Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Szóval nem könnyû és nem két napos meló.
\"És tegyük azt is hozzá, hogy minden kelet-európai, az itteni mutyikat és lopásokat elszenved? állampolgárnak az orosz milliárdos felt?nése óta kötelessége tiszta szívb?l utálni a Chelsea-t.\"
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
2 hét alatt meglenne.
www.icewebhu
(vagy a fene tudja mennyi szöveg van, de gondolom a régiekbõl is ki lehet szedni)
mondjuk én azt hittem hogy technikai okok miatt nem lehet leforditani, mert le van kódolva
Tudod, régebben sokkal erõsebb közösségek voltak és nekiültek és lefordították. Mostmár... az a korosztály aki régebben ezt csinálta, az ma szarik rá, mert szivességbõl és ingyen lófaszt se csinálnak.
\"És tegyük azt is hozzá, hogy minden kelet-európai, az itteni mutyikat és lopásokat elszenved? állampolgárnak az orosz milliárdos felt?nése óta kötelessége tiszta szívb?l utálni a Chelsea-t.\"
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
link
http://www.nuuvem.com.br/produto/1323-football-manager-2014 - Amit tudni kell róla. Ez Brazília legnagyobb digitális boltja, nem kamionról leesett játékokat árulnak, teljesen legális bolt. Természetesen a játék Brazil változatához kap az ember kódot, azonban az régiófüggetlen (így gond nélkül regisztrálható Magyarországról is) valamint tartalmazza az összes nyelvet, szóval ugyanúgy lehet vele angolul is játszani! Fizetni Paypallal lehet, egy röpke regisztrálás kell hozzá vagy Facebookos belépés.
Aki esetleg nem bízik a CD kulcsokban az vehet Steam GIFT-et is Brazíl traderektõl, az kb. olyan 7500 FT-ra jön ki, fizetni nekik TF2-es kulcsokban kell. Õ adja a giftet, ti a kulcsokat, egyszerre történik, nincs átverés. Arra kell figyelni, hogy NE Orosz verziót, hanem Brazilt vegyetek, mert az lesz garantáltan régió és egyéb független.
offvége
meg ja, sokkal összetettebb a 13
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
mikor kijön, mindenki ezzel fog játszani. aztán ha nem tudnak 2 perc alatt meccset nyerni, akkor majd szaladnak a korábbihoz...
Vegre nem kell fenthagynom a Winfost ha jatszani akarok. Ugyis csak FM-mel jatszok.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Szóval van ennek értelme? Vagy csak ha jön a barca akkor átnyomom counterre, aztán csocsi?
tippek? ti hogy szoktátok venni az akadályokat amikor sokkal erõsebb csapatok jönnek?
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
www.smart-bus.hu
Szóval, hogy jött a képbe a Sevilla?
- Húú, nem is tudom. Vártam a lehetõségre, hogy egy nagy csapatnál is megmutassam a tehetségem, mikor befutott az ügynököm hívása, hogy a Sevillánál új edzõt keresnek, mivel tragikusan kezdték az idényt. Mikor részletesebben megismertem a helyzetet, a csapatot, úgy döntöttem, hogy vállalom a kihívást, és megmentem õket.
Ami végül nem sikerült. Miért nem?
- Ez egy jó kérdés. Sokszor elgondolkozom rajta én is. Hiszen minden adott volt a jó szerepléshez. Egy ilyen csapatnak eleve nem lett volna szabad a kiesés ellen küzdenie. De visszatérve a kérdésre, eleinte nagyon jól mentek a dolgok. Jöttünk fel, mint a talajvíz. Aztán valami elromlott. A tavasz bõdületesre sikeredett, és újra a kiesõ zónában találtuk magunkat.
Ahonnan már nem is sikerült kijönni. Hogy élte meg a távozást?
- Még olyan 5 vagy 6 forduló volt vissza a bajnokságból. A 19. helyen tanyáztunk, elég jókora hátrányban. Aztán jött az Espanyol elleni meccs, ahol 2-1-re kikaptunk. Ekkor vált biztossá a kiesés is. És ekkor kellett távoznom a csapattól is. Nincs bennem harag. Azt tették, amit kellett. Kiestünk, nem volt értelme tovább marasztalni, koncentráltak a jövõre. De örülök neki, hogy gyorsan visszatértek az elsõ osztályba…
Utána egy csendes, eseménytelen nyár következett önnek.
- Annyira nem volt eseménytelen. Még a nyár elején megkeresett a Peterborough? Vagy valami hasonló championship csapat. De akkor elutasítottam a felkérést.
Innen jött az inspiráció, hogy egy másod vonalbeli csapathoz igazoljon? Vagy túl degradálónak találta?
- Nem szó sincs ilyesmirõl. Egyszerûen nem éreztem úgy, hogy most végig tudnék vezényelni egy nyári felkészülést. A késõbbi választásomhoz sem volt semmi köze.
Majd újfent õsszel jött a megkeresés a West Hamtõl?
- Nem egészen. Az ügynököm mondta, hogy mind a WBA, mind a WHU érdeklõdik irántam. Nálam a pénz nem kérdés, nem azért csinálom. Ha ennyi számítana, akkor elmentem volna az Albionhoz, akik már akkor is a Premiere Leagueben játszottak, míg a West Ham azelõtti szezonban esett ki a Championshipbe. Így a döntésem fõképp szimpátia alapú volt. De több lehetõséget láttam is bennük.
Értem. És milyen benyomásai voltak az elején?
- Igazából meglepõdtem. A 10. helyen vettem át a csapatot, de alig pár pont választotta el a környezõ csapatokat egymástól. Ez bizonyítja, hogy elsõ 2 meccsem megnyerésével máris 4 helyet javítottunk. Nem egészen értettem, hogy miért kellett távoznia Hughesnak elõttem, de nem firtattam természetesen. Csak a munkára koncentráltam.
Ami kifizetõdött.
- Igen. Szenzációs szezont futottunk. Nagyban köszönhetõ a csatárjaimnak, Machédának, Deeneynek és Guidettinek, akik 22, 20 és 17 gólt vágtak. És akkor még a végérõl nem is beszéltünk.
Volt valaha része ilyen izgalmakban, mint az utolsó forduló?
- Soha. Valami tökéletesen állt össze az egész. Szinte filmbe illõ, ahogy az utolsó fordulóra elveszítjük az elsõ helyet a Leeds jobb gólkülönbsége miatt, majd a bajnokság utolsó meccsén pont velük játszunk hazai pályán. Nagyszerû mérkõzést játszottunk velük. Ha jól emlékszek 3-1-re nyertük Macheda és Jarvis góljaival. A lefújás utáni pillanatok életem végéig elkísérnek. Örök emlék…
Pár napra rá pedig jött a hosszabbítás.
- Meglepõdtem, hisz még 1 év volt vissza a szerzõdésembõl. De boldog voltam, így örömmel írtam alá további 4 évre a csapathoz.
Majd jött a bajnokságok bajnoksága, a Premiere League.
- Nagy reményekkel vágtunk neki. Sok távozó volt a csapattól. Többen ingyen távoztak, volt akit sikerült pénzé tenni. Mások pedig kölcsönbe mentek el. Helyettük érkeztek minõségi vagy akkor még annak gondolt erõsítések. Aminek igazából örülök, hogy a legtöbb igazolást még a tábor kezdete elõtt sikerült véglegesíteni, így végig dolgozhatták a nyarat. A legnagyobb fejtörést a csatár kérdés okozta. Macheda és Guidetti távozott a kölcsön lejártával, így egyedül Deeney maradt. Több kiszemeltünk is volt, de velük nem sikerült megegyezni, mivel túl sokat kért értük a klubjuk. Ekkor eszembe jutott a Wigan és di Santo, akirõl futólag már olvastam. Szerencsénkre a Wigan relatíve olcsón elengedte. De ez még kevésnek bizonyult, ezért érkezett a nyár végén a Burnleytõl Jamie Murphy is.
Milyen elvárásokkal indultak neki a szezonnak?
- A vezetõség elvárása a kiesés elkerülése volt – úgy, hogy közben a média a 18. helyre jósolt minket. Én kicsit elõrébb tekintettem egy biztos PL pozícióra. Szóval az én célom az 50 pont volt, ami úgy a 11-2. helyre lett volna elég. Azzal elégedett lettem volna.
Ehelyett egészen a 6. helyig repültek. Milyen érzés volt?
- Leírhatatlan. Eleinte nem alakultak jól a dolgok, de egy megbeszélés után, amin Takeshi Tatsumi és a neve elhalhagatását kérõ, bizonyos bakkerman vett részt, kialakult a végsõ taktika. Ami aztán nyerõnek bizonyult. A sorsolásunk is kegyes volt picit. Már korán letudhattuk a Chelsea, M City, United és Arsenal csapatokat, így utánuk nyugodtan szerezhettük a pontokat. Sokat köszönhetünk a gólkirályi címet végül megnyerõ Di Santónak, aki 26 góljával elérhetõvé tette ezt számunkra. Ez volt az eddigi legjobb szezonja a PL-ben, így örülök, hogy én hozhattam ki belõle. Franco emelett az újságírók által kiosztott év játékosa díjat is megnyerte. Nagyszerû visszatérés volt ez a számunkra.
De így is volt okuk a szomorkodásra vagy nem?
- Igen. Hiába értünk oda a 6. helyre, de a kupák miatt lemaradtunk az Európa Ligáról. A fiúk is szomorúan élték meg ezt, ahogy mindannyian. De elõre tekintünk. Az igazat megvallva megfordult bennem, hogy talán nem is olyan nagy baj, hogy idén kimaradunk belõle. Jövõre még erõsebbek leszünk, és legyõzünk mindenkit.
Köszönöm a lehetõséget. Van még valami hozzáfûzni valója?
- Szeretném megköszönni néhány embernek, hogy itt lehetek. Megköszönném a TV-nek, hogy ilyen sok pénzt adnak nekünk. Szeretném megköszönni a Football Managernek, hogy ilyen jó edzõ lettem IRL is – egyszer majdcsak megnyerem a BL-t meg a PL-t benne. Peace…