104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Zolika60
    Köszi a gyors választ:)
    Nos, akkor itt a siker érdekében a taktika, a játékosok motivációja, amivel sikereket lehet elérni? Vagy mi a titok legnagyobb nyitja?:) Mire kell a legnagyobb hangsúlyt fektetni?
  • zyndar
    Nem lehet hála az égnek :)
  • Zolika60
    Sziasztok!
    Most kezdtem el újra játszani az FM-mel! Eddig korábbi verziókkal játszottam, most pedig a 2013-assal próbálok valamit kezdeni! :)
    Az lenne a kérdésem, hogy az edzések esetén a '13-ban már csupán annyit állíthatok be, hogy milyen jellegű edzést végezzen a csapat, milyen intenzitással, illetve a meccs-tréningek jellegét (plusz pihenőnapot)? Tehát már részletekbe ennél jobban nem lehet belemenni?

Köszönöm előre is a segítségeteket!
  • Darthmushroom
    Febr.ban kapták vissza a jogokat, áprilisban meg a szövetség is elfogadta a nevezésüket. Bővítést meg rég lehet már tudni azért nem is értem h miért nem csinálták meg az fm-be. Pl. én ezért se akarok ott kezdeni karriert ideibe.
  • Pietro87
    Na, ez most meglepett. Az tiszta volt, hogy csak a harmadik vonalban vannak, de a többi infó számomra mind új. Még a létszám emelés is.
  • Pietro87
    Karsiyakáról azt hittem egy külön város, de az mondjuk sokkal érdekesebb, hogy hárman bérelnek egy stadiont. Nem is értem, miként variálják a hazai-vendég meccseket.

Hát a törökök elég vad nép, de szurkolásban keményen odateszik magukat, akár csak az egész Balkán. Ősszel a BL-ben pl. nem lenne rossz egy Olympiakosz - Galata csoportmeccs.: a görögtüzek és az anyázások ezerrel mennének. :)
  • Darthmushroom
    Kicsit Off de:
    A Boavista nem csak h visszakapta az első osztályú jogot a jövő a szezonra hanem a nevezésüket is elfogadták. Jó dolog lesz jövőre velük játszani főleg úgy h a keret nem bírt idén feljutni a 3.vonalból a 2.ba se, szóval nem hiszem h könnyű lesz őket bent tartani a kibővített portugál első vonalba, bár ahogy olvasom elég szépen szerzik a szponzorokat h tudjanak erősíteni.
  • Darthmushroom
    eddig jó, bár nem hittem volna h a feljutás lesz a cél egy idő után. de így meg is vannak a gondok egyből mert a fél keret dupla fizut akar mint eddig... ezt főleg úgy nehéz teljesíteni h már mínuszba vagyunk a törlesztő részletek miatt, meg az is elég nagy hátrány h a stadion se saját.
  • zyndar
    Amikor kiraktak a Villemomble-től, idegből a Drezdával kezdtem egyet :)
  • korbin555
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Futball szempontból is érdekes Izmir.Négy komolyabb csapat van a városban, ebből három egy 15 ezres stadiont bérel a várostól közösen (Göztepe,Karsiyaka,Altay).Negyedikként ott van még a Bucaspor,nekik saját stadionjuk van.De a városnak van még egy modern 51 ezres arénája is,ahol a városi derbiket,és a kupameccseket játsszák.
    Ezeknek a csapatoknak az egymás elleni meccseik a mai napig tiszta őrület,mert a szurkolóik gyűlölik egymást.Utcai verekedések,késelések,felgyújtott autók,üzletek. Hiába van tele a város rohamrendőrrel,akik gumilövedékes fegyvereket használnak.A stadionban manapság már rendet tudnak tartani,de a város más kérdés.A haláleset mostanában már ritka,de a 2000-es évek elejéig nem nagyon volt városi derbi halottak nélkül.Nem éppen Európa,és nem csak a térkép alapján.Arrafelé a szenvedélyt más mértékegységgel mérik.
  • Darthmushroom
    Kikapunk a legnagyobb rivális otthonbán úgy h nem érdemeljük meg ... Lautern meccs. sors visszaadja köv. meccsen kikapnak.. erre megint kikapunk úgy h magunknak köszönhetjük.
  • Darthmushroom
    ááá nem sz*pat. előző meccsen is 2 gólt nem add meg nekünk de nekik az egyenlítőt lesről megadja a végén...
  • Darthmushroom
    Kicsit megnyomtuk a meccs végét :D
  • Darthmushroom
    Őőőő a bajnokság legnagyobb esélye ellen az első bajnoki elég meglepő volt :D
  • Darthmushroom
    Azon gondolkodok h lehet ma elkezdem a Drezdát, úgy is átigazolási szezon előtt állok a Kijevvel és 5. szezonra már össze kéne valamit rakni h BL-be is mutassunk valamit mert eddig csak 1szer mentünk 8 közé, és majd megálmodom h mi legyen.
  • Pietro87
    Azt remélem is, hogy jók lesznek a török ifik, mert ahogy nézegettem eléggé korlátozva vannak az idegenlégiósok. Az első osztályban max 10 lehet a keretben, a második vonalban már csak hárman, míg eggyel lentebb egy sem.

Off, Remek lehetett az a túra. És ha időd engedte még az Altay stadionját is megcsodálhattad talán. :)
  • zyndar
    Reálisan igen. De top half finishnél már nem is tudtam kevesebbet ígérni. Tavaly kaptam 2 millió EUR-t igazolni és 150k-s heti fizukeretet, ez most az új tulajjal és szponzorokkal 25 millió és 510k hetente. Iszonyatos különbség.
  • Darthmushroom
    Én se találtam róla semmit azért kérdeztem, egy fórumot találtam ahol feltették a kérdést de semmi válasz nem jött rá.
    Közbe átnéztem a keretet, 1-2 embernél van vissza számláló többinél nincs.
  • korbin555
    Úgy választják a vezetőséget.Hogy ez pontosan mit jelent,én sem tudom.Sehol nem találtam róla infót.
    Ukrajnában 5 év folyamatos tartózkodás kell az állampolgársághoz.Nálam mutatja az időt:
    Silva.
    Veloso.
  • Darthmushroom
    Mi az a "next election date" a németeknél?
    Másik kérdés meg h ukránoknál nincs honosítás? mert nem látok egy légiósnál se visszaszámlálót.
  • korbin555
    Akkor most már nyugodt lehetsz.A következő cél az Európai helyezés?
  • zyndar
    Viszzatöltöttem és most nem rúgtak ki. Kaptam egy zsák pénzt. Boldogság.

Gratulálok a Kievhez és kitartás a Dardanelsporhoz.
  • korbin555
    Sok sikert.Én minden évben játszom egy karriert Törökországban.Ügyesek az ifik,égnek a tüzek a stadionokban,van hangulat.Vannak nagy nevű klubok,ismert játékosok,úgyhogy még konkurenciában sincs hiány.Idén a 3.ligás Altay Izmir került sorra.
    Személy szerint is kedves nekem az ország.Még 2006-ban vettem részt egy Trója-Pergamon-Ephesos körúton,ami(az egyik)gyerekkori álmom volt.Bár éppen Izmir nem nyűgözött le.A törökök szerint az Égei-tenger gyöngye,szerintem meg egy 4 milliós diliház.De a játékban egy nagy klubot felépíteni ideális helyszín.
  • Pietro87
    Grat, szép eredménysor.

Én pedig végre találtam egy olyan csapatot, olyan ligát, ami teljesen le tud kötni. Nem tudom, hogy ebben a verzióban, vagy egy korábbiban ki játszott török bajnoksággal, de engem meggyőzött. :) (Szerintem ráuntam Nyugat-Európára, kellett már valami újítás.)

A csapatom a Dardanelspor lett, a harmadosztály újonca, Canakkale város csapata. Tele tehetséges fiatallal - 18-23 év közöttiek -, akiknek 80 %-a ráadásul saját nevelés. Végül ez döntött, amikor már csak két csapat között vacilláltam. Igaziban most estek ki, korábban pedig 1996-99 közt voltak elsőosztályúak. (Amúgy a környéken volt az egykori Trója és a város/térség szorosan kapcsolódik az I. világháborúhoz. Számomra pedig ezek, mint töri kedvelőnek plusz pontok. :)) A kiesés elkerülése lett megfogalmazva célként év elején, de ehhez képest meglepően jól az első helyen állunk a téli szünetben. A lejáró szerződésűeknek mind hosszabbítottam 2015-ig: nem akartam abba a hibába esni, hogy elméretezem a költségvetést, és nem marad pénz szerződésekre. Bár itt tényleg a ligához és főleg újonc mivoltomra elég jó a keret, így a fölösleges pénzt áttoltam a fizetési keretbe, és lett 4,3 K. :)

Most a téli szünetben a vezetőség előtti egyeztetés előtt állok. Nem tudom mit érdemes változtatni. Úgy emlékeztem, hogy szezon előtt támadófocit ígértem, de szerencsére ebben a pontban nem volt semmi, és szerintem nem is fogok rajta változtatni. Ahogy itt olvastam korábban ez is lehet egy ok a kirúgásra, s ha netán feljutnék, egy osztállyal feljebb nem hiszem, hogy minden meccsen a bátor és támadó 4-2-3-1-es taktikával állnék fel. A keretemhez ez illik a legjobban és eleinte még volt a kontra 4-2-3-1 idegenben, de ezt már csak elvétve használom. Board request-nél szintén nem volt semmi a szerződésemben. Itt max a fizetési keret, vagy az igazolásra fordítható összeg megemelését kérhetném. Viszont a szerződés tárgyalása előtt, most emelték 5 K-ra a fizetési keretet, így nem tudom emelnének-e újra. Stadiont felesleges tárgyalni: 12 ezres aréna, s most amikor szárnyalunk, csak akkor ment ezer fölé a nézőszám.
  • Darthmushroom

Dinamo Kijev 4.szezon

Ismét veretlenül simán nyertük a bajnokságot, csak azért lehetek csalódott mert a védelem sokkal rosszabbul teljesített mint előző évbe, 11 góllal többet kaptunk idén. Az ukrán kupába is ha nehezen de meglett zsinórban a harmadik győzelem. A bl-be végre sikerült továbbmenni a 8 közé, bár ott sok esélyünk nem volt a bajor brigád ellen (2:0,2:2). A keret továbbra is nagyon egybe van mivel nem sok változás volt idén, Vilhena lett idén a legjobb. Azt viszont sajnálom h ifikhez még most se érkezett igazán értelmes játékos, így nem is tudok nagyon eladni mivel nem lenne elég ukrán.
  • Darthmushroom
    asszem idén se nyerünk Bl-t, de sebaj legalább már a 8 közé eljutottunk.
  • Pietro87
    A Drezda az tényleg jó választás és nekem is szimpatikusak. Másik ilyen klub még, akiket nyugodt szívvel elnéznék az élvonalban az a Rostock csapata.
  • Pietro87
    Komolyan nem értem ezeket a dolgokat. :)
  • Darthmushroom
    asszem kitaláltam a Kijev utáni karriert :D marad a dynamo vonal csak Drezdában :D Nagy múltú klub zseniális szurkoló táborral. Idén ki is pottyantak a második vonalból szóval keret se lehet túl acélos az elején. Már csak top klubnak kéne lennem a Kijevvel és indulhatna is :D
  • Darthmushroom
    azért tudunk valamit, vagy az angol tud valamit nagyon :D árnyékgól :D
  • Darthmushroom
    még hogy rivális, ugyan már... :D
  • Darthmushroom
    ez szerintem azért van mert többet nem is lehet, válogatott meccseknél soha nincs több meccs kettőnél, csak max eb meg vb előtt közvetlen de akkor is csak 3 szokott. Ez azért lehet mert max 2 hét szokott lenni a meccsekre, de inkább 1,5.
  • zaki
    Udv.

Azt miert van, hogy baratsagos valogatott meccseket nem lehet szervezni olyan napokra, amelyekre egyebkent kellene, hogy lehessen? Tobb valogatottat iranyitottam mar, es hiaba vannak hivatalos fifa jateknapok, nagy reszere nem lehet szervezni meccseket. Idegesito elegge. pelda; 2022-es vb utan vettem at (ujra) a brazil valogatottat, es 2 meccset engedett lekotni a lehetseges 8 helyett... Tudom, hogy a szemelyzet beallitasnal van egy opcio, hogy az asszisztens menedzser kosse le a baratsagos meccseket, de akkor sem lehet tobb meccset jatszani.
  • Zenszkij
    hehe Shaktar még az ukrán ligában játszik? :D
  • Darthmushroom
    Remélhetőleg összejön a vétel, mert elég gáz h 50% kapjuk meg a bevételnek.
  • Darthmushroom

Dinamo Kijev 3.szezon

Saját pont rekordot beállítva veretlenül megszereztük zsinórban a harmadik bajnoki címünket. Mellette igen komoly gólrekordot is felállítottunk. Az ukrán kupában is viszonylag simán védtünk címet bár az elődöntőbe rendesen megszenvedtünk a Donyeck ellen, és csak 11sekkel mentünk tovább. A BL szereplés miatt csalódott vagyok mert hiába voltunk csoport elsők megint nem tudtunk még 8 közé se jutni a PSG miatt. A keret nagyon egybe van igazán kiemelkedő idén meg Bezus volt.
  • Darthmushroom
    *8 közé
  • Darthmushroom
    ismét hiába a jó teljesítmény az első meccsen.. megint nem bírtunk továbbmenni a 16 közé. Kicsit gáz mondjuk csoportelsőként is ilyen nehéz ellenfelet kapni.
  • zyndar
    Teljesen igazad van, a játékba vetett hitről van szó. Nem ezért dolgoztam. Egyébként a kiesés elkerülését ígértem és a 20. helyre vártak. Még nem tudom mi lesz.
  • korbin555
    Hát ez elég nagy szívás.Hogy egy sikeres menedzsert minden ok nélkül kirúgjanak,ilyet eddig csak a bug fórumban olvastam.De még ott is szinte minden esetre volt valami ésszerű magyarázat.Leginkább az ígéretek,és a filozófiák be nem tartása állt a háttérben.
    De egyáltalán nem zárom ki,hogy valami bug lehet itt is.A Haladás karrierem végén például így nézett ki a Confidence.Ez a 2028 szeptemberi helyzet.Az elmúlt 15 évben nyertem egy rakás bajnokságot,BL-eket,második helyen álltunk a klub világranglistán,és már régóta legenda lettem.Ennek ellenére a Job Status mégis a béka segge alatt állt.Elméletileg akkor itt is simán előfordulhatott volna,hogy jön egy Takeover,és már repülök is.Bele sem merek gondolni.
    A Te helyzetedre visszatérve,nehezen tudom elfogadni,hogy ez "csak úgy" megtörténhet.Éveken keresztül soha nem látott sikereket hoztál a klubnak,és mégis ez lett a vége.A játékban nem fordulhatna elő az,hogy valaki ok nélkül ilyen irracionális, visszafordíthatatlan helyzetbe kerüljön.A hasonló döntések az ember játékba vetett bizalmát is megkérdőjelezik.Ki akarna játszani egy olyan játékkal,ahol mindent jól csinálva,rengeteg időt belefektetve egyszer csak minden véget ér.Ha valóban nem ígértél olyat,amit nem tudtál betartani(pl.EL helyezés),akkor erre nincs ésszerű magyarázat.Marad a bug,amivel továbbra is tucatszám lehet találkozni.Még megpróbálhatod visszatölteni az utolsó mentett állást,hátha szerencséd lesz.Mert így elúszott egy jó karrier,meg a sok ráfordított idő.Gondolom új csapatot hamar találsz magadnak,de az már nem lesz ugyanaz.
    A karrierhez gratulálok,szép dolgokat vittél véghez.Rajtad semmi nem múlt,fel a fejjel.