Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Premier League újoncként nagyszerû eredményt értünk el,mégis kicsit csalódott vagyok.Az utolsó elõtti fordulóban a 6.,EL-t érõ helyen álltunk,de nem bírtuk megtartani.Szezon elõtt aláírtam volna a 7.helyet,de így elveszíteni valamit,az nem jó érzés.Bár nem is az Arsenal elleni meccs volt a gond,hanem a rengeteg döntetlen.Na mindegy,azért ne legyek már elégedetlen.Az Arsenal,MU,Tottenham trió oda-vissza elvert bennünket,de a többieknek már nem volt ilyen szerencséje.Helyenként még a játékkal is elégedett voltam,pedig elég kritikus vagyok.
Meccsek.
Premier League.
A keretben most komoly változások lesznek.Nem volt kimondottan rosszul teljesítõ emberem,de erõsítem kell,mert ami idén bravúrnak számított,az ezután elvárás lesz.Bardi már szezon közben aláírt,nyáron lejár a szerzõdése az Internél.Volt már játékosom,tudom,mire képes.Vannak még jelöltek(S.Bender,M'Vila,Lassana Diarra),de meg kell várnom a friss büdzsét,és arra is figyelnem kell,hogy azért maradjon angol is a keretben.A Partizan Belgrádnál is van egy szerb wonderkid csatár,akinek német állampolgársága is van.Vele meg az a gond,hogy sokan érdeklõdnek utána.Mozgalmas nyaram lesz,az már biztos.
Az anyagiak miatt többé szerencsére nem kell aggódnom.A 62M-s TV pénzhez most a helyezésünkért is kaptunk újabb 21M-t.Az adósságunk persze továbbra is megvan,de a havi 200k törlesztés most már aprópénz.Finances.
Idén újra kaptam ifiket,és remélem,most már elindulhatunk az ifibajnokságban.Nem is emiatt a néhány falábú miatt,hanem az idehozott tehetségek miatt.Van három ígéretes srácom,de addig nem hozok újakat,amíg biztos nem lesz,hogy játszatni is tudom õket.
A háttér is alakul.Most elfogadták a Youth setup emelését is.Az edzés minden kategóriában eléri a 4 csillagot,igen jók a scoutok,a scouting range pedig lefedi Európa nagy részét.Van pénzünk,elég jó a reputációnk,most már csak valami eredmény kellene.Jövõre valamelyik kupát meg kell nyernünk,és BL helyen végeznünk a bajnokságban.Legalábbis ez lenne a terv.
Közben a frissen kirúgott Pellegrini helyére hívott a Man.City,de leráztam õket.Ha ló nincs,a szamár is jó alapon leigazolták Villas-Boas-t.Inkább nem kívánok sok sikert neki.
Esküszöm linkelni akartam :D
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Szuper Kupa
-10m David Luis
-21m Hughes
-6,5m Kaué
-3,3m Pena
Mellettük ingyen jött: Lucas Romero,M'Villa,Bardi és Zelalem (Õ kölcsön)
Meg bõven áron alul: Shaw 12,5mért , Gnarby 25,5mért, Werner 21mért (30-50%kukat részletbe fizettem)
Ince, Morrison, Sergio Roberto
Valahol olvastam egy Gibraltári karriert.A srác igen jól bírta a szenvedést,vagy 7 évet lehúzott ott.Aztán bedobta a törülközõt,mert még a profi státuszt sem érte el a klub.

Manchester United owner Malcolm Glazer dies aged 85!
Jelenleg azon tanácskozok, miként alakítsam a keretet. Senki nem keres 1K felett, de még az ingyen igazolhatók is afölött jönnének csak el. Valószínûleg átrakom majd az átigazolási összeget a fizu keretbe: az így jelentõsen megnõ, és ahogy próbálgattam 1,1 millió euróra lehet levinni az 1,7 milliós rendelkezésemre álló összeget. Kiüríteni nem lehet nullára. Na meg a staff-ba is elkél az erõsítés.
Elkezdõdött az 5. szezon a Millwall kispadján. Idén a Bl-ben indulunk, úgyhogy komoly erõsítésekbe kezdtem. Mivel az elõzõ évben sikerült elég komoly játékosokat igazolnom, illetve nagy tehetségeket is, néhány csapat elkezdett érdeklõdni irántuk.
Úgy döntöttem, hogy kapus poszton újítok és fiatalítok is kicsit, így Fabianski elment, helyette érkezett Sommer, aki elvileg jobb kapus is, és fiatalabb is. Fabianski 32 éves volt, még épp idõben adtam el. Morrison epizódszereplõ volt és ingyen jött, jó üzlet volt.
Elment a házi és egyben a liga gólkirálya, Vietto. Számítottam rá, 5 millióért jött, 25-ért ment , és 3-at még kapok, ha 10 gólt lõ (9-nél jár). Érdekes , hogy a Real Madrid helyett a Schalket választotta.
Larabi, õ új szerzõdést követelt, méghozzá nem is keveset, nem adtam meg neki, nagy tehetség, de õ is pár millióért jött és most 20-at kaptam érte.
Az érkezõkrõl a kép beszél helyettem, nagyon jól sikerültek és nagyon olcsón.
Szinte mindenki a kezdõbe jött. Sommer, Vicente, Bazán, Umiti, Lukaku, Ganso.
Átigazolások
Vicente
Bazán
És akkor, hogy miért jelentkezem. Történetünk során talán elõször az élre álltunk a bajnokságban. Tabella
Szenzációs teljesítményt nyújtunk egyelõre, a bl-ben meg még rá is tettünk egy lapáttal.
Bl csoport
Pedig a sorsolás után a 3. hellyel is elégedett lettem volna:)
De fel nem foghatom,minek a B csapat.Minek egy fizetett gyûjtõtábor a selejtnek?Mert minden jó játékos jogosan fellázadna,ha a 3.ligában kell játszania.Nálunk U21 van,és ha valaki még 21 évesen sem jó az NB1-re,az nem futballista.Ha meg jó az NB1-re,akkor nem küldöm le a Seholsincs Ligába,mert lemegy az értéke.A jobb ifik már 18 évesen mehetnek kölcsönbe,aki meg nem üti meg a szintet,azt eladom,vagy elzavarom. De egy 17 éves gyerek sem kap profi szerzõdést,akiben nincs meg a potenciál.Az a minimum potenciál,hogyha nekem esetleg nem is lesz jó,de legalább értelmes összeget kaphatok majd érte a piacon.
Persze lehet másképpen is,nem állítom,hogy nekem van igazam.
Most következik a vb és az edzõmeccsekkel teli unalmas holtszezon... <#szomoru1>#szomoru1>
ozbom: nekem egyszerûbb így, csak lefényképezem aztán már kint is sg-n szöveggel, mindennel együtt. Gondoltam nem sok szöveg van, a lényeg meg errõl is olvasható... sõt... :)
off: Engem meg ez a komment... <#pardon1>#pardon1>
Szóval valsz a Cruzeiro sem lesz másképp :D
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Elértünk a félidõhöz,és elégedett lehetek.Megilletõdve kezdtünk,de összeálltunk,és még egy 6 meccsen veretlen szériát is összehoztunk.Ha azt nézem,hogy a PL szinthez képest jó pár gyengécske játékosom van,akkor ez eddig erõn felüli teljesítmény tõlük.Nem is gyõzöm dicsérni õket.Már csak tartani kellene a tempót valahogy a végéig.
Meccsek.
Tabella.
Köszönhetõen annak,hogy 3 év albérlet után végre hazaköltöztünk,a nézõk is szépen visszatértek.16 ezer körüli az átlag nézõszám,ami éppen csak fél ház,és ezzel utolsók is vagyunk,de mégse 7500,mint tavaly.
Közben elkészült a Youth Facilities.Az most már excellent,de a többi még hagy kívánnivalót maga után.De hát csak most kezdtünk anyagilag helyrerázódni,majd jó lesz a többi is.Most úgyis nagy léptekkel haladunk a kassza degeszre tömése felé.De hát ez a Premier League.
Már elõbb is sikerült volna, de pár generált fiatalt teszteltem, mert szeretnk pár saját nevelésû játékost a keretembe tudni jövõre.
Mondjuk azt nem tudom, hogy a 8.ligára érdemes utánpótlást fejleszteni?
Jövõre szeretném kiaknázni újra a Cambridge United-el való kapcsolatunkat és pár "tehetséget" kölcsönbe hozni, hogy a 8. ligát is meg tudjuk nyerni, mert cél az élvonal <#smile>#smile>
Itt meg nem tudom mi történt,mert szép minden gyõzelem,de ez a védelem...Szentek.
The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.
Az új igazolások,kivétel nélkül free transfer:
Santos.
Carroll.
Dawson.
Keane.
Naughton.
Nicholls.
Pasa.
McClean.Állítólag szuper tehetség.(Én annyira nem vagyok tõle lenyûgözve.Siralmasak a technikai képességei.)
Ez pedig a taktika,a kezdõcsapattal a pályán.(Az MU elleni zakó után)
Egyenlõre fogalmam sincs,mi sül ki ebbõl,mert az elsõ három bajnokin három arcunkat mutattuk.Csak a sok gól a közös.Meccsek.A team cohesion maxon van,csak remélni tudom,hogyha összeszokik a sok új ember,jók leszünk.Azért ez így nem egy gyenge csapat.Persze kellene még egy jó csatár,és egy balhátvéd.De több minõségi ember jelenleg nincs a szabadpiacon.A rotációban pedig még mindig van 3 ember,akik a League 1 óta itt vannak.
Adams.
Fleck.
Thomas.
Nekik itt nincs jövõjük,majd a télen megpróbálok megszabadulni tõlük.
És van itt még valami,amit nem értek.Elkezdõdött a Youth recruitment,és a junior coaching fejlesztése(kérés nélkül).De nem vehetek fel ifiedzõket,pedig most van ificsapatom is.Megkérdezték szezon elõtt,hogy indítsuk-e az U18-at az ifibajnokságban. Mondtam,hogy igen.Még sincs sorsolás,ott az a 15 gyerek,és nincsenek meccseik.Az asszisztens szervez nekik néha sörmeccseket.
A youth setup emelésére tett kérésemet pedig elutasították,állítólag nincs pénzünk.Akkor hol ez a 62M?Bár nyomát sem látom a pénzügyek között.Ezek szerint a szezon végén osztják ki?Aki játszott a PL-ben,felvilágosíthatna.
10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.
Most a Recreativo Huelva csapatához mentem, ahol a 20. helyen áll a csapat. Elsõ meccs meg is volt, idegenben 1:1 az 5. helyezett Cordoba ellen!
Szerintem nem lesz ez rossz tavasz, a kiesés elkerülését magasan meg fogjuk ugrani...legalábbis bízom benne :) Még alakul a csapat!
Szóval, a bannerban van egy link, Leírások, kiegészítõk címszóval. Arra rákattintasz, majd az oldalon felül rámész a menedzserképzõ fülre. Ott több oldalnyi leírás van arról, hogy miképpen érdemes összeállítani a taktikát.
Azért javaslom ezt, mert a kérdésed annyira általános, hogy nem igazán lehet válaszolni rá. Rengeteg dolog befolyásolja azt, hogy miképpen állítsd be a taktikát.
www.smart-bus.hu