104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Ars3nal
    ez már eszméletlen, már csak 2 bl 2 uefa és 1 intertoto hely maradt, kicsusztunk a 2,4,1-es felosztásból is mer a csicskák nem tudnak egy Rapid Bukarestet meg Rangerst megverni:@ 3. hely Intertotós, elcseszik az egész játékom
  • myl0
    A.F.C. Workington
    1. Szezon (2007-2008)

Elő-szezon:
    A város Észak- Angliában az Ír tenger partján terül el. A kisváros egyetlen büszkesége (sport ügyileg) a profi Rögbi csapat. Azért jöttem ide, hogy ezen változtassak. Mivel a csapatnál nem jöttek, úgy az eredmények, ahogy azt az elnök úr kitalálta, leváltotta Darren Edmondson-t a 36 éves játékos managert és engem ültetett a helyére. Azt mondtam az elnök úrnak, hogy megtudom, nyeri neki a Conference liga északi csoportját, de ehhez olyan játékosok kellenek, akik focizni is tudnak. A csapat idekerülésemkor halászokból, bányászokból és pékekből állt, akik csak fizetés kiegészítésként léptek pályára ebben a fél-profi csapatban, úgy ahogyan az edzőnk is, aki főállású Szalmakalap-kötő volt. Az elnök úrral, Huphrey Dobie-val arra a következtetésre jutottunk, hogy ennek egyszer és mindenkorra vége kell, hogy legyen, ha sikereket akarunk elérni. Mondtam neki, hogy ismerek olyan fiatal magyar ingyen igazolható játékosokat, akik szívesen jönnének ide. Dobie úr azt válaszolta, hogy tegyek, amit jónak látok, csupán két feltétele van. Az első, hogy csak ingyen igazolhatok, és hogy ne lépjem túl a fizetési keretet. Elkezdődött tehát a játékos mozgás, aminek következtében 17 új arc jött ebből 2 ember kölcsönben az anya egyesülettől (Carlisle United). 9 ember hagyta el az egyesületet mindegyikük ingyen távozott. Ezzel az átigazolási piac legaktívabb egyesülete lettünk. Érkezett még egy manager asszisztens Glushenkov Ukrajnából és egy edző Szerbiából Dragicevic személyében.

Közben játszottunk pár felkészülési meccset walesi és ír fél-profi csapatokkal, az 5 mérkőzésből csupán egy győzelmet tudtunk aratni, a többi vereséggel végződött. A csapatnak nem igazán feküdt az akkori kontratámadásra alapozó taktika, de egyre csak ezt erőltettem.

Az őszi szezon a Conference Északi Ligában:
    A csapat az első 7 meccsen nem igazán alkotott maradandót 2 győzelem 3 döntetlen 2 vereség. A 2. vereség igen fájó volt és ott telt be a pohár, ugyanis a Kettering ellen bele szaladtunk egy 4-1-es zakóba idegenben.

Igazoltam még két játékost, akik a csapat meghatározóivá váltak (Török és Dabas).
    Ekkor váltottuk le, az elbaltázott 4-5-1-es szörnyű taktikát, egy 4-3-1-2-őt, kezdtem alkalmazni erősen támadó mentalitásban. A következő 9 meccsen nem találtunk legyőzőre és a védelmet is sikerült passzentosra összerakni. Aztán jött a fekete leves 5 játékosom sérült le 1-3 hónapra köztük (Török, Máté, Dabasi stb.). A 18. fordulóban a hatalmas menetelés véget ért a Harrogate otthonában (2-1 oda). Mivel nem igazán volt épp csatárom érkezett Papp a Demecserből szintén ingyen. Az őszi szezon záró fordulójában az akkor vezető Hinckley-t fogadtuk, az eredmény: 2-1 nekünk, ezzel csapat a fél távnál 1. helyen áll a bajnokságban.

FA Kupa:
    A csapat az FA Kupa 2. selejtező körében kapcsolódott be a küzdelmekbe, ahol a Bromley csapata volt az ellenfél. A csapat könnyednek csöppet sem mondható 2-1-es sikert követően idegenbe látogatott a Newport County csapatához. Végig a kezünkben tartva a meccset 1 – 0 arányban tovább jutottunk. A 4. selejtező körben az egy osztállyal feljebb tanyázó Exeter csapatához vizitáltunk. Mint a médiának, mint a szurkolóknak kétségei voltak a továbbjutást illetően. Ez az első félidőben meg is látszott a fiúk teljesítményén, ugyanis már elég korán hátrányba kerültünk. A félidőben egy alapos fejmosás megtette a hatását, ugyanis Gergő Gábornak köszönhetően a 82. percben sikerült az egyenlítés és így az újrajátszás kiharcolása.
    3 nap állt a csapat rendelkezésére, hogy felkészüljünk idei egyik legnehezebb mérkőzésünkre.
    Óriási volt az érdeklődés a meccs iránt, ezt mutatja, hogy megtelt a 2500 fős stadionunk (najó csak majdnem, ugyanis „csak” 2100an voltunk). A közönségnek is hála Gábor Gergő a 14 percben vezetést szerzett, amire a 21. percben jött a válasz az ellenfél részéről. Már- már úgy tűnt, hogy büntetőkkel dől csak el a továbbjutás, de jött a csereként beállt Berkeley és a 76. perben 2-1 re módosította az eredményt, erre ellenfelem már nem tudott válaszolni, így a csapat ismét továbbjutott.

Most már a vezetőség által előirányzott szinten voltunk (FA Kupa 1 forduló), ahol a Heyes & Yading csapatát sikeresen kilöktük 3-1 el. Az Fa Kupa 2. fordulójában a Moracembe (egy Coca Cola Ligue 2-es) csapatát sorsolták mellénk. Ha az Exeter ellen esélytelenek voltunk, akkor most? Küzdöttünk, hajtottunk, de 3-0ra kikaptunk. A csapatot nem szidtam le. Még a vereség ellenére is tisztességesen helyt álltunk.

Egyéb kupák:
    Setana Shield: nem okozott nagy fejtörést a csapatnak ugyanis rögtön az első meccsünkön 4-0 ra kikaptunk a Barrow-tól. Abszolút cserecsapattal álltunk ki, mivel rápihentünk a következő bajnokira.
    FA Trophy: A Laight elleni 1-1-es idegenbeli meccs után otthon 2-2 játszottunk és mivel a ráadásban sem született döntés a büntető párbaj következett, ebben úgy maradtunk alul, hogy a négy darab 11esből mindössze egyet értékesítettünk.
    Mivel minden kupából sikerült kiesni így 100%osan a bajnokságra koncentrálhatott a csapat

A tavaszi szezon a Conference Északi Ligában:
    Talán a sok sérült miatt nem kezdődött túl jól a bajnokság második fele. Török István koponyatörés miatt korábban kiesett a bevethető csatárok közül, Berkeley a másik csatárom pedig távozott, ezen kívül pedig a tartalék keretből eladtam a 22 éves támadó középpályást, Wilkie-t. A csapaton belüli morált tovább rontják azok a játékosok, aki egyszerűen nem járnak edzeni, Ocsenás József már 2 hónapja fizetést sem kap ez miatt (4szer nem volt edzeni), mert ezeket a meg nem jelenéseit 2 hét fizetés megvonással honoráltam. Józsitól Koleszár Viktor is kedvet kapott a lógáshoz, természetesen fizetés neki sem járt egy ideig. A két játékos mondanom sem kell rettentően berágott, és távozni akarnak. Én nem állok az útjukba, csupán 1 probléma van: mégpedig az, hogy a kutyának sem kellenek. A manager asszisztensem, a kapus edzőm és az edzőm is bejelentette, nem kívánnak szerződést hosszabítani a csapatnál. Szóval nyáron újak jönnek helyettük. A távozók (a fizetési keret emelkedésével) lehetővé tették, hogy tovább erősítsem a keretemet. A BVSC -ből érkezett Szrnka Csaba (védő) és egy fiatal tehetséges középpályás Nyári András személyében, az Abda csapatától természetesen ingyen.
    A Hinckley elleni siker után mintha elszegődött volna mellőlünk Fortuna. Ugyan a Southport ellen nyögvenyelősen sikerült nyerni, de ezután 5 meccsen mindössze 5 pontot sikerült szerezni. Ugyan a bajnokságot továbbra is vezettük, de már csak 1 ponttal.
    Nem igazán jó előjelek ezek a Kettering elleni meccs előtt, akik akkor a 2. helyen tartózkodtak a bajnokságban 1 ponttal mögöttem.

A védekező taktust kissé átalakítottam, úgy hogy a szélsők jobban segítsék támadóimat.
    A mérkőzés előtt a városban már hallani lehetett a szurkolók pesszimista hozzá állását: Ha most kikapunk akkor fel, sem jutunk.
    A taktikai váltás bejött és kiütöttük a hozzánk vizitáló másodikat (akik ezután már 3. helyen álltak).

Az ezután következő meccseket egy szó jellemzi: KATASZTRÓFA
    A taktikám, úgy ahogy volt becsődölt (vagy csak egyszerűen a szerencse került el minket)
    Eddig sem voltunk valami nagy vitézek idegenben, de most már hazai pályán sem brilliróztunk, sőt!
    A Kettering elleni rangadó után 7 meccsből csak egyet tudtam megnyerni. Hol megpattanó szabadrúgás góllal, hol büntetővel, hol pedig 30 méteres bombagóllal kaptam ki vagy buktam el 2 pontot az utolsó vagy épp az első percekben. Érdekes továbbá, hogy ellenfeleim kapura tartó lövései többnyire megegyeztek a góljaik számával.
    A Vauxhall elleni meccs előtt átálltunk egy sima 4-4-2re. Egy gyönyörű meccsen 3-0ra kiütöttük őket.

Ezt követően a Telfordot fogadtuk hazai pályán és egy szerencsétlen meccsen 1-0 ra kikaptunk. A következő két meccset behúztuk (Reddich 14 helyezett és Hinckley 4. helyezett ellen) ez azért is örömteli, mert idegenben sikerült. Előbbi csapatot, 2-0ra utóbbit 4-0ra ütöttük ki. Már 3 fordulóval a vége előtt biztos volt a helyünk a rájátszásban és 5 ponttal voltunk lemaradva az éllovas Ketteringtől. A bajnoki címhez mind a három meccsünket hozni kellett volna, úgy hogy a Kettering pontokat hullajt el.
    A Gainsborough ellen hoztuk a kötelezőt egy 3-1-es győzelemmel, de sajnos vetélytársam is, aki 1-0 verte a Nuneanton-t. Így a különbség nem változott 2 forduló és 5 pont előny oda.
    A következő fordulóban az utolsó előtti csapatot a Harrogate-t fogadtam. A meccs elején büntetőt ítéltek nekik. Mindent egy lapra tettem fel, támadtam, meg is lett az eredménye előbb kiegyenlítettünk majd a 73. percben vezetést szereztünk. Visszaálltam a normál taktikára ultra-támadóról és jött az egyenlítés a 76. percben. A vereség azért is fájó, mert 2 kapura lőtt labdájuk volt. Így az utolsó forduló tét nélkül zajlott
    Az egyetlen reményem a Rájátszás volt, ami valljuk be nem egy séta galopp.

A Rájátszás:
    A kérdés adott volt. Megörvendeztetni a szurkolókat egy továbbjutással, vagy az egész éves munkánkat dobhatjuk a kukába. Mondjuk a csapat teljesítményére, így sem lehet panasz, hiszen előzőleg a média a 8. helyre várt. Az egy másik kérdés, hogy bajnoki címet ígértem.

A Kettering már feljutott rajta kívül még egy csapatnak adatik meg a lehetőség, hogy jövőre a BS Premierben folytathassa.
    A Boston United, a Hinckley és a Worchester, persze rajtunk kívül.
    A Boston United a Worchester-t, mi pedig a Hinckley-t kaptuk az elődöntőben.
    Az első meccsen 1-1el végeztünk otthon, mi szereztünk vezetést és mivel nekik nem ment ezért a védő úgy gondolta milyen jó lenne saját kapujába fejelni a labdát…

A másik meccsen a Boston United 3-1re nyert.

Nehéznek ígérkezett a visszavágó. De kezdjük a másik meccsel. A Worchester ugyan nyerni tudott 1-0ra, de ez édes kevés volt. Így az egyik résztvevője a döntőnek a Boston United.
    Nehezen indult a meccs. Muszáj volt támadni, mivel az idegenbeli góllal ők álltak jobban. Kitámadtunk, majd egy kontra támadás végén vezetést szereztek. A félidő végén megsérült a sztár csatárom, így nem maradt bevethető támadóm. Tovább rohamoztunk, de semmi sem sikerült. A 79. percben aztán újabb kontra újabb gól oda. Sajnos nem sikerült a feljuás.

Mialatt hazafelé utaztunk a csapat buszán, lakáshirdetéseket böngésztem az újságban. Arra gondoltam, hogy, biztos kiüldöznek a városból, vagy talán még meg is égetnek a szurkolók, mint a középkorban a hitszegőket.
    Begördült a stadion elé a busz. Nem hittem a szememnek. A csapat székháza előtt 2-3000 szurkoló várt minket. Oda jött a vezérszurkoló és megölelt, majd azt mondta, nem baj ez is szép eredmény volt, majd jövőre sikerül. Kellemes sörözéssel telt az est hátra levő része. Így kezdődött meg a megérdemelt szabadság.

• zsoma79
    ja bocs, most figyelem h te a 2007 el nyomod :)
  • zsoma79
    Nagyon jó beszámoló!!!

Melyik skin-t használod? tetszik az eredményjelző :)
  • Darthmushroom
    naon szép eredmények és szokásos Isteni beszámoló!! hatalmas grat!!
  • Csesza
  • asafderg
    Clube Desportivo Nacional

6. szezon

BRAZILIA - COPA AMERICA

[justify]Mialatt az egész csapat hesszelt és készült a bajnokok ligája bűvöletében zajló szezonra, én a nagy víz túloldalán próbáltan a renomémat még magasabbra állítani. Brazília irányítását vállaltam, nem is lehetett más cél, mint a csúcsra jutni minden sorozatban, ami előttünk állt. A csoportmeccseken, még nem működött olajozottan a gépezet sorrendben Chile, Mexico és Venezuela ellen. A támadó felállásom szuperált a felső kétharmadban, de a védekező harmad nem akarta megérteni az elképzeléseimet. Hosszú estéken át elemeztük a helyzeteket és magyaráztam a taktikát, de csak nem állt össze a kép. Azután a sok gyakorlás és éles bevetés meghozta a gyümölcsét. Az egyenes kiesési szakaszban már jobban ment, de a házigazdák elleni negyeddöntő eredményén még nem mutatkozott. Az Ecuador elleni elődöntő fölényes sikert hozott. A végén még a döntőre való tartalékolás is belefért.
    A Mexico elleni döntő méltó befejezése volt a tornának. Folyamatosan javuló játék mellett, magabiztosan gyűrtük le a közép-amerikai csapatot.

Csodálatos érzés volt magasba emelni a trófeát. De az a hihetetlen fieszta, ami Rio de Janeiróban és Sao Pauloban fogadott bennünket, na azaz amit nem lehet leírni. Szerintem Adrianot meg is zabálták a szurkolók, mert hazaérésünk után napokig nem láttam, bár az Amazonas őserdeibe nem vitt minket a nyitott fedelű busz. Csupa öröm és boldogság volt az élet. Annyi meghívásnak kellett eleget tennem, hogy a klubcsapatomhoz is csak késve érkeztem vissza. Az edzéseket és az alapozó tréningeket a segítőim vezényelték le, bennük amúgy is vakon bízok. Az egyetlen probléma az volt, hogy így 2 hetet vesztettem az átigazolási piacon. Nem is sikeredett annyira aktívra, de pár fiatal tehetséget sikerült magunkhoz édesgetni.
    A magyar légió is bővült egy fiatal spílerrel. A Nacional utánpótlás-nevelő intézetéből kikerült játékosok között volt egy magyar is. Nagy meglepetésként nem ért a dolog, hiszen a srác az unokanővérem fia. Láttam benne fantáziát, és kihoztam magammal. A család megelégedésére jól teljesített a rokon, de most el kell döntenem, kapjon-e profi szerződést. Összeférhetetlenség mellett, csak nem akarom fosztani a klubbüdzsét, elég nekem a sörözővel kapcsolatos morális válságot legyőzni magamban. Na jó nem, de még egy problémát a nyakamba venni?! Sajnos nem elég ügyes a gyerek, hogy kapjon normális szerződést, így lehet megkínálom egy piti kis fizetéssel és hagyom, hogy élősködjön a nyakamon. Szeret itt nálam és a kutyákat is mindig leviszi sétálni. Valamint kellett a kompánia az átigazolás utolsó napjaiban megszerzett, szupertehetséges magyar kapusnak Farkas Zoltánnak. Így összesen 3 magyar játékos (Rincholm, Farkas, Győrfi) állt szerződésben a klubbal.
    A drága elnököm egy újabb váratlan húzással állt elő. Leszerződött a REAL MADRID-dal, így mi lettünk a blancók fiókcsapata.

Az együttműködés értelmében, kölcsönbe érkezhetnek hozzánk a spanyoloktól fiatal tehetségek v. kegyvesztett sztárok. Valamint, ha egy ajánlatot elfogadok egy játékosomért, akkor megegyező értékben a Real ajánlatát sem utasíthatom el. És még pénzt is kapunk ezért. A presidente igazán szívén viseli az egyletet. Mindent megtesz, hogy tökéletes körülményeket biztosítson a számunkra. Az odaadása teljes mértékben átragad a csapatra és mindenkire rendkívül jó hatással van. Az évek alatt kialakult barátságunkra is módfelett büszke voltam. Viszonylag gyakran járt már össze a két család is, így kapcsolatunk még szorosabbá vált. Arról nem is beszélve, hogy a jachtját is gyakran kölcsönadta. Könnyű neki, aki hajógyárosként szedett össze milliárdokat. Vártam már, mikor kapom meg a saját 12 személyes csodámat. Sejtem, hogy ez egy BL győzelem után jöhet csak szóba. Na de akkor már követelni is fogom…

Egyébként a kerettel kapcsolatosan meg kell jegyeznem, hogy ekkor, a 6 szezon kezdetén éreztem először igazán azt, hogy az összetétele szinte ideális. A taktikámnak megfelelő mennyiségű, minden poszton két minőségi, és pár univerzális, több helyen bevethető játékos. Lehetőségem lett volna szabadon igazolható, tehetséges vagy akár kiforrott játékosokat hoznom, de nem akartam a harmóniát felborítani. Az egyetlen kétségem a kerettel kapcsolatosan, a három idevezényelt Real Madrid játékos. De azt tudtam, hogy csak végső esetben kerülhetnek a meccsek közelébe. Mégiscsak a saját csatlósaimra számítok a leginkább. Akik között ismét volt változás. Nem nagyon tudtam meghazudtolni önmagam, ismét olcsó, pici pénzért hoztam fiatalokat.

Az elégedetlenkedőktől, pedig nyereséggel megváltam.

Caldas eladása volt buksza dagasztó és még rájöhetett az £5.000.000 záradék, 10 válogatott mérkőzés után. Pár héttel később, váratlanul felpörögtek az események Quaresma körül. Nem nagyon játszott a Portóban, Matthäussal sem jött ki igazán, szóval sopánkodott. Én meg gondoltam egyet és felrúgtam az értékrendemet és megajánlottam érte a piaci értékének megfelelő £3.400.000-t, amit a Portóiak százezerrel megtoldottak, de ez már nem gördíthetett akadályt a két klub közé. A játékossal első szóra megegyeztem, elérve, hogy a balfutó Barbosa után a másik oldalra is jusson egy klasszis.

A BAJNOKOK LIGÁJA sorsolását izgatottan vártam augusztus közepén. Vártam, hogy utazzon a delegáció Nyonba egyeztetni a 3. körös, kvalifikációs ellenféllel. Ekkor mondja a technikai vezető, hogy milyen felkészületlen vagyok is valójában, hisz a Portó utolsó fordulóbéli döntetlenje révén, főtáblás lettem a BL-ben. Végül is ez a dolga a technikai vezetőnek, hogy a tudatlan edzőt felvilágosítsa. Na akkor nosza, mondom küldjünk már egy üveg bort a P. Ferreira gólszerzőjének, Poldervaartnak. Mégiscsak az a gól ért automatikus csoportkört és ezzel együtt £4.000.000-ot. Ezen felül egy kérésem volt, hogy stílszerűen egy láda portói legyen a meglepetés csomag.
    Mi meg odarepültünk 2 héttel később, hogy immáron a csoportkörök sorsolását kövessük a helyszínen. Volt ám nagy felhajtás, mi pedig megszeppent újoncként ültünk a helyünkön, rögtön a Real Madrid mellett. This is a begining of a beautiful friendship.
    A sorsolásra igazán nem lehetett panaszom, harmadik kiemeltként kellemes ellenfeleket húztak mellénk. A toronymagas favorit, Chelsea ellen kezdhettük történelmünk legjelentősebb európai kupaszereplését.

A folytatásban 180 fokos fordulatot vett a csapat. A megilletődött kezdő kiscsapat helyett, a mindenre éhes, mindenkit felfalunk állattá váltunk. A Hethát lemostuk a pályáról és a Shakhtarnak sem hagytunk túl sok esélyt, sem a hazai pályán rendezett meccsen, sem a donyecki medencében rendezett visszavágón. Ezzel a három győzelemmel, túl is éltük a csoportkört. A Chelsea ellni hazai fellépésen csak a pénzszerzés volt a lényeg, nem ringattam hiú ábrándokat a kékek legyőzéséről. A döntetlen meg is ért £210.000-t. Ugyanezt az eredményt lekopíroztuk Berlinben is, így nagyon sikeres csoportkört tudhattunk a hátunk mögött.

A csoport végeredménye, nagy elégedettséggel töltött el mindenkit. Kaptak is a fiúk egy pár nap szabadságot, hogy kellően kipihenhessék a fáradalmakat. Opcionális szabadidős tevékenységként, a klub szervezett egy New York-i túrát. Nem volt kötelező és lehetett hozni a családot. Jellemző volt az összetartásra, hogy mindenki, még a szertáros is, elutazott a Nagy Almába, hogy kiránduljon egy nagyot. Én meg, fokoztam kicsiny országunk propagálását, és az egész bandát meghívtam a 13. utcában található magyarétterembe. Borzasztóan élvezték a résztvevők a kiruccanást.

Az elkövetkező pénteken, újra sorsolásra voltunk hivatalosak az UEFA székházába. Már egy kicsit jobban kiegyenesedve vártuk az ellenfelünk kilétét. A sok nagy név közül, megkaptuk a Manchester United-et. Ez a forduló, ugye már eddig is az ajándék kategóriába tartozott. Viszont a tavaszi fordulóban megküzdhettünk a világ 2. számú klubcsapatával (az első a BL-t zsinórban 2–szer megnyerő Liverpool).
    BAJNOKSÁG rögtön vereséggel kezdődött és mentünk a Maritimohoz, egy év után folytatni a funchali derbik sorát. Na ott már egy hangyányit jobban ment és meggyőző játékot produkáltunk.

• asafderg
    A Portó elleni hazai meccs nagyon jó iramú és magas nívójú volt. A rendes játékidő ráadásában, már inkább csak az eredmény tartására törekedtünk.
    Rögtön a következő fordulóban még ezen a teljesítményen is tudtunk javítani és magabiztosan győztük le a Sportingot.

A 14. fordulóban utaztunk a listavezető Benficához. Az előjelek nem éppen nekünk kedveztek. Kapus nélkül kellett mennünk, így egy „szürke” eminenciás védte a hálónkat. Az év mérkőzése lett az összecsapásból. Fordulatos, változatos és kimagasló színvonalú mérkőzés kerekedett a rangadóból.

Ezzel fel is állítottunk egy új klubrekordot.

Az őszi szezon utolsó fordulójában hoztuk a kötelezőt és ezzel a második pozícióban zártuk a félidőt. Sajnos a Benfica nagyon meggyőzően szerepelt, nem sok esélyt láttam a megszorításukra. De mindenképpen elégedetten summáztam a teljesítményünket.

Januárban a dél-amerikai szövetség rendezett egy OLIMPIAI KVALIFIKÁCIÓS tornát. Két csoportra osztották a válogatottakat és sorrendben levertük Perut, Paraguayt, Venezuelát és Uruguayt. A csoport végeredménye. Majd aztán megint négyen lettünk és lejátszottuk a maradékot is. Az első két helyezett jutott ki londoni Olimpiára. Sima győzelem Peru ellen, akciódús döntetlen Argentínával, és végül lenyomtuk Paraguayt. Így csont nélkül kijutottunk az Olimpiára Argentína társaságában.

A KUPÁBAN kis csapat ellen kezdtünk, és simán vettük az akadályt. Amiért ez említést érdemel, mert Quaresma debütálásként, meglőtte első gólját csapatunkban.

A tavaszt rögtön az ádáz ellenség eljövetelével kezdtük. Ráadásul a Maritimo az 5. helyen tanyázott, bombaformára utalva. Minden tudásunkra és szerencsénkre szükségünk volt a győzelem érdekében. Nem is tudom a mérkőzésre visszatekintve, melyikből jutott ki nagyobb osztályrészül.

A dicsőséges tavaszi hadjáratunk, nem éppen dicsőséges csatáját vívtuk meg az Old Traffordon. A MU tudatta velünk, mekkora a különbség a két klub és a két ország bajnokságának minősége között.

Mindenesetre, csakis pozitívan tudtam értékelni az első BL-ben tett kiruccanásunkat. Reméltem, hogy a kiruccanás szó csak egy nyelvbotlás és inkább állandó résztvevőjévé válunk a sorozatnak.
    Ha már sorozat, akkor egy befejezett részt is megemlítenék. Hazai veretlenségünk 20 meccs után véget ért, mikor is kikaptunk Portóban. A szokásos lejtmenet tört ránk és nehézkessé vált a játékunk. Képtelenek voltunk nyerni és sorra ikszeltük a bajnokikon. A mélyrepülés a Sporting otthonában hágott a tetőfokára. Régen vertek el minket ennyire, de szökőévente megbirkózunk ezzel. Ezzel a vereséggel lőtávolon kívül lett az automatikus BL hely.

Ráadásul két csatárom is ellentétbe került egymással. Nem nagyon bírták egymást. Pont ezért a dolgokért soha nem tudnék női csapat edzője lenni. Képzelem hasonló intrikák milyen elviselhetetlen mennyiségben vannak jelen, mondjuk női kézilabda v. kosárlabda csapat öltözőjében. Meg a menzesz okozta szeszélyesség. Biztos nem tudnék úrrá lenni a feszültségen. Ezt a konfliktust is úgy oldottam meg, hogy a két említett személy népszerűségét vizsgáltam a csapattársak körében. A német Mutzel a keret felénél népszerű személyiségként volt feltüntetve, míg Tefera csak Mutzel szemében volt szálka. Könnyű volt a döntés. Tefera szabadlista, nem kell a klubnak és mehet. Nem ingyen, de felajánlottam kluboknak. Végül a vitte a Portó £1.700.000-ért.
    A szezon kupaküzdelmeinek a nehéz sorsolás mellett a Benfica elleni idegenbeli meccs vetett véget. A négy közé kerülés mindent figyelembe véve, szép eredmény.
    Ebben a feszült helyzetben fogadtuk a Vit. Guimares csapatát. Végig izzott a levegő és a nem éppen a huliganizmusukról ismert szurkolóim is fel voltak paprikázva. A sporik sem álltak a helyzet magaslatán és több kétes ítélettel sújtottak minket. Egy meg nem adott gólt és egy tizenegyest is számon kellett kérnünk. Minden nehézség ellenére, bezsebeltük a három pontot.
    A meccs folyamán az ellenfél edzője folyamatosan obszcén megjegyzésekkel illette a csapatomat és a családomat. A játékidő alatt még türtőztettem magam, de a lefújás után elégtételt akartam rajta venni. Nehezen viselem az ellenen irányuló erőszakot, ott és akkor úgy éreztem, kicsontozom. A győzelem megvolt és a szövetség feketelistáján is rajta vagyok egy régi írásos megrovásom révén, de ez sem tartott vissza attól, hogy férfi módjára kérjek rajta számon egy-két megjegyzést. A játékosaimnak kellett lefogniuk, ami a sporttelevízió felvételén jól látszik, nehogy komolyabb kárt tegyek, abban a gerinctelen mocsokban.

A Guimares elnöke pampogott valamit arról, hogy én milyen agresszív és hirtelen haragú vagyok. Erre válaszoltam, hogy az egész guimaresi különítmény hova távozzon villámgyorsan. A fegyelmi eljárás természetesen elmarasztaló ítéletet hozott, négymeccses felfüggesztett eltiltással és 10ezer eurós büntetéssel díjazva a kirohanásomat.
    Ezek után úgy éreztem, hogy szinte mindegy velem vagy nélkülem, de minden meccset hozni fogunk, annyira harapós kedvükbe lettek a fiúk. Nem lehetett őket visszafogni, aminek meg is lett az eredménye.

Ennek a huszáros hajrának is köszönhetően, végül sikerült ismét dobogón végeznünk.

A nyári vakáció idejére hazatértem Magyarországra, ahol felkerestem régi barátaimat és lazultam a Balaton partján. Rengeteg felkérést kaptam, hogy hazai vizeken is tartsak beszámolót a Copa America győzelemről, ami magyarként eddig csak nekem sikerült. Ezeken az előadásokon, a hazai utánpótlás szakmai igazgatója hívott félre egy kis partizánakció megvitatására. Figyelmemmel kísérte az eddigi munkámat és látta, hogy a magyar tehetségek mekkorát fejlődtek a kezem alatt. Azt ajánlotta, hogy a legnagyobb magyar ígéretekre felhívja a figyelmemet és még az ügyemben is eljár, hogy felém igazoljanak és pedig jó hazafihoz méltóan játéklehetőséget biztosítok a számukra. Jónak tűnt az ajánlat és megegyeztünk, hogy kapcsolatban leszünk és tartjuk is magunkat ehhez az informális megállapodáshoz. Ahogy teltek a hetek, úgy kaptam értesítést a megszerezhető tehetségekről. Ebben a formában került hozzánk Nagy Nándor az Újpestből és Gróf Nándor az MTK-ból. Máté egyenletesen kiváló teljesítményét, egy portói szerződéssel honorálták.
    Portugáliában már rebesgetik, hogy itt a MAGYAR VESZEDELEM!!! [/justify]
  • Ars3nal
    erős kezdés után prostituált nagy visszaesés, de amit szezon előtt ígértem fejeseknek az megvan:) fiatal a csapat nagy része lesz itt még fejlődés bőven, Agyemang, Shea, Le Tallec, Tordoya és Palomino mind 21 év alattiak, és edzők szerint fejlődőképesek és kezdők is, UEFA-ra be kell izmosítani kicsit a csapatot de csapategység majd legyőz mindent úgyis:D

• Ars3nal
    mit kell mondani akkor ha valaki köhög?

áj láv disz géjm forevör

• Ars3nal
    csicska BenFIKA 1-1 lett otthon persze hogy első lövésük nullszögből gól, 94.be meg kapufát rúgott Hernandez:S ennyit ér ha lefocizzuk a csirákat
  • Ars3nal
    tavasszal 10 meccsen csak 12 pont:S a kötelező nem sikerül legtöbbször és x lesz belőle, vagy mint Naval ellen idegenben 5-1 hiába lőttünk többet kapura:S de azér 4. hely meglesz
  • Ars3nal
    még 7 meccs van, leadtam nevezést intertotóra hátha semmi se jön össze, de valoszinű UEFA meglesz, de ha engem Intertotóba küldenek akkor :@...xD
    most 4. helyen vagyunk, előrébb már nem jutunk de 3. hely is csak UEFA-s:S
  • karajjj
    ő a legnagyobb Atletico fan XD
    de azért Raúl is az :D
  • zyndar
    Gratu!
  • Darthmushroom
    várjuk:D
  • GTheo
    Meglett a PL 3 fordulóval a vége előtt, de elvesztettem a veretlenségemet, miután 2-0ra vertem az Arsenalt kaptam egy 3mast a Fulhamtől :|
    Holnap hozok képeket :)
  • kraawz
    jaj torrente bazmeg :D:D:D

jövőre atlético BL (L)
  • Darthmushroom
    megkezdődött a 4.szezonom. bl-be sajnos a hamburg jön szoval ebből uefa kupa lesz.
    igazolások:

eddig:
  • Ars3nal
    Marbella ha nem estek ki tavaly bennvoltak spanyol 3-ba csak azér mer Torrente ott kaszinózott a második részbe:D
  • asafderg
    Egyébként az itthoni gépemen pont tegnap fejeztem be a spanyol 3. liga közdelmeit. beszámolót meg a jövő hétre tervezem, szóval harcra fel a secunda divisionban:)
  • asafderg
    Gratulálok!

Nagyon élvezetes beszámolót irtál. Klassz lett. Várom a másodosztály történéseit.
  • webibebi
    kösz szépen
  • Gunnersboy
    5és feles területére megy a szögl.
    legjobban fejelo kapus támadás
    2. legjobban fejelo a hosszura
    3. a rövidre érkezik

én a többit tetszölegesen szoktam állitani
  • webibebi
    vki lécci írja lesz a szöglet taktikát!előre is köszi
  • zyndar
    Ayala 19 gólos :)
  • 5w0rdf15h
    greenland :D
  • GTheo
    Spurssel második szezon:
    32 forduló után 25 győzelem 7 döntetlen, úgy vezetek hét ponttal hogy 2vel kevesebbet játszottam és elkezd velem játszani a vezetőség h nem biztos h hosszabbítanak :D
    5 pont kell 7 meccsen és bajnok vagyok :)
    Igazolásnak Alvest és Silvát tervezem nyárra, és eladom Robbie Keanet, eddig 18at rúgott a PLben, de áttérek az egy csatáros játékra, és Berbatov lesz a kezdő :) eddig 24 gólos a PLben :)
  • Darthmushroom
    nagy grat
  • zyndar
    Eddig a Zaragozával:

Könnyű csoport az UEFA-ban:

Aimar és Milito nagyon tudnak:

• kraawz
    köszi a válaszokat

a cisco roma tetszik nagyon
    spanyol 3ban találtam egy kis szigeti csapatot,pajara playas
    meg az angol 6. osztályban a southport :)

majd gondolkodok,city mellett lesz e vmelyikre erőm vagy időm.
  • GTheo
    Én sem adtam volna el... De hát elnökúr.... És nem túl sok ember létezik aki a Swansea szerződését fogadja el a Poolé helyett...
    ALEX NIMO.... Ez az amcsi srác neve... Nálam nagyon nagy isten lesz, nagyobb mint Lulinha :D Csak a munkavállalási parás :\
  • zyndar
    Üdv Urak!
    McFrost, eddig mit nyertél a Doncasterrel? Előre félek, mi lesz a válasz
  • Darthmushroom
    ahh az szép akkor a büdös életbe nem veszik meg...xd
  • McFrost
    most 24M-ót ér és 300M a kivásárlási ára
  • GTheo
    Én a Swanseaba nem tudtam megtartani, 23 millió fontért elment a Poolhoz. Valószínűleg egy amerikai sráccal fogom pótolni, a neve hirtelen nem ugrik be :)
    [ Összevissza játszik a Swanseas és a Spursös mentésével, de csak néhanéha játszik ]
  • Darthmushroom
    grat szép és hosszu karrier!!:D
  • McFrost
  • McFrost
  • Darthmushroom
    akkor inkább Bastia az aszem rosszabb helyzetbe van de nem biztos!!:D