A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
A Portó elleni hazai meccs nagyon jó iramú és magas nívójú volt. A rendes játékidő ráadásában, már inkább csak az eredmény tartására törekedtünk.
Rögtön a következő fordulóban még ezen a teljesítményen is tudtunk javítani és magabiztosan győztük le a Sportingot.
A 14. fordulóban utaztunk a listavezető Benficához. Az előjelek nem éppen nekünk kedveztek. Kapus nélkül kellett mennünk, így egy „szürke” eminenciás védte a hálónkat. Az év mérkőzése lett az összecsapásból. Fordulatos, változatos és kimagasló színvonalú mérkőzés kerekedett a rangadóból.
Ezzel fel is állítottunk egy új klubrekordot.
Az őszi szezon utolsó fordulójában hoztuk a kötelezőt és ezzel a második pozícióban zártuk a félidőt. Sajnos a Benfica nagyon meggyőzően szerepelt, nem sok esélyt láttam a megszorításukra. De mindenképpen elégedetten summáztam a teljesítményünket.
Januárban a dél-amerikai szövetség rendezett egy OLIMPIAI KVALIFIKÁCIÓS tornát. Két csoportra osztották a válogatottakat és sorrendben levertük Perut, Paraguayt, Venezuelát és Uruguayt. A csoport végeredménye. Majd aztán megint négyen lettünk és lejátszottuk a maradékot is. Az első két helyezett jutott ki londoni Olimpiára. Sima győzelem Peru ellen, akciódús döntetlen Argentínával, és végül lenyomtuk Paraguayt. Így csont nélkül kijutottunk az Olimpiára Argentína társaságában.
A KUPÁBAN kis csapat ellen kezdtünk, és simán vettük az akadályt. Amiért ez említést érdemel, mert Quaresma debütálásként, meglőtte első gólját csapatunkban.
A tavaszt rögtön az ádáz ellenség eljövetelével kezdtük. Ráadásul a Maritimo az 5. helyen tanyázott, bombaformára utalva. Minden tudásunkra és szerencsénkre szükségünk volt a győzelem érdekében. Nem is tudom a mérkőzésre visszatekintve, melyikből jutott ki nagyobb osztályrészül.
A dicsőséges tavaszi hadjáratunk, nem éppen dicsőséges csatáját vívtuk meg az Old Traffordon. A MU tudatta velünk, mekkora a különbség a két klub és a két ország bajnokságának minősége között.
Mindenesetre, csakis pozitívan tudtam értékelni az első BL-ben tett kiruccanásunkat. Reméltem, hogy a kiruccanás szó csak egy nyelvbotlás és inkább állandó résztvevőjévé válunk a sorozatnak.
Ha már sorozat, akkor egy befejezett részt is megemlítenék. Hazai veretlenségünk 20 meccs után véget ért, mikor is kikaptunk Portóban. A szokásos lejtmenet tört ránk és nehézkessé vált a játékunk. Képtelenek voltunk nyerni és sorra ikszeltük a bajnokikon. A mélyrepülés a Sporting otthonában hágott a tetőfokára. Régen vertek el minket ennyire, de szökőévente megbirkózunk ezzel. Ezzel a vereséggel lőtávolon kívül lett az automatikus BL hely.
Ráadásul két csatárom is ellentétbe került egymással. Nem nagyon bírták egymást. Pont ezért a dolgokért soha nem tudnék női csapat edzője lenni. Képzelem hasonló intrikák milyen elviselhetetlen mennyiségben vannak jelen, mondjuk női kézilabda v. kosárlabda csapat öltözőjében. Meg a menzesz okozta szeszélyesség. Biztos nem tudnék úrrá lenni a feszültségen. Ezt a konfliktust is úgy oldottam meg, hogy a két említett személy népszerűségét vizsgáltam a csapattársak körében. A német Mutzel a keret felénél népszerű személyiségként volt feltüntetve, míg Tefera csak Mutzel szemében volt szálka. Könnyű volt a döntés. Tefera szabadlista, nem kell a klubnak és mehet. Nem ingyen, de felajánlottam kluboknak. Végül a vitte a Portó £1.700.000-ért.
A szezon kupaküzdelmeinek a nehéz sorsolás mellett a Benfica elleni idegenbeli meccs vetett véget. A négy közé kerülés mindent figyelembe véve, szép eredmény.
Ebben a feszült helyzetben fogadtuk a Vit. Guimares csapatát. Végig izzott a levegő és a nem éppen a huliganizmusukról ismert szurkolóim is fel voltak paprikázva. A sporik sem álltak a helyzet magaslatán és több kétes ítélettel sújtottak minket. Egy meg nem adott gólt és egy tizenegyest is számon kellett kérnünk. Minden nehézség ellenére, bezsebeltük a három pontot.
A meccs folyamán az ellenfél edzője folyamatosan obszcén megjegyzésekkel illette a csapatomat és a családomat. A játékidő alatt még türtőztettem magam, de a lefújás után elégtételt akartam rajta venni. Nehezen viselem az ellenen irányuló erőszakot, ott és akkor úgy éreztem, kicsontozom. A győzelem megvolt és a szövetség feketelistáján is rajta vagyok egy régi írásos megrovásom révén, de ez sem tartott vissza attól, hogy férfi módjára kérjek rajta számon egy-két megjegyzést. A játékosaimnak kellett lefogniuk, ami a sporttelevízió felvételén jól látszik, nehogy komolyabb kárt tegyek, abban a gerinctelen mocsokban.
A Guimares elnöke pampogott valamit arról, hogy én milyen agresszív és hirtelen haragú vagyok. Erre válaszoltam, hogy az egész guimaresi különítmény hova távozzon villámgyorsan. A fegyelmi eljárás természetesen elmarasztaló ítéletet hozott, négymeccses felfüggesztett eltiltással és 10ezer eurós büntetéssel díjazva a kirohanásomat.
Ezek után úgy éreztem, hogy szinte mindegy velem vagy nélkülem, de minden meccset hozni fogunk, annyira harapós kedvükbe lettek a fiúk. Nem lehetett őket visszafogni, aminek meg is lett az eredménye.
Ennek a huszáros hajrának is köszönhetően, végül sikerült ismét dobogón végeznünk.
A nyári vakáció idejére hazatértem Magyarországra, ahol felkerestem régi barátaimat és lazultam a Balaton partján. Rengeteg felkérést kaptam, hogy hazai vizeken is tartsak beszámolót a Copa America győzelemről, ami magyarként eddig csak nekem sikerült. Ezeken az előadásokon, a hazai utánpótlás szakmai igazgatója hívott félre egy kis partizánakció megvitatására. Figyelmemmel kísérte az eddigi munkámat és látta, hogy a magyar tehetségek mekkorát fejlődtek a kezem alatt. Azt ajánlotta, hogy a legnagyobb magyar ígéretekre felhívja a figyelmemet és még az ügyemben is eljár, hogy felém igazoljanak és pedig jó hazafihoz méltóan játéklehetőséget biztosítok a számukra. Jónak tűnt az ajánlat és megegyeztünk, hogy kapcsolatban leszünk és tartjuk is magunkat ehhez az informális megállapodáshoz. Ahogy teltek a hetek, úgy kaptam értesítést a megszerezhető tehetségekről. Ebben a formában került hozzánk Nagy Nándor az Újpestből és Gróf Nándor az MTK-ból. Máté egyenletesen kiváló teljesítményét, egy portói szerződéssel honorálták.
Portugáliában már rebesgetik, hogy itt a MAGYAR VESZEDELEM!!! [/justify]