Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A szezon második fele már unalmas volt,csak azért imádkoztam,hogy a légiósaim ne sérüljenek le.Ebben szerencsém volt,de az indonézek hullottak,mint a legyek.Február elejétõl fogva egyszer sem tudtam az eredeti felállásban játszani,legalább egy sérültem mindig volt.Tavasszal pedig kb. 10 meccset az asszisztensre bíztam.Már nem volt hangulatom a 21 hulla közül állandóan kiválogatni azokat,akikben még volt valami élet.
Meccsek.
Tabella.
Az Ázsiai Konföderációs Kupa negyeddöntõi majd szeptemberben lesznek,és idén már végre szabadságra mentek a játékosok.
Anyagilag rendben vagyunk,bár kicsit lejjebb vették a fizetési keretet.De a még elérhetõ 17k így is nagyon sok.Az öt jó légiósom megvan,indonéz játékos meg úgysem kér 2k-nál többet.
Jó szezon volt,mindenki happy,csak én nem érzem túl jól magam.Innen nem fogok tudni elõre lépni,ha 10 bajnokságot nyerek,akkor sem.Ezután mindig figyelem az üres állásokat,és jelentkezni fogok,nem várom tovább a sült galambot.
Az Ázsiai Konföderációs Kupa csoportból már továbbjutottunk,de a Maldív-szigeteki, Indiai,Hong-Kong-i csapatok ellen ez nem nagy dolog.
Meccsek.
Tabella.
Confederation Cup.
Ez a Konföderációs kupa is csak púp a hátamon.Másfél csillagos a reputációja,éppúgy mint az indonéz ligának.A kutyát nem fogja érdekelni,ha meg is nyerem.Pedig valószínûleg megnyerem,mert vietnami,szíriai,ománi,jordániai,meg kirgiz csapatok vannak még versenyben.Az elsõ egyenes kieséses kör után a negyeddöntõ 4 hónap múlva következik,ami szeptemberben lesz.Arra a szezonnak már régen vége,és elvileg mindenkinek szabadságon kellene lennie.
Az egész sorsolás egy káosz.Már alig várom,hogy leléphessek innen,de lemondani nem akarok.De már látom hogy nehéz lesz kínai,vagy koreai ajánlatot kapnom.
A szerzõdésekre is állandóan figyelni kell,mert random idõközönként jár le szinte mindenkinél.Ha valakivel nem hosszabbítok jó elõre(vagy nem akar hosszabbítani),annak a szezon kellõs közepén jár le,aztán el is tûnik egyszerre.Igazolni persze nem tudok helyette,mert akkor nincs átigazolási szezon.
Szóval ennél azért illett volna jobban megcsinálni,mert ez mégiscsak saját adatbázis,nem valami netrõl leszedett szemét.
De legalább kárpótol,hogy nem kell idegeskednem az eredmények miatt.Öt normális légiós,és megy minden,mint a karikacsapás.Mert az indonéz játékosok minden csapatnál egy kaptafára készülnek,különbség nincs közöttük.Egyforma selejt az összes.Most jutottam fel,és a 6.helyre vár a média,de a fõnök elvárja a bajnoki címet.Megkapja,mert direkt sem tudnám elrontani.
Lazio elsõ szezon
Viszonylag könnyû szezon volt, féltávig a Juveval nagy harcba voltunk még vezettek is, de sokkal többet hibáztak mint mi a tavasszal úgyhogy viszonylag simán lettünk bajnokok. Annyit sajnálok h a 100 gól nem lett meg, de sajnos szezon végére leült a bajnokságba a támadó játékunk. Az EL-ben hatalmasat meneteltünk, 49 gólt rúgva nyertük meg a sorozatot a Valencia elleni döntõben. Mivel hamar 2 gólos elõnyre tettünk szert simán megtehettük h kontrára építsünk a meccsen. Nem kérdés h Candreva lett a legjobb idén bár a végére Õ is leült egy kicsit, mellette a nagy öreg Klose villogtatta még a tudását.
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Könnyû volt,semmi nehézséget nem okozott beérni elsõnek.A három csoport elsõ és második helyezettje,azaz 6 csapat,két hármas csoportban tovább játszott a feljutásért.Ezen is könnyedén túljutottunk,ezzel a feljutás már zsebben volt.De ezután még egy bajnoki döntõ következett,a másik csoport elsõjével.Ott is nyertünk,így a 2.Liga bajnokai lettünk.Két évvel a kiesés után megyünk vissza a Szuper Ligába.
Meccsek.
Tabella.
Rájátszás.
Bajnoki döntõ.
Az kicsit meglepett,hogy csak három játékosom került be a szezon csapatába.Hadi,Adinata,és Kasiadi.
(Hadi középpályásként gól,és gólpassz király lett,és az év játékosa.)
A kupát is könnyedén nyertük,csak az elõdöntõben volt elsõ osztályú ellenfelünk.
Kupameccsek.
Ez a klub második kupagyõzelme,1994 után.
Még télen hoztam két kallódó kínai srácot,1,és 2.Valamint jött még Lucau,aki a francia 4.ligában játszott legutóbb.Ezek az emberek indonéz szemüveggel világklasszis játékosok.Most szerencsére kereshetek melléjük még kettõt,mert a Szuper Ligában már 5 külföldi lehet a csapatban.
Sok félnivalóm ott sem lesz,mert megnéztem a bajnok Arema keretét.A három legjobb játékosuk:
Igbonefo.
Bustomi.
Meiga.
Öt jó légióssal kizárt hogy gondjaim legyenek,mert ilyen indonéz játékosaim nekem is vannak.Most 3,5 fél hónap szünet,október közepén pedig indul az új szezon.Amiben a kupagyõzelem miatt már az Ázsiai Konföderációs Kupa is a programban lesz.Ott a hozzánk hasonlóan gyenge ligák csapatai szerepelnek.(Kuvait,Jordánia,Üzbegisztán,Irak,Szíria,etc)
Anyagilag stabil a klub,helyi szinten meg a gazdagok közé tartozunk.
Finances.
Clubs finances.
Jelenleg van 20k elérhetõ fizetési keretem,ami csillagászati összeg,mert itt még senki nem keres 1k felett.De nem is a fizetés a gond,hanem a liga,és a klub szörnyû reputációja.(De ez csak tény,nem panasz,mert tudtam hogy mire vállalkozom.)
Az átlag nézõszámunk 7106 volt(a stadion 35 ezres),és van 2985 bérletesünk.Itt is lenne még hová fejlõdni,de különösebben nem érdekel.Tovább várok egy kínai ajánlatra,reményeim szerint a nemzetközi meccsek majd segítenek.És az indonéz Szuper Liga egy szinten áll reputációban a kínai 2.ligával,ami már biztató.Valamint most betöltöttem a Dél-Koreai két ligát is,ami decembertõl lesz aktív.Ferde szem az is,és így késõbb több mozgásterem lesz.
Köszönöm a figyelmet.
10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.
Most meg bejutottunk a kupadöntõbe,de a meccs majdnem egy hónappal lesz az elõdöntõ után.
Kihirdették az új büdzsét is,pedig még vége sincs a szezonnak.
Lazio 0:3 Milan ->olasz kupába, nekik minden összejött nekünk semmi
Lazio 0:2 Milan -> emberhátrányba egész meccsen simán kikaptunk
Juve 3:0 Lazio -> kulcs emberek hiányába esélyünk sem volt.. ráadásul itt is jött a piros lap
Meccsek.
Tabella.
Taktika.
A csodacsatáraim pedig:Adinata és Kuswaha.
De a csapat esze Hadi.Kár,hogy nem fiatalabb pár évvel,mert folyamatosan romlanak az egyébként fantasztikus értékei.
Most kezdõdik az átigazolási szezon,megpróbálok hozni 3 légióst.Sajnos egy fél csillagos ligába nem lesz könnyû.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Egy embert meg éppen most raktam átadólistára.Azért,mert ismeretlen menedzser vagyok,még nem jelenti azt,hogy a nyúl viszi a puskát.Egy kulcsjátékos(!) nem kaphat 5,2-es osztályzatot.Ha meg igen,akkor fogja be a pofáját,és fogadja el a büntetést.Nem fog itt senki a fejemre nõni,az biztos.
A betöltött 4 liga(indonéz 1-2,kínai 1-2)+Kelet,és Dél-Kelet Ázsia,az most 28 ezer játékos.De az advanced setup beállításai miatt ez késõbb akár 95-100 ezer is lehet.Több ligát csak akkor töltök be,ha majd tovább akarok állni.Addig marad ennyi,amíg Kínából át nem települök Mexikóba,vagy Dél-Amerikába.Persze akkor meg kitörlöm az Ázsiai ligákat.Igazán sok akkor lesz,ha Európába jövök,de az még nagyon messze van.Lényeg az,,hogy öröm nézni ahogy hasít a gép.
Közben találkoztam néhány furcsa dologgal.A szerzõdések össze-vissza vannak,mindenkinél máskor jár le.Van akinek májusban,másnak júliusban,vagy októberben.
Az is megér egy misét,hogy már a harmadik emberem fázott meg,pedig az egyenlítõ majdnem itt van a pálya fölött,és 25-30 fokban játsszuk a meccseket.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.
80. percben kihasználtam az utolsó cserémet is, hát persze hogy szivat a játék...
Ismeretlen edzõként,jelentéktelen futballkultúrával rendelkezõ országban szerettem volna kezdeni,és ott sem a legmagasabb osztályban.A gép végül összeboronált az Indonéz 2.ligás Delta Raya Sidoarjo-röviden Deltras FC.csapatával.A Sidoarjo nevû 2 milliós város Kelet-Jáván található.Nincs messze Komodo,a varánuszok szigete.A média egyébként az 5.helyre vár bennünket,és a fõnök sem várja el tõlem a feljutást.A 2.liga itt három csoportos,és az elsõ kettõ jut be a második szakaszba.Gondolom ez valami rájátszás akar lenni.A keretben pedig max 3 külföldi lehet,de jelenleg csak egy van.Doumbia.De az egész társaság egy NB3-as csapat játékerejét sem éri el.Az indonéz futballt pedig annyira nem jegyzik,hogy még a Szuper Liga gyõztese sem indulhat el az Ázsiai BL-ben.Valami konföderációs kupa van a sehol nem jegyzett ligák gyõzteseinek.
A klubról semmi különöset nem lehet tudni.De nem is érdekes,mert nem itt fogok megöregedni.Országon belül nem megyek sehová,de ha Kínai ajánlatom lesz,dobbantok.Egyenlõre csak ez a két ország van betöltve(+NB1 view only).De a terv az,hogy Kínában próbálok meg nevet szerezni magamnak.Késõbb betöltöm a mexikói,argentin,brazil ligákat,mert Ázsiából arrafelé veszem majd az irányt.A legvégén pedig jöhet Európa.
Sunday league footballer múlttal kezdtem,ami elég nagy sértés Schaffer(Spéci)Alfrédra nézve.Mert ha a csapatomról nincs is mit tudni,de róla aztán igen.Játékosként 7 bajnoki cím.Magyar,német,osztrák,csehszlovák bajnok.Kétszeres magyar gólkirály,mindkétszer Európa legjobb góllövõje(akkor még nem létezett aranycipõ).Edzõként német bajnok(Nürnberg),magyar bajnok(MTK-háromszor),csehszlovák bajnok(Sparta Praha),osztrák bajnok(Austria Wien),olasz bajnok(AS Roma).Nem mellékesen VB ezüstérmes a válogatottunkkal 1938-ból.Majd megélte a Dachau-i koncentrációs tábor felszabadítását,de nem sokkal késõbb a szervezete feladta a harcot.Majd megpróbálok odafigyelni,hogy ne forogjon a sírjában.
Szuper Kupa, , Bologna, Napoli, Roma. Látszik h kedvenc a csapat mert nagyon megy velük :D
Illetve azt sem értem, hogy Dél-Amerika miért szürke? Betéve ismerjük az egészet.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Közben volt négy napom átgondolni,és a Coventry mentést nem folytatom.Nincs kedvem újrajátszani négy és fél hónapot,mikor egyébként is befejeztem volna szezon végén a karriert.
Most a változatosság kedvéért valami egzotikus csapatot keresek magamnak.
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?