104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Solt
    Na ezt nem tudtam... Köszi az Infót... :)
  • bakkerman
    ugyan elég fiatal munkavállaló vagyok(kb másfél éve csöppentem bele önállóan ebbe az egész munkavilágba),de hálistennek apa ezekben a dolgokban nagyon otthon van,és gyakorlatilag ő intézi ezeket a dolgaimat,ő tisztában van minden jogi,és egyéb dologgal,kötelezettséggel mindkét oldalról :) Egyébként van egy olyan foglalkoztatási lehetőség,amikor LEHET kézpénzben fizetni a munkavállalónak,az a neve,hogy "egyszerűsített munkavállaló",ez annyit jelent,hogy minden hónapban 15 napot dolgoztathat a munkáltató napi 8 órában,ehhez vezetni kell egy jelenléti ívet,és azáltal kerül ellenőrzésre a hivatalokban,meg ugye a nagykutyáknál(apeh,nav satöbbi...). Ebben a foglalkoztási rendszerben a munkáltatónak napi 500 forintba kerülsz,és te választhatsz,hogy bruttóban veszed fel a pénzed,és te magad fizeted be az adódat,a tb-de,vagy esetleg a nyugdíjalapodba raksz pénzt,vagy megállapodsz a munkáltatóddal,hogy csak a nettó béredet veszed fel,és akkor ők kötelesek intézni az "adózásomat" meg a TB-met.
  • bakkerman
    irigyellek is meg nem is,legalább te tudsz játszani magyar bajnoksággal időkorlát nélkül,de egy elég bugos játékkal...:DD Én péntek-szombaton várhatom az emailt,hogy mikor fáradhatok be a játékomért
  • Solt
    Azért az ügyfélkapun nézz utána, hogy valóban így is van ez... én is úgy tudom, hogy fizetés semmiképpen nem kerülhet kp-ben a kezedbe hivatalosan.
  • bakkerman
    Vendéglátó iparban nem olyan biztos az,hogy bankszámlára kapod a fizudat :) Nekem a munkáltatóm(étterem) szépen leadózik mindent,a saját terheit,meg az én terheimet is,és fizetésosztáskor kézhez kapom a NETTÓ béremet,egy bérpapírral együtt,amin szépen levannak listázva a dolgok,fillérre pontosan,hogy mennyi ment a TB-re,mennyit fizetett a hónapban utánam a munkáltató,és mennyi adót fizettem be én.
  • Neoncsoves
    Megkaptam a kódot jee! Na irány egy kis igazi magyar foci! Dunaújváros - Kaposvár, alé! :)

délután jelentkezem
  • Solt
    Ez egy kikényszerített, kötelező dolog. Bankkal jól nem járhatsz, max akkor, ha van fölösleges pénzed. Részemről rühellem őket, és egy hónapban egyszer belefér, hogy egy útba eső fiókban felvegyem a pénzem. Ráadásul ugye van olyan szolgáltatás, ahol a pénzfelvétel ingyenes... ;)

Mondjuk én magamnak fizetek, ergo engem ez nem igazán érint, de cégként is ahol csak lehet, kerülöm őket. :)
  • zorrobomber
    Akkor úgy fizetsz a banknak hogy szolgáltatást gyakorlatilag nem kapsz, sőt még te szívsz mert plusz kört kell futnod a legközelebbi automatáig :)
  • Solt
    Mi van, ha azt mondom, hogy másnap besétálok és mind kiveszem? :)
  • zorrobomber
  • Neoncsoves
    rosszabb helyre nem is rakhatnád

just jokin'
  • bakkerman
    én se szeretem annyira,én az az ember vagyok,aki szereti az értékeit fizikai értelemben is birtokolni(ezért nincsen bankban pénzem),és az FM az a játék,amelyiknek helye van a polcomon,és már meg is van hol lesz a doboza,a monitor fölötti polcon,a Barcas bögre és Barca minizászló között :))
  • zorrobomber
    hát ilyen erővel a dvd meg olyan mintha lewarezolnád, kiírnád dvd-re és nyomtatnál hozzá egy tokot
  • Neoncsoves
    Sega Shopban meddig validatelik a rendelést?
  • bakkerman
    megrendelve,szombat délelőtt vehetem át az inmedioban,addig meg számolom az órákat :D
  • szabii98
    Amúgy igen. Főleg, ha még serial sem kell a játékhoz.
    /ha multiról van szó, az más tészta/

mondjuk neon szava is igaz, ez is is dolog
  • Neoncsoves
    én csak azért nem veszek dobozost hogy legyen egy dvd tok meg benne egy darab cetli (amin a serial van)... régen amikor 50-60 oldalas kézikönyvek voltak a játékokhoz meg esetleg poszterek, vagy talán térképek... akkor megérte dobozost venni, de ma már annyi hogy belebasznak egy 80 forintos műanyag dvd tokba egy szintén kb 50 forintos nyomtatott képet (borító) meg bele egy cetlit amin ott a cd kulcs, aztán na bumm...
  • geo91
    ezt a letöltősdi megvételt sosem értettem... az olyan mintha az ember lewarezolná, csak még fizet is érte... az biztos hogy ha egyszer megveszem, akkor inkább a lemezeset, hogy legyen mit a polca pakolni. :D
  • Neoncsoves
    ennél olcsóbbat nem találtam sajnos.
  • uhnet
    hol vetted meg én is szeretném megvenni csak jó ajánlat kell
  • Neoncsoves
    nem bírtam ellenállni, megvettem
  • Mor3llo
    fuckin true :DD
  • Janika114
    Mario Balotelli twitteren:
    Ladies, you thought the attention you were getting from men went down when FIFA 13 came out? Bad news: Football Manager 13 is out on Friday. :DD
  • zorrobomber
    Hát én úgyis csak tavasszal veszem meg amikor már olcsó lesz, bőven jó addig a régi is, addigra meg jó lesz az engine is. Türelem rózsát terem.
  • Blum
    Elobb-utobb javitanak mindent. Nem probaltam se a betat se a demot,de ahogy olvasgatom a forumokat ez azert eleg nagy zako lenne,ha igy adnak ki. Az SI-t ismerve nem fogjak igy kidobni,az FM12-ben is volt jopar idegesito bug anno,aztan szepen helyre pofoztak. Max. kiadjak igy ahogy van,aztan ra 1 hetre kidobnak valami giga patch-et.
  • Athis21
    Mint kiderült két hónappal a megjelenés előtt találta ki valami okostojás, hogy ne a régi engine pofozott változata legyen az FM 2013 ban, hanem az, amin két éve dolgoznak (elvileg). Kizártnak tartom, hogy ezt az engine-t normálisan tesztelte volna bárki is. A béta első verziója inkább egy pre alpha-ra hasonlított és még akkor enyhén fogalmaztam :P Hozzáteszem az egyetlen update után is iszonyat idegesítő és brutális nagy visszalépés az match engine az előzőhöz képest. Felsorolni is nehéz lenne mennyi bug van(akit érdekel olvasgassa a béta forumot) Ha valami irgalmatlan nagy javítócsomag nem érkezik a startig, akkor az FM 13 a Franchise szégyenfoltja lesz, ez a fájdalmas igazság.
  • uhnet
    Szerdától megvehető http://cdgalaxis.hu/PC/20206/football-manager-2013-szerdatol.html
  • Rudee
    Én 2 vagy 3 résszel ezelőtt jártam így egy játékossal, nem emléxem már hogy ki volt. Elengedtem Csehországba azzal az opcióval, hogy a köv. eladásból 25% az enyém. Alapból is jó pénzt adtak érte, ráadásul mikor átadóra került akkor én csaptam le rá. Így végül az ár 75%-a volt a cseheké, mert a negyedét visszakaptam :DD
    Lehet jókat trükközni, bár nagyon kicsi az esély, hogy vissza tudd venni a korábbi játékost.
  • kosheen
    háháá kis szemét Besic...
    Nyöszörgött h el akar menni nagyobb klubba, nem akart szerződést hosszabbitani se, ezért elengedtem a vidihez 800k-ért, ahol azóta vagy játszott, vagy nem, de inkább nem, plusz a vidi lecsúszott a 10. helyre és most meg azért nyöszörög mert ott se jó neki :D Úgy kell neki
  • zorrobomber
    Szerintem meg is írtad a választ magadnak, ne csak a magyar bajnokságot jelöld be!
  • bakkerman
    2012-re már világossá válhatott volna,hogy az amcsi nép felsőbbrendű!
  • Rot
    látom itt már mindenki 13-lázban ég, úgyhogy előre is elnézést, de én úgy döntöttem, hogy a teljes játék kijötte előtt még 1 legutolsó (és gyors) 12-es mentésbe belekezdek.. mondjuk ilyen szempontból talán nem a legmegfelelőbben választottam csapatot: az északír harmadosztályú Sport&Leisure Swifts nevezetű gárdát. Már csak a név sem 1 feltétlen túl komoly klubra utalt, és ez nem is volt másképp a pénzügyi helyzettel vagy a játékosállománnyal, de igazából az egész északír futball olyan szinten gyenge (legalábbis a játékban biztosan), hogy aligha lógtunk ki lefele a mentés kezdetén.. (a lentebb látható eredményeket tehát eszerint kell kezelni).
    Az igazolások remekül sikerültek, a csapat összeállt, és a remek bajnoki szereplés mellé valami egész váratlan is jött.. Megnyertük az északír kupát a harmadosztályból! Sok mindent írhatnék még erről, de beszéljenek ezúttal a képek:
    bajnoki tabella
    kupamenetelés (nyolcaddöntőtől - így fért ki jól)
    elődöntő
    A döntő
    össz. meccs1
    össz. meccs2

Szóval jövőre megyünk az EL-be! Kelleni fog a jó öreg északír szerencsekobold... vagy olyan nincs? :D
  • Neoncsoves
    Azért az se semmi, hogy amcsik a greenmangamingen meg tudják venni 30dolcsiért a játékot, nekem mint európainak kirakják 40 euroért
  • kosheen
    A Sampdoria ellen játszottam egy barátságos meccset. Sima 0-5 a vége, viszont a meccs közbeni mutatók (labdabirtoklás, lövések aránya) totál megegyeznek. Mi lehet az oka egy ilyen nagy arányú vereségnek? Szünetben 0-1 volt, akkor cseréltem párat, de a védelemhez nem nyúltam. A cserék ennyire megzavarhatták a csapatot hogy igy összeomlott? Pedig most próbálnám összecsiszolni az újakat a régiekkel.
    A másik - hogy lehetne elpasszolni az emberkéket? Jött egy pár irtó tehetséges játékos, és nem tudom játszatni őket mert a régiek foglalják a helyet. Minimum 4 embert el kéne küldenem, de hiába kinálgatom őket más csapatnak, még 1000 euróért se kell senkinek, mert sajna csak a magyar bajnokság lett kiválasztva és mondjuk egy Nikolics, vagy Kanta vagy Jenner az max a Kecskeméthez lehet beajánlva, azokhoz meg nem akarnak menni és a fizujukat se tudják kipengetni nekik. Elküldeni se tudom őket ingyen, mert semmi értelme, hisz akkor ki kéne fizetnem a szerződésből hátralévő fizut nekik, ami mondjuk egy 3000-es fizunál úgy hogy van még 2 év hátra, hááát az elég húzós.
  • geo91
    ez aztán reális... :D
  • bakkerman
    na én töröltem a demot. Úgy ahogy beleszoktam a kezelőfelületbe,de viszont a bugok,meg random eredmények miatt nem akarok idegeskedni,így visszatérek a 12-höz péntekig,a fehérorosz BATE Borisov-val kezdtem egyet,még sose voltam fehérorosz csapattal,újdonság lesz :)
  • Itsuki
    Ezek az updatek azért nem olyan vészesek,mert steamen automatica letölti a javitást és a tavalyiban észre sem vettem hogy update történt... Mondjuk a játékban se vettem észre változást nagyon..
  • Solt
    "itt valahol elcsúsztunk az összehasonlítgatásban hogy mi fölösleges cukkolás, mert az hogy még nincs kint a játék az egy objektív tény, az pedig hogy nem próbálgatták a te szubjektív véleményed, amit én próbálok cáfolni, te meg erre cinikusan reagáltál, én meg nem értettem erre mi szükség..."

Objektív tény, amivel mindenki tisztában van, pont ezért jön át az ilyen megjegyzés "cinikusan", és pont ezért reagáltam én is cinikusan.

"most írtam le, hogy jelezték hogy tudják, és dolgoznak rajta."

Nem, nem ezt írtad... csupán jelezted, hogy foglalkoznak fele, és reagálnak a hibajelentésekre. De, ha ez így van, és valóban maguktól jelezték előre, hogy ismert a hiba, akkor nem szóltam. Bár akkor sem értem, hogy így, hogy kerülhet ki a kezük közül...

"ezt pontosan megteszi a játék, egyáltalán nem játszhatatlan, én november elején 4. helyen állok. egyébként meg semmilyen kötelező funkciója nincs a demonak, az marketing szempontból nyilván nem szerencsés minél több a hiba benne."

Egy szóval nem mondtam, hogy játszhatatlan. Nyilván nem kötelező vele játszani, de ahogy te is fogalmazol, egyáltalán nem szerencsés ilyen demóval előállnia egy ilyen csapatnak...

"most komolyan azért hirtelen szar lett a játék, mert van pár hiba a meccsmotorban?"

Hol írtam, hogy szar? Kritizáltam, mert nem értem, hogy ilyen alapvető hibával, hogy kerül ki valami a kezük közül. Nem egy "nyeretlen kétéves" csapat, van már tapasztalatuk bőven, erre egy olyan demóval rukkolnak ki, ami önmagukhoz képest csalódás!

Arról nem beszélve, hogy a játék gerince nem nagyon változott az évek folyamán, ergo ennek egyre jobbnak kéne lennie... ehhez képest... Nem írják újra minden évben, tehát nem értem, hogy több éves munka után miért érzem azt minden évben, hogy a nulláról indulunk?
  • bakkerman
    szerintetek 576-nál rendeljem elő most a gémet,és akkor kihozzák már megjelenés napján pénteken? Van 576 bolt a közvetlen közelemben,kb 15 perc séta,csak az a kérdés,hogy pénteken megérkezne-e hozzájuk a játék :S Hétvégén már játszani akarok vele :P
  • LasDen #85050
    oké első meccs....nem gondoltam, hogy ilyen kurva jók leszünk...:D
    ganzghou-real 4-1..........