Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
@Gomba: ahhoz képest, hogy kb. a 14. helyre várhattak, szerintem igencsak túlteljesítettél. A Bayern meg meglepően sok gólt kapott 😊 Nálam nyomták azt a 4-1-4-1et és ilyen 17 kapott góllal hoztak le egy-egy szezont.
@korbin: Ott nálad valami nagyon beragadt az advanced beállításoknál. Miket pipáltál be az indításkor?
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Hertha BSC 1.szezon
Az elért eredménnyel maximálisan elégedett lehetek, de azért csalódott is vagyok mert az őszi teljesítményünk alapján ebben a szezonban akár több is lehetett volna. Sajnos a csapat, főleg a védelem nem tudta az nyújtani mint az ősszel, az akkor kapott 22 gólt 33 követte a tavasszal ami rettentő sok. Ráadásul a csapat teljesen kipukkadt a szezon végére mivel az utolsó 7 bajnokin mindössze 5 pontot sikerült ami rettentő kevés főleg h a meccsek nagy része a közvetlen riválisok ellen volt. Így nem is meglepő h végül sikerült lecsúszni az utolsó BL-t jelentő 4.helyről is. A kupában szépen meneteltünk az első komolyabb ellenfélig, aki a Dortmund lett az elődöntőben, bár jól tartottuk magunkat a hosszabbításban csak sikerült kiesni.
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
A bajnokságot simán nyertük, de ez alap elvárás volt.
A BL viszont már ennél is meglepőbb eredményt hozott. Hozzáteszem, hogy szerencsémre CR nem játszhatott a döntőben sérülés miatt.
És akinek nagyrészben köszönhetem a sikereket, az élete formájában játszó Tevez.
Mindezek mellett a kupa és a szuperkupa győzelem már csak hab volt a tortán.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.
www.smart-bus.hu
Engem most más idegesít.Mikor kezdtem a Hali karriert,betöltöttem 23 országot,advanced beállításokkal.Ez induláskor 57000 ember volt.Közben ahogy teltek az évek,jó néhány országra már nem volt szükségem.Töröltem 12 országot,és hozzáadtam négy másikat.De nem hogy kevesebb lett az ember,hanem érthetetlen módon felugrott 182000-re.Szenvedtem,mint az állat.Szeptember 1,január 1,de főleg a válogatott meccsek alatt fél órákat gondolkodott a gép.A következő szezonra már csak 10 országot hagytam meg,de még mindig 113000 a játékos.Ezzel már nincs gondom,de az advanced beállításoknál valami el lehet [email protected] nem lenne elég erős a gépem,már kukázhattam volna ezt a karriert.
Érdekességként megnéztem,mi történne,ha csak az NB1-et hagynám meg.Csekély 77000.<#confused>#confused>
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2014.12.28. 18:13:32
ilyen meccsek kikészítenek.. h lehet egy 5:0s meccsen 3 gólt kapni.. 22 meccsen kegyetlen a 34 kapott gól főleg h ebből tavasszal van 12.
Érezhető a támadójátékon, amikor ő pályán van.
FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/
Jarstein
Van der Bergh, Langkamp, Brooks, Ndjeng
Hosogai
Schultz, Skjelbred, Beerens
Mukhtar
Schieber
A korábbi, de ez annyira nem jött be:
Kraft
Plattenhardt, Heitinga, Brooks, Pekarik
Hosogai
Schultz, Skjelbred, Ronny, Beerens
Kalou
Ronny egyébként jól játszik, ha pályán van, de most én is a fiatal Mukhtart favorizálom. Miatta játszom AMC-vel. Heitinga elég gyenge, aki viszont tetszik, az a japán Hosogai. És Schieber is nagyon él erősebb csapatok ellen defensive forwardként.
Utoljára szerkesztette: Sysfox, 2014.12.28. 16:49:52
Kraft
Plattenhardt-Heitinga-Brooks-Pekarik
Kimmich-Skjelberg
Savitsky-Mukthar-Kalou
Schieber
Idegenben: az AMC helyett DM és akkor védelem előtt Kimmich és akkor középpálya Skjelberg+Cigerci
Mainz 3:1 Hertha -játék képe alapján simán fordítva kellet volna lennie
Hertha 2:2 Hannover- a 18.forduló alatt 7 pontot gyűjtő csapat is 2:0ról vissza jön
Felix Bastians, Genki Haraguchi, Peter Niemeyer, Alexander Baumjohann és Sandro Wagner is átadón van, de senkinek sem kellenek. Sokat is keresnek, a fizetési keretem a maximumon, de nem tudom csökkenteni. Valakit már ingyen elengedtem, hogy legyen mozgásterem.
Utoljára szerkesztette: Sysfox, 2014.12.28. 16:11:14
Eredmény: Hertha - Köln 2:0
g: Mukhtar, Kalou
Kellene még pár ilyen eredmény, és szavam se lenne.

Hiába játszom nagy tempót, a játékosaim töketlenkednek, nem passzolnak, forgolódnak, az ellenfél érdekes, hogy tud egyből passzolni. A védelem sokszor mintha nem is létezne, az ellenfél minden passza embert talál, minden lövésük gól.
Fogalmam sincs, mit fogok kezdeni ezzel, lehet, kicsit átvariálom a taktikát, mert ez a gyors letámadás és kontra nem megy nekünk.
Hertha helyzetjelentés féltávról: miután magunk mögött hagytuk a nyeretlen szériánkat a csapat elkezdett visszaesni és bár becsúsztak döntetlenek, hazai pályán nagy %ban buktuk el a meccseinket és számomra is hatalmas meglepetésként a két "óriás" is lefeküdt este aludni (Dortmund,Bayern) így nem kis meglepetésként a 16.helyen megyünk a téli szünetre. A mutatott játékunkat nem mondanám kiemelkedőnek (a sok vereségen is látszik) de legalább eredménytelenek (és reménytelenek) vagyunk.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
sajnos idén nem sikerült a bl-ben továbbjutni a csoportból, 3. helyet szerezve az el-ben folytathattuk, ahol aztán a schalkét és a t'ham-et kiejtve a legjobb nyolc közé kerültünk, ott pedig hiába voltunk sokkal jobbak a milannál mindkét meccsen, a visszavágó hosszabbításában bekotortak nekünk még két gólt...
kulcsemberek: sisto, jovic, hazard, overgard, bakkali, sörensen, banggaard
tavalyhoz hasonlóan idén is veretlenül nyertük meg a bajnokságot
Utoljára szerkesztette: geo91, 2014.12.27. 20:19:50
???
Te azért van kevés scout igazolási lehetőségem, mert pl. a brazilokat nem látom. Értem.
Szerintem rosszul írtam ezt az attribute maskingot. Úgy van állítva nálam, hogy NEM látszanak az értékek, csak felderítés után. Eddig sohasem játszottam így, mindig látható volt minden. Most próbálom ezt ki, így nehezebb. Mert végül is, honnan a fenéből ismerne egy Hertha menedzser egy dán második ligás játékost?
Utoljára szerkesztette: Sysfox, 2014.12.26. 17:23:15
már 10x ezt csinálja
2.Nincs sok értelme a 100%-ot hajszolni,mert a világ jelentős része érdektelen figyelés szempontjából.Minek scout például Óceániába,a Közel-Keletre,esetleg Kanadába,Indiába,vagy Kelet-Afrikába?Akkor kellene 40 scout,akiket fizetni kell,és nagy részük egyetlen értelmes riportot sem adna 20 év alatt sem.Nem a mennyiség számít,hanem a minőség.Vannak kiemelt területek,azokra érdemes koncentrálni.Sőt oda KELL koncentrálni.Az is természetes,hogy a százalék ingadozik.Ahol nincs rendszeres figyelés,az a terület/ország egy idő után újra felderítetlenné válik.Ha a scout eltölt egy évet pl. Argentínában,akkor azt az országot megismeri,ergo növeli a százalékot.De ha továbbáll,Argentína szép lassan újra eltűnik a megfigyelt területek közül.Ezzel együtt értelemszerűen visszaesik a százalék is.Jó megoldás erre a roaming scout,ha be van állítva neki egy régió.Dél-Amerikánál maradva,elég oda 4-5 jó Dél-Amerikai scout,akik folyamatosan járják a kontinenst.Csak nem szabad őket onnan máshová engedni.És kell nekik a magas adaptability érték is a judging PA mellett.
Az Attribute masking opció használata pedig nem nehezíti a játékot,hanem kimondottan előny.A játékban lévő összes játékos minden értékét rögtön láthatóvá teszi.Ezt egyébként csak külön figyeltetéssel lehetne elérni.Te erre azt mondod,hogy reális,de az SI más véleményen van.Szerintük egyetlen menedzser sem ismerheti a világ minden játékosát.Ideértve például a Kongói U20-as csapatot,vagy a litván másodosztály kiesőjelöltjének utolsó cserejátékosát.Nem mindenben értek velük egyet,de ebben igen.
Ettől függetlenül most én is használom.Tavaly 20 szezon,és a klasszis magyar scoutok mellett is tele volt az NB1 olyan 25-30 éves magyarokkal,akiket ők sem ismertek.Olyan játékosok,akik ellen rengeteg meccset játszottunk,de annyi infóm volt róluk,hogy akár Izlandról,vagy a Marsról is jöhettek volna.Na,ezt már én sem tartottam reálisnak.Elvégre a soros ellenfél mindig figyelés alatt van,csak jobban kellene ismernem őket,mint a Maláj 2.ligában játszókat.
2. A játék generál új játékosokat, a régiekből visszavonulnak, folyamatosan változik az arány.
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
Pár dolog ugyanis nem tiszta. De akkor meg is kérdezem:
1. Elkezdem a játékot mondjuk 60.000 játékossal. Ugye most már nincs a régi játékos-keresés, a scoutingnál csak azokat látom, akiket felderítettek a felderítőim? Tehát addig nem lesz mondjuk Argentínában játszó játékos a listában, ameddig el nem megy oda egy scout? Mert jelenleg kb. 12.000 játékost látok.
A World Scouting felment 20%-ra, de most megint visszaesett 15%-ra. Ez mitől van? Állandóan ott kell lennie a scoutnak? Kell tartanom 30 scoutot, hogy lefedjem a világ nagy részét?
Amúgy a korábbiakkal ellentétben most aktív nálam a player attribute masking, így reálisabb a játék. Igaz, nehezebb is.
Pár napja kezdtem egy új karriert a Lille-el.
Igazolások.
A BL-selejtezőben a Feyenoord-ot 10-3-mal búcsúztattuk, majd jött a Leverkusen a főtábláért:
1. meccs
2. meccs
EL-csoport.
EL-menetelés.
A döntőben a szokásos szögletgóllal + oldalról elvégzett szabadrúgás, 2-3-an befutnak ellenféltől a kapu elé, tőlünk senki típusgóllal nyertek.
A hazai kupákban viszonylag korán búcsúztunk, annyira nem is érdekelt, bár a vezetőség ki volt akadva miatta.
Bajnokság.
Év csapata.
Statok.
Origi.
Sajnos összes 4-5 hónapot hiányzott, de így is termelte a gólokat.
Golden Boy.
de Graca.
Sisto.
Odegaard.
és az ő rekordjai.