104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• kosheen
    találtam pár egész tűrhetőt, és nem a pénzen múlt. De pl. ilyen dinamo tbilisi szintű csapatból se tudtam elhivni srácot, mert le se ült tárgyalni velem
    Tehát a csapatokkal meg tudnék én egyezni, nem az a gond, hanem inkább a játékos. Gyenge a reputációm sajnos. Pedig azért most már Bl csoportkörben elvitézkedek, időnként már a nagyokat is ütöm, de a továbbjutás egyelőre még álom.A valóságban egy ilyen Fradi azért nagyobb vonzerővel birna mint hogy ilyen semmi csapatok játékosai csak úgy átnézzenek rajtam
  • Szycsu
    Azt az 5 milliós kivásárlási árat nem értem. Ha már van annyi pénzed igazolni, akkor nem jobb részletre, 48 hónapra? Bekínálsz érte egy 10-est 4 év részletre azt csókolom.
  • Zenszkij
    #83096 Rossz a link, ez a jó.
  • Zenszkij
    #83479 Itt fittyen az előzmény is, ha érdekel.
  • Zenszkij
    #83573 És most kezdj el sírni.
  • LasDen #90719
    mikor fradival voltam egész jó szerencsém volt. nagyon nem kellett nézelődnöm, mert az ügynökök folyamatosan jó játékosokkal találtak meg, akik bőven befértek a csapatba, így jól jártam :D
  • korbin555
    Karrier indítás előtt át kell gondolni,hogy hol kezdünk,és melyik ligát érdemes még betenni.Ha valaki itthon játszik,semmiképpen nem a top ligákat kell betölteni.Sokkal inkább a hasonló vagy nem túl magas reputációjú területeket/országokat,ahol olcsók a játékosok.Például a Román, Bolgár, Fehérorosz,Szlovák,Dél-Afrikai,Ukrán,Szerb ligákat.Ukrajnából akár a másodosztályt is.Ezekből az országokból már az első év(ek)ben lehet olyan játékosokat hozni,akikkel hülyére lehet verni a komplett NB1-et.Hozzá kell még adni Afrikát(Észak/Közép/Nyugat/Dél),Kelet és Közép Európát,Dél-Kelet Ázsiát,és Dél-Amerikát.Ezekben az országokban/területeken a legkönnyebb olyan játékost találni,aki szóba jöhet mint igazolás.Nagy adatbázissal be kell tölteni ezeket egy itthoni karrierhez,és mindenhová scoutokat kell küldeni, ahová csak lehet.Ha vannak jó megfigyelők ezeken a helyeken,semmi szükség a GS-re.Afrikában és Közép-Kelet Európában is évente több gyöngyszemre lehet bukkanni.Legyen nemzetközi a személyzet,mert nagyobb lesz a rálátás az általuk ismert országokra,sokkal nagyobb lesz a játékos választék. Keresni kell egy-két afrikai scoutot is,mert ők olyan országokban is találnak majd embereket, amelyeknek a bajnoksága benne sincs a játékban:Ghána,Nigéria,Elefántcsontpart, Kamerun, Egyiptom,etc.Ha teljesen magyar a stáb,beszűkülnek a választási lehetőségek.Arról már nem is beszélve, hogy nálunk amúgy sincsenek épkézláb edzők,tehát mindenképpen le kell őket cserélni, amilyen gyorsan csak lehet,jó külföldiekre.Ha már nőtt a reputáció és anyagilag is elég erős(?) a klub,valamint tengerentúlra is mehetnek a scoutok, akkor érdemes hozzáadni/cserélgetni újabb ligákat.A Brazil,Argentin liga jó választás a klasszis ifik miatt.
    A keresési módszer pedig nem jó.Túlságosan specifikus,de alapvetően is hibás.Ha CM-et keresek,nem adhatna ki szélsőt.Túl sok a szűrő is.Ki kell jelölni a keresett posztot,majd CA szerint sorba állítani a játékosokat.Abban a tartományban,ami már megfelelő,pedig egyenként átnézni őket.A nagy csapatoknál,vagy erős ligákban lévőket figyelmen kívül kell hagyni.A többinél megnézni a fizetésüket,a kívánt tulajdonságokat,a PA-t,stb.Még jobb,ha kizárjuk az öregeket.Negyed óra alatt rengeteg embert át lehet nézni így.A játékban mindig figyelni kell az átadólistás/lejáró szerződésű játékosokat is,ehhez sem szükséges a GS.
    Nem ártana azt sem kipróbálni,milyen játékos számmal bír még el a géped,és a kihasználni a maximumot,amivel még játszható.Ez a húszezres szám fájdalmasan kevésnek tűnik.40-45 ezer alá soha nem megyek,átlagban 50-60 ezer között töltök be.
  • kosheen
    hi-he-tet-len....
    egyszerűen nem találok a középpályára egy normális játékost aki tudná mozgatni a csapatot. Van 1 holland srác, jók az értékei, de tavaly elég gyér formát mutatott, vele is csak többen voltunk kb, pedig rengeteg lehetőséget kapott. (mondjuk behúztuk a meccseket, szóval elbirta a csapat, de nagyon lefelé lógott ki) Illetve van egy másik srác, csak ő 4 hónapra kidőlt. Szóval még darabra se vagyok meg sima mezei középpályásokból, mindegyik DM aki van is.
    kinomban már a genie scoutot is bevetettem és még igy sincs játékos, pedig 20 ezer ember van benne
    a következő kondiciókkal kerestem
    ability min 120
    reputáció max 5000 (Fradival nagyon feljebb nem tudok lesni sajnos)
    eladási ár max 5 milla, fizu 25 ezer
    passzolás, technika, kreativitás minimum 13-14-es
    erre kidobott 10 találatot kb, amiből 9-nek nem MC volt a fő posztja, hanem szélsők, AMC-k satöbbi
    4-2-3-1, 4-1-1-3-1-et játszok. 4 védő, előttük vagy van egy vkp, vagy 4231-nél feljebb megy 1 sorral és akkor labdaszerző, mellette pedig kéne lennie egy normális kreativabb középpályásnak.
    Most már elgondolkozok rajta hogy lehet hogy 2 labdaszerzőt teszek fel, előttük egy sorral az AMC-ben Adorján játszik treqartistát és akkor ő lenne a játékmester. Csak ez meg lehet nagyon defenziv (nem lehet, hanem biztos :D)
    tipp, javaslat?
  • Zenszkij
    Akkor nálad van a hiba. Másnéven metsd le a változásaidat.
  • BetonK
    Köszi.
    Egyre gyanúsabb nekem itt valami, most az editor el sem indul, azt mondja, nem talál default database-t amit használhatna, és reinstall sem segít rajta
  • Darthmushroom
    pedig új játéknál (ha nem classic) akkor egyből az az ablak ugrik fel h mennyi editor fájl van kiválasztva,és ott lenni kéne h bővebb vagy mi és úgy tudsz válogatni.
    vagy nem jó helyen vannak az editor fájljaid és azért nem ajánlja fel. dok. saját fm mappa "editor data"-ba kell lenniük az összesnek (ahol a mentések, taktikák stb. vannak)
  • BetonK
    Tud valaki segíteni abban, hogy miért van az az fm 2013 editorral, hogy megváltoztattam pár dolgot a játékban, de mikor kezdek egy új játékot, nincsenek a játékban a változások?
    Gondolom amikor elkezdek egy új mentést, fel kellene ajánlania, hogy az adott névre elmentett editor adatai szerint indítsa a játékot, de nincs opció.
  • Sysfox
    Pineda javítva

Azt elfelejtettem írni, hogy a meccsen 38-62% volt a labdabirtoklás a ManUtd javára! Ezt már észrevettem, hogy a taktikám nem erre a komponensre épül, a múltkor úgy vertem 6:1-re a Wolves-ot, hogy kevesebbet volt náluk a laszti.

Mert mit érsz a birtoklással, hanem nem tudod mit kezdj vele? :D
  • Sysfox
    Blackburn - ManUtd 4:1

Hihetetlen jó formában az idei szezon meglepetés-csapata, a Blackburn Rovers. 23 forduló után kényelmes, 9 pontos előnnyel állunk a 3. helyen Angliában úgy, hogy az elmúlt 6 meccsen 24 gólt lőttünk és csak 4-et kaptunk.

A frissen igazolt mexikói szupersztár bemutatkozása kissé mozgalmasra sikeredett, először megszerezte a vezető gólt, majd kiállíttatta magát. Vojtech Novak a 3 hónapos sérülés után 2 meccsen 4 gólt szerzett!

Osvaldo Pineda
  • fergusonpapa
    Korbin, mikor várható új beszámoló? :)
  • banyai2000
    Olasz szuperkupa:
    Juventus-Lazio 3-2(1:2)
    Gólszerzők:Tevez(23),Asamoah(58),Llorente(83) ill.Andre Dias(10,42)
    Így kell kezdeni egy szezont! Közben a karier másik csapata a MUval emgvertem az MCt 4-1-re idegenben .
  • korbin555
    Mint minden esetben,itt is mérlegelni kell,lehet-e hasznot húzni valamiből.Nem kell kritizálni a bírókat.Pontokat nem adnak érte,és az égvilágon semmi haszon nem származik belőle.Nem növeli a reputációdat,ha esetleg valóban tévedtek. Viszont kockáztatod,hogy az asszintens irányítja a következő(két)meccset.Ha pénzbüntetés,vagy eltiltás lesz a vége,berághatnak rád a főnökök.És nem árt a játékosok előtt is mindig fegyelmezettnek maradni.Ami történt, megtörtént, változtatni már nem lehet rajta.Az,hogy a bírók felé van-e hatása a kirohanásoknak,nem tudom,de nem tartom valószínűnek.Ha mégis lenne,az csak még egy indok,hogy kerüljük az ilyen helyzeteket.
  • LasDen #90707
    nincs. (bár biztos vannak összeesküvés elméletek erre is :D) Ha többször egymás után ok nélkül kritizálod őket, akkor végül megbüntetnek. Pénz vagy 1-2 meccs eltiltás. De semmi más. Viszont ha jogosan emeled fel a hangod, akkor nincs semmi, csak egy rövid mondat, hogy igen, valóban úgy volt...:D
  • StephenKing
    Érdemes a bírókat kritizálni? Ma is kaptam két olyan gólt ami több méteres les volt. A meccs utáni sajtótájékoztatón persze rákérdeznek hogy mit gondolok az esetről. Én persze megmondom a véleményem a bírókról hogy elcsalták a meccset, erre figyelmeztet a klubvezetés hogy ne nyilatkozzak ilyeneket.
    Van egyáltalán valami hatása a későbbi ténykedésükre?
  • korbin555
    Nem hiszem,hogy ettől nyugodtabb leszel,de ugyanez megtörtént velem is.Két BL-negyeddöntő kellett,mire realizálódott a helyzet.Öt bajnoki cím nem volt elég hozzá.Azóta sem jöttem rá,hogy mi az oka.A második csapat meg kapitális bug lehet.Azért ha valaki jól ismeri a játékot,talál még ilyeneket.Ettől még jó a játék,mégis kissé bosszantó dolgok ezek.A szponzorokról korábban írtam,hogy randomn az egész.2030-ig előretekert mentésben az Eger a leggazdagabb klub itthon,és a Pápa követi.Egyik sem nyert soha semmit,mégis 6-7 egészen erős szponzoruk van.A Videoton nyert egy tucat bajnokságot,ott meg három szponzor van,és alig adnak valamit.Ez is teljességgel érthetetlen.Ha ez nem bug,akkor itt megint elszúrtak valamit.És lehet még több ehhez hasonló érdekességre bukkanni.
  • kosheen
    akkor kapja be :D
    bosszantó hogy 1 elszúrt évet leszámitva egyeduralkodó vagyok, bl-ben is kezd kinyilni a csipám és ilyen hülyeséggel idegesit a játék
  • LasDen #90703
    előfordulhat, hogy bugzik...
  • kosheen
    mi a tököm alapján számolja a reputációt a gép?
    zsinórban 3x lettem bajnok, erre a második csapatom (aki mellesleg a harmadosztályban nyomatta) is előttem van. Vidi, Loki, Győr, UTE előttem van. Komolytalan...
    A loki évek óta a legtöbb szponzorpénzt kapja, a vidinek meg ilyen eredményei voltak - 7, 4, 9, 8, 3, 8. Előző szezonban a bl csoportkörben gyűjtögettem elég szépen a pontokat, tavaly és idén is 10 ponttal jobb voltam a bajnoki másodiknál. Egyszerűen nem értem.
  • LasDen #90701
    Demokrácia van. Az van amit én mondok! :D
    Na de mostmár elég legyen. Dobáljátok a jobbnál rosszabb FM képeiteket....!!!
  • bakkerman
    ezt a szót óvatosan használd kishazánkban :D
  • Blum
    Demokracia,mi? F.szom...:D
  • LasDen #90698
    az ÉN topikomban te csak ne akarjá pénzt keresni...
    itt csak én járhatok jól
  • Szycsu
    Ide is küldheted. Aztán, ha netán nem kerülne fel a netre, én feltöltöttem, csak elveszett az éterben.... :DDDDDDDDDDDD
  • LasDen #90696
    nos, akkor nekem utalhatod is...aztán majd kész lesz..:D
  • StephenKing
    Ha valaki tényleg lefordítja normálisan a 2014-et én egy eredeti játék árával beszállok támogatásképpen.
  • 00mate
    Minden adott volt, erősebb játékosok, minden klappolna, eredmény még sincs... mintha a mostani tudásom semmit nem érne a 13-ban.
  • Darthmushroom
    játékosok,morál,ellenfél,összeszokottság,motiváció stb. soroljam még?
  • GOAAL
    Köszi a válaszokat:D:)
  • 00mate
    13-ban mitől függ, hogy egy taktika működik-e vagy sem? Olvasgattam fórumokat és amennyire megértettem: az edzés is nagyban befolyásolja hogy mennyire hatékony az adott taktika. Vagy rosszul értelmeztem? Illetve mivel látom, hogy sokan sokkal jobban értenek a 13-hoz, ezért valaki el tudná magyarázni hogy hogyan lehet jól beállítani az edzéstervet? Vagy mire érdemes figyelni?

Előre is köszi!
  • fergusonpapa
    Nekem régebbi config-al sem volt gond. :)
  • LasDen #90689
    az fm bőven elfog menni rajta. De szerintem a fifa és az újabb játékokkal sem lesz gond
  • GOAAL
    Sziasztok, kicsit off téma (de végülis valamennyire kötődik az fm-hez is:D), de véleményt tudtok nyilvánítani, hogy ezzel mennyire lennének játszhatók játékok? (Fm,Fifa, pár ujabb játék): GigaByte GA-H77M-HD3 alaplap,
    Intel Core i5-3350P processor,
    4 GB DDR3 RAM,
    1000 GB HDD,
    Tápegység,

• StillAwesome
    A fordításban tudok segíteni, és szívesen segítek is, bár nekem nem szükséges a magyar nyelv, mert nagyon jól el lehet boldogulni egy angol középszinttel is a játékban.

Amúgy az FM12-őt nyüstölöm, ahol 2. évemben bajnok lettem hatalmas mázlival az Aston Villával, majd bejelentkezett értem az 5. Man. City, és én hülye elvállaltam. Olyan játékosokkal dolgozom együtt mint: Neymar,Silva,Hulk,Ganso stb. stb., de az utódom (Villas Boas) 6 meccsen négyszer kikapott, kétszer X-elt, és szenved a kiesőzónában szeretett csapatom.. Azért váltottam, mert tudtam, hogy ezt az évet nem fogom tudni megismételni velük... Kár érte.
  • o0Sagem0o
    Nekem az a bajom a régi fordítással, hogy szerintem nemigazán tükrözte a játék szellemiségét. Úgy értem, hogy elvileg ez egy "komolyra" vett manager játék, a fordításban meg sok helyen (főleg a meccsriportokban) ment az erőltetett viccelődés, szóval a fordítás kicsit a sajt feje után ment, és nem feltétlenül az eredeti hangulatot adta vissza. Ez nem feltétlenül baj, van akinek pont ez jött be, nekem személy szerint jobban tetszik az eredeti "komolykodó" hangulat:)
  • korbin555
    Csak egy példa,hogy nincs lehetetlen.Pedig sokat szenvedtek vele,mert a speciális nyelvi karakterek miatt sokszor összeomlott a játék.Egy egyedi skint kellett hozzá készíteni.De csak azért is megcsinálták.