104786
A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
igazán nincs mit. ááá dehogy, első két osztályt nevetve átlehet szó szerint lépni komoly igazolás nélkül is. rákeresel itt fórumon valami +99s gólaránnyal nyertem a 3.osztályt meg hasonlók. -
okoska91 #93483 Köszönöm.
nagyon kutyaütő a keretük ? -
igen fm 14-el játszok, itt letudod tölteni az editor fájlt h legyen 3. vonal is görögbe. -
okoska91 #93481 Darth Mushroom!
Fm 14- el játszol ?
Érdekelne, hogy tudsz az Aek Athennal játszani, mert én is akarok :D
Gondolom valaki kiegészítő tudnál dobni egy linket ide vagy pm be ?
Köszönöm. -
Grat -
Az egész taktikám ott csúszik el, hogy képtelen vagyok a középső hátvédeket normális helyezkedésre utasítani, még "much deeper" és "stick to position" utasítások ellenére is folyamatosan közel a félpályánál kóvályognak, mikor már az ellenfélnél a labda. Amikor mi támadunk, az ellenfél általában már felállt védelemmel fogad minket, hiába próbálom mindennel gyorsítani a támadásunkat. Ők meg egy középre íveléssel, kényszerítővel teljesen meghülyítik a hátvédeimet. Most is a Torino 6 kapura lövésből 5 gólt szerzett ellenünk, 4-et ilyenből + 1 szöglet. Ötlet? Erre érkezhet fix, vagy én rontottam el valamit? -
BetonK #93478 DVTK 2017/18
Véget ért ez a szezon is. A bajnokság, ligakupa megvan, a kupából kiejtett a Honvéd. Valami elindult azonban a magyar labdarúgásban! A válogatott kijutott a világbajnokságra Bücs Zsolt vezetőedző irányításával és Novothny Soma vezetésével. Gennaro Gattuso miután kirúgták a másodosztályú Haladástól (ahol Jon Dahl Tomasson vette át a helyét), leült az Újpest kispadjára, azonban a gyenge eredmények miatt kirúgták. Jelenleg a Pécs vezetőedzője. Számos magyar klubnál tulajdonosváltás történt (senkihez sem érkezett sugar daddy), az időközben másodosztályú szombathelyi gárdát például hollandok vették át, külföldi hozott külföldi edzőt.
Nagy dolog, hogy a Győr és a Debrecen igazolt brazilokat, tőlem teljesen függetlenül! Nem az történt mint az eddigi években, hogy az esetek 95%-ban csak én hoztam a magyar piacra külföldit, majd egy-két szezon múlva ezeket a játékosokat boldogan vette át tőlem valamelyik másik élklub. A maradék öt százalékból három százalékot az Újpest jelentette, aki minden évben hozott anyaklubjától, a Wolvestől kölcsönbe külföldit, a maradék két százalék pedig a rest.
Íme a végeredmény:
Kár, hogy a Fradinak nem rúgtunk még egy gólt a tavaszi bajnokin, mert egyrészt akkor 100 gólt lőttünk volna a szezonban, másrészt nem szerepelne a nevem mellett az az egy vereség.
Európában a Bayern mellett a Schalke volt a legkeményebb ellenfelünk, de sikerült eljutni a döntőig a BL-ben, köszönhetően remek támadó szekciónknak.
A selejtezőkkel együtt lett egy 16 és két 11 gólos játékosom is, ez azért nem rossz. Természetesen a gólkirályi cím is körünkből került ki, sőt, a legtöbb gólpasszt is az én irányítóm adta.
A döntőnek sérültek és eltiltottak nélkül mentem neki. 4-4-1-1 counteren, óvatossan játszottunk. Szerencsére jól sült a meccs előtti szent beszéd, az első félidő teljesen a miénk volt, több kapura lövésünk, szögletünk is volt mint a Manchesternek, ennek ellenére 0-0. A félidei beszédem nem sikerült jól, ez meg is látszott a második játékrészen, nagyon ránk jöttek, több helyzetük volt mint nekünk. Próbáltam cserékkel felrázni a csapatot, de nem jött be semmi, meg is szerezték a vezetést a vége előtt 10 perccel. Átálltam 4-1-1-4-re (egy box to box, egy adv. playmaker és a két szélső a csatárok mellett) max támadáson, és sikerült is a vége előtt kiegyenlíteni. Szünetben lebaszás, ami feltüzelte a srácokat, visszálltam a 4-4-1-1 counterre, és végig irányítva, a legvégén emberelőnyben meg is szereztük a trófeát!
Külön öröm, hogy a bajnokság másodika is automatikusan a BL csoportkörben van velem együtt, két csapatunk pedig az EL play-offban kezd!
A nyáron lehet lesz egy kisebb kiárusítás a csapatnál, meglátjuk milyen ajánlatokat kapok a játékosokért. A klub continental repultationt elérte, ennek ellenére még mindig nem építenek új stadiont!! Pénz pedig lenne rá, van 90 millió a kasszában, és 35 millió játékosokra, mindkét érték dollárban értendő.
Folyt köv. -
És ott vagyunk a FA-kupa elődöntőjében! Hatalmasat küzdöttek a srácok, igazi kupa meccs volt egy kicsi, és egy nagy csapat között :))
Villas-Boast megkérdezték a meccs után, hogy kíván-e valamit mondani nekem és a csapatnak? Azt válaszolta röviden, tömören, hogy "Nem." :)))
-
Complete forward, support
támogatom két támadó mentalitású wingerrel -
nem rossz, poacherként használod? -
remélem nagyjából kivehető
-
így kell a nagy riválist elgatyázni :)
Ezzel a győzelemmel biztos, hogy rájátszást már játszhatok. A fő cél azonban a 2. hely marad. Sajnos időközben nyert a Crystal Palace, és a Nottingham Forrest is...
-
milyen statja van idén?
am internél nekem is hasonló volt a kicsik ellen, főleg az újoncok ellen, 1 évbe asszem a 6 meccsből újonc ellen 1t nyertünk meg talán. -
Többek között erről beszélek
az viszont rohadtul nem fér a fejembe, hogy itt a hajrá, lehetne biztosítani a 2. helyet, erre a tabella alsó részében levő csapatokkal otthon/idegenben ikszelgetek, meg vért izzadva nyerek...
itt az ideje egy csapat-megbeszélésnek, úgy érzem -
:D nem rossz csatár, bár szerintem régebbi fmekbe jobb volt. IRL is tavaly kölcsön volt adva a Hibsnek és majdnem gólkirály lett. itt meg ugye játék elején átadón volt és mivel skót ezért hoztam :D Goodville vagy h írják is kölcsön van adva szóval két egész jó skót csatárom van így. De ma már nem folytatom majd holnap elkezdem a bajnokságot, meglepő mert már jul. 31én kezdünk. -
az év elején 3. számúként indult nálam, most állandó kezdő, és kb húzza a csapatot... -
igen -
az én Griffithsem? :D sok sikert! -
ígéretes.. első bajnokiig elmentem, hát azért skótok rendesen :D 0 pénz van :D két kulcs embernek 10m-s kivásárlási árat azért belőttem :D Griffiths meg érkezett kölcsön :D
-
erősen gondolkodok egy skót karrieren, bár a Celtic a kedvenc, de velük a bajnokság nem lenne túl nagy kihívás, ezért a Dundee United-en gondolkodok. Keret szimpatikus (Gauld+Mackay-Steven) nincs nagy múltjuk se, szóval nem lenne rossz, de még az Interrel se nyertem bl-t meg az AEK-el se voltam bajnok. -
Köszi :)
A futballt ma nem mi játszottuk, viszont 2x is vezettünk 2 kontrából...jön a visszavágó, aminek nem nagyon örülök, nagyon megfeszített lesz így a végjáték, és könnyen 2 szék közé eshetünk. Ha továbbmennénk, az elődöntőben az Aston Villa/Cardiff valamelyikével játszanánk.
-
Grat, szép menetelés -
az szép!!!! -
Tegnap lejátszottam a FA-kupa meccsemet a Chelsea ellen...hát, fairytale lett, ahogy a játék mondaná :)
Már maga a menetelés is megér egy misét. Természetesen a sorsoláson a két nagy közül kifogtam az egyiket. Megpróbáljuk a Csirkéket megkoppasztani, úgy tűnik, a nagy csapatok ellen elég durván működik a 4-1-4-1-es védekező taktikám. Emiatt bizakodó is vagyok, ha esetleg sikerülne feljutni a PL-be!
A CH-ban már csak 10 meccs van hátra, iszonyat jó lenne a biztos feljutást érő 2. helyet elcsípni, nem szeretnék a rájátszásos meccseken megfázni...
-
Milánóban nem olyan finom a kakaó :))
Egyébként gratula mindenkinek! -
Soulwave #93459 Nagyjából sikerült stabilizálni a középpályát és a csatársort, úgyhogy egykét nagyobb arányú győzelem már jött.
Viszont kiestünk a BL egyenes ági szakaszából a Lyon ellen 2-1 es összesítéssel, úgyhogy idén már tuti lemondok. Szerintetek Serie-A-ban van kihívás? Mindenképp olyan elsőosztályú de gyengébb csapatot szeretnék irányítani, ahova lehet igazolni jó játékosokat, és erős a mezőny. Interbe meg a Romábais hívtak, de én a Fiorentinával szemezek. -
ráküldtem egy scoutomat (Inter) Pistikére,kiváncsiságból hogy mit mond rá,másfél csillagot kapott,de nem is ez a lényeg,hanem hogy Pistike ügynöke szerint a játékost nem érdekli az Inter Milan :DDDDDDDDDDD ajánlottam érte pénzt,elfogadta a Vidi,és a szerződés tárgyalásnál megmondta kerek-perec,hogy nem kíván tárgyalni a klubommal :DDDD hát ez röhej basszameg :D -
Soulwave #93457 Emlékszem én is erre 2010-es FM-ből, volt hogy hülyeségből kitettem szélre a csatárokat és befelé irányítottam őket :D a '12-ben már nincs ez. -
Solt #93456 Még azt is be lehetett állítani, hogy hova fussanak támadáskor, védekezéskor... :)) Imádtam, de a mostani azért már jóval realisztikusabb... :) -
Soulwave #93455 amúgy köszi mindenkinek a hozzászólásokat :) -
Soulwave #93454 Hát eddig sem voltam elégedetlen (3 év alatt 3 bajnoki cím, 2 Magyar Kupa , 1 LigaK, 1 el elődöntő, 1 bl középdöntő), de azért jó lenne ha a játékosok a potenciáljuknak megfelelően játszanának. Máskülönben visszatöltök és elfogadom az Inter ajánlatát, amit elutasítottam :D -
BetonK #93453 Köszi!
Vigyázz, mert a 4-4-3-as taktika valami cheat lehet
!
Egyébként fogadj meg minden tanácsot amit a srácok írtak ma neked, és nem hiszem, hogy elégedetlenkedni fogsz! -
Soulwave #93452 Igen FM 2012-ben tolom, amúgy nagyjából amit leírt Darth az igaz volt a 4-4-3 taktikámra, a második évben 50-60 gólos különbségem volt szezon végére és EL elődöntőt játszottam.
Nembaj magunkra találunk aztán BL döntő lesz. Grat BetonK-nak!
-
de szeretem h a nyilazás arra volt h hova menjen, nem a mentalitásra mint most a classic taktikánál :D -
Solt #93450
-
BetonK #93449 Jöhet a döntő!
-
Solt #93448 Jaaaa... :)
Mondjuk én még arra emlékszem, amikor CM volt, és gyakorlatilag bármilyen taktikával eredményes lehetett az ember pár év alatt! :D Volt, hogy 2-4-4-t játszottam... :D -
jól emlékszek azt írta régebben h Ő fm 12-vel játszik szóval oda még a cheat taktika érvényes :D 13ba kezdődött az alkalmazkodás :D -
Solt #93446 Én azt tapasztaltam, hogy az FM egyik titka az "alkalmazkodás". Régebben az volt, hogy volt egy "magic" taktika, amivel a 2.-3. évben szarrá pofoztad a világot...
No ez már megszűnt... sokkal jobban kell alkalmazkodni a körülményekhez, és az ellenfélhez is. Ne ugyanazt a taktikát játszasd az NB1-ben, mint amit a BL-ben. Nem a felállásra gondolok, hanem a mentalitásra... ha ilyen jó a csapatod, akkor hazai pályán az NB1-ben mindenki ellen támadni kell... sőt, akár idegenben is.
Emellett nagyon fontos, hogy kihúzd az ellenfél méregfogát... erre vannak tippek azon az oldalon amit linkeltem, de kiváló megoldás az is, ha a teljes meccset nézed eleinte, és keresed a hibákat. Ha például az ellenfél 4-4-2-t játszik és magas a labda birtoklása, akkor 90%, hogy ez amiatt van, mert a belső védekező mentalitású KP-ja mindig üresen van, szabadon várja a vissza passzokat. Ilyenkor érdemes szoros emberfogással ráállítani a támogató csatárodat, így máris létszámfölényed van a középpályán. Ha jobb a középpályád, akkor ráállíthatod a támogató középpályásod, és így 1-1-ben vagy a középpályán...
Az a lényeg, hogy mindenre van megoldás... :) Ha gyengébb csapat sűrűn megszívat, az 99%-ban a te hibád... :) -
Soulwave #93445 köszi!
Igazából a legnagyobb probléma, hogy amíg a BL-ben megyünk mint az állat, közben a hazai tök színvonaltalan bajnokságban folyamatosan 2-1, 2-0 meg ilyen meccseket játszunk, úgy hogy a csapat felét sztárcsapatok vinnék, és csak azért vezetem a tabellát mert sok a tizenegyesünk, meg a szögletgólunk.
Na mindegy befejeztem a sírást, ma lesz időm meló után, ránézek a dolgokra, meg elmondom a csatáromnak hogy 10 millió EUR-ért nem 4 gólt várok 15 meccs alatt :D