. lett.

Az ezután következõ évben sem álltam le a csapat erõsítésével, bár ezúttal csak ingyen igazoltam szinte. Érkeztek: Buzsáky (free), Bodor (free), Babovic (free), Juhász R. (1,2M), G. Moreno (kölcsön, majd véglegesítve 775K), I. Garcia (generált spanyol kapus, free), Mostafa (generált egyiptomi középhátvéd.) Itt megjegyezném, hogy minden évben fejlesztettem az utánpótlást, aminek a gyümölcse az lett, hogy kidobott az akadémiám végre egy Magyar fiatalt, akibõl talán lehet valaki, névszerint: Nagy Norbert. Fiatal hátvéd, akit az NB1-ben végig játszattam, és 7.30-as átlaggal felhívta magára a figyelmet. Távozók között voltak: Bódi, Gosztonyi, Vujovic, Alves és egy halom lejárt szerzõdésû)

A nemzetközi porondon most már egyértelmû minimum cél volt a csoportkör.

KR 1 : 7 Videoton
Videoton 4 : 1 KR

Levski 0 : 4 Videoton
Videoton 3 : 1 Levski

Videoton 4 : 0 Lech
Lech 0 : 1 Videoton

A csoportkör ezúttal a Stuttgart, Shaktar, Manchester United lett. Az angoloktól oda vissza kikaptunk, az ukránokat oda-vissza vertük, míg a németeket otthon vertük, idegenben X-eltünk. 10 pontot gyûjtöttünk össze, ami csoport 2. helyre volt elég, tehát továbbjutottunk a BL-ben. A sorsolásnál a Porto csapatát kaptuk, akikkel már megmérkõztünk korábban, és egy döntetlen, majd vereség lett a vége. Na, ha most azt hiszed, hogy ez változott, akkor tévedsz😄. Otthon 0-0-ra végeztünk, majd idegenben egy kiállítás után megfogyatkoztunk, és egy távoli bomba megpecsételte a sorsunkat (1-0).
A hazai porondon ismét triplázás, és ismét sima volt minden.

Jelenleg az átigazolási szezon küszöbén állok, de már páran elõszerzõdést kötöttek a Videotonnal, pl: Pablo Diaz (generált Uruguay-i, hazája bajnokságának gólkirálya 18 éves brutál stattal), vagy Diallo (Saint Etienne-bõl bugásztam, szintén támadó nagyon jó skillekkel.) Azért jön 2 támadó, mert Hauche szerzõdése jövõ nyáron lejár, és bár hosszabítana, de annyi pénzt kér, amennyibõl 3-4 hasonló játékost megfizethetek. Villalva gyerek zseniális, már meghívták az Argentín válogatottba is és imádja a klubbot, valamint engem is. 2019-ig irattam vele alá szerzõdést, és annyit keres, mint a tartalékok tartaléka, Szekeres😄. Soukouna-val is hasonló a helyzet. Mindkettõjüket elitklubbok vinnék, de biztos, hogy maradnak.
Ami érdekesség, hogy mindössze egyszer lettem az év menedzsere, mert mindig egy kiscsapat edzõje kapja a díjat, aki elõkelõ helyen végez (pl: Prukner - ZTE, 4. hely)

Jelenlegi legerõsebb kezdõm: Garcia, Kádár, Lipták, Juhász, Fernandes, Tóth B., Babovic, Moreno, Soukouna, Villalva, Hauche. A csapat viszont ebben az átigazolási szezonban alaposan meg fog változni.

----------------------- Villalva ---------------- Hauche ----------------------------
---Moreno------------------------------------------------------------Soukouna---
-------------------------------------Babovic------------------------------------------
----------------------------------------Tóth--------------------------------------------
---Kádár-------------Lipták-------------------Juhász----------------Mario F.--
---------------------------------------Garcia---------------------------------------------

Jelenleg a vitrinemben van: 3 Bajnoki Cím, 3 Magyar Kupa, 3 Liga Kupa, 1 Szuperkupa.
Képeket nagyon szívesen csatolok, ha valaki beavat, hogy hogyan lehet FM 12-ben Windows 7-nél képet csinálni. Ha elolvastad, akkor gratula. A helyesírási hibákért elnézést, kissé este van már számomra😊
Szycsu
Én is írtam másfél évrõl, nem lehet annyira régen, max 3 oldalt kell visszalapozni, amennyiben érdekel és majd szezon végén megírom a másik másfél évet is. Én is 12-vel tolom és örülök, hogy kedvet adtam hozzá 😄

Les Dogues

Szycsu rövid Fradis beszámolója kedvet adott elõvenni a fm 12-es Videotonos karrieremet, ahol 2014 közepén járok átigazolási szezon 1. napján. Lerendezem a játékosmozgást, aztán írok egy nagy terjedelmes összefoglalót az eddigi szezonokról. Átállok éjjeli bagoly üzemmódba😄
Szycsu
még a végén megnyeritek a bajnokságot 😄

Én meg fradival 3. szezonban PSG, Malaga, Köln csoportba kerültem EL-ben, miután Bl selejtezõ PO-ban idegenbeli 1-1 után kikaptam otthon a rosenborgtól 0-1re (60% feletti labdabirtoklás, több kapura lövés amibõl 1 ment kapura kb...) dolgozni kell még a kaput eltaláló lövéseken..

Les Dogues

zavbal
ott már 3 meccse érett a taktikánk <#vigyor> Amúgy a bajnokság oda néz ki 4 pont az elõny a Psg elõtt
Szycsu
A Lille elleni gyõzelem csakis bug lehetett... 😄DD

Les Dogues

zavbal
Na akkor a beszámoló

Fm 2013 Toulouse Fc 1. szezon féltáv:

Az elsõ 19 forduló meggyõzõtt arról hogy itt bizony a kiesõ jelöltek is harapnak még idegenben is és arról hogy nekünk is lehet keresni valónk.Ezzel a kerettelvágtunk neki a szezonnak.Aki esetleg jó kis védõt keres aki tud bal oldalon játszani annak ajánlom Abdennourt (18 meccs 7,66 átlag) de van a potenciál a csapatban elég csak Auriert vagy Amadát említeni.A bajnokságot jól kezdtük aztán hullámvölgyek hegyek.Itt az eredmények melyek a többi csapat függvényében a 11. helyre elég. Vannak meccsek melyekkel elégedett vagyok például a Lille legyõzése de a Bastia elleni vereség idegesít.Itt vannakigazolásaim.
Az igazolt játékosok úgy ahogy beváltak õ meg pláne.A bevételi piacon sikerült egy generáltat is fognomEdvant.Vele hosszú távra tervezek.. Cél az elsõ 10 elérése. A ligakupában egy kört mentünk de a Lyon kiütött tizikkel, a francia kupában szintén egy körnél tartok. Távpacsi ha elolvastad...
Szycsu
Én csak az IRL teljesítményekbõl indultam ki. Ott a középmezõny, meg néha az alsóház figyelt be

Les Dogues

zavbal
brutális játékosokat generált oda a 12-ben is akikrõl már 15-16 évesen lehetett látni hogy sztárok lesznek.Ehhez képest IRL nagyon gyengék mindössze középmezõny a másodosztályban.
Zenszkij
A Lens nagyon jó, 10 évet toltam velük a 13ban, hatalmas sztárok lettek az ifiakadémiáról feljött kölkökbõl, 24 játékosomból 24 francia volt. 5szörös bajnok, kétszeres bl gyõztesként hagytam abba, úgy hogy a Touluse is nyert 2 bl-t.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

zavbal
nálam a 12-ben nem tolták jól (ingáztak az elsõ és másodosztály közt) aztán átvettem õket... Az akadémiámra átlagost ír nem baj majd kukázok a Lens Psg Lyon Marseille akadémiáról
bakkerman
nagy csítcsapat minden fm-ben,3-4 szezon elteltével elkezdi fosni az 5 csillagos fiatalokat az utánpótlás csapatuk

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Zenszkij
Nálam a Toluluse 2024 környékén kétszeres bl gyõztes.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Szycsu
Nem lesz könnyû a túlúzzal, de sok sikert!

Les Dogues

zavbal
ha nem mutatod be akkor nem sõt szerintem amúgy sem.Ezekkel a bemutatásokkal csak az idõ megy.

Kicsit félretettem a 12-t és megnéztem mit tud ez a 13.Nos még kicsit kavargok a menüben szokatlan de talán kialakul.Csapatnak a Ligue 1 8. helyére várt Toulouset választottam.9 forduló után ott is állunk 4 gyõzelemmel 2 döntetlennel és 3 vereséggel.A felkészülés katasztrófa volt még a másodosztályú csapatoktól is kikaptunk viszont a bajnokságot jól kezdtük vezettünk is.Aztán a szamaritánus formánknak köszönetõen adtunk 3 pontot a Brestnek és a Valenciennesnek is (19. illetve 20. helyen állnak).4-5-1-t játszunk vagyis inkább 4-1-2-2-1-t de eddig totális antifoci. 9 meccsen ugyanis 8 gólt lõttünk és 7-t kaptunk (eddigi eredményeink vagy 0-0 vagy 1-0 vagy 1-1 vagy 2-1).Igazolni nem kaptam pedig a középpályáról teljesen hiányzott a kreativitás. Ezt az ingyen igazolható Simon Vukceviccel pótoltam.A védelem ásza amúgy eddig a 34 éves Zebina. Kérdés a szezon végére mi lesz jó lenne az elsõ 10-be odaérni a vezetõség is csak tisztes helyezést kért. Féltávnál képek kösz ha elolvastad
kosheen
amikor leigazolok valakit akkor számit hogy sajttájon mit mondok róla?
mondjuk én sose mutatok be senkit a sajtónak

Szycsu
Kis segítséget kérnék: Minden meccsen, otthon is és idegenben is 60% felett van a labdabirtoklás, rendre jönnek a helyzetek és mégis szétlövöldözik a labdát a szomszéd városokba, kaput alig találja el. Ki van nyomva mindenkinél a long shots, az nem lehet a ludas.. Valami tipp, hogy lehetne változtatni rajta? (Befejezés is kellõen jó mindenkinél)

Les Dogues

BBeno2
amúgy nálam is. volt hogy direkt a cityvel kezdtem és csak azért is õt játszattam csatárként. olyan mocskos szar volt hogy hihetetlen. pedig nagyon birom a tagot. kétcsatáros rendszerben amúgy picit jobban termel de akkor sem egy 08-as Rafa Sóbis 😄D:😄

HALA REAL MADRID!!! The BEST: SCHUMI. NEXT LEGEND: VETTEL.

Darthmushroom
akárhova vettem meg a 12-be, meg akármennyiért volt h szinte ingyen, nálam mindig atom sz@r volt, utána meg alig bírtam eladni valakinek. meg am is utálom, úgyh 13ba meg se próbálom megszerezni

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Barnabyka
Ha a fizuját is tudod állni, akkor egy próbát megér, fõleg ha hosszú távra tervezel, mert fejlõdik õ még, illetve nem csak csatár poszton tudod bevetni😊

Hali!
Balotelli megér 17 milliót? A Citybõl menekülne a srác, és nagyon szívesen aláírna hozzám (Aston Villa). Vagy ebbõl a pénzbõl inkább kit hoznátok el? Bent elég gyenge szezont fut, kellene neki egy nagyobb rivalizálás csatár posztra. 1. év felénél járok.
zyndar
Állandóan ezt csinálja, munkahelyen nem tudom megnézni a képeket...<#idiota>

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

zavbal
grat de a háttér miatt nem látom az eredményeid<#buck>
Szycsu
Grat és a Skin (vagy csak háttér, nem tudom) sem rossz 😄D

Les Dogues

Huni92
Volt egy bemelegítõ évem a Dortmunddal, de ennél komolyabb dologra vágytam, úgyhogy...

Deportivo Alavés - 2012/2013 - Spanyol harmadosztály

Megélt ez a klub már ennél sokkal szebb idõket is, épp ezért választottam õket. Pénzügyileg nagyon ramaty a csapat, a keret sem túl jó, de a feljutást várja el a vezetõség meg a média is. Ráadásul van egy olyan szabály is itt, hogy maximum 16 olyan játékos lehet aki 23 évnél idõsebb és 22 fõs lehet a keret. Utóbbival nem is volt probléma, ugyanis az elsõ kritérium gyakorlatilag kizárta azt, hogy 22 fõs keretem legyen. Aki jobb játékos, az rég elmúlt 23, és csak azért, hogy létszámban meglegyünk, nem hoztam botlábú fiatalokat. Hoztam viszont több ismert embert is, bár az nyilvánvaló, hogy nem a jövõ játékosai õk. Szóval 19 fõs kerettel vágtam neki a bajnokságnak, ebbõl 2 kapus. Januárban 18-ra fogyatkoztunk, mert egy játékosom addigra túllépte a 23-at, és kihagytam egy másikat a keretbõl, helyére viszont nem tudtam olyan embert hozni aki fiatal is és tud is valamit. A szezon utolsó negyedében volt egy pár húzós hetem, amikor a sorozatterhelés miatt kidõltek az emberek, plusz jöttek az eltiltások is. Néhány meccsre éppen csak, hogy meglett a 11 ember, padra nem ült senki.
Nem volt könnyû, de hoztuk a bajnokságot, aztán kisebb meglepetésként ért, hogy playoff következik. Ettõl függetlenül mi adtuk a gólkirályt. Megnyertük a Salamanca ellen az oda-visszavágós párharcot, és azt hittem, megvan végre a feljutás. Nem volt, mert még egy playoff kör jött, ott az Albacetet gyûrtük le. Remélem már több nem lesz és tényleg feljutottunk. Amúgy a bajnokság október végétõl csak másodlagos volt. Jól kezdtünk, azt hittem, hogy nagyon sima lesz a feljutás, közben pedig a Spanyol Kupa is elkezdõdött. Az Ávila, Oviedo, Tenerife hármas után jött a Barcelona. Hazai pályán egy rohadt izgalmas 0-0 jött össze a Messivel, ám kissé tartalékosan felálló Barca ellen, majd idegenben a nagyjából D csapatot játszató katalánokat megvertük. Ez volt az a pont, amikor már a bajnokik nem nagyon érdekeltek, csak a következõ kupameccset vártam. A Celtát kaptuk, 1-0 hazai pályán, 2-1-es vereség idegenben, de ez is továbbjutást ért.
A negyeddöntõben a Malaga várt ránk, hazai pályán 3-1, idegenben óriási meccs, nagy fordulatok, tizenegyesek.
Elõdöntõ, Espanyol. Hazain 1-0, idegenben 2-1 oda, Litmanen hozta a továbbjutást, amúgy 2 lövésünk volt, mintha pályán sem lettünk volna.
Na és akkor a záróakkord, a Real Madrid a döntõben. Õk már elég komoly csapattal jöttek, Nachot leszámítva nem volt tartalékjátékos a csapatban. Vezettünk ugyan, de aztán a második félidõben megettek minket.
Ezen a meccsen született a szezon legszebb mozdulatsora is, majd' megkönnyeztem. Na jó, nem, de azért jól esett. A 42 éves Litmanen 2-es acceleration és 3-as pace értékkel bolondot csinált a Realból. Nem lett gól belõle, de akkor is ez volt az idény legszebb momentuma.
Kicsit fájlaltam, hogy ha már idáig eljutottunk, nem tudtuk megnyerni, mert jó lett volna az EL-ben indulni, de végül is még olcsón megúsztuk, gondoltam. Aztán ráébresztettek, hogy ha a kupagyõztes a bajnokság által kvalifikálta magát a BL-be vagy EL-be, akkor az ezüstérmes kap indulási jogot. A Real 3. lett, így megyünk az Európa Ligába jövõre.
Ez a csapat hozta össze mindezt, és bár szinte mindenkit ki tudnék emelni, csak Viguerat és az istent, a tökéletes irányítót, a világklasszist, a zsenit, a csapat agyát, JARIIIIIIIIIIIIII LITMANEEEEEEEENT.
Nem akart hosszabbítani, de mivel pályára lépett 30 meccsen, automatikusan meghosszabbodott a szerzõdése, úgyhogy jövõre a Segundában fog oktatni.

Huni92
koncentrálás és döntések is, viszont a determination nem játszik szerepet benne.

De csak a szélsõ hátvédek csinálják ezt, a középhátvédekkel nincsen ezzel gond. Hát köszi azért, majd még megnézem mégegyszer, hogy mit rontottam el a taktikában.

Lenne még egy kérdésem Huni: mitõl függ egy csatárnál hogy x helyzetébõl y-t berúgjon? Gondolom a befejezés, higgadtság, technika, determination, ezek nagyon fontosak. De ezeken kívül még mi lehet?
Huni92
így nem igazán tudom, mi lehet a gond akkor. azt hittem, hogy emberfogással játszol és amikor lemaradnak a támadóról akkor így próbálnak korrigálni.

Zónavédekezéssel operálok, az emberfogás nem igazán jött össze. Lehet h akkor ez a probléma? 😄 Megoldást nem tudok rá, ilyen szituációkból szokták kijátszani a védõimet, aztán kapura lõni...
Huni92
Nézd meg, hogy a hold up ball nincs-e beállítva neki például, vagy a run with ball nincs-e gyakorira állítva.
a második kérdésedhez pedig kérdésem van, emberfogást vagy zónavédekezést játszatsz velük?

Miért csinálja azt néhány szélsõ hátvédem, hogy elkezd saját maga körül forogni, mintha nem tudna kinek passzolni, de ott áll tõle max 5 m-re a csapattárs. A vége az szokott lenni, hogy hátra passzol a kapusnak, vagy elveszíti. A másik meg az( ugyanúgy hátvédeknél), hogy be van állítva hogy ne támadják le annyira az ellenfelet, ennek ellenére letámadja egybõl, odarohan a 15 m-re álló ellenfélhez.

Ezeket miért csinálják? A letámadás a védõknél le van véve eléggé, a passzolás meg direktre van állítva.