Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
Ezzel a gyõzelemmel biztos, hogy rájátszást már játszhatok. A fõ cél azonban a 2. hely marad. Sajnos idõközben nyert a Crystal Palace, és a Nottingham Forrest is...

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
am internél nekem is hasonló volt a kicsik ellen, fõleg az újoncok ellen, 1 évbe asszem a 6 meccsbõl újonc ellen 1t nyertünk meg talán.
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
az viszont rohadtul nem fér a fejembe, hogy itt a hajrá, lehetne biztosítani a 2. helyet, erre a tabella alsó részében levõ csapatokkal otthon/idegenben ikszelgetek, meg vért izzadva nyerek...
itt az ideje egy csapat-megbeszélésnek, úgy érzem
A futballt ma nem mi játszottuk, viszont 2x is vezettünk 2 kontrából...jön a visszavágó, aminek nem nagyon örülök, nagyon megfeszített lesz így a végjáték, és könnyen 2 szék közé eshetünk. Ha továbbmennénk, az elõdöntõben az Aston Villa/Cardiff valamelyikével játszanánk.

Már maga a menetelés is megér egy misét. Természetesen a sorsoláson a két nagy közül kifogtam az egyiket. Megpróbáljuk a Csirkéket megkoppasztani, úgy tûnik, a nagy csapatok ellen elég durván mûködik a 4-1-4-1-es védekezõ taktikám. Emiatt bizakodó is vagyok, ha esetleg sikerülne feljutni a PL-be!
A CH-ban már csak 10 meccs van hátra, iszonyat jó lenne a biztos feljutást érõ 2. helyet elcsípni, nem szeretnék a rájátszásos meccseken megfázni...
Egyébként gratula mindenkinek!
Viszont kiestünk a BL egyenes ági szakaszából a Lyon ellen 2-1 es összesítéssel, úgyhogy idén már tuti lemondok. Szerintetek Serie-A-ban van kihívás? Mindenképp olyan elsõosztályú de gyengébb csapatot szeretnék irányítani, ahova lehet igazolni jó játékosokat, és erõs a mezõny. Interbe meg a Romábais hívtak, de én a Fiorentinával szemezek.
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
www.smart-bus.hu
Vigyázz, mert a 4-4-3-as taktika valami cheat lehet <#circling>#circling><#bee1>#bee1>!
Egyébként fogadj meg minden tanácsot amit a srácok írtak ma neked, és nem hiszem, hogy elégedetlenkedni fogsz!
Nembaj magunkra találunk aztán BL döntõ lesz. Grat BetonK-nak!
www.smart-bus.hu
Mondjuk én még arra emlékszem, amikor CM volt, és gyakorlatilag bármilyen taktikával eredményes lehetett az ember pár év alatt! 😄 Volt, hogy 2-4-4-t játszottam... 😄
www.smart-bus.hu
No ez már megszûnt... sokkal jobban kell alkalmazkodni a körülményekhez, és az ellenfélhez is. Ne ugyanazt a taktikát játszasd az NB1-ben, mint amit a BL-ben. Nem a felállásra gondolok, hanem a mentalitásra... ha ilyen jó a csapatod, akkor hazai pályán az NB1-ben mindenki ellen támadni kell... sõt, akár idegenben is.
Emellett nagyon fontos, hogy kihúzd az ellenfél méregfogát... erre vannak tippek azon az oldalon amit linkeltem, de kiváló megoldás az is, ha a teljes meccset nézed eleinte, és keresed a hibákat. Ha például az ellenfél 4-4-2-t játszik és magas a labda birtoklása, akkor 90%, hogy ez amiatt van, mert a belsõ védekezõ mentalitású KP-ja mindig üresen van, szabadon várja a vissza passzokat. Ilyenkor érdemes szoros emberfogással ráállítani a támogató csatárodat, így máris létszámfölényed van a középpályán. Ha jobb a középpályád, akkor ráállíthatod a támogató középpályásod, és így 1-1-ben vagy a középpályán...
Az a lényeg, hogy mindenre van megoldás... 😊 Ha gyengébb csapat sûrûn megszívat, az 99%-ban a te hibád... 😊
www.smart-bus.hu
Igazából a legnagyobb probléma, hogy amíg a BL-ben megyünk mint az állat, közben a hazai tök színvonaltalan bajnokságban folyamatosan 2-1, 2-0 meg ilyen meccseket játszunk, úgy hogy a csapat felét sztárcsapatok vinnék, és csak azért vezetem a tabellát mert sok a tizenegyesünk, meg a szögletgólunk.
Na mindegy befejeztem a sírást, ma lesz idõm meló után, ránézek a dolgokra, meg elmondom a csatáromnak hogy 10 millió EUR-ért nem 4 gólt várok 15 meccs alatt 😄
De még ez is "kevés"... az eredményesség függ még az ellenfél szélsõ védõinek képességeitõl, attól, hogy mennyire tolja fel a védekezését (mekkora üres hely van a védelmni vonal mögött), milyen széles a pálya, stb... összetett dolog ez! 😊
Szerintem ITT nézz körül alaposan... 😊
www.smart-bus.hu
http://postimg.org/image/c5bvoq76j/
A tavalyi évben teljesen jól mûködött a WM, idén viszont nem. Egyébként érdekes, hogy Defensive Wingerre írja az asszisztens a brazilt, de úgy baromi szarul játszik.
www.smart-bus.hu
CSAK a Fradi
A két csatárom egyébként Trequartista ill. Poacher a javaslatok szerint, de egyik sem rúgott gólt, amikor ezekben a szerepekben játszattam õket. Bár hozzáteszem, hogy a WM-eim sem járatják annyit a labdát, jellemzõ hogy a FB-k megelõzik a támadásban a WM-eket. Mind a négy szélsõm automatic duty-val ment.
Szóval elsõsorban az a baj, hogy a WM-ek nem jönnek fel eléggé a támadásokkal, vagy épp ellenkezõleg inside forwardként már megelõzik a csatárokat is, tehát a beadások elmaradnak. Többnyire középrõl jönnek a labdák, aminek az az eredménye, hogy elszerencsétlenkedik és belerúgják a kapusba...
Szerencsére sok a jó rúgótechnikájú játékosom, így beadásokból, szögletekbõl, távoli bombákból van gól, de elmaradnak a nagy arányú gyõzelmek, azért egy BL középdöntõs csapat berámolhatna párat egy Pápának (0-0 lett)
Tavalyi játékban Szalai a Mainzban ugyanúgy TM volt nálam, viszont "csak" kb 14 gólt lõtt 40 meccsen, ami nem túl sok, viszont ott volt a sok assziszt meg a hasznos csapatjáték, és így vmi 7,50 körül volt az átlaga.
CSAK a Fradi
A 14-ben Böde például kiemelkedik az NB1-bõl ezen a téren... nálam elég sok gólpasszt kapott a Jennertõl a próbakarrierem során...
www.smart-bus.hu
Egyébként 1-1-et játszottunk a bernabeuban, azért az nem rossz, másodikak vagyunk a BL csoportkörben, és vezetjük a honi tabellát is. Csak azok a fránya gólok nem jönnek 😄 Persze lehet, hogy a dél amerikai játékosok annyira nem érzik jól magukat ebben a közegben és kell nekik egy év amíg adaptálják a játékstílust.
Az az igazság, hogy két-három meccsenként állítgatom a csatáraim szerepét.
A linkelt fiú, a riport szerint TM-ben a legjobb, egyébként egy ideje már AF-ként használom, de azóta se javult sokat :/
A másik csatárom aki a brazil U21-ben szórja a gólokat:
http://postimg.org/image/xqgycc3x7/
Õt poachernek írta az asszisztens, õt poacher és supporting dlf között váltogattam, elég kevés eredménnyel. Ha a BL-t és a kupákat nem számoljuk, 12 meccsen a két csatár 8 gólt lõtt az szerintem baromi kevés, a középpályásom vezeti a góllövõ listát 8 góllal.
Az angol leírások alapján én is az AF & P kombót használnám, de valahogy eddig nem akart mûködni.
A Bayernnel egy osztállyal fentebb játszottunk végig másik két ellenfelünknél a csoportban, az volt a kérdés, hogy egymással miket játszunk. Elõzõ szezonban két döntetlennel zártunk egymás ellen (2-2 nálam, 3-3 náluk). Idén is szoros meccseket játszottunk, egy gyõzelem itt, egy gyõzelem ott. Nagy bravúr ez ismét. A kieséses szakaszba tovább jutott a Dinamo Zagreb is, mi pedig a Schalke csapatát kaptuk. Így alakultak a meccseim:
A csoport végeredménye:
A góllövõlista jól mutat 😄:
Legnagyobb örömömre, és meglepetésemre Bücs Zsolt vezetésével kijutottunk a VB-re:
Def: 4 - FB - BPD - CD - FB
Mid: 4 - WM - AP - BWM - WM
Att: 2 - TM - DLF
És controlling, rövidpasszos gyors játék. De a csatárok, még mindig gyakorlatilag csak a BL-ben rúgnak gólt, bajnokságban alig.
http://postimg.org/image/h6j9q3emz/
12 meccs után 5 gólja van, ennél azért többet várnék ilyen statokkal. TM-ként játszik.
Nálam egy idõben automatikusan ment a szereposztás, majd késõbb az asszisztens riportja alapján. Jelenleg a két csatárom egyik Target Man, a másik DLF. Rengeteget változtatgattam, mert pl az AP-nek jelölt középpályásom, nem volt hatékony annak ellenére, hogy az asszisztens szerint az a természetes szerepe. Miután ball winning MF-re állítottam, védekezõ szereppel, rúgott három gólt, szóval elég érdekes...
Kíváncsi vagyok nektek mi a tapasztalatotok.