104786
A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
most selejtezők után próbáltam új kört keresni, mivel a selejtezőket kb 30 játékossal toltam le. új arcokkal próbálom feldobni az eb sel.-re a csapatot, de nem akar összejönni. Olyanokra gondolok itt, mint Dlusztus, Szekeres A, Gosztonyi, Debreceni, Böde, Koltai vagy Simon Ádám. De bazmeg egyre jobban szétbasszák csak az agyam. Észak Írország ellen 0-0? Új-Zéland 0-1-ről éppen 2-1? elfogadhatatlan. Konkrétan az É-Írek ellen a beharangozóban ír győzelmet vártak, és a döntetlen még nekem bravúr bazmeg....
Vagy én vagyok szar...vagy ez az egész válogatott egy szar...:D -
Történt már olyan a focitörténelemben (mióta érvényben van a szabály), hogy egy kapus csak sárgát kapott azért, amiért 16-oson kívül fogta meg a labdát? Mert itt kérem az történt.... Az már mellékes, hogy 60-40es labdabirtoklásnál, 3x több kaput eltaláló lövés mellett kikaptam 0-1re, otthon... (ez most a Lille-es mentés) -
Zenszkij #89842 hehe, de ez nem vonatkozik a 3d meccses mezre :) -
pinnacle #89841 Real Time-ba kimész a mezekhez és kicseréled arra amelyikre tetszik. Akár Photoshopba is lehet játszani, mi anno swordfish-vel kreáltunk totál fantázia mezeket ligákhoz :) -
de utálom, hogy bazmeg behívok embereket, erre bazmeg pont azok sérülnek le, akiket ki szeretnék próbálni....faszom már bele.... -
jah, arra emlékszem, hogy totál lecsúsznak, mer nincs használható játékos...
de a 11-ben még bőven jók voltak. én anno abban 2 vb-re is kijutottam.... -
Én most kezdtem egyet a magyarokkal (FM 2012), még az EB selejtezők vannak/lesznek. Ahogy olvasgattam 1000 emberből 1001 azt állítja, hogy az utánpótlás.... Jó lesz ez :D -
hát ezt buktuk, de nagyon....
-
azt nem vágtam hogy fizetős :D sosem használtam -
korbin555 #89835 "Official Real Time Editor will be available as a paid download"
Az FMRTE-vel szúrnak ki,mert milliós bevételt nyúlnak le tőlük.Még kijönnek egy scout progival is,aztán a Genie Scout-nak is befellegzett.Csodálom,hogy nem jutott eszükbe előbb.Most a Steam workshop adja nekik a lehetőséget. -
Shelton #89834 "A csapat mezén pedig az editorral is lehet változtatni"
de nem real time!
-
korbin555 #89833 Problémamentesen,de nem ingyen.Fizetős lesz,valószínűleg a Steam-en.Amúgy meg teljesen mindegy. Ha az fmrte letöltési adatait nézzük,minden harmadik ember azt is használta.A csapat mezén pedig az editorral is lehet változtatni. -
Zenszkij #89832 Nem szerintem ez egy hatalmas ötlet! Az FMRTE fizetős, úgyhogy aki eddig csinálta tehet egy szívességet. Azonban rengeteg esetben változtattam volna a csapat mezén, amit így most megtehetek problémamentesen! -
lemaradt:
a BL csoportom:
-Inter Milan
-Benfica
-Rangers
A Rangerst oda-vissza vernünk kell,akkor a 3. hely meglesz,azaz folytathatjuk majd tavasszal az EL-ben,ez a minimum elvárásom,aztán a két Benfica elleni meccsen meg majd meglátjuk mire vagyunk képesek. -
Nyári történések a Malaga-nál!
Júniusban gőzerővel elkezdtem dolgozni az igazolásokon,hogy a felkészülés kezdetére már egybe legyen a teljes keret. 35 millió eurót kaptam a vezetőségtől,7-8 játékos leigazolását terveztem,ami sikerült is,mennyiségre tehát megvan a keret,a minőség meg majd a szezon során kiderül...Mint a képen is látjátok majd,a végösszeg 111 millió euró lett,ami hatalmas összeg,4 éven keresztül havi 2.2 millió euró fog kicsordogálni a kasszából csak a játékos törlesztések miatt. Nagy rizikó,és ha nem akar belebukni a klub,akkor a minimum elvárás évről-évre legalább a BL csoportkör elérése. Hiszem,hogy a keretnek a magja képes rá,televagyunk a legjobb korban lévő fiatal ászokkal,akikkel bármi sikerülhet szerintem! Na akkor jöjjön három darab kép :)
Átigazolások
Bajnokok Ligája Play-off kör első mérkőzés
Visszavágó
-
Alapból belerakják a csítet, hát ez szép :D
"Big news Football Manager 2014 will include the option to get a Real Time Editor, meaning you can edit your save games not just new games. Real Time Editors have been a part of the FM Community for a long time but have always been a bit buggy and risk ruining your game. With this announcement you can guarantee that FM14's real time editor will be completely stable allowing to make changes as many changes to your game as you wish." -
korbin555 #89828 Érdemes az adott posztra beosztott szerepkörhöz igazítani az individual training focus-t.Ez egy remek dolog az edzésnél.Pl. ha egy fiatal csatár a felállásban poacher-t játszik,akkor a poacher focus-t.Hiszen akkor a szerepéhez tartozó fontos értékei fejlődnek erősebben.Ettől eltérni csak akkor érdemes,ha valamelyik kulcsképessége nagyon gyenge.Akkor azt a specific attributes-nél fel lehet fejleszteni.De azért nem szabad átesni a ló túloldalára sem.Mivel minden embernél határa van a fejlődésnek(potential ability),egy tulajdonság hosszú ideig tartó erőltetése a többi érték helyben toporgását eredményezi.Nem árt betartani az arany középutat.Ehhez tartozik még az is,hogy egyéni edzés kiosztása előtt meg kell nézni,hogy mit mond az edző kolléga,hajlamos-e a srác a sérülésekre. Mert ha igen,akkor csak light intenzitást szabad beállítani.De a heavy egyébként is kerülendő,fáradékonyak a játékosok,hamar jöhet a sérülés.Már ifi korban tudnunk kell,ki lesz az,akit megtartunk,és érdemes lesz vele külön foglalkozni.És ott lassú fokozaton elkezdeni az egyéni edzést.18-19 éves korára,ha van benne potenciál,markánsan kirajzolódik az elvégzett munka.Egy érett,kész játékosnál is lehet finomítani,de ha nem szükségszerű,nem érdemes.Lassan fejlődik,ha egyáltalán,és sokan nem rajonganak a külön munkáért.Igaz ugyan,hogy ha valaki már elérte a PA-t,még ott is lehet trükközni.Feljebb lehet tornászni egy adott értéket,de hat másiknál esetleg megjelenik a piros nyíl,aminek valószínűleg nem fogunk örülni.Összességében tehát,ha a fontos tulajdonságok kiegyensúlyozottságot mutatnak,nem érdemes egyre fókuszálni,mert a többi sínyli meg.Azt pedig el kell kerülni,hogy egy 22-es keretből 15 embernek különböző egyéni (poszt/skill,stb.) edzése legyen.Hatványozottan nőhet a sérültek száma,még jó edzői,orvosi stábbal is.A különböző,sokszor idióta edzői javaslatokat pedig ignorálni kell,mert ha rajtuk múlna,minden ember külön edzést végezne,még harminc évesen is.Nekünk magunknak kell pontosan tudnunk,mit várunk valakitől az adott poszton.Új igazolásnál pedig észnél kell leni.Nem akkor kell észrevenni,hogy a frissen jött,villámgyors szélsőnek 6-os a beadása,vagy a remekül passzoló középpályásnak 8-as a munkabírása,amikor már leigazoltuk. Mert ezeket évekig is eltarthat valamennyire korrigálni,ha egyáltalán sikerül. -
Látatlanban (nem tudom az ellenfelek keretét) szerintem döntetlenekre jó a csapat, max elkapod otthon a PSV-t. Mondjuk, én moslékabb kerettel fogtam meg PSG-t és Malaga-t döntetlenre és vertem meg a Köln-t, úgyhogy bármi lehet :D -
Fúú, én ennyire sosem álltam rá játékosaim fejlesztésére. Igaz, legutóbb a 2012-ben, a Fradis karrieremnél lett volna értelme, de akkor egy előre beállított edzésmódszert adtam különböző posztoknak, aztán vagy fejlődtek, vagy nem.
Nagy és egyben sikeres karriert futottam be a Fradival, de az utánpótlásból (országosan) csak 2, max 3 játékost tudtam úgy felhasználni, hogy azok nemzetközi mércével mérve képzett futbalisták voltak. Sajnálatomra... :(
Amúgy hajrá, szerintem összejöhet a 8 pont. Bár kemény menet lesz. PSV-t kellene mindkétszer verned, Sahktar ellen pedig 1-1 döntetlent behúznod. Mondjuk nem tudom mennyire erősek a csapatok jelenlegi karrieredben.
Más: befejeztem 2018/19-es idényemet a novemberben átvett Reading együttessel. 20. helyről kellett őket feltornásznom, ami kezdetben elég nehéz volt, de a végére többet is teljesítettem, mint amennyit a vezetőség elvárt tőlem. Szívesen maradnék, és lehet maradok is, de az évek óta bukdácsoló Inter kispadja megüresedett... bár jelenleg anyagilag nem sokkal gyengébb a Reading, és az olasz csapat sem indul EU kupában... így nem lenne nagy előrelépés bundaországba utaznom. De a modern kori tradíciók az Inter irányába vezetnek... Mondjuk nem akarom eljátszani a vezetőség bizalmát, mint azt tettem egy éve a R.Sociedad-nál, ahol végül két pad közé estem.
http://bit.ly/18GjkW0 -
ebből a szempontból ez mindegy, nem?
mármint a kérdésem az volt hogy az adott posztra ugye több képesség is kell. Mondjuk egy szélsőnek kell az off the ball és a dribble se árt.
Vagy egy poachernek a first touch meg a finishing. Na most ekkor nyomassam a first touchout amig csak fejlődik vele és akkor legyen úgy hogy mondjuk (extrém példa) a ft felmegy 20-ra, aztán a finishing marad 13 és majd ha a ft maxos akkor kezdjem 1-2-3 szezon múlva a finishinget fejleszteni vagy a ft 14-ről felmegy 16 és akkor váltok át finishingre. -
Ez leginkább attól függ, hogy milyen feladatot szánsz neki (defend, support stb.). És, hogy milyen pozícióban (középső védő, szélső védő, söprögető) akarod szerepeltetni. -
tessék, csak igy tudtam kivágni
http://imagerz.com/QE5BXktvAwMCUl4fGQVR
illetve még 1 kérdés (nem csak neked természetesen)
hogy célszerű fejleszteni egy játékos egyéni képességét?
vegyünk egy védőt - tackling, marking, positioning kb ami fontos illetve strength, jumping stb stb
Szépen fejlődik, jók az edzők...maxoljam ki vajon egyesével (már amennyire nyilván lehet) vagy váltogassam azt amire figyelni kell és mondjuk 3-4-5-6 hónap tackling, aztán megint ennyi marking?
Vélemény, tapasztalat? -
Milyen a kereted? Egy képet róla esetleg. Legyen igazad és legyen meg az a 8 pont, de én nem feltétlen gondolnám, több okból sem. -
uhh de szupiiii
idegenbeli 3-2-es vereség után itthon 4-1-re legázoltam a Köbenhavot és irány a BL
az ellenfelek: Liverpool, Shakhtar (anyaklubom), PSV
van amúgy valami amit nem igazán értek
az oké, hogy fos a magyar bajnokság utánpótlásnevelő értéke (van vmi ilyesmi szám a játékban)
de akkor is gáz, hogy egyetlen egy normálisabb ifi jött ki 2016-ra (egy balhátvéd aki 4 csillagos lehet majd, szóval ő se nagy eresztés, ráadásul el se akarja engedni a Siófok - mondjuk 1 perc alatt találok dupla olyan jó afrikait).
Illetve bosszantó még, hogy az ÖSSZES környező országban vannak qva jó ifik, még scout se kell, elég belenéznem egy szlovák, ukrán, szerb ifiválogatottba és csak böknöm kell az ingyenes kölykök között.
Na meg ami felhúz - egy sz.ros Slovan Bratislava akarja felvásárolni a fél csapatom. Oké, hogy gyenge a reputációja a magyar bajnokságnak, de azért én a Fradival csak-csak szállitom az eredményeket, ők meg EL-ben bohóckodnak. Szóval fura...
Mindegy, várnak a Bl meccsek. Jó lenne a harmadik helyre befutni, talán a PSV előzhető
Most igy látatlanba - Liverpool ellen 2 pont, Sakhtar 3 pont, PSV 3 pont. 8 pontot ha összeszednék az még tán továbbjutást is érne -
Sose játszok overload-ban.
Ha meg alapból teljes pályás letámadásra állítom fel a csapatot (5 támadó játékos vagy több), akkor mi értelme van? -
Zenszkij #89819 take more risket csak akkor engedi, ha overloadon vagy -
utóbbi két játékba (fm) egyszer vált be az overlord a legfrissebb Everton mentésembe ahol egy kiesés ellen küzdő csapattal 1:1 volt az 50.percig itthon és mivel az első 5 helyezett 1ponton belül volt muszáj volt nyernünk, de két szélsőt meg szélső hátvédet is fentebb toltam hozzá és úgy végül 4:1-re nyertünk, am máskor mindig csak lepörög a meccs esemény nélkül. -
Az overload tényleg reménytelen(bár gyenge ellenfél esetén döntetlennél, lehet megéri). Take more risk-et meg nem engedi használni...... -
Zenszkij #89816 Nagyon szép! Én közben már sokadjára ugyan de rájöttem, hogy az overload és take more risk semmit nem ér a játékban. Gólt még sose lőttem vele, ellenben csak kaptam. Senkinek sem javaslom a használatát, mert értelmetlen. -
SeLFisCH #89815 SC HEERENVEEN 4. SZEZON
A keretbe végre sikerült beépíteni az ifiket, az eddigi 30 év helyett a keret túlnyomó része 18-25 év között van. Rengeteg potenciál van a csapatban, amiből elég sokat sikerült megmutatnunk.
A bajnokságot sikerült nagyon könnyedén megnyerni, idén sem a PSV, sem az Ajax nem nyújtotta azt, amit szokott évről évre. A Holland Kupa is a miénk lett, a döntőben a bajnoki 10. Feyenoordot kaptuk, amit minden nagyobb gond nélkül sikerült venni. A holland szuperkupát idén sikerült először megnyerni, ez sem hiányzik már a trófeából.
Az európai porondon sajnos nem ment ennyire, a BL-ben nagyon nehéz csoportot csoportot kaptunk. Az elődöntőt a PSG vívta a Cityvel, csak hogy érzékeltessem. Az Európa Ligában a Napolit 6:3al búcsúztattuk, a Hannovert a következő körben 6:3-al szintén, az Inter ellen a 3. körben kiestünk 3:1-el. Mindkét meccs kiegyensúlyozott volt, hazai pályán két szögletből és egy pontrúgásból nyertek 3-0ra...
A házi gólkirály és a legtöbb assist a 3 éve igazolt Urbina-é, de Vázquez, vagy a nagy nehezen megszerzett Parades is remekelt idén. Kapus poszton mindig bajban vagyok, talán a következő évre sikerül igazolni valakit...
-
00mate #89814 Megcsinálnám, csak híján vagyok a védekező emberekből :D Kidőlt 2 középpályásom, akik a védekezésért felelősek, 1 meccsen 10 perc alatt... :D Mindegy, lesz ami lesz. :D -
Én télen meg tavasszal szoktam minden csapatommal legjobb lenni, akkor szoktunk feljönni mint a talaj víz a oviba :D gondolom addigra áll össze igazán a csapat, max akkor vagyunk jó szezon elején is ha már nem az első év és nem sok változás volt a keretbe a nyáron. -
Még nem tartok ott, de ha sokkal erősebb csapat ellen kéne játszanom, a tartalék csapatot állítanám ki. A kezdő 11 meg pihenhet a sokkal fontosabb bajnokságra/kupára.
Ha már így is úgy is kikapnék, legalább nem sérülne le vagy merülne ki senki. -
Már párszor én is a téli szakaszban estem el a bajnoki címtől...
Amúgy, grat! Így is jó eredmény. Idén még erősödtök, jövőre meg bajnoki esélyesek lesztek.
@00mate: Állítsd fel a Maginot-vonalat, csak te jobban használd ki, mint a franciák... 10 emberes védekezéssel elcsíphetsz otthon egy X-et, amennyiben nem akad be nekik jó 20-40 méterről gól. Csak az a baj, hogy be fog... :D -
00mate #89810 Valami tipp, ötlet ellenük? :D Egyébként esélytelen a dolog szerintem, esetleg egy szoros meccs, ha ifikkel állnak ki... :S Pedig jó lett volna első próbálkozásra El-be jutni... -
00mate #89809 Nyíregyháza 4. selejtezőkör ellenfele: Dortmund... maybe next time :D -
FM 2012
Malaga Club de Fűtbol 2011/2012
Szezon elején kaptam 25 millió eurót igazolni,és még a fizukeretben is volt jókora szabad hely,így megcéloztam a piacot,hogy minden posztra igazoljak részletre 1 klasszist,de akiket találtam azok vagy irreális fizetést kértek,vagy minőségben megegyezőek voltak a meglévőkkel,így 19-re lapot húztam,és az alapkerettel vágtam neki a szezonnak!
A taktikám egy 4-2-3-1 két szűrővel,egy irányitóval,két szélsővel és egy befejező csatárral. Idegenben ellenféltől függően váltogattam a counter és a balanced felfogás között,hazai pályán pedig csak attacking-ot játszattam,elég sikeresen. Ősszel nagyon kiegyensúlyozottak voltunk,végig 2. helyen álltunk a Barca mögött,de jött a téli szünet...januárban-februárban végig buktuk a meccseket,nem várt döntetlenek otthon,zakók idegenben,és nem tudtam megerősíteni a keretet a téli átigazolási szezonban se,mert nem találtam mozdítható játékost,aki lendítene rajtunk. (Wenger szindróma,senki se jó,így a végén nem igazolok senkit...). Kupában hatalmas párharcban kiejtettük a katalánokat,utána a Madrid már nagyfalat volt. Tavaszra magára talált a csapat,ismét jöttek az eredmények,mi pedig tartottuk a 3.-4. helyet,nagy harcban a Real-Bilbao kettőssel. Utolsó 4 fordulóra kipukkant a lufi,és 4. helyen végeztünk,óriási meglepetésre a Bilbao 2. lett!! Szezon előtt a 6. helyet tűztem ki célul,ezt sikerült túlszárnyalni,így készülhetünk a BL selejtezőre augusztusban. A keret nagy átalakulásokon fog átmenni,akik eddig megfeleltek a spanyol bajnokság követelményeinek azok közül nem mindenki fog megfelelni a BL követelményeinek,így minden posztra igazolnom kell,MINŐSÉGET! Na jöjjön három darab kép :)
Bajnokság végeredménye
Spanyol kupa
Játékoskeret -
Xt9??? :) ha ez az amire gondolok, akkor nem, hanem SwiftKey :( mindent atjavitgat, pedig a lehető legjobb minimalisabbra van véve.Utalok mobilról írni :/ -
Nem vagy hülye. Ez alapból másmilyen felállás, csak a meccs előtt variáltam át erre és elfelejtettem kivenni ezeket. -
XT9?:)