104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Csacsi
    Bocsi az offért, de a cm2008-ról nincs valami magyarnyelvű stuff? Vagy végül is angol is jó lenne, ahol taktikák, edzéstervek, ajánlott játékosok vannak?

Köszi előre is.
  • Solt
    Nem felesleges, csak nem oldották meg. A 3d is jó ötlet, mert egyre inkább olyan, mintha tényleg a kispadon lennénk... csak oldják meg rendesen, ne csináljon hülyeséget... vagy, ha nem megy, akkor ne erőltessék! :)

Egyébként jogos, szöveges leírásnál valóban nem voltak ilyen gondok! :D
  • zorrobomber
    Így már érthető. Egyébként pont ezért fölösleges a 2d nézet is. A szöveges leírásnál nem voltak ilyen gondok .
  • Solt
    Ajaj... nöm érjük ögymást kolléga! :))

Megverhet a gyengébb csapat, nincs ezzel gond. Az a gáz, hogy lemos a pályáról egy olyan csapat, aki amellett, hogy osztály különbség van köztünk, még ráadásul rossz formában is van. Az 5-s gyorsaságú és 5-s cselező képességű csatár lefutja a 18-s gyorsaságú szélső hátvédemet, elfektet még két világ klasszis védőt, majd 20-ról fel varja úgy sarokba, hogy a kapusom csak néz. Emellett konkrétan minden statisztikai adatba kétszer jobb mint én. Nyerjen, én nem bánom... legyen nehéz a játék... azt kifejezetten élvezem, csak ne legyen irreális. A régi FM sorozatokban ezt úgy oldották meg, hogy kapott egy büntetőt, vagy fejelt egy gólt szögletből, esetleg eladtam egy labdát hátul amit elcsentek és egy az egyben ment a kapura. De nem nőt fölém játékban 90 percen keresztül úgy egy jóval gyengébb csapat, hogy bármit tegyek is, nem reagálnak rá az aranylábú gyermekeim. Ilyen nincs... még az angol, vagy spanyol bajnokságban sem... lehet, hogy rossz napjuk van, de ettől még az ellenfél csatárából nem lesz sprinter, ha egyszer az adottságai alapján erre nem képes...
  • zorrobomber
    Én nem vagyok a magyarítások híve, de mivel ez a szakmám ezért nem bánnám ha mindent 100 nyelvre lokalizálnának :) -> több lesz a munkalehetőségem .)
  • Gunnersboy
    fake :)

Colchester - Braintree tartalékok meccs, és a képen meg egy New York - Galaxy meccsböl van kép :)
  • zorrobomber
    apró vihart azért érzek az erőben..miért ne lehetne olyan hogy egy kiscsapat lemos a pályáról? Spanyol harmadosztályú csapatok mostanában művelnek érdekes dolgokat...akkor az övék jobb csapat mint a Villareal, csak mer a real life az tökéletes és nem egy bugos game? Én óvatosan fikáznék egy olyan játékot amit nehéz kézzel fogható érvekkel fikázni. Esetleg azt mondhatjátok hogy idegesítően nehéz lett. Én nem éreztem sokkal nehezebbnek mint az eddigieket. "Szöglettaktik" sztem nyilvánvalóbb bug volt mint az idegesítő kiscsapatok.
  • Magic Boy
    Ezt nem tudtam.
    De köszönöm az infót.
    Akkor már csak abban reménykedhetünk, hogy a fejlesztők és a kiadó bállnak a sorba és kiadják magyarul is.
  • Fabio Capello
    itt a probléma azzal van, hogy az FMnek butított nyelvi adatbázisa van, a CM viszont egy legalább hat fájlból álló, összetett komplexum, ha valamelyikben egy sort elrontasz, kuka a többi is.
  • Magic Boy
    Tudom, hogy nehéz, de szerencsére egyre több kiadó kapcsol és így egyre több játék jön ki Magyar-ul is.
  • Magic Boy
    Na látod ezt én se értem főleg, hogy utána nagyon hamar kijön egy csomó honosítás az adott nyelvre az FM-ből is pl.
  • soma22
    neeem, jóból is megárt a soKKK:)
  • Magic Boy
    A fifa manager szerintem se managerjáték, mert a sallang sokkal nagyobb szerepet kap benne, mint a managerkedés.
  • soma22
    tudom mire gondolsz, ez egy undorito dolog lett az ideiben.
  • Fabio Capello
    bármikor visszapasszolom neked a jogot ha ilyen igényeid vannak... :P:D

Magic: az a négy magyar bétateszter aki bennevan, lobbizik erősen, dehát...
  • soma22
    "Ha pedig elintézitek, hogy legyen benne Magyar nyelv is..."

hát én azt nem értem, hogy miért nem lehet alapbol olyan nyelvet is belerakni amiknek a ligáit játszhatod.nem hiszem hogy baromi nagy plusz munka lenne annak a fejlesztő gárdának, bár lehet hogy túl nagyok az elvárásaim
  • Solt
    No igen... a legnagyobb bajom az a 08-l, hogy teljesen az az érzésem, hogy függetleníti tőlem magát a játék. Sokszor mindegy mit állítok... ha ő eldönti, hogy most gólt kapok, akkor akár a fejem tetejére is állhatok, akkor is gólt kapok.

A másik, hogy a régebbi FM sorozatokban velem nem volt olyan, hogy a 2.-3. év után lejátszottak volna a pályáról. Kikaptam akkor is... egy kamu büntetővel, egy kontrával... játszottam döntetlent, hogy majd felborult a pálya, de olyan nem volt, hogy egy tudásban és játékos állományban nálam gyengébb csapat lemosson a pályáról... ez nagyon irritál...
  • Magic Boy
    "Szerintem egy minőségi játékért megéri ennyit várni."

Itt a kulcsmondat.

Ha tényleg minőségi lesz akkor természetesen megéri.
    Ha pedig elintézitek, hogy legyen benne Magyar nyelv is...
  • soma22
    pontosan, bár én a fifa managert egy viccnek nevezném:)
  • soma22
    én nem is vártam a 09-et:)bezzeg a 08 demojánál itt gubbasztottam a gép előtt, és mire másnap egyesek letöltötték, nekem már megvolt egy beszámolóm róla:)akkor még jo hg voltam:D
  • Magic Boy
    Vannak sejtéseim azért, mert az ismerőseim körében is sokan játszottak vele (én is kipróbáltam, de nekem is gyenge az Angol-om) időszakosan.

Ha a Football Manager és a FIFA Manager nem javul a jövőben gyökeresen akkor a Championship Manager befuthat éveken belül, mint nevető harmadik és onnantól a másik kettőnek nagyon nehéz dolga lesz, ha keresni akar valamit.

Nade ahogy írtam ez a verseny csak nekünk Managerfanoknak jöhet jól.
  • Fabio Capello
    már mondtam, azért késik mert mint látszik az FM most jó nagyot bukott az elkapkodott meccsmotorral és 3d-vel, a BGS tutira megy, nemvéletlenül van kétszer annyi bétatesztere (többekközt én), mint az FM-nek. Szerintem egy minőségi játékért megéri ennyit várni.
  • soma22
    egy kis segítség, amit összeszedtek:
    team talk forditások

nem az összes de jópár
  • Mor3llo
    nekem egyáltalán nem jött be a CM08...
  • soma22
    hát, a 08hoz is kiadtak pár peccset, de a lényegen, hogy alapjában véve szar, semmit sem változtatott.nem is tudod hányan toltuk sokáig a cm-el...ha szar lesz letojom a szivemhez nőtt mentésemet, mert élvezni akarom a játékot, nem pedig kiidegelni magam egy rosszul megirt program miatt:)
  • Solt
    Nekem sem az erősségem... néha még a magyar is gondot okoz! :D Bár én mindig úgy játszom, hogy fut a szótár is a háttérben! :)
  • Magic Boy
    Közben én is utánanéztem a Championship Manager 2009-nek. Jónak tűnik csak egy a baj vele. Túl későn jön. Addigra már az FM-hez kijön kb. 2 patch és nem lesz vele baj így viszont az emberek többségének már lesz egy mentése ami a szívéhez nőtt és nem szívesen hagyna abba csak azért, hogy újat kezdjen a CM-el akármilyen jó is lesz.
  • soma22
    nem fogsz csalódni, ha az angol nem okoz gondot. nekem azért nem feküdt annyira, mert gyenge vagyok belőle.
    sok sikert!
  • Fabio Capello
    az FM a 08-as körben 20%ot esett népszerűségileg, Angliában a CM szó szerint feltörölte velük a padlót.
  • Solt
    Asszem ki is próbálom...
  • Solt
    Csak tudod mi a user első szava, ha valami nem tökéletes?! "Mi ez a szar ennyi pénzért?" :D

De csak egyszer, ami idővel pótolható... főleg, ha konkurencia is tele van hibákkal. Egyik kiadó sem meri meglépni ezt, így egymást kergetik bele a hülyeségekbe. Én az SI helyében ezt a verziót csak letöltős formában adtam volna ki féláron, jelezvén, hogy "félkész" a játék! Aki megveszi, az kapott volna 20% kedvezményt a véglegesből, amit DVD-n, egy póló kíséretében megkapott volna a tavasszal postán. Így a kecske is jól lakik, és a káposzta is megmarad... :))
  • soma22
    csak gyengének tünt, de teljesen más az értékrendje a cm-nek
  • zorrobomber
    csak kíváncsiságból :)
  • soma22
    mér a 2008as cm is elérte az efem szintjét, talán picivel jobb is lett, nem voltak benne idegesítő dolgok.
    ha ezen tudtak javitani, és a jo vonalat továbbvitték, akár robbanthatnak is. most kezdek játszani a demoval, de ebből nem fogok sokat levonni pont a quickstart mivolta miatt.
  • Magic Boy
    Ebben igazad van csakhogy, ha az egyik kiadja akkor a másiknak is lépnie kell, mert jelentős vásárlóerőt veszít, ha nem teszi.
  • Magic Boy
    Ha ennek a fele igaz akkor sokan kipróbálják és ha az adatbázissal nem lesz nagyobb baj és a gépigénye se lesz nagy akkor újra verseny lesz a manager játékok piacán végre.
    Addigra mondjuk az FM is túl lesz legalább két pach-on.
  • Solt
    Hmmm... jól hangzik, bár az adatbázisra kíváncsi leszek... No és a játékos tulajdonságok... az elég gyengécske volt eddig. :(

Egyébként kíváncsi vagyok mikor jönnek rá a kiadók, hogy az ideje korán kiadott játékok nagyobb veszteséget okoznak, mint, ha várnának még pár hónapot... ennek így annyira izzadság szaga van.
  • karajjj
    utánnanéztem egy kicsit, hogy milyen is lesz :D
    ha tesznek bele NB2-őt hibátlan barcikai játékoskerettel, engem megvettek kilóra :D
  • Magic Boy
    Igen én, de voltak benne hibák, mert az átigazolási időszak nagy részének az eseményei nem voltak benne. (én elküldtem, de már nem került bele)

A 2009-be is, de nem tudom, hogy mennyire az van benne amit én küldtem, ha dobsz egy keretet megmondom.

Amúgy miért kérded?
  • Fabio Capello
    meg fogsz lepődni... :)

Solt: titok ;) :D egyébként tanulván az FM már most jelentkező hibáiból, majd fél évvel kitolták a megjelenést, így tutira mennek azzal, hogy ne legyen zűr semmivel. Teljesen átszabott meccsmotor, rengeteg aprócska bővítés ami csak jól sülhet el, és teljes licensz majdnem minden ország ligájában így minden országban lehet majd bajnokságot kezdeni valószínűleg