104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Neoncsoves
    Hát, ha elég kitartó leszek... :D
  • Solt
    Nincs mit Uram!
  • Blum
    Megvolt a Man Utd elleni meccs. Hazai palyan csak 1-0-ra kaptunk ki,ugyhogy bevalt a taktika. Ha belesz gyakorolva rendesen,akkor ez tokeletes lesz.

Koszi szepen megegyszer. Taktikai kezikonyvet pedig elkezdem atnyalazni :)
  • Darthmushroom
    VB győzelemig?
  • Neoncsoves
    Mondanám, hogyha az érettségin nem akkor itt se... De ez nagyobb kihívás :D :D
  • LasDen #88439
    megbuksz!
  • Neoncsoves
    Akkor kezdődjön a KARRIER :D
  • Solt
  • Neoncsoves
  • Solt
    Sok sikert, remélem beválik! :) Azért szabd személyre... ;)

@Gerdzso: Örülök, már megérte leírni! :)

Egyébként Urak, tudom, hogy elcsépelt, meg mindig ezt írom, de a "Taktikai kézikönyv" a bannerban nagyon jól leírja az alapokat! Érdemes rászánni egy kis időt... :)
  • Gerdzso
    Kipróbáltam ezt 4-5-1 felállást a FM2012-ben, be is jött a City ellen idegenben szóval köszi! végre megvan a 3. taktikám is :D
  • Szycsu
    Nálam ott kezdődik a védekező taktika (Solt írása után erősen megborulva az elméletem :D), hogy 5 védő, 3 dm, 2 középső kp, akik támogatnak és egy szem csatár elől :DDDD
  • Blum
    Na,akkor megprobalom oket osszerakni ez alapjan aztan nekiszaladok az MU-nak. Koszi szepen! :)
  • Solt
    Ha védekezésről van szó, akkor én biztos használnék a középpályán védekező játékost. Az 5-4-1 helyett 4-5-1-t ( 5 középpályás vonalban ) játszanék. A két széle támadó, mellette két támogató, középen egy védekező. (Elől a csatár ilyenkor támogató legyen, ne támadó)

Ha a három belső középpályásnál figyelsz arra, hogy erős, jó állóképességű, jól szerelő, jól helyezkedő, jó emberfogó képességű játékos legyen, akkor elég hatékonyan tudnak így szűrni.

Esetleg, ha az ellenfélnél van kiemelkedő képességű szélső akivel nem bírsz, akkor arra a szélre érdemesebb inkább olyan szélsőt tenni, aki védekezni is tud.

Arra figyelj, hogy védekező felfogású játékos előtt ne legyen támadó felfogású, mert túl nagy lesz az űr közöttük.
  • Blum
    De de..szolj bele nyugodtan,azert irtam! :D
  • Solt
    Szerintem így túl nagy teher van a középpályán, de nem akarok beleszólni! :)
  • Blum
    Nolan azert raktam tamadora,mert Carrol nagyon egyedul van ott elol. Melyebbrol indul,talan tud valamit produkalni a tamadojatekban.
  • Solt
    Én hármat szoktam, de úgy, hogy gyakorlatilag 1 poszt "vándorol". Ha az alap mondjuk a 4-4-2, akkor a kontra verziója a 4-5-1, az agresszív támadó verziója pedig a 4-3-3, vagy a 3-4-3.

Egyébként védekező taktikában én biztos nem játszatnék belső középpályást támadó mentalitással. :)
  • Blum
    Hany taktikat erdemes begyakoroltatni a csapattal?

En eddig kettot eroltettem de valamiert ugy erzem hogy kene egy atmeneti is.
    Ugye van egy olyan taktikam,ami teljes mertekben a tamadasra iranyul. Ezt a taktikat olyan csapatok ellen szoktam bevetni ami ellen erosen illik nyerni (pl. West Hammel vagyok most,Wigan es a hasonlo kaliberu csapatok ellen ezt hasznalom). Ez altalaban be is valik,bar nagyon ritkan uszom meg kapott gol nelkul.

Aztan van a masik,ami az olyan csapatok ellen van begyakorolva amitol szinte tuti hogy kikapok. (Man Utd,City,Chelsea). Ez inkabb a vedekezesre van kitalalva,kontrakkal operalunk es igyekszunk sokat birtokolni a labdat de ez rohadtul nem mukodik viszont ez tunik logikusnak. Most ismet jon a Manchester United elleni meccs,valahogy kikene harcolnom egy X-et.

Mostanaban arra gondolok,hogy elkezdek megegy taktikat kitalalni,ami a labdabirtoklason alapul (Control). Nem reg kezdtem el beasni magam a taktika gyartasba es meg nem vilagos minden. Mindenesetre szurok be par kepet a mostani taktikakrol,hatha tudtok valami okosat mondani.

[2 uj embert igazoltam: Figueroa es Jordi Gomez]

Tamado taktika
    Vedekezo taktika
  • LasDen #88425
    Úgy egy hónapja azért újra elővettem a játékot és csak kezdtem egy - végül - rövid gamet. Az olasz válogatott padjára ültem le. Nem tűnt nehéznek a dolog, de a VB selejtezők kicsit neccesre sikerültek. Örményekkel döntetleneztem, dánoktól kikaptam, így lett húzós a dolog, de a végére első helyen utazhattam brazíliába.

De előtte volt ugye egy Konföd Kupa is. A Mehikó, Kamerun, Brazil csoportba kerültem, ahol egyedül a házigazdákkal döntetleneztem. És az egész tornán egyedül Mexikó ellen kaptam csak gólt. Úgyhogy sima továbbjutás volt.

Az elődöntőben Uruguay várt, akik nem voltak könnyű ellenfél, de Matri és Osvaldo segítségével leléptük őket.

A döntőben pedig a Spanyolok vártak. Egy pár hónappal korábbi barátságos meccsen simán megcsapkodtak minket, de most nem ment nekik. Beton védelem mindent visszaütött. Végül Matri és Giovinco góljaival nyertünk 2-0-ra. Éljen a Konföd Kupa győzelem.

Egy évvel később nagy reményekkel vágtunk neki a VB-nek. Akár meg is nyerhetjük...akár. De inkább simán kiestünk a csoportból... :D
  • peti1100
    Akkor megkeresem! :) Én nem tudom kivel kezdjek..mindenképp NB1-ből akarok. :)
  • Szycsu
    FM 12, Fradi.
    3. szezon-nak mindjárt vége. Van korábbról már beszámolóm, csak vissza kell lapozni. 2 beszámolót írtam, azt hiszem :D
  • peti1100
    Te kivel tolod amúgy? Beszámolód az lesz majd?:)
  • liverpool19
    őszintén szólva a 22. percben 0-3-nál nem gondoltam volna, hogy ezzel a meccsel sikerül megszerezni a 'comeback king' achievementet, de végre ez is megvan :)

Pitcher pedig brutális, a Bromley-ba generálta a játék, sikerült 9k euroért elhozni (ennyi volt a nevelési költség), és ha jól sejtem nem fogom tudni túl sokáig megtartani.
  • fla
    Sziasztok!
    FM2013-nál, classic módban mitől nem elérhető a stadion bővítés a board request-nél? Jelenleg a Tottenhamnél nem érhető el, de másik játékban, másik klubnál felajánlotta a lehetőséget (bár ott nem volt rá szükség :)

Köszönöm
  • Solt
    Hivatalos logók, mezek, pofázmányok... ezekért fizetnék is, bár utóbbi nem annyira fontos. Szar érzés amikor valami jó játékosnak undormány ábrázata van, oszt azt kell bámulnom... :D
  • Neoncsoves
    Mondjuk én speciel max. a facepack és a logopackért lennék hajlandó fizetni... jó lenne ha az SI felvenné a kapcsolatot a srácokkal... Csak ugye sok esetben nem az időhiány miatt nincs meg valaki/valami képe, hanem licensz miatt...
  • Solt
    Úgy-úgy... előbb fizetnék pár ajrót egy ilyen DLC-ért, mint ilyen biszem-baszom tárhelyért...
  • Neoncsoves
    Hát ja, mondjuk az a baj, hogy azok akik a Cut-Out Faces-t illetve a Metallic Logo Packot készítik, nem véletlenül rakják fizetős tárhelyre és töröltetik mindenhonnan a torrentes megoldást. A sortitoutsi fórumáról le is lehet szedni ezeket, de csak fizetős tagsággal... úgyhogy kétlem, hogy ingyen elérhetővé tennék a Workshopon keresztül... de szerintem ha 3-4 euros DLCként meg lehetne venni az FM-hez az se lenne baj senkinek...
  • zorrobomber
    Na ez is kiváló ötlet! :)
  • Neoncsoves
    Az a baj, hogy a face-;logo-packok tényleg sok helyet foglalnak. Én amondó vagyok, hogy egy Steam Workshopos megoldással az lenne a legjobb,ha ezek a dolgok (facepack, logopack, adatbázisok, stb) elérhetőek lennének és a készítői ezeknek azon keresztül tudnák is frissíteni.
  • zorrobomber
    Nyilván jó lenne. Játékonként változik hogy mennyit enged Steam, de van olyan game ahol pl 1GB a korlát, abba pár mentés azért elférne. Nem reménytelen a helyzet, de szerintem nem lesz.

Hozzáteszem szerintem az még jobb lenne, ha a kiegészítő dolgokat, grafikák, adatbázis, stb. is cloud-ba lehetne menteni, és kattintással telepíteni, de ez már tényleg a bilibe lóg a kezem kategória :)
  • Neoncsoves
    Mit gondoltok, FM 2014-ben szerintetek is jó lenne, ha lenne egy ilyen "FM Cloud" nevezetű szolgáltatás, ahova esetleg tölthetnél fel mentést, és másik gépen / laptopon letölthetnéd? Jó, tudom, pendrive-val át lehet vinni, de az aki felváltva nyomja 2 gépen annak sokkal kényelmesebb lehetne így. A mentés méretével mondjuk lennének gondok lehet...
  • korbin555
    Nem hiszem,de én nem foglalkoznék vele.Ha bármi mást megnyersz,mindenki happy lesz.
  • Gerdzso
    Amúgy nem lehet beszélni a vezetőséggel, hogy engedjék már meg hogy magasról lesz*rajam a Carling Cup-ot... mert én inkább a bajnokságra, FA kupára és a BL-re koncentrálnák, de a Carling Cup-os elvárás meg döntőbe jutás... pedig pénzügyileg szinte semmit sem ér... a többihez képest...
  • Gerdzso
    Köszi!! :)
  • korbin555
    És nem ugyanaz,de ha egy kinézett játékosról azt mondják,hogy sérülékeny,akkor azt
    tanácsos nagy ívben elkerülni.Bár a sérüléseket meg lehet nézni.
  • korbin555
    Ezek rejtett tulajdonságok,fmscout-tal megnézheted.
    Ilyen például az alkalmazkodás,a profizmus hiánya,a magas vitatkozás,alattomosság,
    a nulla ambíció,a nyomás alatti összeroppanás.Ha ezekből több is összejön valakinél,
    akkor csodálkozunk ,hogy egy egész jó játékos miért nem tud teljesíteni.Az ilyen
    játékos képes összeveszni a társaival,rombolva a morált.Ha egy jó staff tag ezt mondja
    rá,akkor érdemes megfontolni a lapátra tevést.
  • Gerdzso
    Az lenne a kérdésem, hogy amikor kölcsönadok játékost, akkor van néha olyan, hogy azt mondják róla jobb is lenne ha vissza se jönne, mert megbontja az öltözői hangulatot stb, ezeket hol tudom megnézni, vagy nem lehet? :S
  • korbin555
    Folytatom tovább a San Marino-i kalandomat.Nem sikerült elsőre a feljutás a Serie A-
    ba,de másodszorra igen.A két következő szezonban 12 és 8.hely.Szépen alakulnak a
    dolgok,de a válogatott még mindig nagyon gyengécske.Bár néhány szép eredményt
    elértünk,köszönhetően annak a 7-8 18 évesnek,akik már a klub saját nevelései.Sajnos
    egy igazán jó ifi(majdnem wonderkid kategória)az olasz válogatottságot választotta-
    meg tudom érteni,kettős állampolgár,olasz U19-es kerettag.De játszik San Marino-i
    játékos az Udinese és a Atalanta csapatában is.18 évesek,és elengedtem őket,mert
    nem akarom,hogy a komplett válogatott az én csapatomban játsszon.A bajnokságban
    a cél egyértelműen a nemzetközi kupa elérése.
    Viszont lenne itt valami,amiben tanácsot kérnék.Elkezdtem egy másik karriert is,mert
    mindig kettőt játszok felváltva.Betöltöttem a megye 4-es adatbázist és a Vas megyei
    2.ligában az amatőr státuszú Újperinti SE Szombathely-t választottam.Márciusban
    megjöttek az új ifik,de nem tudok nekik szerződést adni.A youth contract-ot a klub
    nem engedi,az amatőrt pedig mind a tizenöt visszautasítja.Találkozott már valaki
    ilyennel?Mert felrobbanok a méregtől.Nem mintha bármelyikük megütné egy NB 3
    szintjét is,de a megyeiben néhány használható lenne.Játszottam angol sokadik ligás
    amatőr csapattal,de nem emlékszem hasonlóra.Vagy ki kell bekkelnem,hogy profi
    legyen a csapat?Fitness trainer-t és Head of youth development-et sem sikerült még
    igazolnom,pedig a játék kezdete óta fenntartom a hirdetést,bár ezek nélkül egyenlőre
    megvagyok.De ez az ifi kérdés kiverte nálam a biztosítékot.