104786
A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
kis off, ott lakik ismerősöm :D -
Zenszkij #89083 Direkt passz, igen. League 2-ben már lehet mókolni de nem érdemes. -
juhaszvik #89082 Örülök, hogy belevágtál, várom majd a fejleményeket.
(közben újabb feljegyeznivaló: ne osszunk túl nagy feladatot egy emberre)
Akkor a 4-3-3-at játszod direkt paszokkal?
Alacsony szinten mikor érdemes második, harmadik taktikát kreálni? -
Zenszkij #89081 Gloucesterrel én már a Blue Square Premierben tanyázok. Első évemben osztályzón jutottam fel, mondanom sem kell, hogy 4-4-2 short pass retain posession stb. stb. taktikával nyűglődtem, ezek szerint rossz ötlet volt. Vincent Pericard volt az egyetlen igazolásom, na ő lett a gólkirály így is, nagyon jó játékos ide. Második évemben szenvedek, 7 meccs ment le, de akkor meglesem ezt a 4-3-3 pattogást. Sok sikert mindenkinek. -
Valladolid #89080 és rövid passzos vagy inkább a közvetlenebb passzos játék válik be ilyen szinten? -
korbin555 #89079 Középpályások mindhárom support.Csatárok mindhárom támadó.Nálam Deep lying forward,poacher,complete forward.Irányítót ne használj,mert a többiek keresik labdákkal,ő meg 80%-át elrontja a passzoknak.Itt senkiben sincs meg a képesség,hogy osztogasson.Jobb,ha megoszlik a teher,nincs egy emberen akkora nyomás.
Komolyan mondom,tiszta ideg vagyok.Két hét van a rajtig,és kevesebb emberem lesz,mint kezdésnél volt.Megvertük az egy osztállyal fölöttünk levő Dartfordot,erre már négy emberemmel tárgyalnak.Persze megtartani őket nem lehet.Ha menni akarnak,menni fognak.Amíg csak részidős szerződést adhatok,addig így is marad.Tudtam,hogy ez lesz,de azért szívás. -
Valladolid #89078 és Korbin a 4-3-3-as taktikánál a 6. osztályban milyen szerepköröket álítsak be a közép pályán meg a csatársorban? -
banyai2000 #89077 Sok szerencsét ! :) Lenne 1 kérdésem . Az lenne a kérdés hogy ebben http://www.kephost.com/images4/2013/8/6/a1_2013_8_6_srt09n6jmg.jpg a keretben hova kéne igazolnom ? 4-4-1-1-es felállást használom a legtöbbet . -
korbin555 #89076 13-ik helyre várják a csapatot,é s egy kölcsönjátékos sem jött.16 éves ifik a championshipben úgy gondolják,hogy túl jók a 6.osztályhoz.Igazuk van,nem lepett meg.(Ugyanis elkezdtem)Két osztályt lépni kell,akkor majd jönnek.Az első nap felajánlottam a szélsőket kluboknak bagóért,de eddig csak egy ment el.A nagyobb baj az,hogy két középső középpályásom is elviszik,és nincsen szélső hátvédem sem.Ez nehezebb lesz,mint vártam.Még az sem áll szóba velem,aki még ide is gyenge lenne.Az első edzőmeccset azért lehoztam 4-0-ra,de csak 14 játékosom van.Valahogy össze kell kapirgálnom még 8 palit a szezon elejére.Mégis magabiztos vagyok,mert megnéztem a többi keretet.Ugyanolyan siralmas,mint az enyém.Transzfer keret 0(ez nem érdekel),a fizetési keret 0,ez már nem tetszik annyira..Lesz itt meló bőven.
Kölcsönjátékost pedig nem kötelező hozni. -
Shelton #89075 úgy emlékszem a 2013 tavaly szeptember elején lett bejelentve. -
ugyanolyan nehéz lesz mint a 13( bakermant fikázó kommentek miatt írtam így :D:D ), ezért nem mernek mutatkozni
hofimark922: szerintem nem befolyásolja, aki akar, az felkér edzőnek, ha érdeklődsz -
Neoncsoves #89073 őőő... mi a tosz van az FM14-gyel? Tavaly ilyenkor már volt pár feature megosztva a néppel... -
hofimark922 #89072 Lenne egy kérdésem. Most azon agyalok, hogy ott hagyom a Fulham-et, mert a Monaco most edző nélkül van, így gondoltam odamennék. De több jobb nevű klub is menedzser nélkül van. Ha több helyre is jelentkezek az befolyásolja, hogy a Monaco felvesz-e vagy az eddigi eredményeim alapján kínálnak munkát? -
juhaszvik #89071 Nem is ezzel a csapattal (Vauxhall Motors) akartam tesztelgetni, írtam lentebb, hogy valamilyen átlagos team jöhetne szóba, és nálam tényleg csak arról szólna az egész, hogy megértsem a játék taktikai mechanizmusát, mivel korábbi játékokkal nem játszottam, ezért nekem sok alap dolog is újdonság.
Korábban írtad, hogy jó ha van anyaegyesület, de nekem ez egy kicsit olyan, mintha egy csapat egy a nálánál alacsonyabb ligában kezdene, én pedig tényleg a semmiből akarom kezdeni.
IRL a Bromley idén 14-ik lett, nem tudom a játékban mit jósolnak neki. A Vauxhall 12-ik, a játékban ~20 környékére várták, így nekem nagyobb a bizonyítani valóm :) -
+ hiába megy mínuszba a számla is, úgyis minden évbe új csapatott igazolsz (ingyen) és a régiektől meg kell válni és eladásból úgy is visszamegy pozitívba a klub egyenlege. legalább is nálam mindig így volt. -
Én állandó jelleggel mindenhol mínuszba vagyok, és kb. fm/cm pályafutásom alatt ha 2szer kirúgtak sokat mondok és akkor tényleg nagyon rosszak is voltak az eredmények (kiesés felé) szóval nem a fizu miatt volt. annyira szoktam mínuszba h kb. már semmit nem tudok ajánlani egy szerződésnél :D ilyen kis csapatoknál meg főleg. -
korbin555 #89068 Addig dumálok itt,hogy holnap reggel kezdek egyet a Bromley-val.Már úgyis csak a régi mentéseimbe kapkodok bele.Kifulladt a kedvencem,a San Marino Challenge is.Hiába nyertem már nyolc serie-A-t,a válogatottal nem tudok nyerni.Világklasszis játékosaim vannak,az utolsó két VB-n és EB-ott voltam,de a legjobb eredményem egy (elbukott)EB elődöntő.Beleuntam.De ez most talán újra meghozza a kedvemet.
Amit leírtál,az szépen hangzik.Belemerülni a taktikába hasznos dolog,de nem ezekben az osztályokban.Ez olyan,mintha atomfizikát tanítanál az óvodásoknak.
Ha a taktika ínyencségeivel szeretnél bíbelődni,akkor utoljára mondom,a legrosszabb ligát választottad.Ezeknél a játékosoknál a taktikai mutatók a béka segge alatt vannak,képtelenek összetett feladatokra,csak összezavarodnak.Igazán érett,taktikus játékosokkal pedig nem fogsz találkozni a League One alatt.(Ott sem sok van)
Természetesen mindenki azt csinál amit akar,minden taktika lehet jó a hozzá passzoló emberekkel.Az egyik kedvencem még az fm11-hez valamelyik angol oldalon volt feltéve.Az 1910-es években használt 2-3-5-ös taktikával hat bajnokságot nyert az Atletico Madriddal.Én csak leírtam egyet,ami jól működik(működhet).Hetedik éve játszom az fm-ekkel,döntő többségben sikeresen,de még soha nem néztem hőtérképet.
Agyalok eleget enélkül is.Ha ez is foglalkoztatna,kijönne a 14,mire végeznék egy szezonnal.Nem vagyunk egyformák.
Szóval holnap Bromley.Teszek fel majd képet,ha esetleg érdekel valakit.
-
juhaszvik #89067 újratöltött meccs: természetesen nem abból szeretnék következtetést levonni, hogy 3-0 lesz az eredmény, hanem, hogy pl. az elemzésnél hogyan változik a hőtérkép, az adott poszton játszó játékos honnan indít passzokat, beadást, hol szerel, mindezeket mekkora mennyiségben (a sikeresség nem számít). ezekből aztán levonhatom azt a következtetést, hogy x taktika y-hoz képest ezt és ezt a különbséget adja, és az ellentámadás ebben a formációban ezt és ezt a változtást eredményezi stb.
tudom mindezek nem csupán a taktika függvényeként értelmezendők, de pont ezért van szükség minél több állandóra (ugyanaz a meccs, játékosok, időpont=első meccs), és ezért is kérdeztem rá, hogy van-e értelme... -
korbin555 #89066 Nem mehetsz mínuszba.Szabadulj meg akár a legjobb embereidtől is,de tartsd be a büdzsét.Lehet,hogy nem szólnak rád egyből,de morcosak lesznek,és ha jön néhány váratlan zakó,gondolkodás nélkül kirúghatnak.Rúgj ki mindenkit aki pénzbe kerül,és igazolj amatőröket ingyen.Azokkal is bennt fogsz maradni,első évben legalább kitapasztalod a dolgokat.A taktikával ne foglalkozz,mert a játékosaid nem fogják tudni soha rendesen betartani.Ezek a srácok nullák ezen a téren.A begyakorolt (játszott) taktika természetesen visszaesik a holtszezonban,de néhány edzőmeccs és majd szép lassan elkezd visszaállni.De nem szabad erőltetni,mert nincs meg hozzá a háttered.Nem szabad beleesni abba a csapdába,hogy azt hiszed,hogy mindent úgy kell csinálni,mint egy nagy csapatnál.SOHA ne állíts be egyéni edzést senkinek,sem új posztot.Nincs meg hozzá a kellő edzői,orvosi stábod.Fáradékonyak lesznek a játékosok,és rengeteg sérülted lesz.Ráadásul mire megtanulná,egy osztállyal feljebb az a játékos már nem lesz elég jó.Posztra igazolj.Legyen hat csatárod,hat középső középpályásod,a védőkből is minden posztra kettő.Aki nem illik bele ebbe a felállásba,azt az első percben el kell adni,kirúgni.A taktikát itt nem kell túlértékelni,majd ha odaértél a League Two-ba.El kell fogadni,hogy a drága jó fiúk nem alkalmasak elsajátítani egy kifinomult taktikát.Itt a cél az,hogy a tiéd legyen a liga leggyorsabb csapata.Mivel a többi csapat is falábúakból áll,a gyorsasággal futószalagon lehet meccseket nyerni,vízilabda eredményekkel.Ha már az első évben van egy-két kölcsönjátékosod is(ezért is lehet jó a Bromley)120-150 rúgott góllal lehet bajnokságot nyerni.És ezt pontosan tudom,mert még decemberben megcsináltam a Hayes&Yeading csapatával.Sétagalopp volt elérni a Legue Two-t.Alig vesztettem három év alatt meccset.Sok gólt is kaptam,de rengeteget rúgtam.6-2,9-4 meg ilyen eredmények sora.
Igen,egy kis csapat ebben a játékban elérheti a nagyok szintjét.Azzal kapcsolatban azért vannak fenntartásaim,hogy egy 10 ezres kisvárosnak lesz-e valaha 60 ezres stadionja.Szerintem nem,de cáfoljatok meg,ha valaki mást tapasztalt.Nekem a tizedik év körül már 45-ezres volt a stadionom,de a Hayes is londoni csapat.
Az újrajátszott (újratöltött) meccsnek semmi értelmét nem látom.Semmit sem tanulsz belőle.Még ha ugyanazzal a taktikával is töltöd vissza,tízből tízszer más eredmény születhet.Pl. 3-0 vagy 0-3.Akkor ebből mit tanultál?Semmit.Ráadásul hiába kiabálsz nekik,értelmetlen.A három csatár közül berakod a colost középre,beállítod hogy fejre kapja a labdát,a másik kettő lábra.Támadásra játszol mindenki ellen,aztán elengeded a kezüket.Lesz ami lesz.Amíg megy a meccs,netezel.Ennyi az egész. -
mindenki úgy játszik ahogy óhajt... Ha te vissza töltesz hát tedd én nem tekintem csalásnak hiszen nem egy verseny bár a játék igazi élménye számomra elveszne.A játék megismeréséhez ahogy leírtad az úgy persze egy nagyon jó ötlet. -
juhaszvik #89064 +1: akkor is csalás, ha csak tesztelésre használom? igazából a különböző taktikák megismerésére akarom használni, nem az adott csapat (ellenfél, saját) kiismerésére, ugyanis van egy csomó dolog, ami nem triviális nekem, például, hogy az adott, számomra nem egészen triviális poszt mit is csinál (box-to-box, anchor man, trequartista stb.), vagy a kiválasztott taktika hogyan változik a csúszkák mozgatásával stb., teszem azt veszek egy átlagos csapatot, amivel nem játszanék soha, és rögtön a legelső barátságos meccs előtt elmentve variálgatnám a taktikákat.
játékélményt nem rontaná, mivel semmilyen előnyt nem szerzek vele, de megismerem a játékot... -
banyai2000 #89063 Az milyen már hogy ez a 21 éves Papadoupolos 100ezret kér fizetésül,de legalább megszereztem . -
1. ha sok a változás a keretbe akkor igen
2. persze, csak elég sokáig kell vinni a játékot. Én anno Torquayból csináltam bl győztest és minden világ színvonalú volt a klubnál.
+1 elég csalás gyanús :D
am fizetési keretbe nagy ívvel sz@rjál ameddig engedi addig menj mínuszba, ha nagyon durva akkor úgy se tudsz szinte semmit ajánlani egy szerződésnél -
mert az h annyit kaptál a szezonban összesen vagy fogsz kapni a következőre részleteként. -
banyai2000 #89060 Kaptam egy üzenetet,hogy 54 millió a TV-s bevétel,de én azt nem kaptam meg . Miért ? -
juhaszvik #89059 Kösz a kimerítő választ, sok megszívlelendő dolgot mondtál.
A 4-3-3-as ötlet tetszik, tényleg több problémámra is megoldást nyújt.
Most a fő bajom, hogy nem tudok úgy igazolni, hogy a fizetésállomány ne kerülne minuszba. A már meglévő emberekből összeállítottam, amit lehetett, de nagyon kevés a mozgástér. A célkitűzés csupán annyi, hogy ne essek ki a bajnokságból, szóval az első év jó lesz tanulgatásnak, de ha nagyon rossz a csapat (rosszul raktam össze), akkor pár meccs után restart az új taktikával.
Két további kérdés:
1. a taktika szintje a nyáron ugyanoda visszaesik, mint a játék kezdetén?
2. egy kis csapat képes lehet mindenben a nagyok közé nőni (stadion méret, létesítmények, szurkolótábor stb.)?
+1: van értelme annak, ha csak a játék megismerése céljából ugyanazt a meccset újból és újból lejátszatom, különböző taktikai beállításokkal? vajon sokat variál az ellenfélen a gép két újratöltés között? -
Én a Chester F.C-t néztem ki majd 1szer
Chester F.C
egy 2010-ben újra alakult klub aki eddig minden évébe osztályt lépett, és ahogy néztem a játékba se képvisel rossz erőt ahhoz képest h újonc. -
korbin555 #89057 Ha valaki még fontolgatja az Angol törpecsapat karriert,tudok ajánlani egy kitűnő választást, a Bromley FC.-t.Blue square south(6.liga)félprofi csapat,előjelzés-13.hely.Komoly előnyei vannak a többi kicsivel szemben.Két anyaklubja van,mindkettő a champioshipben játszik.Charlton+Crystal Palace.Biztos,hogy nagyon jó kölcsönjátékosokat lehet tőlük szerezni,akik kiemelkedőek lesznek még a League Two-ban is.A Másik,ami szintén nem elhanyagolható,hogy londoni csapat.Ha már feljebb léptél pár osztályt,vonzó leszel a szponzoroknál,és sokkal könnyebb a stadionépítést is megcsinálni,mint egy városka,netán egy falu csapatánál.És ha belegondolunk,nem akármilyen kihívást jelent az is,hogy riválist csinálj a több nagy londoni topcsapatnak.Meg lehet csinálni,de azért ez minimum egy évtizedes karrier lesz.Úgyhogy csak türelmes embereknek javasolt. -
Akkor kedves mazochisták, itt elérhető a francia bajnokság egészen a 6. osztályig. Valaki?
-
banyai2000 #89055 Sikerült megnyernem a Tottehammel az Európa Ligát . Ez felejtette a csapattal a bajnokságbeli siralmas 7.helyünket . -
Régebbi fmekbe volt időm meg türelmem is ilyen nagyon kis csapatokkal elkezdeni, anno talán 10 vagy 11be a Torquay-t bl győzelemig vezettem, 11-be Luton-t vissza az élvonalba. tavalyiba a Blyth Spartans 2.osztályig. ideibe FC United-el próbálkoztam, de nem nagyon volt hozzá türelmem meg időm.
Az az igazság h ott az átigazolási időszakok a leghosszabbak (Imádom am) és tényleg szinte minden évbe csapatott kell muszáj cserélni és ha szerencséd van akár minden évbe bajnokként lépkedhetsz fel. -
Blum #89053 korbin irasa azt hiszem most sok emberbol kihozta a mazochista mivoltjat...:D -
Valladolid #89052 azt írja hogy a mentés betöltése nem sikerült ilyenkor mi a teendő? -
SeLFisCH #89051 Nem sok reményt váltott be, valószínűleg jó pénzért megpróbálok továbbadni rajta. Egy fél évet még kap bizonyítani, ha nem viszik el.
Kalaba -
SeLFisCH: Kalaba-t én is leigazoltam 12-ben, a fradiba, de nálam egy kalap szar volt. Scout áradozott róla, aztán jól benéztem. Nálad, hogy tolja?
Blum: Ismerős nekem is. Nem egyszer, nem kétszer, így veszítettem el a legjobb játékosaim. Egyszerűen elkerülte a figyelmem, hogy lejár a szerződése és mire ajánlottam neki újat, nem akart aláírni... -
Valladolid #89049 még egy kérdés így alacsonyabb ligákban páran már mondták hogy van olyan játékos akinek nincs fizetése azt hogy lehet megoldani? mármint azt hogy ne legyen fizetése mert ez nem lenne egy rosz szempont hogy belekezdjek egy ilyen karrierbe nagy csapatokat már enyhén szólva unom :) -
Blum #89048 Most egy kicsit szuneteltetem az FM-et,aztan addig gondolkodok rajta hogy hol kene folytatni a jovoben. -
Valladolid #89047 banyai nagyon szépen köszönöm a mentést! :)
korbin elismerésem ennyi tanács után feltett lábakkal lehet szinte feljutni a pokolból a mennyországba! meghoztad a kedvemet nekem is egy hasonló karrierhez -
ismerős... -
Blum #89045 Egyszerre jartak le,de probaltam oket maradasra birni mar korabban is. Csak akkor meg nem volt meg a penz es igy nem tudtam nekik olyan fizetest se adni amit ok akartak. Amikor meg vegre megkaptam a lovet,addigra mindenki szepen elment.