Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sysfox
Kedvet kaptam én is egy magyar karrierhez, ezért adtam még egy esélyt az FM2014-nek, és elkezdtem egy karriert a Kaposvári Rákóczival.

A szokásos magyar viszonyok, átigazolási pénz nulla, fizetési keret maximumon, de innen szép nyerni. A média a 14. helyre vár, ami nem valami magasztos cél, én is a kiesés elkerülését vállaltam be.

Az elsõ edzõmeccsen a Balatonlellét vertem 2:0-ra, de valami iszonyat elképzelés nélküli játékkal. A második meccsre alakítottam a taktikán, elõtérbe hoztam az általam preferált szélsõkkel való játékot, ezzel 3:0-ra vertem idegenben a Szekszárd csapatát. De legalább már volt elképzelés a játékunkban.

Nem lesz könnyû szezon!

FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/

fergusonpapa
Bár a valóságban is megtörténne egy két ilyen vétel.. 😊

www.icewebhu

Darthmushroom
fm kockákba valaki feltöltött egy karriert, ahol ha jól emlékszek az újpesttel nyomta, de nem is ez a lényeg hanem a kecskemétet átvette valami gazdag aki sz@rta belé a pénzt 😄 de kajak mindenbe 😄 tavalyi honvéd mentésembe Laudrup Hajdúszoboszlót vette át akik nb3-ba majdnem annyit értek mint mi (2. leggazdagabb voltak utánunk)

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Na jó,a munkám megmaradt.Most egyszerre folyik a Training,és a Youth facilities építése is,ami "csekély" 17M-ba kerül,és még idén elkészül.Ezzel eléggé nyomás alatt vagyok,mert innentõl a BL csoport a minimum elvárás.Ezt a vagyont valahogyan ki is kell termelni,hacsak nem vág hozzám némi készpénzt is a tulaj.Erre inkább nem számítok.Magyar karrierben még nem találkoztam ekkora mázlival.
Én is már sok ilyet átéltem az évek alatt,de eddig még egyszer sem váltottak le.Ki tudja,lehet,hogy megtörténhet.A sajtó mindenesetre már le is ültette a helyemre a fõnök haverját.Már ki akartam lépni a kézimeccs miatt,de ezt a fejleményt még megvárom.
Darthmushroom
ez olyan poén h hozza a saját emberét, nem is értem h 3-4 év alatt h nem vették ki ezt 😄 mindig eljátssza az fm.

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Kösz.Közben a semmibõl vezetõségváltás lett.Az új erdélyi magyar,milliomos fõnök 2,9M-t fordít az edzõközpont,és a youth facilities fejlesztésére.Mellékesen megjegyezte,hogy lehet, hogy hozza helyettem az emberét,de ezt még átgondolja.
Kisorsolták a BL csoportot is,hasonlóan nehéz,mint tavaly volt.
Gratula! 😊 <#taps>

Haladás FC.2014-2015.

A bajnokságról röviden.Nem vesztettünk meccset,ez mindent elárul.29 góllal rúgtunk kevesebbet,mint tavaly,de 28 góllal kevesebbet is kaptunk.Nagyon stabilan játszottunk,hullámvölgyek nélkül.Ez így már olyan,amit bármikor elfogadnék a jövõben is.Tabella.A Kupadöntõben lemostuk a Vidit,Gomes repült is egyszerre.Kicsit sajnálom,mert egész jól összehaverkodtunk.
A BL búcsú után az EL-ben próbáltunk szerencsét.Az Olympiacos ellen valahogy még sikerült túljutni,de a CSZKA Moszkvával már nem bírtunk.Európa Liga.Jó nemzetközi szereplés volt,és komoly bevételeket hozott.Szezon végén még részesültünk a TV bevételbõl is.Jelenleg így álluk pénzügyileg.Ennek megfelelõen lett megállapítva a budget is.Ezt elhúztam a fizetések irányába,mert úgysem fogok milliókért igazolni.Három fontos ember már elfogadta az új szerzõdést,ami nagy megkönnyebbülés.Guzmicsot közben eladtam Izraelbe.Az NB1-ben simán jó volt,de most még normális pénzt kaptam érte.Bosnjak megy a Fradihoz,Rózsa Diósgyõrbe,így az alap keretbõl marad Németh Márió,aki kicsit még fejlõdik is,és jól is játszik.De jövõre biztosan távozik õ is.Vele együtt három magyar lesz a felnõtt keretemben.A másik kettõ a nagy tehetségek,Simon,aki már most nagyon jó,és a frissen,a Diósgyõrtõl "lopott"Kovács,aki reményeim szerint klasszis CD lesz.Nekik az NB1 tökéletes lesz tanulni,fejlõdni. Volt még öt-hat igen jó ifi,fõleg Debrecenben és Fehérváron,de nem fértem hozzájuk.Mind rögtön külföldre szerzõdtek,jellemzõen Angliába.Az idióták olyan filléres összegekért adtak túl rajtuk,hogy az már felháborító.De ha minden évben lesz öt magyar nagy tehetség,az szép reményeket vetít elõre.Az biztos,hogy az enyémeket csak horror áron vihetik el tõlem.De nem csak itthon kémkedek.A négy legújabb szerzemény:Mytnik,Myazin,Kosnik,és Muratoglu.De a legnagyobb fogás majd egy év múlva csatlakozik hozzánk.17 éves,de már válogatott.400k+bónuszokat fizettem érte,de egy vagyont fog hozni nekünk.Traoré.Most egy kapust kell hoznom Rózsa helyére,a többi poszton rendben vagyunk.Nem ártana az ifit is feltöltenem,mert hat srác lézeng csak ott.Senkit nem tartok meg,akibõl nem lesz futballista,és pénzt nem szimatolok benne.A fõnökség felé a kérésem a youth facilites fejlesztése volt, pozitív választ kaptam,és azonnal jött rá a reakció.Ez szép volt.Most nagy meló jön,mert a nyolc lejáró szerzõdésû staff helyére minõségi embereket szeretnék hozni.Túl nehéz csak nem lesz,most megdolgozhat a 90 ezres db a lassú játékmenetért.A klub reputációja itthon a negyedik,de ez nem lepett meg.Gomes kirúgása után a Vidi tett is egy vakmerõ kíserletet,de remélem,csak viccnek szánták.Hát itt tartanék jelenleg.Senkit nem szeretnék megijeszteni,de folytatás következik...
Köszönöm.
Volcanor
Korábban írtam, hogy 5 évet lehúztam a Napoli-nál, ahol 3 bajnoki címet, 3 Szuperkupát és 2 Olasz Kupát nyertem. 2018-ban elbuktam a BL-döntõt velük, lemondtam, és aláírtam a Bayern-hez(év végén elfelejtettem képeket lõni), itt behúztam velük a bajnokságot, illetve sikerült ebben az évben is megint egy kiegyenlített meccsen 1-0-ra elbuknom aktuális csapatommal a BL-döntõt... A szezon végeztével innen is lemondtam, majd aláírtam a török Galatasaray-hoz:
Szuperkupa.
Kupa.
Bajnokság.
Statok.
Szezon legjobbja.
BL-ben már a csoportból kiejtettem magunkat, harmadik hely lett volna meg, de az azt eldöntõ meccsen a negyedik ellen a 2 kapust pakoltam be középhátvédnek, és egy védõt a kapuba...Idén egyáltalán nem foglalkoztam a nemzetközi szerepléssel.
Szokás szerint búcsúztam tõlük egy sikeres év után, és aláírtam az Ajax-hoz.

The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.

ITT a jó link,sajnos az elõbbit elszúrtam.
Ha valakit esetleg érdekelne,komplett NB1-NB2 kits.Idei mezek,tehát jelenleg a legfrissebb.Íme.
Így már tiszta... 😊

www.smart-bus.hu

Mert csak ugyanolyat tudtam volna hozni.Sokat töprengtem rajta,de most így döntöttem.Egypárat megpróbáltam idehozni,de olyan fizetést kértek,amit nem tudtam kifizetni.Egy generált coach a 13-as értékeivel 1,9 fizetést akar,mikor az enyém is csak 1,4k.
Egy anyagilag stabil csapatnál az elsõ nap repültek volna,ebben egyetértek.Most már más a helyzet,kicsit nagyobb lett a mozgásterem.
<#eljen>

A személyzetet miért nem vágod ki a francba a legelején? Amikor új vagy, büntetlenül ki lehet rúgni mindenkit... 😊

www.smart-bus.hu

Haladás FC 2014-2015.Téli szünet.

A bajnokságban ahogy vártam,nincs ellenfelünk.Tabella.Nagyon jól látszik a taktikai váltás is az eredményeinken.Taktika.Ugyan közelében sem leszünk a tavalyi gólrekordnak,mert ahhoz hatvannál is többet kellene rúgnunk a maradék 12 meccsen,de így is sok gólt rúgunk.A védekezésünk pedig szinte tökéletes lett.Igaz,a csapat játékerõben is messze jobb a tavalyinál.A kupát pedig idén meg kell nyernünk,mert az még hiányzik a vitrinbõl.
A BL-ben egész simán elértük a csoportkört,a sorsolásra nem lehetett panaszunk. Ott már azért látszott,hogy milyen az,ha igazán erõs ellenfelekkel találkozunk.Bár a City,és az Atlético ellen oda-vissza kikaptunk,nem vallottunk szégyent.A Leverkusen ellen szerzett hat pontért cserébe pedig tavasszal kipróbálhatjuk magunkat az EL-ben az Olympiacos ellen.BL-meccsek,és a BL csoport.Teljesen elégedett vagyok ezzel a szerepléssel is.A cél az volt,hogy Európa is megismerjen bennünket,és stabilizáljuk az anyagiakat.Ez utóbbi nagyjából sikerült.Bár most észnél kell lenni,mert további bevétel híján újra csökkenni fog a büdzsé.
Sajnos más téren még nem állunk jól.Az edzés továbbra is nagyon gyenge,de ezen a nyáron végre javíthatok.A személyzetbõl hét embernek lejár a szerzõdése,és senkivel nem hosszabbítok.A Head physio meg nyugdíjba megy.Tehát nyolc új staff érkezik majd.A három lejáró szerzõdésû játékosra sincs tovább szükségem.Ugrait decemberben eladtam egy arab klubnak,275k,+30%-ért.Szezon végén Guzmicsot is kiplakátolom a hirdetõtáblára,Rózsa pedig listára kerül.Így csak egy magyar játékos marad a csapatban a következõ szezonra.Ez ugyan kicsit fájó,de pillanatnyilag nincs más választásom.Ha már a hülye MLSZ lehetõvé teszi,hogy egyetlen magyar játékos sem kell a csapatba,akkor élek vele.(egyenlõre) Már bárhova mehetnek a scout-ok,és megkezdtem a fiatal srácok utáni kutatást. Télen,és nyáron is több fiatal tehetséget hozok Afrikából,és Kelet-Európából.És erõsen gondolkodom,hogy elszipkázom a Vidi,és a Debrecen két-három magyar tehetségét is.Még ifi szerzõdésük van,most kellene lépnem.Novemberben volt egy szurkolói nap,11200 ezer ember elõtt 3-0-ra vertük a Kaposvárt.A BL-ben csak 4 ezer ember elõtt játszunk,nincs több ülõhely.Ezen majd a fõnök elgondolkodhat,én nem agitálom.Majd a junior coaching fejlesztését kérem,mert azt sokkal fontosabbnak tartom.Különben sem lehet költekezni,ott még nem tartunk.Csak ifi,vagy free agent jöhet szóba igazolásnál is.Szerencsére rengeteg a jelölt,fõleg Nyugat-Afrikában.Bár ha onnan igazolok ifit,az majd 18 évesen csatlakozik,de az nem gond.Megvárom õket,nem megyek sehova.A játékosaim értékei sajnos a BL ellenére sem nagyon növekednek,bár több válogatott játékosom is van már.Egyre több az érdeklõdõ is,de ha már most meg kell kezdenem az eladásokat,az érzékenyen érintene.De ha bárki menni akar,nem tudom itt tartani,így megpróbálom a legtöbb pénzt kihozni belõle.
Ezek lennének az eddigi fejlemények Szombathelyrõl,a januári tavaszban.
Köszönöm.
Közben kaptam egy jó hírt is,amire már nagy szükségem volt.Scouting range.
Sajnállak,mert tudom,milyen dühítõ.Még három meccset újrajátszani is idegesítene,nem hat hónapot.És nincs garancia,hogy nem jön elõ újra.
A Visual Studio-val kapcsolatban én is az újratelepítésre gondoltam elõször.Már több tucatnyi hozzászólást olvastam,és nem ennyire egyszerû.Rengetegen találkoztak ezzel a problémával,és az újratelepítés sem segít.Még a Windows komplett újratelepítése sem.De kaptam egy tippet,ami úgy tûnik,jó lehet.Mivel asztali gépem van,és monitoron játszom,1366x768-as felbontáson van a játék.(Pont azért szereztem egy monitort,hogy ne kelljen a 106 centis tv-nek egész nap mennie.)De ha kirakom a tv-re 1920x1080-as felbontásra,akkor már nem dobál ki.Sem teljes képernyõn,sem ablakos módban.Elég érdekes, de így most jó.Csak nem szívesen használok egy 250 ezres tv-t napi 16-18 órán át egy játék kedvéért.És akkor még mindig ott a kérdés,hogy a másik karriernél miért nem csinálta.(Bár lehet,hogy már ott is csinálta volna.)Közben az is eszembe jutott,hogy korábban már a Civ5-nél is találkoztam ezzel.Csak mivel azt mindig tv-n,és 3D-ben játszom a fantasztikus látvány miatt, ezért felejthettem el.
Na az én karrieremnek is annyi... akárhányszor töltöm vissza mindig ez van... 😞

Még jó hogy az automatikus mentés mûködik... végül is csak 6 hónapot buktam... meg egy 12 pontos vezetést a PRLben...

Elvileg újra kell telepíteni.

Örülök neki.
De ennek már nem annyira.Már vagy a hatodikat kapom.A játék jó,leellenõriztem.De mi a fenét tudok csinálni a Visual Studio-val?Most kezdhetem elölrõl a karriert.Talán hanyagolnom kellene a sok afrikai db-t.A másik karrierben már 2026-ban járok,és ott egyszer sem csinált ilyet.
Eddig 8 meccsen 7.57, 4 gól.

Sok sikert a Juliska stadionban.
egy régebbi fm-ben volt velük már egy félig-meddig sikeres karrierem. és ha azt kérdenéd akkor mit kerestem prágában, hát ezt:

Welcome back.<#worship>És mit keresel Prágában?
üdv mindenkinek, újra itt vagyok <#wave> végre sikerült leselejteznem a kõkorszaki gépemet és venni egy faszányos laptopot amivel csak úgy süvít az fm még 11 betöltött ligánál is. 😊

A világ tetején vagy.Nem szédülsz?
"nagyon fiatal és eddig úgy néz ki, hogy az egyik legjobb védõ lesz"
Most komolyan meglepõdtem.Ez egy középszerû játékos,komoly hiányosságokkal. Mit keres egy ilyen a világ leghíresebb csapatában?És 21 évesen már nem fog drasztikusan fejlõdni.A 29M-t pedig már fel sem bírom fogni.El nem tudom képzelni,hogy a Te reputációddal csak ennyire futotta volna.
Hopp ez lemaradt:

Dalgas
Bruma <- érte többet is kaphattam volna, de a kivásárlási ár miatt nem tudtam, de örülök, hogy ennyit is kaptam érte, mert nagyon sokat volt sérült, viszont amikor játszott akkor szinte mindig nagyon jó volt, de ha menni kell akkor menni kell.

Na ilyen sem volt még 😄 R*

Ezt úgy sikerült elérni, hogy miután megnyertük 2021-ben a PRL-t, FA kupát, BL-t a célom az volt, hogy az aránylag idõs védõimet fiatalabbra cseréljem, így 2022-re kicsit gyengültünk, de így is sikerült megnyerni a Szuper Kupát, FA kupát és a BL-t is behúztuk, de sajnos a PRL-ben eléggé elmaradtunk a MU-tól (10 ponttal).

Az új évre nagy elvárásaim vannak, a célom az hogy most mindent vigyünk. 😊
Az év elején meg is váltam 1 kegyetlen jó játékostól és egy jó védõtõl. Mind2-vel hatalmas üzletet csináltam. 😊

Burma
Dalgas (DC) <- nagyon jól teljesített, de túl sok a jelentkezõ a posztjára. 😊

Ja és vettem 1 játékost is:

Sean (DR) 29 misit(font) adtam érte, nagyon fiatal és eddig úgy néz ki, hogy az egyik legjobb védõ lesz. 😊

Engem az zavar, amit már lentebb is leírtam, hogy miután megfigyelek egy csapatot, utána is maradnak rejtett értékek... ez így gáz!

Én emiatt használom, de, hogy ne legyen könnyítés, ugyanúgy csak azokat a játékosokat nézem, akiket a megfigyelõk látnak...

www.smart-bus.hu

Üdv! Már egy jó ideje pihentetem az FM13-at, mostanában viszont lenne kedvem megint játszani. A kérdésem az volna felétek, hogy szerintetek megéri-e megvenni a 14-et, van-e benne érdemi változás? Illetve tudtok-e ajánlani olcsó webshopot, ahonnan be lehet szerezni steam-keyt hozzá? Vagy maradjak a 13-nál? 😊

LasDen
ezt majd egyszer kirakom bannerbe csak ne felejtsem el. szoljatpk majd jövõ héten

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Kipróbáltam ezt az Attribute Masking opciót.Bírom,hogy még a Ghánai,vagy a Kínai U19-es játékosok értékei is mind láthatók.Jó dolog,de azért scout nélkül így is rizikós igazolni,mert a PA megítéléséhez nélkülözhetetlenek.De segítség,az nem vitás. Elõfordulhat,hogy a következõ karrierben majd használni fogom.Igazából most vettem volna hasznát,mert még mindig nem küldhetek ki Európából scout-ot.
Nincs mit Uram... 😊

www.smart-bus.hu

Köszi mindkettõtöknek.Ismerõs volt a kifejezés,tudtam,hogy láttam már valahol. De soha nem használtam még ezt az opciót,eredeti beállításon van.
Az advanced options résznél található... ÍME Ha kipipálod amikor kreálsz egy játékot, akkor a játékosoknak egybõl látható minden értéke.

Én nem szeretem használni, mert sokat könnyít, de így, hogy nem mûködik rendesen, asszem inkább így játszom. Iszonyatosan bosszantó amikor azok után nem látom az ellenfél játékosának a képességeit, miután jelentést kértem róluk...

www.smart-bus.hu

Ha jól emlékszem, ott található, amikor a kipipálod hogy melyik ország, melyik bajnokság stb, ott alul van ez az opció: ha ki van pipálva, akkor az adott játékos bizonyos értékei nem látszódnak, csak ha megfigyelõt küldesz rá. Értelemszerûen ha nincs kipipálva akkor minden értéket látni fogsz, ha rámész az adatlapra.
Én sem értem,hogy miért nem látom a fél NB1 játékosainak értékeit.Másfél év eltelt, és nálam is figyelik az ellenfeleket,mégis homály van.
Az Attribute Masking opciót meg nem tudom,hogy mit jelent.Vagy hol,mit lehet állítani vele.Megköszönném,ha felvilágosítanál.
Köszi, ezt nem is ismertem! 😊 Viszont nem a 2009-s kézikönyvet ajánlottam a kollégának, hanem Huni-ék oldalát... 😉

www.smart-bus.hu

A taktikai kézikönyv még a 09-hoz készült,és öt éves.Bár vannak benne dolgok amik örök érvényûek,azért egyértelmûen eljárt felette az idõ.A játék gyökeresen megváltozott az elmúlt öt évben.
De már elkészült a 14 taktikai útmutatójának fordítása.Ez friss,és minden benne van,amit tudni KELL a játékhoz taktikai téren.Elérhetõ ezen a blogon.Nélkülözhetetlen infók vannak benne,amik a taktikai részt új megvilágításba helyezik.Olyan hasznos tanácsokkal is ellát,ami rendkívül megkönnyítheti a játékot.Egyszóval kötelezõ.
Korbin!

Szerinted nem bugos ez az Attribute Masking opció? Nehezítésképpen nem nem kapcsolom ki (ahogy láttam te sem), viszont hiába kérek jelentést a következõ ellenfélrõl, a feltérképezés után is vannak olyan játékosai, akinek nem látom minden adatát... Ráadásul folyamatosan figyelem Olaszországot egy olasz megfigyelõvel, de hónapok után is van olyan játékos akinek nem látom minden értékét... ráadásul nagy csapatokban... :S

www.smart-bus.hu

A menedzserképzõ fül összes cikkét érdemes szerintem elolvasni! 😊

www.smart-bus.hu

Azt hallottam még, hogy valamivel nehezebb lett, mint a 12. Mert nekem 12-ben van kb 1 taktikám, amin néha-néha változtatok és általában bejön. Érdemes újra elolvasni a taktikai kézikönyvet? Vagy van más jó olvasmány még pluszba?
<#wink>

www.smart-bus.hu

Köszönöm! 😄
Leírások, kiegészítõk

Ott megtalálod "kibontva"! 😊

www.smart-bus.hu

Valaki el tudná magyarázni ezt az újfajta edzés módot( 13-ban lévõ)? Egy oldalon olvastam róla, de számomra eléggé tömör.

Köszönöm! 😊
zorrobomber
Lehet egyszerre válogatottal és klubbal kezdeni? <#conf> Ezt miért most tudom meg? 😄

LasDen
akkor nekem fizethetnel pár hónapot 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Köszönöm,közben utánanéztem.Nem leszek VIP.