104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• LasDen #87066
    13-ban még én se, de tavaly igen....és nincs nagy különbség :D a barca ugyanolyan :D
  • bakkerman
    persze hogy van,bízni kell! Én még az fm13-ban addig sose jutottam el időben,hogy már visszavonuljon Messi
  • Zenszkij
    azért még van egy meccs, ha az elején lőnek egy gólt bármi megeshet
  • bakkerman
    nem is kell megvárni amíg visszavonul,idén IRL vele is sikerült ez a bravúr :ASASF:ASsdgsdg
  • Zenszkij
    mikor Messi visszavonul, a Barca a 8 közé alig fogja magát beverekedni
  • bakkerman
    szekönd leg
    FC Barcelona - Dortmund 3-1 Messi(2), Villa ill. Lewandowski

papírforma eredmény születetett,egy pillanatig nem volt veszélyben a Barca továbbjutása. Majd jövőre!
  • bakkerman
    Bender,Bakalorz,Reus,Gündogan,Perisic jelenlegi sérültjeink,a szezon legfontosabb időszakában...még hátha lerúgják a Lewandowski-Schieber kettős valamelyik tagját,és akkor meg is ölték a csapatomat.
  • bakkerman
    uefa csimpjönsz káp förszt knokáut ránd
    förszt leg

Dortmund - FC Barcelona 1-1 Schieber ill. Daniel Alves

szép eredmény ez a döntetlen,de az idegenben lőtt gól miatt sokkal esélyesebb a Barca,na majd kiderül a visszavágón,érdekes meccs lesz!
  • kosheen
    nálam most lett egy szélső hátvéd. Orosházáról indult-Győr-Debrecen 1-1 év, 2 év Ado Den Haag, onnan vitte most a Celtic 5,5 milláért. Őt én is nézegettem korábban, gondolkoztam rajta hogy leigazolom, mégis csak magyar válogatott. De az értékei alapján én 1 millát se nagyon adnék érte és sajna klasszisokkal jobbak a saját csokijaim
  • LasDen #87057
    én 4 csillagost szerződtettem debrecenből. 21 éves, de so-so. nem valószínű, hogy nálam nagy karriert fut be. Eddig kölcsönbe ment mindig. volt a championshipbe felemás eredménnyel. aztán a hullnál, de az nem volt jó ötlet részemről, nem játszott sokat. most a birminghamnél van a league oneban. oda való, megy neki a játék, eddig 9 meccsen 4 gól....
  • geo91
    ez legfeljebb külföldi csapatnál lehetséges. levekusennél nálam két ötcsillagost is dobott a gép az első évben, ráadásul mindkettő magyar volt. aztán sajnos nem derült ki mi lett belőlük, mert fuccsba ment a mentés.
  • kosheen
    eladod? :D
  • zEEdO
    Látom mindenki panaszkodik, hogy nem talál megfelelő magyar játékost... Hát nekem nem tudom, hogy de a youth candidate-k között ez a Bognár Balázs nevezetű úriember jelentkezett... Egész szép kis plaja lesz belőle:))
  • LasDen #87053
    én a directorra hagyom :D ő meg ugye annyi edzőt, scoutot stb-t hoz, amennyit lehet, de legalább nem vesződöm vele :D
    a pénzügyi része meg nem számít. fiorentina, aston villa, bolton....náluk ilyenekkel nem lehet spórolni :D
  • kosheen
    igy 2020-ra már irreálisak lettek a pénzügyek nálam. Nem kell figyelgetnem ilyenekre. Mellesleg a legjobban fizetett scout is kap mittomén 2 ezer eurót/hét. Ha mindenkinek annyit adnék (van aki csak 400at kap) akkor is lenne heti 40 ezer euró. Az semmi. Megdolgoztak már a pénzükért, annyi kis bantu gyereket felhajtottak már nekem, hogy anyagilag piszok stabil a klub. Ráadásul most úgyis el akarok adni vagy 4 játékost, be fog folyni legalább egy 6-8 millió belőlük. Plusz van vagy egy tucat olyan amelyiket 1-2-3-4 millióért adtam el és a következő eladásuk 50%-a az enyém lesz. A szerződéshosszabbitás is majd csak 1 szezon múlva lesz aktuális, akkor is csak pár embernél.
    Eddig úgy csinálgattam hogy kutattak ezek mindenhol, de tényleg mindenhol. Most viszont már rohadt idegesitő hogy nem sikerült 10 év alatt 1 normális magyart se találni, ezért erre fókuszálok most, meg egy normális BL menetelésre.
    Én egyébként mindig maximálisan kihasználom a stáb bővitési lehetőségeket, van olyan játékosom amelyik egymaga többet kap mint a fél stáb, szóval tőlük aztán nem sajnálom a pénzt
  • kosheen
    több a stábtag mint a játékos lassan nálam :D
    az összes szkótot kiküldtem a magyar pusztába
    meg van asszem 19 edzőm is. Már csak stadiont kéne épitenie a hülye elnöknek (rólam elnevezve ofkorsz)
  • bakkerman
    mi a francnak 19 scout?? én akármelyik csapattal kezdek mindig kirugok annyit,hogy maximum 3 maradjon,azt a pénzt amit a scoutokra elköltesz befektethetnéd fiatal játékosokba,vagy szerződés hosszabbításokra
  • LasDen #87049
    csak 19??? több nem volt? :D
  • kosheen
    na jó, most már megnézem, hogy generál-e valami normális magyart igy 10 szezon után
    19 scoutot ráküldtem Mo-ra, 21 éven aluli minimum 4 csillagos potenciállal rendelkező srácokra vadásznak. Rohadt kiváncsi leszek mi sül ki belőle. Játékos úgyse akarok venni, ha a tartalékokat meg a kölcsönben lévőket játszatnám akkor is behúznám az MB1-et
  • bakkerman
    két csatárom:
    Julien Schieber 19 tétmeccs, 15 gól, 6 gólpassz
    Robert Lewandowski 20 tétmeccs, 21 gól, 5 gólpassz
    tehát a 66 lőtt gólunkból csak ők ketten 47-ből valamilyen módon kivették a részüket!
    És ugye egyikük se Falcao,Ibrahimovic,Van Persie,Messi kaliber...

• bakkerman
    na megtaláltam a játék gyengéjét.
    4-4-2 formáció
    Very fluid - Attacking
    rövid passzok,ellenfél térfelén letámadás,szűk játék,gyors tempó,védelem feltolva
    a 4 védő:
    fullbackek két szélen automatic
    középen két védő normál central defender defend mentalitással
    a 4 középpályás:
    MR: Winger,támadó felfogással
    ML: szintén
    jobboldali belső középpályás,MC: Advanced playmaker support
    baloldali belső középpályás,MC: Ball winning midfielder, defend
    a 2 csatár:
    jobboldali támadó: complete forward support
    baloldali támadó: adwanced forward attack

Dortmunddal tesztelgetem,november 30.-a van,22 tétmeccs 17 győzelem,2 döntetlen,3 vereség. 66 lőtt,17 kapott gól.
    Hazai pályán ellenféltől FÜGGETLENÜL fix 65%-os labdabirtoklás,temérdek helyzet kidolgozás. Idegenben szintén meddő mezőnyfölény,még nagyobb csapatok ellen is(pl.: Schalke,Shakhtar,Milan),helyzetek szintén jönnek. Meccseken ahogy látom a kulcskérdés gyengébb csapatok ellen a két szélső középpályás,nem kellenek klasszisok,a lényeg hogy gyorsak legyenek,jól passzoljanak. Azonos képességű,vagy esetleg erősebb csapatok ellen fontos a baloldali belső középpályás,jó munkabírásúnak kell lennie,jó szerelési,és emberfogási értékekkel,de tudjon passzolni is kontránál. Nálam ezt Sven Bender tökéletesen megoldja. Januárig tesztelem a Dortmunddal,utána még próbálgatom más csapatnál is.
  • bexinho
    Gondoltam írok egy poszt erejéig az évek alatt kialakított taktikámról, néhány képpek kiegészítve:

http://bit.ly/XQbeT9
  • LasDen #87044
    kikaptunk 1-0-ra de leszarom...amúgy is bugzos gól volt :D
    de az ilyet nevezem én védőmunkának....

24-ből 22 fejest nyert és 26x tudott tisztázni....nem szarral gurigázik na :D

kosheen: nem baj hogy hosszú lett. sokan szeressünk ilyeneket olvasni :D
  • kosheen
    ijjjj f.szom. nem gondoltam hogy ennyire hosszú. bocsesz
  • kosheen
    na gyüjjön egy hosszabb összefoglalócska :D Még mindig a Fradival nyúzom az MB1-et
    korábbi szezonok csak számokban, csak hogy látszódjon a tendencia
    szezon - gy/d/v rúgott/kapott gól pont
    16/17 - 18/7/5 66/30 61
    17/18 - 19/10/1 70/22 67
    18/19 - 25/2/3 94/25 77
    19/20 - 25/4/1 101/23 79
    Végre ebben a szezonban átléptem a 100 gólos határt. 3 meccsel a vége előtt ehhez kellett volna meccsenként 3 gól, erre egyből jött egy 1-1-es döntetlen, azt hittem nem jön össze. Végül mentem Egerbe, kontrára állitottam a csapatot és vágtam hetet.
    9 szezon alatt kicsit helyre hoztam a magyar foci elmúlt 20 évének bajait. Első kettő BL-ben, 3-5 El-ben indulhat már.
    Igazolások
    16/17
    5 játékos jött akkor (összesen alig 1 milláért) akik közül 4 stabil kezdő azóta is, egyet pedig jó pénzért eladtam
    ekkor volt az első nagyobb átalakitás, elment a gólvágó target man-em a videotonhoz, jött helyette az azóta klasszissá érő új csatárom. (Yobou - lent bővebben)
    17/18
    egyiptomi válogatott kapus, 17 éves U19-es vb győztes francia bekk, 16 éves csatár, főleg fiatalok jöttek, semmi extra. Jött ekkor 3 fiatal magyar, de a nagyon erős konkurencia miatt, közülük csak 1 támadó tudott több-kevesebb lehetőséget kiharcolni
    Ekkor vitte el az Inter a kedvenc hátvédemet akit asszem a játék kezdetekor igazoltam le.
    18/19
    3 fiatal ingyen, azóta is kölcsönben vannak, meg egy fiatal magyar támadó akit kölcsön adogattam. Először Mainzban húzott le pár meccset 18 évesen, aztán a Rodában lövöldözgette a gólokat, kár hogy fél évre is volt hogy kidőlt. Benne látok fantáziát, 23-24 évesen stabilan akarnám játszatni, kár hogy Yobou, az állandó csatárom harmincasával lövi a gólokat, nehéz szivvel fogom igy eladni majd :D
    Nagytakaritás, pont egy tucatnyi játékosnak intettem búcsút. Egy szintén nekem nagyon kedves gyerek is a Leichesterbe ment, akit a játék kezdetén hoztam ingyen.
    19/20
    a totális átalakulás :D
    Paulinho a bal szélre 8,75 milláért, Pablo Gonzalez treqartistának 6 milláért, Eduardo Torres jobb szélre 9 milláért. A 4-2-2-2 átalakult kicsit, az egyik csatárt hátrébb hoztam.
    Jött még ezen kivül 3 csatár, kettő közülük a második csapatban vitézkedhetnek még vagy 2 évig, bár ők is belekerültek együtt 3 millába. A harmadik csatár az meg csak azért hogy legyen :D Csak 300 ezerbe került, de 19-es befejezéssel, kicsi fizuval elvan a padon. Újabb fiatal magyar 400 ezerért.
    13 játékos elment, többségük azért már elég régóta nem is játszott, még a második capatban is ritkán. Most először lett negativ az átigazolási mérlegem, dehát volt vagy 20 milla a kasszában, eddig alig költekeztem, most seggére vertem egy kicsit a pénznek.
    Egyébként az új fiúk az utolsó fillérig megérték az árukat (bár a gép korrigálta és levitte mindet 2-3 millióra)
    név meccs/gól/assziszt/átlag
    Paulinho 46/23/16/7,71
    Torres 34/7/22/7,49
    Gonzalez 15/14/6/8,15 (ő egyébként 21 évesen 34x-es chilei válogatott :D)

Yobou 36/31/10/7,77 - ő nem új, ez a negyedik szezonja, csak ő még hiányzott a támadónégyesből :)

A bajnokság idén fordulókkal a vége előtt megvolt ismét, zsinórban ez volt a hatodik. A kupa is összejött megint, de tiszta ideg voltam, csak 11-esekkel lett meg a Vidi ellen, 3-3 után. A vidi csatárára direkt volt ember állitva, naná hogy gólt lőtt, plusz pont a falábú exfradista Kulcsár vágott kettőt
    Egy bajom van, de az nagy. Nemzetközi porondon nem tudok még tényező lenni sajnos. Egyszer volt hogy a BL csoportomból tovább tudtam jutni, azt hiszem EL 8 között véreztem el végül.
    Idén is első meccsen 2-1-re verem a Barcát, aztán az összes hátralévő meccsemen (PSV, Liverpool) kikapok.
    Mostanra megkeresett egy pár szövetség, hogy vezessem az ifiválogatottjukat. Uruguay U23-as csapatát válaszotttam. Bár nem tudom meddig húzom majd, a válogatottozás nem tud lekötni. 1x már voltam magyar kapitány, meg nigériai kapitány is, de mindig felmondtam pár meccs után, leeht itt is bedobom a törölközőt.

Picit vicces...hót fos magyar játékosokat generál a gép, de Véber Zsuzsi kivezette a magyrokat az EB-re
  • NastyHUN
    Na de előtte meg is kell találni valami alapján azt a Lukaku-t !
    Nekem pont az kellene, hogy ne kelljen egyesével végignézni a már kikeresett potenciális jelölteket, hanem ez alapján (statisztika) tudjak keresni, vagy legalább összehasonlítani a jelöltjeimet.

Pl: Dzsudzsáknak volt az elmúlt szezon(ok)ban 15 gólpassza.
    Ez alapján akarok találni mondjuk egy olyan szélsőt, aki szórja a gólpasszokat, vagy egy olyan csatárt(hátvédet) aki szögletnél vagy beadásból termeli a fejesgólokat pl.

Nekem erre kellene egy ilyen keresési opció.
    Ilyen van benne valahogy, vagy egy scout-al lehet így keresni/szűrni ?
  • NastyHUN
    De persze. Egyesével !
    Mind a 100-at mondjuk :)
  • bakkerman
    március első hetében jön elvileg egy hivatalos transfer update
  • zorrobomber

Help topikban nyugodtan lehet próbálgatni :)
  • horrorpops
    meg persze, hogy még mindig nem tudok képet betenni.
    szóval http://imagerz.com/QFdDWVlVVgA
  • horrorpops
    a lényeg, hogy maradt bevethető csatárom...

• Janika114
    Sztem meg lehet így keresni, vagyis nem ez alapján keresni, de megtudod nézni a statiszkáit egybe is, 12-ben lehetett, ha kiszűrted a jelölteket a keresésnél, pl h 30 éven aluli csatárok. A nézetnél átlehet állítani h miket mutasson, és ott sorba tudod rakni őket akár gólok alapján vagy forma alapján ilyesmi.
  • bakkerman
    ha 4 év után megakarsz venni például egy Lukakut,akkor rámész az adatlapján a history részre,és visszanézed hogy 4 év alatt hol és mennyit játszott,akár bevan töltve az a bajnokság,akár nincs,kifogja írni,meg a góljait is,abból már csak eltudod dönteni,hogy érdemes-e megvenned.
  • zorrobomber
    Szépen fogod és egyesével megnézed a potenciális jelölteket.
  • NastyHUN
    Tehát ekkor összességében nincs olyan lehetőség, hogy a betöltött összes bajnokságban (adott esetben Worldwide) tudjak keresni statisztikák alapján játékost ?!?
    Ha ez így van, akkor ez nagyon gáz :(
    Igazán beleírhatnák a játékba, mert teszem azt 2-3-4 lejátszott szezon után, inkább érdemesebb olyan játékosokat felkutatni, megszerezni, akiknek nem csak a képességeik jók, hanem hozzák is a formát !!!
  • bexinho
    Visszatértem Fradis karrieremhez, igaz csak az FM12-vel:

http://footballmanager2012ferencvaros.blogspot.hu/2013_02_19_archive.html
  • zyndar
    Így keresni csak akkor tudsz, ha adott bajnokság be van töltve. Így böngészheted az említett statisztikákat ligánként.
  • NastyHUN
    Akkó hol lehet ?
    Scout ?
    Melyikben ?
  • bakkerman
    nahát igen,ez így van
  • LasDen #87027
    azt hiszem...de kijavít majd valaki okosabb...:D
    ettől függetlenül irl a spurs kapkodna ha egy sikeres volt bayern edző menne hozzájuk :DD