104786
A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
Egyebkent akinek az a szivfajdalma hogy nem tudja honapokig begyakorolni a taktikat a magyar csapataval,az inditaskor valassza hogy a start date az Brazilia legyen,igy valamikor az elozo ev decembere kornyeken kapcsolodsz be a munkaba.Van kb fel eved mire az uj bajnoksag kezdodik,es addig vigan begyakoroljak a fiuk a 3 taktikat,szep nyugodtan igazolgathatsz,stb.
Mukodik,probaltam. -
Zenszkij #96942 nekem ilyen gondjaim már nincsenek, nálam sorban áll a fél világ a Fradi keretéért :D, hiába no, a játék is tudja hol van a lilák helye -
korbin555 #96941 Majdnem elszámítottam magam.Még jó,hogy nem eresztettem szélnek az egész keretet,ahogy terveztem.A probléma a rettenetes reputáció.11 helyet javítottunk,így a 362. helyen állunk az európai ranglistán.100-ból 99 ember szóba sem áll velem.Már közel 4 órája szentségelek,de még mindig kell egy jobbszélső,egy kapus,és egy csatár.Ezek a nyári szünet igazi szépségei. -
Solt #96940 Szerintem a játék valamennyire "kedvez" a hazai játékosoknak. Nem egyszer észrevettem, hogy egy csillaggal gyengébbre értékelt magyar játékos kb ugyanazt hozta mint az elvileg jobb külföldi. No meg edzőket is egész jókat generál 2-3 év után.
Lesz egy kis időm én belevágok egy ilyenbe... MTK-nál jó a keret, magyar mindenki, no meg velük úgysem játszik senki! :) -
korbin555 #96939 Ezen most kicsit elgondolkodtam.Egy csapat légiós ellen kiállni 11 magyarral,tekintve a youth rating-et,itthon sem sok jóval kecsegtet. Még a Haladás lenne a legalkalmasabb alany,mert magyar a keret,és minden további nélkül bajnokságot lehet nyerni velük az első évben.De ahogy egy-két klubnál kicsit jobb légiósok lesznek,nekem befellegzett.Soha többé nem nyernék semmit.Egy rakás tehetségtelen játékossal,dilettáns edzőkkel kellene birkóznom,kilátástalan jövőképpel.Kinek van ehhez idegrendszere,mikor tudja a megoldást,de meg van kötve a keze?A játék lényege az állandó fejlődés,pont ez veszik el.
Egyébként van abban ráció,amit mondasz.Minden olyan országban jó lehet egy ilyen karrier,ahol "normálisak" az ifik.A top ligákban meg egész egyszerű lenne megcsinálni,valamiért mégis ritkán látni ilyen karriert.Előfordulhat,hogy a későbbiekben egy török kis csapattal még kezdek egy ilyen karriert.Szegény csapat a legalsó ligából,csak hazai edzők,és játékosok.Bár elérni az első osztályt ott sem túl nehéz,de amikor majd jön a Fener vagy a Galata 6 klasszis légióssal,meg 5 török válogatottal,az már kemény.A török ifik jók,de nem brazilok,ezerrel kell fejleszteni.És nem lesz elég 7-8 jó török,ha nemzetközi szinten is akar valamit az ember,kell legalább 15.Egy ilyen karrierben látok fantáziát.Ráadásul nem kell betölteni a fél világot,elég Hollandia,Svájc,Ausztria és Németország.ahol sok a kettős állampolgárságú török.Villámgyorsan pörög a játék is.
Végül is jó ötletet adtál,köszönet érte. -
Solt #96938 Én a helyedben tuti belekezdenék egy olyan karrierbe, ahol nem tűzök ki célt, csupán azt, hogy kizárólag magyarokat igazolva, magyar személyzettel, hová lehet eljutni... :) -
korbin555 #96937 Elismerem,hogy már egyre gyakrabban az.De 2095 óra után szerintem mindenkinek nehéz lenne motivációt találnia.Ha pedig visszatekintek csak a 12-ig,5000+ órám van a játékban.Ami nyilván nem normális,de az én helyzetemben talán megbocsátható.
Viszont jó érzés,hogy a rengeteg ráfordított időnek hála,nincsenek komoly nehézségeim.Győzni pedig nem unalmas.Ha kínlódnék,az elég nagy szégyen lenne ennyi tapasztalattal.Abban is biztos vagyok,hogy csak információgyűjtésre több időt fordítottam,mint néhányan a játékra.
Szóval motivációs gondjaim akadnak,de a győzelmekkel nincs problémám.Szándékosan csak nem csinálom rosszul a dolgomat.És még így sem vagyok képes mindent megnyerni.Ha összeadnám például a BL döntőket,az idei játékban legalább annyit veszítettem,mint amennyit nyertem.Még mindig van hová fejlődni,de igyekszem. -
korbin555 #96936 Köszi.
Nem vagyok Újpest szurkoló,igaz Fradi sem.De ellendrukkere végképp nem vagyok senkinek.Ez játék,a valóságban meg minden magyar sikernek tudok örülni.Haladás szurkoló vagyok,de 20 éves koromban sem szidtam a Zetét.Most meg ahhoz képest is toleránsabb lettem. -
Zenszkij #96935 álmodj királylány :D -
nem unalmas a játék, hogy mindenkivel mindent megnyersz az első meccs után? :D -
Lancelot1983 #96933 grat korbin, jó látni, hogy végre méltó helyén van a lila csapat, remélem valóságban is így lesz, az a bizonyos 3. helyen végző csapat meg kieshetne végre :)
A zebrákkal első 6 meccsen nem tudtam nyerni, hagyományos 4-4-2-t játszva ez a taktika nekem sosem működött FM2013-ban. Vezetőség kicsit bosszús is volt, mert utolsó helyen álltam 2 ponttal, viszont most beálltam kontrára és 4/4, így a középmezőny elején vagyok talán egy 5. hely elcsíphető még. Scoutok meg nem igazán találnak játékosokat, Görögországban, Törökországban Svájcban egyetlen egy játékost nem találtak, Portugáliban is csak egyet az is horvát. Alsóbb ligákban is csak 1 játékos, valamint hazai ifi bajnokságban is csak egy tehetség tűnt fel, ez több, mint gyanús. -
korbin555 #96932
Véget ért az első szezon,nagyjából azt kaptam,amire számítottam.
Meccsek.
Tabella.
Az új taktika jónak tűnik,mind a 30 meccsen mi birtokoltuk többet a labdát.Bár nem mindig tudtunk mit kezdeni a fölényünkkel,de ez a gyenge játékosok hibája,nem a taktikáé (gondolom én).Volt egy 17 meccses veretlen sorozatunk,és még egy 10 meccses kapott gól nélküli szériát is felállítottunk.Remekeltek a védők,a legmagasabb osztályzatokat mégis a támadó hármas kapta.A szezon legjobb játékosa Simon lett,a gólkirály pedig Ahjupera.
A kupában minden mellőzött ember lehetőséget kapott,csak a döntőben játszottak a "legjobbak".Végül majdnem elbénáztuk a döntőt a Pápa ellen,de a 113.percben kaptunk egy 11-est.Ahjupera berúgta,így ez is meglett.Ahhoz képest,hogy már a 2.fordulóban majdnem kiestünk,nem rossz teljesítmény.
Kupameccsek.
Most,hogy vége a szezonnak,ez a csapat szinte úgy ahogy van,megy a levesbe.Suljic,Antón,Juanan még egy évet marad,esetleg Balajcza bácsi is kap még egy szezont,és elüldögél a padon.A többire nincs szükségem,mennek a piacra.Kaptam egy kevés pénzt,jöhet egy rakás free player.Az eddigi 2M-s szponzori pénz is a duplájára nőtt.Összesen csak 20k-t költöttem,mert egy egész jó U21-es menedzsert kivásároltam a szerződéséből.Igaz,hogy ificsapatom nincs,mert az összes regen az érkezésük napján már távozott is.De legyen jó az edzés,ha majd megjönnek az első tehetségek.
Szponzorok.
Büdzsé.
Az átigazolási keretet átcsoportosítottam,így most 81k lett a bérkeret.Ezzel már lehet valamit kezdeni.A háttér is folyamatosan javul.Duchatelet nem nagyon akart fejleszteni és szívózott velem,de amikor visszautasítottam az új szerződést,másodjára meggondolta magát.A junior coaching,és a youth recruitment nem érdekel,mert jó magyar ifikről nem álmodozom.Azért később azt is normális szintre hozom,de nem prioritás.
Facilities,és a clubs finances.
Az új szezonban már mindenki előtt egyértelművé kell tennünk,hogy ki az úr az NB1-ben.A BL csoport szép lenne,de egyenlőre még csapatom sincs.Minden attól függ,hogy milyen embereket tudok idehozni.Európából még nem mehetnek ki a scoutok,tehát még eléggé beszűkült a látómező.Azért így is rengeteg már a scout riport,valahogy csak megoldom.Sokszor megjártam ezt az utat,nem nagyon tud már meglepni az fm.(A bugokat kivéve)
Köszönöm. -
Soulwave #96931 Ezt amúgy aláírom én is, az első karrierem NB2 Dunaferr volt FM11-ben, aztán NB2 Budaörs FM12-ben. Kár hogy annyira béka segge alatt van a reputációjuk hogy 20 év alatt sem rakok össze egy normális csapatot, ezért is folytattam a Fradi karriert, úgy hogy ők 6.ak voltak én meg Budaörssel 3.-ikak de tudtam hogy végül így lesz a jobb. -
korbin555 #96930 Félidőhöz érkeztünk.Biztosan vezetünk,de az utolsó meccsekkel egyáltalán nem vagyok elégedett.Bár 8 meccs óta nem kaptunk gólt,és kitömtük a Fradit,mégis elfelejtettünk gólt rúgni.Az utolsó öt meccsből négy 0-0 lett.Sem Ahjupera,sem Kabát nem tud gólt lőni egy hónapja,és a szélsők is impotensek lettek.A beton védelem szerencsére remekel.Már minden védő hagyott ki meccset a sárgák miatt,de kiállításom továbbra sincs.A labdabirtokló taktika működik,néhány meccsen szinte felborul a pálya.De sokat nem ér,ha nem tudunk gólt lőni.Remélem tavasszal visszaáll a rend.
Meccsek,és a tabella.
Az MK-ban még állunk,bár a Csákvár ellen vért izzadtunk,és csak hosszabbításban jutottunk tovább.(Kész életveszély ez a Csákvár,sima 2-0-val verték ki az előző körben a Fradit)
A keretet télen nem bolygatom,az NB1-hez bőven jó.Majd nyáron lesz nagy mozgás.Pár ember kivételével mindenkit elzavarok.Öt külföldi scoutom van(orosz,ukrán,román,lengyel,horvát),jönnek a riportok rendesen.A komplett staff is repül majd.Szinte mindnek lejár a szerződése,és senkit nem marasztalok.De ezzel már előre szaladtam,először be kell húzni a bajnokságot. -
Peti2400 #96929 Hosszú idő után én is elkezdek egy menedzsert a Hertha Berlin csapatával. -
Lancelot1983 #96928 Na hosszú idő után, ma van egy kis időm játszani. Kezdtem egyet a zebrákkal, élmezőnybe kerülést célzom meg, de első szezonban, talán a középmezőny eleje sem lenne annyira vészes, pláne, h nem igazoltam senkit, nem találtam megfelelő embereket, bár egy jó jobb szélső elkéne a csapatba. Ha nem rúgnak ki akkor majd valamikor lesz éves beszámoló is.
-
én tavaly simán tudtam igazolni mind2 évbe egy rakat embert, olyan érzés volt a csapat mintha angol utolsóból indulna az ember és évente kell új kezdő csapatnyi igazolás. bár én nem is szoktam foglalkozni nagyon az egyenleggel meg a fizetési kerettel se, akkor se ha mínuszba van, sőt sokszor elő is fordul nálam h túl lépem a fizu keretet.
am tudtommal rég nincsenek csődbe a valóságba se legalább 1-2 éve. persze ettől függetlenül biztos van még adóságuk. -
korbin555 #96926 Nem szeretnék vitába bonyolódni,de talán nem véletlenül van odaírva.Ráadásul az alapból nem kevés adósság mellé az első szezonra jósolt pénzforgalom is -8,1M.Ha a feje tetejére áll a menedzser,ezt akkor sem tudja csökkenteni.Csak a béreken lehetne faragni,de eleve NB2-es fizetések vannak.
Az más kérdés,ha hirtelen előkerül egy-két szponzor,de ahogy az fm,úgy az én meglátásom szerint is ez bizony csőd.Itt szó sincs arról,hagy az adósságot átvállalta egy bank,és havi részletekben kell törleszteni.A játék indításánál legalábbis így áll a helyzet.Az fm viszont rugalmas és általában mindig "kitalál" valamit,ebben lehet bízni.Jön egy új chairman a második szezon előtt,vagy előkerül egy sok milliós szponzor,és el van intézve a dolog. -
írd be gúgliba portuguese fm vagy hasonlót, biztos meg találod. nem mentetem el az oldalt úgy h nem tudom linkelni. -
mivel már nincs csőd sőt már tavalyiba se volt így már nem kihívás, tavalyiba kipróbáltam első év sima volt, utána fél év utána a következő osztályba is simán első voltam. igazolni is simán lehetett mint személyzetet mint játékosokat is. -
Nem semmi, grat, igy tovabb
-
korbin555 #96922 Ha pedig odafigyelnek rá,hogy mit dumálok,akkor még egy szép győzelem is kijöhet belőle.
-
korbin555 #96921 A 10.forduló után három dolog egyből szembetűnő az új taktikával kapcsolatban.Az első a rengeteg passz.Az irányító Vasiljevic a Fradi ellen például 134-szer passzolt,91%-os pontossággal.Átlagban is 87%-os,de a 15-ös passzolásával kiemelkedik a csapatból.A másik a labdabirtoklás.Az eddigi 10 bajnoki meccsből mindegyiken nálunk volt többet a labda.A Pápa ellen 74-26 volt a javunkra.A sors fintora,hogy azt a meccset elveszítettük,a 15-2-es kapura lövés ellenére is(Kenő bevágta az "ajándék" 11-est).Végül pedig a nálam soha nem látott rengeteg sárga lap.Meglátszik,hogy kemény szerelésre vannak állítva a védők,és a "Hassle opponents" is érvényben van.Így talán nem véletlen,hogy eddig mi kaptuk a legkevesebb gólt.Piros eddig nem volt,de Eninful,Juanan,és Ngawa is négy sárgánál tart.
A keret az eredeti,senki nem jött.Ha mindenki egészséges,ez a kezdő.Az eddigi meccseink,és a tabella.Lassan haladok mert minden meccset kielemezek,és az időm is kevesebb.Sok értelme talán még nincs nagyítóval nézni a meccseket,de hátha felfedezek tendenciákat.Ez a taktika még új nekem,de majd akkor lesz tényleg érdemes figyelni a részletekre,ha "normális" játékosaim lesznek.A szélsőkkel nagyon elégedett vagyok,pedig sasszemmel figyeltem,nem önzőznek-e.Suljic 6,Simon 8 gólpasszt adott eddig,és aminek örülök,hogy nem akarnak gólt rúgni a szögletzászlótól.Eddig tehát egész jól mennek a dolgok.A Pápa ellen balszerencsénk volt,talán a Kaposvár elleni 2-2 bosszant a legjobban.Balajcza beütött egy szögletet a 89.percben.Idióta. -
korbin555 #96920 Szerintem a Boavista éppen hogy most nehéz feladat,nem megvárni,amíg az adminisztráció feltolja őket a Zon Sagres-be.
Cegléd,Ajka szintű reputáció,8M adósság,gyenge játékosok,semi-professional státusz,1 csillagos edzés,1000 átlagnézőszám,etc.A csőd miatt nem lehet sem személyzetet,sem játékost igazolni.A legértékesebb játékosuk 60k,részidős szerződéssel.Ráadásul 145 euro a max fizetés,amit enged a vezetőség.Amíg tart a csőd,addig iszonyú nehéz meló a Boavista.
Az első osztályban azonnal profi lesz a klub,megnő a reputációjuk,a játékosok értékei,lesznek szponzorok.Akár az egész keretet el lehet zavarni,és feltölteni free brazilokkal,mert ők hazainak számítanak.Pofonegyszerű benntartani őket,mindig van pár harmatgyenge csapat.3-4 éven belül meg el lehet(kell)érni velük a Benfica szintjére. -
00mate #96919 Azokat a portugál fórumok linkjét meg tudnád adni? :) -
alap oldalakon is találtam párat,fmbase,fmscout,footballmanagerstory. bár nem voltak túl hosszú karrierek. de nem rég akadtam valami portugál vagy valami spanyol oldalra ott volt egy rakás. szerencsére a chrome fordított :D -
biztos a földalatti fm csoportusulásokban, ahol a hipster fmesek összegyűlnek, hogy átkozzák a mainstream csapatokkal játszókat és meséljenek a nevenincssohanemhallottcsapat karrierjéről, amit ámuldozva hallgatnak... -
00mate #96916 Ezeket a boavista-s karriereket hol találtad? Én kerestem guglival, beírtam, hogy "boavista fm 14 career" stb. és semmit nem dobott ki. :D -
mr. hipster...:D -
külföldi oldalakon szinte tele van velük a fórum, meg am is velük fm2015ig várni kell. visszakapták a jogot. így jövőre a bővített portugál bajnokságban az első osztályban lesznek annak ellenére h a 3.ban idén nem vívták ki a feljutást még a 2.ba se. bár ahogy olvastam jöttek erős szponzorok (azért csak nagy név a nagy hármas mellett) szerintem igen komoly kihívás lesz bent tartani őket. -
00mate #96913 Boavista?
-
Nekem sincs egyikhez se kötödésem, de ha választani kéne akkor Én is inkább az Újpesttel kezdenénk mert számomra már unalmas h minden magyar fm fórumon minden második karrier fradis, és nem akarom meg sérteni őket meg a drukkereket se de nekem jobban bejönnek a kevésbé népszerű csapatokkal menő karrierek, pl. a két kedvencen kívül próbálok én is mindig olyan csapatot keresni amivel ritkán találni karriert (én még külföldi oldalakon is nézem h ne legyen sok hasonló) -
korbin555 #96911 Steklo x4 -
Ez amugy melyik skin? Koszi. -
Lancelot1983 #96909 jaja azt próbáltam én is, de ott is szürke a fél liga view only módban, úgy meg olyan fura :) most maradtam a huge database-nál, top ligák maradtak: olasz, skót, angol, francia, spanyol, német, meg a gyengébb ligák közül maradt, argentin, osztrák, belga, dán, görög, portugál, svéd, és maradt még orosz, norvég, török,, de ez a 3 csak az első osztályukkal, és sajnos cseh és svájc ligáitól könnyes búcsút vettem, így most 58000 ember pont 2 csillag még éppen :) -
Válaszd ki a többi ligát view-only módban. Ebből elvileg akármennyit lehet, nem lassítja a játékot. Így látod az eredményeket és elvileg több lesz a játékos is. Én azért nem szeretem, mert barom eredményeket generál, pont az előnye a hátránya, így többet nem fogom használni. -
Zenszkij #96907 jóisten, mi ez a hányadék háttérkép :D :D -
Lancelot1983 #96906 Wow az nagyon durva, pedig neked fényévekkel jobb géped van és csak kicsit jobb a game speeded. Igazad van I7-re és 12 gigára nem is tudnék meg nem is érdemes beruházni. Még esetleg azon gondolkozom, hogy Huge database-ról visszaállítom large-ra és akkor 2 csillagot valahogy kihozom és megelékszem azzal, csak szeretem, ha több bajnokság eredményeit is látom ezért van kb 17-18 bajnokság betöltve, meg, így nem szürke játékosok futkároznak. Például Maribor bl tészvevő, huge database-al szlovén liga betöltése nélkül kb 11 nem szürke, játékos large-al kb 3 nem szürke, medium meg small mindenki szürke. -
korbin555 #96905 Nyugodtan szidhatod őket,nincs érzelmi kötődésem.Egyszerűen így alakult.
A bajnokság pedig mindjárt a rangadóval indult,és a 92.percben fordítva győztünk.Ami azt illeti,nem sok biztatót láttam,bár a taktika még messze nincs begyakorolva.Nyolc felkészülési meccset játszottunk,mind gyengébb csapatok ellen,hogy a morál jó legyen erre a meccsre.Úgy tűnik,ez bejött.
Azért itt is van egy furcsa bug.19 éves játékos,és 1984 óta az Újpest játékosa?A statisztikája szerint meg 2012-ben jött.Idegesítenek ezek a hülyeségek,mert így nem lehet nyugodtan játszani.A 2072 óra alatt amit már lejátszottam,annyi baromságot láttam,hogy az már frusztráló.
Na mindegy,holnap innen folytatom. -
korbin555 #96904 Nem éri el a hármat.Nekem most az van amit szeretnél,és ad rá 2 csillagot.Szerintem kell egy jobb i7,meg a 12 GB ram.Ami komoly beruházás,és nem tudom,megéri-e.Az fm-hez biztosan nem.50-60000 ember már nagyon sok.Pár év után tele lesz a játék világklasszis fiatalokkal.A két csillaggal meg vidáman lehet játszani.