Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
De ennél is fontosabb dolgok történtek.A sors nagyon kegyes volt velem a BL selejtezõben.Meccsek.Megkaptam az esélyt,sikerült élni vele.Ezzel ugyan el is fogyott a szerencsém,de a többi már bónusz.BL csoport.A lényeg a 8,6M euro bevétel.Erre az évre rendben leszünk anyagilag.Mivel még nincsenek olyan játékosaim,akikért nagy pénzt kaphatnék,a következõ években a BL csoport kötelezõ feladat lesz.Hogy mindig legyen mit ráfordítani a facilities,stb. fejlesztésére.Mert az edzés is még mindig csak 3 csillagos,az ifiknél kettõ.A félig vakon vett afrikai srácokkal nem buktam,pedig benne volt az is.Itt egy példa. Ennyit láttam belõle,mielõtt leigazoltam,és így nézett ki másnap,teljes valójában.De nem õ a legjobb,hanem Bououden.Mivel elég tisztességes a Scouting knowledge,és a hat scout közül három egész jó,kontinensen belül már rengeteg fiatal tehetséget találnak.Persze 90%-ban nem állnak szóba velem(még).De nekik köszönhetem a két grúz fiút,akiknek lejárt a szerzõdésük a Torpedo Kutaiszi-nél.Gabelia,és Khutshishvili.Akiket a szerény fizetés ellenére is ide tudtam hozni,mind a BL miatt írtak alá.Nagy csábítóerõ ez a fiatal srácoknak.A tavalyi gólkirály,az öreg róka pedig 32 lesz jövõ hónapban,de még jól tartja magát.Fábio Junior.Tehát hazai szinten kiemelkedõen jó csapatom van.Stabilizálnunk kell a nemzetközi jelenlétet,és folyamatosan kutatni az újabb tehetségeket.Pár év múlva az eladásoknak jelentõs bevételeket kell hoznia.A BL pénz csak arra elég,hogy rendben legyenek a pénzügyek.A gazdagsághoz ennél több kell.Mert bevétel továbbra sincs,és nem is lesz.Pedig jött két új szponzor,de a nevetséges évi 24k,meg 30k a vécépapírra sem elég.Bepróbálkoztam a fõnöknél,hogy a scout-ok végre mehessenek Európán kívülre,de elhajtott.Nem vagyok még itt annyi ideje,hogy fontolóra vegyék a kérésemet.Marha.Szóval folytatódik tovább a szorgos kutatómunka,közben meg oktatok az NB1-ben.Az már most látszik,hogy nem rúgom négyesével a gólokat,de nem is nagyon kapok.Jó lesz ez,bár nagyon hosszú út áll még elõttem.
www.icewebhu
www.smart-bus.hu
( a sok kapott gólod szerintem ezért is van, de ez csak egy észrevétel, nehogy félreértsd. 😊 )
www.smart-bus.hu
Szezon letudva,meglepõen könnyen.Ilyen simán csak két-három év után nyertem NB1-et,nem elsõre.Igazából nem is értem.Nem csináltam semmit,nem variáltam a taktikát,csak pörgettem a meccseket egy átlagos kerettel.Egy nap alatt lezavartam az egész szezont, pedig elég lassú a rengeteg betöltött liga miatt.A vége felé voltak gondjaim,mert öt sérültem volt egyszerre.Sajnos emiatt elbuktam az MK elõdöntõben,pedig veszettül szerettem volna azt is megnyerni.Igaz,közben emberhátrányban elvertem 5-4-re a Fradit,de ez nem nagy dicsõség.Pláne,hogy a gyõztes"gólomat"Böde fejelte be a saját kapujába a 81.percben.Szédületes meccs volt.Tabella.Meccsek.Nem is azt furcsállottam,hogy simán lettem bajnok,hanem hogy kikkel sikerült ez:Andorka.Halmosi.Ugrai.De még Schimmert,vagy Németh Máriót is mondhatnám.Mindenki parádézott.Rengeteg gólt rúgtunk,igaz sokat is kaptunk.Az egész csapat gyengécske,talán Horváth volt a legjobb játékosom.Õ pedig gólkirály lett.Sajnos már öregszik.Szóval ezzel a csapattal oktattam az NB1-et.Mi lesz itt jövõre?Mert ezeknél csak jobbak jönnek.És még sokkal jobbak is jöhetnének,csak üres a kassza.Radót elpasszoltam a Debrecennek 650k+30%-ért.320k volt az ára,jó üzletet csináltam vele.Igaz,féltem,hogy a szurkolók bombát raknak a kocsimba,mert eladtam a szezon játékosát.28 meccs,13 gól,21 gólpassz.Nem rossz teljesítmény,de én tudom,hogy nem fog fejlõdni tovább,és nála sokkal jobbak vannak célkeresztben.És nem itthon kell vitézkednünk ezentúl.Lehúztam nullára az átgazolási keretet,így most legalább lesz pénz a bérekre.Jön egy ukrán jobbhátvéd,egy montenegrói balhátvéd,meg néhány afrikai középpályás.És mind ingyen.Tele van a játék jó generáltakkal,bár az igazán jók mind kiröhögnek,ami azért nem meglepõ,nem tudom õket megfizetni.Bár az ukrán filléres fizetést kért,pedig jobb,mint a Schimmer,meg a Fehér Zoli együtt.Gyengén állunk anyagilag,nincs mese.1M veszteség a szezonban úgy,hogy semmit nem költöttem,csak a bérekre,de azok is alacsonyak.1500€ a legmagasabb fizetés.De jellemzõen az egész liga le van égve.Club finances.Ez is csalóka,mert például a Fradi gyakorlatilag csõdben van.Nálunk sem lehet szó semmiféle fejlesztésrõl,mert nincs mibõl.De azért itt még rend van.Hozok még két edzõt,két scout-ot,és ennyi.Meg egy csatárra is szükségem van.Ezért is kellene a scout,mert nem látom a legtöbb játékost.Pontosabban az értékeiket.Csak gyanítani valakirõl, hogy jó lesz,az nem bolt,de reszkírozok,mert nincs más lehetõségem.A néger gyerekekre kíváncsi leszek,mert néhány tulajdonságukról fogalmam sincs.Nem tudom megnézetni,mert a scout nem mehet ki Európából. Agyrém.De valahogy majd túlélem ezt is.Az elõttünk álló szezonra a cél a címvédés,és a kupát is jó lenne behúzni.Itthon favoritok leszünk,de valahogy el kellene vánszorogni a BL csoportkörig,és akkor biztosak lesznek az anyagiak is. Meg lehet csinálni,ha nem kapok egy nagyágyút az utolsó körben.Mert egy Zenit, Sparta,vagy Celtic nem ijeszt meg.De egy Arsenal még nagy falat lenne.Ha nem jön be,akkor még egy év kenyéren és vízen.
Köszönöm.
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
www.smart-bus.hu
Egyébként grat, nem tudom, hogy csináljátok, én még nagycsapatokkal is össze-vissza szopok😊 Csatárok annyi gólt rúgnak kb. , mint a védõim.
Egy kicsit elõretekintve.Több embernek lejár a szerzõdése,de persze senkivel nem hosszabbítok.Akikért pénzt remélek(Németh Márió,Radó,Guzmics,Ugrai),azokat is elpasszolom szezon végén.A tartalékban lévõ tíz ember pedig kivétel nélkül listára kerül.Ennél erõsebb keretre lesz szükségem.Az NB1-hez ez is elég,de szeretnék egy-két kört menni a BL selejtezõben.A vezetõségtõl a junior coaching fejlesztését kérem majd,remélem értékelik a verejtékes munkámat.Nyáron néhány jobb edzõ, és scout is érkezni fog,mert ez nem állapot,ami itt van.Elõre tervezek,mert ezt a bajnokságot innen már nem veszíthetjük el.A gyõzelemért jár 456k,+ az eladási bevételek.Pénzért ezután sem hozok senkit.Rengeteg free agent lesz nyáron.Csak összeszedek 7-8 embert,akik jobbak,mint a jelenlegiek.A BL indulás miatt is egy kicsit vonzóbbak leszünk.Az anyagi helyzetünk okay,de folyamatosan mínuszban vagyunk,pedig egy fillért nem költöttem.Azért nem vészes,legalábbis a Fradi/Kaposvár/Paks trióhoz képest.Õk már bizonytalan pénzügyi státuszban vannak.Ezért sem értem a Fradit,mert decemberben 300k-t ajánlott Radóért. Szezon végén tõlem vihetik.Bár az értéke most 325k,áron alul meg tõlem nem kapják meg.Egyenlõre ennyi.A szezon végével holnap reggel jelentkezem.
Köszönöm.
www.smart-bus.hu
Ez az NB1 egyébként egy vicc.Tabella.Annak ellenére,hogy három sérültem van,és amúgy is mindig az játszik,aki a legfrissebb, futószalagon nyerjük a meccseket.A leggyakoribb eredmény a 4-1,de a Honvédnak hetet rúgtunk egy Ugraival,meg egy Andorkával.Röhej.Mi lesz akkor,ha tényleg erõs csapatom lesz?A 13-ban az elsõ évben nem is tudtam bajnokságot nyerni, második lettem a Vidi mögött.Azt eddig is tudtam,hogy könnyebb ez a játék, mint a tavalyi,de erre nem számítottam.És itt egy gyöngyszem.Mert azért a védelem nem áll mindig a helyzet magaslatán.De amíg ez a "világklasszis"nem felejt el gólt rúgni,addig nem lesz baj.És itt van még Halmosi is,aki életében nem játszott még ilyen jól.
Bár kétlem, hogy nem ismered az alábbi kis gyûjteményt, belinkelem azért, hogy ne kelljen kéthavonta ránézni az afrikai klubbokra, elég csak október 3.-án:
http://www.mypassion4footballmanager.com/2013/11/football-manager-2014-regen-dates-youth-intake.html
Brazíliát hhogy nem töltötted be? Sok jó free agent van minden évben, és gyakran eljönnek bagóért is.
Én egyszerûen nem találom azt a megoldást, ahol a csatár(ok) lövi(k) a gólok döntõ többségét, sõt, csak támogató szerepkörben kerülnek egyáltalán helyzetbe... 😊
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Tervezés és kezdet:
Hosszas mérlegelés után elkezdtem az elsõ,utolsó,és egyetlen hazai karrieremet.A 13-ból hozott tapasztalatok okán eszközöltem három változtatást az editorban.Az elsõ a youth rating megemelése 95-re,ami így ukrán,cseh szint.A másik az ország fejlettségi szintjének emelése fejlõdõrõl,fejlett státuszra.(Remélem,hogy így végre látok majd normális magyar srácokat a játékban,és nem csak én leszek képes megtartani néhányat, hanem más csapat is.)Valamint eltöröltem a föld színérõl a Liga Kupát.Ennyi lenne,ami kihatással van a játékra.A klub alapítási évét kijavítottam,mert hibás az 1911.Valójában ez 1919.
Sokat törtem a fejem a betöltendõ ligákkal kapcsolatban is,végül 25 ország,és 32 liga került be induláskor.Itt kihasználtam a lehetõséget,és trükköztem egy kicsit. Mivel nálunk a teljes afrikai földrész uniósnak számít,kerestem db-ket,és végül tíz afrikai ország került be a játékba.Így majdnem a komplett fekete kontinens több ezer játékosa elérhetõ lesz.Ez tehát összesen 89 ezer játékos és személyzet.A betöltött országok teljes listája.
És akkor a karrier:
A körülményeket mindenki ismeri az NB1-ben.Így nem lepett meg,hogy 0 fizetési, és 0 átigazolási pénzt "kaptam".Áprilisban kezdtem a játékot,és rögtön maximális szintre állítottam a team cohesion-t.Így most augusztusban már 90% körül áll a begyakorlás,ami jobb,mint amire számítottam.A felállással kapcsolatban nem sok lehetõségem volt.Mivel a két csatárról nem mondok le,ezzel fogok játszani ebben a szezonban.Egy éve is volt már,hogy utoljára hazai földön játszottam(fm13).Így amikor a rettenetes játékosállomány okozta sokkot kihevertem,megnéztem,van-e free agent,akit használni tudok.Mivel a Fradinak eladtam Devecserit(45k),lett egy kis plusz fizetési keret.A négy,külföldiek elleni felkészülési meccs is szépen hozott.Végül három embert érkezett. Zagorac,aki még ifi,és komoly fejlõdés elõtt áll(állítólag).És már most majdnem olyan jó,mint Devecseri volt.Horváth,aki viszont nem nagyon fog fejlõdni,de jelenleg így is talán a legjobb játékosom.És végül Fábio Junior,akinek lejárt a szerzõdése az Al Ahly csapatánál.A brazilt lehet,hogy még egy szezonra itt tartom,de a két fiatalt azonnal eladom,ha normális ajánlatot kapok értük(+40%).Sajnos a személyzet egy hulladék,de még nincs meg az anyagi lehetõségem a korrigáláshoz.Tehát egyenlõre marad a kétcsillagos edzés,ami fájdalmasan gyenge.Az elsõ néhány meccsünk jól sikerült.Közben fél szemmel mindig figyelem a szabad fiatal játékosokat is.Sajnos a Chief Scout a 8-as értékeivel nem fog rajtam segíteni,tehát rengeteg idõt kell erre fordítanom.Két-három havonta átnézem az afrikai csapatokat is tehetségek után. Szegények vagyunk,mint a templom egere,de ez itt mindenkirõl elmondható. Guzmicsra kaptam ajánlatot a Debrecen/Fradi/Videoton triótól is.De csak részletben fizetnék ki a 300k-t,ami nekem most nem biznisz.Majd nyáron úgyis elviszi valaki 400k-ért,ha bajnokok leszünk.Két éves hosszabbításra sikerült rábírnom(nem volt könnyû),így legalább nem lopják el tõlem ingyen.Egyébként nem ragaszkodom senkihez,mert ez a csapat olyan gyenge,hogy nehéz jelzõket találni rá.Még szerencse,hogy a többi csapat is harmatgyenge.Ha nem lesznek komolyabb sérülések,azért illene behúznunk a ligát.A keret elég karcsú, úgyhogy ez döntõ lehet majd.Szóval itt tartok most,majd a félévi állással jelentkezem újra.
Köszönöm.
www.smart-bus.hu
Ronci - Pápa
messi - kecsó
ribery - kaposvár.
nagyon jó lett az is 😄 csak kár hogy nem a posztjukon játszatták õket.
ribery MC volt
messi AMC
ronci meg STC
HALA REAL MADRID!!! The BEST: SCHUMI. NEXT LEGEND: VETTEL.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Második szezonomon vagyok túl a Schalkéban, és egyértelmûen kitûztem célul a Bundesliga címvédést, illetve a nemzetközi kupákban való jó szereplést.
Kicsit nehezen indult meg a csapat, négy új argentin igazolással vágtam neki az évnek, akik nem tudtak megfelelõen beilleszkedni eleinte. Ráadásul a két csatárom teljesen kudarcot vallott, a 4-3-2-1-es Poacherre építõ taktikám ugyan mûködött, de 1-2 góllal tudtunk csak nyerni mindig.
Ezután a legfiatalabb új igazolást a 18 éves Hernán Rodriguezt vetettem be csatásorban és ez sikeresnek bizonyult annak ellenére, hogy csak cserének hoztam.
Miután a téli felkészülés is jól sikerült, biztosan behúztuk a Bundesligát, a végén már megengedhettük magunknak a BL miatt, hogy a cserecsapat játsszon. Ugyanígy sikerült legyõznunk a DFB kupában a Bayernt, így német kupagyõztes is lett a csapat.
Eközben javában zajlott a bajnokok ligája, ahol a csoportban a ManCity-t a Shaktart és a Rosenborgot kaptam, 5-1-0-ás összesítéssel csoportelsõként jutottunk tovább. A nyolcaddöntõben az Inter otthonában ugyan kikaptunk 3-2-re, de tudtam hogy 2 idegenben rúgott góllal esélyesebbek leszünk itthon. Be is jött a számításom 1-0-ra nyertünk és mi mentünk tovább. Ezután a Dinamo Bucharest említést sem érdemel 7-0.
A Valencia elleni elõdöntõ azonban érdekesnek ígérkezett, ugyanis a spanyol csapat nagyon megerõsödött, vezette a spanyol bajnokságot. Itthon 2-1-re nyertünk, úgy, hogy kiállítottak tõlük egy játékost. Majd jött a visszavágó:
Mondanom se kell, lerágtam mind a 10 körmöm. A Valencia ment 2-0-ra de Neto a hosszabítás elõtt 2 perccel bevágta. Jött a hosszabítás, a Valencia az elsõ 15 perc végén betalál... 3-1... elúszni látszik a bajnoki döntõ. A második 15 percre már nincs lehetõség se cserére se, elbeszélgetésre, de Molinari betalál 3-2 idegenben jobb gólaránnyal már mi vagyunk fórban. A végén még buktatják Buickot és be is varrja a büntetõt. 3-3. Döntõsök vagyunk.
A döntõben a Man Utd.-ot kaptuk, akik a Barcát is kiejtették, így volt félnivalónk.
Alaptalanul, ugyan kis segítséggel, de jött a 18 éves Rodriguez és két gólt lõtt a BL döntõben, ezzel a Schalke történetének elsõ BL címét szerzi. Rodriguez pedig a BL legjobb játékosa lett.
köszi, hogy elolvastad.
blüh im ganzen dieses glückes.
Szóval ezeket gyûjtögettem össze a scout kérdésrõl,de ez még messze nem minden. De így már félelmetesen hatékonyak tudnak lenni,a klubunk reputációjának megfelelõen.(Mert ugye le is kellene tudnunk igazolni a felfedezetteket)Egy tucat jó scout a megfelelõ helyen,hat-hét fiatal klasszist is hozhat évente.Ez pedig már egyenes út a gazdagság felé.Mert ezek a srácok mind nagy pénzt érnek majd,az nyilvánvaló.
Ezt az NPOWER-Sky Bet dolgot én sem értem.Nem használok semmilyen db-t. Indításkor még Sky Bet volt,az biztos.Lehet,hogy közben lejárt a szerzõdés.Passz.
Szegény Colchester 😞
Amúgy h-h NPOWER van nálad és nem Sky Bet? Vagy ez valami licenc gond? Vagy az most valami alsóbb osztály? 😄
Közben kíváncsiságból még tavaly(2025)betöltöttem az NB1-et.A Fradi dominál,11 bajnoki cím zsinórban.De ez semmire nem elég nekik.Egyetlen BL csoportkört nem képesek felmutatni.Háromszor érték el az EL csoportkört,ami ugye 18 meccs,de egyet sem nyertek meg belõle.Az utolsó eredményüket meg lehet csodálni.Szégyen,de hát sajnos nem lehetek ott mindenhol.<#smile>#smile>
És a végére,megnézheted,nálam hogy áll a csapatod.
Amit viszont nem értek, hogy a legjobb scoutjaim mind angliai félszigetet kutatják, de még is csak 70-80% között mozog a felderítettség, most újraszerveztem az egész scout hálózatomat, év végén meg elküldök 3 scoutot, mert most vettem észre, hogy nagyon gyengék...
"lefedettség"
www.icewebhu
A 27 scout pedig döbbenet.Inkább a minõség,mint a mennyiség.Egy tucat bõven elég.És érdemes olyan nemzetiségût igazolni,akinek az adott célterület a hazája, vagy ismerõs azon a kontinensen/régióban,esetleg beszéli az adott nyelvet.Sok olyan scout van,aki több országot is ismer.Ezek közül kell válogatni.A másik meg,hogy az a scout,akinek nincs legalább 14-15 judging CA/PA értéke,nem sokra jó.Nemcsak,hogy félreinformál(a PA megítélésében),hanem észre sem veszi a tehetséget.Sok idõ(és pénz)a jókat összeszedni,de érdemes.És nem árt az okosan kiválasztott,nagy adatbázis sem.Mert ha nincsenek betöltve a ligák,akkor hiába a scout,mert nincs hová küldeni.Egy jól kiépített scout rendszer gyilkos fegyver ebben a játékban.
Hamarosan indítom a Haladás karrieremet,tervezési fázisban vagyok.18 ország,22 liga,87 ezer játékos és staff.Ott már lesz mit keresgélniük.Az összes olyan ország be lesz töltve,ahonnan minimális esély is van ide igazolni.Ezen felül még az advanced setup-nál is finomítok,különös tekintettel Észak,és Nyugat-Afrikára.Ligák,és külön olyan országok is,amelyeket különben nem is látnék.A 13-ban ez nagyon bejött.Sok a jó,olcsó afrikai srác,csak egy-két jó afrikai scout kell hozzá.Hogy a gépem mit szól majd az egy csillagos sebességhez,majd kiderül,tavaly nem volt nagy problémám vele.A válogatott meccsek szimulálása szokott sokáig tartani.
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Viszont abból is gondolom, hogy minden maxos, hogy még csak opcióm sincs errõl beszélni... 😞
Amúgy a Scoutolás számít? Tehát hogy mennyire felderített a világ? Mert most 42%-on áll. 27 scoutot dolgoztatok, mert úgy gondoltam talán ez is segíthet.
Ez tényleg egy klasszis HOYD,de semmi nem garantálja,hogy minden évben kapsz szuper ifiket.Még akkor sem,ha valóban minden top és extra.Ami elengedhetetlen a kimagasló ifikhez:
Training Facilities,Youth Facilities,Junior Coaching: Minél jobbak,annál magasabb lesz az ifik CA értéke.
Youth Recruitment:Ez növeli a PA értéket.Valamint nem engedi a térség többi csapatának,hogy náluk bukkanjanak fel a legjobb új srácok.
Head of Youth Development(kulcsember):Magas judging CA/PA, motivation, mental,working with youngsters.Döntõen befolyásolja az ifik minõségét.
Coaches:Az ificsapatnál is kell a sok csillagos edzés minden kategóriában.
Ha ez mind extensive,és exceptional,akkor lesznek klasszis ifik.Ha bármelyik is átlagos,netán az alatti,akkor már semmire sincs garancia.Sok klubnál ezek közül alapból maximumon van néhány,azok a híres nevelõ klubok.De leírni könnyebb, mint megcsinálni.Saját tapasztalatból(fm13),még 20 év,és legenda státusz sem biztos hogy elég mindenhez.Nekem például soha nem engedték,hogy a Junior Coaching-ot fejlesszem.Pedig anélkül csak gyenge,vagy közepes CA értékû srácokat kaptam.Hiába van 190 PA értéke egy 15 éves srácnak,ha 60-ról kell indulnia,soha nem éri el a maximumot.Azért néha így is beütött a fõnyeremény,és összességében sem lehetett okom panaszra.De így is elõfordult,hogy három évig egyetlen normális ifit sem kaptam.Máskor meg négy nagy tehetség jött egyszerre. Saját wonderkid-em soha nem volt,de tele voltam olyanokkal,akik a húszas éveikre világklasszisok lettek.Elég fáradtságos meló ez,sokat kell könyörögni mindenért,még egy gazdag klubnál is.Lehangoló,hogy a sikerek,és a sok pénz ellenére sorozatosan elutasítják az embert a szemellenzõs vezetõk.Állandóan keresgélni kell a mindig jobb staff-ot is hozzá.Én az utóbbi idõkben inkább ráálltam a toborzásra.Egyszerûbb néhány év alatt begyûjteni egy tucat klasszis scout-ot.Aztán sorban hozni a szuper 16-18 éveseket a szegényebb országokból. Ezek három év múlva ugyanúgy saját nevelések lesznek.Ehhez viszont egy kiterjesztett scouting range kell.Mondjuk nem árt egy normális reputáció sem, hogy szóba is álljanak az emberrel.De ez már egy másik stratégia.
Egyetlen olyan fiatalom nincs aki képes lenne bekerülni a kezdõcsapatba, vagy legalább rotációba jó legyen... minden maxra van fejlesztve és van egy elvileg egész jó HOYD-em... vagy mégsem elég jó? Vagy szimplán idõ kell neki? Mert az igaz, hogy ez csak a 2. éve a csapatnál..