104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• LasDen #86986
    A 2014-es Világbajnokság győztese: BRAZÍLIA

Ezzel a csapattal vágtam neki a nagy küzdelemnek

Az alap kezdőm a Diego Alves, Dani Alves, Silva, Luiz, Marcelo, Sandro, Lucas, Ramires, Coutinho, Hulk, Neymar volt 4-3-3-as felállásban, de ez gyorsan változott.

A döntőben vezető út nem volt könnyű, de miután könnyű csoportba (É-Korea, Dánia és Lengyelország) sorsolták a csapatot, így a továbbjutás kötelező volt. Első meccsünkön Észak-Koreával találkoztunk. Nem volt megerőltetés a csapatnak, így a nyitányon lazán leléptük őket.

Ezután következett a csoportbeli legnagyobb ellenfél Dánia. Velük megszenvedtünk, így hát nem is hozott eredményt. Csöndes 0-0- lett a vége.

Majd következett Lengyelország. Újabb nem túl megerőltető meccs. Végig fölényben játszottunk, aminek meg is lett az eredménye. 2-0

Elsőként mentünk tovább a csoportból. Az egész csoport eredménye papírforma. Mögöttünk a Dánok jutottak tovább...

A tizenhat között Elefántcsontpart jött. Kiegyenlített meccs kulcsa az afrikaiak rossz kihasználása volt. Középpályás fölényükkel nem tudtak mit kezdeni, míg a másik oldalon nekünk Damiao vezetésével összejött minden.

A 1/4döntőben az Angolok következtek. Rooney újabb egyenlítő góljára tudtunk még a félidő előtt válaszolni, ami a kezünkbe adta az előnyt. Innentől megállíthatatlanok voltunk.

Az elődöntőben a Belgákkal találkoztunk. A belga fölényt és kevés gólt hozó meccsen végül a 11-esek döntöttek. Dani Alves újra oda állhatott a labda mögé, de az 1 évvel ezelőtt hibáját - ahol hibája miatt nem győztek - megismételte és megint kihagyta a büntetőt. Szerencséjére a másik oldalon is voltak ketten, akik nem tudták berúgni. 4-3-mal Brazília a döntőben. Ellenfele Uruguay.

A 3. helyért Belgium - Szenegál mérkőzést rendeztek, ahol Szenegál 1-0-ra nyert.

A döntő

Eddig 2 meccset játszottam az Urukhaiok ellen és mindkettő döntetlennel ért véget (1-1 és 0-0). A mostanit mindenképp dűlőre kell vinni. A srácoknak a meccs előtt mondtam, hogy a szurkolóknak is nyerjék meg a címet. Mindenki lelkesen vágott neki a mérkőzésnek.

Ez a csapat futott ki a mérkőzésre. Sajnos Sandro és Thiago Silva is lesérült, de így is erős csapattal tudtam kiállni. A kapuban a Valencia megbízható hálőőre Diego Alves, széleken Alves és Marcelo futkároztak segítve a támadásokat. Középen Sandro helyett a Porto játékosa Luíz Gustavo rombolt. Előtte visszavonta Leiva és hol támadó, hol védekező szerepben Hernanes játszott. Fen pedig egy bárki által irigyelhető hármas bombázta a védőket. Jobbról Hulk, balról Neymar tört folyamatosan befelé és középen Damiao is elvonta a figyelmet.

A mérkőzés első helyzete nem is más, mint a mérkőzés első gólja. Hulk úgy csavarta középre a labdát, hogy bármelyik pék megirigyelhetné. Hulk beadására Marcelo érkezik, aki érdekes módon egyedül áll az uruguayi védők mögött. 1-0

A gyors gól után (ami mellesleg a torna leggyorsabb gólja is lett) megzuhant picit a kék-fehér csapat, így Brazília nyugodtan ostromolhatott tovább. Teljesen beszorultak és 11 emberrel kénytelenek védekezni. Senki nincs a másik térfélen. Cavani olyan messze a kaputól, mint Makó Pekingtől.

Emellett a sárgák olyan nyugodtan járathatják a labdát, mintha nem is lenne más a pályán. Egymás után dolgozzák ki a helyzeteket. Marcelo és Alves teljesen fent, szinte nem is kell a védekezéssel törődniük.
    Ha sikerül is támadásba lendülnie az ellenfélnek vagy Gustavonál vagy a védelemnél elhal az akció, kapura rúgásig el se jutnak.

Egy gyors kontra Marcelotól, aki tökéletesen íveli középre a labdát Damiao fejére, aki telibe fejeli a kapufát.

14 perc kellett Uruguaynak, hogy felocsúdjanak a gólból. Egy szép játék után Cavani juttatta a labdát a hálóba. Ramírez passza után Ábel Hernández ugratta ki azonnal Cavanit, aki Marcelo miatt nem volt lesen. A vissza futó védők már nem tudtak segíteni és 16-ról bevágta.

A játék képes nem sokat változott a gól után. Brazília ugyanúgy folytatta támadásait. Marcelo, Neymar, Alves és Hulk betöréseivel, beadásaival próbálták feltörni a védelmet. A másik oldal tovább próbálkozott és akadtak lehetőségei, de a lövésig ritkán jutottak csak el. Az egész meccs alatt csak 4 kaput eltaláló lövésük volt. Ez egy döntőn nagyon kevés, nem lehet megnyerni, így egy meccset. Akár 20 perc után 2 vagy 3-0-ra vezethetett volna a kék-sárga alakulat Damiao révén, de minden lehetőségét elpuskázta. Nem akart összejönni neki semmi.
    Mivel uruguay gyémánt alakzatban játszott és középen tömörült, így a széleken csak a bekkek voltak, akik pedig nem merészkedtek, de nem is tudtak nagyon a félpályánál messzebb kalandozni. Emiatt a széleken erősen sebezhetőek voltak. Ez a mérkőzésen is meglátszott. Marcelo és Dani Alves kedvükre mehettek fel a támadásokkal és szintem minden támadás a szélről indult. És ezt tehetetlenül nézték Cavaniék.

A második gól egy Hulk labdaszerzésből indult és picit lelassult a végére, de így is sikerült góllal befejezniük. Hulkot még sikerült megállítani, aki az érkező Alvesnek passzolt, aki előtt hatalmas terült volt, mivel betömörültek az uruk a 16-osra. Ő pedig peadta az érkező Damiaonak, aki pár méterről már nem hibázott és bevarrta...

Hulk hozta a 3. gólt. Miután megkapta a labdát érthetetlen módon simán végigvezethette a pályán egészen a 16osig, ahonnan kegyetlen módon bebikázta a kapuba.

A 2. félidő nagyrésze eseménytelenül telt. Brazília továbbra is fölényben maradt. Majd jött a 81. perc. Muslera kirúgása után Hernanes Damiaohoz fejelte a labdát, aki Hulknak passzolt. Ő elsuhant a szélen és a precíz beadás után Neymar bevágta a 4. és utolsó gólt, ami bebiztosította a győzelmet. Ez a gól mindent elmond a mérkőzésről. Uruguay csak nyomozta a mérkőzésen a labdát. És e mellé még a hibák is felsorakoznak. Brazília 3 passzból hozta össze a negyedik gólt. Hulk, Neymar és Damiao egész meccsen szinte akadály nélkül tüzelhetett a kapura. Ennek eredménye, hogy mindhárman végül betaláltak. Hulk lett a meccs játékosa 1 góljával és 2 gólpasszával.

Így lett a 2014-es Mundial győztese az így már 6x rekorder Brazília...köszönöm a figyelmet....Én vagyok a Király!!! :D
  • bakkerman
    tavalyiba meg mindig Pep vette át a válogatottat :ASAFSD:SADGS ez valami bug baszki hogy mindig Barca edző lesz a szöv.kap :D
  • LasDen #86984
    na megnéztem....másodikok lettek Franciaország után a selejtezőkben, majd a hollandok ellen kiestek :D
    Le is mondott utána VdB és most Vilanova az edző :D
  • bakkerman
    ejj paszmek delvoszke
  • LasDen #86982
    mittudomén...nem jutottak ki :D
  • bakkerman
    a spanyolok hol vannak?????????
  • bakkerman
    nincsen
  • benny4
    sziasztok !
    azt szeretném kérdezni ,hogy a Football Manager 13-hoz van e magyaritás ?
    Előre is kösz !!!
  • LasDen #86978
    dehogy cseréltem :DDD csoportelsőként jutottak ki :D 7gy 1d 2v :D oda vissza verték a románokat, otthon a törököket is verték, idegenbe hollandiát, majd döntetlen velük és vereség a törököktől :D

de csak hogy mondod, most tűnt fel hogy nincs is spanyolország :DDDDD
  • Barnabyka
    Photoshoppal kicserélted a spanyolokra!? :D
  • LasDen #86976
    Megvolt a 2014-es VB sorsolása...elég laza csoportba kerültünk. Nem lesz gond továbbjutni innen azt hiszem :D
    Viszont az E csoportban van egy kellemes meglepetés, kis hazánk :D
  • bakkerman
    én semmi változást nem tapasztaltam
  • Mor3llo
    na amint lesz egy kis időm, belefogok egy Napoliba...kíváncsi vagyok az új peccs mennyit ér.
  • bakkerman
    jóóóóól kezdtük az új szezont,német szuperkupa Schalke-Bayern 3-0,totál igénytelen telepi focit mutattunk be ;)
  • Solt
    Na még a végén kihoznak belőle valamit! :) Köszi a fordítást!
  • LasDen #86971
    ez jár a bayernnek...:D
  • bakkerman
    és folytatom a Bayern remek szériáját,2010-ben Louis van Gaal-al buktak el a döntőben,2012-ben Heynckes-el,2013-ban szerény személyemmel. ;)
  • bakkerman
    2012/2013 BL döntő
    Man City - FC Bayern 4-2 Agüero(2),Barry,Toure ill. Dante,Contento

majd jövőre...
  • LasDen #86968
    nem kell :D az ilyen egyszerűket paintbe is megoldom, gyorsabb....amúgy meg ugye thumbnailt használok a teljes képekhez...és ált azokat szoktam rakni
    de ha nem paint, akkor meg PS :D
  • zorrobomber
    irfanview-t használj és akkor nincs ilyen gond
  • Darthmushroom
    hát azért vicc h ebbe még nincsenek benne a téli igazolások, szóval még min. 1 patch jönni fog rövid időn belül... ezért kár szenvedni a taktikával h 1-2nap múlva újra finomítsd
  • LasDen #86965
    jó faszom hát paintbe mittomén mekkora :D most azért ekkora képek nem ölnek meg senkit :D
    a rendes képek úgyis thumbnailesek lesznek, szóval tudom a helyem :D
  • Huni92
    Képméretre figyelj, mert hanem törlöm ezután :D

Ha esetleg érdekel magyarul valakit, hogy mit javít az új patch, annak tálalom ezt.
  • LasDen #86963
    hát ez nem jött össze....kurva Alves kihagyta a tizit, hogy baszná tarkón egy markoló....
  • Rot
    Na itt a lengyel kalandról a beszámoló (szokásosan hosszú):
    Ketten vágtunk neki online játékban, két lengyel 2. ligás csapatot választva, méghozzá természetesen kettő kiesőjelölt együttest. Névszerint Olimpia Grudziadz és Stomil Olsztyn, utóbbi az enyém. nagyjából hasonló pénzügyi helyzettel és ezzel együtt járó hasonló fizetési sapkával kezdtünk, amit amúgy meglepően alacsonynak találtam (a magyar 2. osztályú putnokkal sokkal magasabb volt). Igazoltunk, amennyit csak tudtunk (bár inkább kevesebbet mint szerettünk volna), majd kezdődött a bajnokság, ami számomra elsőre nem sikerült túl jól.. Az utolsó fordulókban sikerült elbukni a feljutást, elég durván visszacsúszva a tabellán. erősen meglepett ez a sikertelenség az előző játékokhoz képest, de mivel ismerősömnek sikerült a feljutás, végülis eszembe sem jutott, hogy feladjam már itt. A legjobban teljesítő játékosom (aki csak kölcsönben volt nálam és azóta visszament, de elképesztő paintszkilljeimet segítségül hívva alávágtam a nálam nyújtott teljesítményét) vezérletével azért volt 1-2 jobb meccsünk is, és kezdtem ráérezni a taktikai részére is a játéknak.. (ez amúgy totál nem igaz, de így lett szép kerek a mondat, szóval marad )
    Jött hát a következő szezon, nekem még mindig a másodosztályban, és csak 1 célom volt, hogy feljussunk, lehetőleg simán. Botrányosan kezdtük ezt a szezont is, de aztán (egy rövidebb jó forma után az első félévben) a második felében már belejöttünk, alig vesztettünk pontot. az utolsó forduló nem fért bele, pedig csak ott dőlt el, hogy nagy nehezen, elképesztő versenyfutásban a végén valahogy csak sikerült 1 iksszel bebiztosítani a 2. helyet (az utolsó előtti fordulóban szereztük meg..). A tabella (az első helyhez is elég közel kerültünk, de ezzel meg is elégedtem, mivel a lechia a szezon során 10 ponttal is vezetett)
    nagy-nagy öröm, 2 kulcsjátékost emelnék ki - bár többet is lehetne -, a szűrőm, zé luis, akinek a képességei igen durván megkoptak az év végére, de így is messze a legstabilabb teljesítményt hozta, remek védekező és passzoló átlagokkal. A másik a csatárom, ramirez, aki többször nem is saját posztján játszva hozott elég jó teljesítményt összességében. 30 k-ért jött előző félévben, csak 24 éves, nagyon jó igazolás volt (zé luis ingyen jött).
    Ebben a félévben érkezett 1 igen tehetségesregen is, akinek tényleg csak a fizetésével van bajom, ami egy záradéknak köszönhetően kb másfélszeresére növekedett, mikor behívták 18 évesen (..) a venezuelai válogatottba - de legalább gólt lőtt.
    A kupákban egyébként egyikőnk sem alkotott maradandót a két év alatt, majd talán jövőre, lehet kelleni is fog, mert az első osztály még keményebb dió, az idei tabella (7. lett ismerősöm). Cél tehát jövőre kb a bennmaradás, de komolyan kell majd erősíteni mindenképp.
    (bocs a hosszért, remélem a képeket legalább nem csesztem el..)
  • Mor3llo
    azért csak nem olyan szar az elmúlt 2 év legeredményesebb Bayern játékosa :)
  • bakkerman
    BL elődöntő odavágó
    Fenerbahce-Bayern 2-4 Gomez 4 gólt lőtt,ugyanúgy ahogy az Arsenalnak is :DDD csúcs ez a pali,IRL meg egy szar :D de a lényeg így fél lábbal a döntőben vagyunk,ahol valamelyik arabbérenc csapatot kapjuk (City vagy PSG),remélem a bajor kolbi a torkukra akad majd a rongyfejűeknek
  • bakkerman
    3 nap múlva számunkra tét nélküli bajnokin,totál ZS csapattal meg simán 3-0-ra orális intim cselekvésre kényszerítjük a fullos csapattal kiálló Schalket...
  • bakkerman
    német kupából kiestünk,a Leverkusen hosszabbítás után 4-2-re megbaszott minket...és volt pofájuk lerúgni Robbent meg Müllert is annyira de annyira kiábrándító,hogy egy tökéletes szezonnak az utolsó lépcsőfokain vagyunk,megannyi derbit,kiélezett meccset nyertünk meg,és akkor a kupaelődöntőben,zsebben a bajnoki címmel meg kiesünk...nem a meccsel volt a baj,mert tényleg jobbak voltak a pirulások,csak nagyon letaglózó,hogy az utolsó lépcsőfokon botlunk meg,és legurulunk...inkább essünk ki a 16 között egy Duisburg ellen,de ha már az elődöntőig elmegyünk akkor nyerjük is meg!!!

(a maximalista fejem fog a sírba vinni egyszer :DDDD )
  • bakkerman
    Bayern - Frankfurt
    jelentem,ízlett a frankfurti leves! :DD Hátralévő 6 fordulóra elég EGYETLEN pontot szereznünk a bajnoki címhez,BL-ben hátravan a negyeddöntő visszavágó az Arsenal ellen(első meccs 5-0 lett,szóval várjuk az elődöntőt),kupában a Leverkusen lesz az ellenfelünk az elődöntőben,mostmár egyértelmű cél a triplázás. Ha sikerülne,akkor szezon végén lemondok(ugye a mondás...a csúcson kell abbahagyni),és elvállalok egy válogatottat.
  • LasDen #86956
    van itt önbizalom bazzeg :D
  • LasDen #86955
    én közbe brazilíát próbálom a csúcsra juttatni...:D eddig mondhatni megy...:D
  • bakkerman
    és tényleg,a munka nagyrészét gyakorlatilag a két szélsőm végzi,vagy Schweini hozza 100%-os helyzetbe a csatáromat :D Most épp Gomeznek jött ki a lépés :D
  • LasDen #86953
    jó játékosaid vannak, négyszer úgy eltalálni gómezt hogy a hálóba megy róla a labda...:D
  • bakkerman
    csááááá wenger papa mizuvan? :ASF:asSDGaasf
  • LasDen #86951
    de jól leszoptad őket azé :DD
  • bakkerman
    visszavágó

benntvagyunk a 8 között a BL-ben!!!
  • Rot
    üdv megint, egyik ismerősöm is megvette a játékot (fm13), szóval abbahagytam a sajátomat és kezdtünk 1et ketten. Történt ez már pár hónapja, azóta sikerült 2 szezont lejátszani (hiába, így lassabb azért)

a lengyel 2. liga két gyengébb csapatát néztük ki, és toljuk azóta is velük kissé vegyes eredményekkel.. valóban más ez a játék mint az előző, de így csak nagyobb a kihívás (meg több a hajtépés). végső célunk a szokásos: a lengyel bajnokság első helyre felhozatala a koefficienslistán... valami beszámoló jön majd holnap sztem
  • bakkerman
    elég jó a védelem minden fronton,Lahm-Badstuber-Martinez-Contento négyes nagyon brutál,de Dantet és Boatenget is bármikor berakom jól teljesítenek,van Buyten fog távozni,lejár a papírja. Szóval jelenleg nincs hely Hummelsnek,de 2 év múlva kitudja
  • horrorpops
    nem tudom, hogy mit produkál a védelmed, de nyáron hozd haza Hummels-t! Münchenben a helye (legalább a játékban, ha már IRL nem) :)