104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Rudee
    Technika kell azokhoz.
    A management akármi gondolom arra vonatkozik, ha Ő irányítja valamelyik alsóbb csapatot (tarcsi, Uakárhány).
  • szabii98
    Az azt jelenti, hogy ott ahol a pénzügyi dolgokat intézed, a fizetési keret meg az átigazolási?
  • kosheen
    bocsánat, olyan ideges vagyok h elfelejtettem megkérdezni amit meg akartam. A kócsokat amikor kiválogatom és van az edzés akkor ott nem tudom melyik érték mihez párosítható. persez a támadás, védekezés az megvan.
    Most hogy kezdek belejönni a játékba kirúgdostam végre az edzőimet, kikönyörgtem még párat és újakkal töltöm fel a stábot.
    A shooting és ball controllhoz mit kell nézni?
    A man management és a mental az mire jó?
    vagy van erről egy normális leírás valahol (csak hogy ne itt floodoljak)
  • Rudee
    Majd ha lesz a klub számláján 8-10m € legalább, akkor nem fogja egyből elengedni.
  • szabii98
    Egervári bácsi vissza vonult nálam :D
    egy helycsere Bozsikkal (ETO) aztán most vissza vonul..Sir Alex Ferguson is vissza vonult, Mike Phelan vette át a helyét..durva :D CR meg 3 éve a Chelseanél játszik, 30m euróért vették meg 2011ben
  • kosheen
    hát ez az ami felb.sz hogy piti összegre is azt mondja az elnök hogy húúú el kell adni. Tavaly volt egy srác akit ingyen hoztam, marha nagy fizuért és 3,4 milliáért ment el. Na úgy nem bánnám ha elengedné, de így hogy 18-19 évesen tök alapember, a vkp-nak és irányítónak is tökéletes, 400 euró a fizuja, még 4 éves szerződése van és az értékének a duplájára azt mondja az elnök hogy had menjen hát így marha idegesítő.
    Ott van ellenpéldának a fiatal kapusom. Papíron 150 ezret ér, de a 600 ezres ajánlatokat is elutasítja klub. Ezt így hogy???
    Most már azért se engedem el. Space, ctrl+S, ctrl+L aztán így elvergődök a szezon kezdetéig és lesz.rom hogy ez csalásnak számít :D
  • Rudee
    Ha sokat adnak érte, akkor köthetsz vele 50 éves szerződést is, az elnök úgyis eladja.
  • kosheen
    dehát hogy ajánljak neki szerződést? A főnök a fejem fölött úgy döntött hogy túl jó az ajánlat hogy elutasítsa és már mehet is a srác. Ráadásul külön fájdalom hogy még 1 szezon múlva sokkal többért el lehetett volna adni. Előző évben 80 ezret ért, az új szezon kezdetén már 400 ezret és még bőven fejlődhet.
    Már csak azért se mentettem el így, valami megoldás kell mert ez így hülyeség. A játékos ráadásul nem is nyöszörgött hogy mindenképpen menni akar
  • LasDen #84073
    nem vártam meg és a parma vereség után leléptem, hisz nem tudtam mit kezdeni velük....:D egészen a League 2-ig mentem új állásért, ahol aztán a Swindon ajánlott egyet. Ehhez képest nagyon jól állnak a 8. helyen 1 ponttal a rájátszást érő helyektől 22 meccs után. Feljutásra fel :DD
  • G.Freeman
    FM 2012 eladó
  • LasDen #84071
    ha szezon végén nem rúgnak ki, akkor soha...:DDD
  • nono28
    Ferencvárosi TC - Újpest FC 0:1 Gólszerző:Takács.Z (11-esből) 90.percben.

Igy indult a bajnokság a számomra.Majd hozok beszámolokat.
  • nono28

Megkezdtem a játékot.
  • horrorpops
    ilyenkor ajánlj neki te is új szerződést. persze ha a vevő reputáció magasan a tied fölött van, alighanem keresztet vethetsz rá.
  • farferi
    Ez sajnos így van, a régebbi játékokban volt, most talán az nb 2-es indulás miatt nincs.Ez kellemetlen volt egy kicsit mert nem volt hol játszatni a felnőtbe még az u21-be már be nem férő játékosokat.De azért így is lehet velük bl-t nyerni.
  • kosheen
    na ez nem igazán vált be.
    Van egy 400 ezret érő játékosom, még 4 évig érvényes szerződéssel, 90 millió eurós kivásárlási árral, jött egy 850 ezres ajánlat és már adta is el a buzi elnök
  • Blum
    Grat!

En meg atultem egy kicsit a Colchester kispadjara. Tele van fiatal,sajat nevelesu,tehetseges jatekossal,jo edzokozpontjuk van es egyike a keves csapatnak a bajnoksagban,amelyik nincs totalisan eladosodva. Portsmouth-t nem mertem bevallalni :D

Kivancsi vagyok mire megyek veluk.
  • geo91
    FC HONKA ESPOO 2011

csapat:
    igazolások
    keret 1, keret 2
    ortega, savage, olsen
    overview

ligakupa: pocsékul kezdtünk, kieséses szakaszban vertük a bajnoki címvédőt aztán kiestünk egy törpecsapat ellen...
    meccsek
    csoport

bajnokság: megnyertük, bár a kapott gólok nagy száma és az a néhány kínos zakó nem tetszik.
    tabella, stat
    játékosstatok
    meccsek 1, meccsek 2

finn kupa: simaliba volt.
    meccsek
    döntő

európa liga: 3. selejtezőkörig jutottunk, ahol a stoke ellen estünk ki, egy hihetetlen meccsen. #84007

• kosheen
    még egy gyors kérdés - menedzser asszisztensnél milyen értékek fontosak, mit kell nézni?
  • szabii98
    Hát az viszont nincs. Idén Debrecen EL Play Off, aztán csumi..majd a DVTK-t meglátjuk mit alakít a bl-ben, én meg reménykedem egy el csopiban végre. :D csak hát rengeteg meccs megy el a nemzetközi kupaszereplés miatt, nincs olyan tartalékos csapat ami 100%on jobb mindenkinél :(
  • kosheen
    azt hogy tudom eldönteni egy idős játékosról hogy lenne-e helye a szakmai stábban? Van egy játékosom, a szívemhez nőtt már, de a pályán nem tudom hazsnálni sajna, ráadásul az asszisztensem nyugdíjba vonul :D
  • kosheen
    az uefa koefficienseket 5 éves távlatban számolják. Tehát 1-2 jó év semmire nem elég. Ráadásul az is kevés ha a te csapatod jó, a többinek is annak kell lennie.
    Pár éve a románoknak volt egy olyan sorozata mikor évről évre bl csoportkörben voltak és még eredményesek is voltak, az hozott nekik annyit hogy azt hiszem a bajnok automatikus csoportkör és plusz 1 bl selejtezős hely.
    Szóval a lényeg - igen, ha bl-t nyernél az nagyban segítene :D
  • Rudee
    A válogatottnak semmi köze a nemzetközi induláshoz. Egy csapat jó szereplése meg nem feltétlen elég.
  • szabii98
    bl-t kell nyerjek azért hogy változzon a bl-el indulási hely? több mint kétszáz helyet jöttünk előre a klubranglistán, de a válogatott vesztett egy csomó helyet -.-" most meg épphogy indulhatunk az elben. Nemtalálok jó kis generált ifiket...:( lassan kiöregedik a csapatom :D
  • Solt
    Urak!

Az MTK-nak miért nincs B csapata? Csak U19 van meg a felnőtt... :S
  • szabii98
    pont akkor mikor már majdnem kész..:D:D a stadion bővítést meg még mindig csinálják :(
  • Taibi
    A harmadik szezonomat tolom, megint eljött a tavasz, és ez a fos megint nem generált egyetlen ifijátékost se.
    De nem csak hozzám (egyébként west ham),a Genie szerint nincs egy generált játékos se sehol a 3 év alatt, akinek a "best pot ratingje" 75% felett lenne.
    Eltűnnek a nagy egyéniségek? Vagy mi......
  • Zenszkij
    mert időközben úgy alakult a klub anyagi helyzete, hogy nem tudják kivitelezni
  • szabii98
    Egy kérdés.. ha úgy volt, hogy készen lesz az utánpótlás központ, meg az edző központ 2014. Júli 21.re, akkor miért írja ki hogy 'törölve'? piros a csík is.. leskippeltem az időt az utolsó meccstől :8
  • szabii98
    Gratula. :)
    Nekem pont a 4. évem nem sikerült 'túl jól'.
    BL csopi 4. hely, Ligakupa elődöntő(szolnok kiejtett.....), magyar kupa negyeddöntő, dvtk kiejtett. A bajnokságban negyedikek vagyunk, 2 kör van hátra, 1 pontra van a 3. Kellene, mert a Fradi nyerte a kupát, de ők amúgyis tuti el indulók.
    Remélhetőleg, jövőre megyünk előre a koeff. listán, és végre kaphatunk két bl helyet...de jó is lenne :D
  • kosheen
    egy gyors összegzés az igazi Fradi meccs előtt :)
    Csak nem sikerült még befejezni a szezont, egy bajnoki még hátra van.
    4 fordulóval a vége előtt behúztam a bajnokságot, harmadik szezonomban végre bajnok lettem. A kupa az baromi érthetetlen módon úszott el.
    A Szolnokkal játszottunk amelyik csapnivalóan szerepelt. Zsinórban csak vereségek, erre engem lefociztak a döntőben. 1-1-el kihúztam a 11-esekig, de úgy hogy a kapusomból istent csináltak.
    A 11-es párbajt szinte nézni se bírtam. A 9. körben dőlt el, de voltak olyan fordítások hogy a körmöm lerágtam.

Szóval ebben a szezonban meglett a bajnokság meg a ligakupa, jövőre irány a Bl
    A keret nagyjából rendben van, Gosztonyi mellé kell még egy jobbszélső, kell Alempijevics mellé még egy balhátvéd, meg egy jó vkp még, és annyi. Persze szerintem megint befektetek valami afrikai menekültbe, akik most vannak azokat pedig megpróbálom egy jó Bl selejtezős menetelés után pénzzé tenni.

A Bl csoportkörhöz nem fűzök nagy reményeket, ahhoz még gyengének érzem a keretet, baromi nagy mák kellene hozzá. Talán egy EL csoportkör összejöhet ha szerencsém van. Ami fontos lesz, az az hogy egyben tudjam tartani a bandát, illetve végre megpróbálok kikönyörögni egy UP központot a főnökségtől
  • Rot
    Némi szünet után most ismét új kalandba kezdtem, ezúttal azonban hagytam a kiscsapatokat, helyettük egy kis nemzetre (talán a legkisebb bajnoksággal rendelkezőre) esett a választásom. Mégpedig tűz és jég földjére, a csodálatos Izlandra.

Továbbiak spoilerben, mert hosszú, a szokásos módon.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Alaphelyzet:
    A játékot 2011 júniusában kezdtem, így az EB-selejtezők jó részén már túl volt a csapat,
    de azért még volt hátra 3 meccs a portugál-norvég-dán-ciprusi(-izland) csoportból. A csapat a valóságban elég siralmasan teljesített, az 5 meccs alatt csupán egy ciprus elleni idegenbeli ikszre futotta, ezzel az utolsó helyen álltunk - a jó matekosok már nyilván kiszámolták -, 1 ponttal. Még ugye a ciprusiaknak is volt egy parádés 4-4-ük a portugálok ellen, amivel együtt épp kétszer annyi pontjuk van, mint nekünk. Aztán volt a legelső három, a 10-10-10 pontos keménycsávók, akik hát ugye már pont annyira húztak el tőlünk, hogy ne nagyon érdekeljenek. Így a 3 hátralévő mérkőzésből csak 1 volt igazán érdekes: az itthoni ciprus elleni.
    A remek teljesítményt a fifa-világranglista is díjazta, a 124. (nem kiemelt) pozíciót foglaltuk el a játék kezdetekor, ami egyébként csupán 2-vel magasabb a már egyik itteni kolléga által megjárt Kazahsztán helyezésénél. Igaz az első hetekben (mikor nem volt meccs.) mindketten lejjebb csúsztunk még néhánnyal a biztonság kedvéért. Ehhez azért hozzátartozik, hogy a két nemzet kerete közti különbség azért több, mint szembeütköző véleményem szerint (arról már ne is beszéljünk, hogy izlandnak ugye bajnoksága is van), szóval ez ne tévesszen meg senkit, csak érdekességképp írtam le.

Keret:
    Akkor egy gyors beszámolás a keretről még a meccsek előtt... Mint említettem, egyáltalán nem olyan rossz a helyzet, mint ahogy azt hivatalos helyezések felvázolják. Magam részéről nagyon meglepődtem mikor megláttam a játékosaimat, mert bár gudjonshen-en kívül szinte senkit nem ismertem, azért jó néhány tehetséges fiatal (21-22 éves) és meggyőző képességekkel rendelkező öreg volt a keretben. A milliós értékek sem voltak ritkák a fiatalok esetében ugyebár, és mikor megláttam, hogy egyikük a hoffenheimet erősíti több, mint 3 milliós értékével, kissé el is szégyelltem magam, hogy a bundesliga legnagyobb sztárjaival akarok én itt Ciprus ellen diadalmaskodni. Hát azért ez nem teljesen így volt, játékosaim egy része komoly meccshiányban szenvedett az egész év során (pl az imént említett sztár), a magasabb szintű ligákban játszók főleg. De ettől függetlenül teljesen elégedett voltam az általam csak kicsit átrendezett kerettel, első látásra majdnem olyan erősnek tűnt (sőt), mint mondjuk a finneké, bár annak komolyabb ismerete nélkül ezt azért nem jelenteném ki. Remek.

Mérkőzések:
    Összesen eddig 8 meccsem volt, ebből 3 ugye tétmeccs, 5 barátságos, az 5-ből pedig 1 volt még a tétmeccsek előtt, a magyarok elleni (idegenbeli). Ott a totál új, még egyáltalán nem megszokott taktikával sikerült egy nagyon szoros meccsen végül 2-1-re kikapni, amit én jó jelnek vettem (főleg hogy a meccs egyetlen ziccere a miénk volt). Szóval önbizalommal telten közeledtem első tétmeccsem felé, ami az ősi rivális norvég csapat ellen volt, sajna ismét idegenben. Utólag el kell ismernem, ezt én szúrtam el, a két éppen gyakorlásban lévő taktika közül ismét a támadóbbat vettem elő, ám a 3 kkp-s norvég kezdő ellen esélyünk sem volt megszerezni a birtoklást, onnantól pedig már el is dőlt a dolog. Nagyon csúfos 4-0, ami után a szurkolók persze már nyugodt szívvel búcsúztattak volna, szerencsére nem ők döntöttek ezügyben. A norvég keret egyébként durván jónak tűnt, a későbbiekben 0-3-ra a dánokat, 5-0-ra a ciprusiakat verték. De ezzel most nem foglalkozhattam, mert jött a második meccs, Ciprus ellen hazai környezetben. Ez volt a legfontosabb meccs, tudtam, hogyha nyerek, megvan a 4. hely.
    A taktikát ekkorra már egész jól tudták a srácok (bár még így is nagyon messze volt a 100%-tól), sérülésekkel nem kellett bajlódni, a hatalmas nemzeti stadion (közel tízezres befogadóképesség) is majdnem megtelt. Ennek megfelelően egy pörgős meccsen 5-2-re sikerült elverni őket. Juhé! A győzelem örömére állítólag elneveztek rólam is egy vulkánt, bár ezt semmivel nem tudom alátámasztani sajnos. Mindegy, lényeg a 3 pont, és hogy végre jött az utolsó meccs, a portugálok ellen, ismét idegenben. A kívülállók csak egy 3-1-es portugál győzelmet látnak, én viszont láttam, ahogy CéRonaldó 2. gólja után néhány perccel kiállíttatja magát műesés miatt. Ez bearanyozta a vereséget, mégha a kiállítás után két perccel kaptunk is egy gólt (ráadásul azzal lett 3-1).
    Ezek után volt néhány barátságos meccsünk, az eredmények gyorsba:
    Izland-Örmény 3-2, Lett-Izland 0-2, Izland-Litván 2-0 , Izland-Szlovén 2-4 (itt visszanevezték a vulkánt az otthonosabban csengő Tungnafellsjökull-ra)
    itt a csoport
    És néhány hónap és jönnek a vb-selejtezők. Meglátom, mire megyek. Szurkoljatok. Ja, és bocsi a hosszért.

• szabii98
    7 fordulóval a vége előtt 3 pontra vagyok az 1. és a 3. helytől is
    Fradi-Újpest-DVTK 1-2-3. hely, én meg a 4. :S :D szőrnyű szezon volt, ligakupát lehet nyerünk aztán annyi. Nemnagyon fognak hibázni :(
  • kosheen
    jaj tényleg, ez eszembe se jutott. Nem angyon szoktam használni ezeket a beszélgetéseket, max amikor a gép felajánlja.

Kérdésem lenne még, hogy ha egy ifit akinek lejár a szerződése csak úgy simán aláíratk akkor elvileg fizetni kell a nevelő klubnak (23 éves korigtalán).
    Na most nekem van egy srác akivel előszerződést köthetnék, vagy pedig rendesen leigazolhatnám. 80 ezret kér érte a klubja, plusz 35%-ot a következő eladásból.
    Nagyjából mennyit kell fizetni a nevelőklubnak ha simán ellopom? Mert elég jó kis játékos lesz és a franc se akar ekkkora részt fizetni a másik klubnak a következő eladásból
  • Rudee
    Elbeszélgetsz vele és megkéred hogy többet passzoljon a védők mögé. Van valami ilyesmi, ahogy a stábértekezletkor is felajánl 1-1 játékosnál valamit amitől jobb lehet.
  • kosheen
    most úgy szoktam h minden meccs után 1 nap pihi van

Erre mi lehet a megoldás? 4-3-1-2-ben nyomom, a 2 csatár mögött egy játékos van, támadó kp v inside forward szerepkörben. Minden meccsen van vagy 8 kapura lövése de mind mellé, a csatároknak meg alig 1-2. Hogy kéne beállítani hogy inkább passzolja be a csatároknak?
  • horrorpops
    mérkőzések után adj pihenőt a játékosoknak és akkor -többnyire- ez a 3 napos meccs dömping sem olyan megterhelő.
  • bexinho
    Nagyon sok múlik azon, mit mondasz mérközés előtt és közben. Én előtte mai napig "sok szerencsét" mondatot használom ha idegenben játszunk (még így erős csapatként is), ha első félidő után győzelemre álluk, akkor pedig "jó lesz így, elégedett vagyok". Ilyenkor mindenki örül, és vagy tartjuk az eredményt vagy még szerzünk gólt. Hazai pályán persze meccs előtt a játékosokat "mutassátok meg mit tudtok" vagy "nézőkért játszatok" jellegű motivációs eszközöket használom. Általában beválik az NB1-ben.
  • kosheen
    qva anyját már...
    Ligakupa döntő első meccs
    Kaposvár-FTC 3-1
    kapura lövések 6-24
    Ahogy átjöttek a félpáylán véletlen, lőttek is egy gólt. Nekem meg a csatárok széjjel rúgták a kaput, aztán a vkp akit cserének hoztam be, ő szépített végül. Nem baj, otthon megcsapjuk őket
  • kosheen
    ja és külön poén hogy az újpest ellen vmi brutális jó voltam pontrúgásból. Mind a négy gól abból jött, hármat én rúgtam egyet meg elintéztek maguknak, volt ezen kívül még két kapufa is.
    Nem tudom mi történt, de jó lenne megtartani jó szokásukat a srácoknak