Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Perfect ten az õsi rivális ellen.Elég vicces,hogy még egy ilyen meccsen is el tudjuk veszíteni a labdabirtoklást.
Haladás FC.2025-2026.

Az év egy Magyar Szuper Kupa gyõzelemmel kezdõdött:Újpest.Aztán egy Európai Szuper Kupa vereséggel folytatódott:Inter.Télen megvédtük a címünket a Klub VB-n:Sao Paulo.Az NB1-ben hoztuk a szokásos szintet.Tabella.
A BL-ben az elõdöntõben kiestünk a Barcelona ellen(ez fájt egy kicsit).BL-meccsek.És végül kikaptunk az Újpest ellen az MK döntõben 1-3-ra(ez viszont nagyon fájt).Ez a mostani Újpest már jobb annál,hogy 15 hiányzóval is meg tudjuk verni õket.
Összességében nem volt rossz szezon.A BL elõdöntõ rendben van,az MK vereségrõl meg nem tehetek.Arra azért kíváncsi lennék,hogy miért van válogatott barátságos sörmeccs a kupadöntõvel egy idõben.Visszahívni senkit nem lehetett,halasztás meg úgy látszik,csak egy mezei bajnokinál létezik.Sok minden egyébrõl nincs mit írnom,mert nem történtek fontos események.A csapat komplett és erõs,jelentõs mozgás nem volt,és nem is lesz.Piszok gazdagok vagyunk,de csak ülök a pénzen.A háttér már csili-vili évek óta, több játékosra meg nincs szükségem.Talán csak annyi még,hogy a június 15-re beígért új stadion átadását elhalasztották három hónappal.Az oka rejtély elõttem.
Köszönöm.
Darthmushroom
szinte csak ilyen fiatalok vannak a keretbe 😄

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Ilyen még nem.Én"csak"kapus nélkül maradtam,még az elsõ karrieremben.Mikor mindkettõ lesérült(egy meccsen!),villámgyorsan generált a játék egy csípõficamos gyereket,mert az ifikapus persze kölcsönben volt.Azóta csak annyi ifi mehet kölcsönbe, hogy egy komplett ificsapat,legalább két kapussal itt maradjon.Valahogy úgy vettem észre,hogy az ifik sem akarnak olyan agresszívan kölcsönbe menni,mint a 13-ban.De lehet,hogy csak azért,mert az elején a kutyaütõk még senkinek sem kellettek.Az újonnan idekerülõ gyerekek meg már hírbõl ismernek,és nem mernek velem konfliktusba kerülni.A külföldi fiataljaim különben sem mehetnek kölcsönbe addig,amíg nem tanulnak meg magyarul.Az ifikkel együtt most is van négy kapusom,hat csatárom, meg egy rakás védõ és középpályás.Persze egy járványra így sem lehet felkészülni.
Ilyen volt már nektek?
A csapatom teljesen szétesett a sérüléseknek köszönhetõen, ezért egy 17 éves gyerek játszott csatárként. Megsérült õ is, de mivel nincs már senkim, adtam neki injekciót a következõ meccsre. 5-6 hétre dõlt ki, és két nap után játszottuk a meccset, amin injekciózva újra megsérült. A physio szerint 3-4 hétre. 😄 Mivel két nap volt a két meccs között kicsit érdekes, hogy rásérült, és felülírta a játék a korábbi sérülést rövidebbre 😄
Volcanor
Itt s van, rögtön a következõ meccs.
Bal alsó sarokban a statisztika.

The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.

Volcanor
Sociedaddal új igazolások--->jobb focisták--->szebb játék--->több helyzet--->még rosszabb helyzetkihasználás. Ellenfél akárhányszor odakerül a kapu elé, 4-bõl 3 kapura tartó lövés az gól. Mi meg vagy bele a kapusba, vagy centikkel a kapufa mellé. Mindig. Pedig a játékunk nem rossz, egyszerûen ennél jobbat nem tudok kitalálni... Néha akkora lyukak vannak a védelemben, korábban ezt korrigálni tudtam, hogy a csúszkát levettem szûkebbre, de itt a "play narrower" nem nagyon látszik, hogy érne valamit. Meg a védõk helyezkedését is nézem, most is kaptam olyan gólt, hogy a 16-oson belül a 2 csatárt úgy fogták, hogy 3 védõm rohant neki az egyiknek, a másik meg a kapu elõtt teljesen üresen várta a labdát. Általános suliban fociztak így a lányok, hogy mindenki a labda felé futott. <#miaz>

Szerintem ez egyáltalán nem rossz teljesítmény.Három év alatt egy Championship kiesõjelöltbõl építettél egy olyan csapatot,amelyik ott van a PL közvetlen élmezõnye mögött,és Európai kupában indul.Ez a három srác pedig még nagyon fiatal.Ha sok ilyen van a csapatban,nem is várhatsz kiegyensúlyozott teljesítményt.A három legjobb embered még majdnem gyerek,és túl nagy a nyomás rajtuk.Ráadásul játéktudásban(még)messze vannak egy top PL csapat játékosaitól.Márpedig elõtted top klubok vannak,klasszis játékosokkal.Nincs lesz semmi gond,csak erõsítened kell a csapatot.
Most már tényleg elég könnyû itt minden.Azért még jól emlékszem azokra az idõkre, amikor zsinórban háromszor nem tudtunk továbbjutni a BL csoportból,vagy az,hogy mennyit kínlódtam,mire egy 4 csillagos edzésszintet el tudtam érni.Tíz éve örültem,mint majom a farkának,mikor 500k-t kaptam valakiért,és végre meg tudtam fizetni a jó edzõket.Most már 50M-t ajánlgatnak a játékosaimért,és csak nevetek rajtuk.Talán még belefér itt egy-két BL gyõzelem,de ha nem,akkor sem leszek csalódott.15 év után visszavonulok,azután jöhet az új karrier,valószínûleg egy alacsony ligás német csapattal.
Darthmushroom
utolsó 3 fordulóba még összekukáztunk 4 pontot, bár nem sokat osztott szorzott.
Arsenal 3:0 AFCB
AFCB 1:1 Wolves 5. hely mint késõbb kiderült elment rajta, de sebaj ezzel a 2 ponttal is a gk miatt nem lett volna 4.
City 2:3 AFCB az év fordítása 2:0-ás félidõrõl, esélytelenek nyugalmával
Tabella
3 értékelhetõ éves teljesítmény (sajnos a brazilnál volt egy hosszú sérülés)
Benzia, Evangelista, Gauld

Darthmushroom
válogatott szünet után, ugyanazzal a taktikával:
Cardiff 1:2 AFCB szinte végig emberhátrányba nyomva
AFCB 4:1 Swansea szinte végig sima volt
AFCB 2:1 Chelsea ezzel 5.hely pont megelõzve õket
felcsillanna a remény a BL-ért ha nem lenne rossz a gk-nk meg utolsó 3 meccsbõl nem utaznánk az arsenalhoz meg a cityhez is

zyndar
Dominating! Egészen mesteri szinten nyomod. Várom az új karrieredet ám!

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

zyndar
Egyértelmû, hogy át kell gondolni a taktikádat, fõleg a védekezés részét. Einstein mondta, hogy a valójában õrült az, aki ugyanúgy csinál dolgokat és más eredményt remél 😊

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

A morál rengeteget számít, nagy szívás sorozatba lehet belefutni, ha nagyon leesik. Ilyenkor érdemesebb valami védekezõbb taktikát választani amíg magadhoz nem térsz.

A másik pedig az, hogy alkalmazkodik a gép hozzád. Ha a fél szezonban végig versz mindenkit mondjuk a szélsõ játékoddal, akkor egy idõ után az ellenfeleid megpróbálják ezt megakadályozni majd, és ez így is van rendjén... ha nem akar mûködni az, ami eddig mûködött, akkor változtass. 😉

www.smart-bus.hu

Darthmushroom
de febr.ig nem rossz utána meg full meghülyül 10 meccsre?? addig is sok volt a kapott gól de ilyen 1,4-1,5 körül mozgott, nem 3 körül, mint most aki felénk jön az már biztos h gólt lõ. Oké h morál is lement már, de azért van egy színt. Teljesen betanult taktika és hülyébbek mint mikor 0 vagy félig áll, AEK-nél akkor voltunk a legrosszabbak.

Volcanor
Real Sociedad 2013/2014

Igazolások.
Bajnokság.
Elég frusztráló szezon volt, bár örülök a negyedik helynek.
BL-csoportkör.
A következõ körben sajnos ki is estünk az OM ellen.

Statok.

Kupában is kiestünk korán, köszönhetõen az Espanyol brutális helyzetkihasználásának.

Nem akarlak bosszantani, de az ilyenek 10-bõl 9 alkalommal a manager hibás döntései miatt vannak... 😊

Mocskos módon tudsz szopatni a játék ez tény... sokkal jobban kihasználja a hibáinkat mint eddig. Fradival csináltam egy próba karriert, folyamatosan variálgattam, és bizony nem egyszer gyalázatos módon kiszívatott a gép! 😄 Volt olyan, hogy a 2. sor a kupában lehozott úgy egy meccset, hogy a 90 perc alatt nem rúgtunk kapura! 😊

Huni oldalán van egy csomó jó kis leírás, ásd bele megad, hátha találsz valami hasznosat, aminek köszönhetõen elkerülnek az ilyen szériák...

www.smart-bus.hu

Darthmushroom
hát nem tudom, de már tényleg "vicces" h nagy csapat ellen vezetünk/egyenlítünk vagy 1perc és gól nekik vagy 1perc alatt fordítanak meg hasonlók esetek. arról nem is beszélve h most is 1:4rõl éppen h 4:5re verjük az utolsót, zsinórban 6 veresség után. Utolsó 8 meccsen kaptunk csak 27 gólt.

LasDen
wisdom a bannerban...tessék megfogadni 😊

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Lehetsz morci, csak szerintem kicsit túlzásba estél... 😊

www.smart-bus.hu

Darthmushroom
de ilyenkor miért nem lehetek morci?? 2 kupából búcsúztunk, 4.helyrõl meg a 7.re csúsztunk vissza...

Én jobban örülnék, ha a laptopot ütnéd... 😄

www.smart-bus.hu

Darthmushroom
nem, mert felbasz 😄 inkább kiírom minthogy a laptopot üssem 😄 de már kajak gondolkodtam h hanyagolni kéne a játékot egy dbig...

Bazzeg, nem unod már ezt a nyivákolást? 😄

www.smart-bus.hu

Darthmushroom
nevetséges, szánalmas már...ha komolyabb meccsen csak sz*punk.... csinálhatunk akárki ellen akármit. otthon mondanom se kell h 4. lövésük volt a 3.góljuk és az all attacknál tudtak még kontrából lövéseket szerezni. 14.3 . egyszerûen gyilkol...

Darthmushroom
hát ez már komolyan nevetséges.... végig vezetjük a meccset és persze h nem nyerünk mert 2 szöglet gól.. csicska shity..

am itt a tabella féltávnál, mondhatnám h elégedett vagyok, de messze nem vagyok. Sok kapott gól, kevés a rúgott gól. Azt se mondhatom h nagyon fejlõdtünk volna a tavalyi évhez képest, talán a védelem egy kicsit, de támadásban meg nagyon vissza léptünk. EL-be legalább csoport elsõként továbbléptünk majd a Rubin jön majd tavasszal.

Darthmushroom
egyszerûen már nevetséges h az új patch óta soha nincs egy kis szerencsénk se... 3 CCC és 3 Half Chance is volt, de természetesen veresség mert nekik meg minden jól pattan...

Darthmushroom
azért Gratu!

Az új szezon elsõ igazolása.Az elõdje nyugdíjba ment,õ pedig a Rapid-nál volt U18 menedzser.Mindenképpen ismert nevet akartam,és fillérekért tudtam megszerezni.Találhattam volna jobbat is,de erre a három szezonra nekem megfelel.Ha szerencsém van,még fejlõdik is valamennyit.
Nos, az egyik szemem (nagyon) sír, a másik nevet.
A bajnokságot sikerült megnyernünk, aminek nagyon örül mindenki😊
Ellenben a bajnokok ligáját sajnos elszúrtuk. Esélyünk sem volt, és egy nagyon csúnya vereség lett a vége.
Amilyen gólokat kaptunk viszont. Áhh, le sem írom, de egy vicc volt mind a négy.
Most kiderül, én is erre a sorsra jutok-e. Mennyország vagy pokol? Chelsea vagy Arsenal? Ki lesz London királya? 😊

Tabella
Sorsolás
Sikerült az utolsó 2 fordulóban elbukni a bajnoki címet...Volt egy 15 meccses veretlenségi szériám és ha az utolsó 2 fordulóban akár csak 1 pontot betudunk gyûjteni bajnokok vagyunk...Sikerült otthon Reading-tõl kikapni 2-1-re (2 szögi gól az utolsó 3percben ) és a Leicester idegenbe 4-2-es zakó...Köszi az idegeskedést FM!!!! A csalódásom elfeledve jövõre Doncasternek Premiershipes csapata lesz <#nyes><#nyes><#nyes>
Darthmushroom
annyira tipikus... eljön hozzánk a legrosszabb formába lévõ Villa (utolsó 7m 2d 5v gólt is csak 2szer rúgtak) és persze h a hajrában megvernek minket mert mi mindent kihagyunk...

Darthmushroom
GG

Darthmushroom
majdnem beszartam h 5:1rõl is lebírjuk adni 😄

Haladás FC.2024-2025.

NB1.A kezdeti két vereség után összekaptuk magunkat,és onnantól már nem volt megállás.A kupadöntõt majdnem elszórakoztuk két gólos elõnyrõl,és végül 11-esek döntöttek a javunkra.MK döntõ.
Decemberben behúztuk a Klub VB-t is.
A BL-ben egy gyenge meccsünk sem volt.Mindenkit elvertünk,aki az utunkba került.A legszebb gyõzelem talán a Barcelona elleni 3-0,mert három stabil kezdõm is sérült volt, mégsem volt esélyük.Az elõdöntõ másik ágán MU-Chelsea meccs volt,én inkább utóbbit szerettem volna.Óhajom meghallgatásra talált.És ezzel a döntõvel véget ért az angol fóbiám,mert eddig ellenük csak veszítettem a döntõkben.Színvonalában nem ez volt a szezon meccse,de aránylag simán nyertünk.Ezzel mi lettünk az elsõ klub,aki BL címet tudott védeni.Döntõ,és az odáig vezetõ út.
Fantasztikus csapatom van,nem vitás.Szezon elõtt inkább azért aggódtam,mert a játékosaim értékei megint kezdtek csökkenni,de ez a BL döntõ után helyreállt.50M-t ér most a legdrágább emberem.Könnyû,és kényelmes helyzetben vagyok,de dolgoztam érte eleget.Mindenki,aki számít,elfogadta és aláírta az új szerzõdését.Nincs elégedetlen,boldogtalan játékosom,tehát én is elégedett vagyok.Megengedtem magamnak egy kis nagyképûséget is az utolsó meccsünk után.Elvégre ki más lennék, mint a Special One.A csapatból nyáron két embert tervezek eladni,és van még kettõ,akit esetleg elengedek, ha normális árat kapok értük.A többi nem megy sehová.Mivel már csak öt ország van betöltve,(Mali csak nem akar eltûnni)drasztikusan lecsökkentek a scout riportok.A lejáró szerzõdésû scout-ok(11) mehetnek,már nincs szükségem rájuk,mert már nincs mit figyelni.Marad négy-öt,az már elég nekem.De egyébként sem számít,mert azt én már nem érem meg itt,hogy a "talált gyerekek"belenõjenek a felnõtt csapatba.Az U21-es csapat amúgy is tele van klasszisokkal.Egyszer húztam fel magam idegileg az egész szezonban,mert az U19 BL elõdöntõben az éppen akkor megjelent regen-eket játszatta az U21 asszisztens,és kikaptak 8-0-ra a PSG-tõl.Elsõ mérgemben páros lábbal kirúgtam az ürgét.Az idei szezonban egyetlen épkézláb ifit sem kaptam,ez a marha meg egy ilyen fontos meccsen akar velük kísérletezni.A világ egyik leghíresebb klubja nem égetheti magát ifjúsági szinten sem.Jövõre majd jobban odafigyelek erre is.(Mondjuk a Barcelona nem tudom,mit keres még mindig ott,mert néhány La Ligán kívül,már egy évtizede nem nyertek semmit.)
Dióhéjban ez történt a dicsõséges 12.szezonban,rövidesen folytatom.
Darthmushroom
Klopp bekaphatja... még emberelõnybe sincs esélyünk ellenük, természetesen 2 gól szögletbõl volt... pedig már meg is lepõdtem h vagy 5 meccse nem kaptunk belõle...

Darthmushroom
GL! 😄

LasDen
!!All Hail to the King!!

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Darthmushroom
AFCB 3. szezon eleje:
A sok fejlesztés miatt idén nem kaptam sok pénz így nem is költöttünk sokat, inkább kölcsön vettem fiatalokat h bõvüljön a keret mivel már csak két fronton harcolunk. EL-be a csoportkörért nagyon nehéz ellenfelet kaptunk a HSV miatt, itthon hamar hátrányba kerültünk, de szerencsére sikerült megfordítani a meccset, majd idegenben a 90+ sikerült kicsikarni a továbbjutást. Tavallyal ellentétbe idén nagyon nem megy idegenbe, a legfájóbb a Bilbao elleni meccs volt ahol lefociztuk õket és még is kikaptunk. Stoke ellen meg már megszoktam h vagy 2 fm óta akárkivel vagyok oda csak sz*pni járunk.
Meccsek
Igazolások

bexinho
Grat! Nálam is így történt. 😊 Kérésemre York City vezetõsége fiókcsapatává fogadta a Honvédot. Azonnal küldtem oda öt 17-19 éves, frissen igazolt tehetséget... bár sajnos még így is középmezõnyben fog végezni a magyar csapat.

FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/

Én is hasonló mutatókkal rendelkezek a MU-val 😄

zorrobomber
Darthmushroom
3 év alatt 3 bajnoki címet nyertem a MUval 😄 meg 2 BL-t 😄 úgy h 30 miliós igazolásaim se voltak. 😄

Csináld utána,aztán majd visszatérünk erre.<#smile>Egyébként egy évtizede véres harcban vannak a Chelsea-vel.Más nem is tud tud odaszagolni.
Darthmushroom
nem rossz, de mondjuk a bajnoki címeket keveslem.

Itt nem nagyon fogják kirúgni.Sikert sikerre halmoz.David Moyes.Most 61 éves,de ha még rátesz pár évet,lehagyhatja sir Alex-et is.Majd odafigyelek a BL-ben,hogy ez ne történjen meg.Bár eddig nem volt sok szerencsém ellene.
Barnabyka
<#worship>

Darthmushroom