Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Volcanor
b]Napoli 2014/2016[/b]
A tavalyi bajnoki címnek köszönhetõen játszhattunk az Olasz Szuperkupában, ahol a frissen igazolt Astori fejesével vertük 1-0-ra a Juventust.
Igazolások.
Kupa.
Közel 30 lövésünk volt a 120 perc alatt, szerencsére azért 11-esekkel sikerült behúzni.
BL-csoportkör.
BL-fa.
Real-t nagy meglepetésre oda-vissza vertük. Bayern ellen otthon 2-0, idegenben 5-1 nekik, 7 kapura tartó lövésük volt... Az egyik gólt abból kaptuk, hogy szögletnél Müller-t senki se fogta az ötösön belül, mert mégis miért, ráadásul Begovic is a jobb kapufa mellett álldogált, miközben a szögletet a másik irányból rúgták. Illetve egyik támadásuknál megint csak Müllert teljesen üresen hagyták a védõim, a kapusom meg másodpercekre leragadt megint az ellentétes oldalon, így ahelyett, hogy fogta volna a rövidet, a támadó megint csak az üres kapuval találta magát szemben. Szezon elõtt simán kiegyeztem volna az elõdöntõvel, de így kiesni nem kellemes.
Bajnokság.
Idén háttérbe szorult a kupák miatt, de így is behúztuk valahogy. A döntetleneink nagy része kisebb csapatok ellen volt, általában 20+-4-6 lövési aránnyal a meccs végén. Fölé ívelgetés, kapusba bombázás, felsõ kapufára rúgás a legújabb divat Nápolyban.
Statok.
Insigne és Hamsik megint húzóemberek voltak, viszont jóval többet várnék a csatáraimtól, rengeteg meccset fejeznek be 6.4-6.7 közötti átlaggal.
Az Eurosport stábja is hálás lehet a fiúknak, néhány érdekes mozdulatot biztos bemutatnak majd év végén:
- Cannavaro 20 méteres öngólja, fejjel.
-Ellenfél jön szabadrúgással, a kapufa mellett álló játékosom ellép egyet jobbra, nehogy eltalálja a labda--->gól.
Kupákat tekintve elégedett lehetek, de a játék képe még mindig nem az igazi, sokkal több dinamikus támadást szeretnék végre látni, tavalyi részben ezt ilyen minõségû kerettel simán összehoztam, de itt még sokszor a nyertes meccseket se tudom igazán élvezni.

The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.

Sikerült letudni a 2014/15-s szezont is a Venezia kispadján.Sajnos csak a minimum tervet sikerült elérni..Ez pedig a biztos bentmaradás kiharcolása volt a Serie B-ben.Ebben a szereplésben az idióta taktikai szerencsétlenkedésem is jócskán benne volt.Volt egy 3-5-2-es alaptaktika amit majdnem az egész szezonban eröltettem,de eredménye nem igen volt és amikor a kiesés szele is megérintett,akkor váltottam a 4-1-2-1-2-es hadrendre ami remek húzás lett és gond nélkül értünk a 16. bentmaradó helyre.
A következõ szezon céljai közt a playoff hely elérése lesz és ott már bármi lehet.Anyagilag sajnos nem igazán vagyunk toppon,ezért 2-3 piacképes emberkét megint piacra kell dobjunk,hogy elvegetáljunk a 2.ligában,de reményeim szerint ismét kitudunk fogni 2-3 fiatal tehetséget,akit kölcsönbe eltudunk hozni és...Na álmodozok tovább 😊
bakkerman
nekem van annyi igen,lentebb írtam 😊

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Darthmushroom
már mint neked az edzõnek annyi? mert ha a klubnak akkor Internek eléggé keveslem 10kból.
keresésnél add meg mind a 3 adatot ami maxhoz és nézd meg miket dob ki. szerintem biztos h nem csak az egyik adatot kell nézni. de akár az is lehet AEK nemzetközileg semmit nem értem el szóval biztos nem azért hívtak a riválisok meg a török szövetség

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

bakkerman
tehát nekem most a világbeli reputációm 5900,akkor olyan klubba tudok elmenni,amelyik max 5900-as?

Darthmushroom
mivel keresésnél mind a 3 meg lehet adni ezért mind a 3mat nézni kell, am nem olyan izé h 3 van, mivel pl. nézünk egy Rangers hazai meg világ színvonalba elismert klub szóval nagyobb a repuja, de a jelenlegi repuja meg kicsi mivel alacsony osztályba "szenved"

2016/2017 - Ferencváros

Tehát a tavalyi idényemrõl:
Bajnokság: 1. hely - 73 pont
Magyar Kupa: 1. hely (Loki ellen)
Ligakupa: 1. hely (Diósgyõr ellen)

BL-ben csoportelsõként mentem tovább 13 ponttal, és rögtön kisorsolták nekem a Bayern Münchent. Sajnos nem tudtunk meglepetést okozni, kettõs vereséggel kiestünk.

Egyéni:
Gólkirály: Nicholas Perezo
Év hazai játékosa: Szekeres Adrián
African Striker: Nicholas Perezo
African Defender 2nd: Sameh Ibrahim

Sajnos idén már látni lehetett, a bomlást a csapaton belül, ami fõként az állandóan bejelentkezõ topkluboknak köszönhetõ. Végül a kezdõbõl öt ember távozott (két ST, egy ML egy DL és egy DC) illetve egy kulcs csere. Anyagilag ugyan komoly bevételekhez jutottam, amit ki is használtam:
Transferek:
http://postimg.org/image/61ub4tgwr/
Sergio - még év közben igazoltam.
http://postimg.org/image/c5bvoq76j/
Santos - 10 Mio euróért jött és a brazil U21 csodagyereke. Remélem egy Neymar szintre eljut.
http://postimg.org/image/xqgycc3x7/
Enzo Prono - Szerintem õ lesz az év meglepetése
http://postimg.org/image/h6j9q3emz/

Jelenleg zajlik a 17/18-as szezon, második helyen vagyunk, illetve a BL csoportkört simán hoztuk egy walesi, egy északír és a Legia legyõzésével. A csoportkört a Olympiakos elleni 5-2-vel nyitottuk 😊
http://postimg.org/image/3ocddt2hn/

bakkerman
Valaki aki komolyabban ért a genie scouthoz,lenne hozzá egy kérdésem?
-Na szóval,leszedtem a progit,mert kiváncsi vagyok arra,hogy milyen a reputációm,az Interrel vagyok,és azt írja az én profilomra,hogy:
-home rep.: 6409
-current rep.: 7471
-world rep.: 5908

Melyiket kell nekem ahhoz néznem,ha úgy döntök hogy váltani akarok csapatot,és leakarom szûkíteni a listát olyan csapatokra,ahol a reputációm alapján eltudnék helyezkedni? Tehát melyik számot nézzem?

A törököket szépen hazaküldtük!

Akkor hozta be amikor betöltött egy új nemzetet, talán ha kiveszem akkor lenyugszik, amúgy semmi kieg. 😉 Pedig most hoztam el a brazil válogatott csodagyerekét a Fradiba (18/17 gól U21-ben). Holnap tolok képeket.
Darthmushroom
ez minden fmbe elõfordul.. fõleg ha virágbolti meg ha sok kieg van felrakva.

Nos nálam eltelt a nyár, és már zajlik is a 2017/18-as szezon. BL csoportba könnyedén bejutottunk, itt a Bayern, Galatasaray és a Steaua vár ránk! Bár tavaly kivertük a németeket a kieséses szakaszban, azt hiszem a második hely a realitás, noha az elõzõ szezonhoz képest erõsödtünk! A kezdõbe két új ember jött, és senki nem ment el. Az egyik új szerzemény egy skót kapus a Celticbõl 7,5 millió $-t fizettem érte, remélem beválik, a másik pedig egy marokkói irányító, szerintem világklasszis, free agent volt, az Al-Jaziránál járt le a szerzõdése:

Picit sokat keres, valószínûleg ha magasabban jegyzett csapattal vagyok. olyan 50k körül is eljött volna, de nekem bõven megér ennyit, rúgott egy mesterhármast bajnokin szabadrúgásból, és a fontos meccseken húzóember lesz!
Most olyan 460k körül fizetek hetente a 740k-s keretbõl, van még 7,5 millióm igazolni.

Idén nyáron is sikerült egy nagy nevet elhozni anyaegyesületemtõl, a Man. City-tõl. Kezdõbe ugyan nem fér be, de jó, hogy itt van, ráadásul nekem semmibe se kerül:

Folyt. köv.!
Ja és kaptam egy crash dumpot. Ennek van már javítása FM2012-hoz?
Darthmushroom
EL csoport annyira nem is reménytelen h 4. kiemeltek voltunk: Stuttgart,Steaua,Leicester

Darthmushroom
egy jól csengõ név is csak érkezett 😊

Darthmushroom
hatalmas meglepetéssel tértünk vissza az európai porondra, innen talán már meglesz a csoportkör. Gergõ ingyen érkezett (mint mindenki) 1 gól+2 assisttal a meccs legjobbja lett.

Grat, nekem meg szerencsés a sorsolásom, Bl-ben a legjobb 16 között akár a Bayernt is kaphattam volna, de a Benfiva jutott. Olasz kupában meg a Lazio ugye, õket mindig öröm megszórni😊
Darthmushroom
Grat, am tavalyi fm óta szokás ilyen baráti sorsolásokat csinálni 😄 Feyenoord mentésembe bl kieséses szakaszba vagy 4 évig Real/Barca csak 😄

Mor3llo
És skalpoltunk egy nagyot ismét 😊 mondjuk a gép bekaphatja. Az Arsenal-Newcastle sor után kit sorsol mellém? Chelsea.............ja, közben meg küzdeni kellene a feljutásért..

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Ferencvárosnál súlyos szezon volt, mind 3 magyar trófea megvan + BL középdöntõ. Viszont eladták a kezdõ csatársorom, egyik ment az Arsenalba másik a Juventus. Illetve a balösszekötõm nem hosszabított õ is az Arsenalba ment.

A kérdésem az, hogy mivel minden korábbi taktikám borult az új csapatnál, hogy ti hogy szoktatok új taktikát összeállítani (a játékosok reportjai alapján? esetleg az asszisztens ajánlata alapján.) 4-4-3 attackinggal kezdtem, tavaly 4-4-2 standard, viszont már tavaly sem voltak túl hatékonyak a csatáraim. Egyik target man, másik deep lying forwardként mûködött. Illetve két wide mf, egy advanced playmaker és egy ball winning midfielder volt a középpályám. A játékosok viszont ahhoz képest, hogy EU topcsapatok voltak a kérõik, nem játszottak olyan kiemelkedõen. Ennek mi lehet az oka?
Darthmushroom
ohh 😄 hát én 10-13k tudok max hetente adni 😄 szóval azért esélytelen 😄

zavbal
én is így voltam mikor Dzekot bedobták nekem.Le is csaptam rá aztán hagytam is: 100 ezer eurós alap fizu (per hét) 17 ezer pályáralépési 11 ezer gólonként 150000 10 gól után évi fizetésnövekmény 20 %. Na akkor inkább b...d meg!
Darthmushroom
tök jó h ilyen ingyen igazolhatók szóba állnak velem h: Fierro,Hoilet,Ravel Morrison,Cabella,Moi Gomez,Gabbiadini,Jelavic,Erasmus de az érzés h esélytelen vagy elég fizut adni nekik az felbecsülhetetlen 😄 (AEK 4. szezon eleje)

Mor3llo
azért nem gondoltam a 79. percben, hogy 1-3-ról megnyerem....😊 mondjuk cserélni tudni kell: a 60. perc környékén jött Doyle (1 gól) és Ismail (1 gól, 1 gólpassz) is! tapadunk az elsõre....

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Mor3llo
sima volt, mint az 1x1 😊

Õsi rivális több, mint 70ezer nézõ elõtt kiütve a kupából😊
Mor3llo
Óriási gyõzelem a FA-Kupa 3. fordulójában...hatalmasat küzdöttünk 😊

Mor3llo
grat, látom visszatér néha a nagyöreg 😊

Nos, Bologna total lenullázva, Livorno ellen pedig nem szakadt meg a veretlenségi és gyõzelmi sorozat.
A livorno elleni meccs szenzációs volt, 2-0 és 3-2 után is talpra tudtunk állni , köszönhetõen a jó cseréknek. Álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a felállás ennyire jól tud mûködni, féltávnál járok és még nem volt olyan tétmeccsünk, ahol ne lõttünk volna gólt. Ennek ellenére 2 ponttal még mindig a Juventus mögött vagyunk, nem nagyon hibáznak õk sem.
Bagitsiga
Bagitsiga
1 meccs
új idény, új taktika, kicserélt csapat
Jó lesz ez már érzem<#finom>

zyndar
Huniiii 😊
16 évesen igen jól tolta a csatárod.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Huni92
Üdv! Rég jártam erre 😊 Én is elkezdtem játszani. 😊

Basingstoke - 2013/2014 - Skrill South (VI.)

Végéhez ért elsõ FM14-es szezonom az angol hatodosztályban. Kemény szezon volt, szoros küzdelem, végül az utolsó bajnokin dõlt el a bajnoki cím kérdése.
Játékos statok

A bajnoki cím mellett elértük a klub történelmének legnagyobb kupasikerét, az FA Kupa 3. köréig mentünk ahol a Middlesbrough ejtett ki minket.
A csapatból mindössze hárman tudtak hetes fölötti átlagot hozni, ami azért sokat elmond a tudásukról. Ráadásul érdekesek ezek a játékosok, mert egész szezonban very lighton volt a tréning, mégis mindig elégedetlenek voltak, azt mondták, hogy túl megerõltetõ.
Blake mindenképpen kiemelendõ, nagy szezont futott. Megnyerte a szezon legjobb játékosának járó díjat is a bronzcipõ mellett.
Valószínûleg túl sokan nem maradnak az ötödosztályra, úgyhogy a nyár csapatépítéssel fog telni.

Darthmushroom
VÉGRE!!! bár fele akkora mint az athéni olimpia stadion, de legalább saját 😄

Darthmushroom
másik hülye 😄

Darthmushroom
úgy nézz ki nem számít h az õsi rivális edzõje vagyok 😄 meg bajnokoknak minek új edzõ? 😄

Erre a meccsre nagyon büszke vagyok, tökéletes védekezés volt😊

Empoli

taktika
Darthmushroom
nincs mit

Bagitsiga
ok, kösz a segítséget

Darthmushroom
következõleg úgy linkeld h rámész a URL hozzáadás bemásolod a linket tovább lépsz és adsz neki nevet. úgy nem kell másolgatni.

Bagitsiga
Na azt hiszem sikerült erõsíteni.
Sok fiatal 5 csillagos mellett érkezett 3 nagy erõsítés.
Musacchio, Balanta és Mitrovic.
De lehet hogy Fletcher-t és Salvio-t is ide lehet sorolni.
http://postimg.org/image/cjm3d7vwh/
És egy nagy reménység:
http://postimg.org/image/l74cihbsn/

Mor3llo
Folytatjuk a hihetetlen szériát, immár 15 meccse veretlenek vagyunk (természetesen az elsõ fordulóban kaptunk ki😄)

Mor3llo
250k simán megért 😊 már 1,2 millió az ára, állandó kezdõ 😊

Bagitsiga
vb döntõ enyhe meglepetéssel:
http://postimg.org/image/ty2ofqyex/

zyndar
Jó ez eddig. Látom Marcq-t megvetted 😊

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Mor3llo
Gratulálok mindenkinek! Sajna mostanában csak hétvégente van idõm hosszabb ideig FM-ezni, ennek megfelelõen általában csak ilyenkor jelentkezem 😄 valahol abba maradtam el, hogy L1-es bajnok lettem a Wolvesszal 😊 amivel tartozom, a nyári játékos jövés-menés.
Érkezõk:

Távozók:

A keret amivel nekivágtunk a Championshipnek:

15 forduló után így állunk. Nagyon küzd a csapat, szerintem a rájátszás hely valamelyike meglehet

bakkerman
teljesen nyílvánvaló,hogy miután szerdán megverjük a City-t egy idegenbeli BL meccsen,azután vasárnap otthon szopunk ki simán 2-0-ra egy Hellas Verona-tól.

A 93280-as hozzászólásomban ott van a taktika, azóta nem változott, melóhelyról nem tudom betolni.
Elsõ 2 évben én se nagyon tudtam normális gólt szerezni.
Most olyanok vannak, hogy elájulok😊
Pl. elõre ívelték Bradleynek, lefejelte Özilnek, aki kapusból 16-ról bevágta a pipába.
Szép passzolgatás után egy kiugratás, ilyet se láttam 2 évig, szélrõl néha szenzációsan beadják, csak az üres kapuba kell passzolni és hasonlók. Viszont szögletbõl most nem igazán vagyok eredményes, de nem bánom.
Real és Juve ellen ideneben próbáltam kicsit alakítani a taktikán, nem toltam fel agyig a csapatot, sõt, vissza is húztam, de nem kellett volna, nem játszottunk jól. Azóta visszatettem mindent olyanra, amilyen volt, és döcög a szekér. Csak ez a döntetlen nem hiányzott.
zavbal
Köszi szépen, látom nálad ez az Ezekiel nem hagyott maradandó nyomot, bár a szerb bajnokságban illene domborítania hisz az mégsem egy Premier League.
Zivkovic nem sok lehetõséghez jutott eddig(2 meccs), szóval még nem igazán dõlt el, hogy milyen játékos, amúgy én ingyen igazoltam.

Ezekiel nálam is volt már, õt is ingyen hoztam, de év végén el is adtam.

Zivkovic
Ezekiel