Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Zavbal: ha a Partizan ilyen "szegény", akkor gondolom a többiek még inkább. Pedig ott van a fejemben egy szerb karrier.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Ahogy ígértem a Partizan Belgráddal kezdtem elsõként. A kezdeti feltételek 100 ezer euró volt és 20 ezer körüli fizetés keret.Nagy elánnal vettettem bele magam munkába és próbáltam okosan igazolni . A meccsek sorozata a Bl selejtezõkkel indult majd a bajnoksággal.A meccsek elsõ illetve a második fele.Itt ott felesleges pontvesztés de külön öröm a Belgrádi derbin elért gyõzelem (majd a csodás vereség is <#idiota>#idiota>).A taktika alakulgat óriási mezõnyfölényben vagyok mindenhol (20+ lövések 10+ kapura) de nem tudom berugdalni.Katasztrófális megoldások alapvonaltól visszapassz ívelve a félpályáig , az elsõ meccsek instant infarktus.Utasítás ellenére lövések 30-40 méterrõl.Na mindegy sokszor nem kellett fizetnem nekik hála a levonások miatt.
Na vissza a játékhoz.A kupameccsek alatt nem ettünk meg sok sót de nem is érdekelt különösebben.
Annál inkább a Bl-ben.Ja nem ott sem...A selejtezõk elõtt a 7.5 millió euró lebegett a szemem elõtt amit sikeresen elértünk bár a csoportban a mcsak-egér játék egér szerepét kaptuk.Bl meccsek (hozzá tartozik hogy több meccsen is pariban voltunk sõt a Bayern ellen idegenben még több ziccerünk is volt.)
Közben a bajnokság is döcögött és hála a riválisok bukdácsolásának 3 fordulóval a vége elõtt bajnokok lettünk.Tabella.. Az eredményeket ezzel a csapattal értük el melynek tagjai: elsõ és második fele. Közülük is kiemelkedik az ingyen jött Bolado. A cél a címvédés és ismét a Bl hála Istennek ennek talán megágyaztak a 10 milliós kerettel. Köszönöm ha elolvastad
http://postimg.org/image/3jv4hgx5n/
srácot elvitte a Chelsea 17 millio EUR-ért, illetve jópár játékost elvittek, úgyhogy valószínûleg egy gazdag de gyenge csapat lesznek.
A VfB Stuttgart igazolt le akik a csalódást keltõ 13. helyen álltak 12 mérkõzés után. Remek kihívásnak ígérkezett, csupa öreg, túlfizetett játékos, a morál a béka segge alatt, pénzhiány. Minden amit egy NB2-bõl indult szakvezetõ szeret 😄 Úgy gondoltam, hogy a téli szezonig kihúzom valahogy: 10 helyre jöttünk fel, valamint utolsó helyrõl sikerült kiharcolni az EL továbbjutást. Folyt.köv.
2013/2014
Igazolások.
Mindegyik igazolás elég hasznos volt, Dzemaili eladásával volt pénzünk igazolgatni már a nyáron. Higuain-t 15+35 millió 48 hónapon át. Õ volt õsszel a mi Rudolf Gergelyünk, 14 meccsen kezdõként 2 gólt lõtt, abból egyet 11-esbõl. 245 ezret vitt haza hetente, szerencsére el bírtam adni jó áron.
BL-csoportkör.
Tartalékok játszottak, iylen kevés ponttal szerintem még soha nem jutottam tovább...
BL-kieséses.
Itt már a kezdõk kaptak szerepet, PSG-nél vannak kiváló befejezõemberek, nálunk nem nem voltak, ez jelentette a különbséget.
Bajnokság.
Volt 20 pont elõnyünk is, 5 fordulóval a vége elõtt biztosítottuk be, meglepõen sima volt. Kupában ugye elsõ meccsünkön estünk ki Inter ellen...
Statok.
Insignét 71-ért, Hamsikot 72-ért vitték volna a nyáron, de nem adtam õket. Jövõre kell végre egy csatár, aki folyamatosan szállítja a gólokat.
The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.
www.icewebhu
Jövõre lehet beteszem, az plusz 4 bajnokság...áucs.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
http://www.fmscout.com/a-germany-to-the-oberliga-for-fm14.html
1.FC Köln! FC Bayern München! VFL Osnabrück!
Közben egy érdekesség, két évvel ezelõtt találkoztam a Steaua-val a BL selejtezõben, ahol lefociztak minket, illetve épp most játszottam le velük a BL csoportmeccsemet is, "az elõrelépés megkérdõjelezhetetlen":
Két éve:
most:
Csoportot jelenleg vezetjük, hátha így marad:
Adnék én is egy kis helyzetjelentést diósgyõri karrieremrõl.
2016/17 bajnokság elején járok a szokásosan eseménydús nyár után. Igazolásokra kaptam 16 millió $-t.
Volt pár érdekes igazolásom, róluk képet pár napja toltam már, itt pedig a végeredmény látszik:
Eladtam két olyan emberem is (Paulinho, Fabio), akik itt voltak nálam a játék eleje óta, meghatározó játékosok voltak, de kinõtte õket már a kispad is. Összeségében szép kis summát zsebeltem be a transferekbõl. Klubrekordot jelentõ 6 millióért vettem egy belga jobbszélsõt, eddig vegyes érzésekkel gondolok rá:
Neki lejárt volna a szerzõdése a télen Tunéziában, ezért csak 150k volt az ára, jó vétel volt:
Õ free agent volt, az ügynöke ajánlotta be, nagyon jó kis játékos ide, nagy segítségemre lesz:
Jól alakul a keretem, van már világklasszisra hasonlító játékosom, igaz, most már jópár embernek magas a fizetése is, viszont egyre magasabb áron tudok eladni, így várhatóan nyereséges lesz ez a szezonom még így is.
A BL-be sima út vezetett, a selejtezõben hatból hatot nyertem, sorrendben a Ruzomberok, Zeljeznicar, Omonia csapatait legyõzve, csoportkörben immár harmadik kalapba kerülve sorsolták ki mellém a Chelseat, Juventust és Steauát.
Otthon kezdtünk az angol csapattal, és meg is lett az elsõ gyõzelem Kalanga (két gólpassz) és N'Djeng vezetésével (ki más?!):
Olaszországban kikaptunk simán, de csak 1-0-ra, következõ meccsen pedig megyünk Romániába. Elõzõ szezon végén azt írtam, jó lenne idén elõször továbbjutni BL-ben, szerencsével össze is jöhet a dolog.
Igazándiból, ami zavar, az Totti és De Rossi fizetése, irgalmatlan sok pénzt visznek el.
Totti asszem 150, +30 meccsenként, De rossi 240 +20 meccsenként. Elõzõ évben végig játszottak, hetente 440 ezer volt kb., 52 hétttel számolva 22,8 millió. Két év alatt 44 milliót elvittek legalább, azért az nem kevés. Ehhez jön most még Özil😊
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Nekem sosem volt még olyan kaliberû játékos a csapatomban, mint Özil, de a 80k meccsenként az iszonyat soknak tûnik. Bár lehet, megéri 😊
tabella
kis szünet jól jön a csapatnak mivel sûrû volt a program meg sok volt a sérülés
Én meg gratulálok a többieknek, jól toljátok😊
Belfodil góljával megérdemelten nyertünk, mellette OM 1:1 Benfica így 10 ponttal meg van a 2. hely.
Befejeztem a 2. szezonom a csapat kispadján.
Olasz Kupa nem sok szót érdemel, kiestünk belõle, nem foglalkoztam vele, bár jó lett volna megnyerni, de nem sikerült.
Bajnokság pokoli izgalmas volt, 2 fordulóval a vége elõtt 4 ponttal vezettem az Inter és 5-el a Catania elõtt. Hozzám a Varese látogatott, és egy rohadt igazságtalan meccsen 2-0-ról egyenlítettek, döntetlen lett , az Inter és Catania viszont nyert.
Az utolsó fordulóban Udinese várt ránk idegenben, az Inter pedig pont a Cataniával játszott. Egyszerû volt a képlet, ha nyerek, vagy döntetlen, BAjnok vagyok, mert Inter 2 pontra volt, de az egymás elleni nekem kedvezett. Viszont ha kikapok, akkor az a bajnok, aki ott nyer, mivel a Catania is utolért volna pontban és az egymás elleni nekik kedvezett.
Én kikaptam 1-0-ra, persze végig támadtam. Közben néztem a másik meccset, 0-1, aztán 1-1, 1-2, 70. percben 2-2 és az is maradt. Így mi lettünk ismét a bajnokok😊
Bl-ben elõdöntõben Dortmund állított meg, idegenbem lõtt több góllal, de az elõdöntõvel elégedett lehetek. Szerencsém is volt , mivel elõször a CSKA aztán a Galatasaray ellen kellett helytállni, és ez sikerült is. Szóval könnyû volt a sorsolásom.
3. szezont, elég sok pénzt felhalmoztam, így most már költekezhettem is.
Fõleg úgy, hogy elkezdtek bejelentkezni a játékosaimért, nevetséges összegekkel, amiket elutasítottam, de erre a reakció tõlük egy új szerzõdés kicsikarása volt. Bradleynek megadtam, de Destronak, Tadicnak, Jose Angelnek többek közt nem.
Eközben megláttam Özilt átadólistán, 40 miláért árulta az Arsenal és máris egy új csapaton és felálláson kezdtem gondolkodni.
Le is igazoltam, óriási erõsítésnek gondolom, Destrot a Monaconak 22-ért, Tadicot pedig a Man. Utd-nek 30-ért eladtam, José Angelt 5-ért a Sampdoriának.
Érkezett még a Yarmolenko, Eremenko, Insigne , Badelj 4-as összesen kb 14 millióért, illetve Santon 15-ért (kb.). Csatárra nem igazán maradt már keret, ezért egy 4-3-3-0 felállást alakítottam ki. Edzõmeccseken egész jó teljesítményt nyújtottunk, az elsõ bajnokit pedig idegenben behúztuk a Sampdoria ellen.
Röviden ennyi, még elmesélem a kezdõcsapatot.
Ter Stegen - Maicon - Jedvaj - Benatia - Santon - De rossi - Badelj - Bradley - Vitinho - Özil - Yarmolenko.
A kispadon olyanok ülnek, mint Leandro Castan, a saját nevelésû Bertolacci, Viviani Romagnoli trió, Honda, Gervinho, Insigne, Wijnaldum, Eremenko, és a 18 éves Barbosa a Santosból, na meg persze Totti, aki már csak epizódszerepet fog kapni, eljárt felette az idõ.
A fizetési keret nagyon megugrott, Özil 175 ezret kap hetente, plusz 80 ezret pályára lépésenként és még 70-et gólonként. De Totti év végi távozásával valamivel kedvezõbb lesz a helyzet,
Pénz van még 50 millió a kasszában, ezt már megtartom, valószínûleg csökkenni fog év közben, de ahogy számoltam, nem lesz gond év végéig.
Nagamoto,Vrsaljko,Tagliafico,Icardi,Cambiasso +sûrû volt a program és elég fáradt a csapat és idegenbe megyünk
I love this game 😄
Tabella:
1. hely 13 / 12-1-0 / 37 pont.
BL csoportkör:
1 hely 3 / 2-1-0 - 7 pont
Lassan féltávnál vagyok, viszont felkért a Hamburg akik 12.-ek a bundesligában, és erõsen gondolkodok hogy menjek-e. Szerintetek van értelme egy német középcsapathoz menni, hogy elérjem a BL döntõt, vagy inkább építgessem a Fradit BL középcsapattá. Négy szezon után én már inkább a váltás felé hajlok.
Frissen feljutóként az egész csapatomat kidobtam, mivel akadt 2-3 használható játékos, viszont a fizetésüket soknak tartottam a tudásukhoz képest, így ingyen, illetve nagyon olcsón hoztam tehetségeket.
Igazolások
Rivaldo ingyen igazolható volt, õt csak azért hoztam el, mivel õ mégis csak Rivaldo 😄
Rivaldo
42 éves kora ellenére hasznosnak bizonyul a csapatban.
A bajnokságban a középmezõnyt tûztem ki célnak, ennek ellenére meglepett a csapat teljesítménye.
State championship végeredmény
Tabella bajnokság
Brazil kupában az elvárás a 3. kör volt, ezt sikerült teljesíteni, sõt:
Ennek a meglepetésnek hála ott vagyunk az 5. körben, ahol az ellenfelünk a Cruzeiro lesz.
Pár fiatal felkerült a felnõtt csapatba : Osmar Genovés
Steve
Teco
Reginaldo
A vezetõséget bármilyen fejlesztésre kérem nem hajlandóak, pedig közel 1millió pluszban vagyunk. Ez ellen lehet valamit tenni?
A játéknak van egy "logikája", ha ezt kellõképpen kiismeri az ember, akkor ezek a dolgok minimálisra redukálhatóak.
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Miles barátom, azért szeretném, ha erre is hoznál élõ példát.