Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vége a szezonnak,amit kellett megtettem.Ahol elindultunk,mindent be is húztunk.A Szuper Kupa,a bajnokság,és a kupa is a miénk lett.
A szezon második fele már unalmas volt,csak azért imádkoztam,hogy a légiósaim ne sérüljenek le.Ebben szerencsém volt,de az indonézek hullottak,mint a legyek.Február elejétõl fogva egyszer sem tudtam az eredeti felállásban játszani,legalább egy sérültem mindig volt.Tavasszal pedig kb. 10 meccset az asszisztensre bíztam.Már nem volt hangulatom a 21 hulla közül állandóan kiválogatni azokat,akikben még volt valami élet.
Meccsek.
Tabella.
Az Ázsiai Konföderációs Kupa negyeddöntõi majd szeptemberben lesznek,és idén már végre szabadságra mentek a játékosok.
Anyagilag rendben vagyunk,bár kicsit lejjebb vették a fizetési keretet.De a még elérhetõ 17k így is nagyon sok.Az öt jó légiósom megvan,indonéz játékos meg úgysem kér 2k-nál többet.
Jó szezon volt,mindenki happy,csak én nem érzem túl jól magam.Innen nem fogok tudni elõre lépni,ha 10 bajnokságot nyerek,akkor sem.Ezután mindig figyelem az üres állásokat,és jelentkezni fogok,nem várom tovább a sült galambot.
Ez az elb....ott bugos sorsolás még a végén keresztbe tesz nekem.Márciusban 11 meccsünk volt,áprilisban és májusban 12 lesz.Ez 35 meccs 3 hónap alatt,ami egyszerûen nem normális.Közben december,január,február hónapokban több hétig nem játszottunk,pedig a válogatott meccs sem volt.Folyamatosan 2-3 naponta játszunk,a keret jó része félhalott.Április elején sérülések miatt nem tudtam összeszedni egy csapatra való épkézláb játékost.Most csak egy sérültem van,de az egész keret 65-80% közötti kondiban van.Ráadásul sem orvost,sem fitness trainer-t nem engednek igazolni.

Az Ázsiai Konföderációs Kupa csoportból már továbbjutottunk,de a Maldív-szigeteki, Indiai,Hong-Kong-i csapatok ellen ez nem nagy dolog.
Meccsek.
Tabella.
Confederation Cup.

Ez a Konföderációs kupa is csak púp a hátamon.Másfél csillagos a reputációja,éppúgy mint az indonéz ligának.A kutyát nem fogja érdekelni,ha meg is nyerem.Pedig valószínûleg megnyerem,mert vietnami,szíriai,ománi,jordániai,meg kirgiz csapatok vannak még versenyben.Az elsõ egyenes kieséses kör után a negyeddöntõ 4 hónap múlva következik,ami szeptemberben lesz.Arra a szezonnak már régen vége,és elvileg mindenkinek szabadságon kellene lennie.
Az egész sorsolás egy káosz.Már alig várom,hogy leléphessek innen,de lemondani nem akarok.De már látom hogy nehéz lesz kínai,vagy koreai ajánlatot kapnom.
Zenszkij
<#guluszem1>

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Wtf?<#levele>
Ezzel az indonéz bajnoksággal az SI nem áll a helyzet magaslatán.Nincs nyári szabadság,halomra sérültek az emberek,mikor a tengerparton kellett volna üdülniük.A Szuper Kupa a semmi közepén,két hónappal a szezon vége után,és 71 nappal az új szezon kezdete elõtt.Idén egy hónappal késõbb is kezdõdött a szezon,mint tavaly.10 nap szünetek vannak két meccs között,utána meg 3-4 naponta kell játszani.
A szerzõdésekre is állandóan figyelni kell,mert random idõközönként jár le szinte mindenkinél.Ha valakivel nem hosszabbítok jó elõre(vagy nem akar hosszabbítani),annak a szezon kellõs közepén jár le,aztán el is tûnik egyszerre.Igazolni persze nem tudok helyette,mert akkor nincs átigazolási szezon.
Szóval ennél azért illett volna jobban megcsinálni,mert ez mégiscsak saját adatbázis,nem valami netrõl leszedett szemét.
De legalább kárpótol,hogy nem kell idegeskednem az eredmények miatt.Öt normális légiós,és megy minden,mint a karikacsapás.Mert az indonéz játékosok minden csapatnál egy kaptafára készülnek,különbség nincs közöttük.Egyforma selejt az összes.Most jutottam fel,és a 6.helyre vár a média,de a fõnök elvárja a bajnoki címet.Megkapja,mert direkt sem tudnám elrontani.
Neked is.Jó látni,hogy a Lazio ilyen jól szerepel.
Darthmushroom
Gratu!

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Darthmushroom

Lazio elsõ szezon

Viszonylag könnyû szezon volt, féltávig a Juveval nagy harcba voltunk még vezettek is, de sokkal többet hibáztak mint mi a tavasszal úgyhogy viszonylag simán lettünk bajnokok. Annyit sajnálok h a 100 gól nem lett meg, de sajnos szezon végére leült a bajnokságba a támadó játékunk. Az EL-ben hatalmasat meneteltünk, 49 gólt rúgva nyertük meg a sorozatot a Valencia elleni döntõben. Mivel hamar 2 gólos elõnyre tettünk szert simán megtehettük h kontrára építsünk a meccsen. Nem kérdés h Candreva lett a legjobb idén bár a végére Õ is leült egy kicsit, mellette a nagy öreg Klose villogtatta még a tudását.

Deltras FC. 2013-2014.

Könnyû volt,semmi nehézséget nem okozott beérni elsõnek.A három csoport elsõ és második helyezettje,azaz 6 csapat,két hármas csoportban tovább játszott a feljutásért.Ezen is könnyedén túljutottunk,ezzel a feljutás már zsebben volt.De ezután még egy bajnoki döntõ következett,a másik csoport elsõjével.Ott is nyertünk,így a 2.Liga bajnokai lettünk.Két évvel a kiesés után megyünk vissza a Szuper Ligába.
Meccsek.
Tabella.
Rájátszás.
Bajnoki döntõ.
Az kicsit meglepett,hogy csak három játékosom került be a szezon csapatába.Hadi,Adinata,és Kasiadi.
(Hadi középpályásként gól,és gólpassz király lett,és az év játékosa.)
A kupát is könnyedén nyertük,csak az elõdöntõben volt elsõ osztályú ellenfelünk.
Kupameccsek.
Ez a klub második kupagyõzelme,1994 után.

Még télen hoztam két kallódó kínai srácot,1,és 2.Valamint jött még Lucau,aki a francia 4.ligában játszott legutóbb.Ezek az emberek indonéz szemüveggel világklasszis játékosok.Most szerencsére kereshetek melléjük még kettõt,mert a Szuper Ligában már 5 külföldi lehet a csapatban.
Sok félnivalóm ott sem lesz,mert megnéztem a bajnok Arema keretét.A három legjobb játékosuk:
Igbonefo.
Bustomi.
Meiga.
Öt jó légióssal kizárt hogy gondjaim legyenek,mert ilyen indonéz játékosaim nekem is vannak.Most 3,5 fél hónap szünet,október közepén pedig indul az új szezon.Amiben a kupagyõzelem miatt már az Ázsiai Konföderációs Kupa is a programban lesz.Ott a hozzánk hasonlóan gyenge ligák csapatai szerepelnek.(Kuvait,Jordánia,Üzbegisztán,Irak,Szíria,etc)
Anyagilag stabil a klub,helyi szinten meg a gazdagok közé tartozunk.
Finances.
Clubs finances.
Jelenleg van 20k elérhetõ fizetési keretem,ami csillagászati összeg,mert itt még senki nem keres 1k felett.De nem is a fizetés a gond,hanem a liga,és a klub szörnyû reputációja.(De ez csak tény,nem panasz,mert tudtam hogy mire vállalkozom.)
Az átlag nézõszámunk 7106 volt(a stadion 35 ezres),és van 2985 bérletesünk.Itt is lenne még hová fejlõdni,de különösebben nem érdekel.Tovább várok egy kínai ajánlatra,reményeim szerint a nemzetközi meccsek majd segítenek.És az indonéz Szuper Liga egy szinten áll reputációban a kínai 2.ligával,ami már biztató.Valamint most betöltöttem a Dél-Koreai két ligát is,ami decembertõl lesz aktív.Ferde szem az is,és így késõbb több mozgásterem lesz.
Köszönöm a figyelmet.
Tono34
Az szép, még anno többszörös BL gyõztes voltam velük :)

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

Az remek, de a testvércsapatot így megszórni?! Higuaínnak nem szóltak a két csapat közötti jó barátságról? :)

Zenszkij
Nem rossz az. Én a Kayserisporral 2020-ra BL gyõztes lettem.

Darthmushroom
30 forduló után 4.kek

Tono34
Catania 3. ? Nagyon jó :)

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

Darthmushroom
tessék nápolyi, rámentek már a gólarány javításra. Higany 6 gól... csak nekem nem akar az összejönni pedig Candreva volt 5nél már idén.

Az MLSZ indonéz megfelelõje nem egészen komplett.Már kétszer is azt hittem hogy vége a szezonnak,de mindig elõvarázsolnak egy-két meccset a semmibõl.
Most meg bejutottunk a kupadöntõbe,de a meccs majdnem egy hónappal lesz az elõdöntõ után.
Kihirdették az új büdzsét is,pedig még vége sincs a szezonnak.
Indonéz liga? Na egy ilyenhez kell sok kitartás, csak magamból kiindulva néha már a törököt is unom. Talán ezért is tolom mostanában ritkábban a game-t.

Mindkét Napoli verésért hatalmas dislike. :D Am meg grat Candreva szörnyüzem módjához. :)

Darthmushroom
no comment... március közepén :D

Darthmushroom
szegény Napoli, idegenbeli 1:6 után itthon is öttel vertük õket :D Benitezt a meccs után el is zavarták :D

Darthmushroom
rákönyöklök a szóközre és haladjunk, am végül 5 verességük lett zsinórban az mi meccsünkön kívül. 12 pont elõny 11 meccsre szóval remélhetõleg ez behúzva lehet menni az EL gyõzelemért.

Hát igen,néha nem árt megnézni a tabellát.<#smile>
Darthmushroom
ránézek a tabellára 9 pont elõny mondom micsoda?? nézem Juve megvert minket de azon kívül 4 veresség az elmúlt 5 meccsén. fel se tûnt h mivel õ szombatonta játszik :D

Darthmushroom
elkezdõdött a tavaszi hadjárat ami miatt már töröltem Lazio mentést..
Lazio 0:3 Milan ->olasz kupába, nekik minden összejött nekünk semmi
Lazio 0:2 Milan -> emberhátrányba egész meccsen simán kikaptunk
Juve 3:0 Lazio -> kulcs emberek hiányába esélyünk sem volt.. ráadásul itt is jött a piros lap

Darthmushroom
*féltáv idézõ jelbe mert csak az év ért végett

Darthmushroom
féltávnál. A veresség természetesen a szokásos most úgy is meg leszel sz*patva meccs volt, elõnyrõl a semmibõl megfordítják a meccset, mi meg utána 20 lövésbõl kaput se találunk.

Meggyõzõ.A bajnokságban is ilyen jól megy?
Darthmushroom
Azért azt hittem ettõl nehezebb lesz a csoport. Valenciában sikerült döntetlen játszani de úgy h egész meccsen emberhátrányba voltunk de úgy is 3 gólt rúgtunk.

Darthmushroom
LOL az öreget jelölték aranylabdára :D bár nem értem miért nem inkább Candrevát

Egyszerû játék a foci.Mióta a fiúk magukévá tették a taktikát,csak nyerünk.
Meccsek.
Tabella.
Taktika.
A csodacsatáraim pedig:Adinata és Kuswaha.
De a csapat esze Hadi.Kár,hogy nem fiatalabb pár évvel,mert folyamatosan romlanak az egyébként fantasztikus értékei.
Most kezdõdik az átigazolási szezon,megpróbálok hozni 3 légióst.Sajnos egy fél csillagos ligába nem lesz könnyû.
Zenszkij
gondolom azt jelentheti, hogy fociklub :D

zyndar
Mi ez a sok Pers.... :)

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Kösz.És így állunk most.
Egy embert meg éppen most raktam átadólistára.Azért,mert ismeretlen menedzser vagyok,még nem jelenti azt,hogy a nyúl viszi a puskát.Egy kulcsjátékos(!) nem kaphat 5,2-es osztályzatot.Ha meg igen,akkor fogja be a pofáját,és fogadja el a büntetést.Nem fog itt senki a fejemre nõni,az biztos.

A betöltött 4 liga(indonéz 1-2,kínai 1-2)+Kelet,és Dél-Kelet Ázsia,az most 28 ezer játékos.De az advanced setup beállításai miatt ez késõbb akár 95-100 ezer is lehet.Több ligát csak akkor töltök be,ha majd tovább akarok állni.Addig marad ennyi,amíg Kínából át nem települök Mexikóba,vagy Dél-Amerikába.Persze akkor meg kitörlöm az Ázsiai ligákat.Igazán sok akkor lesz,ha Európába jövök,de az még nagyon messze van.Lényeg az,,hogy öröm nézni ahogy hasít a gép.

Közben találkoztam néhány furcsa dologgal.A szerzõdések össze-vissza vannak,mindenkinél máskor jár le.Van akinek májusban,másnak júliusban,vagy októberben.
Az is megér egy misét,hogy már a harmadik emberem fázott meg,pedig az egyenlítõ majdnem itt van a pálya fölött,és 25-30 fokban játsszuk a meccseket.
zyndar
Az szép, sok sikert hozzá. Hàny játékos van betöltve?

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Volcanor
Until we(they...) score:

The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.

Na jó EZ undorító volt...

80. percben kihasználtam az utolsó cserémet is, hát persze hogy szivat a játék...

Én is megkezdem a VB meccsek közötti idõ eltöltését.
Ismeretlen edzõként,jelentéktelen futballkultúrával rendelkezõ országban szerettem volna kezdeni,és ott sem a legmagasabb osztályban.A gép végül összeboronált az Indonéz 2.ligás Delta Raya Sidoarjo-röviden Deltras FC.csapatával.A Sidoarjo nevû 2 milliós város Kelet-Jáván található.Nincs messze Komodo,a varánuszok szigete.A média egyébként az 5.helyre vár bennünket,és a fõnök sem várja el tõlem a feljutást.A 2.liga itt három csoportos,és az elsõ kettõ jut be a második szakaszba.Gondolom ez valami rájátszás akar lenni.A keretben pedig max 3 külföldi lehet,de jelenleg csak egy van.Doumbia.De az egész társaság egy NB3-as csapat játékerejét sem éri el.Az indonéz futballt pedig annyira nem jegyzik,hogy még a Szuper Liga gyõztese sem indulhat el az Ázsiai BL-ben.Valami konföderációs kupa van a sehol nem jegyzett ligák gyõzteseinek.

A klubról semmi különöset nem lehet tudni.De nem is érdekes,mert nem itt fogok megöregedni.Országon belül nem megyek sehová,de ha Kínai ajánlatom lesz,dobbantok.Egyenlõre csak ez a két ország van betöltve(+NB1 view only).De a terv az,hogy Kínában próbálok meg nevet szerezni magamnak.Késõbb betöltöm a mexikói,argentin,brazil ligákat,mert Ázsiából arrafelé veszem majd az irányt.A legvégén pedig jöhet Európa.

Sunday league footballer múlttal kezdtem,ami elég nagy sértés Schaffer(Spéci)Alfrédra nézve.Mert ha a csapatomról nincs is mit tudni,de róla aztán igen.Játékosként 7 bajnoki cím.Magyar,német,osztrák,csehszlovák bajnok.Kétszeres magyar gólkirály,mindkétszer Európa legjobb góllövõje(akkor még nem létezett aranycipõ).Edzõként német bajnok(Nürnberg),magyar bajnok(MTK-háromszor),csehszlovák bajnok(Sparta Praha),osztrák bajnok(Austria Wien),olasz bajnok(AS Roma).Nem mellékesen VB ezüstérmes a válogatottunkkal 1938-ból.Majd megélte a Dachau-i koncentrációs tábor felszabadítását,de nem sokkal késõbb a szervezete feladta a harcot.Majd megpróbálok odafigyelni,hogy ne forogjon a sírjában.
Darthmushroom
harmadjára is bele kezdtem egy Lazio mentésbe :D pár meccs:
Szuper Kupa, , Bologna, Napoli, Roma. Látszik h kedvenc a csapat mert nagyon megy velük :D

És azért csökken a scouting knowledge,mert ha x helyen régen járt scout,simán elfelejti.De ha van pl. egy orosz edzõd,akkor Oroszország örökké rajta marad a térképeden.
Ha lesz egy brazil+argentin edzõd,azonnal kizöldül Dél-Amerika.
zyndar
Az a skandináv keresés része volt :D

grönlandon hány inuit wonderkidet találtál? <#alien>
zyndar
A scouting knowledge hogy csökkenhet? Folyamatosan dolgozik mind a 9, különbözõ területeken.
Illetve azt sem értem, hogy Dél-Amerika miért szürke? Betéve ismerjük az egészet.

LasDen
nyugalom van :)

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

zyndar
Rendes bannert a népnek!

Elkészült a gépem,tápcsere,belsõ winchester csere,minden szép és jó.(Csak a 30k kiadás nem hiányzott.)
Közben volt négy napom átgondolni,és a Coventry mentést nem folytatom.Nincs kedvem újrajátszani négy és fél hónapot,mikor egyébként is befejeztem volna szezon végén a karriert.
Most a változatosság kedvéért valami egzotikus csapatot keresek magamnak.
Zenszkij
ezt a bannert meg sürgõsen takarítani kell

Zenszkij
LOOOL, ez mekkora, ilyet még nem láttam, mivel Maldini visszavonult, így a gólja érvénytelen :D

Darthmushroom
Ilyen másnál is elõfordul? nálam meg nem adott gólok 70% kiírja h Maldininek se adnak meg egyet :D

Ugyan ez volt nálam is. Nem baszott szét az ideg, á dehogy. Meg is utáltam egy ideig az femet :D