Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A tavalyi bajnoki címnek köszönhetõen játszhattunk az Olasz Szuperkupában, ahol a frissen igazolt Astori fejesével vertük 1-0-ra a Juventust.
Igazolások.
Kupa.
Közel 30 lövésünk volt a 120 perc alatt, szerencsére azért 11-esekkel sikerült behúzni.
BL-csoportkör.
BL-fa.
Real-t nagy meglepetésre oda-vissza vertük. Bayern ellen otthon 2-0, idegenben 5-1 nekik, 7 kapura tartó lövésük volt... Az egyik gólt abból kaptuk, hogy szögletnél Müller-t senki se fogta az ötösön belül, mert mégis miért, ráadásul Begovic is a jobb kapufa mellett álldogált, miközben a szögletet a másik irányból rúgták. Illetve egyik támadásuknál megint csak Müllert teljesen üresen hagyták a védõim, a kapusom meg másodpercekre leragadt megint az ellentétes oldalon, így ahelyett, hogy fogta volna a rövidet, a támadó megint csak az üres kapuval találta magát szemben. Szezon elõtt simán kiegyeztem volna az elõdöntõvel, de így kiesni nem kellemes.
Bajnokság.
Idén háttérbe szorult a kupák miatt, de így is behúztuk valahogy. A döntetleneink nagy része kisebb csapatok ellen volt, általában 20+-4-6 lövési aránnyal a meccs végén. Fölé ívelgetés, kapusba bombázás, felsõ kapufára rúgás a legújabb divat Nápolyban.
Statok.
Insigne és Hamsik megint húzóemberek voltak, viszont jóval többet várnék a csatáraimtól, rengeteg meccset fejeznek be 6.4-6.7 közötti átlaggal.
Az Eurosport stábja is hálás lehet a fiúknak, néhány érdekes mozdulatot biztos bemutatnak majd év végén:
- Cannavaro 20 méteres öngólja, fejjel.
-Ellenfél jön szabadrúgással, a kapufa mellett álló játékosom ellép egyet jobbra, nehogy eltalálja a labda--->gól.
Kupákat tekintve elégedett lehetek, de a játék képe még mindig nem az igazi, sokkal több dinamikus támadást szeretnék végre látni, tavalyi részben ezt ilyen minõségû kerettel simán összehoztam, de itt még sokszor a nyertes meccseket se tudom igazán élvezni.
The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.
A következõ szezon céljai közt a playoff hely elérése lesz és ott már bármi lehet.Anyagilag sajnos nem igazán vagyunk toppon,ezért 2-3 piacképes emberkét megint piacra kell dobjunk,hogy elvegetáljunk a 2.ligában,de reményeim szerint ismét kitudunk fogni 2-3 fiatal tehetséget,akit kölcsönbe eltudunk hozni és...Na álmodozok tovább 😊
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
keresésnél add meg mind a 3 adatot ami maxhoz és nézd meg miket dob ki. szerintem biztos h nem csak az egyik adatot kell nézni. de akár az is lehet AEK nemzetközileg semmit nem értem el szóval biztos nem azért hívtak a riválisok meg a török szövetség
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Tehát a tavalyi idényemrõl:
Bajnokság: 1. hely - 73 pont
Magyar Kupa: 1. hely (Loki ellen)
Ligakupa: 1. hely (Diósgyõr ellen)
BL-ben csoportelsõként mentem tovább 13 ponttal, és rögtön kisorsolták nekem a Bayern Münchent. Sajnos nem tudtunk meglepetést okozni, kettõs vereséggel kiestünk.
Egyéni:
Gólkirály: Nicholas Perezo
Év hazai játékosa: Szekeres Adrián
African Striker: Nicholas Perezo
African Defender 2nd: Sameh Ibrahim
Sajnos idén már látni lehetett, a bomlást a csapaton belül, ami fõként az állandóan bejelentkezõ topkluboknak köszönhetõ. Végül a kezdõbõl öt ember távozott (két ST, egy ML egy DL és egy DC) illetve egy kulcs csere. Anyagilag ugyan komoly bevételekhez jutottam, amit ki is használtam:
Transferek:
http://postimg.org/image/61ub4tgwr/
Sergio - még év közben igazoltam.
http://postimg.org/image/c5bvoq76j/
Santos - 10 Mio euróért jött és a brazil U21 csodagyereke. Remélem egy Neymar szintre eljut.
http://postimg.org/image/xqgycc3x7/
Enzo Prono - Szerintem õ lesz az év meglepetése
http://postimg.org/image/h6j9q3emz/
Jelenleg zajlik a 17/18-as szezon, második helyen vagyunk, illetve a BL csoportkört simán hoztuk egy walesi, egy északír és a Legia legyõzésével. A csoportkört a Olympiakos elleni 5-2-vel nyitottuk 😊
http://postimg.org/image/3ocddt2hn/
-Na szóval,leszedtem a progit,mert kiváncsi vagyok arra,hogy milyen a reputációm,az Interrel vagyok,és azt írja az én profilomra,hogy:
-home rep.: 6409
-current rep.: 7471
-world rep.: 5908
Melyiket kell nekem ahhoz néznem,ha úgy döntök hogy váltani akarok csapatot,és leakarom szûkíteni a listát olyan csapatokra,ahol a reputációm alapján eltudnék helyezkedni? Tehát melyik számot nézzem?
Picit sokat keres, valószínûleg ha magasabban jegyzett csapattal vagyok. olyan 50k körül is eljött volna, de nekem bõven megér ennyit, rúgott egy mesterhármast bajnokin szabadrúgásból, és a fontos meccseken húzóember lesz!
Most olyan 460k körül fizetek hetente a 740k-s keretbõl, van még 7,5 millióm igazolni.
Idén nyáron is sikerült egy nagy nevet elhozni anyaegyesületemtõl, a Man. City-tõl. Kezdõbe ugyan nem fér be, de jó, hogy itt van, ráadásul nekem semmibe se kerül:
Folyt. köv.!

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
A kérdésem az, hogy mivel minden korábbi taktikám borult az új csapatnál, hogy ti hogy szoktatok új taktikát összeállítani (a játékosok reportjai alapján? esetleg az asszisztens ajánlata alapján.) 4-4-3 attackinggal kezdtem, tavaly 4-4-2 standard, viszont már tavaly sem voltak túl hatékonyak a csatáraim. Egyik target man, másik deep lying forwardként mûködött. Illetve két wide mf, egy advanced playmaker és egy ball winning midfielder volt a középpályám. A játékosok viszont ahhoz képest, hogy EU topcsapatok voltak a kérõik, nem játszottak olyan kiemelkedõen. Ennek mi lehet az oka?

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

A livorno elleni meccs szenzációs volt, 2-0 és 3-2 után is talpra tudtunk állni , köszönhetõen a jó cseréknek. Álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a felállás ennyire jól tud mûködni, féltávnál járok és még nem volt olyan tétmeccsünk, ahol ne lõttünk volna gólt. Ennek ellenére 2 ponttal még mindig a Juventus mögött vagyunk, nem nagyon hibáznak õk sem.
16 évesen igen jól tolta a csatárod.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Végéhez ért elsõ FM14-es szezonom az angol hatodosztályban. Kemény szezon volt, szoros küzdelem, végül az utolsó bajnokin dõlt el a bajnoki cím kérdése.
Játékos statok
A bajnoki cím mellett elértük a klub történelmének legnagyobb kupasikerét, az FA Kupa 3. köréig mentünk ahol a Middlesbrough ejtett ki minket.
A csapatból mindössze hárman tudtak hetes fölötti átlagot hozni, ami azért sokat elmond a tudásukról. Ráadásul érdekesek ezek a játékosok, mert egész szezonban very lighton volt a tréning, mégis mindig elégedetlenek voltak, azt mondták, hogy túl megerõltetõ.
Blake mindenképpen kiemelendõ, nagy szezont futott. Megnyerte a szezon legjobb játékosának járó díjat is a bronzcipõ mellett.
Valószínûleg túl sokan nem maradnak az ötödosztályra, úgyhogy a nyár csapatépítéssel fog telni.
Sok fiatal 5 csillagos mellett érkezett 3 nagy erõsítés.
Musacchio, Balanta és Mitrovic.
De lehet hogy Fletcher-t és Salvio-t is ide lehet sorolni.
http://postimg.org/image/cjm3d7vwh/
És egy nagy reménység:
http://postimg.org/image/l74cihbsn/

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Érkezõk:
Távozók:
A keret amivel nekivágtunk a Championshipnek:
15 forduló után így állunk. Nagyon küzd a csapat, szerintem a rájátszás hely valamelyike meglehet

Elsõ 2 évben én se nagyon tudtam normális gólt szerezni.
Most olyanok vannak, hogy elájulok😊
Pl. elõre ívelték Bradleynek, lefejelte Özilnek, aki kapusból 16-ról bevágta a pipába.
Szép passzolgatás után egy kiugratás, ilyet se láttam 2 évig, szélrõl néha szenzációsan beadják, csak az üres kapuba kell passzolni és hasonlók. Viszont szögletbõl most nem igazán vagyok eredményes, de nem bánom.
Real és Juve ellen ideneben próbáltam kicsit alakítani a taktikán, nem toltam fel agyig a csapatot, sõt, vissza is húztam, de nem kellett volna, nem játszottunk jól. Azóta visszatettem mindent olyanra, amilyen volt, és döcög a szekér. Csak ez a döntetlen nem hiányzott.