Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bakkerman
kapusnál 27-35 év a legideálisabb,ahogy a való életben is. Mezõnyjátékosnál én ha igazolok kezdõcsapatba,akkor 22-26 év között,ha padra igazolok,akkor lehet 18 éves is,és 32 is. Kisebb csapatnál,vagy olyan együttesnél ahol alapból sok a fiatal,25 éven aluli,akkor jó ha igazolok egy-két 30 éven felülit,mert sokat dob a csapaton,még ha nem is játszanak,de a jelenlétük,tapasztalatuk is sokat dob az együttesen :)

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Font :)

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Szycsu
Alapból kerettag, nem igazoltam. Annyi idõset én sem igazolok. Kezdõben is elõször Sow volt, de nem egy meccs kivételével nem muzsikált. Egyszer becseréltem a helyére Jelent, rúgott egy félidõ alatt egy mesterhármast. Köv meccsen õ volt a kezdõ, mert Sow el volt tiltva, megint egy mesterhármas. Azóta is hozza talicskaszám a gólokat. Sow egyenlített ki ugyan a Bordeaux ellen, de Jelen rúgta az elsõt. Nincs okom kitenni a csapatból jelenleg :D

Les Dogues

LasDen
ha már kor...nekem a 27 éves v fiatalabbak a fétiseim :D annál idõsebbet nem igazolok. És ha sikerül egy csapatnál hosszabb idõre megmradni, akkor szép lassan leépítem a 30 v idõsebbeket...:D volt mikor nagyon elszaladt a ló velem, a kapusomat 32 évesen lecseréltem, mert öreg, és 28 éves volt a legidõsebb a keretben, és ha nem is kezdõ, de rendszeresen játszott egy 16 éves szélsõ :D

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

fergusonpapa
Font, dollár , euro? nem mindegy : )

www.icewebhu

Sippie
mondjuk tény hogy az még az fm11-ben volt :)
Lehet hogy nagyobb lett a világválság :D .
Sippie
azt a csaló mindenedet... én csak 300k-t kaptam amikor a fradival legyõztem a barcát :D :D
??

870K-t kaptam,amiert legyoztem a Baselt :D

Szycsu
Nem a kor és a skillek a minden!! Jelen minden meccsén gólt rúgott eddig, amin játszott. Ráadásul, két meccsen egymás után mesterhármas és volt egy duplázása is. Legyen szó BL-rõl vagy bajnokságról, megbízható. Most 30 éves, de, mintha 20x éves csodagyerek lenne. Nagyon jól nyomja eddig a csapat. MU ellen vezettünk 0-2-re, félidõben 2-2, aztán egy szabadrúgásból Giggs eldöntötte a meccset, de nem csüggedek. Idegenben egy MU ellen 3-2 nagyon jó, Csak azt nem értem, hogy adtuk el a két gólos elõnyt... Bordeaux ellen vezettem idegenben, majd kaptak egy 11-est, 1-1. Nem sokkal azután kapnak egy szabadrúgást, amit valahonnan a porta környékérõl, lehetetlen szögbõl végeztek el. Persze, hogy bement. 93. percben sikerült egyenlíteni. Kicsit pihentetem, majd este folytatom, féltávig el kéne jutni.

Les Dogues

Sippie
hát még egy fradinak milyen jól jött az a pénz :D És év végén még bejön 1-2 millió a közvetítésekbõl is azt hiszem. Döntetlen 100ezer, gyõzelem 300ezer, szóval hajrá :D
A következõ szerzemény: http://kepkezelo.com/images/0u1u1o0edtrkqc3w6bma.png
Szezon végén lejárt volna a szerzõdése,megpróbáltam lecsapni rá.Az Olympiakos is harcba szállt érte,de 40k fizetést ajánlottam(ez a max.jelenleg),és elfogadta.Van még 6-7 hasonló kaliberû kiszemeltem.De hogy az Innsbruck honnan szedi ezeket,nem tudom,mert van egy Uru meg egy Brazil játékosa is,õk legalább ilyen jók.De az biztos,hogy klasszis játékosokkal megyek a Premier League-be.
http://www.youtube.com/v/w2wkViY-EYU&version=3
Azért ne add fel.Harcban leszel a Basel-lel az Európa Ligáért.Nem kötelezõ az elsõ évben BL-t nyerni.
Pffff.....

Letezik csoda! :OOOO

7.47M font jar a BL csoportkorbe jutasert?! Ez dobbenet....nagyonnagyonnagyon kellett ez a penz.

Nálam van néha olyan,hogy egy-egy ember minden elõjel,vagy látható ok nélkül a többiek alatt marad morálban.Néha hosszú hónapokig is.Nem panaszkodik,jól is játszik,csak szegény valamiért mindig az"okay"körül ingadozik,míg a többinek mind fülig ér a szája.Aztán egyszer csak "megjavul".Nem tudom az okát.
korbin Ur tanacsa bevalt nalam is! :D

Legjobb jatekosom (jobb hatved) kivasarlasi arat beallitottam 20M-ra,mire elegedetlenkedett. Levittem a kivasarlasi arat 5M-ra,erre kerte hogy engedjem el. Elzavartam a francba,bevagtam a B csapatba es 2 het mulva kerte,hogy vegyem vissza. Panathinaikos elleni BL selejtezoben 8.80-as ertekelest kapott :) Tovabb is jutottunk 2-1-es osszesitessel,most meg kifogtam a Spartak Moszkvat :O

Bar az tovabbra sem hagy nyugodni,hogy mindenki Very Happy es Superb hangulatu a csapatban,o pedig Fairly Poor.

hát sajnos ez az 1 hónapos dolog nem vált be abban a pillanatban ahogy megérkezett a szabadságáról egybõl az volt az üzenete hozzám hogy elégedetlen több játéklehetõséget szeretne ilyen játékossal még nem volt dolgom sõt nem is lesz mert egybõl lebasztam a tartalékok közé :D
kosheen
A Balatonlellét boldogitottam kicsit. 575 ezer egy fiatal balhátvédért...végre egy tehetséges magyar srác. (kár hogy már leigazoltam egy klasszis fekát, de mindegy, eladom mindkét mostani balhátvédem a téli szünetben :D)
A PSV elleni BL gyõzelem után az volt a vezetõség legnagyobb bánata hogy leigazoltam egy srácot akit szerintük nem kellett volna -.-

Lentebb szó volt arról hogy mit kell tenni ha hisztizik valaki, meg honvágya van. Ilyenkor a tõlem okosabbak azt tanácsolták hogy kölcsön kell adni 1 évre a fiókcsapathoz. Hisztizzen az ottani edzõnek amennyit akar, illetve addig megtanulja a nyelvet. Nyilván egy komolyabb igazolásnál ez nem mûködik, ott meg vagy kutya keményen meg kell nevelni, vagy néha-néha beválik ha elengeded 1 hónapra. Ha az se, akkor el kell hajtani az anyjába

bakkerman
Nicholas Gaitán 24 millió euróért leigazolva január 4.-én,pár nap múlva meccs,70. percben becserélem,80.-ban lerugják,6 hónap,lábtörés...ez ám a debütálás. IRL ilyenkor mi lenne? Kibasznak egy rakás pénzt valakiért,aztán elsõ meccsén 10 perc után úgy lerugják,hogy fél évig max a FIFA-ban lát labdát...

bakkerman
fm basen ahogy olvasgattam a fórumokat,nagy az egyetértés abban,hogy az fm13-ban a 442 az a taktika,amivel stabilan lehet hozni az eredményeket,hazai pályán control,idegenben counter

én igazolásoknál még arra megyek rá hogy a munkabírása és a csapatmunkája is minél jobb legyen

Szycsu
17 évesen ilyen jó playa? Nem semmi :D

Les Dogues

Zenszkij
FM 2014-ben ismét nekifutok én is egy ilyen karriernek. Ebben nagyon nem akartak jönni az eredmények. Jelenleg 2024-ben bohóckodok a MU-val. Nagyon élvezem, hogy végre rongyá verhetek mindenkit :D. Azonban olyan játékosokat generált a játék, hogy jobbak mint Messi. Hozzáteszem a fél világot én neveltem ki és adtam tovább. Jelenleg 800 millió fontom van. Röhejes 4-4-2 counter a taktikám, és döbbenet, de ontják a gólokat. Ha átállok támadásba, nem nyerek, gólt se lövök. Ki érti ezt?

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Úgy döntöttem,hogy a Forma 1 elõtt kicsit elütöm az idõt,lenyomok néhány meccset.
Neki pedig egész szépen mászik fel az ára,a Chelsea 4M+bónuszokat ajánlott érte:http://kepkezelo.com/images/yhn7ic3rgt6urvmhx2ug.png
Persze elhajtottam õket a fenébe.Majd eladom 20 évesen tízszer annyiért.Szezon elõtt ajánlotta az egyik scout.A Spartak Trnava-nál volt ifi,és menni akart.Magyar állampolgársága is van.Azonnal elhoztam ingyen,nagy igényei sem voltak.Három szabadrúgás gólja is van már.Még legalább öt hasonló srác van célkeresztben.Lenne több is,de EU-n kívül nem gondolkozom.És a saját ifik között is van néhány klasszis jelölt.A szemét Arsenal viszont lenyúlta a szuper chief scoutomat,most 10k a fizetése,azzal még nem tudok versenyezni. De ha majd megengedhetem magamnak,kivásárolom a világ tíz legjobb scoutját.Aztán ipari méretû emberkereskedelembe kezdek,hogy a pénztárosnak legyen mit számolgatnia.
Semmi.Tipikus futóbolond.A Usain Bolt miatt nem fért be a Jamaikai futóválogatottba. Angol harmadoszályban villogtam ilyenekkel.Örülj neki,hogy jó pénzért tudtad eladni.Az én mentésemben a Motherwell-bõl vonult vissza 27 évesen,most pedig munkanélküli menedzser:http://kepkezelo.com/images/aiuyb9p3az0t4k1cnmo.png
Valaki mondja mar meg nekem,hogy ezen a jatekoson mi er 1.2M-t? Kezdtem egyet a Motherwell-el,rogton atado listara raktam a sracot,600K-t kertem erte es az Ipswich azonnal bejelentkezett erte. <#conf>

Chris Humphrey

Amikor választok bajnokságokat, akkor van olyan hogy playable és view only. Ez a view only mit jelent? Nem lehetek abban az országban manager de?
Ezért nem árt leigazolás elõtt alaposan megfigyeltetni a jelöltet.Én a két legjobb scouttal külön is megnézetek mindenkit.Fontos infókat kapok a személyiségérõl,és a hiányosságairól is.A hasonlók,mint a letelepedési gondok,sérülékenység,a vitatkozásra való hajlam,a profizmus hiánya,az alattomosság,vagy hogy csõdöt mond a fontos meccseken, nem elhanyagolhatóak.Ha több ilyen játszik egy csapatban,akkor gondok lesznek.És ezeket nem pátyolgatni kell,vagy leállni vele vitatkozni,hanem villámgyorsan megszabadulni tõlük.2017-2018 körül,egy nagyobb adatbázissal már tele van a játék klasszis generált 18-20 évesekkel.Ésszel kell válogatni.Úgy igazolni új embert,hogy gyors,vagy jól fejel,etc.a dolgok totális leegyszerûsítése.Sok ember nem érti,miért nem jó a világverõ taktikája,amikor jó játékosai vannak.Hát az ilyenek miatt is,amit kis odafigyeléssel meg lehet elõzni.Ha a másik oldalról nézem,akkor egy közepesnek tûnõ csapat is képes folyamatosan jó eredményeket hozni.Mert tele van profi,ambiciózus emberekkel,akik folyamatosan is tudnak jól játszani,és nem roppannak össze a nyomás alatt.A recept pedig egyszerû.Keresni kell klasszis scoutokat,használni kell õket,és oda kell figyelni,mit mondanak.Ez a játék tele van lehetõségekkel,amit vétek figyelmen kívül hagyni.
én mákos :D ha minden jó alakul január 1.-én René Adler a Wolverhampton kapuját védi <#papakacsint>
én nemtudom hogy ér e valamit de ha találok olyan kaliberû játékost aki ért a problémás játékos nevén vagy volt csapat társat aki befér a keretbe akkor megpróbálom megszerezni hogy megértsék egymást ez a húzás egyszer már bejött Oscar gondjai eltûntek és világverõ párost alkottak Damiaoval egy próbát megér és beis jött csak most egy egyiptomi játékosról beszélünk és nem nagyon találtam olyan egyiptomit aki beférne a csapatba
LasDen
a játék része, de IRL is jelen van, sõt még komplexebben is ugye. ami példa most eszembejut így hirtelen, az Benzemáé. Akinek az elsõ éve ezért is sikerült olyan rosszul a Realban. Nehezen alkalmazkodott Spanyolországhoz, a nyelvhez és hasonlókhoz. Szóval annyira nem ismeretlen jelenség.

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

el is engedtem addig se hallgatom hogy itt sír a szája :D nem értem mit sírnak már... felnõtt emberek de ez is a játék része és eleget kell tenni neki ha nem akarunk nagyobb problémát amúgy ja nekem is kéne aludnom mivel lassan iskola és vissza kéne szokjak a rendes idõzónába :D csak valahogy nem sikerül
LasDen
igazából nem sok választásod van. vagy elengeded, és pár nap múlva már nem lesz gondja, remélhetõleg, vagy nem engeded el, és szenved tovább...

amúgy meg, aludnom kéne már, de nem angyon megy :D

nem gondoltam volna hogy ilyen hamar kapok segítséget köszönöm akkor elengedem! :)
LasDen
honvágya van. ellehet ilyenkor engedni x napra, ilyenkor haza megy, az asszony vagy anyuka pátyolgatja kicsit, aztán újult erõvel visszatér, és akkor már nicnsenek gondok...

sziasztok a segítségeteket szeretném kérni !
leigazoltam egy játékost és azt az üzenetet kaptam hogy : 'Shikabala elég nehezen tudja megszokni Anglia életviteleit, miután még csak most csöppent be ebbe az új környezetbe' mikor leigazoltam kaptam is egy üzenetet róla hogy rendbontó,problémás játékos gondok vannak a magatartásával, a magatartásával nincsenek gondok egyenlõre csak az üzenetben említett gondok miatt szomorú nem tudom mit kéne kezdjek vele rámentem a játékosra és volt ott egy olyan hogy Távol lét engedélyezése és hogy 1 nap múlva jelentkezik a játékos ha rá megyek erre az opcióra nem mertem rámenni mert igazából nem tudom mire jó csak gondolom ez a megoldás a problémára segítségeteket elõre is köszönöm!
Élvezem én így is.Hol angolul,hol németül játszom .Mindkettõvel boldogulok annyira,hogy a játékélmény meglegyen.A középiskolás németem még mindig sokkal jobb,mint az autodidakta,internetes korszak óta felszedett angol.Sokat köszönhetek annak is,hogy életem elsõ 20 évében az osztrák tv-n nõttem fel.Itt senki sem nézett magyar tv-t a 70-80-as években.És ha minden igaz,lesz német nyelv,elõször a játék történelmében.Mert a kalóz német fordításban elég sok hollandot benne "felejtettek". Szóval igazából csak a komfortérzés hiányzik.De ezzel együtt tudok élni.
LasDen
nemtom, én nem nagyon szoktam kérni. egyszer-egyszer eszembejut, akkor kérem a youth system fejlesztését, de ált elutasítják, azt hagyom a fenébe akkor :D

Én most már mindent arra fogok hogy ezek után már megtehetnének nekem annyit hogy teljesítsék a kérésémet 10-bõl 10x bejön :D persze sorozatban már 4 v 5x is bl-t nyertem(franc számolja)... szóval én már ott tartok hogy a vezetõség felel nekem, nem én nekik xD

Szycsu
Olvastam itt, hogy egyesek felállnak, meg beszélnek a játékhoz. Én már alapból meg vagyok szólva, mikor valaki bejön és látja, hogy az FM-mel tolom. Következõ mondat hangzik el közben: Csak csendben... :DDDDDDD

Média: Az angollal nekem sincs bajom, sokkal inkább azzal, hogy egysíkúak a kérdések. Reflexbõl tolom a válaszokat, 1 perc alatt megvan. Egyedül az zavar, hogy nem tudom, csak nagyon ritkán találom el, hogy a vezetõségtõl éppen hogyan kell kérni azt, amit kérek és, ha elutasítják a kérést, akkor mit kell kihangsúlyozni, hogy mégis beleegyezzenek... Nagy ritkán telibe nyomom, hogy mit kell, de szerintem az csak éppen jót nyomtam jókor...

Les Dogues

LasDen
tényleg sajnálom a hozzád hasonlókat, hogy nem tudják élvezni teljesen, de nem nagyon tudok együttérezni, mivel tökéletesebb az angolom az amerikaiakénál, szóval nincs értelmezési problémám a játékban...:D

Szerintem nem érdemes egybõl... rendszeresen kell 2-3 nagyobb tapasz mire normálisan játszható lesz! :)

www.smart-bus.hu

Kár, hogy nincs magyarul! :)

www.smart-bus.hu

El kell fogadni,és el is fogadom.Viszont azokon a külföldi oldalakon mindenki az anyanyelvén játszhatja a játékot.De nem panaszkodni akarok.Akárhogy is lesz,de mihelyt megjelenik az új,én már el is felejtem a 13-at.Mint ahogy eddig is tettem a korábbi kiadásokkal.
kosheen
én eddig is utáltam a sajtós dolgokat. Oké, hozzátartozik egy igazi menedzser munkájához, de itt hót felesleges. Az elején poén volt, de 1. szezon után már meguntam, ugyanazt kérdezik, ugyanazt kell válaszolni és kész. Unalmas sõt idegesitõ. Nekem már egybõl az asszisztens megy mindenhova, sajtótájékoztatót sose tartok ha új játékos jön, ha rám mond valaki valamit, akkor nem reagálok.
majd beszélnek az eredmények
(FTC-PSV 3-1 ... jessssz)

LasDen
viszont a külföldi oldalakon rengeteg ilyen irányú kérést, elképzelést lehetett olvasni....szóval sokaknak erre van igényük.

Nem csak az interjúk.Bár azokat én nem adom ki a kezembõl,mert az asszisztens minden hülyeséget összehord.Sokkal több beszélgetést kezdeményeznek a játékosok,és a stábtagok is.Még többet,részletesebben beszélhetsz az ellenfél menedzserével.A szerzõdéseknél is sok lesz a duma.Szóval még huszonnyolcféleképpen tudnám kihasználni azt,amit amúgy is kerülök.Ez a sajtó,média dolog nagyon fontos lesz,úgy tûnik.A bajom ezzel csak az,hogy minél jobban bonyolítják,annál kevésbé fogom rendesen megérteni.Tavasz lesz,mire a google fordító nélkül is eligazodok benne.Én nem vitafórumot,vagy kerekasztal beszélgetést akarok vezetni.Most kissé bizonytalan vagyok,de majd meglátjuk.
Zenszkij
És kár hogy hatással van dolgokra.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?