104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• korbin555
    Örülök neki.
    De ennek már nem annyira.Már vagy a hatodikat kapom.A játék jó,leellenőriztem.De mi a fenét tudok csinálni a Visual Studio-val?Most kezdhetem elölről a karriert.Talán hanyagolnom kellene a sok afrikai db-t.A másik karrierben már 2026-ban járok,és ott egyszer sem csinált ilyet.
  • Gerdzso
    Eddig 8 meccsen 7.57, 4 gól.
  • korbin555
    Sok sikert a Juliska stadionban.
  • geo91
    egy régebbi fm-ben volt velük már egy félig-meddig sikeres karrierem. és ha azt kérdenéd akkor mit kerestem prágában, hát ezt:

• korbin555
    Welcome back.És mit keresel Prágában?
  • geo91
    üdv mindenkinek, újra itt vagyok végre sikerült leselejteznem a kőkorszaki gépemet és venni egy faszányos laptopot amivel csak úgy süvít az fm még 11 betöltött ligánál is. :)

• korbin555
    A világ tetején vagy.Nem szédülsz?
    "nagyon fiatal és eddig úgy néz ki, hogy az egyik legjobb védő lesz"
    Most komolyan meglepődtem.Ez egy középszerű játékos,komoly hiányosságokkal. Mit keres egy ilyen a világ leghíresebb csapatában?És 21 évesen már nem fog drasztikusan fejlődni.A 29M-t pedig már fel sem bírom fogni.El nem tudom képzelni,hogy a Te reputációddal csak ennyire futotta volna.
  • Gerdzso
    Hopp ez lemaradt:

Dalgas
    Bruma <- érte többet is kaphattam volna, de a kivásárlási ár miatt nem tudtam, de örülök, hogy ennyit is kaptam érte, mert nagyon sokat volt sérült, viszont amikor játszott akkor szinte mindig nagyon jó volt, de ha menni kell akkor menni kell.
  • Gerdzso
    Na ilyen sem volt még :D R*

Ezt úgy sikerült elérni, hogy miután megnyertük 2021-ben a PRL-t, FA kupát, BL-t a célom az volt, hogy az aránylag idős védőimet fiatalabbra cseréljem, így 2022-re kicsit gyengültünk, de így is sikerült megnyerni a Szuper Kupát, FA kupát és a BL-t is behúztuk, de sajnos a PRL-ben eléggé elmaradtunk a MU-tól (10 ponttal).

Az új évre nagy elvárásaim vannak, a célom az hogy most mindent vigyünk. :)
    Az év elején meg is váltam 1 kegyetlen jó játékostól és egy jó védőtől. Mind2-vel hatalmas üzletet csináltam. :)

Burma
    Dalgas (DC) <- nagyon jól teljesített, de túl sok a jelentkező a posztjára. :)

Ja és vettem 1 játékost is:

Sean (DR) 29 misit(font) adtam érte, nagyon fiatal és eddig úgy néz ki, hogy az egyik legjobb védő lesz. :)
  • Solt
    Engem az zavar, amit már lentebb is leírtam, hogy miután megfigyelek egy csapatot, utána is maradnak rejtett értékek... ez így gáz!

Én emiatt használom, de, hogy ne legyen könnyítés, ugyanúgy csak azokat a játékosokat nézem, akiket a megfigyelők látnak...
  • Taibi
    Üdv! Már egy jó ideje pihentetem az FM13-at, mostanában viszont lenne kedvem megint játszani. A kérdésem az volna felétek, hogy szerintetek megéri-e megvenni a 14-et, van-e benne érdemi változás? Illetve tudtok-e ajánlani olcsó webshopot, ahonnan be lehet szerezni steam-keyt hozzá? Vagy maradjak a 13-nál? :)
  • LasDen #93795
    ezt majd egyszer kirakom bannerbe csak ne felejtsem el. szoljatpk majd jövő héten
  • korbin555
    Kipróbáltam ezt az Attribute Masking opciót.Bírom,hogy még a Ghánai,vagy a Kínai U19-es játékosok értékei is mind láthatók.Jó dolog,de azért scout nélkül így is rizikós igazolni,mert a PA megítéléséhez nélkülözhetetlenek.De segítség,az nem vitás. Előfordulhat,hogy a következő karrierben majd használni fogom.Igazából most vettem volna hasznát,mert még mindig nem küldhetek ki Európából scout-ot.
  • Solt
    Nincs mit Uram... :)
  • korbin555
    Köszi mindkettőtöknek.Ismerős volt a kifejezés,tudtam,hogy láttam már valahol. De soha nem használtam még ezt az opciót,eredeti beállításon van.
  • Solt
    Az advanced options résznél található... ÍME Ha kipipálod amikor kreálsz egy játékot, akkor a játékosoknak egyből látható minden értéke.

Én nem szeretem használni, mert sokat könnyít, de így, hogy nem működik rendesen, asszem inkább így játszom. Iszonyatosan bosszantó amikor azok után nem látom az ellenfél játékosának a képességeit, miután jelentést kértem róluk...
  • 00mate
    Ha jól emlékszem, ott található, amikor a kipipálod hogy melyik ország, melyik bajnokság stb, ott alul van ez az opció: ha ki van pipálva, akkor az adott játékos bizonyos értékei nem látszódnak, csak ha megfigyelőt küldesz rá. Értelemszerűen ha nincs kipipálva akkor minden értéket látni fogsz, ha rámész az adatlapra.
  • korbin555
    Én sem értem,hogy miért nem látom a fél NB1 játékosainak értékeit.Másfél év eltelt, és nálam is figyelik az ellenfeleket,mégis homály van.
    Az Attribute Masking opciót meg nem tudom,hogy mit jelent.Vagy hol,mit lehet állítani vele.Megköszönném,ha felvilágosítanál.
  • Solt
    Köszi, ezt nem is ismertem! :) Viszont nem a 2009-s kézikönyvet ajánlottam a kollégának, hanem Huni-ék oldalát... ;)
  • korbin555
    A taktikai kézikönyv még a 09-hoz készült,és öt éves.Bár vannak benne dolgok amik örök érvényűek,azért egyértelműen eljárt felette az idő.A játék gyökeresen megváltozott az elmúlt öt évben.
    De már elkészült a 14 taktikai útmutatójának fordítása.Ez friss,és minden benne van,amit tudni KELL a játékhoz taktikai téren.Elérhető ezen a blogon.Nélkülözhetetlen infók vannak benne,amik a taktikai részt új megvilágításba helyezik.Olyan hasznos tanácsokkal is ellát,ami rendkívül megkönnyítheti a játékot.Egyszóval kötelező.
  • Solt
    Korbin!

Szerinted nem bugos ez az Attribute Masking opció? Nehezítésképpen nem nem kapcsolom ki (ahogy láttam te sem), viszont hiába kérek jelentést a következő ellenfélről, a feltérképezés után is vannak olyan játékosai, akinek nem látom minden adatát... Ráadásul folyamatosan figyelem Olaszországot egy olasz megfigyelővel, de hónapok után is van olyan játékos akinek nem látom minden értékét... ráadásul nagy csapatokban... :S
  • Solt
    A menedzserképző fül összes cikkét érdemes szerintem elolvasni! :)
  • 00mate
    Azt hallottam még, hogy valamivel nehezebb lett, mint a 12. Mert nekem 12-ben van kb 1 taktikám, amin néha-néha változtatok és általában bejön. Érdemes újra elolvasni a taktikai kézikönyvet? Vagy van más jó olvasmány még pluszba?
  • Solt
  • 00mate
    Köszönöm! :D
  • Solt
    Leírások, kiegészítők

Ott megtalálod "kibontva"! :)
  • 00mate
    Valaki el tudná magyarázni ezt az újfajta edzés módot( 13-ban lévő)? Egy oldalon olvastam róla, de számomra eléggé tömör.

Köszönöm! :)
  • zorrobomber
    Lehet egyszerre válogatottal és klubbal kezdeni? Ezt miért most tudom meg? :D
  • LasDen #93778
    akkor nekem fizethetnel pár hónapot :D
  • korbin555
    Köszönöm,közben utánanéztem.Nem leszek VIP.
  • LasDen #93776
    VIP kiváltság a szerkesztés :P
  • korbin555
    Khutshisvili.Mi a francért nem lehet javítani a hsz-t?
  • korbin555
    Én is sajnálom őket,de menniük kellett.Aki nem ér el egy szintet,az repül.És azért dolgozom,hogy ez a szint mindig magasabb legyen.Ha a kulcsemberem három év múlva tartalék lesz,akkor jól csinálom.Viszont a pocsék háttér ellenére tavasszal megjelent egy tehetség.A többi tizenöt semmit sem ért,de ő már most majdnem olyan jó,mint Ugrai.A Debrecennél,és a Vidinél is van kettő-három,akikből lehet valaki.Ennyit jelent, hogy a youth rating 95.Ha majd a háttér is jó lesz,akkor jön több is.
    De ennél is fontosabb dolgok történtek.A sors nagyon kegyes volt velem a BL selejtezőben.Meccsek.Megkaptam az esélyt,sikerült élni vele.Ezzel ugyan el is fogyott a szerencsém,de a többi már bónusz.BL csoport.A lényeg a 8,6M euro bevétel.Erre az évre rendben leszünk anyagilag.Mivel még nincsenek olyan játékosaim,akikért nagy pénzt kaphatnék,a következő években a BL csoport kötelező feladat lesz.Hogy mindig legyen mit ráfordítani a facilities,stb. fejlesztésére.Mert az edzés is még mindig csak 3 csillagos,az ifiknél kettő.A félig vakon vett afrikai srácokkal nem buktam,pedig benne volt az is.Itt egy példa. Ennyit láttam belőle,mielőtt leigazoltam,és így nézett ki másnap,teljes valójában.De nem ő a legjobb,hanem Bououden.Mivel elég tisztességes a Scouting knowledge,és a hat scout közül három egész jó,kontinensen belül már rengeteg fiatal tehetséget találnak.Persze 90%-ban nem állnak szóba velem(még).De nekik köszönhetem a két grúz fiút,akiknek lejárt a szerződésük a Torpedo Kutaiszi-nél.Gabelia,és Khutshishvili.Akiket a szerény fizetés ellenére is ide tudtam hozni,mind a BL miatt írtak alá.Nagy csábítóerő ez a fiatal srácoknak.A tavalyi gólkirály,az öreg róka pedig 32 lesz jövő hónapban,de még jól tartja magát.Fábio Junior.Tehát hazai szinten kiemelkedően jó csapatom van.Stabilizálnunk kell a nemzetközi jelenlétet,és folyamatosan kutatni az újabb tehetségeket.Pár év múlva az eladásoknak jelentős bevételeket kell hoznia.A BL pénz csak arra elég,hogy rendben legyenek a pénzügyek.A gazdagsághoz ennél több kell.Mert bevétel továbbra sincs,és nem is lesz.Pedig jött két új szponzor,de a nevetséges évi 24k,meg 30k a vécépapírra sem elég.Bepróbálkoztam a főnöknél,hogy a scout-ok végre mehessenek Európán kívülre,de elhajtott.Nem vagyok még itt annyi ideje,hogy fontolóra vegyék a kérésemet.Marha.Szóval folytatódik tovább a szorgos kutatómunka,közben meg oktatok az NB1-ben.Az már most látszik,hogy nem rúgom négyesével a gólokat,de nem is nagyon kapok.Jó lesz ez,bár nagyon hosszú út áll még előttem.
  • Soulwave
    Nálam a hét év alatt a Fradihoz már csak a Szekeres Adrián fért be a harmadik év végére. Onnantól cserecsapatba se voltak elég jók a magyarok. Ha generál is valamennyire használható magyart, egy szezon után elmennek külföldi másodosztályba.
  • fergusonpapa
    Elfejetetem a válasz gombot használni :) Megtudom érteni én 13-al csináltam magyar karriert és nekem 10év alatt 1 jó magyart generált az is csere volt.
  • korbin555
    Ez nekem szól?Mert ha igen,sok választásom nincs.Vagy beleolvadok a szürkeségbe itthon,vagy minőségi játékosokat hozok,akikkel nagyobb célokat is kitűzhetek.Ez van.Majd ha lesznek jó magyarok,akkor persze változik a helyzet.Addig marad a zsoldoshadsereg.
  • fergusonpapa
    Sok a hazai a kezdőben :D
  • Solt
    Na igen, ez már inkább megfelel a nemzetközi feladatokhoz... :)) De nem akarok én okoskodni, az eredmények magukért beszélnek! :))
  • korbin555
    Kösz.A taktika biztosan ludas a sok kapott gólban,de az is igaz,hogy a védelem volt a gyenge láncszem.Rózsa nem keveset lepkézett,egy 16 éves srác meg végigjátszotta a szezont Guzmics mellett.De nem érdekelt,ha kaptunk hármat,ha hatot meg rúgtunk.Idén legalább lesz kiindulási alapom a kapott gólok számát tekintve.Bár most más a felállás,és két kategóriával jobbak a játékosaim.Anchor man szűr a védelem előtt,de a filozófián nem változtattam.Lehet,hogy nem rúgunk annyi gólt,mint tavaly,de kiegyensúlyozottabb lesz a csapatjáték,és stabilabb a védelem.A csatárokkal pedig soha nem volt problémám.A csatár rúgjon gólt,ne színezze a játékot.Támogatónak ott van mögötte az egész csapat.Így is sok gólpasszt adnak egymásnak.Gólcsend persze előfordul,mint mindenhol,de az nem taktika függő.A bajom inkább az,hogy nincs pontrúgóm.Erős a csapat,de a legjobb pontrúgónak 12-es értékei vannak.A hülyék a kapu mögé rugdalják a szögleteket.De ezen idén már nem tudok változtatni.
  • Solt
    Szép! :) Megmondom őszintén, nem hittem volna, hogy ez a taktika ilyen eredményes tud lenni. Maga a felállás nagyon tetszik, én is szeretem, de ilyen játékos szerepkörökkel én mindig szívok... :) Soha nem működött nekem, ha mindkét ék támadó beállítást kapott, vagy, ha a középpályán nem volt védekező szerepkör.

( a sok kapott gólod szerintem ezért is van, de ez csak egy észrevétel, nehogy félreértsd. :) )