Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Majd a Torghelle Sanyi visszahozza õket.Õ lett az új csodatévõ menedzser.
Bazzeg, durva, grat, várom a téli beszámolót😊
Kiesett a Fradi😞
Haladás FC 2016-2017.

Az NB1 és az MK. gyerekjáték volt.Az elsõ egy-két évben még élveztem,hogy mindenkit bucira verek,de már kezdenek unalmasak lenni a hazai meccseink.Teljesen mindegy kit rakok be,mert itthon rajtunk kívül senki nem fejlõdik.A néha felbukkanó jó ifiket is eladják fillérekért,és a fél NB1 csõdközelben van.Talán majd az Újpest,mert ott most van pénz.Bár idén elõször nem voltunk egyedül Európában,mert a Vidi bejutott az EL csoportkörbe,és négy pontot szerzett is.
Az Európa Liga meghozta az elsõ nagy sikert a klubnak,bár nem volt könnyû sorsolásunk.Az Arsenal egyértelmûen lebecsült bennünket,félig tartalékokkal játszottak,és ráfizettek.A PSV ellen hosszabbításban jutottunk tovább,a Tottenham ellen pedig egy öngól segített tovább bennünket.Ez utóbbi meccsen,az utolsó negyven percet két DM,meg egy anchor man beállításával bekkeltük ki.Az utolsó tíz percben már a csatárom is ball winning midfieldert játszott.Mivel vezettünk,tudtam,hogy a döntetlen is elég lenne, és tartottam az fm trükkjeitõl.Iszonyúan izgalmas volt,két kapufát is rúgtak,de a lényeg az,hogy megcsináltuk.(Azért azt elég furcsának találtam,hogy a mezõny legjobbja az öngólt fejelõ Kaboul lett,aki miatt elbukták a meccset.)A Wolfsburg volt az ellenfél a döntõben,és bár az eredmény szorosnak tûnik,de több góllal is nyerhettünk volna.Meccsek.
A jó szereplésnek hála,megint egy kisebb vagyonnal izmosodott a kassza.Az egész Közép-Kelet Európai régióban már csak a Sahtar gazdagabb nálunk.Finances.
Mivel most már világszerte ismertek lettünk,úgy döntöttem,hogy a stadion rendbetételt el kell rendeznem.Nem is az egyre többször elõforduló telt ház,hanem fõleg a BL meccsek miatt.A reputációnkhoz méltatlan ez a romhalmaz,és az állandó szomszédolás.A benyújtott kérésemet most rögtön el is fogadták,egy év múlva elkészül.Azt azért nem értem,hogy mi tart egy évig egy 1300-as bõvítésen,meg modernizáláson,de sebaj.Végre itthon játszhatunk majd,a stadion meg 22000-ig még tovább bõvíthetõ.Jó darabig rendben leszünk.
A csapatban nyáron lesz egy-két kisebb változás.Még képlékenyek a dolgok,de az valószínû,hogy Gabelia menni fog,és beépítem a helyére Tatait.Minden évben bekerül egy-egy fiatal magyar,akikben van potenciál.Tatai saját nevelés,de még egy meccset sem játszott nálam a felnõttek között,mégis válogatott.Amit idén a Honvédnál produkált,az meggyõzõ volt.Itt okosabb,és erõsebb társak között,jó edzõk segítségével bizonyíthatja majd a tehetségét.Még kettõ jó magyar srácom van,Ivancsics,és Szolnoki.Õk még egy évet kölcsönben töltenek,aztán szintén megkapják a lehetõséget.Külföldi fiatalokkal bõven el vagyok látva,a legjobb talán Mytnik,de most egyszerûen nem fér be a csapatba.Talán majd egy erõs ligába újra ki tudom kölcsönözni,aztán jó árért eladom,a társaival együtt.Idén nem kaptam egy szem jó magyar ifit sem,de máshol elõkerült néhány.Õket megpróbálom megszerezni,bár mindenki megpróbál keresztbe tenni nekem.Egy Feyenoord elviheti 300k-ért a tehetséget,de tõlem 3M-t kérnek.Na pont ezért fogom hülyére verni õket jövõre is.
A két,már régebben lekötött igazolás közül télen megérkezett Yao,egy hét múlva pedig Mathebula is itt lesz.Utóbbi azonnal bekerül a kiöregedett brazil csatárom helyére.A betöltött ligák közül jó pár törölve(Belorusz,Bulgária,Finnország,Kína,Mali,Marokkó,Mozambik,és Togo),a helyükre bekerül Argentína,Brazília és Uruguay.Már elég a reputációm,hogy ott is körülnézhessek.Kell a folyamatos tehetség utánpótlás,és a könnyû pénz,mert nõnek a kiadásaink is.A játékosaim értéke most 1-2M között mozog,de ez még nem az a szint,ahol nagyot tudnék kaszálni.Egy-két jó BL szereplés,és kezdõdhet a biznisz. Ebbõl a szempontból jó helyzetben vagyok,mert itthon nem kell gyilkos meccseket játszani a bajnokikon,rizikó nélkül építgethetem,cserélgethetem a fiatalokat.
Egyenlõre ennyi lenne,köszönöm a figyelmet.
Meg a képet is.<#smile>
Az elsõ meccset már sikerült elrontani..
[url=]Cook
Így van!Elsõnek Új-Zéland csapatát kéne megfogni és ha ez sikerült, akkor jöhet a Dél-Amerika 5. csapata.De ahogy 2013-as naptári évet lesem nem lesz egyszerû kaland az elõdöm bele is bukott (6meccs: 6zakó 2:17-es gólarány)...Én tiszta lappal kezdem el a 2014-es szezont és célunk az 50% <#smile>
zyndar
Korábbi részekben csinálta már, Utley mazochista, nem vitás.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Gondolom elõször is Új-Zélandot meg kell elõznöd.Utána meg Ázsia,vagy Észak-Amerika,vagy Dél-Amerika 4.helyezettjét kell megverni hozzá.Nem kis feladat lesz, mindent bele.
Semmi gond..Max toborzót tartunk a meccs elõtt 2héttel 😊
Haladás FC 2016-2017.Téli szünet.

A szezont nagy reményekkel,meg egy váratlan zakóval kezdtük.Szuper Kupa.Ez ugyan kicsit sem érdekelne,de hogy pont a riválistól kaptunk ki,ezt a szurkolók nehezen tudták megemészteni.A bajnokságban minden a szokásos,csak még a szokottnál is jobban dominálunk.NB1.
A BL selejtezõben remekeltünk,a Feröeri bajnokot egy húszassal intéztük el. Ráadásul megdöntöttük a korábbi BL gólrekordot is,41 góllal.Most már két rekordot is tartunk,mert a miénk a legkevesebb nézõszám is,4000.De a csoportban megint csak a harmadik hely lett a miénk.Meccsek,és a csoport. Csalódott vagyok,mert ennél sokkal többre lehettünk volna képesek.De a srácokat nem hibáztathatom.Rengeteg volt a sérülés,egy idõben öt kezdõm is hiányzott.Volt itt minden,a kéztöréstõl a combizom szakadáson át,a kétoldali sérvig bezárólag. Februárban jön az EL,és a Vitesse,arra mindenki egészséges lesz.Talán nem is baj, hogy ide kerültünk,mert itt több esélyünk van egy szép tavaszra.
Folyt.köv...
Sokat nem kell válogatnod.A lakatlan szigeteket is beleszámítva 20 ezer ember, ennek a fele nõ.A maradék tízezer fele gyerek vagy öreg,a többi meg a Fidzsi-szigetek rugby ligában játszik.Talán lesz egy csapatnyi embered.Ha egyiknek a fejére esik egy kókuszdió,ki sem tudsz majd állni a VB-n.Sok sikert.
fergusonpapa
Én mindig olyan edzõket választok akik , idõsebbek, és jól bánnaka fiatalokkal , van iylen érték is 😊 Ezenkívül ugye az aktuális szakterültén legyen kimagasló értéke. Így az edzõ alkalmazható ifiknél is nem kel még egy. Amikor meg mind megvan még szokott egy álltalános edzõ is lenni aki sok mindenhez ért,és külön egy ifi ezdõ is erre a célra. 7-8 edzõ bõven elég szerintem.

www.icewebhu

Valaki tudna segíteni az edzõi stáb felépítsésben? Az 1. csapatnak minden egyes pontjára(támadás, védekezés stb.) jut 2 edzõ, 1 5 csillagos és 1 4-4,5 csillagos. De az u21 illetve u18 edzõit mi szerint kellene beállítanom? Illetve mibõl mennyi kell?

Hajrá, kíváncsian várom a beszámolókat!<#nevetes1>
Úgy érzem felkészültem, hogy Cook-Szigetekkel eljussunk a 2018-as vagy 22-es VB-re 😊 Remélem az ideiben nincs elcseszve az Óceániai VB selejtezõk programja 😊
lehet hogy igazad van,de már eldöntöttem.A jó ifik ebben a mentésben mindennel szemben elõnyt élveznek.Meglesz az a stadion is két éven belül.
Terminátor14
Értem én, de azért biztos, ami biztos alapon én nem töltöttem volna vissza, jó az a stadion...😊 Ráadásul ha jön a pénz, akkor a yout/training facility-ket elõbb-utóbb úgyis fejlesztik, ha kéred és mégse, 1 hónap múlva újra felhozod és meg is van oldva.

CSAK a Fradi

Szívesen elbeszélgetek velük arról,hogy jó lenne,ha a klub érdekeit képviselnék. Mert az nem szolgálja az érdekeinket,hogy idegenben játsszuk a meccseket,mikor a forrás rendelkezésre áll.És az eddig sem állt távol tõlem,hogy a konferenciákon elmondjam,hogy lehetõleg elkerülöm a fõnökömet.Ha egy racionális kérést nem hajlandók elfogadni,nem hajbókolok nekik.Az életben nem rúgnak ki,ha szállítom a sikereket.Most azért voltam óvatos,mert még új a vezetõség.De nincs velük gondom,mert a youth recruitment máris fejlesztés alatt áll,és könyörögnöm sem kellett érte.Lehet,hogy még vacsorázni is elmegyek velük.
Terminátor14
Ezzel azért vigyázz, mert az, hogy egyszer belementek, nem jelenti azt, hogy máskor is bele fognak.

Ettõl függetlenül baj nem lesz belõle, rossz esetben tartanak veled egy beszélgetést, hogy legközelebb ne nyafogj a sajtónak.

CSAK a Fradi

Na,most valami olyat csináltam,amirõl nem is tudtam,hogy lehetséges.Gondoltam kipróbálom,meddig lehet feszíteni a húrt.Mondom a fõnöknek,hogy ez a stadion nem méltó ehhez a klubhoz,hiszen egyre nagyobb sikerek küszöbén állunk.Azt válaszolja,hogy nem támogat,mert nem alapozhat jövõbeli sikerekre.Erre én: csalódott vagyok,mert legalább annyi ambíciót várok el a vezetõségtõl,amennyit õk is elvárnak tõlem.Ekkor elõjött egy ablak,hogy akarok-e a sajtó felé szellõztetni a megbeszélésbõl.Akartam,és elsírtam ország-világnak,hogy milyen szûk látókörû vezetõi vannak a Szombathelyi Haladásnak.A következõ üzenet már ezt mutatta.Beijedtek a nyilvánosság,és a szurkolók haragjától.Ennyi.Azért óvatosságból elõtte csináltam egy mentést,nehogy baj legyen.És vissza is töltöm, mert nem akarom a kártyáimat a stadionra vesztegetni. Most fontosabbnak tartom a youth recruitment,és a junior coaching fejlesztését. Elõbbit azonnal el is fogadták.De most már tudom,hogy a szezon végén bátran kérhetem a stadion rendberakását is.(mentés után<#smile>)
zyndar
DVTK.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Értem.A koefficiens kérdése tiszta volt elõttem,csak még nem tartok ott az idei játékban,hogy tapasztalatom is legyen.Kétszer jutottam el az EL-ben a második körig,és ez már elég volt ahhoz,hogy a magyar csapatok kiemelése javuljon.Koefficiens.Az NB1 is hat helyet javított a rangsorban.A többi magyar klub közül eddig senki nem tud felmutatni semmit nemzetközi szinten.A második selejtezõ kör mindenkinek a végállomást jelentette eddig minden évben.A 13-ban hiába nyertem egy rakat BL-t,alig javult valamit az NB1 megítélése.Mert a többi csapat két évtizeden keresztül semmit nem ért el,egyedül meg csinálhattam bármit.Úgy látszik,az ideiben ez könnyebben változik.
A stadionnal itt sem csinálnak semmit,pedig egyenlõre elég lenne berámolni pár ezer széket,és akkor nem kellene idegenben játszanunk a BL-ben.
simán a diósgyõr 😄
Diósgyõr 😊
Ez alapján határozódik meg nemzetközi kupainduló csapatok száma:

A többi hazai csapat rosszabbul szerepelt Európában (bár idén és tavaly is bejutott kettõ az EL csoportba a play offból kezdve), látszik egy lefelé mutató tendencia az utóbbi két szezonban, ezért jövõre eggyel kevesebb csapat indul az EL-ben.

Úgy gondolom, mivel megnyertem a BL-t (=automatikus csoportkör) és elsõ lettem a bajnokságban az egész csúszik eggyel, így a második lesz automatikus csoportkörös, a harmadik pedig selejtezõs, ezért van három BL induló. Három csillaggal is a 13. legerõsebb bajnokság a világon az MB1:

A stadion kérdéshez annyit, ahogy azt sokszor le is írtad már, és én is ezen a véleményen vagyok, a tavalyi játék nehezebb volt, ott késõbb értem el a world class reput, de amint elértem, rögtön jött is az új stadion, nem szórakozott ennyit a vezetõség. Ráadásul nem is került olyan sokba, úgy rémlik, hogy a 13-ban egy 22000 stadion kb 10 milla $-ba fájt. Jelenlegi játékban 270 millió $ a klub vagyona + a játékosok....

Haladás FC.2015-2016.

Ez a szezon a tavalyi teljes lemásolása volt.Itthon megnyertük a kupát,és a bajnokságot is.Jóval több gólt rúgtunk,de a kapott gólok száma ugyanannyi maradt,mint tavaly.
A tavaszt bombaformában kezdtük.Az EL-ben két meccsen nyolcat rúgtunk az Olympiacos-nak,aztán beütött a katasztrófa.A hazai gyõzelem már csak a lelkünknek tett jót.EL meccsek.Így tehát minden szinten ugyanazt produkáltuk,mint tavaly.Ennél idén kicsit többre számítok nemzetközi szinten,bár nem vagyok türelmetlen.Hosszú távra terveztem, és eddig minden jól alakul.Megérkezett az elsõ klasszis srác,akire két évet vártunk,hogy betöltse a 18-at.Jövõre még két hasonló kaliberû csatlakozik hozzánk.Az új szezon kezdetén végleg szakítok a múlttal,sem a csapatban,sem a személyzetben nem marad senki a régiek közül.Németh Máriót már eladtam,õ húzta a legtovább a játékosok közül.Az edzõ kollégák gúnyolódnak is rajtam,rám sütötték,hogy az idegenlégió parancsnoka vagyok.Van benne valami,jelenleg három magyar van az elsõ keretben.Ezt fokozatosan növelni fogom,de minden évben nem tudom megszerezni a legjobb magyar srácokat.És évi négy-ötnél több nem is "termelõdik" ki.Azért nem vagyok szívbajos,és kegyetlenül kihasználom az itthoni hírnevemet.Azokon kívül,akik külföldre mennek,megpróbálok mindenkit összegyûjteni. Van az ifiben három 17 éves,akikbõl nagyon jó játékos lesz.Most mennek kölcsönbe,majd jövõre felkerülnek a felnõtt csapathoz.Az NB1-ben remekül megállják majd a helyüket.És mihelyt bármelyik magyar csak megközelíti a posztján játszó külföldit,az már megy is a piacra.Közben Sloth is távozott.Ingyen jött,most eladtam 3M-ért.Kellett a hely Traoré-nak.Üzletnek sem volt rossz.A válogatottunk kijutott az EB-re,ahol két emberem érdekelt.De a teljes felnõtt keretben csak egy játékosom van,aki még nem volt válogatott.Most már gyakorlatilag mindenki után érdeklõdnek,de aki számít,az a tavasz folyamán mind új szerzõdést kapott.A legkapósabb Simon,de amíg itt vagyok,õ nem megy sehová.Az Arsenal,Chelsea,Barcelona 3-4M körüli ajánlatokkal próbálkozott.60M+40%-ot kértem,azóta kussban vannak.Ráadásul õ az egyetlen saját nevelésem.Jövõ hónapban még kettõ az lesz,õk az elsõk,akiket hoztam három éve.De jövõ ilyenkor további hét számít majd sajátnak.Érthetõen gondjaim is voltak a BL regisztrációnál,de most ez is megoldódik.A pénzügyeink rendben vannak,hazai szinten meg multinak számítunk.Közben Újpesten beköszöntött a kánaán.Igazából nem is bánnám,ha lenne ellenfelünk itthon is,mert ezek a hazai meccsek csak arra jók,hogy mindenki edzésben legyen.Egyenlõre ennyi,köszönöm a figyelmet.
Gratulálok.A stadion,jegyek,bérletesek kérdése sajnos már a 13-ban is gyenge pontja volt a játéknak.
Azt viszont nem értem,hogy tud egy három csillagos bajnokságból 7(vagy 6+1)csapat nemzetközi kupában indulni,ebbõl 3 a BL-ben?
Mennyei, ez egyértelmû... 😄

www.smart-bus.hu

LasDen
Genoa CFC vagy Diósgyõri VTK?

Olasz vagy Magyar?
Válasszatok. Annyi elég hogy nem ez lesz az utolsó kérdésem ha lesz érdeklõdés a projektemre.
Ha gyors válaszokat kapok akkor pár nap múlva meglátjátok mirõl van szó. 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Egyetértek.Én is alig kapok mezõnygólt,szinte mind szöglet,de kicsit sem érdekel. Amíg nyerem a meccseket,nem érdekel,hogy honnan kapom a gólokat.A meccseket meg sokkal könnyebb nyerni,mint a 13-ban.Úgysincs semmi ráció a taktikában, össze vissza rohangálnak az emberek,függetlenül attól,mit dumálok nekik.Rúgom a gólokat,a gép meg vért izzad,hogy valahogy neki legyen igaza.Még a szimuláció is olyan drasztikusan eltérõ eredményeket produkál,hogy öröm nézni.0-0 a tök utolsó Honvéd ellen,már készülök a kritikára,amikor bejön a Visual Studio crash,game over.Káromkodás,játék újraindít,meccs újrajátszva,10-1 ide.Szép volt fiúk! Imádom ezt a játékot.
Sztem ne akadjatok fel ennyire ezen a meccsmotor témán, szerintem az csak arra való, hogy a gép által generált eredmény vizualizálódjon. Az eredmény a lényeg, az pedig jön, ha mindent faszául csinálsz.
Touré még egyszer:

DVTK 2019/20

A legutóbbi szezont egy kupa elvesztésével kezdte a csapat, az EL gyõztes Inter megvert minket Monacoban 2-1-re az Európai Szuperkupa meccsen, picit bánkódtam, de meg lehet magyarázni a szezon eleji formával. A keretben egyébként volt egy pici mozgás, eladtam két kezdõ játékosom is, van elég fiatalom, akik ráadásul BL-ben saját nevelésnek is számítanak immár, megkapták a lehetõséget, és jöttek újabbak, akik az ifiben beépülnek. Apropó ifi: fiataljaim miután elsõk lettek a csoportban,egészen a legjobb nyolcig mentek az u19-es BL-ben! Itt a következõ cél: nyerjék meg õk is a sorozatot.
A bajnokságban a 4-2-4-es formációt erõltetem controll mentalitással idegenben is. Nemzetközi színtéren minden esetben óvatosabbra veszem a figurát, ami annyit tesz, hogy 4-4-2 controll a felállás, a szélsõ hátvédek védekezõ szerepkörben nyomulnak.
Télen ismét Klubvilágbajnokságot nyertünk, a döntõben a Rivert vertük 5-1-re. A Ligakupát és a Kupát továbbra is arra használom, hogy az asszisztensem által irányított ifik játszanak felnõtt meccset, idén egyik sorozatban sem jutottak döntõbe. A bajnokságot simán hoztuk, ebben a sorozatban két dologra figyelek: a BL-ben mindig 100% körüli legjobb csapatom játsszon, illetve legjobb csatárom állandóan harcban legyen a gólkirályi címért (érthetetlen módon olyan csatárok is rúgnak simán 20 gól felett, akiknek az értékei értékelhetetlenek). Így alakult idén:

A bajnokság elsõ két helyezettje automatikusan BL csoportkörös, a többiek mind selejteznek, az EL-ben két csapat a play-offban kezd. A nemzetközi szereplésnek köszönhetõen megerõsödött már pár klub anyagilag, ez látszódik már a keretek is, a Gyõrnek, Debrecennek vannak egészen jó játékosai is. A Fradi búcsúja az elsõ osztálytól mindenképp meglepõ, de egyébként ezek a csapatok szerepelnek elöl.
Sorozatban harmadszor nyertük meg idén a BL-t, a döntõben a Man. Utd cspatát vertük meg úgy 3-1-re úgy, hogy két kulcsjátékosom is több hónapra lesérül két héttel a meccs elõtt... Ezzel a gyõzelemmel repultacioban is a világ csúcsára kerültünk, a DVTK a világ legnépszerûbb csapata, és az év végi statisztikából kiderült, hogy a csapat amerikai túrájának köszönhetõen az USA-ban adták el a legtöbb Diósgyõr mezt! A játékosaim árai idén nagyon megugrottak, mindenki kb 10x annyit ér, mint a nyáron, itt van pl Touré:

http://postimg.org/image/3pchad7kt/365e51c1/

A csapat kasszája tele van, sok új szponzorunk lett az évek folyamán:

Ezen tények mellett pedig egyre nevetségesebb az a dolog, hogy nem kapunk új stadiont, pedig én kérem amikor csak lehet, de a válasz mindig ugyanaz: nincs elég nézõbázisa a klubnak! Valószínûleg valami bug lehet ez a dolog, minden esetre jó nagy ellentmondás: a miénk a világ legnépszerûbb klubja, ennek ellenére a bérletesek száma alig 5000, és vszínû ez utóbbi szám miatt nincs új létesítmény(átlag nézõszám 16000 körül van). Így marad a Fradi stadion BL-ben, illetve az örökös könyörgés az új létesítményért.
Hátha jövõre....

A 11-hez már nem sok mindent fogsz találni.Még novemberben keresgéltem,de mindenhol halott linkekkel találkoztam.14-es db-t meg ne is keressél hozzá,mert nem létezik.
Azon az oldalon a 11-hez nem sok mindent találok, jó lenne egy csokorba a mezek logok arcok...
Volcanor
Tavaly is az utolsó patch után lett jó a játék. Remélem itt is ez lesz, csak bosszantó, hogy hónapokat kell várni rá. Meg elismerték õk is, ahogy olvastam, hogy sok a szögletgól, és javítani fogják, ha minden igaz.

The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.

A football manager 11-be csúnya lenne 😄
Az is jó ha mostani keretek játékosok csak 2011-be 😄
Ezt nem értem.A szezon alapból 2013 júniusban indul.Kiegészítõket meg ITT találsz.Meg száz egyéb helyen.
Darthmushroom
melyk fm-hez? asszem van fm 12 meg fm 13hoz is új adatbázis(igazolások,keretek stb..), de tudtommal attól a kezdõ dátum alap marad (12-be 11, 13-ba 12, akár brazil kezdéssel is)

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Sziasztok,

A football managerhez van e olyan kiegészítõ ami a mostani bajnokságot rakja bele tehát 2013. júliusába indul a szezon?
Ez mellett hol találok hozzá mezeket logokat, arcokat stb...
Sok mindenben egyet kell értenem,de azért nem tartom kidobott pénznek.Én most 532 óránál tartok,és sok minden nem tetszik,de így is le tud kötni.Arra meg hiába várunk,hogy bármilyen patch változtatni fog rajta.Ilyen lett,már beletörõdtem.
Éppen két érdekes dolog történt velem.A Magyar Kupában a negyeddöntõ két meccsét március elsején,és másodikán játszottam.Elõtte egy hét,utána öt üres nap volt.Hogy a bánatba rakták egymás utáni napokra,nem értem.Kész szerencse,hogy senki nem sérült meg.A másik inkább csak érdekes,mint bosszantó.Az ifijeim úgy vezetik a bajnokságukat,hogy egyetlen játékos volt ott egész szezonban.Az összes többi csapatnál,ha botlábúak is,de legalább 10-15 ember mindenhol volt.Ez megint hogy lehetséges?Mivel egyfolytában cseszegetett az asszisztens,hogy nincs senki az ifiben,most a nyakába ömlesztettem az összes megjelent ifit.Ha mind a 17-et összerakja,talán kijön belõlük egy jó focista.(na jó,egy normálisat kaptam megint)Egyébként van hét-nyolc jó ifim,de õk mind kölcsönben vannak.Szóval lehet játékos nélkül is bajnokságot nyerni,már csak azt kell kitalálnom,hogy tudnám ezt a nagy csapattal is megcsinálni.
13-ban Boavista-val kezdtem egy karriert, eddig egész jó, minden meccset nyertem, viszont ami aggaszt az a góllövés. 10 gólt lõttem 6 meccsen, ami nem sok, ámde kevés. Azon gondolkoztam, hogy lehet a hogy taktika miatt van, vagy a csatárok miatt( egyik taktikám gyémánt alakzat, szélsõkkel, a második meg 4-1-3-2). Nem nagyon találják el a kaput. Bár nem mondanám falábúnak õket, a bajnokság többi csatárához képest, néha mégis olyanokat csinálnak hogy csak nézek ( amerre áll, arra lövi például, de nincs körülötte senki).
Sysfox
Nekem a match engine nem tetszik. A 2012-ben jó volt, nem értem, miért cserélték le. Nem mondom, változatosabb lett, de a játékosok mozgása borzalmasan rossz, sokszor "korcsolyáznak" a pályán, fõleg forduláskor szemet bántó. És gyakran természetellenesen passzolnak.

FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/

Volcanor
Hivatalos fórumon azt írták, hogy elvileg csak a transfer update-tel együtt jön majd a következõ ME patch, csodás... Kezdtem egyet a Zulte Waregem csapatával, de borzalmasan unalmas, kisebb szinten még jobban kijönnek a hibák. Általában minden 3 gólból 2 db szögletbõl van(+a flipperezés az ötösön belül, majd 5 cm-rõl bevágja valaki), a játékosaim meg moziznak, mikor támad az ellenfél, hiába van beállítva, hogy támadják le õket minél elõbb, mintha kétszeres sebességgel mozognának az ellenfélnél. A csatárok impotens teljesítményérõl meg ne is beszéljünk. 400+ órám van az idei FM-ben, de eddig hatalmas csalódás és pénzkidobás számomra. Remélem azért a következõ javítás azért a szöglet-dolgot legalább rendbe teszi. Pedig azt se mondanám, hogy sikertelen vagyok, csak egyszerûen képtelenség hosszú órákat eltölteni elõtte, mint a tavalyival vagy az azt megelõzõ résszel, annyira unalmas és sablonos minden meccs. Meg szerintem a különbözõ játékstílusok és utasítások között kb alig vehetõ fel különbség a játék képében. Minél több dolgot raknak bele a meccsen kívüli részbe, pont a lényeg lesz lassan a legrosszabb.

The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.

ITT minden kérdésedre választ kapsz.
Egy orvos reputációja nem hiszem,hogy bármi befolyással lenne a játékra.
Mik egy jó orvos ismérvei? Gondolom nem csak a physicoterapy-t kell néznem... Meg az jó ha mondjuk a reputációja nem local hanem mondjuk national?
Megszereztem az utolsó elérhetõ magyar tehetséget,aki még nem húzott el külföldre.Jól megizzasztott a Debrecen,mert 1,4M+bónuszt kellett fizetnem érte, pedig 270k volt az értéke.Bezzeg a Twente 800k ajánlatát azonnal elfogadták a piszkok.A srác azonban minket választott,ez máris egy plusz pont neki.Juhász.Az edzõk szerint sokkal jobb lesz,mint Sloth.Mondjuk õ is megér egy misét.Klub nélkül lézengett nyáron,és 10k fizetést kért.Ugyan megadhattam volna,de mondtam neki,hogy 5k-t kap.Minden kecmec nélkül elfogadta.Itt még különben sem keres senki 10k-t,pedig nála sokkal jobb játékosaim is vannak.Szóval zajlik az élet a téli szünetben is.A legkapósabb ember a klubnál pedig én lennék.Alig bírom visszautasítani az ajánlatokat.Dinamo Moszkva,Zenit,Sahtar,Fenerbahce,meg hasonló no name klubok.<#ejnye1>
Haladás 2015-2016.Téli szünet.

A bajnoság ismét sima ügy ebben a harmatgyenge NB1-ben.Egyetlen említésre méltó esemény,hogy megdõlt a nézõcsúcs,újra a rivális Gyõr ellen.(A BL-ben a Sóstói stadionban játszunk,ott mindig telt ház van,8500 nézõ.)
A BL csoportban a sors ismételte önmagát,megint kiestünk,és megint megyünk az EL-be.A hasonlóság itt nem ért véget,mert megint az Olympiacos lesz az ellenfél. Meccsek,és a csoport.
A fejlesztésre költött rengeteg pénz megtette a hatását:Facilities.Most már ebben is messze a liga fölé nõttünk.De még így is lesz mit dolgozni,a junior coaching,és a youth recruitment tekintetében.Az edzésem is már sokkal jobb,mint volt.Eddig a három csillag volt a legjobb,most a három a leggyengébb,de még itt is finomítok.Az utolsó három gyenge magyar edzõ is távozik szezon végén,és akkor mindenhol minimum négy csillag lesz minden kategóriában.Október 3.-án végigkutattam Afrikát új tehetségek után,újabb két nagy ígéret csatlakozik,ha betöltötték a 18-at.Kettõjükre 1,2M-t költöttem,ami ellenkezik az elveimmel,de befektetésként tekintek rá.Nem sûrûn lehet jó free agenteket leakasztani a fogasról,bár állandóan figyelem a lejáró szerzõdésû tehetségeket.A szegény Kelet-Európai és Afrikai fiatalok számára már egyre csábítóbbak vagyunk,bár nyugati fizetést nem adhatok.Nagyon fiatal a csapatom,és markánsan erõsödünk.A keret fele 20 év alatti,de szinte mindenki valamilyen válogatott.Gyûlnek is a keselyûk a fejünk felett,de eddig még senkit nem kellett azért eladnom,mert menni akart.Ezt gyorsan le is kopogom,tudom,hogy nem lesz mindig így.További öt ember kapott új szerzõdést,rögtön azután, hogy elvertük a Milan-t a BL-ben.Nõnek a kiadások, mert normális fizetést kell adnom a játékosaimnak.Egyre jobban keresnek,de amíg ott vagyunk a BL csoportban,addig nincs gond.A bajnokok ága nekünk már nem jelenthet problémát.A lengyel,szerb,izraeli,román etc.bajnok mind gyengébb,mint mi.Persze észnél kell lenni,mert egy korai búcsú érzékenyen érintené a zsebünket. Azt nem tudom, hogy mi kellene az egybõl csoportkörös induláshoz.Gondolom tovább kellene jutnunk,nem kiesni.Majd jövõre megint megpróbáljuk.A stadion kérdést továbbra is ráhagyom a fõnökségre.Kíváncsian várom,mikor jönnek rá,hogy ez így lassan nem méltó hozzánk.Ha beraknák a székeket,14 ezer nézõ lehetne a BL meccseinken.Nem mintha ezekkel a filléres árakkal a bevétel sokat számítana.
Köszönöm.
Nézd meg a Help and warez topic-ot!
LasDen
nálam anno pont a haladást vették meg kínaiak és töménytelen pénz miatt uralták az nb1et. blbe is folyton ott voltak.

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár