104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• realgyula
    kicsit finomítottam a taktikámon, és felvetődött bennem egy kérdés! remélem kapok tippeket!
    a 4-4-2 maradt, annyit változtattam, hogy a védekező kp-t hátranyilaztam (KK-t játszik, csak védekező felfogásban) meg az egyik csatáron variáltam kicsit, de ez most nem lényeg!
    az a kérdésem, hogy 1 szűrőnek milyen passzstílus a legideálisabb?
    eddig a kapuson és a 2 belső védőn kívül mindenki rövid passzos stílusban játszott, de ez most "zavar"! :D
    ha IRL gondolkodok, akkor a tökéletes vkp nálam Makelele volt, és mindig is ő lesz (NÁLAM)
    szerintem ahogyan ő szűrt az tökéletes volt, és ugyan nem voltak tért ölelő átadásai, de amit csinált a pálya közepén arra nagyon kevesen képesek, szóval ha átvezetem a játékra ezt, akkor közvetlen passz stlíust kellene adni az adott szűrőnek, de ez lehet, hogy a játékban nem így van...
    mit gondoltok erről? :)

van még 1 dolog!
    Joveticet át tudom képezni KPJ-re? mert Ronaldo és Nani tud mind a 2 szélen játszani, de Jovetic csak bal oldalon! TKPJ-re át lehet képezni, azt tudom, de nekem fontosabb lenne ha KPJ-re tudnám, mert legtöbb esetben KPJ-vel és KPB-vel játszok...! szerintem jó dolog az ha meccs közben cserélgeti 1mást a szélsők (Ronaldoval és Nanival szoktam is ezt alkalmazni...)
  • Huni92
    Ő is jó, de nem hivtam be.

Januárt igy kezdjük: Real Madrid, Real Madrid, Real Madrid.
  • 5w0rdf15h
    Pique?
  • zorrobomber
    hát, az, de ha belegondol az ember, nem mindegy hogy mikor illetve hogyan számolja ki a gép a sorsolást? Nem általános jelenség hogy minden sorsolásnál mindig mindenki a legnehezebb ellenfelet kapja. Én is ligakupában kaptam rögtön egy league1-es ellenfelet, kivertem, aztán megkaptam a City-t(apropó, grat Liszi!). Pech.
  • Huni92
    Zorro: másfél hetet toltam újra, és UGYANAZ a sorsolás lett, mint az előbb. Ez azért furcsa, nemde? :)
  • Huni92
    És nekem pont erre van szükségem. Romboló középsővédőre.
    Az, hogy mentális tulajdonságokban jobb Puyol, mint Cuéllar, egy dolog. De 'okos' védőnek ott van Marcano.
    És nekem egy védő elsősorban ugrani és fejelni tudjon, mint kreativkodni.
  • Liszi
    Üdv Mindenkinek! Nagyon jól nyomjátok. Régen jártam errefelé..

Kicsit félve is hozom a következő képeket, mivel tudom, hogy nem igazán szeretitek a Manchester City-t. Bár az igazat megvallva én sem, de a következőképpen jutottam el hozzájuk:
    - Kezdtem egy karriert, hosszan agyalgattam, de a játék elején "megfogadtam", hogy vándormadár leszek, nem fogok állandóan újat kezdeni, hanem ahova visz a sorsom.
    - Első állomás, a kezdeti klub ahol elkezdődött a menedzseri pályám a Blackpool csapata volt. Szenvedés szenvedések hátán, nem találtam a taktikát, nagyon hosszú idő volt mire sikerült valamiféle "csapatot" összetennem. (Lehet,hogy másoknak ez pofonegyszerű egy másodosztályú kiesőjelöltnél, nekem azonban ez az első igazi vértizzadó csapatom. Óriási meglepetésre filléres fizetésért csatlakozott Appiah, Gravesen a csapathoz, meg pár fiatal jött kölcsönbe felsőbb osztályokból. Végig a kiesőzónában voltunk, szerencsénk sem volt, valamint ez a két játékos akiről azt hittem, hogy meghatározóak lesznek, hát, szépen szólva lóf*szt nem nyújtottak.Aztán jött egy váratlan fordulat, elvertük a Birminghamat 3-2-re egy hihetetlen meccsen, majd ezután 5 győzelem következett. Elkerültünk a hátsó részből, a szurkolók is örvendeztek, egyszóval minden jól alakult. Ekkor azonban jött a hír, hogy kirúgták a City vezetőedzőjét (átfutott a fejemen, hogy mennyivel könnyebb lenne most ott..), de inkább maradtam a küzdésnél. Sikerült a 16. pozícióban megragadnunk, de jöttek az emailek, hogy vezetőségváltás lesz, ez be is következett, majd az elnök menesztett, a Citynek azonban még mindig nem volt normalis vezetőedzője, így jelentkeztem hozzájuk, azóta irányítom őket.

Jelenleg így állunk, próbáltam úgy igazolni, hogy ezt az évet valahogy kihúzzúk egy európa ligát érő helyezéssel (a képességeimhez mérve)[Átigazolások]
    És végül a keretünk.

Jöhetnek a pozitív/negatív vélemények! :-)

Számomra a játék élvezete nyújt elsősorban örömet, ezért élvezem most a klubnál a játékot. Valószínűleg 1-2 éven belül tovább állok, és az itt megszerzett tapasztalatokat(meg amit a Blackpoolnál is szereztem), tovább fogom vinni valamerre.

Bocsi ha hosszú volt, köszönöm annak aki elolvasta. Sok sikert Mindenkinek továbbra is!
  • zsolt515
    Üdv!
    Tegnap mondtátok hogy csináljak taktikát. Neki álltam de naon szarul sikerültek nem tudom alapból is szarok vagy csak én vagyok béna. Azt szeretném kérdezni azt hogy állítsam be hogy megtartsuk a labdát úgy ahogy a Spanyolok csinálják. Mert rájöttem a gyors játék nem megy a fiúknak mert kikapunk vagy döntetlent játszunk ha ezt a stílust játszatom.
    Segítségeteket előre is köszi!!
  • DONGUBA
    nem teljesen de nem akarok vitazni telleg a te mentesed:)
  • Kreaal
    Hát nem tudom, ami Cuéllar illetve Marcano mellett szól, hogy 11 és 12 cm-rel magasabbak mint Puyol és az ugrásuk jobb mint neki, amiből jön is, hogy fejelés is jobb, de ez csak 1 tulajdonság, másban Puyol minimum egál.
    De szvsz Cuéllarnál jobb. De ez csak 1 észrevétel, te karriered :)
  • Huni92
    Talán mert egy-két kivételtől eltekintve a legnehezebb ellenfelet szórja ki nekem?
    De mindjárt kiderül, mert elszállt a gép, és asszem 1 héttel a sorsolás előtt volt mentve utoljára. ha ismét a Juvet fogja kidobni...:)

Cuéllar
    Marcano
    Puyol

Remélem választ adtam a kérdésedre, guba.
  • DONGUBA
    azpililili egy durva allat
  • zorrobomber
    Mi a fenéért csalna? Lazio-val nagyon mákos sorsolásaim voltak Bl-ben.
  • Huni92
    Ja, jobb oldalra meg van egy Azpilicueta :]]

EGyébként feltűnően csal az FM, ami a sorsolásokat illeti. Kupában a Madridot, BL-ben (ahol 18 ponttal végeztünk az első helyen) a Juvet kaptuk. Ilyen, hogy Schalke meg CSZKA Moszkva volt még teritéken -.-
  • DONGUBA
    marcanot es cuellart muti pls
  • Huni92
    Ramos, Marcano, Cuéllar, Albiol, de még Javi Garcia is jobb értékekkel rendelkezik.
    32 évesen 13-as ugrással nem hiszem, hogy befér a csapatba....
  • DONGUBA
    puyol nem???Mutasd ki jobb nala
  • zorrobomber
    jogos :)
  • Huni92
    Xavi talán. Puyol nem.
    Viszont ezt funra veszem, és szimpátia alapján lesz a válogatás :)
  • zyndar
    Ha azt mondod, hogy Xavi és Puyol nem fér be a bő keretbe, akkor magamhoz nyúlok
  • DONGUBA
    C:\Documents and Settings\Rendszergazda\Dokumentumok\Sports Interactive\Football Manager 2009\db
  • Ngeri
    Hi
    A májusi adatbázisfrissítést hova másoljam be?

• Huni92
    Nemtom még. Iniestat csipázom IRL is, szóval vacilálok :D
    Egyébként meg mit cisnáljak, ha nálam vannak a jó spanyolok?
  • Zsolti9014
    Na, sziasztok! Gratula mindenkinek!

Én végül a Parma mellett döntöttem, velük kezdtem egyet.
    Mivel a keret alapvetően elég erős, így nem volt túl nagy játékosmozgás.
    Érkezett Albin Ekdal kölcsönbe a Juvéból, és megszereztem Davide Santont az Interből, őt véglegesen. Sajnos Ekdalra nem tudtam opciót szerezni.
    Továbbá megszereztem Paloschi és Vantaggiato játékjogának másik felét is.
    Távozó nem volt. Igazolni még egy kapust szerettem volna, de nem tudtam még minőségit szerezni.

Eddig a barátságos meccseket megnyertük, kivéve a Blackburn ellenit (0-4...)
    Első tétmeccs a Salernitana ellen volt a kupában, 2-1 ide.
  • zyndar
    Ja, megcsinálja. Meg 10 saját játékos...NC.
  • zorrobomber
    Kihagyod csak hogy ne legyen Bárka játékos? :DD ejej
  • Huni92
    Igen. Neki még tartogatok helyet. Iniestan meg gondolkodom :D
  • zorrobomber
    Villa sérült?
  • Huni92

Zónavédekezést szvsz fel ne add, Termi. Szvsz sokkal jobb, mint az emberfogás.

Arsenalt másodszor is megvertük, köszönhetően a zseniálisan fantasztikus és fenomenális taktikai érzékemnek és taktikai húzásomnak () . 82. percben 1-1-es állásnál behoztam Llorentet, 86. percben belőtte a győztes gólt 8)
    Ezzel csoportelsők vagyunk, bár még van egy forduló hátra.

Magyar válogatott szöv. kap. posztjáról lemondtam, mert lehetetlen úgy dolgozni, hogy kapus és védelem gyakorlatilag nincs.

Ellenben átvettem a spanyolokat, és ilyen keretet tervezek kábé
  • bexinho
    Na egy uccsó képet betolok. A 3. helyezett a 4. helyezettel (Norwich) csapott össze. A meccs esélyese természetesen a nagy múltú Kanárik. Gondoltam jó ha meglesz az X, mivel 2 csatárom is kiesett, egy stabil-kezdő középpályásom is táppénzen van... csatárok mostanság a kapura allergiásak (ezáltal a morál is elég gyenge)... De!

:) egy ilyen eredmény után talán kimondható h komoly esélyesek vagyunk a feljutásra!
  • bexinho
    Na ha majd én fellépek 3.ból 2.ba, talán nálam is megugrik néhány játékos értéke. :)
    Én még viszek 1-2 meccset, nincs jobb dolgom :P
    Köszi, neked is majd a további meccsekhez ;)
    Hello!
  • Terminátor14
    Na ja, de általában annyival nem jobbak, csak ugye a nagyobb csapat miatt automatikusan többet érnek :) A 80k eurót érő csatárom az első szezonbeli gólkirályi cím után már 2,5 milliós értékkel fordult a másodosztályra :)

Asszem én lassan lépek, holnap kelnem kéne 10 előtt :DDD

További sok sikert, csáó!
  • bexinho
    Na ezaz! Hogy sok olyan csapat van nálam is, ahol 1 játékos értéke kiteszi az éves költségvetést a csapatomnak :D
    A másik meg az, h sose lehet tudni biztosan kik lesznek a feljutok. Így van, ez igaz az alacsonyabb bajnokságokra. Azért de szép lenne a Premier ligában tolni az 5. osztályból indult kiscsapattal .... (sóhajt) :D
  • Terminátor14
    Az az egy szerencse, hogy az alsóbb osztályokban általában nincs olyan óriási különbség a csapatok között. Ennek köszönhető, hogy általában rögtön van esélyünk :DD

Bár azért elég durva, hogy a játék elején elindulok a Milvallal és velem egy osztyálban van 5-6 olyan csapat, akiknek egy-egy játékosuk a többszörösét éri a teljes keretem értékének :PP
  • bexinho
    Igazából midnig az osztályzó a cél, hiszen az annyira nem lehetetlen. De ha ezek a nagy nevek lesznek play-off-on is... hát akkor felköthetem a gatyám :D Viszont a pénz kell, így muszáj a feljutás.
  • Terminátor14
    Hajrá :)

Nálam még közel sem biztos, 4. helyen vagyok, de nem elérhetetlen a 2., ráadásul úgy érzem, hogy osztyálozón elverhetünk bárkit. :)
  • bexinho
    Remélem én is feljutok. Bár akik küzdenek még a feljutásért...

1. Swindon (35) 2. Southend (32) 3. Watford (30) 4. York :) (30) 5. Plymouth (29) 6. Norwich (29)

...elég esélytelen :( Még ha most jól is állok.
  • Terminátor14
    Hát ez érthető, nincs is vele problem :)
    Egyelőre én is hadilábon állok a tehetségekkel , de ha miden oké lesz, akkor a kövi szezonban már lesz lehetőségünk komoly igazolásokra is.
  • bexinho
    Sajnos én még nagyágyukat nem tudok felfedezni, de nagyon jó játékosokat hoztam már ebbe a kis csapatba :) Talán majd feljebb lépve jobb értékűek is eljönnek. Mindenesetre Gosztonyit már leigazoltam, tehát télen jöhet :) Aranyost most padoztatom egy jóideje. Sajna nem ment neki jól, és van 3 csatár, aki vár arra az 1 CSatár posztra :)
  • bexinho
    Szerintem nyugodtan Zónázz továbbra is, az a legbiztosabb. Én legalábbis ezt a módszert használom a taktikában.