104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• bakkerman
    tehát ha kis csapattal érek el nagyobb eredményt akkor kelendőbb leszek mintha egy alapból nagy csapattal nyerek valamit?
  • LasDen #87025
    asszem az elért eredmények mellett az azzal elért csapat is számít. hogy hogy azt nemtom :D De én mindig nemzetközi focistaként kezdek, de mivel gyorsan bedőlök általában első évben, így most például csak nemzeti repum van. ezzel PL alsó és championship csapatoknál volna esélyem felvételre....
  • bakkerman
    mi alapján nő a játékban (fm13) a menedzseri reputációm?? Bayernnel két év alatt nyertem 2 bajnokságot,1 német szuperkupát,egyszer eljuttam a BL döntőbe is,azt írja hogy "Continental" a reputációm,jelentkeztem a Tottenhamhez meg a Lyonhoz,erre mindkettőtől azt a választ kaptam,hogy "laugh off interest",kikacagták a jelentkezésemet...azért ez így nem korrekt,kétszeres bundesliga győztesként örüljek ha felvesznek egy Granadához??
  • LasDen #87023
    a játékban nem lehet....
  • NastyHUN
    Kérdésem lenne: Lehet valahogy a játékban a statisztikáik alappján keresni játékosokra ?
    Úgy értem, hogy legtöbb passz, vagy gólpassz, rúgott gól, megnyert párharc, fejelés, kapusoknál védés, stb alapján ?
    Nyilván, csak ha már elindult a szezon és vannak adatok, vagy esetleg több lejátszott szezon után...?

Alapból benne van ez a játékban valahol ? Ha nincs, van olyan scout segédprogi amivel lehet ilyenekre keresni/szűrni ?
  • zyndar
    :)
  • kosheen
    na de ezt magyarokkal is meg lehet tenni? :D
    Én 2020-ban járok és ingyen tudok ilyen francia U19-es vb győztest, meg 1-2 milliókért olyan 4 csillagos argentin srácokat hozni hogy csak lesek. Meg ugye ott vannak az afrikaiak is. Magyarból viszont még véletlen se akad. A legjobb magyar játékos helyett is van a keretemben 20 éves gyerek amelyik klasszisokkal jobb és bagóért vettem.
    Már tényleg ott tartok, hogy nem kell igazolnom hanem csak játszatni a csapatot együtt és nyerik a bajnokságot nagyon lazán. Mostanra a legnagyobb gondom az lett hogy kit kéne kihagyni. Pl. egy kicsit variáltam a taktikán és egy második felállást is begyakoroltattam ezért nem volt szükségem az egyik (amúgy mocskosul túlfizetett) 21 éves egyiptomi válogatott target man-emre, kölcsön adtam a Fenerbahcenak ahol fossa a gólokat. És ilyenek nem férnek be most hozzám. Elkapott a hév anno aztán bevásároltam, most meg nem tudom kit zavarjak el. :D
    Akárkit beállitok az stabilan hozza a 7-8-as osztályzatot, bármelyik csatárt teszem be tuti hogy gólt fog rúgni
  • bakkerman
    hülyeség,Lens,Toulouse,Sochaux,vagy bármelyik kisebb francia csapat SZARJA már a játék elején a jobbnál jobb saját nevelésű francia tehetségeket,csak pénz kell elhozni őket.
  • Darthmushroom
    pont h a franciáknál a legkönnyebb mivel már 3-4 éve legtöbb fiatal jó játékos francia (szinte komplett világverő keretett lehet cserékkel olyan jó fiatalok vannak). tavaly Sochaux-val 4 évig csak franciákat vettem, utána is csak egy két külföldi vettem. végül stadiont is neveztek el rólam pár szezonnal később :D
  • szabii98
    de úgy elég nehéz eredményesnek lenni. Már egy Franciaországban is lesz gondod vele, de érdekesnek tűnik , egy ilyet lehet én is kezdek. A honosítottakkal hogyan állsz?:D
  • BBeno2
    én mikor nagy csapattal kezdek akkor általában kötök magammal egy olyan szerződést hogy külföldi játékost csak ingyen igazolhatok, és pénzt csak hazai játékosra adhatok ki. tehát legyen olyan állampolgársága mint amilyen a csapatom országa.
    most majd a lyonnal fogok egy ilyen karriert kezdeni.

de akár lehet az is célkikötés hogy mindenki a csapatban azonos nemzetiségű legyen.
  • Zenszkij
    én a MU-val már mindent elértem, úgy hogy 3szor építettem csapatot, kezdem unni :D, de elölről sincs kedvem kezdeni senkivel
  • bakkerman
    nem semmi a MU-nak az alap támadó négyese,az RvP,Rooney,Welbeck,Hernandez négyesből bárkit berakok az termeli a gólokat,Rooneynak a bajnokságban meccs/gól mutatója van,és most RvP sérülése miatt Welbeck is játszik,és kegyetlenül termel ő is. 4-4-2-t csapatok
  • Darthmushroom
    ezekről az állatokról majd tolj már valamikor képet ha lesz időd. nem nagyon rémlik h valaha láttam állat magyar generáltakat saját mentésbe.
  • Zenszkij
    Fm 12-ben én is ezt tapasztalatam. 13-ban eddig csak a MU-val toltam, és ami közröhej hogy a manchesteri meg a Chelseban játszó magyart a Wolvesba generálta. Páran a Puskás Akadémiáról kerültek ki. Azért az nem semmi, hogy a 3 legjobb magyar még a Barcában sem padozna olyan jók. Szécsi az év junior játékosa lett angliában az én Vargám meg 6 meccsből 9et vágott a PL-ben. Bodor a Barcelona védelmi tengelye. Multkor kaptam a hírt, hogy Vargát nem hívták be a válogatottba..mondom mi van? Erre vmi Feyenordban toló 19 éves kölök kiszorította. Lehet indítok még egy edzőt és átveszem a kapitányi posztot :D., mondjuk vérző szívvel, mert Gera Zoli a kapitány XD.
  • Zolika60
    Köszönöm a segítséget és az infót :)
    Azt nem tudod véletlenül (vagy valaki más), hogy mi lehet az oka annak, hogy nem engedi kijelölni a szögletek, szabadrúgás stb. rúgóit. Hiába húzom oda a játékost nem "teszi le". Így pedig nehéz mondjuk 1-2 szabadrúgásért felelős játékost erre is edzeni, ami szerintem azért fontos lenne...a meccs közben random jelleggel változtat, hogy ki végezze el a szögletet és a szabadrúgást. Nekem ez nagyon kényelmetlen, de sajnos nem engedi beállítani...fogalmam sincs miért :S
    Fm12-ben végig a meccs közben is jelen vagytok? Vagy "csak kommentár" opcióval végig futjátok?
    (bocs a sok kérdésért, de most kezdtem el ezt a játékot :) )
  • kosheen
    na megnéztem a magyar válogatottat 2020-ban. Nálam nem olyan fényes mint nálad :D
    Véber Zsuzsi a szövkap, ez is mutatja hogy milyen gyengécske is lesz a focink akkorra :D
    Egy 5 milliós Feyenordos támadó a legértékesebb játékos, utána Otigba jön, aztán ilyenek hogy Bódi, Futács, Lázár, Adorján (nálam volt, jól is játszott, de nem volt hajlandó hosszabbitani és ingyen ment az Olympiakoszba ahol egész jól tolja).
    A generáltak elég gyengécskék sajnos. Az egyik az ADO Den haag-ig jutott, ő a legjobb. De már ilyen Eger, Vác szintű csapatokból is behivogat a nagyszerű Véber mester.
    Sajnos én is kénytelen vagyok külföldiekre támaszkodni, pedig szivesen megvenném én a magyart ha már kinevelni nem tudom, de halál gyenge mindegyik.

Zolika - az edzést én úgy csinálom, hogy van posztonként külön (szélső-, középső védő, winger, középpályás, irányitó, csatár-kb ennyi), oda beosztottam az embereket, azzal nem is variálok. Szezon előtt lenyomok egy fizikai felkészitést, akkor mindenkinek csutkára van húzva a strength, stamina, labdát nem is látnak pár hétig, utána szezon előtt még mindig le szoktam nyomni legalább 5 edzőmeccset. Szezon közbeni szünetnél erőnléti edzést nem csinálok, akkor inkább adok egy kis pihenőt, aztán edzőmeccsek 4-5 naponta.
    Amin állitgatni szoktam az a match preparation, bár 2020-ra már nem kell variálnom vele csak a BL-ben, hazai meccseken teamwork vagy támadó, attól függ kivel játszok.
    Az egyéni edzést mindenkinek beállitom és általában fél évig szoktam hagyni, meg pár havonta ránézek. Ha valamiért nem akar fejlődni abban akkor változtatok. Ha 1-2-3 pontot fejlődött akkor valami mást állitok. Én nem szeretem ha 1 értéke kimagasló, inkább a többit is próbálom utána húzni. Persze van a keretben 2-3 olyan akinek kimaxolom mondjuk a szöglet, vagy szabadrúgás értékét és őket évekre magamhoz is láncolom.
  • Zolika60
    Sziasztok!

FM12-ben Ti hogyan állítottátok be az edzéseket? És hány napig hagytátok azt az edzéstípust? Azaz mennyi nap után változtattatok?
    Jelenleg én azt csinálom, hogy az "edzés" menüpont alatt külön vettem a védekező és támadó játékosokat csoportokba, de még így is egyesével kell beállítani minden játékosnak, hogy éppen milyen jellegű edzést végezzen! Kb 3-4 napig hagyom ugyanazt az edzéstípust, aztán váltok.

Nektek milyen "taktika" válik be az edzések terén? Ti hogyan és milyen "elv alapján" edzetek?

Köszi a segítséget! :)
  • kosheen
    nekem most hogy zsebben a bajnoki cim igy betettem pár magyart, de nagyon gyengék amúgy, ilyen kis 2-3 csillagosak a jobbak is közülük.
    A támadósoron ráadásul nem akarok variálni, el akarom érni a 100 gólos határt, ehhez a hátralévő három meccsen 9 gól kellene, úgy hogy a 2. helyen lévő Debrecenhez is megyek, ott meg valahogy nem érzem tutinak a 3 gólt :D
  • Zenszkij
    Nevetni fogsz, az Fm 2013-ban a MU-val 2021ben magyar a kezdő csatárom, a Chelseanek Hazard szintű magyar támadó szélsője van, a Barcelonában van szintén egy magyar srác kiszorította Piquet a kezdőből. A picit zsengébbek A bundesben meg a Premier liga kisebb csapataiban tolják. EU selejtezőn idegenben 3-0-ra vertük a Portugálokat :D. Persze mindegyik generált!
  • kosheen
    12-ben sikerült már valakinek világklasszis magyar srácot kinevelnie?
    Nekem már pár szezonja fullos az ifiközpontom, Bl-ben is megyegetek, de nem igazán sikerült még csiszolatlan gyémátra akadni. Most is több a külföldi a keretben mint a magyar sajnos. Kapus poszton volt magyar játékosom, meg 1-2 csatárocska, de pl. 800 ezerért hoztam 30 gólos elefántcsontpartit a Haladásból.
    A válogatott magyarokat nem tudom haza csábitani, meg simán találok tőlük sokkal jobbat 1-2 milliórt dél-amerikában, vagy afrikában
  • LasDen #87005
    pedig visszavontam...máskor az szokott segíteni és akkor megjelenik amit a másik írt :D
  • Solt
    Hát, ha engem nem is, de a hozzászólásomat tarkón basztad! :DD (engem ütöttél ki )
  • LasDen #87003
    na azé...hogy basszalak tarkón titeket egy hólapáttal...:D

tirimturum
  • bakkerman
    ja viccen kívül tényleg jöhetnének ilyen beszámolók mint még régebbi részeknél,napi szinten volt 20-30 új üzenet,beszámolók,képek,persze nem mindenkinek van ideje játszani ezt megértem,de fellehetne pörgetni egy kicsit a topikot,alig játszik valaki a gémmel :S
  • Neoncsoves
    dömét a kispadra!
  • Solt
    Csak kíváncsiak voltunk, hogy reagálsz a hallgatásra... :D

De ez csak a beszámolónak szól, az eredmény nem kirívó! :)
  • bakkerman
    én büszke vagyok rád
  • szabii98
    júj de ügyi vagy dönczie !!!
  • LasDen #86997
    nagyobb csinnadrattát és leborulást vártam volna, hamár 3 órát szenvedtem ezzel a szarral....úgyhogy kapjátok be a bal herém :D
  • bakkerman
  • bakkerman
    gondolom nem kell mondanom,hogy melyik csapattal voltam,és mi lett a végeredmény.
  • bakkerman
    akkor csítcsapat a City h amikor még ősszel kezdtem velük akkor örültem a fix BL csoportos helyezésnek,a 3. helynek :DDDDDDD
  • xRAIDERx
    Akkor nálam borult a csít sorrend, én majd 3 év múlva leszek bajnok
  • Zenszkij
    első két évben bajnok lettem a Mu-val, utána 3 év City csíterkedés, azóta 5 éve 15 ponttal nyerem a ligát :D
  • xRAIDERx
    Nagy csíter csapat a Man. City ebben a játékban, megszorítani sem tudom őket az MU-val. FM 13.
    Amúgy nekem tetszik a nehézsége, látom sokaknak nem jön be, de végre van kihívás.
  • NastyHUN
    Sziasztok.

Kérdésem lenne: Lehet valahogy a játékban a statisztikáik alappján keresni játékosokra ?
    Úgy értem, hogy legtöbb passz, vagy gólpassz, rúgott gól, megnyert párharc, fejelés, kapusoknál védés, stb alapján ?
    Nyilván, csak ha már elindult a szezon és vannak adatok, vagy esetleg több lejátszott szezon után...?

Alapból benne van ez a játékban valahol ? Ha nincs, van olyan scout segédprogi amivel lehet ilyenekre keresni/szűrni ?

Köszi előre is a választ...
  • zyndar
    Szeretem az ilyen összefoglalásokat. Gratulálok a vb címhez!!
  • bakkerman
    Bayernnel második szezonom nem úgy alakult ahogy terveztem,BL-ből kiestünk a csoportkörben...az európa ligában meg a negyeddöntőig mentünk,bajnokságot megnyertük megint,kupában is a negyeddöntő volt a végállomás...visszatérek a 12-höz,és kezdek egyet az Udinesevel!
  • LasDen #86987
    Ezek meg a végén lemaradtak :D

A VB játékosa

Dembelé meglepő, hogy milyen jól játszott :D

A VB-n legtöbb gólt szerző játékos

Én Neymarban v Hulkban gondolkodtam a vb előtt, nem hittem, hogy kinövi magát a srác :D

A VB legjobb fiatal játékosa

A VB legszebb góljai

A VB álomcsapata

Ha Thiago Silva végigjátsza simán ott lett volna Godin helyett :D