Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Redl ezredes.
Miftari,aki bele is sérült a mesterhármasba,de az unokáinak is ezt fogja mesélni.
Leutenecker.
Fennell.
Evers.
Dicklhuber.
Ivanusa.
Calamita.
A helyzet az volt a meccs elõtt,hogy mivel ezt a zakót már elõre beírtam magamnak, azokat játszattam,akik eddig kevés,vagy semmi lehetõséget nem kaptak.Egy-két fontosabb embert nem akartam kitenni egy demoralizáló vereségnek.Erre jött ez a gólfesztivál,a morál meg egybõl az egekben.10 rúgott gól két meccsen,kapott gól nélkül, ezekkel a piskóta játékosokkal.Nem állítom,hogy nem futunk bele mi is hasonlóba,de ez azért elég meglepõ volt a számomra.Mindenesetre villámrajtot vettünk.
Meccsek.
Tabella.
Taktika.
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Sok sikert, német alsóbb liga engem is érdekel és sajnálattal hallom, hogy nem jó az adatbázis.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Egy kis történelem.A klub eddig egyszer szerepelt az elsõ osztályban,az 1998-1999-es szezonban,de azonnal ki is esett.Történelemóra befejezve,mert ezen kívül semmit nem tudnak felmutatni.Az elõkészületekrõl annyit,hogy 10 ország 15 ligája került betöltésre.Ahogy a szükség kívánja,ezt majd menet közben korrigálni fogom.És akkor a lényegesebb dolgok.Erwin Rommel, a nagy stratéga tehát munkába állt.A klub helyzete anyagilag egy katasztrófa.Igazolási, és fizetési keret természetesen nulla.General Information,és a Facilities.A játékosállományról azt hiszem elég annyi,ha a két legjobbat büszkén bemutatom:Engelbrecht,és Edwini-Bonsu.Ez elsõre nem is tûnt annyira riasztónak.Egészen addig,amíg át nem néztem a többi csapat keretét.Most viszont már pontosan tudom,hogy miért várja mindenki,hogy kiessünk. Összefoglalva tehát pénz nincs,és a liga átlagánál jóval gyengébbek a játékosaim. Ellenben van egy romhalmaz stadionunk,kritikán aluli edzõk,és edzési lehetõségek,és van még némi adósságunk is.Pozitívum viszont,hogy elég benntartanom a csapatot.Sajnos a megszokott taktikám itt használhatatlan,mert tele a csapat szélsõkkel.Az elsõ évben tehát még muszáj lesz alkalmazkodnom a kerethez.Ha túlélem.De bizakodó vagyok,mint mindig.Hát ezek lettek volna az elõzmények.Be is fejezem,mert már sokat írtam a semmirõl,meg különben is éhes vagyok.
Auf Wiedersehen!
bár könnyû sorsolásunk volt de jó decembert zártunk:
Hull 0:1 AFCB, Castle 0:3 AFCB, AFCB 4:2 Leicester, Wolves 0:1 AFCB, AFCB 1:1 Stoke, AFCB 0:2 (Sz)Arsenal, így féltávkor 4 pontra vagyunk a dobogótól.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
eredmények
Meg nem konzekvens a program. Nyerek egy csapat ellen és a végén a team talknál az van, hogy nagyon jók voltunk senki nem adott nekünk esélyt de megmutattuk blablabla, ehhez képest a következõ képernyõn a csóka meg azt mondja, hogy egyértelmû volt már elõre is a Paderborn sikere (a miénk), és az a gáz, hogy miért csak ennyivel nyertünk... szóval összevissza beszél néha mindenki ebben a progiban. (de korábban is írtam már, hogy EL gyõztes Szegedbõl eligazolt a kapusom mert nagyobb csapatba akar játszani ezért elment a Twentéhez aki akkoriban az európai porondra sem jutott ki - a durvább meg, hogy a másik játékosom meg az Újpesthez....)
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
@Gomba: te melyik skint használod?
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Nem sok igazolás volt a nyáron mivel idén se kaptunk túl nagy összeget, de azért próbáltam erõsíteni. Sajnos ez az év talán az eddigi legnehezebb, nagyon döcög a szekér egy két meccs kivételével nagyon megszenvedünk az eredményért, de lehet ebbe benne van az is h nyáron formációt váltottunk. Pozitív h a háttér szépen fejlõdik és youth level is januárba nõni fog. Itt az eddigi meccseink és a tabella.
Akkor szépen sorban.A tavalyi évet 85M profittal zártuk.Nyáron eladtam az összes ifit,akiért csak jelentkeztek.Nem is alkudoztam senkivel,mi értelme lett volna?Így még utoljára eladásból bejött 62M.Ehhez jött még a reklámbevétel,ami most közel 56M-t hozott.
A szezont egy Szuper Kupa gyõzelemmel kezdtük.Aztán télen egy Klub VB gyõzelemmel folytattuk.Az NB1-ben idén megint veretlenül lettünk bajnokok.Tabella.A BL-ben megint eljutottunk a döntõig,de visszatért az angol átok,a változatosság kedvéért a Chelsea képében.Meccsek,és a döntõ.Nem egészen erre számítottam.<#rinya>#rinya>És itt még nem ért véget a tragédia,mert az MK döntõt is elbuktuk.Megint az Újpest ellen,és megint játékos nélkül,mert mindenki a válogatottjánál volt.Négy ember maradt a felnõtt keretben,úgyhogy ezt már Lahm vezényelte le helyettem.
Idén tehát mindent megnyertem,ami nem érdekelt,és elvesztettem azt,ami igazán számított volna.Így jártam,de panaszra nincs okom.Itthon 15 év dominancia,15 bajnoki gyõzelemmel,és 12 kupagyõzelemmel.Nyertem egy Európa Ligát,és öt BL-t.Ezen kívül volt még három vesztett döntõm is.Nagyjából 2020-tól a világ legnagyobb klubjai közé tartoztunk,az utolsó két évben pedig a reputációnk alapján már a világ leghíresebb klubja lettünk.A 22-es keretben 18 saját nevelésû játékosom volt,akik közül sokan a világ legtöbb trófeát nyerõ játékosai lettek.Személy szerint pedig a világ második legeredményesebb menedzsere lettem,sir Alex mögött.Ha még egy évet maradok,õt is megelõzöm,de ez már nem volt tervben,tehát szépen visszavonultam.Életrajz.
Most néhány nap pihenõ,aztán jöhet a következõ feladat.Az biztos,hogy a tett helyszíne Németország lesz,a szerencsés csapat azonban még kiválasztásra vár.
Köszönöm a megtisztelõ figyelmet.
Új csapatattal kezdtem második kedvenc angol csapatomra bristol roversre esett a választás ( elsõ kedvenc blackburn rovers). 4. ligában vannak pénz nincs, kölcsönök vannak, 30000 font csak a fizetési keret hetente, jobb külföldi játékos 2000 font felett szóba sem áll velünk. 22. helyre várnak, véleményem szerint kiesni nem fogunk, de középmezõny végében fogunk végezni, csak 4 embert igazoltam, ebben az évben csak megnézem kire lehet számítani az elkövetkezõ idõszakban. 10-12 év alatt kéne feljutni a premier ligába. Mostanában kevés idõm lesz játszani, majd elsõ év végén beírom hogyan alakult a bajnokság.
Vagy az a baj,hogy kiléptem,amíg ebédeltem,és most így töltött vissza a játék?Mert akkor most nem tudom,hogy az SI,vagy a chilis bab szórakozik velem.Na mindegy. Akkor most a változatosság kedvéért egy esélytelen csapattal verek el mindenkit,aki elém kerül.
Néhány szezon elõtti mozgás,és anyagi információ.A teljes transzfer lista.Az elsõ keretbõl csak Dejmek ment,de õ a rotáció tagja volt,és nem is játszott sokat.A többi eladott ember mind az ifibõl távozott,és többségük eleve már üzleti céllal került ide.A bejövõ oldalon három tehetség,közülük egyértelmûen Babovic volt a nagy fogás.Még ifi szerzõdése volt,így csak a nevelési díjat kellett kifizetnem érte.Nagyjából 65M körüli bevételem volt idén az eladásokból,de a 2024-es 154M-t meg sem közelítettem.De nem is akartam.Az ifiket már nem látom meg itt kiteljesedni,a pénzt meg úgysem költöm el.Igazából senkit nem akartam már hozni,de elfér az ifiben ez a három gyerek,jövõre meg mennek kölcsönbe.
Az anyagiakról.A szponzori támogatás idén hasonló volt a tavalyihoz,25M.A nagyobb bevétel a reklámokból jött be,a tavalyi két túra(Kína,USA),sokat dobott a mez eladásokon.A teljes Merchandise income 53M-ra rúgott.
Augusztus 29-én pedig beköltöztünk az új stadionba.Tehát ilyen elõzmények után kezdõdött a 14.szezon.
NB1.Ez már szokásos,mint ahogy az is,hogy ismét az Újpesttõl kaptunk ki.Az MK döntõben viszont visszavágtunk nekik a tavalyi vereségért.
A BL-ben egyértelmûen favoritnak számítottunk.És élni is tudtunk az esélyekkel.Meccsek,a kieséses szakasz,és a döntõ.
A csapat most már nagyon tapasztalt,és félelmetes az összhang.Nincs tini a felnõtt csapatban,a keret zöme már 25-31 között van.A mag(14-15 ember)több,mint egy évtizede,gyerekkoruk óta együtt játszik,ismerik egymás gondolatát is.A fontos meccseken ez mindig látszik is,kis csapatok ellen kell néha noszogatni õket.A szoros bajnokik félidejében,ha rájuk szólok, képesek hatot is rúgni fél óra alatt bárkinek.De már annyi mindent nyertek,hogy nehezen pörögnek fel egy Siófok,vagy Pápa ellen. Megértem õket.Százszoros válogatottjaim vannak,ha a kezdõt nézem,vagy 900 válogatott meccs rutinját küldöm fel a pályára.Kicsit sajnálom is,hogy az utolsó szezonom következik,de lesznek más új,izgalmas feladatok.Az utolsó évre a felnõtt keret kompletten egyben marad.Az ifik meg mind mehetnek ahová akarnak, kölcsönbe,vagy akár el is adhatom õket,már nem érdekel.Nyáron az elsõ meccsig szabira megyek,majd Lahm viszi az edzéseket.A céljaim maradtak ugyanazok,itthon mindent nyerni,a BL-ben meg elérni a döntõt.
A végére még kaptam egy érthetetlen üzenetet.Nem tudom,mi akar ez lenni,mert már egy éve játszunk az új stadionban.
Köszönöm a figyelmet.
Kapus nem mozdul ki - tedd át a playernél sweeper kapusra
Játékosok üresen hagynak középen érkezõ játékost - én azzal kezdtem volna, hogyha szembõl jön akkor a két középsõ védõ only Defence módba és limited defenderre tenni õket, valamint beállítani, hogy az egyik lépjen ki a szembõl érkezõre. Nálam pont az ellentetje volt, mindig bepasszolták mögéjük - ezért nálam azt kellett állítani, hogy egyikük se lépjen ki az emberre, hanem húzódjanak hátrafele.
És ez lenne az álom, de sajno nem mindig ilyen kézenfekvõ. Nekem pl a bal hátvédem mindig belógott a középsõ védõk mellé/mögé, és hiába állítottam neki bármit, végül valami tök más beállítást piszkáltam át azóta hellyel közzel a helyén marad. Szóval próbálkozni kell, de a legfontosabb, hogy legyen legalább 2 brutál jó scoutod amelyik PA és CA-ban nagyon jó, és mindig ezeknek a véleményét kérd ki egy-egy játékosról így nagyjából képben lehetsz vele, hogy milyen kvalitású és hova tud eljutni. Érdekes módon ugyanis a játék alapból mindig mindenhol az Assistant Manager ilyen infóit jeleníti meg õ meg lehet, hogy tök hülye az egészhez.
Egy azonban biztos - én a magyar bajnokságban ukrán, spanyol, brazil VÁLOGATOTT védõsorral is kaptam teljesen hülye gólokat mondjuk az orosházától, sajnos ez ilyen nem lehet vele mit csinálni. Legyenk jól fejelõk a védõk, hogy legalább ne kapj szögletbõl nonstop gólokat a sok pénzt meg el kell költeni a középpályára és a csatárokra.
Április végére csak összejött... Õsszel volt egy borzalmas sorozatunk, abból sikerült kijönni, épphogy nem rúgtak ki akkor, összeszedtük magunkat. Majd a bíró is szépen ránk szálltak, 4-5 kamu tizit ajándékoztak ellenfeleinknek, kupából is kiejtettek minket jogtalan 11-essel + piros is mellé, pedig mehettünk volna a döntõbe, ha az nincs. Képtelen voltam megfejteni 2 dolgot:
1. Miért helyezkednek továbbra is agyatlan szinten a játékosaim. A kapott góloknál üresen hagynak valakit kapuval szemben, míg sokszor 3-4-en összegyûlnek bandázni a kapufa mellé. Mondjuk a kapus is miért ragad le állandóan a gólvonalra... Nem csak a magas labdákra érkeznek ki a valóságban sem.
2. Általában 10/8, 1-1 elleni helyzetet a kapusba vágtak a csatáraim, annyi CCC-t hagytunk ki idén, felfoghatatlan számomra. Nem hiszem el, hogy a rossz taktika lenne, az a rossz taktika, ha nincsenek ilyen helyzetek.
Most egy ideig pihen a játék, eléggé kinyírta az idegenrendszerem úgyis. <#whatever>#whatever>
The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár