104786
A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
Blum #82828 Elfogadtak menedzsernek a csodalatos Estadio Heiliodoro Rodríguez López stadionba.
Vagyis az uj csapatom a CD Tenerife S.A.D
[Hat meg akkor milyen S.A.D lesz a csapat,amikor leesik nekik,hogy kit valasztottak vezetojuknek :D] -
Blum #82827 Kosz,ramferne valami sikerelemeny :) -
00mate #82826 Sok sikert a spanyol földön! -
Blum #82825 Kirugtak a Kaposvartol :S
Nem tudom,hogy tortent-e mar ilyen valakivel itt a topikban,mindenestre en nem lepodtem meg. Utolso 6-8 meccsen 1 (vagy 2?) pontot szerezni nem tul acelos teljesitmeny. A szurkolok elfordultak a klubbtol,jatekosoknak nem volt kedvuk jatszani,egy vacak Megye 2-ben szereplo csapatot is csak 1 gollal vertunk meg.
Aztan jott az Ujpest elleni meccs,1-0-ra kikaptunk (mi rugtunk 3 kapufat...),kieso zonaba csusztunk es visz'latas.
Nem az en vilagom az NB1 ugy nez ki. Sot...egyelore maga a jatek se.
Na de nem csuggedtem el,ugy nez ki megyek a spanyol 3. osztalyba,majd talan az jobban fekszik. Mindenesetre sokat tanultam ebbol a pofonbol
-
Rudee #82824 Nyugati csoport a csapatokat elnézve azért nehezebbnek is tűnik. -
00mate #82823 Nem feltétlenül nehéz. Több mindentől függ szerintem: pl. hogyan tudsz igazolni, mennyi ligát tudtál betölteni stb. Én feljutottam első évben a Pálhalmával, igaz, -250k veszteségem van( pedig 2-300k euróval a fizetési keret alatt voltam :/ ). Igazoltam egy-pát magyart, de a jó része külföldi volt. :) -
Igen, három év kellett hozzá nekem, persze biztos hogy sokan hamarabb meg tudták volna csinálni. Igazából szerencsém se volt, minden évre volt egy csapat akit nem tudtam volna szinte sehogy megfogni, meg pár hibát tudom hogy elkövettem még, ami már nem fért bele. De azért azt is hozzátenném hogy nekem annyira nem fekszik az idei játék az új patch-ekkel, ez is biztos közrejátszik.
Egyébként annyira nem is bánom hogy csak most sikerült, kicsit reálisabban is fest hogy nem jutottam fel mindjárt az első évben, meg így most sokkal nagyobb az elégedettség részemről :D
Szóval ha gondolod vágj bele egész nyugodtan szerintem, lehet hogy lesz amikor hajat tépsz tőle, de az ilyen karriereknek is megvan a szépsége szerintem :) Meg aztán neked lehet könnyebben menne, ezt nem tudhatod előre. -
lechero #82821 Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy... 3 évbe telt, mire elérted, hogy a Veszprém feljusson az NB1-be? Azért kérdem, mert szeretnék kezdeni a Szegeddel egyet, de nem gondoltam, hogy ilyen nehéz az NB2... :S
Sok sikert a Veszprémhez! -
Zenszkij #82820 Nekem is volt egy Partizanos karrierem az FM 2011-ben. Nagyon élveztem, szerintem jól választottál! Sok sikert Neked és a többieknek is. -
Nagy Grat, a Fradis karrieket szívesen olvasgatom :)
Meg persze Grat a Dortmundhoz meg a Partizanhoz is :)
Zajlik Veszprémben az átigazolási időszak, a védelmet szinte teljesen lecserélem, és egy ezen a szinte talán nagy fogásnak nevezhető Gyepes Gabit is sikerült idehoznom, reményeim szerint ő lesz a védelem új vezére. A keresgélés pedig folytatódik, a csatársoron egyelőre nem hiszem hogy változtatni kéne, de 1-2 ember a középpályán még elférne. -
lechero #82818
Az első szezon igazán könnyűnek mondható volt, megszorongatni egyik ellenfél csapat sem tudott a bajnokságban!
A kupát sajnos elbuktam, Red Star kiejtette a csapatot, igaz, főleg a tartalékok játszottak, valamint 1-2 U19.
A Bajnokok Ligájának főtáblájára könnyedén bejutottunk, azonban az erős csoportból nem sikerült tovább jutnunk. Egyetlen nagyobb győzelmünk a Bayern München elleni otthoni győzelem.
A következő szezon célja a bajnokság és a kupa megszerzése, valamint legalább 3. helyen végezni a BL csoportkörben.
Meccsek1, Meccsek1
Igazolások
Statisztika a bajnokságról -
Rot #82817 engem általában a játékok elején a kihívás vonz csak és csupán, mivel érzelmileg elég kevés csapathoz kötődök. főleg, minthogy leginkább alsóbb ligás csapatokkal szoktam kezdeni, ott meg aztán tényleg csak az esélyeket nézegetve választok (meg kicsit nevek alapján, van amelyik egyszerűen jól cseng :D). -
Nagy grat, ígéretesnek tűnik a csoportkörben elért eredmény! :) Kár, hogy a BL nem jött össze, de majd a következő szezonban. A játékosok is hozzák a szintet, így tovább! ;)
-
Rudee #82815 *olyannal -
Rudee #82814 Olyannak nem is szabad kezdeni. Valami kötődésnek kell lennie, különben mi értelme lenne. -
realfan91 #82813 Én akkor vagyok így, ha általában egy csapathoz érzelmileg semennyire sem kötődök. Vagy jön egy rossz széria, vagy a borzalmasan gyenge játékosok és színvonal felidegelnek. :D Meg azért sem játszok iylen huszadosztályú csapatokkal, mer nem igazán vonz. :D -
Rot #82812 Nagyon szép teljesítmény, grat hozzá, meg a szezonértékelőhöz is. Olyan jó olvasni az ilyeneket. :)
Mi közben a Pálhalmával már kezdjük az NB1-es szezont, de valahogy egyre megy el a kedvem tőle. Nem is tudom igazán, miért. De persze azért belekezdek a bajnokságba, aztán lehet a felénél felhagyok a mentéssel, mindegy, akkor max kezdek egy újat. Ilyen vagyok én az fm-el valamiért.
-
Rudee #82811 Találtam a régi mentések közt egy éppen hogy elkezdett Fradisat, azt folytatom ma :)
Még csak október van, új igazolás csak az, akit alapból is szerződtettek ez idáig. -
szép beszámoló, irtó nagy grat!
Én is lejátszottam a Vasassal a 3. évem, de úgy döntöttem, hogy kezdek majd egy nagyobb magyar csapattal, ami -Fehérvár környékiként nem meglepő- a Vidi lett!
Remélem, eléggé kiismertem a játékot ez alatt a csekély 3 év alatt, és természetesen célom egy minél nagyobb és jobb csapat építése . -
Finally :D Am grat, várom, hogy mit ügyködsz jövőre (Y) -
Zenszkij #82808
Befejeztem harmadik szezonomat a Ferencvárossal. Egyre izgalmasabb a játék, hisz szépen fejlődik a klub infrastruktúrája, játékosállománya. Értékelés a spoilerben.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Bevezetésként a bajnokságról írnék pár sort. Idén kevésbé voltunk magabiztosak a hazai porondon. Már első szezonomban - amikor 6. helyre vártak a bukmékerek - is több pontot zsebeltem be a bajnoki címért, mint idén. Minek is köszönhető ez? Egyrészről annak, hogy már több karrierem alatt is azt tapasztaltam, hogy a játék a hivatalosan kiadott 12.2.2-es patchet használva 2-3 szezon alatt kiismeri az alkalmazott taktikákat, ezért kétévente kell azon valamit finomítani. Másrészről pedig a frissen igazolt 16-17 éves tehetségek szerepeltetése volt az ok, ami jelenleg fontosabbnak bizonyult az eredményességnél. Úgy gondoltam eléggé kimagasodok már a magyar bajnokságból, hogy a taktika kiismerése és a fiatalok szerepeltetése ne okozzon gondot, hát nem lett igazam. A bajnoki cím nem volt veszélyben, de éreztem, hogy valami nem úgy működik, jöttek a peches vereségek, döntetlenek. A lényeg, hogy megvédtük bajnoki címünket, amit immár 3 éve őrzünk, továbbá ifjú titánjaim is eredményesen fejlődtek.
A Magyar Ligakupát egy teljesen felesleges és idegőrlő sorozatnak tartom. Ráadásul egy bug miatt a játék minden évben a Ferencvárost az „A” csoportba száműzi a Győrrel, a Haladással és a Debrecennel összepárosítva. A csoportbeosztás csak az első 2011/2012-es évben tér el ettől, később ez a sorsolás konstans marad. Több fórumon is olvastam, hogy ez a 12.2.2-es patch bevezetése óta mindenkinél jelentkező probléma, remélem az FM 2013-ban ezt orvosolni fogják. Mivel tavaly már első alkalommal megnyertük eme dicső kupát, idén nem szándékoztam foglalkozni ezzel a kiírással. Ifik, továbbá a tartalékok kaptak itt szerepet. Így is pontegyenlőséggel estünk csak ki. Micsoda fájdalom. A Magyar Kupa megtartása ugyanakkor már annál fontosabb feladat volt számomra. Itt minden különösebb nehézség nélkül a döntőig meneteltük, ahol a Kaposvár csapatát 2-0-ra verve, második alkalommal hódítottuk el a nemes trófeát. Érdekesség, és számomra igen furcsa, hogy a kupadöntőre igen kevés drukker látogat ki.
A statisztika szerint 23 ezer néző volt a mérkőzésen a Puskás Ferenc Stadionban, de a kép alapján, amint azt látjátok igen kevés szurkoló foglalt helyet a lelátókon. Véleményem szerint a játék kezelhetné úgy ezt a mérkőzést, hogy nem a Népstadionba szervezi évről évre a döntőt, hanem elvinné azt például Győrbe vagy Székesfehérvárra, ahol ezzel a nézőszámmal is teltház lenne a stadionokban. Sokkal jobb hangulata lenne az összecsapásnak. A hazai menetelésből ennyit szerettem volna kiemelni, meg a tényt, hogy idén először kaptunk ki az Újpesttől, sajnos pont hazai pályán 2-3-ra, egy olyan meccsen, ahol semmi nem jött össze. Ugye ismerős?
A nemzetközi kupaszereplés idén ismét központi szerepet töltött be a csapat életében. Célom volt, hogy kvalifikáljam a Fradit immár harmadik (karrierem alatt második) alkalommal a Bajnokok Ligája csoportkörébe, hiszen ebben van a pénz, az igazi bevételi forrás, a jövő. Ez sajnos idén nagy bánatomra nem sikerült. Mint azt írtam a játék kiismerte a taktikám és sajnos ezt csak későn vettem észre. A fiúk év elején amúgy sincsenek bombaformában és ez a két dolog lett most a vesztünk. A 2. selejtező párosításomon a Maribor csapata idegenben 3-0-ra megvert. Ekkor már érzékeltem a taktikai gondot és változtattam is picit rajta, de sajnos a hazai 2-0-ás győzelem már kevésnek bizonyult a továbbjutáshoz. Maradt az Európa Liga. Itt viszont sikeresen vettük az akadályt új taktikai utasításaimnak megfelelőn (ezt valamiért a bajnokságban nem alkalmaztam, kíváncsi voltam tényleg kiismerte-e a játék 2 év után a stratégiám, a válasz igen) és a csoportkörbe történő bejutást a csoportgyőzelemmel koronáztuk meg.
Amint azt látjátok óriási győzelmeket arattunk. A Juvét idegenben 1-5-re, a Werder Brement oda-vissza egy-egy góllal ütöttük, az Apoel nem volt ellenfél. Otthon ugyan botlottunk a torinoiak ellen és belefutottunk egy 0-3-ba, de összesítve még náluk is jobbnak bizonyultunk. Büszkén vártuk a sorsolást és kaptuk a Lens-t. Mit mondjak, ennél csak egy nehezebb ellenfelet kaphattunk volna (ugye csoportelsőként a csoport másodikak közül), a Sevillát, de így sem lehettem elégedetlen. Idegenben vért izzadtunk a döntetlenért, otthon hengerültünk, továbbmentünk. Egy újabb francia csapat állta utunkat, a Montpellier, és éreztem ez már húzósabb párharc lesz. Jött is a sérüléshullám, és eltiltás miatt sem játszottak páran az alapkeretből, így hát elfogyott a csapat és kiestünk, de nem vallottunk kudarcot. A Montpellier jelenleg még erősebb, gazdagabb csapat. A Bajnokok Ligája szereplést leszámítva felülmúltuk a tavalyi évet, mert egy körrel tovább meneteltünk az Európa Ligában, így elégedett vagyok. Jövőre mindenképpen BL főtáblára kell kerülnünk a bevételforrás miatt.
Idén az átigazolási piacon is tetemes munkát végeztem felderítőimnek köszönhetően.
Az év igazolásai közül kiemelném Jozef Giertl-t, akit a Nitrától szereztünk meg, és már 2 és fél éve bombáztuk ajánlatokkal, mire végre sikeresen beadta derekát. Hiába no, növekszik a klub hírneve. Ebből a gyerekből még nagy sztárt faragok, ő lesz az új Marek Hamsik. Hovatovább részét képezi ama felfogásomnak, hogy hosszútávon közép illetve kelet –európai nemzetiségű játékosokból (magyar, szerb, román, szlovák, horvát, bolgár stb.. ) összerakott sztárcsapatot szeretnék a Fradiból faragni.
Legnagyobb sztárom Maikol Pastore olasz támadó középpályás/csatár. Ez az ember rohamosan fejlődik, és klasszis szinten teljesít bármikor is lépjen pályára. A Roma, a Nápoly, a Juventus, az Arsenal vinné is, remélem sikerül őt megtartani. Belőle szupersztár lesz 24-25 éves korára.
A másik nagy aduászom meglepő módon nem mezőnyjátékos, hanem a kapusom, a fehérorosz Balakhomskiy. Nagy szerencsém volt, hogy játékjogát sikerült megszereznem. Ez a hálóőr még rendkívül fiatal, de szerintem már bármelyik sztárcsapatban megállná a helyét. Bombaigazolás volt.
Amint látjátok ezek már generált emberkék. Sajnos a magyar csapatok reputációja igen alacsony, ahhoz hogy valódi tehetségeket igazolhasson az ember a játék kezdetén. Egyszerűen, mert senki nem ír alá. De sebaj, így még nagyobb kihívás a csapatépítés.
Végezetül pedig az edzőközpontról írnék pár sort. Legnagyobb örömömre az elnökség edzéskérdésben mindig teljesíti a kéréseimet. Az edzőközpontokat folyamatosan fejlesztjük mind a felnőtt, mind az ifi korosztálynál. Egyre több jó képességű edző csatlakozik a szakmai stábhoz. Jönnek a csapathoz a minőségi megfigyelők, és gyúrók is. Egyre több pénzt fektetünk az utcakölkök felkutatásába.
Erre alapozva remélem sikerül majd igazi magyar aranylábú focistákat kinevelnünk. Egy új Bozsik, egy új Hidegkúti egy új Puskás öcsi jót tenne a magyar válogatottnak is. A sikeres szereplés mellett ez talán még fontosabb célom ebben a mentésben.
Első szezonom értékelésének hozzászólási sorszáma: #82327.
A második szezonom értékelésének hozzászólási sorszáma: #82609, #82610.
-
sas96 #82807 Fyrex -> Nagy grat!! Szép teljesítmény! ;-)
Fisicofan -> Érett már ez a feljutás!! :-) sok sikert az NB1-ben! ;-)
Én meg lassan haladgatok a Bayernnel. Mióta az Újpestes mentésemnek kampó lett, nincs kedvem FMezni...amíg nem találom ki hogy melyik kicsivel kezdjek meg melyik országban, addig bizony marad a Bayern! :-) -
hoppá a kupa meccsek és a bajnoki meccsek fel vannak cserélve tessék így tekinteni őket -
grat Fisicofan és mindenkinek.Külön öröm olvasni ezt a sok magyar karriert.Ebbe belerondítva akkor:
Dortmund II.szezon :
Szép élményekkel hagyom el a Signal Iduna Parkot ugyanis a csapat ebben az évben 2 kupát is begyűjtve remek teljesítményt nyújtott.Itt a bajnokság végeredménye.Idén nekünk jött ki a lépés a Bayernnek nem.Képek a meccsek első illetve a második feléről. A csapat a kupát is behúzta.Egész végig mákom volt minden nagy nevű ellenfelet elkerültem.A menetelésről itt látható a kép.
Idén megmérettük magunkat a Bl -ben is.Selejteznünk nem kellett.Itt a csoport végeredménye. A továbbjutás is döcögős volt a következő körben meg is akadtunk hiszen a Mu kettős győzelemmel kiejtett.A visszavágón a volt Toulouse kapusom kivédte a szememet. Tehát így távozom célom egy minél alacsonyabb osztályú olasz v. francia csapat.Kösz ha elolvastad -
Grat!! -
Blum #82803 Respekt! 
-
Blum #82802 Rendben kosz! :) -
Veszprém FC - 2013/2014 - NBII-Nyugati csoport
Nem is tudom hol kezdjem, talán jobb lenne az elején. Az igazolások elég jól sikerültek, mindenki komoly erősítést jelentett, igazából egyedül Hornyák az aki nem vált be egyáltalán, így a védelem közepe sajnos már megszokottan gyenge volt idén is, a többi poszton nem volt komoly gond a kerettel.
A Magyar Kupa hamar véget ért, de igazán nem is bántam, így csak a bajnokságra kellett koncentrálnunk végig.
A bajnokság elképesztően izgalmas volt, nem ritkán azt gondoltuk hogy már nincs esély idén sem feljutni, de a végeredmény ez lett:
Fordulatosnak mondható bajnoki idény volt, az MTK toronymagasan vezetett ősszel, de tavaszra nagyon hullámzó teljesítményt nyújtottak, az utolsó 6 meccsen 7 pontot szereztek csak. A Paks ennek az ellentettje volt, ősszel hol nyertek hol nem, a tavasz első három meccsén 1 pontot kapartak össze aztán viszont 11 meccset zsinórban nyertek.
Az utolsó forduló is érdekesen telt, mi vezettünk, a Paks 1 ponttal volt mögöttünk, mi a gyenge formában lévő Komlóval, a Paks a Pálhalmával játszott. Mi hamar vezetést szereztünk, ahogy a Paks is, a 60. perc körül néztem, akkor nekik 3-1 volt, mi viszont csak őrizni tudtuk az előnyt. A Paks győzelmében ekkor már biztos voltam, a Komló viszont eléggé nyomult, és Pandur öngóljával végülis kiegyenlítettek a 80. percben, akkor el akartam ásni magamat kb, és nem is sikerült visszaszerezni a vezetést. A srácokat elég rendesen leszidtam az öltözőben, és csak utána néztem hogy a 92. percben egyenlített a Pálhalma Paks ellen :D
Így bár letettem róla, mégis sikerült az első helyen zárni a bajnokságot, és az 1992/93-mas idény után, hosszú szenvedések árán, és a megye 2-t is megjárva, ismét NBI-es csapata lesz Veszprém városának :)
Keret
Meccsek
Játékos statok
Csapat statok -
Rudee #82800 Az attól függ. Vagy úgy állítod be, ahogy látni játszatni szeretnéd őket. Ha van egy megálmodott, vagy inkább fix kezdő, akkor meg azok tulajdonságai alapján. -
Blum #82799 Ezeket az egyenei utasitasokat miszerint allitsam be? -
Rudee #82798 Egyéni utasításokat is nézd át rendesen. -
Pettersson #82797 Azért ennyire ne légy magaddal telhetetlen. Nézegetve a képeket, látszik, hogy lehet és van is affinitásod a játékhoz.
A Kraci meg, azért nem egy világverő gárda. Ahogy látom, ott vagy a középmezőny alján, nem kell rögtön bajnokságot nyerni. Persze mindenki szeretne rögtön nagy sikereket elérni, de ha ott vagy mondjuk a 8.-12. hely környékén a szezon végén, az már bőven-bőven jó! ;) -
Blum #82796 Most en is kileptem par ora jatek utan. Tegnap ejjel meg lelkesen jatszottam a pocsek eredmenyek ellenere is,de most betelt a pohar.
szabi: Jo otlet,kosz! ;) -
énis, van hogy 20 perc alatt rommáver a legutolsó csapat, olyankor lépek is ki villámgyorsan :D -
esetleg szervezz egy barátságos meccset valami nevesincs csapat ellen, ott nyertek x-0ra és mindenki heppi lesz, feltéve ha megdícséred őket. ezzel nő a morál, ezáltal sokkal jobban játszanak majd -
én ha ilyen kilátástalan helyzetben vagyok általában 1 órára kilépek a gémből,mert hirtelen felindulásból képes vagyok nagyon rossz dolgokat elkövetni :D -
Blum #82792 Jogos...
Most ez a taktika mar elegge begyakoroltnak nez ki,de a csapat egyszeruen nem hajlando osszeszedni magat. Gondoltam mar arra is,hogy esetleg az edzoket kene meneszteni es hozni helyettuk komolyabbat,dehat penz hianyaban erre nem sok remeny van. Na mindegy,most elvergodok a szezon vegeig aztan nyaron imadkozok egy kis loveert. :D -
Európa Liga 4. selejtezőkör Fradi-Fulham 2-3
Fulham-Fradi 4-1
tisztesen helytálltunk,lőttünk 3 gólt a kb 20x akkora költségvetésű Fulhamnek,ennyi a lényeg. -
Blum #82790 Ironikus ezt olvasni :DDD -
Szóval még fél évnél sem jársz, de már "rengeteg taktikát kipróbáltál"...
Ez alapból hiba, be kell gyakoroltatni egy jó taktikát, idő kell, amíg elsajátítják a játékosok is, nem szabad össze-vissza váltogatni.
Max legyen 2-3 különböző, amit a match preparation résznél begyakoroltatsz.