Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Srácok!

Lehet csinálni olyat editorral, hogy a nemzeti bajnokságokat, kupákat, nemzetközi kupákat inaktiválom, azokból a csapatokat kiveszem és belerakom a saját bajnokságomba õket, aminek van mondjuk 10 osztálya feljutó-kiesõ rendszerben?
Bayernt, Barcat, Realt, Juvát, Milánt, Arsenalt stb a legfelsõ bajnokságba, legalulra meg magyar, román, cseh, szlovák, horvát csapatokat pl.
Keresgéltem most picit erre vonatkozóan vmi tutorialra, de nem találtam.
zyndar
Gratulálok a feljutáshoz és a kitartáshoz, csak így tovább és várjuk a beszámolókat!
Meg egy képet a kedvenc védõd tulajdonságairól :)

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Ha csõdbe mentem volna se adtam volna el De Rossit és Tottinak is lenne helye a padon mellettem :)
Gratula a Yorkhoz, nem semmi, remélem egyszer szorul belém is ennyi kitartás.
Szárazon a Románál eltöltött 3. idényemrõl pár mondat.
Új taktikával és egy nagy vezéregyéniséggel kezdtük az évet, csatárok nélküli felállással és Özillel a fedélzeten.
Szenzációsan szerepeltünk, minden fronton, aztán január közepén valami megváltozott, elkezdtük döntetlenre adni a meccseket és a vereségek is becsúsztak. Szerencsére a Juventus is elkezdett botladozni, de a 4-6 pontos távolságot tudták tartani, én csak loholtam utánuk.
A bajnokság vége nagyon izgalmas lett, mondhatom, hogy szerencsével sikerült megnyerni. Juve az utolsó 5 meccsen 2 pontot szerzett, és bár mi sem parádéztünk, 2 vereség is becsúszott, de végül magabiztosan (köszönhetõen a Juve borzalmasan gyenge formájának) nyertük meg zsinórban harmadszor is.
A Bl viszont nagy csalódás volt, titkon a gyõzelemben reménykedtem, de a dúsgazdag, késõbbi gyõztes Psg a legjobb 8 között kettõs gyõzelemmel kiejtett. Alakulhatott volna fordítva is az eredmény, de valószínûleg nem volt véletlen.
Az olasz kupából kiestem, pont a január közepi visszaeséskor tartották a meccset, hazai pályán 4-2-es vereség a Fiorentinától.
A 4. szezonomat is megkezdtem. Mivel a fizetések iszonyúan elszálltak, és az európai porondon is megbuktunk, ezért drasztikus lépésre szántam el magam. Úgy döntöttem, hogy jelentõs vérfrissítésre szorul a csapat.
Tottinak lejárt a szerzõdése és mivel már nagyon keveset játszott, ezért nem adtam neki újat. Az utolsó hazai meccsen természetesen kezdõként szerepelt a legenda. Be is jelentette a visszavonulását. Még nem tudja, hogy a futball világában akar-e maradni a jövõben, ha igen, számítok rá.
Eladtam De Rossit. Illetve ingyen elengedtem, a Milanba ment. Irgalmatlan sokat keresett nálunk, és már 32 éves volt, kénytelen voltam megtenni ezt a lépést. Ráadásul abba a Milanba, ahol Berlusconi helyett új elnök érkezett, valószínûleg irgalmatlan sok pénzzel. Heti 240 ezer volt a fizetése plusz a bónuszok.
Gervinho-t pedig eladtam Angliába, szerencsére ott meg tudták fizetni. Maiconnak pedig felbontottam a szerzõdését.
Totti 150, De Rossi 240, Gervinho 80, Maicon 100 ezret keresett hetente, plusz az adó, plusz az egyéb bónuszok. Éves szinten kb. 35 millióról van szó, nem kis pénz.
Most röviden ennyi, este rakok fel egy-két képet, aztán folytatom a keret kialakítását a következõ szezonra.
Nagyon szép eredmény,de úgy érzem igen kemény szezon elõtt állsz a York-al.Egy kalappal!
Mor3llo
egészen biztos :D

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

zyndar
Ha BL nyolcaddöntõ visszavágón a Man.city ellen, mikor egy tökéletes kiugratással elmegy a csatárod és pazarul átemeli a kapust 20ról és te hangosan mondod, szinte kiabálod a keresztnevét, akkor FM függõ vagy? :)

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Terminátor14
Ott van egyértelmûen a neve mellett, hogy nem játszhat, egészségügyi okok miatt.
2. szezontól bevethetõ.

CSAK a Fradi

dudusrac
Nálam a második szezonban már játszhatott.

szoltan
Sziasztok! Leigazoltam Fülöp Marcit és nem tudom betenni a csapatba, pedig profilján nem találok sérülésre/eltiltásra utaló jeleket, az orvosi stáb szerint egészséges. Természetesen tudok róla, hogy a valóságban komoly betegséggel küszködik, de ezt nem jelezte nekem az átigazolásnál a játék (szimplán free agent volt). Tudja esetleg valaki, hogy játszathatom-e valaha?

Hala Madrid!

bexinho
Nagyon régen jelentkeztem York City-s karrieremmel, de akit érdekel, annak jó olvasást kívánok. 3 idényt húztam le a másodosztályban, mire feljutottam a Premier Ligába.

A csapatkapitány, a középhátvéd Martin Camano az angol negyedosztályból az elsõ osztályig vezette York városának csapatát. Nem akármilyen mutatókkal.

Itt egy rövidebb összefoglaló:

http://bit.ly/1eiGWqH

FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/

Hali!
Nem tudtok valami letölthetõ módosítást valamelyik európai bajnoksághoz (akár korábbi játékban), ami playoffosra szerkeszti át a bajnokságot? (mexikói mintára pl) Elõre is köszi a segítséget
Huni92
Nem mondom, hogy ennél olcsóbban nem lehet megtalálni, õszintén szólva nem is néztem körül, hogy hol mennyiért kínálják, de ha 7500 forint belefér, akkor veheted innen. :)

Darthmushroom
I love fm.. :D
ligakupa Dundee-St. Mirren --> 2:0 26.perbe majd a félidõ vége már 2:4 LOL, vége 4:4.. helyett a 90+2be 4:5 LOL mi lenne ha védelmem is lenne..

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

attiGT
Köszi, holnap meg is veszem! Nem tudjátok esetleg hol a legolcsóbb? CD kulcs elég...

Mor3llo
bõven játszható

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Darthmushroom
vannak hibái, de jönnek a javítások. 13 is hasonló volt eleinte, az is a javítások után volt igazán élvezhetõ. am szerintem annyira nem vészes bõven lehet játszani.

attiGT
Redditen nagyon sok lehangoló kommentet olvasok a játék hibáiról, bugosabb mint valaha volt a 13, szarabb is perpill.... Épp megvétel elõtt állok és ez eltántorított egyelõre. Nektek mi a tapasztalatok? Megéri?

Darthmushroom
értettem fõnök :D am azért tettem spoilerbe :D

LasDen
a warezt nem itt kell megbeszélni!!

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Darthmushroom
alul vagy a beállításoknál láthatod h javítás sikerült-e. a játék indításnál az a verzió szám mindig a dbre vonatkozik.

Tehát amik le vannak írva, hogy miket javít azokat kijavította?
Darthmushroom
mert az db-re nem ható javítás, ott meg az írja

Az miért van, hogy patchelném a játékot, új játék kezdésénél meg ugyanúgy a 12.0.0 szám jelenik meg a 12.0.3 helyett?
Darthmushroom
rossz virág bolti verziód van
Nonsteam verzió, nonsteam patch és jó lesz

valaki segítsen már légyszíves :D
az a gondom, hogy a játék befagy 2013 szeptember 09-én. Két karrierben is elõfordult egyszer a Rangerssel, de az Aeknál is ez volt a probléma. Próbáltam szabira menni de úgyis.
Mor3llo
ügyes gyerek, de játsztatni kell, beugrónak kevésbé jó szvsz
én egyetlen csatárként játsztatom, complete forward, support szerepkör

Mor3llo
Griffiths rocks!!!!! <#eplus2>

jól van, Wolves na..
No nagy nehezen leigazoltam ezt a Griffits (?) nevû csatárt a volwestõl. tényleg olyan jó a srác? Melyik formációt szereti? az 1 vagy a 2 csatárosat?
Darthmushroom
100%ig biztos voltam benne h kikapunk, mivel 1 gyõzelem 3 verességgel álltak.. szóval semmi kérdés nem volt, de vicc h elsõ 3 támadásukból gól lett, (2 szöglet gól) 1szerûen vicc ha nem vagyok komoly csapattal nem tudok egy minimálisan értelmes védelmet összerakni. 6 tét meccsen 14 kapott gólunk van.. Bajnokság 2 gyõzelem 1 döntetlen 2 veresség 12 rúgott 12 kapott...-.-

Darthmushroom
ahhoz képest h fostam a meccstõl:

Darthmushroom
vicc.. 2. meccs úgyanez pepitába.. vezettünk egyenlítenek.. piros lap..vezetnek egyenlítünk.. megint vezetnek.. még 1 piros LOL.. még egy gól... 2:4 hát szép lesz

komolyan mondom nevetséges h minden karrierbe a szezon elején büdös nagy 0 a játék mert 5 év mire megtanulják a taktikát...

Darthmushroom
elsõ bajnoki, nem mondhatnám h felhõtlenül elégedett lehettek, de legalább nem kaptunk ki

Darthmushroom
Genievel ránéztem a Dundeemra, elég meglepõ h sok skót tehetség nálam, bár ha nem is kiemelkedõek, de hazai szinten azok lehetnek: Gauld, Ross, Souttar, Armstrong, Mackay, Wallace stb..
meg közbe arra is rájöttem h nem lesz ez olyan könnyû, mivel a skót 2.hely nem ér bl-t mint pl 2-3 éve, szóval amíg a Celtic uralkodik nehéz anyagilag fejlõdni az eladásokon kívül.

Darthmushroom
Grat!! Sok sikert a premier ligába. Érdekes h a Derby nem jutott fel nálad elsõ évbe, ahogy olvastam a karriereket 90%ba mindig feljutnak az elsõ évbe. Russell+Hughes páros aprítani szokott a gépnél is.

Mor3llo
Na, hát ez lett a vége. Nagyon szép szezon volt, az év elején a 15. helyre vártak minket, ehhez képest még a bajnoki címért is csatában voltunk néha-néha. Azért az utolsó 2 bajnokimon stílusosan kikaptam :))

Vigyázat Premier League, visszatértünk :)

Darthmushroom
meg dániába is van egy jó pár, tavaly is egy bl-ért küzdõ csapatott összelehetett hozni belõlük a premierligába még db frissítés után is, pedig akkor már nem lehetett Okore,Helenius,Corneliust igazolni.

hello. azoknak akik kis költségvetésû csapatokkal tolják ajánlanám a norvég ligát játékos vadászatra. sok jó játékosuk van jó statokkal, ellenben kis fizetésekhez vannak szokva és az áruk is sokkal alacsonyabb. Igaz én bundesliga 2 -es csapattal küzdök. ide még nagyon jók és megfizethetõek.
Mor3llo
annyira törvényszerû......mintha kb nem is az én csapatom lett volna, 90. percig ESÉLYÜNK sem volt. Bezzeg a nagyokat ütöttük, vágtuk, volt helyzetünk.....

Darthmushroom
igazán nincs mit. ááá dehogy, elsõ két osztályt nevetve átlehet szó szerint lépni komoly igazolás nélkül is. rákeresel itt fórumon valami +99s gólaránnyal nyertem a 3.osztályt meg hasonlók.

Köszönöm.
nagyon kutyaütõ a keretük ?
Darthmushroom
igen fm 14-el játszok, itt letudod tölteni az editor fájlt h legyen 3. vonal is görögbe.

Darth Mushroom!

Fm 14- el játszol ?
Érdekelne, hogy tudsz az Aek Athennal játszani, mert én is akarok :D
Gondolom valaki kiegészítõ tudnál dobni egy linket ide vagy pm be ?
Köszönöm.
Darthmushroom
Grat

Volcanor
Az egész taktikám ott csúszik el, hogy képtelen vagyok a középsõ hátvédeket normális helyezkedésre utasítani, még "much deeper" és "stick to position" utasítások ellenére is folyamatosan közel a félpályánál kóvályognak, mikor már az ellenfélnél a labda. Amikor mi támadunk, az ellenfél általában már felállt védelemmel fogad minket, hiába próbálom mindennel gyorsítani a támadásunkat. Õk meg egy középre íveléssel, kényszerítõvel teljesen meghülyítik a hátvédeimet. Most is a Torino 6 kapura lövésbõl 5 gólt szerzett ellenünk, 4-et ilyenbõl + 1 szöglet. Ötlet? Erre érkezhet fix, vagy én rontottam el valamit?

The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.

DVTK 2017/18

Véget ért ez a szezon is. A bajnokság, ligakupa megvan, a kupából kiejtett a Honvéd. Valami elindult azonban a magyar labdarúgásban! A válogatott kijutott a világbajnokságra Bücs Zsolt vezetõedzõ irányításával és Novothny Soma vezetésével. Gennaro Gattuso miután kirúgták a másodosztályú Haladástól (ahol Jon Dahl Tomasson vette át a helyét), leült az Újpest kispadjára, azonban a gyenge eredmények miatt kirúgták. Jelenleg a Pécs vezetõedzõje. Számos magyar klubnál tulajdonosváltás történt (senkihez sem érkezett sugar daddy), az idõközben másodosztályú szombathelyi gárdát például hollandok vették át, külföldi hozott külföldi edzõt.
Nagy dolog, hogy a Gyõr és a Debrecen igazolt brazilokat, tõlem teljesen függetlenül! Nem az történt mint az eddigi években, hogy az esetek 95%-ban csak én hoztam a magyar piacra külföldit, majd egy-két szezon múlva ezeket a játékosokat boldogan vette át tõlem valamelyik másik élklub. A maradék öt százalékból három százalékot az Újpest jelentette, aki minden évben hozott anyaklubjától, a Wolvestõl kölcsönbe külföldit, a maradék két százalék pedig a rest.
Íme a végeredmény:

Kár, hogy a Fradinak nem rúgtunk még egy gólt a tavaszi bajnokin, mert egyrészt akkor 100 gólt lõttünk volna a szezonban, másrészt nem szerepelne a nevem mellett az az egy vereség.

Európában a Bayern mellett a Schalke volt a legkeményebb ellenfelünk, de sikerült eljutni a döntõig a BL-ben, köszönhetõen remek támadó szekciónknak.

A selejtezõkkel együtt lett egy 16 és két 11 gólos játékosom is, ez azért nem rossz. Természetesen a gólkirályi cím is körünkbõl került ki, sõt, a legtöbb gólpasszt is az én irányítóm adta.
A döntõnek sérültek és eltiltottak nélkül mentem neki. 4-4-1-1 counteren, óvatossan játszottunk. Szerencsére jól sült a meccs elõtti szent beszéd, az elsõ félidõ teljesen a miénk volt, több kapura lövésünk, szögletünk is volt mint a Manchesternek, ennek ellenére 0-0. A félidei beszédem nem sikerült jól, ez meg is látszott a második játékrészen, nagyon ránk jöttek, több helyzetük volt mint nekünk. Próbáltam cserékkel felrázni a csapatot, de nem jött be semmi, meg is szerezték a vezetést a vége elõtt 10 perccel. Átálltam 4-1-1-4-re (egy box to box, egy adv. playmaker és a két szélsõ a csatárok mellett) max támadáson, és sikerült is a vége elõtt kiegyenlíteni. Szünetben lebaszás, ami feltüzelte a srácokat, visszálltam a 4-4-1-1 counterre, és végig irányítva, a legvégén emberelõnyben meg is szereztük a trófeát!

Külön öröm, hogy a bajnokság másodika is automatikusan a BL csoportkörben van velem együtt, két csapatunk pedig az EL play-offban kezd!
A nyáron lehet lesz egy kisebb kiárusítás a csapatnál, meglátjuk milyen ajánlatokat kapok a játékosokért. A klub continental repultationt elérte, ennek ellenére még mindig nem építenek új stadiont!! Pénz pedig lenne rá, van 90 millió a kasszában, és 35 millió játékosokra, mindkét érték dollárban értendõ.

Folyt köv.
Mor3llo
És ott vagyunk a FA-kupa elõdöntõjében! Hatalmasat küzdöttek a srácok, igazi kupa meccs volt egy kicsi, és egy nagy csapat között :))
Villas-Boast megkérdezték a meccs után, hogy kíván-e valamit mondani nekem és a csapatnak? Azt válaszolta röviden, tömören, hogy "Nem." :)))

Mor3llo
Complete forward, support
támogatom két támadó mentalitású wingerrel

Darthmushroom
nem rossz, poacherként használod?