104786
A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
Solt #88844 Kiismernek, jobban kell alkalmazkodni az ellenfélhez... -
kombány #88843 nekem is ez szokott lenni csak nálam sérüléshullámmal mutatkozik főleg ha minden posztra van 2 emberem meg a játékosárak szabadulnak még el a fizuról meg ne is beszéljünk 10 millás játékost 35 alatt nem tudnék elhozni de a gép az én 15 millásomért 15 adna és alkudni sem akar persze nem adom el neki meg ilyen röhely igazolások javi martinezt 1 év mulva megveszi a man utd 40 milláért amikor most ment oda a másik hogy pl a totenhamben az adebayor meg a levandowski(akit szintén 40 mvettek meg)fejenként kb 40 golt vágnak és egyszer sem voltak sérültek azé kicsit vicc -
Zenszkij #88842 az fm 13 rossz játék lett, marha nehéz, értelmetlenül sokszor, nem tudsz taktikázni mert elver a gép -
azért az hihetetlen hogy bármelyik csapattal kezdek,a második év pokoli az elsőhöz képest,igazoljak bárhogy..nem hiszem h ez valósághű,hogy az a taktika meg az a felállás amelyik tavaly még bundes 2. helyet hozott,meg BL top8-at,az most arra elég hogy 7 forduló után 15. legyek,Bl-ben két kör után 0 pont. Évente cseréljek taktikát? (fm13) -
korbin555 #88840 Reggel kezdtem egy új karriert a Lazio-val.Most február van,a Klose duplázott és máris fizetésemelést kér.
Persze elhajtottam a francba.Mit akar 34 évesen?Szezon végén úgyis lapátra kerül.Ami igazán elszomorít,
hogy még ennyi idősen is klasszisokkal jobban játszik,mint egy Zárate.Csak néhány évesre tervezem ezt a
mentést,megpróbálok eredményes lenni minél előbb.Eddig jól megy,elkerültek a sérülések is.Télen kaptam
pénzt is,de félretettem a szezon végére.Egy csapatra való egész jó játékos van átadólistán,majd május környékén megnézem a lehetőségeket.Kivételesen nem foglalkozom az ifikkel sem,nem tervezek öt évnél többet.Az Európa Ligában simán továbjutottam,csak a Lyon tudott megverni idegenben.Az Inter
a 20.fordulóban kieső helyen áll,teljesen el is vannak adósodva.Már a harmadik edzőt szerződtették,de így
is hatos vereségszériában vannak.Kellemesen meglepett a középpályásaim remek teljesítménye.Ledesma,
Hernanes,Cana,Candreva piszok jól játszanak.Lulic is hozza a gólpasszokat.Hátul Radu is stabil.Egy 27-28
éves tapasztalt befejező csatárra lesz szükségem,meg egy közép és jobbhátvédre.Ha ezekre a posztokra
minőségi embereket sikerül igazolnom,nagy bajban lesz a Juventus.Ellenem úgy sem megy nekik,oda-vissza megvertem őket.De még így is négy ponttal előttem vannak.A Siena ellen pihentettem pár játékost,de ki is
kaptam otthon kettő nullra.Ez a hülye Zárate nem tud gólt rúgni,év végén menni fog.15 meccs két gól,ezért a fizetésért?8.helyre vártak,második vagyok,és ha nem lesz valami komoly sérüléshullám,harmadiknál nem
leszek rosszabb.Akkor megvan a BL,jön plusz pénz,én pedig tőlem szokatlan módon elköltöm az egészet.
Ugyan a klubnak van bank adóssága,de mégis olyan 19-20 millió euróval kalkulálok.Ennyiért csak tudok
hozni három jó játékost.
-
korbin555 #88839 Biztosan,de a betöltésnél adott a játékosok száma.Mert ha egyszer pl. 25.000 van betöltve,az szerintem nem fog változni.
De ha nem így van,akkor bocs.Valószínűleg úgy is lehet játszani egy bajnokságot,hogy az adatbázisban nincs kijelölve. -
Gerdzso #88838 Hát most töltöttem be a magyar bajonkságot, és még 2 év van hátra a szerződésemből , szóval addigra csak generálódik oda is pár emberke :D -
korbin555 #88837 Azért nem árt új karrier kezdése előtt alaposan átgondolni,hogy merre akar majd a menedzser úr kalandozni.Mert ha nem töltöd be az adatbázis választásnál
dél-amerikát,és menet közben úgy gondolod,hogy de jó lenne pl. a River Plate-t irányítani,akkor fájdalmasan kevés lesz a választási lehetőség.Alacsony lesz
a staff és a játékosok száma is. -
Gerdzso #88836 Ja bakkerman hozzászólását nem vettem észre, köszönöm mindkettőtöknek! :) -
Gerdzso #88835 És ha beteszem közben őket, akkor mekkora változások tapasztalhatóak, vagy ugyanonnan indulnak mintha most kezdeném? -
korbin555 #88834 Hát azok hiányozni fognak.Csak a nagyobb nevek lesznek benne a játékban. -
ugyanúgy folynak az események,változnak a csapatok,a bajnokság,csak nem tudsz munkát vállalni ott,meg nem látsz tabellát -
Gerdzso #88832 Azokkal a ligákkal mi van amik nincsenek betöltve? (átigazolás, fiatalok stb) -
az amúgy hogy van, hogy évek óta nincs normális magyar tehetség aki felbukkanna, max ha megveszem mástól 2-300 ezerért, de 2 percenként ajánlgatnak külföldi U válogatottakat, akiket kb azonnal igazolok is le az ifi és második csapatba -
Zenszkij #88830 nevetséges, hogy mennyi sérülés van a játékban, nincs meccs hogy ne rohadna le valaki -
átadón volt folyamatosan,ingyen is ajánlgattam folyamatosan,de senkinek nem kellett,de hálistennek lejárt a szerződése június végén :) Jaja,a Bayern az nagyon brutál teljesítményt nyújtott,megnyerték a kupát is. Szezon előtt a 3. hely volt a célkitűzés,hogy meglegyen a BL csoportkör,ezt simán túlteljesítettük ezzel a 2. hellyel,a BL-ben meg a 8 közé jutottunk a Barcan keresztül,ami hatalmas eredmény,szóval szép szezon volt :) Nyáron minden posztra igazolni akarok,ahogy engedik a pénzügyek,de nem lehet beszélni bajnoki címről. Dobogó,és kupagyőzelem esetleg :) -
korbin555 #88828 Ez egy nagyon szép teljesítmény,csak a bőrgatyások ne lennének.Bár így megmarad a kihívás.Miért nem adod el a Marica-t ha nem is játszatod? -
FC Schalke 04
2012/2013 (fm2013)
Bajnokság végeredménye
Bajnokok Ligája szereplés
Német kupa szereplés
Játékosok -
Igen, ezt észrevettem én is. 250 000-ért eladtam Klein-t és hipp-hopp 1.7 milliót ért a Brescia-ban... -
Persze, hogy nem érnek annyit itthon, mint kint. Ez az orosz gyerek egy Bayern-ben (érdeklődtek iránta) 10 felett érne simán, nem volt skillje, ami 12-nél kisebb lenne és a csatár képességei 15 minimum. Csak arra írtam, hogy nekem szinte mindenkinek nőtt az értéke, aki jól teljesített -
korbin555 #88824 A liga reputációja és az adott országban a financial power döntően befolyásolja a játékos értékét.Ezért természetesen csökken az
értéke.De ez fordítva is igaz.Ha eladsz egy játékost mondjuk angliába,mihelyt kilép a repülőből,már tízszer annyi az értéke,ha pedig
egyszer belerúg a labdába,még tovább emelkedik.Ezért sem szabad fiatal játékost továbbadási záradék nélkül eladni.Egy 100.000-ért
(Euro)eladott tehetséges srác később akár milliókat is hozhat.Tehát nem kell csodálkozni azon hogy csökken az értéke.Persze ez nem
jelenti azt,hogy egy hasonló,vagy rosszabb gazdasági helyzetben lévő országból elhozott játékosnál nem nőhet.Kifejezetten igaz,hogyha
nemzetközi(kupa/válogatott)meccseket játszik.Alapjában tehát a nálunk lévő siralmas gazdasági helyzet teremt ilyen helyzetet.Ezen
sokat segíthet,ha a klubod rendszeresen BL meccseket játszik,mert a klub reputációjával együtt nő a játékosok értéke is.Azonban soha
nem fogja elérni egy nyugat-európai top liga szintjét.Ezért van az is,hogy egy 16 éves angol ifi(nem wonderkid)többet érhet mint egy
válogatott magyar játékos. -
ez magyar bajnokságban?
Egyébként ott van példának Adorján, akit szintén 1 milláért hoztam haza a Liverpoolból
AMC-ként játszatva lőtt 6-8 gólokat és 2 év alatt lement az értéke 130 ezerre, úgy hogy fejlődtek az értékei és a válogatottban is játszott már pár meccset.
Vagy van egy másik játékos, érte is 1 milla körül fizettem, ipari mennyiségben termelte a gólpasszokat és folyamatosan csökkent az értéke.
Alig-alig akad játékosom akinek nőne az értéke. Hiába veszem meg 1 millióért mondjuk (bár most már nem csinálok ilyet), akkor is előbb beárazza magának a rendszer hogy 3-400 ezer max, aztán pár év mire újra feltornázom. A bajnokcsapatomban 2 játékos van akinek 1 millió fölötti az ára - 2015-ről van szó - az egyik svéd válogaott, a másik egy brutális néger khv. A 2 éve folyamatosan irtó jól teljesitő belga ifiválogatott irányitóm 3 év alatt 350-ről 700ra tornázta fel az árát.
Szóval akkor is tartom, hogy baromi sokat számit, hgoy milyen csapatban játszik az illető. Ha végignézegetek 1-2 nagyobb csapatot és ott kiválasztok pár 20-22 évest akinek sokkal szarabb értékei vannak mint az én játékosaimnak akkor is 3-4-5 milliókat érnek -
Nem tudom, hogy hoztad össze. Ingyen hoztam még anno az oroszt, 180 000 euró volt a kezdő értéke, év végére felment 900 000-re. Igaz, rúgott 6 gólt EL selejtezőkben, de nem hinném, hogy az dobta meg az értékét. Inkább a hazai gólok -
egy játékos értékébe sokat számit hogy hol játszik nem?
ha pl nálam a Fradiba nyomja, vagy mondjuk a Realba ugyanaz a srác, akkor szerintem kijönne egy 30x-os különbség. Nekem volt hogy megvettem 1 millióért egy 18-19 éves csatárt, hozta a meccsenkénti 1 gólos átlagot kb, aztán év végére lement 300 ezerre az értéke -
Gerdzso #88820 Mostanában rászoktam arra, hogy ilyen "no-name" országokban keresek fiatal játékosokat(Egyiptom, Szaud Arábia és hasonlók), olyan gyerekeket találtam, hogy az valami hihetetlen, és ilyen 200k-500k(font)-ba kerülnek csak... az egyik ilyennek a nálam töltött 1 év alatt felment az értéke 14 millió fontra és még csak 19 éves. :D -
Válts taktikát, legalább néhány meccsre. -
Zenszkij #88818 néha állj be bekkelni, counterelni otthon a gyengébbek ellen -
Ja, hogy ilyen is van? És ennek mi az ellenszere? -
basszus ránéztem most a keretre. A legidősebb, legtapasztalatbb, legrégebb óta ott lévő játékos egy 23 éves svéd válogatott hátvéd :D
Hát ilyen fiatal csapatot se raktam még össze. Oké, van még ott egy 32 éves cseh válogaott kapus, de helyette is egy ukrán gyerek véd. Ha nem sajnálnám az áramot akkor poénból elmennék estére szabadságra és megnézném hogy mit érne ez a keret pár szezon múlva :) -
szinte a komplett kezdőm menne nagyobb klubba, van aki már átadóra is kérte magát -.-
közben BL-ben robogok, remélem meglesz a csoportkör
APOEL 4-1, Maribor 8-0 összesitésben, most meg kaptam egy Xazar Lankarant, vmi azerbajdzsáni klubot, csak elpicsázom tán 2 meccsen őket. Kaphattam volna ebben a körben egy Celticet is, szóval szavam se lehet :D
-
Zenszkij #88814 fenét, csak jobban ismernek a csapatok -
Igazából én sem értem néha ezt a játékot (FM12). 3:0-ra megverem a Dortmundot idegenben, majd két hét múlva szinte ugyanazzal a csapattal nem tudok győzni a tökutolsó Swansea ellen...
Angliában az 5-7. helyeken állok évek óta, nem tudok előrelépni, de ha európai kupában játszom egy Interrel (7:2), egy Dortmunddal (3:0), őket simán verem. Közben szenvedek az ilyen csapatok ellen, mint a Stoke, a Swansea, a Birmingham, pedig őket azért a legnagyobb jóindulattal sem lehet Európa elitjéhez sorolni. Szóval olyan, mintha az angol bajnokság szándékosan nehezebb lenne, mint a többi, amivel nem játszol. -
Gerdzso #88812 Nyugtattam őket és támadásból visszavettem őket egyenletes játékra, 11 ziccerünk volt+1 kihagyott 11-es, amiknek a kihagyása nem hinném hogy a taktika hibája. -
Neoncsoves #88811 Nem a taktika hibája? De. Ilyenkor lassíts a tempón picit, félidőben nyugtasd meg a srácokat... -
Solt #88810 Tehát a taktikával volt probléma... -
Gerdzso #88809 91. percben egyenlítettünk... -
Gerdzso #88808 De itt nem a taktika volt a probléma, 22 kapura lövés és csak 6 ment kapura... nekik meg volt 3 kapura lövésük és abból 1 gól... bár nem tudom mi volt meccsen, mert átkapcsoltam, arra hogy csak a kommentárt írja és a gólokat + kérdéses helyzeteket játsza vissza, mert nem bírom nézni mit szerencsétlenkednek :D -
Neoncsoves #88807 Csinálj több taktikát, ha egyik nem válik be, válts a másikra, alkalmazkodj az ellenfél taktikájához. Pl. én már megnyertem Real Madriddal a bajnokságot, 3 meccs volt hátra, abból az elsőt a Las Palmas ellen idegenben 4-0ra kikaptam, fingom sincs miért :D
Rengeteg dolog közrejátszik. Tudom, hogy te csak az FM12-vel játszol, de ott is rengeteg dolog befolyásolja a meccs kimenetelét. -
Gerdzso #88806 Hát ez hihetetlen, megint egy olyan csapat ellen(Everton 18.) játszok döntetlent akit simán vernünk kellett volna... bezzeg a MU és MC ellen meg 3-4 góllal mentem... -
Neoncsoves #88805 Imádom az FM-et! Tudom, nem kéne problémának lennie, de évről-évre előjön, hogyha BL-ben eljutok mondjuk elődöntőig vagy negyeddöntőig a Real Madriddal, hirtelen a kulcsjátékosaim sorban kidőlnek 4-5 hónapokra meg hetekre és egy Callejónnak kell csatárposzton játszania (Neymar és Higu is sérült...).