104786
A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
00mate #97103 Hali!
Gyors segítség kellene! Az a helyzet vele, hogy elkezdett felfele nőni az értéke szerencsémre, a max 1,8 milla volt. Most viszont elkezdett csökkenni. Az első Nb1-es szezonban elég jó volt, a 2. nb1es szezonban viszont nagyon visszaesett a teljesítménye. És úgy gondoltam, hogy lehet, későbbiekben még rosszabb lesz ezért betoltam eladásra és valaki meg is venné. Kérdés az, hogy szerintetek eladjam vagy esetleg megtartsam?
Abbe Ibrahim -
akkor én is kérdezek :D
az mitől van hogy a fiatalok nem akarnak kölcsönbe menni? pl. 18 éves francia csatár az u19-emből, aki tavaly nb2-es fiókcsapatban játszott simán nemet mond 2 francia másodosztályú csapatra, török gyerek török első osztályúra, egy másik meg horvát első osztályúra
értem én hogy az én csapatom a király, de nem tudom a fejükbe verni h ha nem oda megy akkor megint irány az nb2? pedig az átigazolás okézásánál direkt mondtam h hasznára válik a a meccsterhelés vagy mi -
Zenszkij #97101 ne foglalkozz vele, nem mennek sehova és punktum :) -
Gerdzso #97100 Az miért van hogy a játékosok állandóan azzal jönnek, hogy a Klub alul teljesít? 9.-ek lettünk, a vezetőség elégedett, hiszen előző évben kiesés ellen küzdöttek. Már a 3 játékos kéri hogy tegyem átigazolási listára... ja és a legszebb hogy év eleje van, tehát a bajnokság, sőt még a felkészülési meccsek se kezdődtek el... -
Legjobb játékosom sír, hogy nagyobb csapatban akar játszani. Ezt még megértem. Megbeszéljük, hogy jó-jó nyerünk bajnokságot, amit egyébként tavaly is megtettünk. Megnyerjük 4 fordulóval a vége előtt, másnap listára kéri magát, idézem: nem sikerült növelnem a klub népszerűségét. Kösz. Cserébe beállítottam neki 60 milliós árat. -
Pettersson #97098 LES!? :D -
izé, kapja már be a játék...friss bl győztesként nem tudom elpasszolni az év végén lejáró szerződésű játékosomat. qva jó értékei és statjai vannak, 25 éves, legjobb korban van, és még 1 millió jurós összegre még csak egy tárgyalgatós ajánlat se jön be.
Azért kicsit többet vártam attól hogy megnyertem a BL-t ,de alig-alig dobott a játékosok értékén, ami szerintem elég nonszensz -
a Real kikapott a Celta Vigotól, de megnyerte a BL-t. ez nem lehet kifogás....:D -
Zenszkij #97095 MAdridot öt éve oda vissza verem a BL-ben, de ellátogat hozzánk a Zete és 6-1re lenyalok, mert három emberem kipirosodik, egyik a kapus volt :D. -
az hogy a manóban lehet, hogy az a Real akit elvertem a Bl döntőben 35 ezer, én pedig csak 33 ezer koeficiens pontot kapott?
"a magyar kupa utána már az mtk ellen egy kis jutalomjáték volt. "
mekkora pofám volt xd az előző kis összefoglalót igazából a MK döntő előtt irtam. Hát ki is sz.ptunk annak rendje és módja szerint. Valami több mint 1 éves győzelmi széria szakadt meg, de meg is érdemeltem, kellett nekem előre inni a medve bőrére (monnnnyuk tegyük hozzá hogy a b.zibíró elvett egy érvényes gólt amivel hosszabbitás lett volna) -
mi az a nyócegy? Amúgy brutál csoportba kerültek az előbb említett csapat mellett még az angolok és a franciák voltak ott. Legalább megsüvegelendő hogy 2016 ban és most az Eb-n 2022-ben a vb-n voltak kint.
3 húzóember: Nyisalovits, Schlosser és Herczeg. Bár többen vannak még ismertebb kluboknál. -
Fradi 21/22
a bajnokság sima ügy volt, végre megvan az első 100%-os bajnokságom. 88/11-es gólarány, sajnos a meccsenkénti 3 nem jött össze. A gólkirályt vagy 10 éve nem én adom, most a végén azért kaptam pár potya gólt mert minden meccset overloadon kezdtem hogy hátha a kis csatáromnak összejön a gólkirályi cím. Sajnos 1 góllal lemaradt (pedig volt a szezon végén egy kis mészárlás, amikor kb mindenki gólt rúgott, kivéve Menad-ot a csatáromat)
Az asszisztens nyert egy libakupát, hipp-hipp-hurrá (le se ...om), de legalább az u19-esek mozoghattak kicsit
17 ezer fölötti átlagnézőszámmal sajnos még csak fel se merült hogy esetleg bővítsük a stadiont.
Nem tudom ismerős-e valakinek Facundo Ferreyra neve, klasszissá szokott érni általában. Még mikor kezdtem a karrirert akkor megvettem a srácot, aztán a hülye vezetőség 2 év után elherdálta (rúgott pedig vagy 50-60 gólt) és most 31 évesen ingyé visszahoztam :D sokat nem kér, nosztalgiázgatni jó volt, 1 éves szerződést kötöttem vele, a világot mondjuk nem váltotta meg :)
Bajnokok ligája
na ilyen jól még nem szerepeltünk. A csoportból veretlenül mentünk tovább, 5 gy, 1 d (Bayern, Arsenal, Lech)
Portó sima ügy volt, a Chelsea ellen itthon 2-0, örültem mint majom a farkának, idegenben 2-0 nekik, hosszabbítás, 11-esek, a 20 évesem kapusom 2-t fogott és a mennybe ment :)
Atletico itthon 1-0, ott 1-2, egy kései góllal, mikor már fejjel mentem a falnak sikerült kiharcolni a továbbjutást
A döntőben a Real várt rám...kicsit egykapuzós volt, alig lőttem kapura, de a 120. percben egy szöglet utáni kavarodásban gólt fejelt a hátvéd
víííí ááááár dö csempionsz!!!!
a magyar kupa utána már az mtk ellen egy kis jutalomjáték volt.
10 év alatt tehát összejött végre az álom :)
A klub jelenleg már sínen van, mint József Attila. A következő 3 évben jönni fog 7 ifi, már le vagyok szerződve velük, a keretben nagy változások nem kellenek már, gyakorlatilag minden posztra van 2 emberem.
kapus - világklasszis lesz, ésmég csak 20-21 év körüli, plusz van 2 másik fiatal, az egyiket kölcsön is kellett adni, meg van egy 30 éves szerb beugrónak
hátvéd posztokon is teljesen rendben vagyok, a balhátvédet miután kölcsönadtam mert kevés játéklehetőséget kapott volna azonnal a Lazio alapembere lett, szóval őt se féltem, de a helyén inkább egy magyar srác játszon :)
örök kedvenc a 10 éve alapember középhátvéd Emmanuel Agbo, 241 meccs/59 gól, 18 gp, 7,42-es átlag. Not bad
középpályán gyakorlatilag most vagy brutális rotálás van, vagy 1-2 embert el kell adnom, mert hiába mindegyik jó, egyszerűen nem tudok elég meccsterhelést adni nekik. Van egy baromi jó brazil vkp, végigtoltam vele a BL döntőt, hátha felugrik az ára, 1 év múlva lejárna a szerződése, eeddig nem vitték, hátha majd igy kapok érte nagyobb összeget, ha már hosszabbitani nem hajlandó (mondjuk msot már nem is erőltetem nagyon mert iszonyatosan kilógna a fizujával a többiektől)
AMC poszton jó vagyok, ráadásul variációs lehetőségem is van, az egyik osztogató, a másik igazi támadó
elől meg...habár nem lett meg a gólkirályi cim semelyik sorozatban, de akit csak beraktam az ontotta a gólokat.
A 3 csatár egyenként 30 gólban vett részt (gól+assziszt), az egyik AMC szintén hasonló mutatókkal bir, ami meglepő, hogy a 2 középhátvéd együtt 31 gólban volt benne (12+13 gólt szereztek)
Tehát szerencsére nem 1 emberre épül a csapat, bárki berakok, akkor számithatok rá hogy jó eredményt nyújt majd.
Jövőre cél az újabb 100%-os bajnokság és jó lenne megvédeni a BL cimet de piszok nehéz lesz, ez a mostani is csak egy erőteljes mázli sorozattal jött össze.
Egy kis pénzmagot még össze kéne gyűjteni a takaritással, jelenleg 45 játékos van (kölcsönbenlévőkkel együtt), ehhez jön még a már megkötött 7 szerződés. Szerencsére elég jól teljesitettek ott ahova küldtem őket, szóval bizom benne sikerül jól keresnem a nyáron.
bocs hogy hosszú lett, képet nem tudok tenni mert béna vagyok, de köszi hogy elolvastad :) -
emlékszem erre a karrierre :D -
geo91 #97090 khm :D
khm 2 :D
remélem te sikeresebb leszel :D
Utoljára szerkesztette: geo91, 2014.08.09. 11:45:58 -
Sporting 1. szezon
A vártnál nehezebb szezon volt, elég hullámzó teljesítményt nyújtottunk mindenhol. Végül az utolsó előtti fordulóban egy Porto elleni győzelemmel sikerült a biztos bl helyezést elérni. Végül a második helyen zártunk. A BL-ben a csoportból a csoportból még tovább mentünk de a Chelsea nagyon simán 6:1el búcsúztatott utána. A hazai kupákba jól szerepeltünk, a liga kupában az elődöntőbe búcsúztunk a megállíthatatlan Benfica ellen, a portugál kupában döntőt játszottunk, de a negyedik meccsünkön se bírtuk legyőzni a Benficát hiába vezettünk mind a 4 meccsen . A szezon játékosa egyértelműen Montero lett. Am csak két igazolásom volt, két kölcsön ember, Powell nyáron és Keane télen jött. Jövőre remélem sikerül fejlődnünk és kicsit megszorítani a Benficát. -
új kaland! :D
-
a bajnokin is vezettünk ellenük, de megint jött Cardozo és megint nem bírtunk nyerni. hihetetlen h 19. forduló után is veretlenek, meg az is h mind3 meccsen vezettünk ellenük és 2 döntetlen meg 1 veresség jött össze. Nem hittem volna h a Garay, Markovic stb. nélküli csapat ilyen erős lesz. -
ismét semmit nem értünk el azzal h vezettünk a Benfica ellen. Pedig örültem volna egy Liga Kupa döntőnek, de sajnos teljesen más szinten játszanak mint mi meg a többi portugál csapat. -
korbin555 #97085 Nyilvánvalóan,mert Bjelland alapvetően egy laza,bohém figura.A srác 17 évesen is komolyabban veszi nála a dolgokat.Az egész tutoring rész azon alapul,hogy a fiatalok könnyen befolyásolhatóak.Főleg az első két évben rengeteget változhat a személyiségük.És nem csak pozitív,de negatív irányba is.Ezért alapkövetelmény az oktatónál a professional personality.Ebben az esetben talán nem kell nagyon aggódni,mert azért Bjelland is rendben van.Legfeljebb egyszer-kétszer a kocsmába is magával viszi a srácot.
-
Japán kapitulált, 5:0-ra megvertük őket. Az első két forduló után kicsit módosítottam a taktikán.
Jöhet Horvátország. -
-
Sajnos csak most kerültem gépközelbe, gondoltam utánajárok ennek, hátha tanulunk belőle.
Nos akkor:
Bjelland oktat profil személyiség
Bulajic tanul profil személyiség
Bjelland esetében talán a light-hearted kavar be, ami annyit tesz, hogy lazán veszi a dolgokat. -
Zenszkij #97081 Csak a Ferencvárossal tolom. Bárcsak ez lenne 2027-ben a valóság :). -
Néha olyan marhaságokat csinál a gép!
Van egy baromi jó jobbhátvéd, a 24 éves francia Jean-Rémy Witakenge. Már évek óta figyelem, a ManUtd-ben kezdte, de ők nem akarták eladni nekem, majd eladták inkább a Juventusnak 4 milióért, amit nem is értettem. Játszott a francia 2 szezont a Juventusban átlag 7.60-as átlaggal (!), majd jött a zuhanyhíradó, hogy a Valencia érdeklődik iránta és nagyjából 7 millióért leigazolja. Micsodaaaa? Annyiért nekem is kell, ezért egyből ajánlatot is tettem a Juventusnak, 7 milliót. Eladták...(a marhák!) a mai napon csatlakozott hozzánk!
4-5 éve vártam erre a játékosra! Na, ezért is szeretem ezt a játékot, mert ilyenkor nagyon lehet örülni, ha egy ilyen játékost tudok ennyi idő után idecsábítani. És a legfőbb tanulság... mindig tartsd nyitva a szemed! :)
-
Angol szövetségi kapitány vagyok. Miért van az, hogy pl. a selejtezőkön maximális pontszámmal végzek, mondjuk egy Ausztriát 5 góllal, egy Szerbiát 4 góllal verem, majd a VB-n (EB-N) ugyanezek a csapatok ellen szenvedünk, mintha elfelejtetnénk focizni. Egy gyenge döntetlen mondjuk Ausztria ellen...
És nem az ellenfél jó, hanem mi vagyunk bénák. A selejtezőkön gólokkal verek mindenkit, világversenyen beégünk. Ez miért van? Ugyanazok játszanak.
Most megy a 2022-es katari VB, eddig Ghána ellen 2:2, Belgium ellen 1:1... Ha nem győzöm le Japánt, szégyenszemre kiesünk a csoportból.
Utoljára szerkesztette: Sysfox, 2014.08.08. 17:15:11 -
Köszi! Igen, fogok írni továbbra is! :) -
Köszi!
Meddig tervezem vinni? Szeretném látni, amikor a jelenleg 24 éves Masson 36 évesen visszavonul... Mivel a 2013 és a 2014-es verzió nem tetszett, gyanítom a 2015-ös sem fog, szerintem még sokáig fogok ezzel játszani. -
Gerdzso #97076 Egy élmény volt olvasni! Remélem írsz majd még a későbbi évekről is. :) -
Gratulálok Foxi, szép munka ismét. Meddig tervezed vinni ezt a karriert? Mik a célok? -
Köszönöm, tényleg bár így meg nem tudja levonni az átigazolási összeget. Ehhh.... -
Solt #97072
-
Solt #97071 Ez általában akkor van, ha folyamatban van igazolás... bejelentkeztél valakiért, ajánlatot tettél, stb -
az mitől lehet hogy néha nem engedi változtatni a keret elosztást (fizetés- átigazolási keret) ? van a fizetés keretben 150000 hézag de nem tudom átcsoportosítani igazolásra -
Adam Taylor
Carlao
David Masson
Ruben Padilla
Tom Andrews
Tom Ringgaard
-
Az első csapat kerete:
Tabella:
Utoljára szerkesztette: Sysfox, 2014.08.07. 19:32:53 -
FM 2012
Blackburn Rovers
11. év (2021-2022)
Bajnokság 1. helyezés
Bajnokok Ligája 1. kiesési kör
Carling Cup 3. kör
FA Cup 5. kör
Community Shield győzelem
Idén kissé odacsaptam az igazolásoknak, egyből 8,25 milliót fizettem ki az angol válogatott balhátvéd Martin Collymore-ért az Arsenalnak, és némileg ellensúlyozva a magas árat, ingyen jött az amerikai középhátvéd James George, a tehetséges brazil balszélső Junior, valamint a török csatár Kamil Yilmaz a Rapid Wientől. Ezen kívül 3 milliót fizettem ki a német szélső Marcel Hoffmannért, aki 16 éves, aki nagyon ígéretesnek tűnik a jövő szempontjából. A januári átigazolási szezonban tovább erősítettem, érkezett a 18 éves svéd Mikael Ramström és a nála pár évvel idősebb skót Ross Shanks a védekező középpályás posztjára (gondolva a 32 éves Zargo Touré jövőbeli kiváltására), valamint a mexikói Ricardo Ramírez a középpályára. Közülük talán a török csatár a legidősebb a maga 24 évével…
A távozókról… Kyle Bartley 2.4 millióért a Wiganbe ment, míg Joost Sandersért 3 milliót fizetett a Sevilla (egészségükre, mert nem ért annyit). Az idősebb játékosok közül az elvágyódó Rubén Rochina-ért a Sociedad adott 1.8 milliót, a 33 éves Jonny Evans pedig 1,4 millióért került a Fulham-hez. Januárban a legmagasabb keresetű Pablo Sarabia-t is eladtam az Aston Villának 4 millióért, miután nem volt hajlandó belemenni a csökkentett fizetésű szerződésbe (a Villánál 325e lett a fizetése, ennyiért maradhatott volna, tehát nem értem!), míg Ramírez érkezése miatt a brazil Amoroso is távozott 5 millióért az FC Porto-ba.
Jól kezdődött a szezon, hiszen az első tétmeccsen egyből megnyertük a Community Shield-et, ahol az Arsenal-t vertük meg 2:0-ra Tom Andrews és Kamil Yilmaz góljaival.
A legfontosabb kérdés azonban az volt, hogy képesek vagyunk-e zsinórban harmadszorra is megnyerni a bajnokságot, és hogy tudunk-e maradandót alkotni végre a Bajnokok Ligájában. Röviden: igen és nem. A bajnokság izgalmasra sikeredett, mert szinte végig versenyben voltunk az elsőségért, és a végén mindössze 1 ponttal előztük meg a Manchester Unitedet. A bajnoki cím a Chelsea otthonában dőlt el a 37. fordulóban, amikor óriási meglepetésre az 1. percben kapott Lukaku gól után 0:1-ről fordítva, Kamil Yilmaz és Junior góljaival megfordítottuk a mérkőzést, és ezzel behozhatatlan előnyre tettünk szert. Az előző évek forgatókönyvéhez hasonlóan a Manchester City a 30. forduló tájékán – pár gyenge eredmény hatására – kiszállt a bajnoki címért folyó küzdelemből, mi pedig a ManUtd-al vérre menő harcot folytattunk az utolsó percig. Pedig nagyon beragadtunk a rajtnál, az első négy forduló után az elvárt 12 pont helyett csak 4 pontunk volt, de utána összekaptuk magunkat, a következő 10 mérkőzésen nem találtunk legyőzőre.
A nagy múltú Chelsea a 8., a halovány szezont maga mögött tudó Liverpool a 12., az évek óta kitörni képtelen Tottenham pedig csak a 13. lett a bajnokságban, ami tőlük szégyenletes produkció. A szezon meglepetés-csapata a Birmingham City, akik a Bajnokok Ligáját érő 4. helyet szerezték meg. A birminghami csapatot 10 éve vette meg egy Kaakinen nevű finn milliárdos, és a másodosztályból hozta fel őket a Premier League élmezőnyébe. A Liverpool amúgy nem tudom, mit csinál, de igencsak megindultak lefelé a lejtőn. Két szezonnal ezelőtt kirúgták a gárdát Ligakupa és FA-Kupa győzelemre vezető Bob Bradley-t, és a helyére kinevezett Rémi Garde 5 hónapig, az őt követő Jose Mourinho pedig 7 hónapig volt mindössze a Liverpool menedzsere. Most Antoine Kombouaré az edző, de csak halkan jelzem, a kinevezése óta már eltelt 5 hónap…Ennek tükrében nem is meglepő ez a kiváló 12. hely…
Ezzel zsinórban harmadszor nyertük meg a bajnokságot, ami kiváló eredmény! Csak összehasonlításképpen a Blackburn Rovers évi 53.8 milliót költ a játékosok fizetésére, míg a Manchester City 112 milliót, az Arsenal 102 milliót, a Birmingham City pedig 98.2 milliót (ez utóbbi meglepetés azért!). Az 53.8 milliós fizetési kerettel mindössze a 9. helyen vagyunk a Premier League-ben. A Manchester City az elmúlt 3 évben összesen 150 millió fontot költött új játékosokra (59 milliós eladási bevétel mellett). A Manchester United ennél is többet, összesen 173 milliót fordított erősítésre, míg az érkező oldalon mindössze 20.5 millió szerepel. Ugyanez a mutató az idei év meglepetés-csapatánál 116 millió font összesen kiadásra és 20.6 millió eladásra. Ezzel szemben a Blackburn az elmúlt három évben a többiekhez képest aprópénznek tűnő 63.5 millió fontot költött új játékosokra, és 59 millió volt az eladás, tehát gyakorlatilag fele annyiból sikeresebbek vagyunk, mint a gigaklubok és hozzájuk képest a bevételi oldal is jelentősebb. Ez pedig azt bizonyítja, hogy évről-évre megtalálom a megfelelő, de megfizethető játékosokat és azt is megmutatja, hogy itt nem „galaktikázni” kell, hanem hatékony csapatot építeni. Az Aston Villa idén 50 millió fontot költött, hogy 6. legyen (bár ők azért előreléptek a 10-12. helyről), az Arsenal pedig 49 milliót, hogy az 5. helyen végezzen. Ez túl sok pénz, túl szerény eredményekért.
Érdekesség, hogy a korábbi években jelentkező karácsonyi hullámvölgyet viszonylag jól megúsztuk, az egyetlen visszaesés februárban volt, amikor kiesünk a FA Kupából az 5. fordulóban egy 94. percben kapott góllal a Swansea otthonában, kikaptunk a bajnokságban a ManUtd-től, és Leverkusen kettős vereséggel búcsúztatott bennünket a Bajnokok Ligájából. Ezeket leszámítva az egész év jól sikerült.
A Bajnokok Ligájában első látásra nehéznek tűnő, de viszonylag egyszerű csoportba kerültünk, az FC Porto, Panathinaikos és a Fenerbahce mellé, ahonnan 4 győzelemmel és 2 döntetlennel jutottunk tovább. Az egyenes kiesési szakaszban a lassan már mumusként számon tartott Bayer Leverkusen kettős győzelemmel (3:1 otthon és 2:1 idegenben) búcsúztatott bennünket, pedig mindkét meccsen emberelőnyben játszottunk. Az első mérkőzésen 73 percet, a visszavágón pedig 48-at, mégsem sikerült a bravúr. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a németek kiváló csapatot építettek, zsinórban háromszor nyert bajnokságot a gárda.
A játékosok értékelése immár hagyományosan a francia David Masson-nal kezdődik, és sohasem alaptalanul! Masson idén is megállíthatatlanul futballozott, 35 bajnoki mérkőzésen 35 gólt ért el, amivel megszerezte az angol gólkirályi címet. Az idei 9 válogatottbeli fellépésén 7 gólt ért el, ezzel 43/36-os válogatottbeli mutatót tudhat magának. A bajnokságban 191 találkozón 131-szer zörgette meg a hálót a még mindig csak 24 éves játékos. Zseniális! Szezon közben meghosszabbította a szerződését, a következő 4 szezont nálunk tölti, miközben a fizetése mindössze 350.000 font havonta. Nagyon csendes, szerény játékos, nincs vele gond, a szerződéskötés is simán zajlott. Az értéke 32,5 millió font, 60 millió alatt szóba sem állok senkivel.
A szezon elején nagy reményekkel igazolt Marcel Hoffmann 13 mérkőzésen játszott, leginkább még csereként, de egy rekordot máris a magáénak tudhat: 16 éves és 199 napos korában a Premier League legfiatalabb gólszerzője lett! Tőle sokat várok az elkövetkező 2-3 szezonban!
A kapuban kirobbanthatatlan volt Jéróme Garcia (33/-), de ha őszinte akarok lenni, összességében annyira nem védett jól. Helyettese az amerikai Chris Novak (18/-) amikor lehetőséget kapott, nem győzött meg, hogy neki kellene lenni az első számú kapusnak, több baki is fűződik a nevéhez.
A megszokottaknak megfelelően Masson (7,64) után a legjobb átlaggal rendelkező futballista a középhátvéd Tom Andrews (7,58-as átlag, 36/9) lett, aki rendszerint a kapu előtt is jeleskedik. Ebben a szezonban a 23 éves Marc Fournier (33/2) is felnőtt mellé, ketten együtt hihetetlen jó párost alkottak. És nem beszéltem a jobb hátvéd posztján játszó, elnyűhetetlen, 31 éves Loris Néry-ről (7,28-as átlag, 38/-), illetve a másik oldalon egyre jobb formát mutató 20 éves Carláo-ról (7,27-es átlag, 31/-). A drága pénzért megvett Martin Collymore-nak (7,12-es átlag, 25/-) igencsak fel kell kötnie azt a bizonyos nadrágszárat! Ha ők nem játszottak, megbízható helyettesük volt Gabriele Datteri (27/-) és James George (23/4). A nagy tehetségnek induló Thomas Nielsen (11/1) és Valerio Bonacci (6/1) nem kaptak túl sok lehetőséget, a lejáró szerződésű Thomas „Helveg” Nielsent (12/-) pedig a szezon végeztével eladtam a Fenerbahce-nak.
A védekező középpályás poszton volt talán a legnagyobb mozgás, a korábbi stabil kezdő Zargo Touré (13/2) lassan kiszorul a csapatból (32 éves), a brazil Dionísió (19/-) jobb teljesítményt nyújt nála. Touré viszont a szívemhez nőtt, rá fogom beszélni, hogy 2-3 szezon múlva vonuljon vissza és maradjon a csapatnál, mint edző. Ezen poszton jött még számításba Ross Shanks (14/1), aki hamar a szurkolók kedvence lett, és a 18 éves Mikael Ramström is játszott 2 mérkőzést.
Ha középső középpálya, akkor szinte csak David Bascunan (22/-) és Ricardo Ramírez (11/1) jöhet szóba, de egyre nagyobb szerepet követel magának a 20 éves angol Matt Harper (27/4), aki két kiállításával alaposan aláásta a saját renoméját, olyannyira, hogy megunva a panaszkodását, pár hétre a tartalékcsapatba is száműztem.
A szélső esetében a jobb oldalon Rubén Padilla (36/6) vitte a prímet, a 6 gólja mellett kiosztott 18 gólpasszt is, amivel kiszorította Tom Ringgaard-ot (35/5, 7 gólpassz) a csapatból. A dán szélső amúgy is kicsit haloványabb volt a megszokottnál, jövőre neki kicsit fel kell pörögnie, pláne ha eladom Padillát, mert ezt tervezem. Már tavaly is vitte volna a Barcelona, de soknak találták a 30 milliós vételárat, idén nyáron 27-28 millióért odaadnám nekik. A bal oldalon a brazil Júnior (27/3, 7 gólpassz) játszott elsősorban, valamint Adam Taylor (42/15, 8 gólpassz). Rájöttem, hogy én az évek során eléggé alulértékeltem az angol válogatott csapatkapitányát, mert bár Taylor elsősorban csatár, bámulatos fizikai erejét szélsőként is tudja hasznosítani. Ezen a poszton is gólerős, és technikailag, mentálisan és fizikailag is kiváló értékekkel rendelkezik. Igazi célember, de érdekes módon ebben a szerepkörben a leggyengébb, szélsőként több hasznát veszem, mint második hullámban érkező befejező ember.
A csatársorban a fent említett David Masson (38/36) a legjobb, a legnagyobb problémát az jelentette, hogy megtaláljam a mellé való ideális társat. Eleinte a frissen igazolt Kamil Yilmaz (34/13) tűnt jó választásnak, de a török játékos idővel beleszürkült a játékba, és a góllövés sem ment neki annyira. Igazából talán Charlie Freeman (29/11) tudott érdemben hozzátenni az idényhez, de se Vojtech Novak (14/4), se David Seculin (16/3) nem alkotott maradandót, igaz Seculin megsérült 7 hónapra. Novak amúgy is érdekes, minden szezon elején el akarom adni, de a szorgos mezőnymunkájával és a kapu előtti határozottságával mindig meggyőz, hogy ne tegyem.
Ami vicces, hogy a stadionunk 100%-os kihasználtsággal működik, mind a 19 mérkőzésen telt ház volt, a jelenlegit viszont nem lehet bővíteni, de Matthewman elnök hallani sem akar egy új stadion építéséről. A 37.154 ülőhely kevés már az Ewood Parkban… Ha igazán a nagy csapatok közé akarunk tartozni, nem ártana legalább egy 50.000 férőhelyes aréna.
És végezetül pár szót a jövőbeni terveimről… Az első csapat keretében a 28 játékosból mindössze 5 angol játékos van (Taylor, Harper, Freeman, Andrews és Collymore). Ez mindössze 18%, ami elég kevés, ezért elhatároztam, hogy megpróbálok több angolt foglalkoztatni. Ennek első lépése a Chelsea-ben kevés lehetőséget kapó Teele Koetle (szép angol név, igazából lesotho-i származású) leigazolása, aki a kezeim alatt pallérozódik már egy ideje a válogatottban, hajtós, mozgékony kis szélső a 23 éves játékos. A másik kiszemeltem a Southampton szélsője Nabi Perry, akire ugyancsak a válogatottban figyeltem fel. De miatta el kellene adnom Padillát tényleg, remélem lesz rá érdeklődő. Az a szerencsém, hogy én vagyok az angol válogatott kapitánya is, és ott sok tehetséges fiatal játékost tudok kipróbálni, ők ketten például egy új nemzedéknek a feltörekvő tagjai.
A válogatottal egyébként ott vagyok a 2022-es katari világbajnokságon, az első meccsen 2:2-es döntetlent játszottunk Ghána ellen. Az enyém a legfiatalabb keret ezen a VB-n a maga 26 évével úgy, hogy kivittem a 158-szoros válogatott 36 éves Rooney-t is és a Joe Hart is már a 35. életévét tapossa.
Kicsit hosszú beszámoló lett...
-
Novemberben jön az új rész. Októbertől pedig a nyú fícsőrök és hírek...
(Kösz, Geo) :D
-
korbin555 #97065 Köszönöm az értelmes tájékoztatást.Ami azt illeti,rám is fért.Túl régen születtem ahhoz,hegy ez nekem egyértelmű lett volna.
(Ha elfelejtem,akkor pedig már könnyen navigálok vissza erre az oldalra.) -
karajjj #97064 a php a nyelv, amelyen az oldalt működtető motor íródott, az érték átadás meg ez, amikor egyik lapról a másikra átviszed a kívánt értéket, jelen esetben az oldalszámot -
korbin555 #97063 Erről beszélek.Legalább ő tud magyarul.Mert mi az a php érték?Az átadást tudom.Mikor valaki lepasszolja a labdát a társának?