Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Nekem meg névnapom van ma 😄
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Ha jól csinálod 7 év után már bõven EL topcsapatnak kell lenni. Az elsõ négy évben még én is tartottam a csapatot, magyar mag, öregebb de nagyobb nevek stb stb, de ez hosszú távon nem mûködik. Igazolj brazil, argentin és észak-afrikai (tunézia, algéria, egyiptom stb.) U válogatottakat. 2019-ben már klasszis fiatalokat kellene generálnia a gépnek, akiket 1-2 M euróért el tudsz hozni, és ha van négy-öt ilyen kezdõd akkor agyonverhetsz bárkit. Az öregeket meg el kell felejteni.
Pl ilyeneket keress (nálam 50 fölött rúgott egy szezonban összesen)
hosszú-hosszú idõ után újra folytatom a kis Fradi mentésemet fm 12-ben.
elég erõteljes csapatátalakításba kezdtem, szerkezetet is váltottam, eddig jónak tûnik a dolog. A korábbi 4-2-3-1-es dolgot egy szélsõk nélkülire cseréltem. 4-3-1-2/4-3-2-1 attól függõen hogy ki az ellenfél illetve a srácok formája is döntõ. Szintén ellenféltõl függõen a 3 középpályás az vagy 2 szervezõ 1 labdaszerzõ vagy forditva.
2019 környékén járok, el tudtam hozni Allagurit a Mainzból, kicsit öregesen, de a támadószekcióban azért elég szépen mocorog.
Az új felállással csupán annyi a baj, hogy hiába piszok stabil a csapat, nem nagyon vannak gólzáporos meccseink. 15 meccs után valami ilyesmi volt a gólkülönbség - 20/2
Tehát nagyjából 1-2 gólokkal jobb vagyok, erõs labdatartás, és sajnos a gólkirálysághoz sok közöm nem lesz, mindig más lövi a gólokat.
A bl elúszott, el csoportkör féltávnál tart, saint etienne, stuttgart, rosenborg, a továbbjutás meglehet.
Korábban is mindig álmélkodtam a beszámolókon, nekem sajnos nem nagyon jön össze ez a 10 év alatt csináljunk bl gyõztest egy angol negyedosztályú csapatból dolog, de szép lassan azért épitkezek, otthon már verhetetlen vagyok, a nemzetközi kupa még túl nagy falat.
Az igazolásokkal vagyok igazából bajban, hétvégén lehet rászánom az idõt és keresek néhány 28 év körüli kész játékost, túlságosan fiatal a keret, tele van 20 éves brazil, argentin up válogatottakkal meg afrikai srácokkal. A legöregebbek sincsenek még 30 évesek Allagurit leszámitva. Már szezonok óta azt szeretném hogy egyben hagyom az egész bandát és nem variálok semmit, csak hagyom hogy fejlõdjenek, de mindig jön valaki akire azt mondom hogy kell 😄
A másik terv az szintén ehhez kapcsolódik, hogy az u19-et fel kéne tölteni, hiába jó az edzõközpont meg minden, de egyszerûen nem nagyon akarnak jönni a fiatal magyarok, errõl olvastam korábban, hogy nem is nagyon kell számitani ilyesmire, mert szépen beárazták az országot a játék készitésekor.
Magyarositás is jó lenne, de nem nagyon találni olyat aki tényleg jobb lenne mint egy 20 éves brazil. 1-2 azért van, balhátvéd posztom évekre megoldott egy magyar sráccal, van pár 16 éves, egy 17 éves támadó már El-ben is bemutatkozott, elég jól tolja. Adorjánt is megvettem még az elején a liverpooltól, alapember, de nem akar hosszabbitani sajnos, pedig igy is övé a legnagyobb fizu.
Felemás a csapat kissé, mert a fiatal tehetségek mellett az évek óta ott lévõk azok tényleg piszok jók (a legelején megvett afrikai hátvédemet évek óta vinné a lyon, mu pl.)
Majd hétvégén próbálok pár képet is összehozni
Meccsek.
Tabella.
A három éve egyeduralkodó Guangzhou sehol nincs.Tavaly egész szezonban kaptak 25 gólt,ezt most 13.forduló alatt beszedték.
A BL is sima,pedig azt hittem szenvedni fogok.Szezon elõtt meg is lepõdtem,mikor a Confidence-nél megláttam,hogy el kell érnem az elõdöntõt.Úgy látszik a fõnök többet tud,mint én.Már nincs japán csapat versenyben,koreai is csak egy,a tavalyi gyõztes Szöul.Van viszont 3 kínai.
BL csoport.
A negyeddöntõk párosítása.
Az elõzõ szezonhoz képest annyi változott,hogy hoztam néhány nagyon jó fiatal kínait.(egyet meg éppen most figyelek)A hülye csapataik meglepõen könnyen,és nagyon olcsón engedték el õket.Ami külön jó,mert nem tartozunk a leggazdagabb klubok közé.Viszont a hátterünk kiemelkedõ,és nem csak Ázsiai szinten.Clubs finances,és a Facilities.Idén már talán én is kapok egy-két jó ifit.Majd decemberben kiderül,mert itt akkor jönnek elõ.
Egy kis technikai segítséget kérnék a spanyol ligához (fm 2011). A season update júli 10, míg a transfer window elsõ napja még bõven június. Így az elõre levajazott igazolások kapnak egy plusz csíkot a karrier statba 0/0-val. Ez elég szarul néz ki és idegesítõ is. Az editor ehhez nem enged hozzányúlni. Ha vkinek van erre gyógymódja, akár link formájában (mert keresem, de nem találom), akkor piszok hálás lennék.
Köszönöm!
The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.
Közben elcsakliztam a bajnoktól a játék legjobb kínai kapusát.Nem tetszett neki,hogy a légiós miatt keveset védett.Nálam sokat fog védeni,mert a másik kapusom egy vicc.
A fõnök pedig az új szezonra szerényen megjegyezte,hogy csak a bajnoki címet fogadja el.Cserébe simán elfogadta a junior coaching újbóli fejlesztését.Az már excellent,a youth recruitment pedig well established.A következõ az lesz,hogy a YR is extensive legyen.De már így is miénk az ország legjobb nevelõ klubja.Csak nem tudom,mennyi hasznom lesz belõle.Nem hiszem,hogy öt évig itt maradok.
Ismét hiába voltunk partyba a Madriddal. 4 meccs 3 pont 2:7s gólarány, ez eldõlt, itthon nagyot kell majd a Galatával küzdeni a 3.helyért, legalább egy döntetlen biztosan kell.
A kapusom minden labdára úgy jött ki, hogy biztosan üresen hagyja a kaput a támadónak.
The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.
Vége is az elsõ szezonnak.A 2.hely nem rossz,de a vergõdõ csapatok ellen ezután jobban kell játszanunk.De az igazsághoz hozzátartozik,hogy Lippi igen jól dolgozott,és a Guanghzou jobb csapat,mint mi.Jobb kínaiakat kell igazolnom,ha akarok valamit.
Meccsek.
Tabella.
Az osztályzatok alapján a három legjobb emberem(nem véletlenül a légiósok).
Eninho.(a szezon legjobb játékosa,és a legjobb idegenlégiós)
Rafael Coelho.(gólkirály)
Ismoilov.
Az év menedzsere pedig én lettem.
A statisztikák alapján 8 gólt szereztünk szögletbõl,ezzel holtversenyben elsõk vagyunk.De ami dühítõ,hogy kaptunk 9-et,és ennél többet csak a tök utolsó Wuhan szedett be.A falra tudnék mászni ettõl,de semmit nem tudtam tenni ellene.
Februártól kezdõdik az új szezon,és a BL is.Utóbbival kapcsolatban vannak fenntartásaim.Az Ázsiai gigászok a Koreai és Japán klubok.Az itt parádézó Guanghzou például egy hetest kapott a Szöul-tól.BL-fa.
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
Guangzhou gólrekord.
Csakhogy mi ennél hárommal többet rúgtunk.
Viszont ami szomorú,hogy a Guangzhou gyõzelmével végleg elúszott az esélyünk a bajnoki címre.Hozzánk jönnek az utolsó fordulóban,de az már semmit nem számít.
Working with youngsters-Csak az ifinél dolgozó orvosoknál szükséges.
Adaptability-Csak külföldinél kell,különösen akkor,ha nem ismeri a nyelvet.(Az összes staff-ra vonatkozik.)
Egyébként pedig mindent megtalálsz ITT.
Egy jó physio-nál mit érdemes nézni? Csak a physiotherapy-t vagy esetleg valami mást is figyelni kell? Köszi! 😄
viszont ha valakit érdekel, akkor az privátban tárgyalja meg vele. köszi 😊
A kérdésem az lenne, hogy szabad-e itt ajánlani egy új játékot? Van egy hivd meg a barátodat akció, és egy óriási nyereményjáték. Elég jól állok,de szükségem lenne az extra ticketekre is.
Én meg újra próbálkozom ugyanazzal a kínai csapattal,csak most egybõl velük kezdtem.Az eléggé meglepett,hogy a beállított edzéssel mindenki elégedett.Mert elõzõleg ugyanezt az edzést a 36 emberbõl 27 túl erõsnek tartotta.Akkor most hogy is van ez?
Nem vártam h verjük meg a Reált, de lefocizzuk õket és erre simán kikapunk.. elõzõ meccs is zseniális volt 2:0ról 2:3ra otthon kikaptunk a Fio ellen. BL-be már csak a 3. hely lehet a cél mivel a City is megvert itthon, bár a Galata otthonában nyertünk.
Én meg továbbra is azt veszem észre,hogy Európán kívül az SI nem nagyon figyelt a részletekre.Kínában egy rakás 20 éves srác van 10-11 éves játékos múlttal.A 30 éves meg mintha 25 éves korában kezdett volna el futballozni.
Igazolásoknál már elkezdtem olaszosítani a keretet, Zivkovic még elõzõ szezonba lett lekötve szóval csak olasz érkezett. A vezetõsség jó fej volt fejleszti az edzés lehetõségeket, pálya fûtést is csinált bár ezt nem nagyon értem hogy, mivel nem saját stadionba meg miért csak mi fizettük. Utánpótlásnál is mindent egy szinttel feljebb emelet így már az egyik legjobb Olaszországban a mienk. (karrier elején is teljesítette) Az öreg Panzer pedig megnyerte nekünk a két szuper kupát: Olasz, EU. szuperkupa.
Már az indonéz ligában is észrevettem,hogy valami nem stimmel az adatokkal.A világ összes játékosánál,a karrier statisztikáknál volt egy Algéria Pro League sor.Még a PL-ben is,pedig Anglia be sem volt töltve.Íme.
Aztán amikor Kínába jöttem,feltûnt az is,hogy az elõzõ,indonéz állásom nincs benne a karrier történetemben.Helyette azt írja,hogy idén februárban a Watfordhoz igazoltam,majd 65461 évesen szögre akasztottam a csukát.Ettõl persze még vidáman teszem itt a dolgomat,pedig már augusztusban járok.
Most meg az egyik légiósom 8 év után megkapta az állampolgárságot.A vicc csak az,hogy 23 éves,és az elõdöm hozta ide másfél éve.Ez önmagában csak jó nekem,mert felszabadul egy plusz légiós hely,de akkor is aggaszt az egész.
Ez a karrier megy a kukába,mert nem játszhatok így tovább.Bármikor jöhet egy crash.A terveimet nem adom fel,kezdek egy újat,ugyanezekkel a tervekkel.Csak ezúttal Indonézia nélkül,mert gyaníthatóan onnan cipelem a bugokat magammal.
Meccsek.A vonal alatti eredmények az enyémek.
Tabella.
Az új szezonra már egész mások voltak az elvárások.Az 5.helyre várták a csapatot,én is megelégedtem a felsõházas helyezéssel.(Egyébként már az elõzõ szezonban is az 5.helyre várták a csapatot.Nem csodálom,hogy kirúgták az elõdömet,mert ez egy igen erõs csapat,minõségi légiósokkal)
Szezon elõtt nem is igazoltam senkit,csak kiszórtam a selejtet.Nyáron azért hoztam két kínait tartaléknak.Most félidõnél vagyunk,és a 2.helyen állunk.
Meccsek.
Tabella.
A nálam már megszokott taktika,ami itt jól is passzolt a csapathoz.Mindössze két szélsõtõl kellett megszabadulnom.
A kupából azonnal kiestünk,ahogy bekapcsolódtunk.Nem volt szerencsénk,rögtön megkaptuk a két éve egyeduralkodó Guangzhou-t,ráadásul idegenben.
Sajnos éppen amikor ide érkeztem,6 helyet bukott a liga a ranglistán.Az összes kínai klub pofozógép volt a BL-ben,meg is látszik az eredménye.A koreai,és a japán 2.liga is elõbbre van rangsorolva.Ligák ranglistája.
Mivel az elsõ négy csapat indulhat a BL-ben,az a minimum,hogy ezt elérjem.De még nem mondtam le a bajoki címrõl sem.
Az anyagi helyzetünk okay,de folyamatosan veszteséget termelünk.Finances.Ez legyen a fõnök gondja,részemrõl tartom a fizetési keretet,többet egyenlõre nem tehetek.
Contract offer.
Information.
Facilities.
És azt várják tõlem idén,hogy stabil középmezõnybe vezessem a csapatot.
Tabella.