Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mondtátok hogy ha elõrendelitek akkor 2 héttel elõbb lehet tolni a bétát, a béta mentését át lehet rakni majd a teljes játékba?

LasDen
google fordító szintre?? akkor inkább le se fordítsák...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

a nyelvet az eu-ban kéne kiharcolni hogy az eu-ban árúsított dolgokat az adott ország nyelvére legyen kötelezõ lefordítani szerintem a gyártóknak sem okozna túl sok többlet költséget ha egy google fordító szintre lefordítanák a játékot

a régi szövegeket is meg kell keresni, be kell helyezni a meglévõbe, plusz mivel elég sok új szöveg van, ezért azokat le kell fordítani, értelmesen, helyesen. Én részt vettem még valamelyik fordításban, de már akkor se volt egyszerû és már akkor is elég sok idõt vett el. Mert azért tudni kell mi mit jelent a játékban stb.

Szóval nem könnyû és nem két napos meló.

\"És tegyük azt is hozzá, hogy minden kelet-európai, az itteni mutyikat és lopásokat elszenved? állampolgárnak az orosz milliárdos felt?nése óta kötelessége tiszta szívb?l utálni a Chelsea-t.\"

bakkerman
akkor viszont tényleg nem értem mivan...emlékszem tavaly ilyenkor írta be Huni a topikba,hogy ne reménykedjünk magyar fm-ben,mert az SI idén(azaz tavaly) már nem járul hozzá a házi fordításokhoz,lekódolják a fájlokat

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

LasDen
de más nyelvekre mégis készült sufni fordítás....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

fergusonpapa
Szerintem könnyen összedobhatnánk egy kis összeget, ha csak 100 ember add bele 500ft-ot az hûen tükrözne egy fordítást, de ehhez kel valaki aki érti is dolgát. (programozás).

2 hét alatt meglenne.

www.icewebhu

bakkerman
jól hitted,az fm13-nak ezért nem lehetett nekiállni fordítani,és valószínûleg a 14-el is ez lesz

kosheen
kéne hozzá 1 valaki aki a programozási részét vágja, meg 1 valaki aki azt a néhány szöveget lefordítja. Ha meglenne a programozója a dolognak, akkor akár ide is ki lehetne tenni és le lehetne fordítani a szövegeket, az már nem kunszt, hogy a törzstagok 10-20 mondatot megcsináljanak egy hét alatt.
(vagy a fene tudja mennyi szöveg van, de gondolom a régiekbõl is ki lehet szedni)
mondjuk én azt hittem hogy technikai okok miatt nem lehet leforditani, mert le van kódolva

A lelkes magyar Fm játékos aki eddig is fordította az kb. 2-3 ember jobb esetben. FM 11-12-t mire lefordították az is sokkal több idõ volt, mint régebben a CM/FM esetében.

Tudod, régebben sokkal erõsebb közösségek voltak és nekiültek és lefordították. Mostmár... az a korosztály aki régebben ezt csinálta, az ma szarik rá, mert szivességbõl és ingyen lófaszt se csinálnak.

\"És tegyük azt is hozzá, hogy minden kelet-európai, az itteni mutyikat és lopásokat elszenved? állampolgárnak az orosz milliárdos felt?nése óta kötelessége tiszta szívb?l utálni a Chelsea-t.\"

Tudod szerintem lenne pár lelkes MAGYAR FM játékos akik kitûnõ angol tudással rendelkeznek és szívesen lefordítanák a játékot ingyen és bérmentve. De furcsa módon még EZ SEM érdekli az SI-t... Úgyhogy majd az FM14-et megveszem valahol 10 dolláros akcióban, többet nem ér.

valaki mondja meg hogy lehet fejleszteni az utánpótlás toborzást léci léci 😊
"Hátha egyszer lesz magyar nyelv is benne."
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Én az elmúlt három évben,amerikai oldalon vásároltam az fm-et,és ott egyértelmûen kiírta,hogy a játékszoftvert Magyarországra adták el.Az eladások száma pedig nálunk sehol sincs,és nem is lesz.Nem az a baj,hogy nem itthon vesszük,hanem az,hogy egyáltalán nem vesszük.Azt meg nehezen fogadom el,hogy hacsak nem munkanélküli valaki,nem akarja megvenni azt a játékot,amit szeret.Nálam nem sokan lehetnek rosszabb helyzetben,I.Viktor nagylelkû,40 ezer Ft. baleseti járadékából élek.És mégis szó szerint összekuporgatom az árát.Az meg kitûnõ keresztmetszet,hogy az itt játszók fele is virágboltival játszik.A Görög eladás meg egy vicc.Csak ködösítenek.SI fórumon görög hozzászóló mondta,hogy a háború óta nem volt ekkora a szegénység az országban.Nincs munka,segélybõl él több millió ember.Gazdasági válság, kilátástalanság,tüntetések és nyomor az viszont van.De enélkül is kétkedve fogadtam az SI propaganda szövegét.A törököt is azért rakták bele,hogy valamennyivel csökkentsék a kalózok számát.Mi még ehhez is kicsik vagyunk.Mit érdekli õket,hogy mit csinál az a pár száz ember. Érdektelenek,és értéktelenek vagyunk a számukra.Elõbb lesz ukrán,finn,héber,román,mint magyar nyelv.Az is jellemzõ ránk,hogy még egy saját fordítást is képtelenek vagyunk összehozni. Kevesen vagyunk,és nincsenek olyan emberek,akiknek képessége és hajlandósága is lenne rá megcsinálni.Az,hogy nem lehet megcsinálni,pedig nem igaz,mert már karácsonykor kész volt a német és a héber fordítás is a 13-hoz.Nekik ez nem okozott problémát.Elég siralmas képet festettem,de nem kell velem egyetérteni. Egyszerûen ez a véleményem.
Darthmushroom
Am én egyet remélek h nem csinálják azt mint tavaly h kiadják tele lesz hibával és hetente adnak ki hozzá kisebb/nagyobb javításokat amik miatt mindig újra kellet kezdeni a taktika/ák építését mert az elõzõ beszart tõle. mert ez durva volt idén h nem 3 nagy patch jött mint eddig hanem azon belül is kis millió.

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Firebala
Most olvasom hogy az FM 2014-ben benne lesz a görög nyelv a jó eladások miatt. Ideje lenne nekünk is villantani valamit. Én nem fogom sajnálni rá a pénzt, megveszem itthon. Hátha egyszer lesz magyar nyelv is benne.

És független bármitõl, akinek van már 6-7-8 ezer Ft-ja játékra, az hozzádobhatna még pár ezret és emelhetné az itthoni eladásokat. Hátha egyszer bekerülne a magyar nyelv is többek örömére ( speciel engem nem érdekel, de vannak jópáran )

Darthmushroom
Én nem parázok, de nekem megéri azt a +egy két ezret h meglegyen DVD-n. tavaly is inkább úgy vettem meg. jól mutat a szekrényen 😄

nemtom de én parázok a netes vásárlástól bár még nem vettem semmit de ha egyszer vennék tuti lenne vmi gubanc<#vigyor2>

Basszus, igazad van, most már ellenõrzik a kosarat, eddig nem tették!😞 (más cuccot simán enged vásárolni, de az FM-re rákerült a régió ellenõrzés..) Hát, ebben az esetben..akit nem zavar a "trükközés" az egy Brazil proxyival és Paypallal meg tudja venni.. Akinek ez már nem fér bele, annak még mindig ott van a Steames brazil traderektõl való vásárlás, bár a GIFT verzió már 7,5 ezer környékére jön ki szerintem sajnos, de mivel brazilok elképzelhetõ, hogy nuuvemes kulcsot is árulnak kis haszonnal..

Már rendeltem szoftvert Brazíliából,és akkor nem volt gondom.Ezt most speciel nem engedi elõrendelni Magyarországról.A weboldal azt is írja,hogy a cég digitális forgalmazási jogai csak Dél-Amerikára terjednek ki.Úgyhogy szerintem az USA e-mail címemmel is hiába próbálnám.
Darthmushroom
kijött a még frissebb Marshall update, itt már elméletileg Buzsáky fradista, Nego újpestes stb.. sok ingyen igazolható is aki talált már klubot az is meg van csinálva.
link

Darthmushroom
a név kötelez 😉

Azt elfelejtettem beleírni, hogy nekem is ilyen Brazil olcsó példányom van, Steam szépen megette, aktiválta, várom a megjelenést😊

6ezer és párszáz forintért tudtok szerezni hozzá teljesen legális boltból Steames kulcsot!😊 Ha genyó lennék azt mondanám, hogy én szerzek és rátenném a hasznomat..😄 De nem vagyok, így megosztom 😉

http://www.nuuvem.com.br/produto/1323-football-manager-2014 - Amit tudni kell róla. Ez Brazília legnagyobb digitális boltja, nem kamionról leesett játékokat árulnak, teljesen legális bolt. Természetesen a játék Brazil változatához kap az ember kódot, azonban az régiófüggetlen (így gond nélkül regisztrálható Magyarországról is) valamint tartalmazza az összes nyelvet, szóval ugyanúgy lehet vele angolul is játszani! Fizetni Paypallal lehet, egy röpke regisztrálás kell hozzá vagy Facebookos belépés.

Aki esetleg nem bízik a CD kulcsokban az vehet Steam GIFT-et is Brazíl traderektõl, az kb. olyan 7500 FT-ra jön ki, fizetni nekik TF2-es kulcsokban kell. Õ adja a giftet, ti a kulcsokat, egyszerre történik, nincs átverés. Arra kell figyelni, hogy NE Orosz verziót, hanem Brazilt vegyetek, mert az lesz garantáltan régió és egyéb független.

A 14-ben ott van a Beckham legidõsebb fia a QPR ifiben.Nem mellékesen csodagyerekként van jelölve.
kosheen
szerencsére egész szezonban elkerültek a sérülések, most a 25. fordulóban 4 alapember van kidõlve 1-2-3 hétre, de 10 pontos elõnyt csak nem adok már le 😊

bakkerman
de ha jól tudom nem lehet patchelni,szóval egy bughalmaz a warez verzió a 13-ból 😄
offvége

LasDen
már van egy ideje. sokáig tartott, de elkészült

Mor3llo
sokan meg sem vették, és mivel nem volt törés hozzá (mostmár állítólag van), ezért inkább a 12-t tolták
meg ja, sokkal összetettebb a 13

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Nem is akarok ilyen megállapodással senkit se elengedni .
Azért csak légy óvatos ezzel a társ-tulajdonos dologgal.Mert mindig a jó,fiatal játékosokért,tehetségekért tülekednek.Ha anyagilag nem túl erõs erõs a csapatod, nem fogsz tudni versenyezni az árajánlataikkal.Aztán csak nézel,hogy elviszik õket. Ha nincs életbevágóan szükség pénzre,én mindig elutasítom az ilyen beugratós üzleteket.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Szerintem sokan a nyelvismeret hiánya miatt is játszanak a régebbi kiadásokkal. Az elsõ néhány hét nehézségei ellenére,egyszer sem jutott eszembe, hogy újratelepítsem a 12-t.Nem sajnáltam a rengeteg idõt,amit az angol nyelvû fórumok böngészésével,és a Google fordítóval töltöttem.Még emlékszem, hogy az elsõ pár napon vagy tíz különbözõ csapattal kezdtem teszt karriereket, hogy kitapasztaljam az olvasott okosságokat. És nem szégyelltem,mert ha valamit nem értek,az nekem csak azt jelenti,hogy tanulnom kell.Angolul én sem beszélek,de ami a játékhoz kell,azt már némi túlzással kívülrõl fújom.Közel 40 éves koromig nem is hallottam angolul beszélni senkit.Errefelé minden harmadik ember németül karattyolt,az folyt a TV-bõl is.A játék taktikai részével pedig az elején sem volt sok problémám.Ez lesz az ideivel is.Egy-két hétig talán kínlódni fogok,de hamar megtanulom,és már nem lesznek gondjaim. Kitartás kérdése az egész.Azt pedig szomorúnak tartom,hogy azok a tízen-huszonéves menedzser urak, akik már beleszülettek az internet korszakba, képtelenek angolul játszani egy nem túl bonyolult játékot.Mondhatnám azt is,hogy szégyen.Akinek nem inge,ne vegye magára.
Szycsu
meg akinek fostalicska a gépe hozzá. létezik még ilyen is, magamon tapasztalva 😄

Les Dogues

Értem . Köszi a gyors választ "fõnök" 😄DD .
LasDen
50-50-ben osztoztok a játékoson. 1-3 évre lehet megegyezni, és az utolsó évig lehet halasztani az eladást, de amúgy minden szezon végén egyik másik fél megveheti a játékost. Megegyezéstõl függõen marad a játékos a csapatában vagy a másikban játszik. A lényeg, hogy azé lesz a játékos, aki többet ajánl érte. Amolyan könnyû pénz egy kis idõre...

Olasz bajnokságban mi ez a CO-owned ?
Elsõ azt olvastam,hogy korbinhoz 😄 . Várom már nagyon érdekell milyen lett .
LasDen
Csak a bénák és gyávák játszanak még vele...
mikor kijön, mindenki ezzel fog játszani. aztán ha nem tudnak 2 perc alatt meccset nyerni, akkor majd szaladnak a korábbihoz...

Darthmushroom
majd az aki az ideivel is megtanult, és lesz@rja h van egy kis kihívás is.

Szódával elmegy.Csak arra leszek kíváncsi,hogy ki fog vele játszani.Mert ahogy a hozzászólásokat néztem,sokan még mindig a 12-vel szórakoznak.
LasDen
Ha nem tetszik, nyugodtan lehet másikat csinálni (fejvesztés terhe mellett) <#papakacsint>

Én is elõrendelem,de pár napig még figyelem az árakat .Jelenleg 8200 Ft a legkedvezõbb ajánlat,ezzel már elégedett leszek.
bakkerman
akkor elvileg én már elvileg október 17.-én már tolhatom a gammmmááááát,ugyan csak a bétát,de akkoris <#szeret><#szeret>

o/

Vegre nem kell fenthagynom a Winfost ha jatszani akarok. Ugyis csak FM-mel jatszok.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Úgy néz ki,hogy minden platformon egyszerre adják ki.Kicsit jobban is figyelhettek volna,mert egy nappal eltévesztették a születésnapomat.Elõrendelve viszont két héttel korábban megint lehet a Beta verziót használni,ami már csak egy jó hónap.
kosheen
a taktikánál mennyire érdemes szezon közben variálni, hogy rigid vagy fluid? Csak mert jött most egy olyan ötlet, hogy már igy a szezon vége felé elkezdem összerakni és szoktatni a taktikát a Bl csoportkörre, ahova a gyengébb játékoskeeret miatt egy beszaribb taktika kell, szükségem van a stabilitásra.
Szóval van ennek értelme? Vagy csak ha jön a barca akkor átnyomom counterre, aztán csocsi?
tippek? ti hogy szoktátok venni az akadályokat amikor sokkal erõsebb csapatok jönnek?

Es az is hivatalos,hogy lesz Linuxra is? Illetve ha igen,akkor az is ugyanakkor jelenik meg?

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Huni92
Bréking: október 31-én jön az FM14, hivatalos! 😊

<#taps><#taps><#taps>

www.smart-bus.hu

LasDen
Nicola Zrinski, vagy ahogy hazájában ismerik, ünneplik, A szigetvári hõs, miután megölte I. Szulejmán szultánt, és kiûzte az oszmánokat európából, felhagyott a hadviseléssel. Helyette a sokkal szórakoztatóbb futball felé fordította tekintetét. És milyen jól tette. Kora egyik legnagyobb futballistája lett, hisz világszerte ünnepelt játékos volt. A válogatottban 55 meccsen 20 gólt ért el középpályásként. De sajnos egy ligament collaterale mediale sérülés miatt idõ elõtt kellett szögre akasztania a cipõt. Erejét mutatja, hogy így is legenda lett. De nem adta fel. Az edzõi pályáról álmodott, amit Otto Rehhagel és Dárdai Pál szárnyai alatt tanulhatott. Az utánpótlás csapatokkal elért sikerei után szeretett volna feljebb lépni, de a lehetõség nem akart jönni. Ám egy napon, 2012. november 19-én a nagy krízisben lévõ Sevilla, és elnöke Del Nido nagyot húzott. A Fiatal Zrinskit nevezték ki edzõnek. A cél a 20. helyrõl, és a kiesés elõl való menekülés volt. De majd õ elmeséli…

Szóval, hogy jött a képbe a Sevilla?
- Húú, nem is tudom. Vártam a lehetõségre, hogy egy nagy csapatnál is megmutassam a tehetségem, mikor befutott az ügynököm hívása, hogy a Sevillánál új edzõt keresnek, mivel tragikusan kezdték az idényt. Mikor részletesebben megismertem a helyzetet, a csapatot, úgy döntöttem, hogy vállalom a kihívást, és megmentem õket.

Ami végül nem sikerült. Miért nem?
- Ez egy jó kérdés. Sokszor elgondolkozom rajta én is. Hiszen minden adott volt a jó szerepléshez. Egy ilyen csapatnak eleve nem lett volna szabad a kiesés ellen küzdenie. De visszatérve a kérdésre, eleinte nagyon jól mentek a dolgok. Jöttünk fel, mint a talajvíz. Aztán valami elromlott. A tavasz bõdületesre sikeredett, és újra a kiesõ zónában találtuk magunkat.

Ahonnan már nem is sikerült kijönni. Hogy élte meg a távozást?
- Még olyan 5 vagy 6 forduló volt vissza a bajnokságból. A 19. helyen tanyáztunk, elég jókora hátrányban. Aztán jött az Espanyol elleni meccs, ahol 2-1-re kikaptunk. Ekkor vált biztossá a kiesés is. És ekkor kellett távoznom a csapattól is. Nincs bennem harag. Azt tették, amit kellett. Kiestünk, nem volt értelme tovább marasztalni, koncentráltak a jövõre. De örülök neki, hogy gyorsan visszatértek az elsõ osztályba…

Utána egy csendes, eseménytelen nyár következett önnek.
- Annyira nem volt eseménytelen. Még a nyár elején megkeresett a Peterborough? Vagy valami hasonló championship csapat. De akkor elutasítottam a felkérést.

Innen jött az inspiráció, hogy egy másod vonalbeli csapathoz igazoljon? Vagy túl degradálónak találta?
- Nem szó sincs ilyesmirõl. Egyszerûen nem éreztem úgy, hogy most végig tudnék vezényelni egy nyári felkészülést. A késõbbi választásomhoz sem volt semmi köze.

Majd újfent õsszel jött a megkeresés a West Hamtõl?
- Nem egészen. Az ügynököm mondta, hogy mind a WBA, mind a WHU érdeklõdik irántam. Nálam a pénz nem kérdés, nem azért csinálom. Ha ennyi számítana, akkor elmentem volna az Albionhoz, akik már akkor is a Premiere Leagueben játszottak, míg a West Ham azelõtti szezonban esett ki a Championshipbe. Így a döntésem fõképp szimpátia alapú volt. De több lehetõséget láttam is bennük.

Értem. És milyen benyomásai voltak az elején?
- Igazából meglepõdtem. A 10. helyen vettem át a csapatot, de alig pár pont választotta el a környezõ csapatokat egymástól. Ez bizonyítja, hogy elsõ 2 meccsem megnyerésével máris 4 helyet javítottunk. Nem egészen értettem, hogy miért kellett távoznia Hughesnak elõttem, de nem firtattam természetesen. Csak a munkára koncentráltam.

Ami kifizetõdött.
- Igen. Szenzációs szezont futottunk. Nagyban köszönhetõ a csatárjaimnak, Machédának, Deeneynek és Guidettinek, akik 22, 20 és 17 gólt vágtak. És akkor még a végérõl nem is beszéltünk.

Volt valaha része ilyen izgalmakban, mint az utolsó forduló?
- Soha. Valami tökéletesen állt össze az egész. Szinte filmbe illõ, ahogy az utolsó fordulóra elveszítjük az elsõ helyet a Leeds jobb gólkülönbsége miatt, majd a bajnokság utolsó meccsén pont velük játszunk hazai pályán. Nagyszerû mérkõzést játszottunk velük. Ha jól emlékszek 3-1-re nyertük Macheda és Jarvis góljaival. A lefújás utáni pillanatok életem végéig elkísérnek. Örök emlék…

Pár napra rá pedig jött a hosszabbítás.
- Meglepõdtem, hisz még 1 év volt vissza a szerzõdésembõl. De boldog voltam, így örömmel írtam alá további 4 évre a csapathoz.

Majd jött a bajnokságok bajnoksága, a Premiere League.
- Nagy reményekkel vágtunk neki. Sok távozó volt a csapattól. Többen ingyen távoztak, volt akit sikerült pénzé tenni. Mások pedig kölcsönbe mentek el. Helyettük érkeztek minõségi vagy akkor még annak gondolt erõsítések. Aminek igazából örülök, hogy a legtöbb igazolást még a tábor kezdete elõtt sikerült véglegesíteni, így végig dolgozhatták a nyarat. A legnagyobb fejtörést a csatár kérdés okozta. Macheda és Guidetti távozott a kölcsön lejártával, így egyedül Deeney maradt. Több kiszemeltünk is volt, de velük nem sikerült megegyezni, mivel túl sokat kért értük a klubjuk. Ekkor eszembe jutott a Wigan és di Santo, akirõl futólag már olvastam. Szerencsénkre a Wigan relatíve olcsón elengedte. De ez még kevésnek bizonyult, ezért érkezett a nyár végén a Burnleytõl Jamie Murphy is.

Milyen elvárásokkal indultak neki a szezonnak?
- A vezetõség elvárása a kiesés elkerülése volt – úgy, hogy közben a média a 18. helyre jósolt minket. Én kicsit elõrébb tekintettem egy biztos PL pozícióra. Szóval az én célom az 50 pont volt, ami úgy a 11-2. helyre lett volna elég. Azzal elégedett lettem volna.

Ehelyett egészen a 6. helyig repültek. Milyen érzés volt?
- Leírhatatlan. Eleinte nem alakultak jól a dolgok, de egy megbeszélés után, amin Takeshi Tatsumi és a neve elhalhagatását kérõ, bizonyos bakkerman vett részt, kialakult a végsõ taktika. Ami aztán nyerõnek bizonyult. A sorsolásunk is kegyes volt picit. Már korán letudhattuk a Chelsea, M City, United és Arsenal csapatokat, így utánuk nyugodtan szerezhettük a pontokat. Sokat köszönhetünk a gólkirályi címet végül megnyerõ Di Santónak, aki 26 góljával elérhetõvé tette ezt számunkra. Ez volt az eddigi legjobb szezonja a PL-ben, így örülök, hogy én hozhattam ki belõle. Franco emelett az újságírók által kiosztott év játékosa díjat is megnyerte. Nagyszerû visszatérés volt ez a számunkra.

De így is volt okuk a szomorkodásra vagy nem?
- Igen. Hiába értünk oda a 6. helyre, de a kupák miatt lemaradtunk az Európa Ligáról. A fiúk is szomorúan élték meg ezt, ahogy mindannyian. De elõre tekintünk. Az igazat megvallva megfordult bennem, hogy talán nem is olyan nagy baj, hogy idén kimaradunk belõle. Jövõre még erõsebbek leszünk, és legyõzünk mindenkit.

Köszönöm a lehetõséget. Van még valami hozzáfûzni valója?
- Szeretném megköszönni néhány embernek, hogy itt lehetek. Megköszönném a TV-nek, hogy ilyen sok pénzt adnak nekünk. Szeretném megköszönni a Football Managernek, hogy ilyen jó edzõ lettem IRL is – egyszer majdcsak megnyerem a BL-t meg a PL-t benne. Peace…