Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mukodik,probaltam.
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
Lesz egy kis időm én belevágok egy ilyenbe... MTK-nál jó a keret, magyar mindenki, no meg velük úgysem játszik senki! 😊
www.smart-bus.hu
Egyébként van abban ráció,amit mondasz.Minden olyan országban jó lehet egy ilyen karrier,ahol "normálisak" az ifik.A top ligákban meg egész egyszerű lenne megcsinálni,valamiért mégis ritkán látni ilyen karriert.Előfordulhat,hogy a későbbiekben egy török kis csapattal még kezdek egy ilyen karriert.Szegény csapat a legalsó ligából,csak hazai edzők,és játékosok.Bár elérni az első osztályt ott sem túl nehéz,de amikor majd jön a Fener vagy a Galata 6 klasszis légióssal,meg 5 török válogatottal,az már kemény.A török ifik jók,de nem brazilok,ezerrel kell fejleszteni.És nem lesz elég 7-8 jó török,ha nemzetközi szinten is akar valamit az ember,kell legalább 15.Egy ilyen karrierben látok fantáziát.Ráadásul nem kell betölteni a fél világot,elég Hollandia,Svájc,Ausztria és Németország.ahol sok a kettős állampolgárságú török.Villámgyorsan pörög a játék is.
Végül is jó ötletet adtál,köszönet érte.
www.smart-bus.hu
Viszont jó érzés,hogy a rengeteg ráfordított időnek hála,nincsenek komoly nehézségeim.Győzni pedig nem unalmas.Ha kínlódnék,az elég nagy szégyen lenne ennyi tapasztalattal.Abban is biztos vagyok,hogy csak információgyűjtésre több időt fordítottam,mint néhányan a játékra.
Szóval motivációs gondjaim akadnak,de a győzelmekkel nincs problémám.Szándékosan csak nem csinálom rosszul a dolgomat.És még így sem vagyok képes mindent megnyerni.Ha összeadnám például a BL döntőket,az idei játékban legalább annyit veszítettem,mint amennyit nyertem.Még mindig van hová fejlődni,de igyekszem.
Nem vagyok Újpest szurkoló,igaz Fradi sem.De ellendrukkere végképp nem vagyok senkinek.Ez játék,a valóságban meg minden magyar sikernek tudok örülni.Haladás szurkoló vagyok,de 20 éves koromban sem szidtam a Zetét.Most meg ahhoz képest is toleránsabb lettem.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
A zebrákkal első 6 meccsen nem tudtam nyerni, hagyományos 4-4-2-t játszva ez a taktika nekem sosem működött FM2013-ban. Vezetőség kicsit bosszús is volt, mert utolsó helyen álltam 2 ponttal, viszont most beálltam kontrára és 4/4, így a középmezőny elején vagyok talán egy 5. hely elcsíphető még. Scoutok meg nem igazán találnak játékosokat, Görögországban, Törökországban Svájcban egyetlen egy játékost nem találtak, Portugáliban is csak egyet az is horvát. Alsóbb ligákban is csak 1 játékos, valamint hazai ifi bajnokságban is csak egy tehetség tűnt fel, ez több, mint gyanús.
Véget ért az első szezon,nagyjából azt kaptam,amire számítottam.
Meccsek.
Tabella.
Az új taktika jónak tűnik,mind a 30 meccsen mi birtokoltuk többet a labdát.Bár nem mindig tudtunk mit kezdeni a fölényünkkel,de ez a gyenge játékosok hibája,nem a taktikáé (gondolom én).Volt egy 17 meccses veretlen sorozatunk,és még egy 10 meccses kapott gól nélküli szériát is felállítottunk.Remekeltek a védők,a legmagasabb osztályzatokat mégis a támadó hármas kapta.A szezon legjobb játékosa Simon lett,a gólkirály pedig Ahjupera.
A kupában minden mellőzött ember lehetőséget kapott,csak a döntőben játszottak a "legjobbak".Végül majdnem elbénáztuk a döntőt a Pápa ellen,de a 113.percben kaptunk egy 11-est.Ahjupera berúgta,így ez is meglett.Ahhoz képest,hogy már a 2.fordulóban majdnem kiestünk,nem rossz teljesítmény.
Kupameccsek.
Most,hogy vége a szezonnak,ez a csapat szinte úgy ahogy van,megy a levesbe.Suljic,Antón,Juanan még egy évet marad,esetleg Balajcza bácsi is kap még egy szezont,és elüldögél a padon.A többire nincs szükségem,mennek a piacra.Kaptam egy kevés pénzt,jöhet egy rakás free player.Az eddigi 2M-s szponzori pénz is a duplájára nőtt.Összesen csak 20k-t költöttem,mert egy egész jó U21-es menedzsert kivásároltam a szerződéséből.Igaz,hogy ificsapatom nincs,mert az összes regen az érkezésük napján már távozott is.De legyen jó az edzés,ha majd megjönnek az első tehetségek.
Szponzorok.
Büdzsé.
Az átigazolási keretet átcsoportosítottam,így most 81k lett a bérkeret.Ezzel már lehet valamit kezdeni.A háttér is folyamatosan javul.Duchatelet nem nagyon akart fejleszteni és szívózott velem,de amikor visszautasítottam az új szerződést,másodjára meggondolta magát.A junior coaching,és a youth recruitment nem érdekel,mert jó magyar ifikről nem álmodozom.Azért később azt is normális szintre hozom,de nem prioritás.
Facilities,és a clubs finances.
Az új szezonban már mindenki előtt egyértelművé kell tennünk,hogy ki az úr az NB1-ben.A BL csoport szép lenne,de egyenlőre még csapatom sincs.Minden attól függ,hogy milyen embereket tudok idehozni.Európából még nem mehetnek ki a scoutok,tehát még eléggé beszűkült a látómező.Azért így is rengeteg már a scout riport,valahogy csak megoldom.Sokszor megjártam ezt az utat,nem nagyon tud már meglepni az fm.(A bugokat kivéve)
Köszönöm.
Meccsek,és a tabella.
Az MK-ban még állunk,bár a Csákvár ellen vért izzadtunk,és csak hosszabbításban jutottunk tovább.(Kész életveszély ez a Csákvár,sima 2-0-val verték ki az előző körben a Fradit)
A keretet télen nem bolygatom,az NB1-hez bőven jó.Majd nyáron lesz nagy mozgás.Pár ember kivételével mindenkit elzavarok.Öt külföldi scoutom van(orosz,ukrán,román,lengyel,horvát),jönnek a riportok rendesen.A komplett staff is repül majd.Szinte mindnek lejár a szerződése,és senkit nem marasztalok.De ezzel már előre szaladtam,először be kell húzni a bajnokságot.
am tudtommal rég nincsenek csődbe a valóságba se legalább 1-2 éve. persze ettől függetlenül biztos van még adóságuk.
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Az más kérdés,ha hirtelen előkerül egy-két szponzor,de ahogy az fm,úgy az én meglátásom szerint is ez bizony csőd.Itt szó sincs arról,hagy az adósságot átvállalta egy bank,és havi részletekben kell törleszteni.A játék indításánál legalábbis így áll a helyzet.Az fm viszont rugalmas és általában mindig "kitalál" valamit,ebben lehet bízni.Jön egy új chairman a második szezon előtt,vagy előkerül egy sok milliós szponzor,és el van intézve a dolog.
A keret az eredeti,senki nem jött.Ha mindenki egészséges,ez a kezdő.Az eddigi meccseink,és a tabella.Lassan haladok mert minden meccset kielemezek,és az időm is kevesebb.Sok értelme talán még nincs nagyítóval nézni a meccseket,de hátha felfedezek tendenciákat.Ez a taktika még új nekem,de majd akkor lesz tényleg érdemes figyelni a részletekre,ha "normális" játékosaim lesznek.A szélsőkkel nagyon elégedett vagyok,pedig sasszemmel figyeltem,nem önzőznek-e.Suljic 6,Simon 8 gólpasszt adott eddig,és aminek örülök,hogy nem akarnak gólt rúgni a szögletzászlótól.Eddig tehát egész jól mennek a dolgok.A Pápa ellen balszerencsénk volt,talán a Kaposvár elleni 2-2 bosszant a legjobban.Balajcza beütött egy szögletet a 89.percben.Idióta.
Cegléd,Ajka szintű reputáció,8M adósság,gyenge játékosok,semi-professional státusz,1 csillagos edzés,1000 átlagnézőszám,etc.A csőd miatt nem lehet sem személyzetet,sem játékost igazolni.A legértékesebb játékosuk 60k,részidős szerződéssel.Ráadásul 145 euro a max fizetés,amit enged a vezetőség.Amíg tart a csőd,addig iszonyú nehéz meló a Boavista.
Az első osztályban azonnal profi lesz a klub,megnő a reputációjuk,a játékosok értékei,lesznek szponzorok.Akár az egész keretet el lehet zavarni,és feltölteni free brazilokkal,mert ők hazainak számítanak.Pofonegyszerű benntartani őket,mindig van pár harmatgyenge csapat.3-4 éven belül meg el lehet(kell)érni velük a Benfica szintjére.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
A bajnokság pedig mindjárt a rangadóval indult,és a 92.percben fordítva győztünk.Ami azt illeti,nem sok biztatót láttam,bár a taktika még messze nincs begyakorolva.Nyolc felkészülési meccset játszottunk,mind gyengébb csapatok ellen,hogy a morál jó legyen erre a meccsre.Úgy tűnik,ez bejött.
Azért itt is van egy furcsa bug.19 éves játékos,és 1984 óta az Újpest játékosa?A statisztikája szerint meg 2012-ben jött.Idegesítenek ezek a hülyeségek,mert így nem lehet nyugodtan játszani.A 2072 óra alatt amit már lejátszottam,annyi baromságot láttam,hogy az már frusztráló.
Na mindegy,holnap innen folytatom.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi