Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Már kezdi a trükköket az fm.24 fokos melegben megfázott Ahjupera.Mi lesz akkor a négerekkel télen?
Darthmushroom
jubileumi 10. évbe meg van a 4. BL győzelem. McDermott idén is szörnyeteg módban játszott, 21 gól a BL-be azért elég impresszív 😄 bár idén sok lett a kihagyott 11s, amit nem is nagyon értek mivel 5 pontot csökkent 1 év alatt ez az értéke.

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

zyndar
Sok sikert, kíváncsi vagyok az új taktikára.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Darthmushroom
hihetetlen ez a tavasz.. oké modena kimákkolt, lefocizott a juve torinoba belefér. de h előnyből 4-5 lövésből 2 full ugyanolyan meccsen megver a Verona meg a Samp is 3:2re az már felb*sz... 35 bajnokin 39 gólt kaptunk hát ez nem bajnokhoz méltó, előző bajnokságban 26t kaptunk egész évben.

Most én sem variálok az editorral,a youth rating is marad 68.Két változás lesz csak,a Liga Kupát töröltem,és lesz tartalékcsapatom,mert az hiányzott.Teljesen új taktikát is csináltam,ami most fog debütálni.Eddig direkt passzos,két csatáros,támadó felfogásban játszottam.Most kontroll,rövid passz,labdatartás,egy csatáros taktika lesz.Valahogy így képzelem el.Sajnos a csapaton nem nagyon tudok variálni,pedig muszáj lesz.Nincsenek szélső hátvédek,és egy DM is kellene.El kell zavarnom jó néhány embert,mert a fizetési keret a plafonon van.
A betöltött országok listája.De ez csak a jéghegy csúcsa.Az összes elérhető afrikai ország be van jelölve az advanced setup-nál,+ Dél-Amerika és az USA.
Így állnak jelenleg a pénzügyek,és a háttér.A média az 5.helyre várja a csapatot,a főnök is megelégszik a felsőházzal.Én nem,de elfogadtam.Pénzt akkor sem kapnék,ha bajnoki címet ígérek.Majd kiderül,mire leszek képes.
zaki
A Juves karrieremben, amit 2042-ig vittem el, az elso 2 bajnoksagban 2X kaptam ki csak, elso veretlen szezonom 2022/23-ban volt, 2030/31 es 2033/2034 kozott 4 evad alatt 2X kaptam csak ki 😛 29 ev alatt 4X sikerult veretlenul megnyerni a bajnoksagot.

Amugy eleg durva ebben a mentesben a magyar bajnoksag. 8. legererosebb liga, 1 csapat automatikusan a bl csoportkorben van, 1 a selejtezoben, de sokszor van 2 csapatuk a blben. Magyar kupa rang reputacioja 5. helyen van, meg az olaszt is megelozi 😄

Diosgyornek 45 ezres uj stadionja van, Haladasnak 30, Mezokovesdnek 19, Videotonnak 32k-s... 😄 Viszont a Fradi mar evek ota stabil MB2es csapat... 😄

Pedig gyari ertekek vannak beallitva, nincs buzeralva semmi. Jo volna eljutni ilyen szintre a mostani Fradis karrieremben. Viszont a valogatott fortelmes, alig van par ertelmesebb jatekos.

Magyar bajnokok:

Haladasnak volt egy durva idoszaka 😄

zaki

Darthmushroom
nálam megint nem lesz veretlen szezon.. 25.fordulóig bírtuk ott kimakkolt a 15. Modena...

Zenszkij
Nem, Te a Haladással nyomtad 😄. Ami a röhej, h 9 év után 2 csapatunk indul a BL-ben, ráadásul csoportkörben. 9 év után az UTE lett előttem a bajnok. A játék eldöntötte, hogy ideje egy kis változatosság az NB1-be. 95%-os bajnokságot produkáltak, minket is megvertek idegenben, persze hatalmas mákkal. Sebaj, üde színfoltot hozott, hogy nem csak a Fradi a bajnok. Cserébe rá egy évre 100%-al hódítottuk vissza a trófeát és bevertük a BL serleget is 😊.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Ha már szóba hoztad az Újpestet,kezdek velük egy karriert.Úgyis szinte mindenki csak a Fradival játszik.
zaki
Shit, kozel volt a BL donto, remelem nekem is osszejon hamarosan... 😞

Ennek ellenere a kovetkezo evben is a 2. selejtezokorben kezdunk, lol.

zaki
Haha, kiesett a Gyor a 4. ev utan (es vissza se jutottak), utana meg az Ujpest 😄

Csacsi
Ez talán azért van, mert az AI sokkal jobban reagál a TE megoldásaidra. Ebben a verzióban nincs csoda tatkika, amit letölt az ember..és működik. Itt minden számít....szó szerint minden....írhatnék rengeteget, hogy én hogy játszok, de ezt érezni kell. Van egy alap taktikám....de az változik ellenféltől függően. Például egy 3-5-2-es hadrend ellen mást játszom, mint egy 4-4-2 ellen. Függ a csapatmoráltól..az ellenfél kulcsjátékosaitól. Például volt, hogy egy nagy csapatot úgy vertem meg egy kisebb csapattal, hogy a megszokott jobbhátvédje el volt tiltva...a második számú sérült volt...így egy ifi volt kénytelen ott játszani. Egyszerűen csak állítottam, hogy azon az oldalon erőltessük a támadást..és kihasználva az ellenfél gyenge pontját azon az oldalon gyors kontrákkal megnyertük a meccset. Vagy például a meccs előtti edzés sem mind1. Vagy ha a sztárjátékosod...éppen rossz paszban van, akkor jobb egy tehetséges ifi helyett aki jobb kedvében van. És meccs közben is reagálni kell az ellenfél változtatására. Végre nem az van, mint eddig volt, hogy egy jól összerakott taktika ellen az ellenfélnek nem volt nem volt esélye..és lehetett a space nyomkodni végig...meg fiatal játékosokat keresni.

Ha tudsz angolul bővebben itt olvashatsz.....és meríthetsz ötletet.
http://www.mypassion4footballmanager.com/2014/07/football-manager-match-analysis-preparations.html

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Szycsu
Most komolyan, meglepődsz azon, hogy kikapsz a Lille-től? 😄

Les Dogues

Zenszkij
Hazai porondon ilyen Mezőkövesd, Pápa, Gyirmót hulladékok ellen nem elég motiváltak a fiúk 😄.

Zenszkij
Az semmi, idegenben verem a Juvét 2-1-re, meg a Man Cityt 2-0-ra, a Madridot 1-0ra, erre hozzánk látogat a Gyirmót és lenyalunk 😄. BL döntőben verem a Monacot 1-0-ra. Két napra rá a kupadöntőn 0-0 a Pápa ellen, tizenegyesekkel vesztünk. LOOOL

Darthmushroom
Reméltem is h tényleg meglesz az aranylabda. vicc lett volna ha nem Ő nyeri.

olasz, német, angol, francia, spanyol, mind a 3. ligáig.
Darthmushroom
Komolyan néha nem értem ezt a játékot. Előző évben 6 gólt kaptunk a bajnokságban január közepéig, erre idén 4 bajnokin 8t. És persze a papíron legerősebb ellenfél Milán nem rúg gólt nekünk de a többi meg sorban. Parma, Palermo 3t,3t a Pescara meg 2t.

De legalább pozitívum is van, McDermott úgy folytatja ahogy tavaly abbahagyta. Ráadásul a vb-n Angliát vb győzelemig vitte 9 góllal, természetesen gólkirály és a legjobb játékos is Ő lett. Ha így nem nyer aranylabdát akkor soha.

zaki
Nem semmi, grat... En csak almodozom egyelore bl dontorol, habar ott vagyok a nyolcaddontoben iden is (5. ev) Nalad milyen ligak vannak bejelolve?

Nekem a 100%-os bajnokság a Halival 2024-ben sikerült,de még egyszer már nem jött össze.
A BL-döntőkben viszont én pont az angolok ellen kínlódtam.Kikaptam kétszer az MU-tól,és egyszer a Chelsea-től is.Az olaszok ellen több szerencsém volt.Két győzelem a Juve ellen,és egy az Inter ellen.
én meg végigvertem európát erre kikaptam a lille ellen a bl döntőben... 😞 igaz, meglepően erős keretük van és az utóbbi két évben ők voltak a francia bajnokok. ellenben végre összejött a veretlen szezon a bajnokságban. (2028/29) eddig hat bl döntőt játszottam, kettőt elvesztettem (at.madrid, lille) négyet megnyertem (man. city és man. utd. 3x!) angolok ellen megy csak úgy tűnik... 😄
zaki
Imadom ezt a jatekot. 5-1-re nyerek a 4. Haladas ellen idegenben, ezutan 5-2-re megverem a Man Utd-et idegenben a BLben, kovetkezo meccsen otthon a 15. Ujpesttol kikapok 3-1-re. I love this game.

Hát igen, mikor először játszottam magyar csapattal, nem is tudtam hogy lehet állítani a youth rating-et, így a Fradi-val 2029-ben kaptam meg az első olyan magyart aki befér a kezdőbe és egy BL döntőben is merem játszatni... :/

Lehangoló tud lenni hosszú távon,hogy magyar csapattal,magyar bajnokságban nincs értelmes magyar játékos.A 15-ben viszont megint hagyom eredeti beállításon.Jöhet az afrikai gyerekek kereskedelmi méretű importja.Még egyszerűbb is lesz,a hülye szabályaink miatt.Csak az advanced setup kell hozzá,meg 4-5 jó afrikai scout.Két magyar meg talán megint befér a csapatba tartaléknak,mint a 13-ban.
Zenszkij
hozzá kellett nyúlni 😄, román szintre emeltem, de még így is szökő évente egyszer generál értelmeset

nyócegy

zyndar
Mindenki megpiszkálta a magyar youth ratinget? 😄

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

zaki
En most kezdtem el az 5. szezont, es 50 m font van a penztarcamban mar 😄

zaki
Jonak tunik, gondolom sok koze nincs Kriston Attilahoz 😄DD

zaki
Heti 150k fontert en is vigyorognek xD

Zenszkij
igaz, ráadásul 3 éve zsinórban bajnokok, unalmas így 😊

Darthmushroom
akkor inkább Feyenoord 😄 akkora tömeg karrier az ajax h hihetetlen... "mert jó az utánpótlás képzés.."

Zenszkij
Mivel a Fradinál teljesítettem a küldetést és 75 millió euro is van a bankban, ezért kezdek egyet az Ajaxszal. Megsajnáltam őket, mikor a bl-ben oda vissza 0-4, 4-0-al vertem őket 😊.

Zenszkij
Én csak egy képet mutatnék. Kriston. A biographyjában ott van minden lényeges 😄.

Szuper a srác.
Korábban csináltam gif-et én is is,akkor vettem észre,hogy változhat a játékosok pofalemeze.Mielőtt leigazoltam komoly volt,azóta meg vigyorog.
zaki
Persze csak 27 eves korara 😄

zaki
Fradiba beferne <#worship>

zavbal
Nocsak, kivel fut össze az ember Marseille napos városában...
Kösz. Megkeresem és kipróbálom.
Darthmushroom
akkor szerez jó assistot és bízd rá.

am ha nagyon nem megy próbáld ki a taktikámat, fmkockák csoportban jó páran megköszönték mert nagy meg kisebb osztályú csapattokkal is müködik.

Természetesen,bár nem igazán tudom mit mondjak nekik. Nem mindig kapok vissza zöld visszajelzéseket tőlük.
Darthmushroom
beszélsz a játékosokkal a meccsek előtt meg közbe meg után? már mint nem az utasítások hanem a motivációs beszédekre gondolok

Ezeket már mind megpróbáltam. Szezon elején 3 taktikával kezdek. Amire megkezdődik a szezon már 60-70%-ban ismerik a taktikákat. Az első 3-4 meccsen összejön a 9-12 pont, aztán mintha eltörne valami, csak vereségek, és 0-0-ás döntetlenek legjobb esetben.
A legbiztatóbb taktikákat mindig egy új karrieren próbálom ki. Egy sem működik igazán. Próbáltam már más ligákban, egyszer a Barcával is csak hogy lássam, hogy ott milyen. 3 tiki-taka taktikát próbáltam ki, egy sem működött.
Valamit nagyon elb@szok, csak azt nem tudom mit.
Darthmushroom
ha meg nagyon felhúz egy eredmény csináld azt mint én mentesz és kilépsz majd másnak tiszta fejjel folytatod.

meg am is te látod a meccseidet h honnan meg hogyan kapsz gólt, te neked kéne tudni h min csiszolgass. mert letölthetsz akármilyen taktikát az nem a te csapatodra van készítve valamennyit változtatni kell rajta. de nagyon nem megy próbáld ki az én régi taktikám, bár szélső nélküli de asszem a chelseabe még így is jó lehet mert mindenki szinte univerzális játékos. (counter mentalitástól nem kell megijedni a jobb labdabirtoklás miatt van)

Darthmushroom
ne váltogass állandóan taktikát, mert nincs idejük megtanulni. hagyd hadd játsszák meg igazolj úgy h akkor a letöltött taktikádnak megfelelő játékosok legyenek. rossz meccse meg mindenkinek van, pl. most 9. szezonba januárig 6 gólt kaptam Lazioval de utána meg 4 meccsen 9t vagy előtte szezonba a szezon végén 4 meccsen 13t.. van ilyen, valóságba is van rossz szériája a csapatoknak. fm 12 meg ne hasonlítsd az ideihez mivel ez már attól összetettebb,kb. a classicnak fel meg az ideibe a 12.

karrier elején rakd be mind3 slotba a taktikát max más mentalitással h szezon elejére betanultabb legyen, úgy hátha jobb lesz, meg egy két rosszabb eredménytől nem kell megriadni. főleg angliában ahol sok jó csapat van, pl. bournemouth mentésembe világverők voltunk de a stoke otthonába csak kikapni jártunk.

Valaki pm-ben tudna egy kis segítséget nyújtani?
Egyszerűen nem boldogulok ezzel az FM14-el. Sehogy sem jön össze amit szeretnék.
Itt többeteknél is látom, hogy képesek több éven keresztül is sikeresek lenni egy klubbal( pl.Lazio, Stade Rennes, Fradi, Venezia stb.), és nem is nagy klubokkal BL-t nyerni. Én a kib@szott Chelsea-vel nem tudok elérni semmit. Egy kurv@ taktika sem megy, hiába töltöm le a már 150.000-szer kedvelt FM taktikát, akkor sem akar menni. Ha magam csinálom a taktikát, az kitart néhány meccsig de aztán 3-4 gólt kapok utána sorban. A korábbi FM verziókban simán tudta nyerni bajnokságot 3-4 éven keresztül, ugyanígy BL-t. Ebben a verzióban összesen nincs annyi trófeám mint a tizenkettesben egyetlen karrierben.
Aki bármi segítséget, tanácsot, tippet, vagy akármit tud adni az kérem írja meg.
Darthmushroom
mellékesen 9 góllal VB címhez segítette Angliát (nem az én irányításom alatt) és így természetesen a VB legjobb játékosa lett!

Darthmushroom
mellékesen 9 góllal VB címhez segítette Angliát (nem az én irányításom alatt) és így természetesen a VB legjobb játékosa lett!