Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fergusonpapa
Az egyetlen verzió amit megvettem 😊 Vagyis hozták németbõl. Már jó pár hetemet elvette 😊

www.icewebhu

bakkerman
Az remek verzió,nekem is fenntvan még mindig 😊

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

fergusonpapa
Én FM 11el játszok. Akkor jól lemaradtam 😄

www.icewebhu

bakkerman
Working with youngster,judging player potential,motivational kb

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Már megijedtem, hogy vak vagyok. 😊

Amúgy az ifiedzõnél mi a fontos? Magas ability(ezt gondolom csak segéd progival lehetne nézni) + w w y vagy kell még más is? 😊

"head of youth development" - ezt hol tudom beállítani? 😊
Az fm12-ben még nincs ilyen opció.Ahhoz haladni kellene a korral a menedzser úrnak.
fergusonpapa
Én nem értem ezt a "head of youth development" edzõ, ifi edzõ, figyelõ? mi ez? 😄 és hogy jelölöm ki h ö toboroza az ifiket?

www.icewebhu

Jelenleg 6 ifi edzõm van, ennyi az engedélyezett, viszont olvasgattam külföldi fórumokat, ahol valami olyasmit írtak hogy lehet egy edzõ 5 csillagos 120 -as ability-vel és 180-assal is, ez most akkor hogyan van?

"head of youth development" - ezt hol tudom beállítani? 😊

(FM2012)

LasDen
patt helyzet...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

StephenKing
Azzal mit lehet kezdeni ha van egy jól fizetett játékosom, még két év van hátra a szerzõdésébõl de senki sem akarja se megvenni és kölcsönbe sem elvinni. Viszont a felszabaduló fizetése jól jönne mert maxon van a fizetési keret. Próbáltam rábeszélni hogy bontsuk fel a szerzõdését de hallani sem akar errõl. Ha meg egyoldalúan bontanám fel a szerzõdését akkor meg a vezetõség nem engedélyezi mert túl sokba kerülne.

Ahogy élsz annyit érsz. Hajrá Diósgy?r & Amunt Valencia!!

Lehetne valami fícsör az új FMben, hogy lehessen ilyen Bernabeu-kupa szerû rendezvényen olyat, hogy az egyik volt játékosod 1 félidõt nálatok játsszon, 1et meg az ellenfélnél. Nem igazán hasznos, de szerintem frankó kis feature lenne, van egy pár olyan játékos aki kiöregedik lassan a csapatomból, de pár év múlva egy ilyen barátságos kupameccsen szívesen viszontlátnám 😊

Van itt egy-két világklasszis head of youth development😄avid Wright,Ralf Muhr,Nick Marshall,Matthew Crocker,Dave Parnaby,Romeo Jozak.De ha ez is külsõ segítség,akkor ne vedd figyelembe.Nem véletlen,hogy a világhírû nevelõegyesületeknél vannak a legjobb hoyd-k.Az enyémet is ellopta az Arsenal,én meg elcsábítottam helyette a Parnaby-t az Everton-tól.Ötször annyit keres,mint bármelyik staff,de megér minden fillért.
Köszi! 😊

Igazolj egy nagy tudású head of youth development-et,és állítsd be hogy õ toborozza az új ifiket.Ha valóban top a felszereltség,akkor lesznek jó ifik.Én most ott tartok,hogy jövõre muszáj lesz indulnom a tartalék bajnokságban,mert az elsõ igazán jó generáció kinövi a 18 éves korhatárt.Eddig nem indultam,mert csak két-három srác lézengett a tartalékban. De már olyan ifijeim vannak,akikrõl korábban csak álmodtam.Közöttük egy wonderkid,aki jövõ hónapban lesz 17,de már angol válogatott.A korábbi mentéseimben is mind özönlöttek a klasszis ifik.Kivéve persze Magyarországot.És igazolj jó ifi edzõket,orvost,erõnléti edzõt,éppúgy,ahogy a felnõtteknél.Ha valahol lehúzol egy évtizedet,a bõség zavarával fogsz küszködni,ha jól csinálod.
Nem használok külsõ progit, meg amúgy arra gondoltam, hogy az angol fiatalokat szeretném megtalálni, mert jelenleg szinte nincs angol a csapatban... az utánpótlás képzés maxon van, de mégsem jönnek a tehetségek, de scoutokkal gondolom ezt lehetne még javítani.

Zenszkij
FM Genie Scoutot szedd le.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

3 meccs és 1 döntetlent is épphogy összekapartunk .
Tehát a fontosabb igazolások.
Teplice-2M:http://kepkezelo.com/images/llsgp4eezzseybbn09x.png,Flamengo-14M:http://kepkezelo.com/images/k4ug4i09lch51wtroga5.png,L.A.Galaxy-ingyen,a stáb szerint a sztárok sztárja lesz:http://kepkezelo.com/images/6jm1hflzvx1h81n35o.png,Innsbruck-ingyen:http://kepkezelo.com/images/ufez0k3monwbu9hdhy0i.png,Corinthians-12M:http://kepkezelo.com/images/uvxgrp9hn55smpizovuc.png,Valerenga-2,5M:http://kepkezelo.com/images/g9nby56unyk5m244kel.png.A két brazil került aránylag sokba,a többi mind filléres üzlet.Még egy klasszis DM kell,jelenleg hármat figyeltetek.És akkor befejeztem.Bár akiket megtartottam,azok is klasszisok,beleértve egy wonderkidet.Lecsekkoltam a többi csapat keretét,bár még odébb van a rajt,és az "ellenség" sem alszik.Ez lesz az elsõ évem,amikor nem az enyém a legerõsebb csapat az adott ligában.De ezt inkább a szûkebb keretre értem.Ha nincs sérültem,egy világklasszis tizeneggyel fogok tudok kiállni. De a Chelsea és a két Manchester mögött mindenképpen ott vagyok szorosan.Viszont a Bromley-nak van valamije,ami a többi csapatnak nincs.A zseni a kispadon.
Azt hogy tudom beállítani, hogy a scoutok csak arra koncentráljanak hogy megtalálják a létezõ összes fiatal játékost, akikbõl ki lehet nevelni majd a jövõ generációját? 😊

Az ellenfélhez igazítsd a taktikádat... ha gyengébb nálad, akkor ne kontrázz, hanem próbáld uralni a játékot idegenben is. Ha meg erõsebb nálad, akkor értelem szerûen védekezz ellene, de az sem mindegy milyen felállással milyen felállás ellen teszed ezt..

Nagyon fontos, hogy az ellen milyen felállásban játszik. Ha például azt a szemét 4-3-2-1-t játssza, akkor nagyon fontos, hogy legyen szûrõ ember a védõk elõtt.

Ha nagyon kiegyensúlyozatlan, ingadozó a teljesítményed akkor az egyértelmûen taktikai gond.

www.smart-bus.hu

Zenszkij
Igen ez a valós képe a játéknak jelenleg. Nagyon várom a 14-et.

zyndar
Változtatni kell osztálylépésekkor, ez nem kérdés. Én most vért hugyozok a Red Star FC 93-al a 2. szezonban. Elsõre még éppen meglett a feljutás a Nationalbõl, de nem tudtam a második vonal szintjét megütõ játékost igazolni, sõt, csapat is alig maradt...Ráadásul félprofi a klub, rajtunk kívül csak a velünk együtt feljutó Rouen az, mindenki más profi.
Valaki játszott mostanában itt? Valami jótanács? 😊 Olyan szeszélyesen alakulnak az eredmények, mint az életben. Egyik meccsen 4-0 ide, majd megyek vendégségbe a 10.-hez és úgy küldenek haza egy négyessel, hogy tényleg semmi közöm nem volt a meccshez. Idegenben van, hogy jó a counter, de néha 0 kapuralövéssel hozzuk le az elsõ félidõt. Elég nehéz egyenletes teljesítményt nyújtani.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Nem ettem meszet:http://kepkezelo.com/images/gn5e7czafojy39etx7xx.png
Kétszer használtam tavaly hátrányban,akkor lekaptam a DM.-et,aztán hajrá.Egyszer bejött,egyszer nem.Most ezen a 4-1-3-2-n annyit finomítok,hogy a középsõ CM. advanced playmakert fog játszani,mert van hozzá két nagyon kreatív emberem.
Zenszkij
Nem mindegy, majd jön a hír, hogy bajnok lett 18 pont elõnnyel 😄.

PL-ben is a 4-3-3-at jatszod?

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Mégsem kell,úgy döntöttem.Darabra van négy csatárom,ebbõl három klasszis,elég lesz.
Szycsu
Feltehetõen pénzt 😊 HA-HA 😄DDDDDDDD

Les Dogues

Kösz.De most õszintén,mit keres egy ilyen játékos a Mariborban?Most ajánlotta az egyik scout.3,5M a kivásárlási ára,külföldi klubok esetén:http://kepkezelo.com/images/3zs7ky437sozcjjzi9yd.png Ráadásul 5k fizetést kér csak,ami egy vicc.El is hozom,jó lesz a rotációban.És ha nem válik be,ennél akkor is sokkal többért tudom majd eladni.Egyébként szépen alakul az új csapat,ha végleges lesz a keret,majd rakok fel képeket.
2.igazolásom 1 milliómba fájt mindössze,hiába nagy fizetést kért szerintem elég jó vétel .
Nagyon jók az írásaid és nagyon jól is játszol . Csak így tovább!
Szycsu
Az igen. Nagy grat!

Les Dogues

Befejeztem a 2016-2017-es szezont a Bromley-val.A feljutás nem volt kérdés,14 pontot vertem a második Southamptonra.Erre nem is érdemes sok szót vesztegetni.Azért néhány érdekesség történt.Ezúttal a Liga Kupa döntõbe jutottam be,de a tavalyi FA döntõ után ezt is elvesztettük,ezúttal az MU ellen.Bár ez megint Európa Ligát ért,mint a végén kiderült.Az EL-ben nagyon messze jutottunk,egészen az elõdöntõig,ahol a St.Etienne ellen sajnos elbuktunk.(A PSG nyert egyébként a döntõben.)És nem azért,mert jobbak voltak.Egyszerûen elfogytunk.A ligában állandóan 6-7 meccsel voltunk elmaradva,és ezt tavasszal kellett bepótolni.Áprilisban 15!! meccset játszottunk.Tiszta idegroncs voltam,mert a csapat legfrissebb embere is 70%-on állt,hirtelen lett négy sérültem is.Úgyhogy egy három nap három meccses idõszakban eltûntem szabira(ebben a mentésben elõször),mert nem tudtam összeszedni egy épkézláb embert sem.Visszajöttem,de félhalott emberekkel nem volt esélyem a franciák ellen.De nem bánkódok,mert az európai meccsek sokat emeltek a klub reputációján.Az utolsó négy bajnokiból hármat elvesztettünk,ami pont annyi,mint elõtte összesen.Nem volt 40-es keretem,és nem is tervezem.Most kezdõdik az átigazolási idõszak.Tizenegy emberem van felajánlva kluboknak,ebbõl nyolc már elkelt szép pénzért.A csapatkapitányom aggódott is,hogy gyengül a csapat. Megnyugtattam,hogy ezerrel erõsítek.Csak vigyorogtam magamban,hogy még nem tudja,de lehet,hogy a PL-ben a padon kezd majd,olyanok jönnek.Most elõször éreztem sajnálatot is,hogy valakit el kell adnom.A spanyol csatárom 61 gólt rúgott két év alatt.De a PL szintjét már nem üti meg szegény,annál pedig többet érdemel,hogy három meccse legyen csereként.Két éve ingyen jött,most leigazolta a Celta Vigo 4,9M-ért.Sok sikert kívánok neki,rengeteget segített.Öt új igazolást már elrendeztem szezon közben,mind fiatal világklasszisok.És sok pénzbe csak egy került.A nagyfõnök is döntött,új stadion épül.41900 férõhelyes lesz,a régit pedig eladják.Már ideje volt,két éve mindig telt ház van.Némi kölcsönt ugyan fel kellett venni,de nem vészes.Az új szezonra 38M átigazolási,és 700K fizetési keretet kaptam,ami elképesztõ összeg,figyelembe véve honnan indultuk.De hát ez már a Premier League.A csapat értéke is úgy nõ,mintha húznák,jelenleg 104M,amivel a 14.helyen állunk angliában.Az elért eredmények mellett elégedett vagyok azzal is,hogy eddig minden évet pozitív pénzügyi mérleggel tudtam zárni.Az elején nagyon nehéz volt,de most már pofonegyszerû.Ráadásul a PL a világ legjobban fizetõ ligája.Csak a lehetõ legalacsonyabban kell tartanom a fizetéseket.
Palermo is akarja és õtt jó helye lenne szerintem . Beállítottam hogy visszalehet hívni,ha esetleg nem játszassák(Can be recalled) .
Mondtam én,hogy klasszis lesz,ha megkapja az esélyt.
zavbal
de jó ám, nálam asszisztkirály
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Ha biztosra akarsz menni,akkor vedd a kezedbe a kölcsönadásokat,ne bízd senkire.Ne kérj érte pénzt a kölcsön idejére,és állítsd be,hogy visszahívható.Így ha mellõzik,bármikor visszahívhatod.Mert még az ifi is jobb,mintha nyolc meccset játszana valahol.Bár egy Padovában talán lesz helye,de nem érdemes kockáztatni.Tele a játék olyanokkal,akik meg sem közelíti a lehetõségük határait,mert a fejlõdésük legfontosabb idõszakában csak vegetálnak.Nézd meg,hogy a Padovában azon a poszton milyenek a játékosok,aztán döntsél.
Jo megoldas,de erosebb csapatban lenne a helye,ahol tud fejlodni is. Ketlem,hogy a Padovanal klasszis edzok lennenek.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Kölcsönbe küldöm az jó megoldás arra hogy játszon ? A Padova akarja õt kölcsönbe .
Nagyon ügyes srác.Az én mentésemben most ilyen:http://kepkezelo.com/images/zc3xh4mtf49q42cq148.pngÉs ennél messze többre vinné,de az istennek sem játszatják.Egy Isco,vagy Muniain potenciál van benne,de ahhoz játszania kellene folyamatosan.
Elsõ igazolásom a Napoli kispadján . Jó vétel volt ?
LasDen
elõször oda akartam írni, hogy hanyadik Miklós, de mondom mindegy az 😄 mert amúgy a IV. Miklós adta a gondolatot...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Szycsu
Félig szerb vagyok, ismerem valamennyire a szláv nyelvet/nyelveket 😄D

Les Dogues

LasDen
óóó, rengeteg 😄D

amúgy azt hittem senki nem fogja felismeri fel a nevet 😄D

Szycsu
Remélem van még pár név a tarsolyodban 😄DDDDDDDDDDDDDDD

Les Dogues

LasDen
mivel a Fradival nem éreztem úgy, hogy egy teljes szezonnak neki vágnék, a magyar válogatott pedig 0 volt (5 meccs 4pont), így dobtam a mentést. Új játékot kezdtem. Munkanélküliként kezdtem a játékot, aztán novemberbe jött a nagybetüs KIHÍVÁS 😄

Ja, és a lényeg, hogy nem maradok sokáig. A szezon végén távozom, ha sikerül benn tartani, ha nem. 😄

Szycsu
én beállítanék 130102102102 milliárd trillió kivásárlási árat aztán had legyen még nálam 30 éves
el nem adnám 😄

Les Dogues

Darthmushroom
rakd mellé még h következõ eladás 50% és úgy simán jó lesz. nem hiszem h portoba öregedne meg.

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

el ne add 😄

A srác genie szerint 165/187, a Porto 32 millió euroért vinné. Nagyon dilemmázok, mit javasoltok ? <#help>

Branislav Petrovic

LasDen
itt a vége a szezonnak. sikerült a 10. helyhez képest javítani, bár nem túlságosan. Én összesen 17 meccsen irányítottam a csapatot, tehát több, mint a felén. 8-2-7-es mérleggel zártunk az én részemrõl, ami nem túl fényes...